|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
Cytat:
![]() Cytat:
Jakie problemy masz na mysli? Kurcze nie wiem czy ja to tylko tak odbieram ale mam wrazenie ze jest taka jakas nagonka na to matki ktore podaja mm. Ze sie nie staraly , ze nie probowaly wystarczajaco dlugo. Tylko siegnely po mm = poszly na latwizne. Cytat:
![]() Oj napewno ![]() Ugotowalismy z Domino leczo Teraz maly wariuje w lozeczku tak ze wlasnie zglubil skarpetke
|
|
|
#422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
No co, za wioske, tak po HIPSTERSKU
![]() Cytat:
grzyba tez bym zobaczyla ![]() Cytat:
niezle, co to moze do takiej blond glowki przyjsc
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już mówię dobranoc
Hej i pa Żabciu |
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
I Ty brutusie przeciwko mnie???
Tak mnie zostawiacie sama ... ![]()
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
To ja napiszę, ze u nas w sprawie budowy wszystko ładnie idzie
Już prawie wszystko mamy pozałatwiane. Ekipa budowlana już jest, inspektor nadzoru i kierownik budowy też. Wszystkie media też. Tylko gaz będą nam w następnym tyg ciągnąć. A tak to prąd, woda i kanalizacją już są. Jeszcze tylko nam został architekt i zmiany w projekcie jakie chcemy. Musimy to jakoś w następnym tyg załatwić.
|
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas maz tydzien temu przemalowal dom Dach tez pasuje zmienic bo od 25lat nic nie bylo z nim robione .. no i wtedy zrobic dobudowke zmienic sciany w domu .. Juz sie tego boje Chyba sie z Domino do rodzicow przeprowadze na ten czas
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Zabciu tak na wiosnę. Zależy jak będzie zima długo trzymać ale tak maj/czerwiec. W następnym roku chcemy postawić stan surowy + dach przykryć.
ooo to duży remont Wam sie szykuje. Jeszcze dobudówkę chcecie?? Przecież wy i tak macie taki wielki dom. |
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko może się prężyć i płakać z różnych powodów, i może tak robić zarówno przy kp jak i mm, reguły nie ma. przy ko to jeszcze mama może kombinować ze swoją dietą, ale jak się tak zachowuje przy mm, to wtedy dopiero jest klops ![]() jakie problemy? zatwardzenia, zielone kupki, ogólna niechęć do jedzenia i ten ciągły stres - powienien jeść 160 ml a on tylko 100 zjada! pleśniawki... i pewnie jeszcze kilka innych ![]() to nie jest nagonka, z mojej strony jest to tylko wspieranie mam, które przechodzą akurat gorsze chwile przy kp, a te chwile występują niemal zawsze. Ja też takie miałam i nic tak źle nie działa wtedy na psyche, jak to gdy Tobie tak bardzo bardzo zalezy żeby kamirć, a wszyscy dookoła: daj mm, po co się męczysz, ściągnij i zobacz ile masz mleka, dasz mm i zaczniesz się wysypiać, wracasz do pracy musisz dać butle! w takich sytuacjach to ja miałam wrażenie że wokół mnie jest nagonka, ale na mm ![]() jeśli mama mówi/pisze że nie chce karmić piersią to ja to szanuje, ale jeśli jej argumentem jest: brak mleka/ słabe mleko / złe mleko to wg mnie w większości wypadków jest to wymówka lub brak wiedzy na temat kp
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko zgadzam się. Co innego jak ktoś nie chce karmić piersią. To wtedy inna sprawa. Ale w innej sytuacji , myślę że warto o to karmienie powalczyć, bo warto.
Tak jak wspomniałam, ja jak sciągałam to miałam tyle co kotek napłakał Na szczęście Maja umie lepiej ciągnąć cyca niż ja posługiwać sie laktatorem
|
|
|
|
#430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak chcemy pociagnac jeszcze jedno pietro nad salonem i tam zrobic sobie sypialnie z lazienka i jeszcze jeden pokoj ![]() Cytat:
Ja wiem ze mleko matki jest najlepsze dla dziecka ale nie sadze ze mm jest takim zlem jak to uwazaja kobiety ktore karmia piersia. Moj Domino robi zielone kupki bo mm ktore mu podaje jest z zelazem. Teraz jak zaczelam wprowadzac marchewke to zrobil "normalna" kupe. Rozmawialam z pediatra i powiedzial ze jesli nie jest kupa czarna biala lub czerwona to nie ma sie czym martwic. Stres , u mnie maly raz zje wiecej raz mniej i sie nie stresuje tym tak samo jest z cycem raz dziecko ciagnie 5min raz 15min. Niechec do jedzenia maja tez dzieci karmione piersia to samo plesniowki . ![]() Ja tam nie oceniam kobieta chce podawac mm niech podaje.
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia oj tak, potem urządzania. Ale to już na spokojnie
![]() A mi Maja po marchewce robi marchewkową kupkę Taką samą jak zawartość słoiczka
|
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sa sytuacje gdzie dziecko placze , prezy sie , odpycha , boli go brzuszek .. i myslisz ze wtedy dalej bys sie upierala przy kp? Popatrz np na strong jakie Kamilek mial problemy z brzuszkiem . Przeszla na mm i jak reka odjal. Czasm mam wrazenie ze te kobiety ktora kp uwazaja sie za lepsze niz te ktore podaja mm. A to czym karmimy nasze dzieci nie jest wyznacznikiem naszej milosci.
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Zabciu, nie chce się z Tobą licytować na argumenty bo to nie ma sensu. Podałam tylko przykłady sytuacji, które mogą się przy karmieniu mm pojawić i które mogą sprawić, że mama żałuje że tak szybko i bez walki przestała karmić piersią, bo jednak pojawienie się tych sytuacji przy kp jest mniej prawdopodobne
![]() ja też nikogo nie oceniam, każda mama sama decyduje czym karmi swoje dziecko, ale czy nie można szczerze napisać: nie lubie tego, nie chce kp, nie podoba mi się to, tylko zasłania się argumentami o słabym mleku? ahh, i nie uważam mm za mega złoooo, sama obecnie podaje Marysi mm, ale po prostu mleko matki stawiam ponad mm
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie Domino robi taka rudowata ale nie do konca pomaranczowa jak marchewka. Moze dlatego ze narazie daje mu polowe. Chodz z checia zjadly cala
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia pewnie, ze nie jest wyznacznikiem
Wiem też, że przy kp kobiety często muszą uważać co jedzą bo łatwo spowodować bóle brzuszka u dzieci. Trzeba być ostrożnym. Mi Maja też się wiła i płakała , nie wiedziałam o co biega , okazało się, ze to skaza białkowa. Po 3 dniach od odstawienia nabiału przeszło. Ja nie uważam, ze ktoś kto kp jest lepszy czy coś takiego, absolutnie nie. Ważne aby robić wszystko tak jak się chce samemu. Tylko wydaje mi się, ze jak komuś zależy na kp a ma wahania , kryzys to jednak popieram aby powalczył troszkę a nie od razu przechodził na mm, bo na to zawsze jest czas.
|
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak smieszy mnie to ze niby dzieci kp sa bardziej madre. Ja nie bylam kp od razu dostalam mm a nie uwazam sie za glupia ![]() A jak dlugo karmilas Marysie piersia?
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marchewkę daję jej od czwartku i na szczęście jeszcze jej nie zatwardziła, bo czytałam że tak może być
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 11 miesięcy |
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
No co ty?? Nie słyszałam o tym
hehe.Mnie mama piersią karmiła tylko miesiąc. Mówi, ze miała jakiś kryzys laktacyjny i jej wmówili, że ma mało mleka i że słabe i dali mm. Powiedziała, ze żałuje, że nie powalczyła, ale cóż. Za to brata aż 1,5 roku karmiła Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym, ale ja jestem bardzo chorowita a mój brat to taki Rusek boso by po śniegu biegał a by był zdrowy
|
|
|
|
#440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez zatwardzenia brak Cytat:
No z tym chorowaniem tez slyszalam. Ale chyba nie do konca sie zgodze. Bo ja od urodzenia na mm a malo co choruje
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Zabciu ja tez byłam przegrzewana a mój brat hartowany
Więc może w tym też cos jest ![]() Może nam dziewczyny doradzą, od kiedy podawać całe słoiczki ![]() Będziesz cały zcas dawała słoiczki ? Bo ja planuję za jakiś czas już sama gotować. ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Wam tez wyskakuje taka kanapka- tost - mumia na górze?? Aż zgłodniałam
|
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez planuje za jakis czas sama zaczac gotowac Mi nie wyskakuje taka kanapka , moze i dobrze
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Humor powiedzmy lekko sie poprawił. A to dzięki Tomalince no i może też troche zasługa dwóch drinków ![]() Mój biedny TZ rzeczywiscie jest chory, troche mi głupio, ze ta kwczoraj sie troche tu z niego wysmiewałam ![]() Temperatura 39,8 wczoaj była. Do tego boli go brzuch bo to chyba jakas grypa żoładkowa. Pół nocy nie spałam bo od niego biło takie ciepło przy tej gorączce, ze az sie bałam.. Bo tabletki jakos za bardzo nie mogły zbic tej temperatury Próbowalam sie uczyc bo mam zaliczenie w sobote, ale jakos srednio mi to szło... Ide na kawkę
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
W nocy mi się coś przyśniło- kiedy rodzi Debrah? Bo gada tu z nami a na liście jej nie ma. A ja tak się naczytałam o kp i mm że wpadłam ostatnio do bratowej, patrze karmi małego piersią, niedługo po tym robi mm. Pytam się- ej ale dlaczego karmisz go mm, nie najada się kp? Ta się zaczęła śmiać. Powiedziała że czasami tak jej wszystko wyciągnie że musi mu dać jeszcze mm. Ale to chyba najspokojniejsze dziecko jakie widziałam. Ale tak jak pisałyście spokojna mama=spokojne dziecko. Byłam też przy kąpaniu i śmiała się- no to teraz krótki instruktaż dla Asi =) Także umiem już wykąpać dziecko, teoretycznie =)
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2012-10-25 o 08:24 |
|
|
|
#445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
Debrah rodzi jakoś na początku roku. Jak będzie chciała, żeby ją wpisać, to tak zrobię ![]() Dziwna rzecz, dziś ok 5 rano obudził mnie okropny ból brzucha, taki jak na @... pokręciłam się trochę w łóżku, powyginałam i po jakichś 10 minutach mi przeszło... nigdy tak nie miałam (oprócz @)...
|
||
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do bólu to może był ból implantacyjny,co ?
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Butter może to to, co? patrząc na pierwszą stronę to nawet by się zgadzało =) Butter pytałam o to już parę razy ale nigdy nie uzyskałam odpowiedzi. Może ty mi powiesz. Ja nie widzę waszych zdjęć, zapewne wystarczy dodać Was do znajomych. To zrobić umiem =) Ale o co chodzi z "zaprzyjaźnianiem"?
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2012-10-25 o 08:57 |
|
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ból implantacyjny.... a jest w ogóle takie coś? |
|
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No baa.. Coś kiedyś czytałam o tym Albo owulacja...
Kiedyś mieliśmy SIEBIE potem stworzyliśmy CIEBIE teraz mamy WSZYSTKO Marcel <3 Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2012-10-25 o 09:03 |
|
|
|
|
#450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaproszę Cię, zobaczysz, że żebyśmy były znajomymi, bedziesz musiała mnie 'zaprzyjaźnić" ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Co tu taka cisza dzisiaj??? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.

Maja idzie na ta imprezke ale obowiazuje przebranie....no i wlasnie nie wiem za co ja przebrac (raczej bez malowania buzi bo bedzie animatorka i bedzie malowala buzki) i najlepiej zeby to bylo nie drogie (wolalabym uniknac kupowania calego stroju 

grzyba tez bym zobaczyla 
niezle, co to moze do takiej blond glowki przyjsc 

?