|
|
#421 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nocne marki
Olivvek naukowcy gowno sie znają;P
btw. moja kolezanka ostatnio sie poddala juz z facetami... od jakiegos czasu byla bi teraz juz jest czysto lezbą |
|
|
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
Hmm. Bi fajnie, 2x większa szansa na znalezienie partnera
![]() Co do les to nie wiem, co powiedzieć, przecież baby są wredne
|
|
#423 |
|
Konto usunięte
|
znam ich pare i w sumie jakos sie przyzwyczailam jak mi gadają, ze podoba im sie jakas baba
![]() genefralnie ja tam nie mam nic ani do bi ani les ani do gejow ;] ich sprawa;] |
|
|
|
#424 |
|
Konto usunięte
|
Ja niestety lub stety wiem czego chce i jak mi sie nie podoba to nara lol już swoje przeszłam
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
Nie no, ani ja nie jestem homofobem. Jak słyszę te wszystkie mądrości jak to homoseksualiści to ZUO i "trzeba ich leczyć" to mi się we flakach przewraca
![]() Kachaaa, jesteś moim guru (tak nawiasem to właśnie się połapałam, że namiętnie źle pisywałam Twój nick )I tego... Wszystkiego najlepszego, dzieci ![]()
|
|
#426 |
|
Konto usunięte
|
wlasnie najlepszego i slodkiego dziecinstwa wam zycze
|
|
|
|
#427 |
|
Konto usunięte
|
hahaha
spoko ![]() na razie sie nie podniecam, zobacze sie czy sie jutro zobaczymy wogole hhehe |
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze zeby socjal zaplacil musisz miec odpowiednia ilosc skladek zdrowotnych takze jak mam isc na zwolnienie to taz w ciagu paru lat bylam 2 tyg ( dostalam moze 1/3 tego co normalnie pracujac bym zarobila ale coz.. to byl akurat problem z noga ) i raz tydzien ale to musialam bo zoladek byl w strasznym stanie i juz nawet nie patrzalam ze koniec tyg ( po prostu papierow nie wyslalam do socjala a tylko papier od lekarza zanioslam ) na slodkie dziecinstwo juz za pozno ( 33 na karku) ale dzieki najlepszego z okazji tego pieknego dnia jakim jest dzien dziecka
|
|
|
|
|
#429 |
|
Konto usunięte
|
zawsze w jakims stopniu jest sie dzieckiem
|
|
|
|
#430 |
|
Konto usunięte
|
ja mam platnego chorobowego 21 dni, , ale mozne sicka wziac nie czesciej niz 3 razy na rok, najczesciej w ten sposob przedluza sie sobie holidaya wiec
![]() do 5 dni nie trzeba miec papierka od lekarza zadnego, potem powyzej trzeba |
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Zartujesz kachaaa???
nie u nas widze w UK inaczej wiesz i w Irlandii jest niby ze jak pracodawca sie zgadza to placi za chorobowe ale ... nie nasz firma i my mozemy max 2 dni bez papiera od lekarza my niemamy zadnego platnego chorobowego no chybaze jak pisalam z socjala ale to po 1 po 4 dniach czyli bardziej sie ,,oplaci" ( wogole sie nie oplaci bo marna kasa ale jesli juz cokolwiek maja placic to na przynajmniej 2 tyg wzwyz ale to wtedy cotygodniowe wizyty u lekarza dochodza zeby zwolnienie przedluzac ... wiem bezsens ale tak tu wymagaja Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2012-06-01 o 02:39 |
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
czytam was na bieżąco, ale sporo roboty mam po nocach i tylko dla relaksu czytam sobie wizaż do poduchy ![]() Cytat:
Ogólnie ja tam jak chcę to wychodzę, wyjeżdżam, tak samo mój - jedzie na strefę kibica 16.06 z kolegami i oczywiście nie chcą słuchać moich rad, więc jak wrócą to będę mi opowiadać jak cudownie w korkach się stoi ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Co do L4 się nie odzywam, bo mi nie przysługuje żadne, a jeśli choruje to mam niepłacone
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
O jaa, jak dla mnie normalnie skandal z tym chorobowym u Ciebie, Irenko
Akurat podoba mi się nasza polska płatność, to 100 czy tam prawie 100%, w końcu nie choruje się złośliwie, żeby poleserzyć. Nerchie ![]() Fajnie, że jesteś z nami ale żeby tak nie wejść na jeden mały pościk.. ![]() (taa, jeden
|
|
#434 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze w łóżku leże do 2 w nocy matrixa oglądałam heh Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta tam jest zupelnie inny system lecznictwa za lekarza ile placisz? u nas moze byc cos takiego ale w jakis super firmach gdzie maja to w kontrakcie bo inaczej to robisz i masz placone za te godziny co przepracowalas i tyle kachaaa a ile skladek zdrowotnych trzeba w UK zeby o jakikolwiek zasilek sie starac? dla bezrobotnych czy szukajacych pracy czy cokolwiek w tym stylu? tu kiedys bylo 52 czyli z roku a teraz od jakis 3 lat chyba jest 104 skladki czyli 2 lata |
|
|
|
|
#436 |
|
Konto usunięte
|
za lekarza nie place a o zasilkach nie wiem bo zadnych nie biore
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
no a tu 50e za ogolnego , 70-80e za specjaliste
tez nie biore zasilkow ale nawet durne chorobowe w Irlandii sie nie nalezy jak skladek niema tyle |
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, dziewczyny, mam dylemata.
Koleżanka dziś dzwoniła, czy nie chcę z nią jechać do pracy do Niemiec na taśmę za 5euro/h ![]() Wyliczyła, że za miesiąc na nasze wyszłoby to 4 tysiące, ale 5€??!! Pojechałybyście? "za" przemawia fakt, że tutaj nie ma szans zarobić tyle w miesiąc zaraz po szkole i mogłabym wreszcie jakoś się ogarnąć, żeby buca wreszcie zostawić. Dodatkowo teraz nie mamy żadnych zobowiązań, a potem jak się człowiek wplącze w umowy i pracę tu, to trzeba by wszystko rzucić... Ale ludzie... To Tż we Włoszech miał 5,5 ![]() Próbowałam z nim gadać ale się nie da, dowiedziałam się tylko, że "w necie pełno jest lepszych ofert, nawet i za 12." Ehe, fajnie, to co my jeszcze w kraju robimy? Bo ja pierwsze słyszę o czymś takim. Doradźcie coś do jutra mam się zastanowić.
|
|
#439 |
|
Konto usunięte
|
na wakacje bym moze pojechala lepsze to niz w domu siedziec, o ile ona juz tam byla i wie ze to nie oszustwo ale na stale czy dluzej na bank nie jechalabym
|
|
|
|
#440 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#441 |
|
Konto usunięte
|
siedze desperadosa pije, muzyka w tv ja na wizazu i jem slodycze i sie odprezam
|
|
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
Koleżanki kolega tam pracował i to ma być gwarancją, że nie wywiozą nas do burdelu np.
![]() Hmm, w sumie też tak na to patrzę. Przecież siedząc tu z o ile nie będą chcieli ode mnie euraków na dzień dobry to się przejade, a cco ![]() Hehe Kachaaa, burżujko ![]() A tu tylko światło w lodówce ![]() Lunch był?
|
|
#443 |
|
Konto usunięte
|
nie, nie bylo
zaczal cos sciemniac i go zablokowalam w tel i spalam dalej hah ![]() jutro na grilla jade kumpel dzwonil sie pytac czy przyjade no to mowie okej ;p
|
|
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
Co za burun. Opcja blokowania numerów to cud techniki, nieraz też z tego korzystałam ![]() Dobrze, że chociaż kolega jakiś normalny (tfu tfu, odpukać
|
|
#445 |
|
Konto usunięte
|
ja wlasnie probuje wypic do konca tego redds'a czarnego
![]() matko co mnie skusilo, zeby go kupic:/ |
|
|
|
#446 |
|
Konto usunięte
|
to kolega z pracy wiec spoko, ale nie wiem bo u niego ten grill a ja nikogo poza nim nie znam
ale ok lol spoko spoko, pisza inni ale se przesiew robie ahahaa z pracy jeden polak sie podwala ale torturuje go podtekstami a potem ide do domu niech spada
|
|
|
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
Łeee, na niekumatego nie ma co czasu tracić
Jak se wypijecie na tym grillu to zaraz się ze wszystkimi zapoznasz ![]() Byłam kiedyś też na takiej imprezie, ale domówce. Tamci ludzie to mało, akurat było to w "nieciekawej" dzielnicy, gdzie wypić lubią to jak szliśmy w nocy po alko jeszcze to ile nowych kolegów się poznało ![]() alison żurawinkę testujesz? też bym sobie coś wypiła. Ostatnio chlapłam piwko jedno i zasmakowało
|
|
#448 |
|
Konto usunięte
|
Olivvek tak... i dalej z tych wszystkich redswo jablkowy jest najlepszy choc i za nim nie przepadam, generalnie piwa smakowe to jak dla mnie dno ;P
ide do lodowki poprawic sobie smak kasztelankiem
|
|
|
|
#449 |
|
Konto usunięte
|
mam jeszcze magnersa cidera gruszkowego
|
|
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
Eee... A to też alko?
![]() Byłam właśnie w sklepie, jakie te smakowe siuśki drogie! Ja teraz otworzyłam Dębowe, jedno z moich ulubionych ![]() Tak w ogóle to wiecie co, chyba mnie tu mają za pijaczkę ^^ mówię że piwo, a babka do mnie "to ile? Trzy?" Pewnie kurde, na reklamę akurat
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.