|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Stepper
Też mam taki własnie skrętny na boki. Pupa pracuje jak najbardziej.
![]() ![]()
#422 |
Raczkowanie
|
ja mam stepperek skrętny i bardzo mi on odpowiada. Mam go już kilka miesięcy, ale z moją regularnością było na początku bardzo różnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Steppuje róznie, miałam ok miesięczna przerwe
![]() ![]() ![]() Mięśnie pupy i ud owszem czuje ![]()
#425 |
Zakorzenienie
|
ja podpieram sie na desce do prasowania, wtedy nie obciazam tak kregoslupa, a pupe mam wypchnieta przez co czuje jak pracuje
chodze tak od miesiaca i widze efekty, zaczyna mi ubywac tego "zwisa", dół posladkow juz tak nie wisi |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
ja pochylam się bądź opieram na drabinie
![]()
#427 |
Zakorzenienie
|
i jak? jakie efekty? ile chodzisz i jak czesto?
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Wtajemniczenie
|
A czy jak mam problem z tłuszczem na brzuchu i od 4 miesięcy nie pozbyłam się ani cm. to po stepperze zniknie mi w końcu ten tłuszcz? Nie mam juz sił! ćwiczę od 19 czerwca 2006 i do tej pory zrzuciłam tylko 7-8 cm z brzucha. Obecnie talia to 65 cm, ale jak się nachylam to mi tłuszcz zwisa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie schylasz to widać tłuszcz?? eee... przy schylaniu to przecież może być widoczne więc nie przesadzaj...
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
I tak super, że straciłąś tyle cm w ciągu roku
![]() ![]()
#431 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, mam problem, wczoraj zakupiłam stepper (taki najzwyklejszy) przyjechałam do domu i nie wiem co mam robic ponieważ w sklepie był jeszcze jeden taki w którym podczas ćw. ruch nóg jest podobny do jazdy na łyżwach i zgłupiałam do reszty, nie wiem czy dobrze zrobiłam kupując ten zwykły (gdzie ruch nóg jest góra-dół). Mam jeszzce czas żeby go wymienic. Chciałabym tylko wymodelować nogi, (żeby nie były umięsnione) ale nie wiem który będzie lepszy. A jeszce wydaje mi się że ten który mam w domu ma takie "płytkie" ruchy tzn. tak delikatnie nogi ida do góry i do dołu, nie wiem, czy tak ma być czy ruchy mają być "głębsze" ("nie miała baba kłopotu, to kupiła stepper...") pozdrawiam z góry dziekuje za odp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
goniąca własny ogon..
|
ja dzisiaj sobie kupiłam stepper góra dół. Zaraz zacznę ćwiczyć
![]() Wiesz wydaje mi się, że każdy stepper, jeżeli ćwiczy się regularnie i mądrze to daje efekty. Skoro kupiłaś taki to nie wymianiaj tylko się bierz do roboty :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
mi stepper strasznie rozbudował łydki, rezygnuje z niego
![]()
#434 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny!
mam steper gora dol..czy jak bede na nim regularnie cwiczyc po 30 minut co drugi dzien to uda mi sie zmniejszyc wewnetrzna strone ud? (bez diety) mam 163 i waze 53 kg-co wy na to? wiek 21 nie podobaja mi sie moje uda.. |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
hop hop podnosze topic
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Mam nadzieję, że mi się łydki rozbudują bo teraz mam masakrycznie chude. Ile płaciłyście za stepper? bo ja mam taki upatrzony za chyba 130 zł. na allegro, jak myślicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
ja od piatku jestem posiadaczka steppera skrętnego. Na razie ćwiczyłam 3 razy po 20 minut, bo więcej poprostu nie wytrzymałam. Mam nadzieje że z czasem nabiorę troche kondycji i dotrwam do 40 minut.
Swoj stepper kupiłam na allegro za 109 zł + 20 zł koszt przesyłki. Ogolnie jestem zadowolona, ma licznik czasu, kalorii i kroków, ale niestety nie ma regulacji oporu. Zgodnie z Waszymi podpowiedziami przed chodzeniem troche sie rozciągam i przenosze ciężar ciała na piety, bo nie chce rozbudować łydek. Jak pojawią sie jakies rezultaty to napewno napisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
moj tez jest bez regulacji oporu..
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Do Jagak, bardzo ci dziękuję, a możesz podać adres tego allegrowicza? Bo skoro jesteś zadowlona to pewnie i ja będę
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny ja za dwa tygodnie też będę posiadaczką stepera skrętnego już nie mogę się doczekać.
Mam figurę gruszki szerokie bioderka i duże uda, ogólnie mam grube nogi które nie pasują do góry a sama dieta wiadomo chudniemy wszędzie. Tylko najbardziej się obawiam o te łydki że zrobia się bardziej masywne i nogi będą wyglądały jak u faceta! Więc mam prośbę do dziewczyn które już ćwiczą aby pisały o efektach i czy te nieszczęsne łydki sie rozrastają. I czy nacisk jest bardziej piętami czy całą stopą? Dzięki. |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój stepper kupiłam od użytkownika Media-Market_pl. Miał on wprawdzie troche negatywnych komentarzy, ale nie dotyczyły one sprzetu, który zamówilam, a pozytywów ma 98%. Ja jak narazie jestem zadowolona, bo stepper działa dobrze, nastepnego dnia po wpłacie został wysłany i kurier, który dostarczał towar najpierw zadzwonił do mnie i umówilismy się na odbiór. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Rozeznanie
|
A ja zastanawiam sie nad stepperem zwykłym bądź skrętnym. Ten http://mmo.pl/mini-stepper-p-183.html to nawet taki sam chyba w mojej szkole jest. Pamiętam, że jak dziewczyny na nim ćwiczyły, to strasznie skrzypiało. Ale zachęciły mnie opinie Wizażanek i mam chrapkę na skrętny http://mmo.pl/mini-stepper-skretny-p-182.html . Nie są w sumie drogie. Mam nadzieje tylko, że mi sie nie znudzi i że regularnie będę ćwiczyć.
Chciałabym wypowiedzieć się na temat stepu ( nie steppera). Ktoś napisał w tym wątku, że nie chodząc na step nie można schudnąć. Nie zgadzam sie z tym. Pewnego czasu chodziłam na step przez 3 miesiące 6 razy w tygodniu (po 1h oczywiście) i muszę przyznać, że schudłam. Co prawda dojeżdżałam i wracałam rowerem codziennie ( po 45 min w jedną stronę). Nie miałam żadnej diety, a odżywiam sie raczej dość kalorycznie- "domowe obiadki". Na pewno z 5 kilo schudłam wtedy. Nie mówiąc o tym, że nastrój miałam wspaniały, no i kondycję naprawdę niezłą.
#443 |
goniąca własny ogon..
|
dziewczyny mam question :-D
czy chodząc na stepperku lepiej liczyć kroki (dajmy na to 1000 dziennie) czy lepiej dzienną dawkę liczyć w czasie, na przykład godzinę dziennie? Zależy mi na zmniejszeniu obwodu ud, więc cóż mi powiecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Rozeznanie
|
Kurcze to ja kupie chyba ten skrętny ;D Bo widzę że teraz jakieś promocyjki są na allegro
![]()
#447 |
Raczkowanie
|
A ja zamówiłam sobie dzisiaj takie coś:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=284099594 I po świętach zaczynam ćwiczyć. Chciałabym zrzucić około 10 kilogramów, tłuszczyk osiada mi głównie na udach, pośladkach i brzuchu więc mam nadzieje że choć kilka kilogramów zgubię. Tylko jeszcze do diety muszę się zmobilizować. Musi mi się wreszcie udać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
Tola150 Ja też mam zamiar zacząć po świętach i mam dokładnie taki sam problem(figura gruszki), tylko chce zgubić 5 do 6 kilo. A co do diety to w Moim przypadku musze przestać jeść słodycze i bedzie ok.
Zbierając wszystkie wiadomości w całość aby ćwiczenia na steperze przynosiły oczekiwane rezultaty należy najpierw wykonać serie ćwiczeń rozciągających na dolna partiie ciała, aby łydki za bardzo nie urosły i również po steperze. I kłaść większy nacisk na pięty, ćwiczyć co drugi dzień 40minut do godziny. Czy wszystko dobrze zrozumiałam a może coś pominełam? Pozdrowienia dla wszystkich Wizażystek - Steperek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
To zaczynamy akcje od jutra na steperku? kto ma steperek a jeszcze nie zaczal?
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
A jaki stepper jest najlepszy?przede wszystkim na biodra, talie, tyłek...?bo są różne: stepper skrętny, z kolumnami, z linkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.