Dziewczyny Plus Size odchudzanie , powyżej 75kg - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-20, 14:05   #421
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach
Dot.: Dziewczyny Plus Size odchudzanie , powyżej 75kg

inusia89 moglabys powiedziec gdzie moge znalezc jakies przepisy na lekkie przekaski?
Stary 2012-06-20, 14:05   #422
meg_121
Raczkowanie

sylwusiach - jestem pewna że szybko zgubisz to co nadprogramowe, naprawdę nie jest źle !
Cóż ja lodów w tym roku nie jadłam wcale i nie będę ale dziś zrobiłam spaghetti takie dosyć light... ot łyżka koncentratu, cebula, czosnek i cztery plasterki pomidora. Naprawdę mała porcja, jakoś to odpokutuję xD

inusia możesz dopisać mnie do głównej strony, bo chyba mnie tam nie ma

mój przedmiot pomiaru czt. waga znów szaleje - raz 83, raz 82, ale ten drugi wynik bardziej korzystny XD
meg_121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-20, 16:05   #423
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez inusia89 Pokaż wiadomość
A jakie te lody były? jak śmietankowe bez żadnych sosów,czekolad i bakalii to pół biedy

no zwykłe waniliowe bez żadnych dodatków

ale ogólnie mam tak, ze schudnąc nie mogę, bo się strasznie obżeram na noc ostatnio...

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-20, 16:08   #424
Madziq634
Rozeznanie

Taaak wiem żeby wybierać mniejsze złowięc zjem max 1-2kawałki tortu a potem bedzie grill to wybiore pierś niz jakies tam kiełbasynoi oczywiscie do tego duuzo sałtki zielonejogółem zauważyłam że mój organizm sie zmienił, nieciagnie mnie az tak do słodkiego a jak widze ze jest jakies ciasto to bez okazji staram sie go niejesc i niejemTak wogóle to nieprzepadam za lodami zjesc zjem czasami dwa gryzy (choc podczas diety jeszcze mi sie niezdazyło)ale zeby zjesc calego to nieda radyale wiem ze teraz jest ciepło wiec jak bede miała ochote na ochłode to sobie zjem 2 łzki sorbetu i mi to wystarczykupiłam w razie czego i schowalam do zamrażalnika
Inusia89-dziekuje za dopisanie;*:róża:
aco do celu to narazie mam taki cel bo wiem ze jest jakos realny, a jak dojde do 68 to chce zrzucic jeszcze 3kg żeby ważyć 65kg a potem bede starała sie juz utrzymywac tą wage
Madziq634 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-20, 17:03   #425
inusia89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
inusia89 moglabys powiedziec gdzie moge znalezc jakies przepisy na lekkie przekaski?
Kochana na necie musiała byś poszukać , ja jedynie mogę napisać co ja tam sobie robię
Ja np bardzo lubię miksować sobie jogurt naturalny z owocami, teraz sezon na truskawki więc śmiało można robić koktajle jogurt+truskawki jeśli mało słodkie to dodać łyżeczkę miodu, ja osobiście ostatnio wolę banany, brzoskwinie lub truskawki z lekiem miksować smakuje jak te mleczka smakowa w kartonikach nie wiem jak Wy ale ja lubię od zawsze mleczko 0,5% czy nawet 2% używam , z bananem dodaje energii
Sałatki sobie robić możesz sałata+pomidorek czy ogórek+ rzodkiewka i do tego sos winegret czy nawet swój sos zrobić (troszkę oleju czy oliwy +kapkę wody+wyciśnięty ząbek czosnku+pół łyżeczki musztardy+zioła prowansalskie) lub jeśli lubisz czosnkowy to jogurt naturalny+czosnek+zioła +odrobinka soli...
Pieczywko chrupkie + mozzarella (jest wersja light)+pomidorek
Sucharki razowe możesz jeść (mnie wciągają jak chipsy a o wiele zdrowsze) , możesz sobie pochrupać garstke migdałów, pestek dyni czy orzechów, zjeść małą miseczkę czereśni (zdrowe i moczopędne usuwają toksyny) , jeśli lubisz marchewkę pokrój ją w słupki tak samo jabłka...jak masz chęć na słodkie zrób sobie kisiel słodką chwile ma ok 120kcal ale idzie się tak zapchać , jajka faszerowane możesz robić np ugotowane przekrajasz na pół i żółtko wyciągasz i robisz farsz żółtko+tuńczyk+szczypiore k czy co tam lubisz albo jajka na twardo + sos: jogurt naturalny +starta rzodkiewka i to doprawione do smaku można też ogórka zielonego zetrzeć...ja kiedyś zjadłam makrele i do tego ogóreczki gruntowe poćwiartkowane i cebulka...ważne by sobie urozmaicać aby nie zniechęcać się do odchudzania

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez meg_121 Pokaż wiadomość
sylwusiach - jestem pewna że szybko zgubisz to co nadprogramowe, naprawdę nie jest źle !
Cóż ja lodów w tym roku nie jadłam wcale i nie będę ale dziś zrobiłam spaghetti takie dosyć light... ot łyżka koncentratu, cebula, czosnek i cztery plasterki pomidora. Naprawdę mała porcja, jakoś to odpokutuję xD

inusia możesz dopisać mnie do głównej strony, bo chyba mnie tam nie ma

mój przedmiot pomiaru czt. waga znów szaleje - raz 83, raz 82, ale ten drugi wynik bardziej korzystny XD
Pewnie,że Cię dopiszę tylko napisz swój wzrost i cel
Co do Twojego spaghetti to jest ok , ja też robię i jem normalny sos jak zwykle tylko makaron wybieram z mąki durum chodzi o to by się najeść ale zdrowo nie musisz ograniczać się do 4 plasterków pomidora tylko jak lubisz wkrój całego albo i dwa, dodaj mięsa tylko zwracaj uwagę na makaron aby był z mąki durum lub pełnoziarnistej a nie jajeczny z mąki pszennej i wszystko będzie okej my mamy się odżywiać zdrowo a nie rygorystycznie

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
no zwykłe waniliowe bez żadnych dodatków

ale ogólnie mam tak, ze schudnąc nie mogę, bo się strasznie obżeram na noc ostatnio...
eee kochana pomijając poźną porę na te lody to okej jest tak jak jedna z koleżanek naszych wkleiła nam artykuł lody waniliowe są zdrowe i 4 gałki po 25gr mają ok 120kcal więc nie dużo i bogate źródło wapnia, dodatkowo lody szybko się trawią w odróżnieniu do np batonika więc lody waniliowe ok ale max do godz 18-19 a z wagą czasem jest zastój cierpliwości

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziq634 Pokaż wiadomość
Taaak wiem żeby wybierać mniejsze złowięc zjem max 1-2kawałki tortu a potem bedzie grill to wybiore pierś niz jakies tam kiełbasynoi oczywiscie do tego duuzo sałtki zielonejogółem zauważyłam że mój organizm sie zmienił, nieciagnie mnie az tak do słodkiego a jak widze ze jest jakies ciasto to bez okazji staram sie go niejesc i niejemTak wogóle to nieprzepadam za lodami zjesc zjem czasami dwa gryzy (choc podczas diety jeszcze mi sie niezdazyło)ale zeby zjesc calego to nieda radyale wiem ze teraz jest ciepło wiec jak bede miała ochote na ochłode to sobie zjem 2 łzki sorbetu i mi to wystarczykupiłam w razie czego i schowalam do zamrażalnika
Inusia89-dziekuje za dopisanie;*:róża:
aco do celu to narazie mam taki cel bo wiem ze jest jakos realny, a jak dojde do 68 to chce zrzucic jeszcze 3kg żeby ważyć 65kg a potem bede starała sie juz utrzymywac tą wage
I mądre podejście byle byś na tym grillu nie jadła chleba białego nawet jak na małą kiełbaskę się skusisz czy mały kawałek karczku to raz się nic nie stanie z grilla zdrowe jeżeli TY będziesz przygotowywać tego grilla to możesz zrobić szaszlyki : pierś z kurczaka + cebulka + pieczarki + cukinia + papryka i co tam jeszcze lubisz pojesz warzywnych szaszłyczków to nie będzie Cię ciągnąc do innych mniej zdrowych rzeczy

było 94kg

jest 83kg

będzie 69kg a następnie 58kg a co!
inusia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-20, 17:12   #426
Madziq634
Rozeznanie

No akurat beda szaszłyczki z piersiąto sobie zjem 1a co do białego chleba to ja nielubie go niesmakuje mi za bardzo i juz hohoh niepamietam kiedy go jadłam;p jem zazwyczaj razowy lub żytni razowy bo są zdrowsze a wiem że niemają zadnych konserwantów bo mój szwagier je piecze w piekarni której pracuje;p

Ja sobie planuje jakos w tym tygodniu zrobić spagetti, mam makaron pełnoziarnisty do tego miesko mielone z indyka i sos pomidorowyoczywiscie nie zaduzo zamierzam zjesc bo boje sie ze to ma duuuzo kcal;/a dzis na internecie znalazłam suuuper przepis na dietetyczna pizze3 kawałki mają 260 kcal!!!jak ktos chce moge podac przepis a czy dobra to dzis mam zamiar wypróbowac
Stary 2012-06-20, 17:30   #427
inusia89
Rozeznanie

Cytat:
No akurat beda szaszłyczki z piersiąto sobie zjem 1a co do białego chleba to ja nielubie go niesmakuje mi za bardzo i juz hohoh niepamietam kiedy go jadłam;p jem zazwyczaj razowy lub żytni razowy bo są zdrowsze a wiem że niemają zadnych konserwantów bo mój szwagier je piecze w piekarni której pracuje;p

Ja sobie planuje jakos w tym tygodniu zrobić spagetti, mam makaron pełnoziarnisty do tego miesko mielone z indyka i sos pomidorowyoczywiscie nie zaduzo zamierzam zjesc bo boje sie ze to ma duuuzo kcal;/a dzis na internecie znalazłam suuuper przepis na dietetyczna pizze3 kawałki mają 260 kcal!!!jak ktos chce moge podac przepis a czy dobra to dzis mam zamiar wypróbowac
No to jak masz szwagra w piekarni to wiesz co jesz
Jak wypróbujesz przepis to napisz nam jak wyszła i podziel się przepisem

było 94kg

jest 83kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 19:57   #428
Madziq634
Rozeznanie

A wiec co do pizzy to niesmakuje aż tak jak pizza ale to zawsze jakas mniej kaloryczna alternatywazjadłam 3 kawałki nieduze i juz mam dosyc...jestem pełna;p swoja zrobiłam tak jak ta z przepisu ale niemialam kukurydzy wiec dałam pomidoroto przepis:
http://inspiredperfection.blogspot.c...-muffinki.html
Stary 2012-06-20, 21:06   #429
inusia89
Rozeznanie

Cytat:
A wiec co do pizzy to niesmakuje aż tak jak pizza ale to zawsze jakas mniej kaloryczna alternatywazjadłam 3 kawałki nieduze i juz mam dosyc...jestem pełna;p swoja zrobiłam tak jak ta z przepisu ale niemialam kukurydzy wiec dałam pomidoroto przepis:
http://inspiredperfection.blogspot.c...-muffinki.html
To tak jak omlet wygląda ja lubie najbardziej tradycyjna pizze

było 94kg

jest 83kg

Stary 2012-06-20, 21:16   #430
Madziq634
Rozeznanie

ojjj masz racje tradycyjna pizza najlepszaale jak tu ją zjeśc jak ma tyle kcal;(;(mam pytanko mierzycie sie cotydzien??jak tak to po ile sm wam ubywa??bo mi sie wydaje ze mi cos mało ich ubywa
...

Fin:62

79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-6564,5--63-62

"Jem aby żyć, a nie żyję aby jeść"

-14,5
Stary 2012-06-20, 21:24   #431
inusia89
Rozeznanie

To zrób następnym razem tradycyjną tylko na mące pełnoziarnistej lub orkiszowej i z małą ilością sera

Ja się mierzę jak mi się przypomni:P teraz wyszło,że po tygodniu to w biodrach i pasie po 2cm ubyło a w biuście 4cm przybyło...a Tobie ile ubywa?

było 94kg

jest 83kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-21, 00:47   #432
pagzik
Rozeznanie

GG do pagzik

Jesli chodzi o utratę cm to ja np po dwóch kilogramach straconych w talii miałam 4 cm mniej. Innych części ciała nie mierzę, bo brzuch jest dla mnie strategicznie problematyczny aczkowiek biust już tak zmalał, że zaczynam nosić staniki sprzed paru lat, jak to się jeszcze mniejszy rozmiar miało.
Stary 2012-06-21, 07:06   #433
inusia89
Rozeznanie

hej!!! jaka u mnie w nocy burza bała: eek: tak się błyskało w pokoju jasno miałam i poruny take bałam się jak nie wiem co!!psiaka zawołałam do łóżka bo bałam się spać, piesek szczęśliwy..tak to jest jak się chłopa nie ma a na takie burzowe noce by się przydał teraz mgła taka...
Jestem po śniadanku,kawę piję ale nie mam już miejsca na kawe...zjadłam jajówkę bo tak za mną chodziła +1,5 kromeczki chrupkiego z pasztetem keczupem,pomidorem,ogórki em i cebulą...śniadanie dietetyczne fest ale wyrównam później aby w miarę to wypadło w ciągu dnia

było 94kg

jest 83kg

Stary 2012-06-21, 10:14   #434
Madziq634
Rozeznanie

U mnie grzmiało ale burza przeszła bokiem...;p a co do cm to mi ubywa albo po 1 cm albo wogóle;(;(np w tali od ponad 2 tygodni nic mi nieubyło;/a na brzuchu ubywa mi po 1 cm...;/A co do pizzy to boje sie ją robić bo ja jestem maniaczką pizzy i niewidze w niej pochamowania i co drugi dzien mogłabym ją jesc,narazie niejadłam ją dwa miesiace i ciagnie mnie ale nie az taka wiem ze jak ja zrobie to niepojem sobie dwoma kawałkami tylko bede musiała odrazu wpucowac a potem jak ja zjem to znowu bedzie mnie do niej ciągło...wiec wole narazie nierobic;p Bo własnie pizza i chipsy są u mnie problemem, to mogłabym jesc codziennie;p wiec staram sie niekosztowac zeby znowu niewrócić do złych nawyków;(;(

A dzisiaj jestem juz po śniadanku2 frankfuterki wędzone+ 1 kromka słonecznikowego
...

-14,5
Stary 2012-06-21, 12:07   #435
pagzik
Rozeznanie

GG do pagzik

Mnie też strasznie ciągnie do pizzy, jeszcze przed dietą byłam z przyjaciółką w pizzy hut i tam z okazji euro były takie megadobre każda o nazwie innego kraju. Ale i tak najgorzej jest ze słodyczami, mam straszną ochote na ciasto toffi albo na babeczki z płynną czekoladą w środku. Mam na to przepisy i ciągle je czytam, nie wiem po co. Za to dziś waga już pokazała 70,5 kg : )
Stary 2012-06-21, 12:09   #436
sandra247
Przyczajenie

Muszę się wam pochwalić :P W sumie nie wiem czy mam z czego ale.... Od jakiś czterech dni zaczęłam się inaczej troszkę odżywiać. Tzn jem normalnie śniadanko z tym że jeśli są to kanapki to tylko z chlebkiem pełnoziarnistym, na obiadek to samo co cała rodzinka (oprócz ziemniaczków) tylko dodaje bardzo bardzo dużo surówki :P kolacji staram się już nie jeść gdyż obiad zazwyczaj mam ok 16. I to jest mój ostatni posiłek. Wieczorkiem troszkę ćwiczę. TZn. skakanka 500 razy, troche brzuszków i jakieś tam ćwiczenia które danego dnia wpadną mi do głowy. Mąż czasami aż sie śmieje ze mnie, ale niektóre dziwne ćwiczenia pamiętam ze szkoly:P O dziwo po tych czterech dniach czuje różnice A nawet widzę. Brzucha jakbym troszkę zgubiła. Wiem ze to pewnie tylko woda zeszła z organizmu ale dobre i to. I czuję się jakoś taka lekka. Byłam dzisiaj odwiedzić moich rodziców to powiem szczerze że nie wiedzieli że troszkę się wzięłam za siebie i sami od siebie powiedzieli mi że schudłam. Na wagę narazie nie chce wchodzić gdyż obiecałam sobie ze zrobie to dopiero w niedziele Oczywiście dam znać co i jak. No i Oczywiście zmierzyć się też trzeba bedzie. Juz sie doczekac nie mogę. Ot to tyle co chciałam napisać. Dodatkowo ide dzisiaj sobie wieczorkiem z przyjaciółką na aerobik... taki w szkole organizowany dla wszystkich kobietek Z tym że moja przyjaciółka ma rozmiar 36 a ja dobre 40 Ale mam nadzieje że to się zmieni i niedługo będziemy wyglądały jak siostry
sandra247 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 12:12   #437
ojp
Wtajemniczenie

Hej ! Ja dzisiaj rano się ważyłam. Wynik: 76,3.

Wrzucam zdjęcia ! Z lewej z maja 2011 (waga około 90kg ) i z prawej z czerwca 2012 (waga 77kg). Nie było to typowe odchudzanie, od lipca 2011 do czerwca 2012 spadło około 12-14kg, nie wiem czy widać to aż tak na zdjęciach, no ale wrzucam. Czekam na dzień, kiedy waga pokaże "szóstkę" z przodu.

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".

Edytowane przez ojp
Czas edycji: 2012-06-23 o 19:48
ojp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 12:21   #438
sandra247
Przyczajenie

Ja widzę różnice. Brzuszek całkiem inny najbardziej to sie rzuca w oczy Ja tez czekam na 6 z przodu a to dopiero mój początek ale dam rade Nie chce już być grubaskiem
Stary 2012-06-21, 12:43   #439
Madziq634
Rozeznanie

Według mnie na tym drugim zdjęciu fajny masz brzuszek i niemasz wogóle boczkówco u mnie jest mankamentem bo mam je i to wygląda okropnie...;/

sandra247-a ile jesz posiłków dziennie??bo tak według mnie o 16 ostatni posiłek to troche za wczesnie, niejestes potem głodna??No chyba że chodzisz spać ok 20??

pagzik-mmmm tez lubie takie babeczki z płynną czekoladą a do tego lody waniliowe pyyychotkaa co do pizzy to ostatnią jadłam jakoś pod koniec kwietnia...ale tęsknie za nią;(;(;p ojj chciałabym już ważyć tyle co ty;(
...

-14,5
Stary 2012-06-21, 13:09   #440
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
hej!!! jaka u mnie w nocy burza bała: eek: tak się błyskało w pokoju jasno miałam i poruny take bałam się jak nie wiem co!!psiaka zawołałam do łóżka bo bałam się spać, piesek szczęśliwy..tak to jest jak się chłopa nie ma a na takie burzowe noce by się przydał teraz mgła taka...
Jestem po śniadanku,kawę piję ale nie mam już miejsca na kawe...zjadłam jajówkę bo tak za mną chodziła +1,5 kromeczki chrupkiego z pasztetem keczupem,pomidorem,ogórki em i cebulą...śniadanie dietetyczne fest ale wyrównam później aby w miarę to wypadło w ciągu dnia
Ale zazdroszczę burzy (mimo, że sama się jej trochę obawiam), ale u mnie tropików ciąg dalszy (a, nie! ochłodziło się, teraz w cieniu mam 32 st. zamiast 34 ).

Wczoraj, jak to ja nie mogłam spać, do 4 w nocy i poszperałam trochę w necie i wiecie co? Trochę się nastraszyłam ewentualnością pozostania skóry po odchudzaniu (w końcu chcę stracić dość sporo, te 40 kg). Pocieszam się, że te 3 lata temu, jak schudłam 20 kg (w jakieś 4 mieś. ) to skóra miała się dobrze, ładnie się to regenerowało, ale mimo wszystko ważyłam wtedy jakieś 15 kg więcej niż teraz chcę osiągnąć. Wy co o tym myślicie? Nie macie takich obaw? (chociaż większość z Was ma mniej do zrzucenia). Postanowiłam wziąć się dodatkowo za trening Ewy Chodakowskiej(?). Wysmukla, likwiduje cellulit, myślę, że będzie dobry dla skóry, pomoże się jej zregenerować. Do tego balsamy 2x dziennie oraz masaże przy nakładaniu plus zmienne prysznice i masaż syrenką. Mam nadzieję, że to da radę, bo co to za radość z zgubionych kg, jak skóra będzie wisieć. Z rozstępami tymi co już mam się pogodziłam, one są już nie do ruszenia, ale mam nadzieję, że reszta będzie ok i żadnych innych szpecących "elementów" nie będzie.

Edytowane przez daktylek1987
Czas edycji: 2012-06-21 o 13:12
daktylek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 14:01   #441
Candy936
Przyczajenie

Witam Was Dziewczyny. Mam ogromny problem,tak jak Wy... Zawsze byłam bardzo szczupłam, każdą kość można bylo policzyc, przy wzroscie 176cm wazylam 56-58kg. Po ciązy waga poszla znacznie w gore. Teraz 176wzrostu i 75kg Najgorzej wyglada buzia i uda Do brzucha jakoś może bym sie przyzwyczaila chociaz oponka jest... Nie mam pojecia co mam zrobic Nigdy nie mialam klopotu z tyciem. Jadlam wszystko slodycze, fast foody i nigdy waga nie poszla w gore. Ciezko mi zrezygnowac ze slodyczy. Pomozcie mi, doradzcie jakas diete,cwiczenia, tabletki. Cokolwiek comi moze pomoc. Pozdrawiam Was
Candy936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 14:12   #442
Candy936
Przyczajenie

Witam, Ja biore od ok.miesiaca SLIM-SHAPE. Owszem cos tam mi pomaga, centymetry mozolnie spadają w dól ale nie mam co sie dziwic bo nie cwicze a z dieta tez maly klopot. Jem malo posilkow dziennie, ale mam dziecko i nie mam jak pogodzic opieke nad dzieckiem z super dieta. (nawet nie umiem jej dobrac) Mam 176cm wzrostu i waze aż 75kg !!! masakra. jest to dla mnie koszmar. Zawsze wazylam jakies 56-58 kg a teraz SŁOŃ... Pomocy, niech ktoś mi powie jak mam chociaz troche dojsc do normalnej wagi. Sama juz sobie z tym nie radze...
Candy936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 15:35   #443
sandra247
Przyczajenie

Jeśli chodzi o mnie to jem 3 posiłki dziennie. ok godziny 8 zawsze jem śniadanko, później drugie śniadanko to zazwyczaj jest jakiś owoc bądź serek wiejski (godzina 12) a później ok 16 godz. obiadek i to wszystko. Wieczorem nie jestem głodna Ale może dlatego że ja wieczorami dużo piję. 2 miesiące temu rzuciłam papierosy i to pewnie dlatego. Takze wieczorkiem herbatka zielona albo jakas owocowa i woda!!!
Candy936 musisz sobie sama wkręcić i to na poważnie że chcesz coś w sobie zmienić. Że chcesz tak jak kiedyś być fajna szczupła dziewczyną i czuc sie dobrze. Ja tak zrobiłam i narazie mi pomaga !!! MOTYWACJA najwazniejsza
Stary 2012-06-21, 15:56   #444
Madziq634
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Candy936 Pokaż wiadomość
Witam, Ja biore od ok.miesiaca SLIM-SHAPE. Owszem cos tam mi pomaga, centymetry mozolnie spadają w dól ale nie mam co sie dziwic bo nie cwicze a z dieta tez maly klopot. Jem malo posilkow dziennie, ale mam dziecko i nie mam jak pogodzic opieke nad dzieckiem z super dieta. (nawet nie umiem jej dobrac) Mam 176cm wzrostu i waze aż 75kg !!! masakra. jest to dla mnie koszmar. Zawsze wazylam jakies 56-58 kg a teraz SŁOŃ... Pomocy, niech ktoś mi powie jak mam chociaz troche dojsc do normalnej wagi. Sama juz sobie z tym nie radze...
Witaj;*no ja też mam małe dziecko, ale bardzo pomaga mi teściowa wiec niemam co narzekaćAle powiem ci że przy dziecku trudniej być na diecie i pilnować żeby zjesc 5 posiłków o równych porach, a do tego ćwiczyć;/ więc ja staram sie ćwiczyc co drugi dzien, wiem że jezeli bym codziennie cwiczyła to efekty byłyby szybciej ale przy małej niejest to za bardzo możliwe...wiec no cóż musze dłuzej czekać na efekty;p;/zazwyczaj zdaża mi sie że jem ok 30min po czasie,;pJa niedobierałam jakos specjalnie diety poprostu trzeba jesc min 4-5 posiłków dziennie i mniejsze porcje staraj sie ćwiczyc choćby odrobine te 30 min, przy zabawach z dzieckiem tez idzie sie napocic hehe
Jeżeli wprowadzisz w swoje życie racjonalne odżywianie, ograniczysz słodycze do minimum i zrezygnujesz z fast foodów i napojów gazowanych to waga napewno pójdzie w dół
TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE!!

sandra247no to zazdroszcze ci że jak zjesz o tej 16 to potem niejestes głodna bo j to jestem zawsze a zapijanie głodu wodą herbatą czy czym tam jeszcze nic mi niedawało;/;(
...

-14,5

Edytowane przez Madziq634
Czas edycji: 2012-06-21 o 15:58
Stary 2012-06-21, 16:26   #445
pagzik
Rozeznanie

GG do pagzik

Jeśli chodzi o ilość posiłków w ciągu dnia to ja jem 3, rano jak wstaje (koło 10-11, w końcu mam wakacje), obiad koło 14 i w okolicach 18 przed fitnessem. Wieczorem bywam troche głodna, ale jak byłabym najedzona, to nie mogłabym zasnąć. Słyszalam, że dla figury typu jabłko najlepiej jest jeśc własnie 3 posiłki.
Stary 2012-06-21, 17:38   #446
khloe
Strzelaj lub emigruj!

a ja dziewczyny bez bicia się przyznam, że zjadłam cała białą czekoladę, alo to chyba nie jakiś dramat, skoro pracowałam fizycznie (nie jakoś ciężko, bo to zrywanie truskawek było) przez 5 godzin, więc chyba spaliłam

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 19:55   #447
inusia89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Hej ! Ja dzisiaj rano się ważyłam. Wynik: 76,3.

Wrzucam zdjęcia ! Z lewej z maja 2011 (waga około 90kg ) i z prawej z czerwca 2012 (waga 77kg). Nie było to typowe odchudzanie, od lipca 2011 do czerwca 2012 spadło około 12-14kg, nie wiem czy widać to aż tak na zdjęciach, no ale wrzucam. Czekam na dzień, kiedy waga pokaże "szóstkę" z przodu.
Widać różnicę masz szczuplejsze łydki, ramiona, brzuch i mniejsze piersi..super wyglądasz

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez daktylek1987 Pokaż wiadomość
Ale zazdroszczę burzy (mimo, że sama się jej trochę obawiam), ale u mnie tropików ciąg dalszy (a, nie! ochłodziło się, teraz w cieniu mam 32 st. zamiast 34 ).

Wczoraj, jak to ja nie mogłam spać, do 4 w nocy i poszperałam trochę w necie i wiecie co? Trochę się nastraszyłam ewentualnością pozostania skóry po odchudzaniu (w końcu chcę stracić dość sporo, te 40 kg). Pocieszam się, że te 3 lata temu, jak schudłam 20 kg (w jakieś 4 mieś. ) to skóra miała się dobrze, ładnie się to regenerowało, ale mimo wszystko ważyłam wtedy jakieś 15 kg więcej niż teraz chcę osiągnąć. Wy co o tym myślicie? Nie macie takich obaw? (chociaż większość z Was ma mniej do zrzucenia). Postanowiłam wziąć się dodatkowo za trening Ewy Chodakowskiej(?). Wysmukla, likwiduje cellulit, myślę, że będzie dobry dla skóry, pomoże się jej zregenerować. Do tego balsamy 2x dziennie oraz masaże przy nakładaniu plus zmienne prysznice i masaż syrenką. Mam nadzieję, że to da radę, bo co to za radość z zgubionych kg, jak skóra będzie wisieć. Z rozstępami tymi co już mam się pogodziłam, one są już nie do ruszenia, ale mam nadzieję, że reszta będzie ok i żadnych innych szpecących "elementów" nie będzie.
Kiedyś jak miałam 16lat schudłam w 2 miesiące ok 15kg , skóra ładnie się wchłonęła, żadnych rozstępów ani nic za to teraz powychodziły...tylko wiadomo im się jest młodszym tym skóra lepsza...ja bym chciała z 30kg wtedy była bym meeeeega szczęśliwa

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Dziś mam koszmarny dzień, chcę aby się już skończył facet,którego kocham i z którym miałam iść na wesele napisał mi,że poznał kogoś i określił mnie mianem koleżanki...super mi to koleżenstwo...nie wiem po co zwodził mnie tyle czasu zjadłam dużą porcję lodów (nie pomogło)

było 94kg

jest 83kg

Stary 2012-06-21, 19:59   #448
Madziq634
Rozeznanie

inusia89ojj niezałamuj sie;*faceci już tacy są niestety...a ty zamiast zajadac smutki to wyobraź sobie że za jakis czas bedzie z ciebie taka laska ze ci wszyscy co mieli cie gdzies to wrócą na kolanach a ty nawet na nich uwagi niezwrócisz(mniewam ze to ten sam koles o którym juz wczesniej pisałas??)
...

-14,5
Stary 2012-06-21, 20:00   #449
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiedyś jak miałam 16lat schudłam w 2 miesiące ok 15kg , skóra ładnie się wchłonęła, żadnych rozstępów ani nic za to teraz powychodziły...tylko wiadomo im się jest młodszym tym skóra lepsza...ja bym chciała z 30kg wtedy była bym meeeeega szczęśliwa
Mam nadzieję, że jeszcze nie jesteśmy na tyle stare, że by nam się skóra zbuntowała W końcu mamy być zgrabne i powabne pozbyć się w końcu tych kompleksów, a nie zamartwiać wyglądem naszej skóry.

Ja właśnie zrobiłam trening z Ewą i muszę przyznać, że podoba mi się Fajna prowadząca, wszystko dokładnie i spokojnie tłumaczy. Niby ćwiczenia proste i nieskomplikowane (łatwo złapać rytm i się synchronizować) a jednak czuję ramiona, pośladki, brzuch. Teraz pod prysznic na masaż syrenką i się zabalsamować
Stary 2012-06-21, 20:18   #450
inusia89
Rozeznanie

Cytat:
inusia89ojj niezałamuj sie;*faceci już tacy są niestety...a ty zamiast zajadac smutki to wyobraź sobie że za jakis czas bedzie z ciebie taka laska ze ci wszyscy co mieli cie gdzies to wrócą na kolanach a ty nawet na nich uwagi niezwrócisz(mniewam ze to ten sam koles o którym juz wczesniej pisałas??)
Tak tak ten sam,niby coś tam zaczął wcześniej kombinować ale jakoś miałam nadzieję a teraz kosz...oj chciała bym taka laska być fajna aby zobaczył ile stracił...boli mnie to bo nie wiem po co się spotykał ze mną..ehhh muszę to odchorować po prostu...

było 94kg

jest 83kg

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości