|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: skakanka...w czym właściwie ona pomaga??
Tzn.?
Zrobiłam ok. 20 powtórzeń i ręce mi drżą jak szalone - nigdy w życiu nie ćwiczyłam tych partii.
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o to ćwiczenie?
-wykonanie-WERSJA NA TRICEPSY: Rozstaw poręczy/taboretów powinien tylko nieznacznie przekraczać szerokość barków. Chwytamy poręcze chwytem neutralnym, ręce wyprostowane, klatka piersiowa wypchnięta do przodu, nogi lekko ugięte w kolanach. Opuszczanie i unoszenie tułowia odbywa się poprzez uginanie rąk w stawach łokciowych. Przez cały czas trwania ćwiczenia łokcie powinny znajdować się jak najbliżej tułowia. Tułów wyprostowany w pionie-odchylanie go w przód zmniejsza pracę mięśni trójgłowych, a zwiększa zaangażowanie mięśni klatki piersiowej. Zakres ruchu: od maksymalnego ugięcia do pełnego wyprostu ramion. Tempo umiarkowane, bez zrywów i zbyt szybkiego opuszczania Wydaje się b. trudne.
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
tak
ja robię zmodyfikowaną wersję tego ćwiczenia, siadam na łóżku, ręce trzymam wyprostowane przy pupie, wysuwam ciało do przodu - nogi mam wyprostowane- i opuszczam się w dól. jak widzisz na fotce pani trzyma nogi ugięte - jest jeden minus tej wersji - "nieświadomie" można pomagaćsobie tu nogami.
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Skakanka VS tłuszcz :)
Ok kilku dni skacze na skakance i musze przyznac, ze moge to robic nawet 30 min i nic mi nie jestem.
|
|
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
Suzanko-to jedno z moich ulubionych ćwiczeń,odchyliło mi ramionka do tyłu.Kocham je
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Najgłupsze pytanie ze wszystkich zadanych w mojej karierze sportowca:
Czy to możliwe, że dosłownie po dwóch dniach ćwiczeń na tricepsy widać różnicę?? Wydaje mi się, że ramię mi już tak nie lata i jest szczuplejsze ... mader to potwierdziła ... to chyba niemożliwe, com?
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze? nie
mięsień nie buduje się przez dwa dni (nie ma takiej możliwości by nastąpił widoczny przyrost po jendym treningu). Jakby tak było prawdopodobnie na dzień dzisiejszy wyglądałabym jak pudzianowski
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Huahua.
No to ja już nie wiem, o co chodzi. Może po prostu zesztywniał (bo boli ) i nie powiewa na wietrze, jak wcześniej ...
|
|
|
|
#429 |
|
Przyczajenie
|
ja skacze juz pol miecha ale czy ja wiem czy sa jakies rezultaty ,mykujam 20 min nez przerwy , poce sie strasznie !!!! i dupa nyc nee widac zalamka
hmm tylko jedna rzecz by mi pomogla na ten smalec odsysanie tluszczu ![]() |
|
|
|
#430 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ja skaczę w sumie 200 po 50 bo więcej nie daję rady. Potem mi serce straasznie biję i mam wrażenie, że zaraz pęknie :/ dlatego boję się trochę.. Zależy mi najbardziej na spaleniu tłuszczyku, nie na mięścniach
|
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
I ile udało Wam się zgubic do tej pory centymetrów?
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie dziewczynki piszcie o rezultatach...=]]]]]] Ja skacze jakis...hmm tydzień niecaly...i fakt że robie jeszcze inne ćwiczenia ale z tali poleciały 2cm...ale najwazniejsze ze odkad zaczełam skakać wszystko sie "ruszylo" i cm zaczely leciec =]]]]] Polecam bardzo... Ja skacze tak po 35 minut bo potem juz mi sie nudzi bardzo =]]
|
|
|
|
#433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ciagu 10 min. skakanie spalamy ok 100 kcal.. ja wlasnie wczoraj cwiczylam brzuszek i skakalam i od razu poczulam sie lzejsza..
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
probowalam skakac do muzyki, probowalam roznych zabaw podczas skakania itp, ale figa.. ^^
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mozna sprobowac z tymi zawodami przeicez jako kilkuletnia dziewczynka moglam skakac bez konca jeszcze sprobuje tradycyjnie, ale potem bede szukac wyjscia..
|
|
|
|
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
(omG ale napisałam " z awody w kolezankO" ) ....-_-"
No właśnie...jako maluszki skakałyśmy ciagle a teraz co?Tyłka się nie chce ruszać...starzejemy sie poprostu...starość nie radośc =]]] (choc zabawnie jest jak zęby wypadaja ) Ja juz po skakance...musze wcześniej skakać po po 23 rodzice się burzą =]]
|
|
|
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wlasnie robie rozzgrzewke i skacze.. wiec sorry za literowki jesli sie zdarza.. po rozgrzeweczce brzuszek cwiczymy i znowu skakanka.. ehh.. zeby dluzej wytrzymac bede sobie wyobrazac siebie jak ide plaza z sexi brzusziem a wlasnie Oluniu, jestesmy immiennniczkami |
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
Ooo nie wiedziałam że też jesteś Ola :d
![]() Ja wczoraj za to skakałam 3 razy w ciągu dnia ale siłowych mało zrobiłam...jakos nie miałam na nie siły więc dałam mięśniom odpocząć ...a co =]] I w sumie w kilku seriach to mi wyszlo tej skakaneczki z 1h =]] |
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
Zachęciłyście mnie dziewczyny
Rano naczczo bede jeździć rowerkiem, a wieczorem skakaneczka i brzuszki
|
#441 |
|
Wtajemniczenie
|
jak myslicie skakanie na wymyslonej skakance daje takie same efekty, co skakanie ze skakanka?
bo ja zwykle skacze po 22 i sasiedzi sie awanturuja, ze strasznie wale..
|
|
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
Skakanie na wymyślonej skakance też daje efekty ale juz nie takie...Jak skaczesz na prawdziwej to się skupiasz na skakaniu a takto wiesz...u mnie się nie burzą sosiedzi tylko rodzice (o to że przyjdą sąsiedzi =]] ) ale w każdym razie u mnie nie slychac skaknki tylko moje tupanie...czyli tak czy siak skacze =]]
|
|
|
|
#443 |
|
Wtajemniczenie
|
aa to jednak pozostane przy skakaniu ze skakanka.. najwyzej sie postaram to robic wczesniej
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedys ktoras wizazanka dala fajny sosob na zabijanie nudy podczas skakania. mam nadzieje, ze sie nie obrazi jak powiem co wymyslila(przepraszam, ale nie pamietam niku tej wizazanki). Otoz napisala, zeby skakac seriami. np 10podskokow obunoz, 10 krzyzakiem, 10na jednej, 10na rgueiej nodze a poznije to wsyzstko powtarzamy ale po 9 poznije po 8 i tak do 1 i od poczatku
Mi taka jedna seria zajmuje2-3minuty, i nie nudzi sie wogole bo mozna powtarzac tyle razy ile soie chce![]() Aha jak sie pomylici w skakaniu, to od nowa od 10
|
#445 |
|
Rozeznanie
|
Po przeczytaniu calego tego wątku, tak się nakreciłam na to skakanie, że też wyruszam dzisiaj na zakup skakanki i ... DO DZIEŁA !!!
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
ja przerwałam
bo lenia złapałam, ale juz się, poprawiam no to do roboty idę skakać
|
|
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam kurczę no space inda hałs. :-( i ni mam gdzie skakać (niski zyrandol). A żeby wychodzic przed blok i zaginać na skakance to już chyba za stara jestem ;-)
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
może sprubuj w innym pokoju? u mnie tez było nisko, ale jakoś tak ukosem stanęłam i skaczę
trzeba sobie radzić więc szukam dalej miejsca do skakania
|
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie skończyłam czytać wątek
Robiłam to tak wnikliwie, że zajęło mi to 1,5 godziny Strasznie sie napaliłam na skakange Dobrze, że mam dużo miesca a stancji, nie będzie problemu ze skakanką Jeszcze nie zaczęłam, bo nie mam skakanki, ale niebawem ją kupię i do dzieła Trzymajcie za mnie kciuki
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Ale rownie dobrze mozna skakac bez skakanki. trzeba tylko chciec
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

Zrobiłam ok. 20 powtórzeń i ręce mi drżą jak szalone - nigdy w życiu nie ćwiczyłam tych partii.

jeszcze sprobuje tradycyjnie, ale potem bede szukac wyjscia..