Welon, kwiatek, może toczek? Do naszych ślubów już mniej niż roczek! PM 2013 cz.25 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 07:19   #421
extassy
Zakorzenienie

Dot.: Welon, kwiatek, może toczek? Do naszych ślubów już mniej niż roczek! PM 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Yavanna84 Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam nad piosenką do teledysku ślubnego i właśnie sobie uświadomiłam jak niewiele jest ładnych, nieckliwych piosenek o szczęśliwej miłości...
ja juz mam kilka typow chce jeszcze zobaczyc co nam zaproponuja

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
My na pierwszy taniec na 95% weźmiemy "Niebo z moich stron" Czerwonych Gitar Bardzo ładna piosenka, niezbyt szybka ale też niezbyt wolna, no i polska, no i nie jest ckliwa - nie lubię takiego patosu na weselach, które z założenia powinny być pełne radości.
mi sie marzy walc z nocy i dni
Cytat:
Co do tortów - wygląd wyglądem, ale prawdziwym problemem będzie dopiero środek Ja nie lubię ciężkich, typowo tortowych mas, podobnie jak wiele osób z rodziny. Chcemy z TŻ, żeby wnętrze naszego tortu było lekkie. Bita śmietana odpada. Jakieś pomysły? Wstępnie myślę o biszkopcie przekładanym musem, np. truskawkowym.
ja sie zastanawialam nad czyms z maliznami albo borowkami.

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Mnie się bardzo podobają ich torty http://www.facebook.com/pages/Galeri...h/219736267023
super!
Cytat:
Ciekawe propozycje ślubne polskiej projektantki.

Cytat:
Napisane przez Shawna Pokaż wiadomość
A u nas 90-100osob i wielgachny kosciol i nawet nie myslalam o tym jak tovbedzie wygladsc.

WCZORAJ ZAMOWILAM SUKNIE
Ale pisze do was z telefonu bo nadal jestem bez komputera i nie mam jak pokazac

A tak w ogole to witam sie w nowym watku
musisz poprosic gosci, albo swiadkowie zeby goscie siadali z przodu. Wszyscy zawsze omijaja pierwsze lawki, twierdzac ze sa dla bliskiej rodziny.
nie moge sie napatrzec na Twoja suknie niestety w poblizu mnie nie ma tego salonu.
Cytat:
Napisane przez Shawna Pokaż wiadomość
moja mama mi właśnie powiedziała że tydzień temu jej znajoma była na weselu gdzie młodzi zamiast kwiatów chcieli kupony kotka. a ona kupiła im zdrapki. w jednej wygrali 40tys.
super!!
Cytat:
Napisane przez agi_1988 Pokaż wiadomość
Jesteśmy z sobą szmat czasu ponad 5 i pół roku (znamy się w sumie 8 lat)  zaręczyliśmy się ponad 2 lata temu  parę dni temu oświadczył mi się drugi raz no i sprawy nabrały takiego obrotu, że sala już zarezerwowana teraz tylko orkiestrę pozostało nam znaleźć  ja pracuję w prywatnej firmie a mój facet jest policjantem ..
Dziewczyny suknia ślubna (tyle tych waszych postów) macie już swoje typy ?
Ja przeglądam Internet i żadna mi narzie do gustu nieprzypadała :/
hej

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
My chcieliśmy maj ale w rodzinie komunie, juz nie chcieliśmy się narażać
u nas tak samo
Stary 2012-09-10, 07:19   #422
Viollet87
Zakorzenienie

Dot.: Welon, kwiatek, może toczek? Do naszych ślubów już mniej niż roczek! PM 2013 cz

Dzień dobry Poniedziałek jak żyć?

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zazdroszczę zapału do magisterki Ja powinnam już zacząć coś pisać skoro chcę się obronić przed ślubem, ale strrrasznie mi się nie chcę Niby wszystko już mam, i doświadczenie i wszystkie materiały, a chęci brak
Przed ślubem? Ja zamierzam się bronić w tym roku, a jeszcze nie zaczęłam pisać i cały czas uważam, że zdążę Zbieram się, żeby już zacząć. W najbliższych tygodniach większość moich dni będzie wyglądała tak: praca od 7:30 do 15:30, powrót do domu, obiad, trochę odpoczynku i pisanie do północy, sen, znowu praca... ale dam radę.

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Nie interesuje mnie to. Możemy się ugadać co do kwiatów na ołtarzach, ale skoro sama robię dekorację na alejkę to tak ma być. Chociaż ja sobie wymarzyłam białe kwiaty z delikatnymi różowymi akcentami i będę do tego dążyć. Jeśli ktoś inny będzie wtedy ślubował to pójdziemy na kompromis i zrobimy same białe, które do wszystkiego pasują. Nikt nie powiedział, że to ta zakonnica ma ubierać kościół. W razie czego pójdę do księdza i już. Jestem w stanie załatwić kogoś, kto zbierze tą dekorację zaraz po ślubie jeśli komuś coś nie pasuje. Chociaż nie sądzę, żeby ktoś wtedy ślubował... U nas jest mało ślubów...

Zapomniałaś, że ja jestem panna młoda z piekła rodem
Nie zapomniałam i rozumiem Twoje argumenty ALE gdybyś trafiła na mnie (z założeniem, że moja wizja jest zupełnie inna i że ja też wkładam pracę w dekoracje kościoła) to nie byłoby łatwo, bo ja też nie dam sobie w kaszę dmuchać Nie życzę Ci takiego obrotu spraw (możliwe, że inne PMki będą zachwycone Twoim dziełem), ale na wszelki wypadek się zorientuj. One tego dnia będą tak samo ważne jak Ty.

Cytat:
Bardzo mi się nie podobają takie tańce, elegancka suknia, elegancka impreza i takie coś. Zdecydowanie nie.
Uważam tak samo. Strasznie mi się nie podoba takie coś.

Cytat:
Napisane przez ciukunia Pokaż wiadomość
Na wczorajszym weselu poszła cała wielka szyna, stół wiejski był mega-oblegany, cały czas ktoś do niego podchodził. Na koniec wesela została sama kaszanka praktycznie, normalnie ogołocili stół. A ja też zastanawiałąm się nad sensem brania stołu wiejskiego...
Na weselach na których bywałam też cieszył się powodzeniem Sama korzystałam (pieczone mięsko, mniam), panowie nie mogli się oderwać od smalcu ze skwarkami (tłusty = super do wódki). Tylko często młodzi robią ten stół zbyt bogato, moim zdaniem wystarczy mini-wersja z pieczonym mięsem, smalcem i jakąś kiełbasą (do tego miseczki z chrzanem itp.).

Cytat:
Napisane przez aluciaaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki witam was bardzo serdecznie! Za rok w sierpniu biorę ślub, mogę się do was przyłączyć do wspólnego planowania?
Witaj opowiedz coś o Was!

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 07:23   #423
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Dzień dobry nie wiem jak u Was ale u mnie pogoda się klaruje. Poza tym to l;ecę myć włosy i się malować na te zdjęcia.... ale mi się nie chce ich robić:/- ale pocieszam się tym, że zrobię je w drodze po suknię
Cytat:
Napisane przez burlesque90 Pokaż wiadomość
Ksiązki wydają mi się trochę ryzykowne, ale z drugiej strony można zgromadzić naprawdę różnorodne ksiązki

Też jutro jadę zanieść papiery na mgr i już widzę tą kolejkę
U nas termin składania papierów jest do 18 więc mam nadzieję że kolejek nie ma za dużych jeszcze... dziś jak zrobię foty, to jutro pójdę zanieść komplet dokumentów
Cytat:
Cześć dziewczynki witam was bardzo serdecznie! Za rok w sierpniu biorę ślub, mogę się do was przyłączyć do wspólnego planowania?
Witaj i opowiedz o was
Stary 2012-09-10, 07:30   #424
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciukunia Pokaż wiadomość
Na wczorajszym weselu poszła cała wielka szyna, stół wiejski był mega-oblegany, cały czas ktoś do niego podchodził. Na koniec wesela została sama kaszanka praktycznie, normalnie ogołocili stół. A ja też zastanawiałąm się nad sensem brania stołu wiejskiego...
To zależy wszystko od gości Zauważyłam, że na weselach w dużych miastach to się faktycznie cieszy powodzeniem. Ostatnio jak byliśmy na weselu to naprawdę mało co zeszło z tego wiejskiego stołu, więc u nas nie będzie. Będzie za to prosiak. A na poprawiny będzie smalec i ogóry kiszone (między innymi)

Cytat:
Napisane przez dreamlady Pokaż wiadomość
dzięki, to fakt - na sale wskakuję w takie: (już zamówiłam ) http://www.e-rylko.com/produkt/p9200...0/r/0/k/0/pp/8
Śliczne

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
tez bedziemy miec prosiaka
tz w tamtym tygodniu zalatwil bedzie zamiast jednego dania z mala doplata
No a u nas ma być jako dodatek... Dodatek do 4 dań gorących, które i tak są nie do przejedzenia

Cytat:
Nie zapomniałam i rozumiem Twoje argumenty ALE gdybyś trafiła na mnie (z założeniem, że moja wizja jest zupełnie inna i że ja też wkładam pracę w dekoracje kościoła) to nie byłoby łatwo, bo ja też nie dam sobie w kaszę dmuchać Nie życzę Ci takiego obrotu spraw (możliwe, że inne PMki będą zachwycone Twoim dziełem), ale na wszelki wypadek się zorientuj. One tego dnia będą tak samo ważne jak Ty.
Oczywiście, że tak, ale tak jak mówiłam - nic nie stoi na przeszkodzie żeby zdjąć te kule po naszym ślubie i żeby sobie założyły np. róże jak tak chcą
Stary 2012-09-10, 07:33   #425
extassy
Zakorzenienie

Cytat:

No a u nas ma być jako dodatek... Dodatek do 4 dań gorących, które i tak są nie do przejedzenia
u nas bylo by tego za duzo, 4 dania i pieczone miesa na polmiskach.
Stary 2012-09-10, 07:36   #426
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
u nas bylo by tego za duzo, 4 dania i pieczone miesa na polmiskach.
+ obiad... Czyli u nas w sumie 5 dań gorących + prosię...
Stary 2012-09-10, 07:41   #427
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
+ obiad... Czyli u nas w sumie 5 dań gorących + prosię...
az tak duzo? przypomnij mi prosze o ktorej macie slub? jak chcecie rozplanowac te dania?

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Yovanna myle ze Ci sie spodoba
https://www.facebook.com/media/set/?...7690012&type=1

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 07:42   #428
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
az tak duzo? przypomnij mi prosze o ktorej macie slub? jak chcecie rozplanowac te dania?
Ślub o 16:00. Nie pamiętam o której było to wszystko u mojej kuzynki, ale będzie tak samo jak u niej. Tylko, że my damy tort zaraz po obiedzie, a deser lodowy w okolicach północy. Ostatnie danie było ok. 3:00. U nich było ok to wszystko, oni mieli stół wiejski, u nas będzie prosiak, więc na jedno wyjdzie. A my mamy obiad + 4 dania w cenie i lokal się na pewno nie zgodzi żeby było mniej tych dań.
Stary 2012-09-10, 07:46   #429
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Ślub o 16:00. Nie pamiętam o której było to wszystko u mojej kuzynki, ale będzie tak samo jak u niej. Tylko, że my damy tort zaraz po obiedzie, a deser lodowy w okolicach północy. Ostatnie danie było ok. 3:00. U nich było ok to wszystko, oni mieli stół wiejski, u nas będzie prosiak, więc na jedno wyjdzie. A my mamy obiad + 4 dania w cenie i lokal się na pewno nie zgodzi żeby było mniej tych dań.
nie no to bez sensu jak tyle jest w cenie to nie ma co rezygnowac. my tort bedziemy miec po polnocy musze sie zapytac kolezanki co o ktorej bylo u niej tez mamy slub o 16
Stary 2012-09-10, 07:53   #430
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Ja też mam ślub o 16 i wymyśliłam że będzie tak:
1. Jakaś zupa ok 17,30- jak tylko zajedziemy
2. 2 danie od razu po zupie
Deser lodowy
3. Danie ok 21
Tort po daniu
4. Danie ok 23-24
5. Danie ok 2-3 w zależności od gości

Z tym że u mnie babka na sali mówiła że ona też patrzy na gości jak się bawią i jak jest extra zabawa to przekłada danie np o 15-30min.

Nie wiem jak to wszystko wyjdzie w efekcie ale mam nadzieję że dobrze
Stary 2012-09-10, 07:55   #431
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
Ja też mam ślub o 16 i wymyśliłam że będzie tak:
1. Jakaś zupa ok 17,30- jak tylko zajedziemy
2. 2 danie od razu po zupie
Deser lodowy
3. Danie ok 21
Tort po daniu
4. Danie ok 23-24
5. Danie ok 2-3 w zależności od gości

Z tym że u mnie babka na sali mówiła że ona też patrzy na gości jak się bawią i jak jest extra zabawa to przekłada danie np o 15-30min.

Nie wiem jak to wszystko wyjdzie w efekcie ale mam nadzieję że dobrze
ja to musze z tz obdagac jak oni w pracy to zalatwiaja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 07:58   #432
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Cześć w nowym wątku

Jesteśmy po pierwszym dniu Kursu na Miłość i śmiało mogę go krakowiankom polecić.
Dziś były zajęcia z ks. Stryczkiem - przedstawia punkt widzenia kościoła na różne sprawy w bardzo interesujący sposób, ciekawie argumentuje i (co dla mnie ważne) nie moralizuje. Pięknie i ciekawie mówi o miłości.
Jutro dzień drugi i nauki przedślubne za nami
Ja mam formalne pytanie ile was skasował ??
Dużo było par?
Czy były nudne?

Cytat:
Ja już po kursie, jestem rozczarowana, od samego początku ksiądz był mocno zdenerwowany o parking koło kościoła. Mieliśmy zacząć o 8.30 ale 45min zeszło na omaywianiu tego że sploczka w damskiej toalecie jest zepsuta:/ podczas dzisiejszych nauk była msza i adoracja. Po mszy była część z osoba swiecka, mało ciekawe ale przynajmniej kobieta miała pozytywne podejście do nas.
Kurde wy byliście z http://kursyprzedmalzenskie.pl/

Współczuje księdza, a długo was trzymali? W sensie godzinowym?

Byli bardzo upierdliwi? To były wykład czy w formie warsztatów?

Cytat:
Ja słyszałam że krakowskie domy dziecka już nie przyjmują miśków / zabawek, bo mają tego za dużo. Wyprawki szkolne to lepszy pomysł

Mell, no wszystko pięknie, ale mam jedno pytanie - skąd wiesz, że pary, które będą ślubowały tego samego dnia co Wy w tym samym kościele zgodzą się na taką dekorację? Przypuszczam, że między ślubami raczej nie zdążycie ich zmieniać a ja na przykład nie jestem zwolenniczką odcinania wejścia do ławki od strony alejki. Zorientuj się zanim coś postanowisz
Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość
rozmawiałam kiedys z panią która pracuje w domu dziecka i powiedziała że tak naprawdę to oni nie mają co robić z tymi rzeczami. Młodzi je przywożą i potem leżą bo jest za dużo wszytskiego. radzę się zastanowić i pojehcac wczesniej do wybranego domu dziecka i zapytać

też tak uważam, może się okazać, ze inne pary mają zupełnie inną wizję i co wtedy?
U mnie kościół ubiera zakonnica io teraz myślę, że własnie dlatego żeby nie było sporów co do wyglądu kościoła
Co do domow dzicka świetlic to miałam w domu dziecka staz i widziałam jak przynosili Młodzi maskotki:
Rekacja dzieci ale fajne <rąb w kąt> bo sorry ale miały na serio dużo miśków którymi się nie bawiły ani nawet długo nie zainteresowały.

Widziałam również co dzieje się z podręcznikami zeszytami długopisami lądują w szafie i tak dzieci ich nie dostają. Wychowawcy mają miny że obcy plątają się po ośrodku. Zero wzieczności - wszystko ląduje w koszu i tak naprawde używają tego wychowawcy do notatek. ONI i tak muszą kupić wszystko bo za to dostają kase nie? Dlatego takie prezenty są im zbędne. Oni tego naprawde dużo dostają

Cytat:
Napisane przez ladyInGreen Pokaż wiadomość
Dzięki za rady, dobra myśl z tą wizytą w domu dziecka, wyprawki do szkoły też b. świetny pomysł
Nie taki świetny z drugiej strony praktycznej

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 08:02   #433
myszka 1234567
Zakorzenienie

Dzień dobry
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 08:02   #434
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
nie no to bez sensu jak tyle jest w cenie to nie ma co rezygnowac. my tort bedziemy miec po polnocy musze sie zapytac kolezanki co o ktorej bylo u niej tez mamy slub o 16
Moja kuzynka chciała zrezygnować z jednego dania, ale właścicielka sali się nie zgodziła, bo powiedziała, że to świadczy o lokalu i ona nie pozwoli sobie renomy zepsuć żeby potem goście mówili, że głodni siedzieli
Stary 2012-09-10, 08:03   #435
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Ja wiem że nasz DD nie przyjmuje niczego- nawet wolontariuszy na teren nie wpuszczają. Zresztą w bardzo dalekiej rodzinie miałam przyp[adek że dzieci wylądowały w DD i miałam z nimi kontakt, z tego co opowiadali to nawet jak ktoś ubrania przynosił to dyrekcja najpierw przegląd robiła i zabierała to co przydało się w rodzinie, później dokładnie to samo było w wykonaniu wychowawców, a na koniec jeśli w ogóle cos zostało z tych darów to oni niemal walczyli o te rzeczy. Dlatego daleka jestem od tego aby taką zbiórkę robić. Poza tym to wydaje mi się że zbiórka kasy też nie będzie dobrze odebrana przez gości weselnych- mało że trzeba dać w kopertę to jeszcze na jakieś fundacje kasę dawać, a jak się poprosi o coś dla siebie to popatrzą inaczej trochę.
Stary 2012-09-10, 08:06   #436
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 08:12   #437
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem że nasz DD nie przyjmuje niczego- nawet wolontariuszy na teren nie wpuszczają. Zresztą w bardzo dalekiej rodzinie miałam przyp[adek że dzieci wylądowały w DD i miałam z nimi kontakt, z tego co opowiadali to nawet jak ktoś ubrania przynosił to dyrekcja najpierw przegląd robiła i zabierała to co przydało się w rodzinie, później dokładnie to samo było w wykonaniu wychowawców, a na koniec jeśli w ogóle cos zostało z tych darów to oni niemal walczyli o te rzeczy. Dlatego daleka jestem od tego aby taką zbiórkę robić. Poza tym to wydaje mi się że zbiórka kasy też nie będzie dobrze odebrana przez gości weselnych- mało że trzeba dać w kopertę to jeszcze na jakieś fundacje kasę dawać, a jak się poprosi o coś dla siebie to popatrzą inaczej trochę.
Niestety mam takie samo zdanie. Jak ktoś chce dać na fundację to powinien to zrobić dobrowolnie, a nie w ramach prezentu ślubnego.
Stary 2012-09-10, 08:13   #438
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Masz Moniczko rację. Ale to widzą tylko CI którzy tam pracują lub mają kontakt z kimś z tego ,, środowiska", innym się wydaje całkowice inaczej.

Co do zbiórki na funację to też nie jest dobra myśl, bo nie wiadomo co ,,funacja z tym zrobi" istnieje masa pseudo fundacji przed czym ostrzegam

Ślub

ŻONKA
Stary 2012-09-10, 08:13   #439
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Dużo było par?
Czy były nudne?

Kurde wy byliście z http://kursyprzedmalzenskie.pl/

Współczuje księdza, a długo was trzymali? W sensie godzinowym?

Byli bardzo upierdliwi? To były wykład czy w formie warsztatów?
bylismy na 29 listopada. Było w sumie 36 osob. mielismy zaczac o 8:30 jedank ksiadz prawie 40 min mowil o sprawach organizacyjnych(ze splucza w damskiej toalecie jest zepsuta, nie mozna palic na terenie kosciola)zamiat dzien dobry na poczatku uslyszelismy " co za imbecyl zaparkowal przy futrce?!" atmofera byla dosc nerwowa, ksiadz mowil cytatami, bardzo naukowo. o godz 11 byla masza, potem 30 min adoracji i obiad. Po obiedzie mielismy zajecia z bardzo sympatyczna kobieta, mowila bardzo rozsadnie, wszytsko co mowila potwierdzala badaniami albo przykladami. w sobote skupialismy sie na aspekcie duchowym(czym jest dla nas milosc, jakie mamy priorytety, co nas łączy). W niedziele skupilismy sie na aspekcie cielesnym, bylam w szkoku, kobieta byla kolo 30 i mialan 3 dzieci, obawialam sie ze jej poglady beda dosc rygorystyczne i tu mile zaskoczenie jesli nie chcemy miec dzieci mamy do tego prawo i jest to nasza sprawa, przedstawila jak kosciol odbiera rodzine, wogole wyklady z nia byly malo "koscielne" co mnie bardzo ucieszylo ze wzgledu na moje poglady mowila o kalendarzyku i co zrobic zeby byla dziewczynka a co zeby byl chlopiec ta czesc zdecydowanie najbardziej podobala sie tztowi placilismy 150 zl za pare. w sobote byl obiad, bardzo skromny ale byl. caly czas na miejsciu do dyspozycji kawa, herbata i duuuuuuuuzo drozdzowek w niedziele juz bez obiadu w sb mielismy wyjasc o 18/19 skonczylismy po 5:30, a w niedziele bylismy tylko 3 h plus masza. dowiedzialam sie ze nauki sa WAZNE TYLKO ROK. ksiadz u mnie w parafii mowil ze sa wazne cale zycie
Stary 2012-09-10, 08:16   #440
ladyInGreen
Zadomowienie

Witam w słoneczny poniedziałek

Cytat:
Napisane przez biibi Pokaż wiadomość
Dokładnie Bo nie ma co się oszukiwać, goście zazwyczaj na to tylko zwracają uwagę Chyba, że wśród nich pojawi się jakaś inna, tak jak my nawiedzona przyszła lub była PMka
Dobrze to ujęłaś. Jeszcze 2-3 lata temu w ogóle nie zwracałam uwagi na wystrój kościoła itp, wszystko było na zasadzie 'jest? no jest'. Teraz nadrabiam, oglądam płyty i komentuję
Stary 2012-09-10, 08:20   #441
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
bylismy na 29 listopada. Było w sumie 36 osob. mielismy zaczac o 8:30 jedank ksiadz prawie 40 min mowil o sprawach organizacyjnych(ze splucza w damskiej toalecie jest zepsuta, nie mozna palic na terenie kosciola)zamiat dzien dobry na poczatku uslyszelismy " co za imbecyl zaparkowal przy futrce?!" atmofera byla dosc nerwowa, ksiadz mowil cytatami, bardzo naukowo. o godz 11 byla masza, potem 30 min adoracji i obiad. Po obiedzie mielismy zajecia z bardzo sympatyczna kobieta, mowila bardzo rozsadnie, wszytsko co mowila potwierdzala badaniami albo przykladami. w sobote skupialismy sie na aspekcie duchowym(czym jest dla nas milosc, jakie mamy priorytety, co nas łączy). W niedziele skupilismy sie na aspekcie cielesnym, bylam w szkoku, kobieta byla kolo 30 i mialan 3 dzieci, obawialam sie ze jej poglady beda dosc rygorystyczne i tu mile zaskoczenie jesli nie chcemy miec dzieci mamy do tego prawo i jest to nasza sprawa, przedstawila jak kosciol odbiera rodzine, wogole wyklady z nia byly malo "koscielne" co mnie bardzo ucieszylo ze wzgledu na moje poglady mowila o kalendarzyku i co zrobic zeby byla dziewczynka a co zeby byl chlopiec ta czesc zdecydowanie najbardziej podobala sie tztowi placilismy 150 zl za pare. w sobote byl obiad, bardzo skromny ale byl. caly czas na miejsciu do dyspozycji kawa, herbata i duuuuuuuuzo drozdzowek w niedziele juz bez obiadu w sb mielismy wyjasc o 18/19 skonczylismy po 5:30, a w niedziele bylismy tylko 3 h plus masza. dowiedzialam sie ze nauki sa WAZNE TYLKO ROK. ksiadz u mnie w parafii mowil ze sa wazne cale zycie
No to fajnie że wam minęło, ale że rok ważne to dziwne ja też pamiętałam że całe życie zresztą u nas było w tak że po bieżmowaniu można było nauki zrobić < czasy liceum> żeby potem nie chodzić. Niestety wprowadzili to dwa lata po moim bieżmowaniu.
Chyba coś oszukują a jak macie na zaświadczeniu napisane?

Ślub

ŻONKA
Stary 2012-09-10, 08:24   #442
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
No to fajnie że wam minęło, ale że rok ważne to dziwne ja też pamiętałam że całe życie zresztą u nas było w tak że po bieżmowaniu można było nauki zrobić < czasy liceum> żeby potem nie chodzić. Niestety wprowadzili to dwa lata po moim bieżmowaniu.
Chyba coś oszukują a jak macie na zaświadczeniu napisane?
jest data kursy, nie ma napisanego terminu
jeszcze musimy isc do poradni, sa trzy wizyty BEZPŁATNE
1. wspolna
2.indywidualna
3. wspolna
mozna to zastapic albo kurde naturalnego planowania rodziny(caly dzien)PŁATNE
albo kursem wzajemnej komunikacji (tez caly dzien) PŁATNE
Stary 2012-09-10, 08:25   #443
asia_28w
Zakorzenienie

Witam się po weekendzie i nawet nie próbuję nadrabiać. Było coś ważnego?Tytuł wątku świetny

Wczoraj późnym wieczorem wróciliśmy z Tżtem z weekendu, było superA buzie mi tak spiekło, że boje się czy mi skóra nie będzie schodzić
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 08:26   #444
ladyInGreen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dreamlady Pokaż wiadomość
dzięki, to fakt - na sale wskakuję w takie: (już zamówiłam ) http://www.e-rylko.com/produkt/p9200...0/r/0/k/0/pp/8
Jak mało, które białe buty mi się podobają, tak Twoje są na prawdę bardzo fajne
Stary 2012-09-10, 08:38   #445
blondii91
Zadomowienie

GG do blondii91

witam w nowym watku po dluzszej przerwie...

z nowosci to moj ksiadz mnie zaskoczyl poniewaz jak u niego bylismy to powiedzial ze przyszlismy duuuuuzo za szybko ;D

aaa no i przepraszam ze tak malo jestem na watku... mam problemy z plecami i strasznie sie mecze ostatnio...

Razem od - 18.03.2010

"Czy zostaniesz moją żoną.." - 17.03.2012

Sakramentalne 'TAK' - 27.04.2013
blondii91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 08:40   #446
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondii91 Pokaż wiadomość
witam w nowym watku po dluzszej przerwie...

z nowosci to moj ksiadz mnie zaskoczyl poniewaz jak u niego bylismy to powiedzial ze przyszlismy duuuuuzo za szybko ;D

aaa no i przepraszam ze tak malo jestem na watku... mam problemy z plecami i strasznie sie mecze ostatnio...

nam tez tak powiedzial w listopadzie alem wpisal nas do zeszytu. teraz po poradni sie wybieramy dogadac szczegoly typu dekoracja, i ile co kosztuje
Stary 2012-09-10, 08:48   #447
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Część Przyłączaj się

Cytat:
Dużo było par?
Czy były nudne?
Jakby było nudne to bym nie polecała
Myślę, że było ok. 40 par.
Zapłaciliśmy po 75 złotych od osoby.

Cytat:
Mnie by było prosić w zaproszeniu o wino albo cokolwiek innego zamiast kwiatów. Co nie zmienia faktu, że z duża ilością kwiatów nie miałabym co zrobić, więc mam zamiar zrobić z tym coś sensownego i taki mam właśnie pomysł.

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 08:50   #448
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
mowila o kalendarzyku i co zrobic zeby byla dziewczynka a co zeby byl chlopiec
No błagam. Czyżby znalazła sposób na przechytrzenie genetyki? Mam nadzieję, że mówiła to w ramach żartu

A nauki są ważne przez całe życie

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 08:51   #449
cowie
Zakorzenienie

Dzień dobry po weekendzie
Nie nadrabiam - nie jestem w stanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
O taką. Przymierzyłam w piątek i od razu kupiłam na mnie wygląda zupełnie inaczej, zdjecia sa na photobucket znowu
Czyli jednak tą wzięłaś! Wiedziałam, że Ci w niej dobrze będzie
Widziałam już zdjęcia na photobucket. Dobry wybór

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 08:53   #450
blondii91
Zadomowienie

GG do blondii91

Cytat:

nam tez tak powiedzial w listopadzie alem wpisal nas do zeszytu. teraz po poradni sie wybieramy dogadac szczegoly typu dekoracja, i ile co kosztuje
nam powiedzial ze sa tacy ktorzy potrzebuja slubu TERAZ ;D a my mu glowe zawracamy ...

ale u nas nie ma slubow co tydzien wiec mysle ze z data nie bedzie problemu

Razem od - 18.03.2010

"Czy zostaniesz moją żoną.." - 17.03.2012

Sakramentalne 'TAK' - 27.04.2013
blondii91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości