![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012
Dziewczyny, a ja zupełnie nie pamiętam o Dniu Chłopaka
![]() Tzn. robimy sobie naprawdę fajne prezenty na urodziny i rocznice, na dzień kobiet dostaję jakiegoś kwiatucha po prostu, a o dniu chłopaka w zeszłym roku totalnie zapomniałam, więc dobrze, że pojawił się ten temat, bo w tym roku złożę życzenia ![]() ![]() ![]() kolego, mart ma rację - ja bym mogła całe sześć lat studiów widywać Mojego co tydzień, dwa. Jest kolosalna różnica w roku, czy dwóch latach rozłąki na kilka miesięcy, a nie widywaniu się w tym czasie co dwa tygodnie, tydzień. Kryzysy w kilkumiesięcznej rozłące, nieporozumienia itd - to jest normalna rzecz, niesamowicie trudno np. dojść do siebie po sprzeczce, jak wiesz, że przytulisz ukochaną osobę za 2 miesiące albo i więcej. I naprawdę nie przesadzaj, bo szlochanie z powodu widywania się co tydzień jest najzwyczajniej w świecie niedojrzałe. A atakowanie innych i stwierdzanie, że dla Ciebie dwa tygodnie rozłąki to tak jak dla kogoś trzy miesiące tym bardziej. Powinieneś dziękować losowi za tą rozłąkę, bo kiedyś trzeba dorosnąć i umieć sobie radzić z trudnościami inaczej niż płaczem i patrzeniem na nie przez pryzmat swoich irracjonalnych lęków. Będąc Twoją dziewczyną obraziłabym się za pytanie mnie jak będę reagować na zaloty innych. Zluzuj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nawet nie pomyślałam, żeby Lubemu wręczyć prezent z okazji Dnia Chłopaka(jakaś niepostępowa chyba jestem), zwłaszcza, że 34 rok życia już mu leci(nie, żebym narzekała, że mam sporo starszego faceta
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Omg.. zapomniałam o Dniu Chłopaka, myślałam o okazyjnym prezencie, dzięki za przypomnienie. ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze, będę myśleć a jak Wy wpadniecie to też coś podrzućcie. ![]()
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Muszę się pożalić, moja mama nie akceptuje mojego TŻta :-( Dlaczego? Bo jest po rozwodzie i ma dziecko. Bardzo się na niej zawiodłam, myślałam, że już nie będzie do tego wracać. Powinno się liczyć to, że chcę z nim być, jest dla mnie dobry i jest najważniejszą dla mnie osobą. Co z tego, że ma dziecko, no ludzie...
![]()
![]() |
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
confused, rodzicom często zdarza się wpadanie w pułapkę myślenia 'chcę dla mojego dziecka wszystkiego co najlepsze i IDEALNE'. Idealnego kandydata na męża, najlepiej takiego, który nie ma żadnej przeszłości, jesteśmy dla niego jedyną kobietą o której w ogóle kiedykolwiek pomyślał
![]() Wydaje mi się, że po prostu martwi się o Ciebie, rozumie, że bycie z kimś z kto ma dziecko wymaga dużo zrozumienia i poświęcenia i chciałaby, żeby było Ci w życiu właśnie jak najprościej i najbardziej idealnie. A to, że Go kochasz, jest dla Ciebie dobry i nie wyobrażacie sobie być z kimś innym niestety gdzieś po drodze umyka. Rozumiem Twoją mamę na tym poziomie, że też pewnie bym chciała w przyszłości dla swojego dziecka jak najbardziej idealnego życia. Myślę jednak, że to kwestia czasu i spokojnego tłumaczenia, że jesteś w takim układzie SZCZĘŚLIWA, Twoja mama w końcu to zauważy i wszystko inne przestanie mieć znaczenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
Ale dużo zdążyliście napisać przez ten jeden dzień kiedy ja byłam w pracy
![]() ![]() Kolego nie siej tu zamętu w naszym cudownym wątku ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam Dziewczyny za post wypełniony takimi negatywnymi emocjami, ale trochę nie wytrzymałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
BAN stały
|
Co innego jest na trzeźwo oceniać sytuację, a co innego pieprzyć głupoty. Fakt, nie mam najgorzej i się tym ani nie chwalę, ani nie licytuje kto jak ma. I jeżeli ja kipię brakiem empatii, to jak nazwać Wasze głupie wypominanie kto z kim i ile? Bo moim zdaniem liczy się, kto co czuje, a nie co czuje względem tygodnia czy miesiąca. Więc jeżeli waszą miłą atmosferę zakłóciłem tym, że jest mi źle, że rozstaje się na 2 tygodnie, potem weekend razem i znowy 2 tygodnie, to wybaczcie, bo faktycznie nie ma prawa mi być źle... Co za hipokryzja...
Ale fakt, lepiej napiszę, że zostawię dziewczynę, bo trudno mi du pe ruszyć i samemu się odezwać, gdy coś jest nie tak, tak jak Wy to robicie. Ale przecież księżniczkom korona z głowy spaść nie może... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Szczerze, to chciałabym, żeby mój TŻ poprzeżywał czasem tak nasze rozstanie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny, podczytuję wątek i postanowiłam się w końcu wypowiedzieć.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Przyczajenie
|
Dolaczam ! Z moim M. zobaczymy sie za 39 dni, takze to nie az tak duzo
![]() Mialam tak, ze przez ostatnie dni nawet przy praniu mi sie chcialo plakac, bo nie widzimy sie od 11 dni... Najgorsze jest chyba to przyzwyczajenie do tego, ze prawie codziennie ktos Cie przytula, caluje itp. Jestesmy w kontakcie i rozmowy pomagaja. On zawsze motywuje mnie do dzialania, a nie smucenia sie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() EdzikK, witaj ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W przyszły piątek już wyjeżdża... na tyle jest dobrze, że moja mama wyjeżdża dziś na 10 dni i będzie mógł do mnie przyjechać i się na spokojnie pożegnamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
a ja zamieszkam ze swoim za miesiąc
![]() ![]() dostałam okres, mam kaca, powoli (bardzo powoli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
wynajem w innym mieście (samochodem od mojego obecnego miejsca zamieszkania to ok 40 minut jazdy autem)
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
Pia Gizela, to świetnie, że wszystko się wyjaśniło i w tak pomyślny sposób poukładało!
![]() ![]() A co w takim razie z Twoimi wyjazdowymi planami, Kochana? Edytowane przez cantara_007 Czas edycji: 2012-09-23 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Zadomowienie
|
Plany jak najbardziej aktualne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Już trzeci tydzień leci
![]() ![]() ![]() ![]() Jestem totalnie zaskoczona tym, że czas mi niemiłosiernie szybko leci, a jeszcze nawet rok akademicki się nie zaczął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Mój we wtorek przyjeżdża się ze mną pożegnać.... a w piątek jedzie na studia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a co byscie zrobily gdyby masz TZ stwierdzil, ze tak sie nie da na odleglosc, ze widzenie sie na tydzien co 2 miesiace jest bezsensu. To nie jest prawdziwy zwiazek, bo sie nie widzimy, nie spedzamy ze soba czasu i po jakims czasie sie zmieniamy, a nie mozemy tego nawet zauwazyc... Moj Tz, od wczoraj juz oficjalnie ex tak uwaza. Zero checi do walczenia o to, aby byc razem, gdzie ja glupia juz chce kupowac bilet, juz sie spinam, zeby w wakacje jak najszybciej przyjechac i byc razme jak najdluzej. Tylko chyba jedna osoba nie wystarczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Wtajemniczenie
|
Rano się rozpisałam jak nie wiem i mi cały post usuneło
![]() Ehh to tak w skrócie ![]() heart_of_vintage nie obraź sie ale jakby naprawde cię kochał to nawet by mu przez myśl to nie przeszło... Pia Gizela super, ze zamieszkacie razem! I nie bój sie tego. Co prawda wspólne mieszkanie dodaje problemów, ale to jak każdemu. Wspaniale jest mieszkać razem ![]() cantara_007 wam leci czas a mi się cholernie dłuży.... dla was już 3 tyg a dla mnie dopiero ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
heart of vintage, obawy, które przedstawił Twój (były) facet są tak naprawdę uzasadnione i realne. To wszystko rzeczywiście może się stać - możecie oboje się zmienić i nie odnajdywać już dłużej ukochanej osoby w sobie nawzajem, możecie się oddalić, nie rozumieć siebie nawzajem. Chodzi o to, żeby do tego nie dopuścić
![]() ![]() mart, to nie jest żaden argument, przecież nie poszłaś do pracy nie z Twojej winy. Moja mama też od roku szuka pracy, a ma w swoim zawodzie naprawdę dobre kwalifikacje, coś strasznego ![]() ![]() ![]() ![]() Na Śląsku od wczoraj pięęękna pogoda! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już poodkurzałam, pranie wyprane i gotuje zupke. Ale że pogoda ładna to może za okna się wezme ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
Mart, niech Cię ręka boska broni abyś nie poszła do pracy
![]() ![]() I jak to moja babcia mówi - masz dbać o siebie, swoje wykształcenie, kwalifikacje i pracę żebyś miała się czym pochwalić. żebyś nigdy nie była od nikogo zależna finansowo ani mentalnie. sobą masz się chwalić bo z dziećmi i chłopem różnie bywa - mogą coś odwalić ![]() ![]() Faktem jest,że jestem teraz (do końca października) troszkę zależna od chłopa finansowo i bardzo źle się z tym czuję ale nigdy, przenigdy mi nie powiedział że on mi dał/pożyczył na to czy tamto. I sam nawet stNie zniosłabym tego bo w domu mój ojciec taki jest A ja gniję w łóżku z kawą. Za oknem słoneczko ale zimno jest już. czekam aż ojciec pójdzie do pracy żebym mogła skupić się na pisaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też od własciwie początku zwiazku nie było nigdy bo on za coś płącił, czy ja, czy że teraz on mnie utrzymuje. Od samego początku jakoś finanse były wspólne. Ale poprostu dzięki mojej pracy moglibyśmy więcej odłożyć i nie musiał by długo wyjeżdżać. Ehh... Okna umyte, zupa kończy się gotować... I co dalej robić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Pia Gizela, mądra kobieta z Twojej babci
![]() Ja już mam jasną sytuację z korepetycjami - nie będę musiała szukać innej pracy na weekendy, bo już na chwilę obecną (a może być jeszcze lepiej) jestem zadowolona z finansowych perspektyw ![]() Jakie macie stosunki z rodzicami Waszych facetów? I jakie stosunki mają z nimi Wasi faceci? Jakieś niezdrowe nadmierne wpływanie na Wasze życie, czy partnerskie relacje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moi rodzice? Są jacy są ale na nich zawsze mozemy polegać. Nie wtrącają się. Czasem jak za bardzo nawrzeszczałam na Tż to mi mama delikatnie mówiła że troche przesadzam i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.