|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny Plus Size odchudzanie , powyżej 75kg
inusia89 moglabys powiedziec gdzie moge znalezc jakies przepisy na lekkie przekaski?
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
sylwusiach - jestem pewna że szybko zgubisz to co nadprogramowe, naprawdę nie jest źle !
![]() Cóż ja lodów w tym roku nie jadłam wcale i nie będę ale dziś zrobiłam spaghetti takie dosyć light... ot łyżka koncentratu, cebula, czosnek i cztery plasterki pomidora. Naprawdę mała porcja, jakoś to odpokutuję xD inusia możesz dopisać mnie do głównej strony, bo chyba mnie tam nie ma ![]() mój przedmiot pomiaru czt. waga znów szaleje - raz 83, raz 82, ale ten drugi wynik bardziej korzystny XD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
no zwykłe waniliowe bez żadnych dodatków ![]() ale ogólnie mam tak, ze schudnąc nie mogę, bo się strasznie obżeram na noc ostatnio... ![]()
![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
Taaak wiem żeby wybierać mniejsze zło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Inusia89-dziekuje za dopisanie;* ![]() aco do celu to narazie mam taki cel bo wiem ze jest jakos realny, a jak dojde do 68 to chce zrzucic jeszcze 3kg żeby ważyć 65kg a potem bede starała sie juz utrzymywac tą wage ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja np bardzo lubię miksować sobie jogurt naturalny z owocami, teraz sezon na truskawki więc śmiało można robić koktajle jogurt+truskawki jeśli mało słodkie to dodać łyżeczkę miodu, ja osobiście ostatnio wolę banany, brzoskwinie lub truskawki z lekiem miksować smakuje jak te mleczka smakowa w kartonikach nie wiem jak Wy ale ja lubię od zawsze ![]() ![]() Sałatki sobie robić możesz sałata+pomidorek czy ogórek+ rzodkiewka i do tego sos winegret czy nawet swój sos zrobić (troszkę oleju czy oliwy +kapkę wody+wyciśnięty ząbek czosnku+pół łyżeczki musztardy+zioła prowansalskie) lub jeśli lubisz czosnkowy to jogurt naturalny+czosnek+zioła +odrobinka soli... Pieczywko chrupkie + mozzarella (jest wersja light)+pomidorek Sucharki razowe możesz jeść (mnie wciągają jak chipsy a o wiele zdrowsze) , możesz sobie pochrupać garstke migdałów, pestek dyni czy orzechów, zjeść małą miseczkę czereśni (zdrowe i moczopędne usuwają toksyny) , jeśli lubisz marchewkę pokrój ją w słupki tak samo jabłka...jak masz chęć na słodkie zrób sobie kisiel słodką chwile ma ok 120kcal ale idzie się tak zapchać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() Co do Twojego spaghetti to jest ok , ja też robię i jem normalny sos jak zwykle tylko makaron wybieram z mąki durum ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
No akurat beda szaszłyczki z piersią
![]() ![]() ![]() Ja sobie planuje jakos w tym tygodniu zrobić spagetti, mam makaron pełnoziarnisty do tego miesko mielone z indyka i sos pomidorowy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak wypróbujesz przepis to napisz nam jak wyszła i podziel się przepisem ![]()
![]() |
![]() |
#428 |
Rozeznanie
|
A wiec co do pizzy to niesmakuje aż tak jak pizza ale to zawsze jakas mniej kaloryczna alternatywa
![]() ![]() http://inspiredperfection.blogspot.c...-muffinki.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#430 |
Rozeznanie
|
ojjj masz racje tradycyjna pizza najlepsza
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#431 |
Rozeznanie
|
To zrób następnym razem tradycyjną tylko na mące pełnoziarnistej lub orkiszowej i z małą ilością sera
![]() Ja się mierzę jak mi się przypomni:P teraz wyszło,że po tygodniu to w biodrach i pasie po 2cm ubyło a w biuście 4cm przybyło...a Tobie ile ubywa? ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#432 |
Rozeznanie
|
Jesli chodzi o utratę cm to ja np po dwóch kilogramach straconych w talii miałam 4 cm mniej. Innych części ciała nie mierzę, bo brzuch jest dla mnie strategicznie problematyczny
![]() ![]()
![]() |
#433 |
Rozeznanie
|
hej!!! jaka u mnie w nocy burza bała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem po śniadanku,kawę piję ale nie mam już miejsca na kawe...zjadłam jajówkę bo tak za mną chodziła +1,5 kromeczki chrupkiego z pasztetem keczupem,pomidorem,ogórki em i cebulą...śniadanie dietetyczne fest ![]() ![]()
![]() |
#434 |
Rozeznanie
|
U mnie grzmiało ale burza przeszła bokiem...;p a co do cm to mi ubywa albo po 1 cm albo wogóle;(;(np w tali od ponad 2 tygodni nic mi nieubyło;/a na brzuchu ubywa mi po 1 cm...;/A co do pizzy to boje sie ją robić bo ja jestem maniaczką pizzy i niewidze w niej pochamowania i co drugi dzien mogłabym ją jesc,narazie niejadłam ją dwa miesiace i ciagnie mnie ale nie az tak
![]() A dzisiaj jestem juz po śniadanku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
Mnie też strasznie ciągnie do pizzy, jeszcze przed dietą byłam z przyjaciółką w pizzy hut i tam z okazji euro były takie megadobre każda o nazwie innego kraju. Ale i tak najgorzej jest ze słodyczami, mam straszną ochote na ciasto toffi albo na babeczki z płynną czekoladą w środku. Mam na to przepisy i ciągle je czytam, nie wiem po co. Za to dziś waga już pokazała 70,5 kg : )
![]() |
#436 |
Przyczajenie
|
Muszę się wam pochwalić :P W sumie nie wiem czy mam z czego ale.... Od jakiś czterech dni zaczęłam się inaczej troszkę odżywiać. Tzn jem normalnie śniadanko z tym że jeśli są to kanapki to tylko z chlebkiem pełnoziarnistym, na obiadek to samo co cała rodzinka (oprócz ziemniaczków) tylko dodaje bardzo bardzo dużo surówki :P kolacji staram się już nie jeść gdyż obiad zazwyczaj mam ok 16. I to jest mój ostatni posiłek. Wieczorkiem troszkę ćwiczę. TZn. skakanka 500 razy, troche brzuszków i jakieś tam ćwiczenia które danego dnia wpadną mi do głowy. Mąż czasami aż sie śmieje ze mnie, ale niektóre dziwne ćwiczenia pamiętam ze szkoly:P O dziwo po tych czterech dniach czuje różnice
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Wtajemniczenie
|
Hej ! Ja dzisiaj rano się ważyłam. Wynik: 76,3.
![]() Wrzucam zdjęcia ! Z lewej z maja 2011 (waga około 90kg ![]() ![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2012-06-23 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Przyczajenie
|
Ja widzę różnice. Brzuszek całkiem inny najbardziej to sie rzuca w oczy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Rozeznanie
|
Według mnie na tym drugim zdjęciu fajny masz brzuszek i niemasz wogóle boczków
![]() ![]() sandra247-a ile jesz posiłków dziennie??bo tak według mnie o 16 ostatni posiłek to troche za wczesnie, niejestes potem głodna??No chyba że chodzisz spać ok 20?? pagzik-mmmm tez lubie takie babeczki z płynną czekoladą a do tego lody waniliowe pyyychotka ![]()
![]() |
![]() |
#440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczoraj, jak to ja nie mogłam spać, do 4 w nocy i poszperałam trochę w necie i wiecie co? Trochę się nastraszyłam ewentualnością pozostania skóry po odchudzaniu (w końcu chcę stracić dość sporo, te 40 kg). Pocieszam się, że te 3 lata temu, jak schudłam 20 kg (w jakieś 4 mieś. ) to skóra miała się dobrze, ładnie się to regenerowało, ale mimo wszystko ważyłam wtedy jakieś 15 kg więcej niż teraz chcę osiągnąć. Wy co o tym myślicie? Nie macie takich obaw? (chociaż większość z Was ma mniej do zrzucenia). Postanowiłam wziąć się dodatkowo za trening Ewy Chodakowskiej(?). Wysmukla, likwiduje cellulit, myślę, że będzie dobry dla skóry, pomoże się jej zregenerować. Do tego balsamy 2x dziennie oraz masaże przy nakładaniu plus zmienne prysznice i masaż syrenką. Mam nadzieję, że to da radę, bo co to za radość z zgubionych kg, jak skóra będzie wisieć. Z rozstępami tymi co już mam się pogodziłam, one są już nie do ruszenia, ale mam nadzieję, że reszta będzie ok i żadnych innych szpecących "elementów" nie będzie. ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2012-06-21 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Przyczajenie
|
Witam Was Dziewczyny. Mam ogromny problem,tak jak Wy... Zawsze byłam bardzo szczupłam, każdą kość można bylo policzyc, przy wzroscie 176cm wazylam 56-58kg. Po ciązy waga poszla znacznie w gore. Teraz 176wzrostu i 75kg
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Przyczajenie
|
Witam, Ja biore od ok.miesiaca SLIM-SHAPE. Owszem cos tam mi pomaga, centymetry mozolnie spadają w dól ale nie mam co sie dziwic bo nie cwicze a z dieta tez maly klopot. Jem malo posilkow dziennie, ale mam dziecko i nie mam jak pogodzic opieke nad dzieckiem z super dieta. (nawet nie umiem jej dobrac) Mam 176cm wzrostu i waze aż 75kg !!! masakra. jest to dla mnie koszmar. Zawsze wazylam jakies 56-58 kg a teraz SŁOŃ... Pomocy, niech ktoś mi powie jak mam chociaz troche dojsc do normalnej wagi. Sama juz sobie z tym nie radze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o mnie to jem 3 posiłki dziennie. ok godziny 8 zawsze jem śniadanko, później drugie śniadanko to zazwyczaj jest jakiś owoc bądź serek wiejski (godzina 12) a później ok 16 godz. obiadek i to wszystko. Wieczorem nie jestem głodna Ale może dlatego że ja wieczorami dużo piję. 2 miesiące temu rzuciłam papierosy i to pewnie dlatego. Takze wieczorkiem herbatka zielona albo jakas owocowa i woda!!!
Candy936 musisz sobie sama wkręcić i to na poważnie że chcesz coś w sobie zmienić. Że chcesz tak jak kiedyś być fajna szczupła dziewczyną i czuc sie dobrze. Ja tak zrobiłam i narazie mi pomaga !!! MOTYWACJA najwazniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli wprowadzisz w swoje życie racjonalne odżywianie, ograniczysz słodycze do minimum i zrezygnujesz z fast foodów i napojów gazowanych to waga napewno pójdzie w dół ![]() TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE!! ![]() ![]() ![]() ![]() sandra247no to zazdroszcze ci że jak zjesz o tej 16 to potem niejestes głodna bo j to jestem zawsze a zapijanie głodu wodą herbatą czy czym tam jeszcze nic mi niedawało;/;(
Edytowane przez Madziq634 Czas edycji: 2012-06-21 o 15:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o ilość posiłków w ciągu dnia to ja jem 3, rano jak wstaje (koło 10-11, w końcu mam wakacje
![]()
![]() |
#446 |
Strzelaj lub emigruj!
|
a ja dziewczyny bez bicia się przyznam, że zjadłam cała białą czekoladę, alo to chyba nie jakiś dramat, skoro pracowałam fizycznie (nie jakoś ciężko, bo to zrywanie truskawek było) przez 5 godzin, więc chyba spaliłam
![]()
![]() |
#447 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Dziś mam koszmarny dzień, chcę aby się już skończył ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
inusia89ojj niezałamuj sie;*
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie zrobiłam trening z Ewą i muszę przyznać, że podoba mi się ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.