|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||
|
Gang Iren
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Przed pierwszym porodem nie mialam zadnych boli,dopiero skurcze porodowe.Ateraz mam bole takie jak piszesz juz od czterech tyg i nic z nich nie wynika.Ale za ciebie trzymam kciuki,zeby to cos oznaczalo. Bo tak jak u mnie tyle tyg bolu i nic to jest wkurzajace. Przez to boje sie,ze zignoruje bole porodowe,bo czuje sie jakbym codzien miala rodzic. Cytat:
|
|
#422 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam pytanie... jadę za chwilkę na ostatnie przedszpitalne i przedporodowe zakupy... i tak sobie myślę, że może trzeba kupić choć z jedną butelkę (tak na wszelki wypadek)... czy znacie moze butelki lovi?? Bo ja chciałabym karmić piersią, ale może butelka się przydać, zwłaszcza, że ja mam jeszcze tą moją podyplomówkę i chyba czasem będę musiała odciągnąć swoje mleczko, żeby Mąż podał... No i myślę właśnie o lovi - są chyba nie najdroższe a opinie są różne, ale raczej pozytywne....
No i zastanawiam się nad jakąś herbatką dla siebie...jakąś polecacie?? |
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja biorę 5 w 1 plus rotateq więc u mnie komplet 370 zł |
|
|
|
|
#427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W szpitalu chcieliśmy spróbować butelkę Medeli ze smoczkiem Calma, czy jakoś tak - była w zestawie z laktatorem. Ale małemu nic a nic nie szło, uznaliśmy z mężem, że smoczek wynalazek (imituje pierś) jest do d....., w domu czytam instrukcję obsługi, a tam że "poleca się od 6-8 tygodnia życia, jak dziecko ma już dobrze wykształcony odruch mocnego ssania"
|
|
|
|
|
#428 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
A herbatke w Polsce pilam z Hippa dla kamiacych. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
|
|
#429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a herbatka na laktację ma być? ja mam bocianka ale nie wiem czy dobrze działa bo powinno się tego pić 3-5 dziennie a ja piję jedną bo średnio mi smakuje no i piję koperek z hippa |
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to tylko moje odczucia. Ewelinka świetnie sobie z tą butelką (ale i z każdą inną i każdym innym smoczkiem, ważne, że "leci" )Herbatkę mam Herbapolu dla matek karmiących wspomagającą laktację. Ta z Hippa jest nieco smaczniejsza, ale dużo się nie różnią.
|
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego twierdzę ,że to takie odruchowe....Nina jak zasypia z jakąś zabawką w ręce to jak na takim półśpiku chcę Jej to zabrać to też nagle zaciska rączkę i nie chce oddać, ze smoczkiem Kaja robi czasem tak samo, prawie już Jej wypada a jak chce się zabrać to łapie nie wiem co to za odruch ale jest coś takiego Rybka piękny opis porodu odebrałam wyniki moczu ogólne, bakterii brak, leukocyty 0-1 , czyli nie ma zakażenia, teraz tylko się modlić ,żeby w posiewie nic nie wyszło ( oczywiście nie z moczu tylko z zabrudzenia by to musiało być ), bo mi ta pediatra żyć nie da, i teraz tak myślę...jeśli ona nie uwzględnia badania ogólnego w ocenie zakażenia to co? będzie mnie za każdym badaniem ogólnym do szpitala wysyłać ? rozumiem Jej przewrażliwienie i w sumie dobrze ,że jest ostrożna , ale pakować dziecko na pobranie moczu do szpitala na 3 dni to też nie za dobre dla dziecka ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
, normalnie odgłosy jak spod budy z piwem albo z gawry niedzwiedzia ![]() z mojego cyca pije się latwiej niż butli, samo leci, więc owszem dziecko pracuje , ale nie więcej niż przy butelce |
||
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Ja w domu i siedzę i mi się oczy same zamykają . Niunia śpi grzecznie koło mnie. Czekam aż obudzi się na karmienie. Nie mogę się położyć spać, bo jestem chyba zbyt zmęczona. Pelusa jest zapatrzona w Maleństwo i pilnuje ją siedząc koło wózeczka. I liże ją po śpiochach . W szoku jest biedna, bo takie zamieszanie wokół jakiegoś zawiniątka .Przed porodem mówiłam, że nie mam siary ani nic a teraz cyce jak donice . Mieliśmy poradę laktacyjną i Pani chwaliła, że Andrea straciła jedynie 200g od porodu, że ładnie je i jest ładnie przystawiana. Niestety w domu jakoś nie umiem tego powtórzyć, bo stoi nade mną mama, bo nie może słuchać jak Andrea kwiczy Postaram się opisać mój poród jak coś mi się przypomni. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Zaraz powysyłam zdjęcia na maila
|
|
|
|
#433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do 3 dni w szpitalu - po raz kolejny wychodzi bezsensowny system finansowania służby zdrowia oby wszystko było ok
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#435 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam to samo-zastanawialam sie dlaczego Mały nie chce sie odstawić i ssa i ssa-> nie zasypia-tez mam za malo mleka i powoli zaczynam go dokarmiać . Myślałam jeszcze 2 dni temu,że problem tkwi w tym,że nie lubi pionowania,a dzis wiem,że pionowanie to pikuś/ Strasznie sie martwie bo mamy z obu stron obciążenie alergiczne i zdaje sobie sprawe,ze powinnam jak najdłużej karmić piersią no ale skoro nie ma to co zrobić. Dobre i te 2 tygodnie karmienia-mam nadzieję,że będę mogła jak najdłużej ale co ma być to będzie. Czasami to geny,czasami stres lub organizm tak po porodzie reaguje. U nas Mały się opił wód i nie jedł 2 dni i może nie pobudził na początku u mnie laktacji sama nie wiem.Karm córkę dokąd da rade- nawet te 10 ml to zawsze coś. Jakim mlekiem dobrze karmić takiego szkraba?Ja w ogole nie byłam na to przygotowana i kupiłam teraz bebilon dla dzieci ulewajacych ale może ktoś się rozeznawał w mm dla noworodków? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pelusa w szoku na pewno, Ivor to przez kilka dni chodzil z tak duzymi oczami jakby wytrzeszczu dostal albo czegos sie napalil i uszy mial do tylu caly czas![]() wlasnie dlatego nie chcialam aby moja mama przyjechala bo tez bym sie wkurzala.ide w koncu na spacer to moje dziecko dzis jest niemozliwe, w ogole nie chce spac tzn chce ale tylko jak jest przytulona a ja nie chce jej przyzwyczajac.gkatarzynka karmie tez butelka raz dziennie, uzywamy antykolkowe TT, jestem zadowolona, ale nie mam porownania z innymi. najpierw trzeba dla maluszka butelke z numerkiem 1 na smoczku, tzn smoczek do butelki. |
|
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam !
Ja po ktg, naczekalam sie dzisiaj dlugo. No w kazdym razie skurczy brak, a serduszko galopowalo niemilosiernie nwet do 198 Troche sie zmartwilam, ale lekarz obejrzal i powiedzial ze w porzadku! No i diagnoza : przez weekend Pani nie urodzi, widzimy sie w srode ![]() No chyba ze razem z Viki mu pokazemy , a jak sie we dwie wezmiemy to rach ciach i bedzie po wszystkim ![]() Konia fajnie ze wyniki dobre, teraz miejmy nadzieje ze posiew bedzie ok, a napewno bedzie! Rybka, opis fantastyczny! Ja tez pamietam to uczucie ulgi po epiduralu i jak sie patrzy na zapis ktg na te mega skurcze i wogole sie ich juz nie odczuwa! Ja nie wyobrazam sobie nie miec mozliwosci epiduralu tym razem, prawdopodbnie dlatego iz wiem jaka to ulga jak sie dostanie ![]() A dolargan swoja droga tak w zasadzie jest narkotykiem i skoro nie nalzey ich zazywac w czasie ciazy to dlaczego mozna przy porodzie, dziecko jest nadal odzywiane przez pepowine i dostaje wszytsko co my, tak ja sobie kombinuje. Gosiu ja tez nie mialam zadnych boli przed porodem, zaczelo sie w nocy, myslalm ze sie czyms zatrulam, bolal brzuch i pedzilo na kibelek, wiec jesli tym razem bedzie tak samo to sie nie pomyle ![]() Teraz tez mnie nic brzuch nie boli i nie czuje zeby sie napinal albo cos! Emigra a czemu nie mialas znieczulenia, bo rozumiem ze chcialas? Mravka, ale cudny Robcio na tej macie Teraz wlasnie zaczyna sie fajny okres jak dziecko zaczyna dostrzegac otaczajacy Go swiat, wtedy jest juz coraz lepiej!
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
tikki, śliczna Andrea na mailu, raz jeszcze gratulacje
|
#439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie ze Pelusa pozytywnie reaguje! A nie widac zazdrosci? ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- I mam tez wiesci od Iw 32 : " Dzisiaj dobre wiadomosci. Poziom bilirubiny i poziom crp spadaja, ale musza dokonczyc kuracje antybiotykowa, ktora trwa 5-7 dni. Gratulacje dla Leny Czy Gosia i Zia nadal w dwupaku ? Dzieki dziewczyny ze jestescie z nami "I od Lenki : Pytalam czy ma wyniki posiewu bo mialy byc dzisiaj kolo 10 "Infekcji nie ma , ale pediatra mowi ze czasem tak jest , ze pierwsze badanie jest ok, a nastepne nie, wiec maja powtorzyc. powiedziala tez ze zapowiada sie na zoltaczke. No i nadal jest za ospala, rozwojowo nawet ponizej 37 tygodnia, nie ma odruchu ssania itp. Dzis mala bedzie sie uczyc ssac z butli. Do wieczorka."
|
|
#440 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Herbatki na laktacje nie kupowalam, nie pije zadnej a karmie piersią. Cytat:
Cytat:
![]() A co do ktg najwazniejsze ze lekarz mowil ze ok. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Biedna lenka, oby kolejne wyniczki moczu byly ok!
|
|
#441 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Super,ze wyniki dobre. Kciuki,zeby posiew tez byl dobry! Cytat:
A mamie musisz delikatnie powiedziec,zeby cie nie stresowala. Fajna reakcja psiny. Ale Andrea jest sliczna Cytat:
Super,ze u Iw dobre wiadomosci,ale szkoda ze problemy sa z Lenki malutka.Mogla jeszcze posiedziec troszke w brzuszku. Ciekawe,ze jednym dzieciom spieszy sie na swiat,a inne musza byc wywolywane na sile
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
dziś psychicznie czuje się lepiej, ale dlatego że TŻ jest w domu. Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi w sprawie laktacji któraś pytała czy nie wolę walczyć skoro mam pokarm - otóż nie, nie chce karmić, nie sprawia mi to przyjemności a maluch po moim mleku strasznie cierpi ciągle płacze, ma rozwolnienie, boli go brzuszek i cały czas w nim burczy, a jak zje sztuczne to anioł a nie dziecko. Z TŻtem doszliśmy do wniosku, że będziemy karmić sztucznym. Ja nie chce się męczyć - zresztą jak wspomniałam nie sprawia mi to wogóle przyjemności. Teraz walcze o zahamowanie i pije mięte i szałwie, robie zimnie okłady i zobaczymy co z tego wyjdzie. Wczoraj była u Nas pierwszy raz położna i ma być jeszcze 5 razy - przychodzi w każdy czwartek. Za tydzień we wtorek lub czwartek mamy jechać na pierwszą wizyte do lekarza. 8 maja mamy USG bioderek. Pępek nam jeszcze nie odpadł choć codziennie psikam ocniseptem. Co do szwów i rany po cc - jak długo nie mogę prowadzić auta czy któraś wie może? dziękuję ![]() nowaken ja mam pytanko jak Ty zahamowałaś laktacje przy pierwszej ciąży? kubusewa gratulacje na mailu i w załączniku Nasz Michałek ![]() Oj i nie dokończe nadrabiać bo maluch się budzi i czas na kąpiel
|
|
|
|
#443 | |
|
Gang Iren
|
Ale zdjec na mailu przybywa.
Asika ja tam ci nie wierze,ze taka fajna,spokojna Zuzia tak ci w kosc daje,cos sciemniasz mama ![]() Jolka super,ze pochwalilas sie swoim szczesciem.Sliczny chlopczyk ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Jolka trzymaj sie cieplo kochana.Dobrze,ze czujesz sie juz lepiej i na pewno bedzie lepiej z kazdym dniem. Co do laktacji,to moze popros lekarza o zapisanie tabletek na zahamowanie,zeby szybciej ci z tym poszlo.Moze bedzie mozliwosc,ze np zadzwonisz powiesz o co chodzi i maz podedzie po recepte?
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Spać mi się chce jak cholera...
ledwo chodzę po tej dzisiejszej gorącej kąpieli, skakaniu na poduszce, "gonieniu" za synkiem... Najchętniej znowu weszłabym do wanny ale to już nie jest możliwe bo syn mój spać chodzi ok 21:30-22:00, mąż będzie po 22:00 a ja muszę miec oko na mojego urwisa...Zmartwiły mnie trochę wieści od Lenki... Kaja chyba nie wybierała się na świat... Organizm Lenki ją sam wyrzucił... tak mi to wygląda... Mała jeszcze nie do końca była gotowa idę się wyłożyć na sofie... może chociaz czujnie sie zdrzemnę ![]() Która następna jutro z rana przyśle dobre wieści?? Ja jestem happy bo mój mąż od jutra ma urlop
|
|
|
|
#445 |
|
Gang Iren
|
Jolka wlasnie wyczytalam,ze te tabletki Bromergon dzialaja depresyjnie.
A jak ty dodatkowo masz tego baby bluesa to chyba lepiej sobie je odpuscic.Ale moze jakies inne sa,bez skutkow ubocznych. Na pewno dobrze,jak pijesz ta szalwie,nawet ze 3-4 dziennie.
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napewno w ten sposob bedziesz lepsza mamusia dla Michalka karmiac mm i bedac spokojna! Michalek slodki bardzo! Tikki, Sliczne zdjecia! Andrea sliczna dziewczynka Karolca, jak slodko Ewelinka patrzy i jaka cudna sukienka!!! Asika, widac ze Zuzi podoba sie w lezaczku Gosia nic sie nie rusza? Ty pewnie pojedziesz dzisiaj w nocy, mam takie przeczucie! A Konia, ja zapomnialam jakie terminy to byly, ale mowisz ze 15 i 20? No to czekam bo co mi pozostaje ![]() A jutro mam termin z pierwszego USG
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-13 o 18:07 |
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Desia a może coś się rozkula do środy co??
|
|
|
|
#449 |
|
Gang Iren
|
Musze isc do sklepu,a wlasnie zaczelo padac.
Ale mi sie nie chce ...
|
#450 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj, chcialabym!
Juz jestem gotowa
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

bo ona juz wtedy nie je...Konia chyba pisalas tez o tym.

ale to tylko moje odczucia. Ewelinka świetnie sobie z tą butelką (ale i z każdą inną i każdym innym smoczkiem, ważne, że "leci"
)
nie wiem co to za odruch ale jest coś takiego 

. Niunia śpi grzecznie koło mnie. Czekam aż obudzi się na karmienie. Nie mogę się położyć spać, bo jestem chyba zbyt zmęczona.