Nowa ustawa antyaborcyjna - czyli kobieto, ródź chore dziecko! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 16:39   #421
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Nowa ustawa antyaborcyjna - czyli kobieto, ródź chore dziecko!

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
podobnież Komorowski nie podpisze tego
jak to prawda to wielkie i wielkie łał
Wcale się temu nie dziwię. PO sobie uświadomiło, że znów zawiodło swój elektorat, więc trzeba kolejny raz zmazać koleją hańbę.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 16:57   #422
stasiek
Wtajemniczenie

czy ktos gdzies z tymi poslami przeprowadzil jakis rzeczowy wywiad, tlumaczac co znaczy "wady genetyczne plodu", bo oni chyba w ogole nie rozumieja o czym mowia Jedyna wada o jakiej slyszeli nasi politycy to chyba zespol downa, no moze jeszcze osobe na wozku widzieli

Dlaczego nie zaprosza lekarzy do studia i nie przeprowadza rzeczowej debaty?
Stary 2012-10-17, 18:58   #423
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość

I znów przerwą nadawanie, jak się dyskusja istotnie rozwinie i człowiek bardzo chciałby usłyszeć, jak się wytłumaczą ; )
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 03:10   #424
Elfir
Zakorzenienie

Ponieważ u nas zbłaźniły się wszystkie opcje polityczne, proponuję napisac do rządu Czech by zaanektowali Polskę.

Czechy to państwo świeckie (odrzucli podpisanie konkordatu z Watykanem!), aborcja jest dozwolona, większośc obywateli to ateiści (a chrześcijanie wykazują tendencję spadkową).

---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Panile Pokaż wiadomość
Według Prawa Godwina * przegrałaś dyskuje, dalsze Twoje wypowiedzi w tym temacie nie maja najmniejszego sensu
Nikogo nie nazwałam nazistą, nie wyzwałam od hitlerowca - bo to, moim zdaniem, określa ta zasada, a nie samo przywołanie tragicznych zdarzeń z czasów II Wojny Światowej.
Ok. Gdybym podała jako przykład działania reżimu Pol-Pota rozumiem, że nie przywoływałabyś tej zasady, chociaż chodziłoby o dokładnie to samo (tylko, że wydarzenia w Kambodży sa mniej znane, więc pewnie niewiele by mówiły rozmówczyniom),

Podałam skrajny przykład pewnego podejścia społeczeństwa do ludzi niepełnosprawnych, jako przestrogę dla łatwo ferowanych wyroków.
Opieka nad niepełnosprawnymi jest wynalazkiem stosunkowo młodym w dziejach ludzkiej cywilizacji.
O ile opieka nad własnym (lub spokrewnionym) potomstwem to cecha każdego zwierzęcia, tak opieka nad niedołężnym czy kalekim członkiem stada nie występuje.

---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37017009]A ty naprawdę tak naiwna jesteś, by wierzyć, że każde tak chore dziecko ma taką szansę?[/quote]

Nie. Ale nie powiedziałabym, że WSZYSTKIE żałują tego, że istnieją.
Ponieważ nie jestem pewna, nie byłabym moralnie w stanie podjąć za nich takiej decyzji.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37017009]Ja naprawdę polecam przejście się do szkoły specjalnej czy integracyjnej , popatrzenie na chore dzieciaki (tu bardziej w specjalnej) i porozmawianie o miodach życia codziennego z rodzicami. [/quote]

Byłam wolontariuszem w fundacji "Bure Misie". I właśnie dlatego mam takie poglądy. Wiem, jaka to cięzka praca dla rodzica i jakie wyrzeczenie. Ale widziałam też uśmiech na twarzy dziecka z porażeniem mózgowym.
Dlatego stawiam znak równości między prawem do życia dziecka i prawem do wolności rodzica. Nie umiałabym wybrać, co jest ważniejsze.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37017009]
Aha. Tyle, że wiele rzeczy PRZED zapłodnieniem nie wyjdzie, ba - badania genetyczne są koszmarnie drogie, czyli wychodzi na to, że dziecko tylko dla bogatych? Gratuluję rozsądku i wiedzy [/quote]

Badania genetyczne są drogie, bo nie sa dotowane. Warto rozważać kompleksowe rozwiązania prawne, skoro jest dylemat w społeczeństwie czy płód w stanie zaawansowanego rozwoju jest człowiekiem czy nie. Wówczas ograniczyłoby się ilośc aborcji z powodu wad genetycznych.

A dziecko dla bogatych - cóż, tanie w wychowaniu nawet zdrowe nie jest. Skoro inwestuje się kupę kasy w dziecko, można zainwestować też przed jego przyjściem na świat.

Więc nie wal argumentem od czapy.[/quote]

Nie rozumiem o co ci chodzi?

O proszę, zdecydowałabyś się - ale przecież w PL aborcja na życzenie jest zabroniona Czyli co, podwójna moralność?[/QUOTE]

Nie bardzo rozumiem słów o podwójnej moralności? Moje stanowisko jest jasne od początku do końca i spójne.
Czy chodzi ci o przestrzeganie prawa? Aborcja (i mowa tu o pierwszych 8 tygodniach) byłaby pewnie w Czechach, nie ryzykowałabym w Polsce.

A może chodzi ci o to, że wydaje ci się, że popieram zmianę ustawy na bardziej restrykcyjną? Nie wiem, gdzie coś takiego przeczytałaś, bo ja nic o tym nie pisałam.

Napisałam, że osobiście nie byłabym w stanie wydać wyroku na niepełnosprawne dziecko, w takim zakresie, jak chciałaby to Mad - dlatego rezygnuję z macierzyństwa. Nie byłabym na siłach udźwignąć takiej decyzji, gdyby moje dziecko w okresie płodowym (a wiec, gdyby miało rozwinięty system nerwowy i potrafiło odczuwać ból) miało stwierdzoną niepełnosprawnosć.
Stąd wczesna (pisalam o tym, co uważam, za wczesną) aborcja jest dla mnie akceptowalna, ale późna nie.

Ale są kobiety, które chcą mieć dziecko i uważam, że ryzyko tego, że dziecko będzie chore, powinny brac pod uwagę przy realizacji swoich pragnień.
Tak samo jak uprawiając seks trzeba brac pod uwagę, że żadna metoda antykoncepcji nie jest w 100% pewna.
Trzeba więc zawsze mieć plan awaryjny na swoje życie - co by było gdyby.

Oczywiście aborcja niedorozwiniętego płodu, który i tak nie ma szans na przeżycie, który nie ma nawet wykształconego mózgu (a tym samym funkcjonującego systemu nerwowego) nie podlega żadnej dyskusji, bo to natura go w wymyślny sposób uśmierciła.

---------- Dopisano o 02:31 ---------- Poprzedni post napisano o 02:21 ----------

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
chore dziecko to opieka 24 /7 bez urlopu, weekendu czy dni wolnych od pracy, (...)
Państwo nie pomaga, bo chroni sie nienarodzone, a narodzone juz nie jest ważne...
Piszesz o swoich przekonaniach, i tym co teoretycznie byś zrobiła, zgoda.
Ale to nazywa sie wybór który kazda kobieta miec powinna, mozliwość zarówno urodzenia chorego dziecka jak i mozliwość aborcji.
(...)
Ok. A teraz wyobraź sobie, że kobieta ma zdrowe dziecko, które ulega wypadkowi i dziecko staje się niepełnosprawne.
Czy nalezy je uśpić, by nie było kłopotem dla matki?
Bo czym różni się czucie bólu przez zaawansowany płód z rozwiniętym systemem nerwowym od bólu, które czuje urodzone dziecko?

Mając dziecko (albo męża, rodzica) tak czy inaczej ryzykujesz, że będziesz musiała mu się poświęcić całkowicie lub oddać pod opiekę państwa. Tak samo jak z zaawansowaną ciążą.

Tu nie chodzi o to, że ja komuś czegoś zabraniam. Po prostu podejmowanie decyzji czy kogoś zabić czy nie, jest problemem moralnym.
Kto zasługuje na życie a kto na śmierć?
Na ile za aborcją przemawia wygoda matki, a na ile troska o ewentualne cierpienia dziecka?
Czy jesteśmy humanitarni, czy raczej praktyczni?
Czym się różni niepełnosprawne dziecko tuż przed narodzinami od zniedołężniałego starca u progu śmierci?
Ja nie jestem w stanie wybrać.

Oczywiście znajdą się tacy co wybiorą za mnie. Bo mają inną moralność. Ale w takiej sytuacji nie byłabym w stanie potępić nikogo - nawet ludzi, którzy dla dobra narodu, czystości rasy i eugeniki, pozbywali się tych "niedostosowanych" i "obciązających" społeczeństwo.

---------- Dopisano o 03:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:31 ----------

Cytat:
Napisane przez shonyen Pokaż wiadomość
dlaczego osoby, które są jej absolutnie przeciwnie, tak bardzo boli, że inna kobieta miałaby wybór, czy chce dokonać aborcji czy nie?

bo to przecież tylko o to się rozchodzi - o możliwość wyboru, to nie jest żaden nakaz ...

dlaczego żyjąc w podobno demokratycznym państwie ja nie mogę mieć WYBORU dlatego, że ktoś inny jest przeciwny?
Czy mogę miec wybór przeprowadzenia eutanazji na moim rodzicu (bez jego świadomej zgody), kiedy zachoruje na Alzheimera i będzie wymagał 24 - godzinnej opieki z mojej strony? W końcu ja, rodząc się, nie pisałam się na opiekunkę i pielęgniarkę. Nikt mi za to nie zapłaci, państwo nie pomoże, a życie sobie zmarnuję.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2012-10-18 o 03:04
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 09:06   #425
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
czy ktos gdzies z tymi poslami przeprowadzil jakis rzeczowy wywiad, tlumaczac co znaczy "wady genetyczne plodu", bo oni chyba w ogole nie rozumieja o czym mowia Jedyna wada o jakiej slyszeli nasi politycy to chyba zespol downa, no moze jeszcze osobe na wozku widzieli

Nierealne, dlatego ze lekarzy w tym kraju sie nie słucha i nie zaprasza do debat- bo opieka zdrowotna jest skopmlikowana, droga i zamiast zrobic cos w temacie porzadnie politykom wygodniej jest sp.. sprawe i zrzucic wine na lekarzy.

Po za tym politycy to w wiekszości idioci lub hipokryci. A prawda jest brutalna i brzydka, nie czarujmy sie osoby głeboko uposledzone, IQ rzedu 30 ( przy zespole Downa IQ to jakies dwa razy więcej), sa nieładne, w pampersie, obślinione, pokrzywione, nadmiernie wychudzone lub otyłe, z odleżynami, nieprzyjemnie pachnące, niepanujace nad popedami, agresywne. O nie takich sie w ładnej TV lub spotach wyborczych nie pokazuje.

Znacznie łatwiej jest zrównać każda wadę z Zespołem Downa, który swoja drogą jest chorobą uposledzająca w nieznacznym stopniu intelekt, osoby te sa zawsze miłe, pogodne, radosne ładne - bo tylko nieznacznie odbiegające od normy wygladu , idealnedo pokazania w reklamie czy serialu.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 12:48   #426
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość

Czy mogę miec wybór przeprowadzenia eutanazji na moim rodzicu (bez jego świadomej zgody), kiedy zachoruje na Alzheimera i będzie wymagał 24 - godzinnej opieki z mojej strony? W końcu ja, rodząc się, nie pisałam się na opiekunkę i pielęgniarkę. Nikt mi za to nie zapłaci, państwo nie pomoże, a życie sobie zmarnuję.
Nie możesz, bo eutanazja w ogóle nie jest w Polsce legalna, a aborcja owszem. Jeśli dopuściliby eutanazję w kilku przypadkach myślę, że część ludzi zdecydowałaby się na takie rozwiązanie.
Moim zdaniem (podkreślam MOIM) jest różnica między już narodzonym człowiekiem, z którym spędziło się całe życie, a płodem, który jeszcze nie przyszedł na świat. W przypadku chorób dzieci, partnerów, rodziców i związanej z nimi opieki - cóż, nie wszystko jesteśmy w stanie przewidzieć. W przypadku chorego płodu możemy zadecydować czy chcemy świadomie sprowadzić go na świat. To jest zasadnicza różnica.
Stary 2012-10-18, 13:54   #427
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Nie możesz, bo eutanazja w ogóle nie jest w Polsce legalna, a aborcja owszem. Jeśli dopuściliby eutanazję w kilku przypadkach myślę, że część ludzi zdecydowałaby się na takie rozwiązanie.
Moim zdaniem (podkreślam MOIM) jest różnica między już narodzonym człowiekiem, z którym spędziło się całe życie, a płodem, który jeszcze nie przyszedł na świat. W przypadku chorób dzieci, partnerów, rodziców i związanej z nimi opieki - cóż, nie wszystko jesteśmy w stanie przewidzieć. W przypadku chorego płodu możemy zadecydować czy chcemy świadomie sprowadzić go na świat. To jest zasadnicza różnica.

jakby mój mąż ulotnił się na początku naszej znajomości, myślę, że specjalnie bym nie rozpaczała, teraz to zupełnie co innego myślę, że można to porównać
Stary 2012-10-19, 08:56   #428
karoline3ek
Zadomowienie

Dziewczyny, powstaje on nowa strona Sprzeciw, wobec (...)
Aktualnie widniejemy pod nazwą Protest przeciwko zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej.
Próbujemy na bieżąco odbudować potęgę jaką było poprzednie wydarzenie (ponad 13 tysięcy ludzi), które stało się nie wygodne i zostało usunięte przez hakerów.
Na dzień dzisiejszy idziemy hardo do przodu, prawdopodobnie niektóre wspaniałe inicjatywy dojdą do skutku. Od razu mówię, to nie jest spam.
karoline3ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 17:52   #429
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karoline3ek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powstaje on nowa strona Sprzeciw, wobec (...)
Aktualnie widniejemy pod nazwą Protest przeciwko zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej.
Próbujemy na bieżąco odbudować potęgę jaką było poprzednie wydarzenie (ponad 13 tysięcy ludzi), które stało się nie wygodne i zostało usunięte przez hakerów.
Na dzień dzisiejszy idziemy hardo do przodu, prawdopodobnie niektóre wspaniałe inicjatywy dojdą do skutku. Od razu mówię, to nie jest spam.
Przyłączanie się do akcji w internecie coś daje?

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 18:41   #430
Panile
Raczkowanie

Cytat:
Nikogo nie nazwałam nazistą, nie wyzwałam od hitlerowca - bo to, moim zdaniem, określa ta zasada, a nie samo przywołanie tragicznych zdarzeń z czasów II Wojny Światowej.
Według prawa Godwina wystarczy, że porównasz sytuacje do nazistowskich niemiec nie musisz nikogo nazywać nazistą czy hitlerowcem aby pod tą prawo podlegać. Twoje zdanie jest tu najmniej istotnie bo to nie Ty wymysliłaś to prawo

* Prawo Godwina: Wątek w którym w jednej z wypowiedzi pojawia się porównanie do nazizmu lub Hitlera, uważany jest za skończony, a ponadto uznaje się, że osoba, która użyła tego porównania, „przegrała” dyskusję.

Cytat:
Ok. Gdybym podała jako przykład działania reżimu Pol-Pota rozumiem, że nie przywoływałabyś tej zasady, chociaż chodziłoby o dokładnie to samo (tylko, że wydarzenia w Kambodży sa mniej znane, więc pewnie niewiele by mówiły rozmówczyniom),
Nie nazywam się Godwin i nie ja wymyśliłam to prawo Stosuje ją sie tylko w przypadku użycia przez danego usera porównania do niemiec nazistowskich a nie porównań do hiszpańskiej inkwizycji, czerwonych khmerów itd

Przepraszam wszystkich za offtop.
Panile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 18:47   #431
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panile Pokaż wiadomość
Według prawa Godwina wystarczy, że porównasz sytuacje do nazistowskich niemiec nie musisz nikogo nazywać nazistą czy hitlerowcem aby pod tą prawo podlegać. Twoje zdanie jest tu najmniej istotnie bo to nie Ty wymysliłaś to prawo

* Prawo Godwina: Wątek w którym w jednej z wypowiedzi pojawia się porównanie do nazizmu lub Hitlera, uważany jest za skończony, a ponadto uznaje się, że osoba, która użyła tego porównania, „przegrała” dyskusję.

Nie nazywam się Godwin i nie ja wymyśliłam to prawo Stosuje ją sie tylko w przypadku użycia przez danego usera porównania do niemiec nazistowskich a nie porównań do hiszpańskiej inkwizycji, czerwonych khmerów itd

Przepraszam wszystkich za offtop.
A ja tu cały czas w ramach tematu czytałam "prawo GOWINA" i jakoś mi to nie pasowało. O ja zdolna...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 20:07   #432
Panile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A ja tu cały czas w ramach tematu czytałam "prawo GOWINA" i jakoś mi to nie pasowało. O ja zdolna...
dla Ciebie za poprawe mojego natroju
Panile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 19:24   #433
kennedy
Zakorzenienie

podbijam aby zalaczyc link.
http://czestochowa.gazeta.pl/czestoc..._pil_wode.html

Prawda jest taka ze jezeli urodzisz chore dziecko musisz miec twardy tylek i duzo pieniedzy.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 21:20   #434
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
podbijam aby zalaczyc link.
http://czestochowa.gazeta.pl/czestoc..._pil_wode.html

Prawda jest taka ze jezeli urodzisz chore dziecko musisz miec twardy tylek i duzo pieniedzy.
i dużo czasu.:P

A co do linku... może obrońcy nienarodzonych zajmą się już narodzonymi?....
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 09:16   #435
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A dla odmiany mnie z samego rana szlag znów trafił:

http://fakty.interia.pl/polska/news/...-ciazy,1854999

I spójrzcie, kogo na pierwszym planie widać? Tak! facetów! którzy, jak wiemy, charakteyzują się posiadaniem wybitnie wielkiej i chętnej do noszenia bardzo chorych ciąż macicy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 09:24   #436
Bananalama
jestę wieszczę

To się w pale nie mieści. Czy ja komuś zabraniam rodzić chore dzieci? A ródźcie sobie wszyscy chore, zdrowe, piętnaścioro rok po roku. Czy ja jestem królik z hodowli, że obcy ludzie chcą decydować o moim porodzie?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 09:27   #437
Shinn
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37186188]A dla odmiany mnie z samego rana szlag znów trafił:

http://fakty.interia.pl/polska/news/...-ciazy,1854999

I spójrzcie, kogo na pierwszym planie widać? Tak! facetów! którzy, jak wiemy, charakteyzują się posiadaniem wybitnie wielkiej i chętnej do noszenia bardzo chorych ciąż macicy [/QUOTE]

No tak, mężczyźni, oni doskonale wiedzą jak to jest jak się nosi w sobie chore dziecko. Dlaczego ktoś ma za nas decydować, no szlag mnie trafia

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 09:31   #438
karolynka90
Zakorzenienie

Facetów, aż dziwne, że mojego ojca tam nie było.
Kiedy ostatnio rozmawiałam z mamą w tej sprawie, tatuś wtrącił tylko: "kto zabija dzieci, jest mordercą!" i "wolałabyś żeby mama usunęła ciebie czy siostrę?"
Boże, ręce mi się załamały.
Kiedy opowiedziałam mu o kilku przykładowych chorobach, mutacjach genetycznych, nie odezwał się ani słowem. Jak łatwo tak komentować gdy siedzi się na d.pie przed laptopem i ma dwójkę zdrowych, samodzielnych dzieci. O, ironio.
Stary 2012-10-22, 11:22   #439
skazana_na_bluesa
.

jestem ciekawa kto bral udzial w tym glosowaniu ;/

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 12:15   #440
karoline3ek
Zadomowienie

Dużo daje. Trwają prace nad przywróceniem tej 13 tysięcznej potęgi.
Nie możemy dać się pokonać wojującym faszystom, bo tacy nas zaatakowali.
Mamy wiele zaczętych projektów, ale do tego potrzebujemy większego poparcia.

niestety zauważamy, że ludzie brali udział w wydarzeniu bo był "na topie". Teraz mało kto się tym interesuje.
karoline3ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 12:48   #441
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Ponieważ u nas zbłaźniły się wszystkie opcje polityczne, proponuję napisac do rządu Czech by zaanektowali Polskę.

Czechy to państwo świeckie (odrzucli podpisanie konkordatu z Watykanem!), aborcja jest dozwolona, większośc obywateli to ateiści (a chrześcijanie wykazują tendencję spadkową).
(...)
W mordę, czas się zacząć uczyć czeskiego.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 08:39   #442
awia
Zakorzenienie

Oglądałyście wczoraj może Lisa? Bo mnie szlag trafił.
Kępa, Żalek i pani z pro-life kontra
Senyszyn, Nowicka i pani z Feminoteki.

Dawno tak nie przeklinałam przed telewizorem.
Kępa wprost powiedziała że ten projekt t pierwszy krok do tego, żeby znieśc zapis o legalności aborcji w kwestii ciąży z gwałtu.
Żalej był tak żenujący, że nie da się tego opisac. Zero kompetencji, tylko głupkowaty uśmieszek przyklejony do twarzy i teksty typu: zmuszamy kobiety do rodzenia dzieci, he he he.
Pani z prolife urodziła dziecko z zespołem downa i w związku z tym uważa, ze skoro ona mogła to każdy moze. A to, ze w trakcie ciązy lekarze zaproponowali jej legalną aborcję było podłe i oburzające.
Twierdzi że zachowała się normalna, bo kazda kobieta na codzien chodząca kolo swojego dziecka i nie zabijająca go jest normalna, a nie bohaterska i to samo odnosi się do jej ciązy.

Idiots everywhere.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 09:16   #443
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość

Kępa wprost powiedziała że ten projekt t pierwszy krok do tego, żeby znieśc zapis o legalności aborcji w kwestii ciąży z gwałtu.
Żalej był tak żenujący, że nie da się tego opisac. Zero kompetencji, tylko głupkowaty uśmieszek przyklejony do twarzy i teksty typu: zmuszamy kobiety do rodzenia dzieci, he he he.
Pani z prolife urodziła dziecko z zespołem downa i w związku z tym uważa, ze skoro ona mogła to każdy moze. A to, ze w trakcie ciązy lekarze zaproponowali jej legalną aborcję było podłe i oburzające.
Twierdzi że zachowała się normalna, bo kazda kobieta na codzien chodząca kolo swojego dziecka i nie zabijająca go jest normalna, a nie bohaterska i to samo odnosi się do jej ciązy.

Idiots everywhere.
Pogrubione - dla mnie SZCZYT SZCZYTÓW DRAŃSTWA. Większe nawet niż zmuszanie do donoszenia chorej ciąży. Ohyda i obrzydliwość.

Nie wierzę, żeby to były prywatne poglądy tych ludzi, to jest po prostu jakieś show obliczone na potrzeby nie wiem czyje; przyrost naturalny chcą podnieść chyba, bo nie widzę innego wytłumaczenia. Ewentualnie to, że chcą pozyskać moherowo - kościelny elektorat, ale to już chyba dawno się udało?...
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 09:47   #444
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:

Idiots everywhere.
Oj ja już wściekłam się po niecałych 5 minutach oglądania, ale dotrwałam do końca ... Na widok pani Kempy już od dawna skacze ciśnienie Jestem w szoku jak niektórzy politycy tak zaciekle walczą o o "dzieci" nienarodzone, a ewidentnie nie interesują się tymi urodzonymi m.in z ciężkimi chorobami ... Nie oszukujmy się pieniądze na takie dzieci są żałosne, nie raz i nie dwa słyszymy w tv, że rodzina jakiegoś dziecka zbiera pieniądze na rehabilitację/leki/protezy itp ... A ta "mamuśka męczęnica polka" chyba nie myśli co będzie z jej dzieckiem jak jej już zabraknie, kto się wtedy zajmie chora osobą, która potrzebuje pomocy innych? Nie każda kobieta chce i czuje się na siłach urodzić i wychowywać chore dziecko. Trzeba tez zaznaczyć, że są przypadki kiedy po narodzinach taka kobieta zostaje sama bo mąż odchodzi od niej i dziecka ... Niestety osoby chore/niepełnosprawne nie są do końca akceptowane przez społeczeństwo
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 10:37   #445
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
A potem może wprowadzimy gwałcenie kobiet przez wojsko lub policję? To by rozwiązało problem z niskim przyrostem naturalnym.

PS. Rozwaliła mnie jeszcze przytoczone przez Senyszyn orzeczenie TK, przyznam, że nie znałam go. "Oczywiste jest, że kobieta w ciąży ma ograniczoną część praw" - no dla mnie to też nie jest oczywiste...

Edytowane przez jesienny_lisc
Czas edycji: 2012-10-23 o 10:39
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 10:47   #446
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Pogrubione - dla mnie SZCZYT SZCZYTÓW DRAŃSTWA. Większe nawet niż zmuszanie do donoszenia chorej ciąży. Ohyda i obrzydliwość.

Nie wierzę, żeby to były prywatne poglądy tych ludzi, to jest po prostu jakieś show obliczone na potrzeby nie wiem czyje; przyrost naturalny chcą podnieść chyba, bo nie widzę innego wytłumaczenia. Ewentualnie to, że chcą pozyskać moherowo - kościelny elektorat, ale to już chyba dawno się udało?...
Jeżeli chodzi o Kempę to chyba tak jest
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 10:54   #447
awia
Zakorzenienie

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...i_aborcje.html
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 10:55   #448
_vixen_
Zakorzenienie

Nie ogladam programu Lisa, bo od dawna podnosi mi ciśnienie niepotrzebnie. Taki jest dobór gości, że wiadomo z góry, jaka będzie zadyma, jak się zestawi np. świętego Tomasza Terlikowskiego z Kazią Szczuką.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 13:36   #449
kennedy
Zakorzenienie

wiecej na temat posla ktory gloduje w obronie chorych dzieci na ktore nie ma pieniedzy. Zmusza cie do urodzenia a pozniej cierp...
http://dziendobry.tvn.pl/video/posel...est,63869.html

jeszcze dopisze ze niestety ale w naszym smiesznym kraju kazda innosc budzi sprzeciw i oskarzenia. Dzieci chore i niepelnosprawne, czy to ruchowo czy umyslowo nie sa traktowane dobrze, nie ma ulatwien dla osob ktore zmagaja sie z niepelnosprawnoscia. Nawet kobieta na wozku na banerze reklamowym wzbudza agresje w niektorych!!!

Edytowane przez kennedy
Czas edycji: 2012-10-23 o 13:39
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 14:00   #450
Foolishly in Love
Raczkowanie

No cóż, u mnie też wzrosło ciśnienie jak oglądalam ten program wczorajszy.

Poglądy p. Żalka - dosłownie żal.pl. Ten facet nic konkretnego nie powiedział, a właściwie to na pytania tej pani z feminoteki tyle, że jest odpowiedzialny tylko za siebie i o czym my tu dyskutujemy.

Matka Polka - jak argumentów brak to głupie uśmieszki i przewracanie oczami.
Foolishly in Love jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości