|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki naturalne
Cytat:
No i mydełka i tyle.no właśnie ostatnio na wizażu czytałam masę dobrego na temat olejku rycynowego i zastanawiałam się właśnie nad paznokciami + ewentualnie nad rzęsami, ale ja pewnie zrobię sobie krzywdę znając moje zdolności. ![]() Hm... Ja joppę widziałam za 12 złotych, ale nie pamiętam ile gramów to miało. Jak jeszcze coś znajdę to dam ci znać. ![]() Znalazłam jeszcze dwa (tych firm jestem niemal na 100% pewna, że nie podawałaś, że znalazłaś, ale ręki uciąć sobie nie dam). Oto one: http://www.greenline-sklep.pl/p/48/4...ja-twarzy.html http://www.greenline-sklep.pl/p/49/2...ja-twarzy.html
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-03-03 o 21:55 |
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
A to takie klocki z tym rossem, myslalam że w ogóle nie mają u Ciebie Alterry, a tu jednak mają to samo co u mnie
|
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze z Providy znalazłam: http://www.bioeco.pl/podklady-pudry-...-up-amber.html
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-03-03 o 22:03 |
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
No bo przez caly czas myślalam, że u Ciebie w ogóle nie ma serii alterra. A Ty chyba mialaś na myśli, że nie ma kremów i żeli do twarzy. Więc Cie pociesze, bo jeszcze nigdzie ich nie ma w Polsce
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2011-03-03 o 22:09 |
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja babcia jedzie 1 kwietnia do Niemiec na rok i mam nadzieję, że mi paczki z Alterrą i innymi takimi będzie przysyłać.
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Dzięki za link, ale podklad zapychacz.............:-(
|
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
A jakaś inna wersja? Bo tam jeszcze dwie były, w tym jedna light.
A co z tamtymi dwoma wyżej, za słabe?
|
|
|
#428 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Z providy to jest to samo ,tylko odcienie inne. Ale w tm sklepie jeszcze jest podklad fajny AMB, tyle że konserwowany phenoxyetanolem.
|
|
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.organicum.pl/ http://www.cocorose.pl/index.html
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
A tautprofen ma fajny ten pierwszy krem. Ciekawi mnie.
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie również zaciekawił, no ale to ty znasz najlepiej swoją twarz. Jeżeli coś jeszcze znajdę to oczywiście dam znać. ^^
A te sklepy to mają ceny, nie powiem...
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Trilogy ma certyfikat. 100% organiczne produkty, ale te ceny Mu London jest naturalną marką, Balm Balm też. Myślę ze to dobre sklepy. |
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Nie warto. Sklad fatalny. Za dużo stearyny. Moze się rolować. Tez konserwowany, dziwne, pomimo certyfikatu. Slaby ten certyfikat. Jak Cie cos zainteresuje to wrzuc linki na wątku skladowym.
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy tu moge pisac
przyszla mi ta biala glinka do mycia, przynajmniej ona w miare ladnie pachnie umylam nia buzie i hm.. nie czuje jakiegos zbytniego oczyszczenia, kurcze ja bym chyba za szybko chciala efektow jak czegos uzywam dziwnie sie tak myje czyms co sie nie pieni, i takie malutkie kamyczki faktycznie sa wyczuwane ale nie podrazniaja specjalnie |
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
ckin2u, jeśli masz bardzo zanieczyszczone pory, to sama glinka nie wiele pomoże. A próbowalaś z tym ręczniczkiem frotte i parówką? To by Ci otworzylo pory, dwa dni pod rząd taki zabieg, potem nanieśc glinkę, przemasowac poczekac aż troche zaschnie i splukać. Wg mnie powinnas stosowac oleje. Wiem, że jesteś do nich nieprzekonana, ale uwierz mi, że są oleje, które nie zapychają. Oleje chronią tez skórę, wzmacniają, skóra sie tak nie przetluszcza i nie zanieczyszcza, jeśli jest odpowiednio natluszczona. Powinnas wypróbowac olej konopny lub z wiesiolka. I też mydlo. Ja już o tym wspominalam na watku skladowym, że nie wystarczy umycx buzi tylko raz, zwlaszcza, jesli jest bardzo zanieczyszczona. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Pisalaś ze masz to mydelko nuxe, najpierw zrób parówke, potem umyj buzie od razu mydlem, przemasuj ręczniczkiem i umyj jeszcze glinką, tą glinkę stosuj codziennie i nawilżaj buzie |
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-03-04 o 13:01 |
|
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie zastanawialam sie kiedys nad sauna
![]() tylko ja mam naczynka i wrazliwa buzie i sie boje sauny, parowek tez sie troche bje ale moze kilka kropel oleju z drzewa herbacianeg wleje do miseczki i tak nad nia posiedze.. tylko czy jak te pory pod wplywem ciepla sie otworza to ptem mi sie ladnie domkna same? |
|
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-03-04 o 13:13 |
|
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Nic Ci nie będzie. Mylisz się sądząc, że taka para jest gorąca. Pory otwierają się nie za sprawą ciepla, lecz wilgoci, a cieplo potęguje efekt. Podkreślam CIEPLO, a nie wrzątek. Tak więc do dziela!!! No i to ma byc gar z wrzatkiem zdjęty prosto z ognia, a nie miseczka, która raz dwa wystygnie. i 15-20 minut trzymać twarz nad parą, nakryć się ręcznikiem. Olejku dodac 10 kropli. Przy okazji oczyścisz pluca a potem przystąpić do mycia i oczyszczania i nawet maseczkę nalożyć jakąś, może byc to grubsza warstwa glinki.
|
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
czyli mam posiedziec nad parowka ok 20 minut, potem umyc buzie i np nalozyc glinke, zmyc ja i gotowe?
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Tak no i nawilżyc na koniec. a za dzień dwa powtórzyć akcję. |
|
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
musze sie zaglebic w ten reczniczek bo ciagle mi o nim mowisz wiec cos w tym chyba jest
![]() wiesz kupilam sobie tez taka gabeczke do twarzy kiedys, ona jak jest sucha robi sie strasznie twarda, czy takie cos moze tez byc ok? |
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Nie da Ci tego co zwykly ręczniczek, oczywiście mokry.
|
|
|
|
|
#446 |
|
BAN stały
|
na wągry dobra też jest glinka zielona, tylko trzeba uważać aby za bardzo nie przesuszyła buzi. Nakładasz ją na twarz i zmywasz jak zacznie zastygać.
Sprawdzoną mam z Argiletz tą w tubce. |
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj w super-pharmie i drogerii natura, bo obie były obok siebie. Szukałam tego żelu z Dr Schellera i powinien być w Rossmannach i właśnie tych sklepach dwóch wyżej wymienionych. Oczywiście tu sklep zamknięty, tam nie ma i ja muszę jak głupia biegać po całym mieście.
![]() Przy okazji popatrzyłam na inne kosmetyki. W naturze w dziale naturalne oczywiście stara mydlarnia. Obok SM (nie pamiętam jaka firma) był balsam dla niemowląt gdzie pisało, że w 95% jest naturalny. Patrzę na skład i co? Same parabeny, SLS i inne. Jak można okłamywać tak matki? Ja sama kiedyś nie pomyślałabym aby popatrzeć na skład i ślepo bym uwierzyła temu wielkiemu napisowi z przodu butelki; a nawet gdybym popatrzyła na skład to nie wiele bym z niego zrozumiała (zresztą dzisiaj też nie wszystko wiem, uczę się od Korah No i o dziwo dostałam Dr Schellera.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-03-05 o 09:44 |
|
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
To, ze pisze 95% skladników naturalnych o niczym nie świadczy, gdyż niektore ze szkodliwych substancji również jest pochodznia naturalnego, np parafina, jest olejem mineralnym wydobywanym z glębin. Nie ma jednak nic wspólnego z troską o skórę. Tak więc licza się przede wszystkim certyfikaty, jeśli ktoś nie zna znaczenia skladników, ale i tak wielkim ulatwieniem jest umiejętność rozpoznawania skladów. No i jak ten Scheller się spisuje? |
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
No bo te parabeny i DMDM byly pewnie w pozostalych 5%.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

Kup pierwszy lepszy, nie droższy niż 10 zl i sprawdź sklad, ma byc olejek 100%, pewnie bedzie lacińska nazwa melaleuca alternifolia oil, albo tea tree oil. tego olejku nie polecam nakladać wacikiem, chyba ze na patyczku ( takim do uszu). Mozna zdjać z buteleczki dozownik podwazając np pilniczkiem do paznokci i maczać patyczek, ja tak robie. Na wacik zwykly nie warto, bo się bardzo dużo olejku marnuje tym sposobem, a jest go tylko 10 ml, wiec sama rozumiesz. On jest wlaśnie na krostki i strupki, jakieś rany, rewelacyjnie goi i zapobiega bliznom. dobry na stare blizny i przebarwienia też. Można nakladac punktowo jak i na calą twraz omijając powieki i usta. Ja nakladam raz na 3 miesiace przez tydzień na noc. Będzie szczypać, ale warto.
Jedynie olejki z drzewa herbacianego i eukaliptusowy można nakladać na skórę bezpośrednio. Inne olejki eteryczne, w tym rycynowy należy mieszac z kosmetykami, albo rozcienczac wodą lub tonikiem. Rycynowy jest tez dobry do paznokci i do wlosów.
No i mydełka i tyle.