Prezerwatywy - naprawdę SKUTECZNA metoda antykoncepcji ;) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 15:22   #421
paulinka_47
Rozeznanie

Dot.: Prezerwatywy - naprawdę SKUTECZNA metoda antykoncepcji ;)

Ja jak mi się wujek zbliza, a na imprezę idę i trochę wypiję to mnie tak krew potem zalewa że masakra nie wiem, jak i czy w ogóle jest to ze sobą powiązane, ale tak jest. Więc może na imprezie warto się poczęstować odrobinkę? Może bedzie tak samo A jak nie, to po alkoholu zawsze jest się troszeczkę rozluźnionym i można na chwilkę zapomieć o zmartwieniach
A powodów do zmartwien nie ma, bo nic się nie stało, czasem tak jest, raz 30 dni raz 31 a nawet 35. To jeszcze nie jest takie spóźnienie Ja raz mam 24 dni raz 28, nie ma powodu do paniki w 24 dc, bo wiadomo, że organizm to nie zegarek, a dwa dni to jeszcze nie obsuwa
paulinka_47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:15   #422
Niewymierna
Rozeznanie

Chatul do NPR jest potrzebny jakiś specjalny termometr? Bo w sumie znam swój organizm dość dobrze, tj. mam regularne miesiączki i przychodzą dokładnie co do dnia i wyczuwalną owulacje, ale chyba potrzebowałabym jakiegoś udokumentowania, coby przed miesiączką trochę bez gumy poszaleć.

Przez ile cyklów powinno się prowadzić obserwacje żeby zauważyć kiedy następuje u nas owulacja?
Stary 2012-09-18, 20:24   #423
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Niewymierna Pokaż wiadomość
Chatul do NPR jest potrzebny jakiś specjalny termometr?
Tak, termometr mierzący z dokładnością do setnej części stopnia. Na pewno niektóre z serii Microlife się nadają do NPR-u.

Cytat:
w sumie znam swój organizm dość dobrze, tj. mam regularne miesiączki i przychodzą dokładnie co do dnia i wyczuwalną owulacje, ale chyba potrzebowałabym jakiegoś udokumentowania, coby przed miesiączką trochę bez gumy poszaleć.
To, że czujesz ból owulacyjny (podejrzewam, że o to Ci chodziło), nie znaczy, że czujesz moment owulacji.

Cytat:
Przez ile cyklów powinno się prowadzić obserwacje żeby zauważyć kiedy następuje u nas owulacja?
Z tego, co mi wiadomo, to z III fazy (mówię o metodzie objawowo-termicznej Rötzera) można już w pierwszym cyklu skorzystać. Chyba, że są jakieś niejasności na wykresie.
Stary 2012-09-19, 11:01   #424
ciociazosia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie panikuj, bo powodu nie ma. Skoro gumka była cała i nie zsunęła się, to plemniki nie miały jak przez nią przejść

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Nie masz się czym denerwować Nic nie pękło, nie zsunęło się - nie ma ciąży Poza tym, skoro masz już objawy, że wujaszek jedzie - nie masz powodów do zmartwień, po prostu cykl trochę się wydłużył - to normalne. Ja ostatnim razem miałam naprawdę mega schiz, bo dostałam okres 41. dnia cyklu, przy czym nie miałam praktycznie żadnych objawów że jedzie Dopiero chyba 39. dnia czułam jakieś drobne bóle brzucha
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy !! oczywiście miałyście rację, że nie było się czym denerwować wujek przyszedł jeszcze tej samej nocy ale to moje początki więc zrozumcie, że panikowałam

mariamarysienka wyobrażam sobie jak Ty się musiałaś denerwować ! ja bym chyba padła trupem gdybym musiała tyleeee czekać i się stresować

Cytat:
Napisane przez paulinka_47 Pokaż wiadomość
Ja jak mi się wujek zbliza, a na imprezę idę i trochę wypiję to mnie tak krew potem zalewa że masakra nie wiem, jak i czy w ogóle jest to ze sobą powiązane, ale tak jest. Więc może na imprezie warto się poczęstować odrobinkę? Może bedzie tak samo A jak nie, to po alkoholu zawsze jest się troszeczkę rozluźnionym i można na chwilkę zapomieć o zmartwieniach
A powodów do zmartwien nie ma, bo nic się nie stało, czasem tak jest, raz 30 dni raz 31 a nawet 35. To jeszcze nie jest takie spóźnienie Ja raz mam 24 dni raz 28, nie ma powodu do paniki w 24 dc, bo wiadomo, że organizm to nie zegarek, a dwa dni to jeszcze nie obsuwa
haha coś w tym jest .. za radą dziewczyn przestałam się przejmować i poszłam na imprezę.. trochę wypiłam i od razu mnie krew zalała .. też nie wiem czy to ma jakiś związek, ale muszę przyznać, że jakoś 'lało się ze mnie' więcej niż zazwyczaj ..

jeszcze raz wielkie dzięki ! na przyszłość postaram się już tak nie schizować a teraz bardzo chętnie oddam już komuś wujka bo mam go już dość.. ehh jak go nie ma jest źle, ale jak jest to jeszcze gorzej
Stary 2012-09-19, 11:16   #425
Chatul
ma zielone pojęcie

U mnie za to alkohol albo nie wpływa w ogóle na krwawienie, albo jeszcze je zmniejsza (takie mam odczucie, bo w sumie nie mam pewności). Ale ja w ogóle mam raczej dość skąpe miesiączki
Stary 2012-09-19, 15:33   #426
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niewymierna Pokaż wiadomość
a ja mam teraz takie pytanie trochę offtopowe. Jak z pozycją na jeźdźca? Bo ja cholernie lubię dominować, ale w tej pozycji prezerwatywa się zsuwa :/

hmm... my często kochamy się w tej pozycji (też lubię ) i wszystko jest ok. Może wypróbujcie troszkę ciaśniejsze gumeczki, kiedy planujecie kochać się w ten sposób?

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 16:02   #427
navika90
Raczkowanie

GG do navika90

CZEŚĆ dziewczyny!! Jezu ale dawno mnie tu nie było na wizażu... po prostu nie wiem zupełnie co się tutaj działo, nie mam nawet czasu poczytać co się u was kochane schizowiczki działo. Może ktoś mi tak w skrócie przybliży? To co zauważyłam, że wątek z prezerwatywami ma swoją II część bardzo mnie to cieszy jako pierwotną założycielkę tego tematu. Pozdrawiam was. Muszę jakoś się rozejrzeć po forum i odnaleźć po tak długiej przerwie - a nie jest to łatwe.
navika90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-19, 17:30   #428
Monichulaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez navika90 Pokaż wiadomość
CZEŚĆ dziewczyny!! Jezu ale dawno mnie tu nie było na wizażu... po prostu nie wiem zupełnie co się tutaj działo, nie mam nawet czasu poczytać co się u was kochane schizowiczki działo. Może ktoś mi tak w skrócie przybliży? To co zauważyłam, że wątek z prezerwatywami ma swoją II część bardzo mnie to cieszy jako pierwotną założycielkę tego tematu. Pozdrawiam was. Muszę jakoś się rozejrzeć po forum i odnaleźć po tak długiej przerwie - a nie jest to łatwe.
u hu hu, nasza matka założycielka się pojawiła
Faktycznie szmat czasu Cię tu nie było

A jednak przy każdej niepewności tkwi odrobina nadziei, z której nie potrafisz zrezygnować...
Monichulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 17:57   #429
mariamarysienka
Zakorzenienie

A propos tej pozycji na jeźdźca - u nas zawsze było w porządku a często kochamy się w tej pozycji Może faktycznie - ciaśniejsze gumki i wszystko będzie ok?

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 09:59   #430
truskawka87
Raczkowanie

to ja dopiero zaczynam przygodę z ta pozycja jest fajnie ale szybko się męczę
truskawka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:26   #431
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truskawka87 Pokaż wiadomość
to ja dopiero zaczynam przygodę z ta pozycja jest fajnie ale szybko się męczę

ooo ja też strasznie! i TŻ się ze mnie śmieje, że jak on "pracuje" na górze to się tak nie męczy i że muszę mieć strasznie słabą kondycję a to dziwne, bo mam lepszą kondycję od niego

Stary 2012-09-20, 13:59   #432
truskawka87
Raczkowanie

faceci zawsze w takich sytuacjach maja lepszą kondycję :P
truskawka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:29   #433
mariamarysienka
Zakorzenienie

A ja się wcale tak szybko nie męczę, zwłaszcza odkąd zaczęłam więcej ćwiczyć I bardzo lubię, gdy trochę pracuję, bo jak tylko tak leżę to dziwnie mi

I love you
I will
I do
Stary 2012-09-20, 15:28   #434
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie Kochane,

Dzisiaj przyszedł do mnie wujaszek na dodatek mi sie troche pochorowało, poszłam do lekarza i przepisując antybiotyk pani doktor kazala mi się upewnic czy aby nie jestem w ciazy zaraz po powrocie do domu pojawil sie wujaszek, wiec raczej nie jestem, ale w pierwszych miesiącach ciazy okres tez moze występować, ot psotliwa natura

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:56   #435
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ponoć takie plamienie występujące w ciąży jest zupełnie inne niż normalna miesiączka - przede wszystkim krótkie i skąpe i nie występują takie skrzepy krwi

I love you
I will
I do
Stary 2012-09-20, 22:36   #436
brunetka007
Przyczajenie

Strasznie schizuje i sie boje, potrzebuje silnych argumentów i wsparcia, moze i tak objawów sobie nie wmawiam, ale caly czas mysle i czekam na wujaszka, ze mnie to do szalu chce doprowadzic..
brunetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 23:35   #437
Niewymierna
Rozeznanie

Cytat:
A ja się wcale tak szybko nie męczę, zwłaszcza odkąd zaczęłam więcej ćwiczyć I bardzo lubię, gdy trochę pracuję, bo jak tylko tak leżę to dziwnie mi
Ja właśnie też nie lubię tak leżeć jak kłoda Tż obiecał, że teraz ja będę dominować. W rossmannie przeceny na durexy jakby ktoś jeszcze nie wiedział ;p
Stary 2012-09-20, 23:51   #438
vanilla_kate
Rozeznanie

żele też są w promocji

vanilla_kate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 06:57   #439
Frutti
Zakorzenienie

vanilla_kate, link do szafy podchodzi pod reklamę-a za reklamę się na wizażu płaci, bo w innym wypadku dostaje się ostrzeżenie. Mogłabym je walnąć od razu, ale upominam-zlikwiduj ten link, albo wykup mini reklamę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 10:25   #440
mariamarysienka
Zakorzenienie

Frutti, nie przesadzasz? Ja rozumiem, że jest ostra polityka anty reklamowa na wizażu, ale vanilla podała tylko, gdzie kupiła jakąś tam rzecz Analogicznie - nie wolno wymieniać nazwy allegro, bo to też reklama

I love you
I will
I do
Stary 2012-09-21, 11:52   #441
vanilla_kate
Rozeznanie

Cytat:
Frutti, nie przesadzasz? Ja rozumiem, że jest ostra polityka anty reklamowa na wizażu, ale vanilla podała tylko, gdzie kupiła jakąś tam rzecz Analogicznie - nie wolno wymieniać nazwy allegro, bo to też reklama
eh, no dokładnie tak jest :/ ale spoko, usunę skoro to taka wielka reklama. W sumie trzeba by zacząć ścigać każdą dziewczynę bo co druga ma w podpisie link do jakiegoś bloga

vanilla_kate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:10   #442
mysza007
Zakorzenienie

Boszzz... kobitki mimo, że mam wujaszka to schizuje jak nie wiem, tak mnie nastraszyła pani doktor :P ale z drugiej strony...miałabym objawy ciąży po tygodniu od stosunku? Absolutnie nie! Ale i tak pietram, że coś sie zacznie dziac po okresie :P

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:19   #443
wontrubka
Wtajemniczenie

mysza007, niemożliwe. Wyluzuj, miałaś okres więc wyluzuj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 02:47   #444
brunetka007
Przyczajenie

Dziewczyny! Ostatnio 2 cykle mialam po 23 dni, a czasem mam max 29. W kazdym badz razie sie wahaja od 23-29.. Wiadomo jeszcze nie panikuje, jest 23 dc i nic, ale przeciez wujaszek ma czas..
Tylko gnebi mnie ta mysl, ze jak kochalam sie chwileczke bez gumki przy cyklu 23 dni na tydzien przed okresem to czy bylaby mozliwosc zaplodnienia.. No, ale kurcze, przeciez dostalam tydzien PO ten okres..
A w tym cyklu raczej nie mam co panikowac, bo przeciez gumy byly i to cale..
brunetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 07:37   #445
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brunetka007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Ostatnio 2 cykle mialam po 23 dni, a czasem mam max 29. W kazdym badz razie sie wahaja od 23-29.. Wiadomo jeszcze nie panikuje, jest 23 dc i nic, ale przeciez wujaszek ma czas..
Tylko gnebi mnie ta mysl, ze jak kochalam sie chwileczke bez gumki przy cyklu 23 dni na tydzien przed okresem to czy bylaby mozliwosc zaplodnienia.. No, ale kurcze, przeciez dostalam tydzien PO ten okres..
A w tym cyklu raczej nie mam co panikowac, bo przeciez gumy byly i to cale..
W ciążę nie tak prosto zajść - chwilę bez gumki, nie wiedząc nawet czy są płodne czy nie, przy nieregularnych cyklach - małe szanse. A jeśli dostałaś normalny okres, to weź zapomnij już o tym. Przekreśl grubą krechą tamten miesiąc i spokojnie czekaj na wujaszka No i jednak przy tak krótkich i nieregularnych cyklach ja bym nigdy nie zaryzykowała bez gumki

Stary 2012-09-22, 14:17   #446
Arya90
Zakorzenienie

hej

będę teraz do was częściej zaglądała dziewczyny, bo nie wiem, czy za 2- 3 miesiące nie będę zmuszona do Was wrócić.
Niestety chyba tak do końca mój organizm nie toleruje antyków. No, ale na razie jeszcze liczę, że się wszystko unormuje. Ale psychicznie będę się już nastawiać na powrót do gumek.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 22:40   #447
xXMalinowaLadyXx
Zadomowienie

O mamooooooooo ile mnie nie było
Utknęłam na 16 sierpnia- także jest trochę do nadrobienia, ale dzisiaj już mnie spanie wzięło. Jak nadrobię to coś więcej napiszę.
Wontrubka- dzięki za link

WĄTEK UBRANIOWY:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68701111
WĄTEK KOSMETYCZNY[/B]
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68702621
xXMalinowaLadyXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 07:32   #448
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXMalinowaLadyXx Pokaż wiadomość
O mamooooooooo ile mnie nie było
Utknęłam na 16 sierpnia- także jest trochę do nadrobienia, ale dzisiaj już mnie spanie wzięło. Jak nadrobię to coś więcej napiszę.
Wontrubka- dzięki za link
do forum link? tyle czasu minęło, że już nie pamiętam spoko, dobrze ze jesteś z nami

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
hej

będę teraz do was częściej zaglądała dziewczyny, bo nie wiem, czy za 2- 3 miesiące nie będę zmuszona do Was wrócić.
Niestety chyba tak do końca mój organizm nie toleruje antyków. No, ale na razie jeszcze liczę, że się wszystko unormuje. Ale psychicznie będę się już nastawiać na powrót do gumek.
ojej a czemu Ci nie służą? ile już opakowań wzięłas? no i jakie bierzesz?

Stary 2012-09-23, 08:44   #449
Arya90
Zakorzenienie

Wontrubka, najpierw brałam Daylette, ale zaczęły mi pękać naczynia i robić się sińce, więc była zmiana na Microgynon21 z początku było ok, ale teraz znów mi zaczynają się sińce robić. Lekarka powiedziała, że jak na M21 będzie to samo co na D. to muszę na zawsze pożegnać się z antykami.
Biorę już 6-miesiąc. Poczekam jeszcze te 2-3 dla pewności, ale widzę widmo gum na horyzoncie.
Co najśmieszniejsze: mój Tż szczęśliwy

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 09:55   #450
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Wontrubka, najpierw brałam Daylette, ale zaczęły mi pękać naczynia i robić się sińce, więc była zmiana na Microgynon21 z początku było ok, ale teraz znów mi zaczynają się sińce robić. Lekarka powiedziała, że jak na M21 będzie to samo co na D. to muszę na zawsze pożegnać się z antykami.
Biorę już 6-miesiąc. Poczekam jeszcze te 2-3 dla pewności, ale widzę widmo gum na horyzoncie.
Co najśmieszniejsze: mój Tż szczęśliwy
ale szczęsliwy, że będą gumy znowu? pewnie martwi się o Twoje zdrowie! Mam nadzieję, że przez te 2 miesiące coś się zmieni na lepsze i wszystko bedzie ok

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości