|
|
#421 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wycofywane produkty ALTERRY!!!! Wspólny protest!
Cytat:
Migdały i papaja są w galerii..Ale teraz widuję (jeśli widuję) już tylko olejki z pompką..
|
|
|
|
|
|
#422 |
|
Przyczajenie
|
Zauważyłam, że wszystko najpierw pokazuje sie w Łodzi
.Odczekałam parę dni i dzisiaj znalazłam brzozę i pomarańczę w Galerii Bałtyckiej w Gdańsku, zostały jeszcze 2 na półce oraz 2 migdał i papaja. W sumie kupiłam tylko 1 butelkę. Cena zaczyna się robić odstraszająca. Taka moja refleksja: odnoszę wrażenie, że Rossmann "ładnie" wykorzystał to całe zamieszanie z olejkami Alterry i pojechał z ich ceną (23 zł!!!). Wychodzi, że w ciągu pół roku podnieśli jego cenę o 10 zł, pompka tyle kosztuje??? To niech wprowadzą z powrotem buteleczki bez pompki by móc sobie uzupełniać. Nie ładnie Rossmannie! Myślą, że to taki cud-miód, że zapłacimy za nie każda cenę?! Inne firmy kosmetyczne też połapały się w tym szale olejowania i wypuszczają swoje olejki. Dzisiaj widziałam też w Super-pharmie fajny olejek pomarańczowy po 16 zł. Jak wykorzystam te które mam, spróbuję go, skład miał całkiem przyzwoity i zachęcający. |
|
|
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
A ja często czytam o kosmetykach, które dziewczyny znajdują w swoich miastach, a w Łodzi nigdzie nie mogę ich dopaść
Ale jest jedno miejsce, które polecam Łodziankom, który zawsze traktuję jak ostatnią deskę ratunku (choć może gdybym zaglądała do niego w pierwszej kolejności to bym się tak nie irytowała )mianowicie Central i stoisko kosmetyczne po lewej stronie od wejścia, nigdzie nie widziałam tylu różnych kosmetyków Ziaji w jednym miejscu, ostatnio widziałam też różowego Hegrona (mamy w Łodzi 3 Natury, byłam we wszystkich i w żadnej go nie było a po spytaniu pani z jednego ze sklepów usłyszałam, że w ogóle go nie sprowadzają...)
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ps: wiem, że różowy nie ma różowego koloru, ale cóż, o tej porze w sztucznym świetle takie kwiatki wychodzą ale się starałam! czy wam też bardziej podobał się ta wcześniejsza buteleczka? Ta biała jest kompletnie paskudna...
|
|
|
|
|
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
Mi biała podoba się bardziej. Przynajmniej nie pomylę jej z balsamem. Dlaczego nikt nie wpadł na pomysł z protestem, kiedy wycofali różową Isanę, ją też przecież dużo włosomaniaczek lubiło.
A może wie ktoś coś o jakimś zamienniku?
|
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam kiedyś w tej sprawie do rossmana i odpowiedzieli że bodajże w styczniu miała być wprowadzona nowa odzywka z bawełną. Teraz kończy sie luty a nowej odzywki jak nie było tak nie ma :/
|
|
#427 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A pamiętasz może nazwę tego olejku z Super -pharmu? ![]() Może się na niego zdecyduję zamiast Alterry. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś też się nad nimi zastanawiałam, nawet zrobiłam fotkę czekoladowemu, żeby poszukać opinii
|
|
|
|
|
#429 |
|
Konto usunięte
|
Ten czekoladowy też ciekawie wygląda
|
|
|
|
|
#430 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj w kupiłam olejek Alterry limetka i oliwki za 17,99 w pierwszym lepszym rossmannie więc olejki chyba powróciły na dobre
|
|
#432 |
|
Przyczajenie
|
O proszę, i ja dzisiaj przechodziłam koło Rossmanna i zaszłam po parę drobiazgów. Minęłabym olejek limetka i oliwka ( z pompką - 17,99), bo zmienili miejsce na półce tych olejków. To znaczy dalej są na dziale z balsamami, ale akurat w tej drogerii był 2 półki niżej.
I chyba całkiem przypadkiem ją zauważyłam, bo nawet nie weszłam z zamiarem sprawdzenia czy są te olejki. Ale jak już ją znalazłam to się rozejrzałam, zniknęły balsamy Alterry. Nie było też żeli pod prysznic (być może chwilowo). Widzę coraz więcej specyfików do twarzy. Oczywiście przeleciał allegro w poszukiwaniu tych kosmetyków i zauważyłam, że Alterra wydała pudry, podkłady i tusze do rzęs(póki co dostępne chyba tylko w niemieckich Rossmannach). Hmm ciekawe kiedy pojawią się u nas i jak się będą sprawować. |
|
|
|
|
#433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda tylko, że nie mają GloriiA wiecie może, czy i gdzie można dostać limonkowy olejek?
|
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#435 |
|
Przyczajenie
|
W Łodzi nie wiem, ale na allegro widziałam już.
Edytowane przez MeggN Czas edycji: 2013-03-07 o 20:09 |
|
|
|
|
#436 |
|
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Melduję, że też dzisiaj widziałam olejek Limetkowy
i w osiedlowej aptece znalazłam olejek arganowy 50 ml za 22 zł, oj portfel będzie jutro cienki
|
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
W razie czego, jeżeli ktoś najlepiej lubi limetkę (tak jak ja) to widziałam ją w Rossmannie w Galerii Łódzkiej
|
|
#438 |
|
Konto usunięte
|
Niby Alterra miała wypuścić nową odżywkę z bawełną, ale jakoś jej nie widać, ciekawe, czy kiedyś będzie takowa w Rossmanie
.
|
|
|
|
|
#439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gdy wchodziły do SP były po 8,99
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#441 |
|
Przyczajenie
|
Znów je wczoraj widziałam w SP w promocyjnej cenie 11,99. Był czekoladowy i różany. Nie brałam bo póki co mam sporo olejków do wykorzystania. Co się odwlecze to (chyba) nie uciecze
.Też mnie ciekawi opinia na ich temat, jak się sprawdzają? |
|
|
|
|
#442 |
|
Konto usunięte
|
W najnowszej gazetce Rossmana pojawiła się odżwka morelowa, za 6.99, znowu pic? Czy może rzeczywiście ją rzucą na półki?
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#444 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny a co z krem myjący z alterry. Jest już?
|
|
|
|
|
#445 |
|
Zadomowienie
|
ja ich nie widziałam u siebie w żadnym R.
|
|
#446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam o pomarańczowym notkę na blogu, moim zdaniem to bardzo sensowny zamiennik Altrerry bo mnie denerwuje takie podnoszenie cen :/ mam odżywkę z bawełną z Rossmana! I do pięt nie dorasta tej różowej, moim zdaniem. Zużywam do Omo, bo z włosami nic mi nie robi a do tego pachnie okropnie
|
|
|
|
|
|
#447 |
|
Przyczajenie
|
Pełnowymiarowych produktów nie widziałam. Za to w jednym Rossmannie w GDA(Przymorze koło rynku) zdażyło mi się kupic parę razy miniprodukt 20ml za ok. 4,39 zl - aloesową emulsję myjącą z Alterry.
Jak poprzednia, całkiem przyjemna głównie na rano i do odświeżenia. Makeupu nie zmyje się nią porządnie. Edytowane przez MeggN Czas edycji: 2013-04-11 o 18:37 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#448 |
|
Konto usunięte
|
Ja chyba kupię ten olejek z Superpharm, bo też mnie denerwuje takie podnoszenie cen przez Rossman. Na dodatek nie ma wyboru, zostaly tylko butelki z atomizerem, droższe o kilka złotych
.
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ajny, ciężko teraz kupić zwyczajną nawilżającą odżywkę bez protein. Niestety, odczucia mam podobnie, jest kiepska, mam wrażenie, że włosy mają się lepiej po samym szamponie niż po niej:-\ |
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ubolewam, ze wycofali odzywke wygladzajaca z moreli. Lepszej w zyciu nie mialam, teraz kazda porownuje do tamtej i nawet jak jest dobra to i tak coś mi w niej nie pasuje
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

Migdały i papaja są w galerii..Ale teraz widuję (jeśli widuję) już tylko olejki z pompką..

.

=>
.

.