![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy spotykałabyś sie z biednym facetem?
widocznie miała jakiś cel w tym,aby wkleić ta wiadomość.ciekawe jaką?
pokazać płytkie myślenie mężczyzn? ![]() Mickey-jak czytasz takie rzeczy to nie dziwię ci się,że trzymasz dziewictwo do ślubu,zmień stronki,bo popadniesz w paranoję ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-18 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem wydaje ci się,że to strzał w dziesiątkę,a to strzał w stopę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie ja tu popadam w paranoję, gdyż dyskusja toczy się w najlepsze, ale z jakichś powodów doczepiasz się głównie do moich postów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawa byłam puenty,czy chodzi o biusty,czy o materializm ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-19 o 13:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() żart był abstrakcyjny, bez wtykania nosa w cudze życie intymne ![]() dzięki za troskę, ale to nie ja zostałam wykorzystana przez faceta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-19 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy księżniczka jest romantyczką i mlaśnie za dolara,czy za stówę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jedna ceni sie wysoko, druga nie.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Przyczajenie
|
Ja rozumiem kobiety ktore zwracaja uwage na pieniadze. Do pewnego wieku kobiety chca tylko wielkiej milosci, o ktorej wszak marza i nie wazne dla nich jest jak, byle razem. Tak jest gdy kobieta jest mloda i o zyciu ma znikome pojecie. Z uplywem lat, istota ta zdaje sobie sprawe ,ze swiat jest materialny, porownuje sie do swoich kolezanek, ktore maja roznych TZtow (idiotyczny zwrot) i widzi ,ze ta ma takiego, a ta ma takiego i ledwo ledow im idzie, podczas gdy tamta wiedzie high-life. Zyje sie raz, mlodosc szybko mija, a by zycia uzywac to trzeba miec do tego narzedzi w postaci pieniedzy. Osobiscie zwracam uwage na pieniadze ale bardziej na kapital spoleczny, ktory dana niewiasta soba reprezentuje. Mam tu na mysli z jakiego jest "domu". Dziewczyna z klasy nizszej lub sredniej-nizszej nie podrozuje, slabo u niej z jezykami obcymi (nie jest to regula), w restauracji stresuje sie gdy ma wybrac cos do jedzenia z menu (lepsza restauracja), nie jest szczegolnie modnie ubrana i ma krag znajomych ktory jest skrojony na klase spoleczna ktora ona sama reprezentuje. I w druga strone to dziala podobnie. Dziewczyny z dobrych domow tez chca miec chlopakow, ktorzy sie w ta klase wpisuja. Oczywiscie, jest wiele wyjatkow i nie twierdze ,ze tak musi byc. Jest to jednak zjawisko dosyc czesto i mozna na jego podstawie wyciagnac statystyczne wnioski bo takie przypadki do jednostkowych nie naleza. Ktos moze sobie pogooglowac czy jacys amerkanscy naukowcy tego zbadali tak lub inaczej. Zatem, lepiej, jezeli pomiedzy partnerami jest pewna rownowaga finansowa. Tak mi sie wydaje. Gdy jest duza przepasc to pojawiaja sie problemy i zwiazek, ktory nie jest dojrzaly i trwaly moze byc przez to naruszony.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#437 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
Dajcie już spokój, przecież nie jesteśmy dziećmi. Przynajmniej tak mi się wydaje, nie znam Was. Wiadomo, pieniądze nie są najważniejsze, ale wciąż pozostają bardzo istotne. Co z tym faktem? Ano to, że gwarantują życie na wyższym poziomie. Większość ludzi lubi żyć na poziomie wyższym, niż na niższym. A asceci to idioci lub jednostki leniwe. Jeśli kobieta ma do wyboru wiązać się z facetem, który ma hajsu mniej, lub z takim, który ma hajsu więcej, to oczywiste, że wybierze takiego z większą ilością, taki człowiek ma po prostu więcej do zaoferowania. Dlaczego miałaby spotykać się z kimś, z kim nie może nawet wyskoczyć na miasto na kawę, bo drogo? Bo go nie stać? Bo...? Kobiety pragną też atencji, nawet jeśli nie zdają sobie z tego sprawy lub zaprzeczają. Bogatszy jest w stanie ukazać swoją uwagę w bardziej dobitny sposób. Nie wspominam tutaj o wyborze biedny-fajny/bogaty-niefajny, nie ma sensu opierać się na skrajnościach. Każda kobieta ma do dyspozycji facetów dla nich atrakcyjnych. Dlaczego nie miałaby przeprowadzać selekcji pod względem grubości portfela, zupełnie jak porównując inne czynniki? Dajcie spokój, trochę racjonalizmu, mniej emocji i romantyzmu. Nie każę chłodno kalkulować, po prostu się zastanowić. W takim materialistycznym podejściu nie ma nic złego. Weźcie jeszcze pod uwagę względy norm społecznych i po prostu ludzkiej natury. Zostaliśmy stworzeni tacy, a nie inni, że po prostu mamy instynktownie zakodowany wizerunek mężczyzny-opiekuna, który MUSI być w stanie zapewnić opiekę partnerce i potomkom. Tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Nie będę Ciebie oceniać, bo nie mam ku temu podstaw, ale mogę ocenić to co napisałeś - prezentujesz bardzo niedojrzałe poglądy . Choć zaznaczasz, że pieniądze nie są najważniejsze, to z Twojej wypowiedzi jasno wynika, że są prawie najważniejsze. Wspominasz o atencji, tylko ją można ukazywać w co najmniej tuzin różnych sposobów - niekoniecznie związanych z możliwościami finansowymi. A jeśli na dodatek uważasz, że w materialistycznym podejściu nie ma nic złego, to rzeczywiście nie mamy o czym tutaj rozmawiać, bo stoimy na skrajnie odmiennych stanowiskach.
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
To nie ja okazuję niedojrzałe podejście, tylko Ty nie dostrzegasz plusów pieniędzy. Oczywiście, że mężczyzna może okazywać atencję na tuzin innych sposobów, ale jeśli ktoś ma pieniądze, to może wówczas okazywać tę atencję na sposobów trzynaście. Z wypowiedzi wynika, że są prawie najważniejsze? Wcale nie. Wskaż chociaż jeden taki fragment. Konkrety, a nie lanie wody proszę. Po prostu rozwodziłem się nad plusami pieniędzy, podobnie mógłbym zrobić z innymi rzeczami, ale o nich przecież nie rozmawiamy, zresztą temat, który na tym by polegał, po prostu by mnie nie zainteresował i znudził, tak więc bym pewnie tego nie zrobił. Naprawdę, nie jestem aż takim materialistą, za jakiegoś zdaje się mnie uważasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
chwile sie zastanowilem i stwierdzilem ze mnie osobiscie wkurzaja te "zaradne i zyciowo ustawione" w sensie ze ogolnikowo to ujmujac - porabalo sie w glowach ![]() i w moich oczach wiele tych kobiet stalo sie albo kobietonami albo samotnymi i zgorzknialymi ksiezniczkami |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Szeroki, a ja Cię ocenię, bo to zacząłeś pierwszy rzucać inwektywami.
Otóż idiotą nazwać można tylko i wyłącznie osobę, która przyjmuje tylko jedną wersję rzeczywistości, a każde inne poglądy uważa za zbędne i głupie. I cóż, dla mnie idiotą jesteś Ty. I następnym razem, zanim zaczniesz rzucać obelgami, to ugryź się w język. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wysoko cenię zaradne osoby płci obojga, które do czegoś doszły o własnych siłach. Gardzę za to pasożytami i osobami o postawie roszczeniowej wobec innych.
![]() |
![]() |
#445 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
i absolutnie nie uwazam ze nalezy otaczac czyms na ksztalt czci osoby ktore sobie dobrze poradzily w zyciu dobrze ze im sie udalo, ale jesli ktos mi tym w oczy rzuca raz po raz to mam tego dosc znam 2, a moze 3 kobiety ktorym sie wydaje ze sa wspaniale i cudowne, zrobily kariere, zarabiaja duzo pieniedzy ... tyle ze tak czesto wszystkim o tym przypominaly ze ludzie pouciekali od nich i niestety musze Cie rozczarowac ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() jasne, i dlatego rzucamy sie na innych samcow, kopulujemy z calymi stadami i zagryzamy wszelkie niedoskonale i chore potomstwo :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#447 |
Rozeznanie
|
ale ja nie patrze zero-jedynkowo
po prostu zwracam uwage ze czasami (a moze czesto) osoby ktorym sie udalo (a kobiety nawet chyba czesciej ) maja tendencje to uznawania sie za "lepsze" w jakis sposob a moim prywatnym zdaniem pieniadz w zaden sposob nie okresla wartosci czlowieka ktos gdzies mi ostatnio opowiadal ze ilosc romansow jest wprost proporcjonalna do ilosci kasy :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pracujesz,nie jesteś rekinem biznesowym,nie walczysz w wyścigu szczurów ,a życie upływa ci w zwyczajnej egzystencji. przychodzi czas na założenie rodziny i nagle okazuje się,że nie stac cię na pampersy,mleko,czy wózek,a twoja żona musi iśc do pracy,aby pomóc utrzymac dom. jakie widzisz rozwiązanie w tej kwestii ? czy pomieszało się jej w głowie,bo pracuje?czy ty musisz się bardziej sprężyć,a może całe życie chcesz jechać na "używanym" ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
ja się nie zmieniłam,a uważają tak tylko osoby,które mają mniej ode mnie i nie dlatego ,że zarabiają mniej.,inaczej wydają pieniądze. ja lubie rzeczy użytkowe,coś co mogę dotknąć i długo cieszyc się zakupem.nie wydaję na wczasy w egipcie,czy na balangach w lokalu.ich wydatku nie widać,szybko o nim zapominają ,a moje kłuje ich w oczy. moja psiapsiuła stwierdziła,że kupuje TO,żeby sie chwalić,a jej impreza w lokalu była zwyczajna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.