2015-12-08, 20:49
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wątek dla tych, którzy źle wybrali studia
Cytat:
Napisane przez Mikulinka17
Ja chyba też źle wybrałam studia. Również ukończyłam inżynierskie. Jak czytam opinie w wątku "Inżynieria środowiska...czy warto??" to serce mi się kraje. Najgorsze jest to, że mogę potwierdzić te negatywne opinie. Zawsze byłam stronnicza w kierunku dziedzin medycznych, ale jakoś tak mi to się poukładało, że wylądowałam na politechnice. Myślicie, że zmiana branży (myślę o kosmetologii), to jak wejście z deszczu pod rynnę?
|
Zależy, jaki masz pomysł na siebie i czy to będzie Twoja pasja. Każde studia mogą dać nam dobrą (nawet bardzo dobrą) pracę. Wszystko zależy od człowieka.
Po inżynierii środowiska też można dobrze zarabiać - nie można powiedzieć, że nie. Ale jeżeli kogoś to nie interesuje, to będzie dla niego droga przez mękę, która wcale nie musi być okupiona sukcesem.
Cytat:
Napisane przez Takion94
Podziwiam, że zaczęłaś magisterkę ze znienawidzonego kierunku ja już po obronie licencjackiej/inżynierskiej bym sobie taki kierunek odpuścił .
|
Nie jest znienawidzony. Inżynieria środowiska najgorsza nie jest. Ale mam pasję, która mnie interesuje i którą mogę przekuć w swój zawód (i właśnie to zrobiłam) i dlatego rzuciłam IŚ i zaczęłam coś innego. Bo wiem, że jeżeli praca jest w pewnym sensie hobby, to przyniesie bardzo dużo korzyści i satysfakcji
|
|
|