Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 19:19   #421
marzenka1984
Rozeznanie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez aniolek21 Pokaż wiadomość
My juz po wizycie u neurologa. Zrobil Mlodemu usg glowki i zbadal wszystkie odruchy. I na szczescie wszystko jest ok . Nie jest potrzebna zadna rehabilitacja a nasza pani pediatra jest po prostu zbyt przewrazliwiona. Na jej slowa ze Mlody za malo podnosi glowke przy probie trakcji powiedzial ze dzieci ten test powinny przejsc jak maja skonczone 4 miesiace a Olek ma dopiero 10 tygodni wiec nic dziwnego ze jeszcze glowki sztywno nie trzyma. Lezac na brzuchu glowke trzyma wysoko tylko trzeba pilnowac zeby za mocno nie rozkladal rak, tzn. dazyc do tego zeby piastki trzymal pod broda. A to ze sie troche prezy tez jest normalne bo dzieci tak robia nawet jak jest im troche zimno. Powiedzial tez ze jezeli Mlody w wieku 4,5 miesiaca nie bedzie potrafil swiadomie zlapac i trzymac zabawki to wtedy mamy przyjsc na kontrole. Dziekuje za trzymanie kciukow
super
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:29   #422
Iwa844
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A nas nawiedziła dzisiaj niespodziewana kupka! Ostatnia była we wtorek, więc kolejnej spodziewałam się dopiero jutro lub w sobotę. No, ale nie narzekam, bo to miła niespodzianka.

O matko, wcale Ci się nie dziwię, że się wkurzyłaś. Jak tak można nie poinformować rodziców?

Ja ostatnio przeskoczyłam właśnie na Pampers 2. Zanim na nie przeszłam, to używałam najpierw 1, a pod sam koniec 2 paczki pieluch Dada. Jak przeszłam teraz na te 2, to rzeczywiście zauważyłam, że siuśki strasznie nieprzyjemnie pachną. Myślałam, że to kwestia tego, że ostatnio używałam tych Dada, stąd nagle mi ten zapach przeszkadza.

Ślicznotka! Pozdrowienia od Antosia.
A wiecie jak masakrycznie śmierdzą Dady 3? Tzn same pieluchy, nie zasiusiane. Normalnie

Cytat:
My juz po wizycie u neurologa. Zrobil Mlodemu usg glowki i zbadal wszystkie odruchy. I na szczescie wszystko jest ok . Nie jest potrzebna zadna rehabilitacja a nasza pani pediatra jest po prostu zbyt przewrazliwiona. Na jej slowa ze Mlody za malo podnosi glowke przy probie trakcji powiedzial ze dzieci ten test powinny przejsc jak maja skonczone 4 miesiace a Olek ma dopiero 10 tygodni wiec nic dziwnego ze jeszcze glowki sztywno nie trzyma. Lezac na brzuchu glowke trzyma wysoko tylko trzeba pilnowac zeby za mocno nie rozkladal rak, tzn. dazyc do tego zeby piastki trzymal pod broda. A to ze sie troche prezy tez jest normalne bo dzieci tak robia nawet jak jest im troche zimno. Powiedzial tez ze jezeli Mlody w wieku 4,5 miesiaca nie bedzie potrafil swiadomie zlapac i trzymac zabawki to wtedy mamy przyjsc na kontrole. Dziekuje za trzymanie kciukow

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Widziałam taki w Netto, świetne są!

Ogromne gratulacje, haha

Aniolek - Dobrze, że wszystko w porządku

Czy Wasze dzieci też wolą na jedną stronę obracać główkę niż na drugą?
Tak, do niedawna obracała tylko w lewo leżąc na pleckach, teraz zaczyna też w prawo, ale jeszcze niewiele.
Stary 2012-11-29, 19:32   #423
marzenka1984
Rozeznanie

Aaa właśnie chciałam się pochwalić, że mój Klusek wczoraj za każdym razem jak wzięłam Go na brzuszek to sam przekręca się na plecki nie wiem czy to coś nadzwyczajnego ale ja się cieszę
Stary 2012-11-29, 19:37   #424
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Na zdjęciu zabawek nie ma ale daje mu i grzechotkami staram sie zwrócić uwage, to troche popatrzy i znowu to samo
Woli ślimtać rączke

Mój woli patrzeć w prawą strone a tez mnie to gryzie że w lewo nie przepada
Chyba mam okres schizowania ostatnio :screwy:

hmm to już pomysłów mi brak a spróbuj położyć na podłodze matę i na macie go na brzuszek aby miał twardziej niż na łóżku ... moja woli przewijak do brzuszkowania albo twardą kanapę niż nasze łózko w sypialni

Gda Ty to dopiero masz jazdę ehhh ja z Dusią lubię jeździć bo zasypia zawsze jak tylko odpalę samochód albo patrzy sobie w szybę lub na bałwanka który wisi nad nią ... i mam ja na przednim fotelu jest mi wygodniej tak tylko nie jestem pewna czy tak można jeździć

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Aaa właśnie chciałam się pochwalić, że mój Klusek wczoraj za każdym razem jak wzięłam Go na brzuszek to sam przekręca się na plecki nie wiem czy to coś nadzwyczajnego ale ja się cieszę

gratulujemy cudnie !!!!! moja ostatnio lubi brzuszek a w 9 tyg nie cierpiała i zawsze na pleckach lądowała ale najważniejsze ze przekonała się do brzuszkowania bo wizja nieraczkowania była czarna
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:38   #425
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

hmm to już pomysłów mi brak a spróbuj położyć na podłodze matę i na macie go na brzuszek aby miał twardziej niż na łóżku ... moja woli przewijak do brzuszkowania albo twardą kanapę niż nasze łózko w sypialni

Gda Ty to dopiero masz jazdę ehhh ja z Dusią lubię jeździć bo zasypia zawsze jak tylko odpalę samochód albo patrzy sobie w szybę lub na bałwanka który wisi nad nią ... i mam ja na przednim fotelu jest mi wygodniej tak tylko nie jestem pewna czy tak można jeździć
Można, tylko dziecko tyłem do kierunku jazdy. No i pod warunkiem że nie masz poduszki powietrznej dla pasażera. Też tak jeżdżę i Ala też moment i śpi
Stary 2012-11-29, 19:43   #426
katiem
Wtajemniczenie

Młodzi śpią to mogę sobie usiąść i zjeść co nie?

Cytat:

pokaż jaką ja zamówiłam żółwika ale myślę jeszcze nad tą kubusiową

jejku Ty już do pracy wróciłaś.?

ja zawsze do spania pajaca zakładam bo długi rękawek i dobrze w nocy przewijać ale w dzień różnie i w spodenkach i w sukienkach i tak średnio 3 -4 razy przebieramy się ...

o ja pitolę co za kobita .. ehh dobrze że sis mogła zostać

my przez 8 tygodni mieliśmy zalecenie zaklejania pępuszka i kleiliśmy aż 10 tyg ale efekt jest boski, teraz pięknie jest on schowany a był dość spory bo Duśka wniebogłosy 6 tyg krzyczała przy kolkach i zaklejaliśmy plasterkiem na przepuklinę ale warto pytać w różnych aptekach bo w jednej płaciliśmy 12 zł a u mnie w małej były po 7,40 więc różnica spora a zmienialiśmy średnio co 4 dni

więc pierwsze koty za płoty
my w płaszczyku podwinęliśmy rękawki i nikt nawet się nie zorientował wiec spokojnie

w domu też rajstopki i spodnie ? kurcze jak ja moja tak ubiorę to płacz nieziemski ona nie lubi jak jej gorąco

popytaj popytaj bo i ceny są dość różne my w końcu kupowaliśmy ten sam rodzaj co po 12 zł w innych za 7,40

dla dzielnej Niuni dobrze że tak ładnie znosi
a co to za kropelki są? one na receptę ?

spokojnie wszystko w swoim czasie jedne dzieciaczki szybciej inne później
Widocznie Ci umknęło No wrócilam jak młody skończył miesiąc. Jestem 2 razy w tygodniu bo 5, 6 godzin. Ale na specjalnych warunkach

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:45   #427
kraven
Zakorzenienie

Mój też preferuje jedną strone - lewą. Ale podkładam Mu z tej strony koc, do spania układam Go na drugiej stronie. Jakoś sobie radzimy.

Mój lubi leżeć na brzuchu i też liże łapke, ale potrafi na poczatku potrzymać głowe około 5 sekund. Później już Mu się nie chce. Ale to dopiero 3 tydzień.

Iwa jak dla mnie to masakrycznie śmierdzą Pampersy. Jak Jasiowi pierwszy raz załozłam i zrobił siku to myślałam, że jest chory, ale jak powoąchałam świeżego pampersa to prawie się

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:45   #428
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

Mój zdecydowanie woli prawą stronę i nawet cieszę się, że poruszyłaś ten temat, bo zaczynało mnie to martwić, a widzę, że nie ma ku temu powodu. Ja podobnie jak Konczita próbuję Małego zainteresować np. dźwiękami, aby odwracał sam główę w lewą stronę.

Cytat:
pokaż jaką ja zamówiłam żółwika ale myślę jeszcze nad tą kubusiową

Smily Play Dziecięce Sny. Poniżej podaję link, choć ja mam ciut inną wersję, bo w tle za misiem ma obrazek nieba z gwiazdami i chmurami. Jest naprawdę świetny, ma opcję melodyjki jak i dźwięków natury, które bardzo Antkowi się podobają. Poza tym do projektora dołączony jest pilot.

http://allegro.pl/smily-play-dziecie...796712320.html

Cytat:
No to mnie pocieszyłaś teraz ufff
Dzisiaj znowu kładłam i powtórka z rozrywki.
Leżał jak placuś i lizał piąstke i prześcieradło i ani myślał sie dźwigać.
Nie wiem jak mu te rączki układać bo co chce mu skulić pod niego żeby sie odpychał to ryczy
Chyba coś źle robie
A jak Wy dziewczyny układacie dzieciaczki na brzuch bo ja sie boje że krzywde zrobie

A tak leniuchuje na brzuchu:
Iwcia, a spróbuj te rączki kłaść mu bliżej ciałka, a nie tak szeroko. Ja Małemu zawsze też podkurczam troszkę nóżki, tak żeby dupcia była troszkę wyżej. A kładziesz sobie Alanka na swoim brzuszku? Tzn. tak wiesz... brzuszek do brzuszka? Ja szczerze mówiąc częściej Antka kładę sobie właśnie w ten sposób niż samodzielnie na jakimś podłożu. Wówczas wysoko unosi główkę i patrzy mi głęboko w oczy.

Cytat:
Stary 2012-11-29, 19:48   #429
LadyBeatta
Zadomowienie

dziewczyny dzieki z aodpowiedzi! to jestem zaskoczona, nie pamietam czy mi polona jeszcze mowila czy ja w necie wyczytalam, ze nawet jak tylko sie dokarmia mm to sie wit D nie podaje no ale od wczoraj dajemy od nowa.
Cytat:
A pochwalę się Wam jak Maks lubi kąpiel na brzuszku i jak ładnie trzyma łepetynkę
wow, super!
Cytat:
Ja dostałam od koleżanki taki kombinezon
http://allegro.pl/disney-kombinezon-...796396321.html

Cuudny mięciutki taki, w sam raz będzie na mroźne spacerki.
mam go te rzepy do zapiecia pod broda sa do kitu, za ciasno spinaja, a jak sa odpiete to dyndaja Mikiemu przed twarza, on chce je jesc i sie wkurza. na szczescie mam jeszcze inny.
Cytat:
Nie wiem jak mu te rączki układać bo co chce mu skulić pod niego żeby sie odpychał to ryczy
Chyba coś źle robie
A jak Wy dziewczyny układacie dzieciaczki na brzuch bo ja sie boje że krzywde zrobie

Miki ma tak samo;/ podnosi na brzuchu raczki, nozki a glowa nei idzie i sie wkurza ;/

w ogole to dla maluchow za skonczone tygodnie i miesiace!

no i Miki tez juz troche odgniotl glowke z jednej strony, teraz non stop mu podkladamy walki i przekrecamy w druga strone...

Edytowane przez LadyBeatta
Czas edycji: 2012-11-29 o 19:50
LadyBeatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:49   #430
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Mój też preferuje jedną strone - lewą. Ale podkładam Mu z tej strony koc, do spania układam Go na drugiej stronie. Jakoś sobie radzimy.

Mój lubi leżeć na brzuchu i też liże łapke, ale potrafi na poczatku potrzymać głowe około 5 sekund. Później już Mu się nie chce. Ale to dopiero 3 tydzień.

Iwa jak dla mnie to masakrycznie śmierdzą Pampersy. Jak Jasiowi pierwszy raz załozłam i zrobił siku to myślałam, że jest chory, ale jak powoąchałam świeżego pampersa to prawie się
Mówię Ci, przy tych Dadach Pampers to jest nic. Ale jak narazie to tylko 3-ki tak cuchnęły, z wcześniejszymi nie było problemu. Ale teraz i tak jedziemy na pampersach, bo w Dadach się trochę odparzała. Mpże spróbujemy jeszcze za jakiś czas jak dupka "dojrzeje"
Stary 2012-11-29, 19:54   #431
tamlin111
Zakorzenienie

Fajne to

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Ha ha juz wiem kto będzie mi towarzyszył w czasie ćwiczeń Włączyłam filmik i tak sobie z synkiem ogladaliśmy. pytam go co Pani robi? A On: "ćtery, pieć, ydech"
Mi towarzyszy Paula, i mnie zawsze opiernicza: Mamo no dasz radę, no dalej, mówiłaś że musisz schudnąć aby dżaby ( brzucha ) nie mieć

Cytat:
No wszystkie 6 robie . Po kolei każdy
To Ty nie zły zawodnik jesteś

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
wczoraj mi sie troche przykro zrobilo, bo teściowa zadzwonila, że prZyjechała do tesco i żebym wpadla jak mam czas z mała. myślałam. ze cos jej kupi, a gdzie. wybrzydzala, ze wszystko takiw drogie, że po co dziecku jakies grzechotki, zabawki itp. no i Dziwią sie, ze smoczki do butelki taloe drogie -do tommee, że powinnam butelkę zmienić na ra tesco co ma smoczki po 4zl...no i oczywiście nic małej nie kupila, a mi bulkw słodka...
sorki za analfabeyzm ale z telefonu pisze cały cas i przewijać nie moge w edytprze by poprawić litwrowki
Załamała mnie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość

powiedzcxie mi ile tygodni miały wasze skarby jak zaczeły główke podnosic ?? bo mój synek nie ma siły jeszcze podniesc czasem mu sie uda na dwie sekundki ale szybk sie denerwuje i juz nie podnosi martwi mnie to troszeczke
Ale leżąc na brzuszku czy jak?

Cytat:
W końcu jakiś konkretny lekarz

Cytat:

w domu też rajstopki i spodnie ? kurcze jak ja moja tak ubiorę to płacz nieziemski ona nie lubi jak jej gorąco
Mati też nie lubi, nieraz aż mu spodnie ściagam bo go denerwują że za ciepło
Stary 2012-11-29, 19:57   #432
gda
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

gratulujemy cudnie !!!!! moja ostatnio lubi brzuszek a w 9 tyg nie cierpiała i zawsze na pleckach lądowała ale najważniejsze ze przekonała się do brzuszkowania bo wizja nieraczkowania była czarna
Wracałam już z nim z przodu, a z psen z tyłu. Niestety dużo to nie zmieniło, poza tym że ja byłam bardziej rozproszona, bo ciągle do niego zerkałam

On kiedyś tak pięknie zasypiał w foteliku, a teraz...

Tak samo w wózku.

Henio też się przewraca. Brzuszka na plecy często
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:00   #433
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

dzisiaj doszła karuzela i właśnie usypia mi Lenę
dziecina wpatruje się w nią już od dłuższego czasu i nie wyje trochę pojękuje ale dziki ryk to nie jest

a mamy taką:

http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...803831877.html

Cytat:
Chyba coś źle robie

moja leży tak samo
tylko liże piąstkę zamiast podnosić główkę
pediatra straszy mnie rehabilitacją ale moim zdaniem nie powinna przesadzać. dzieciaczki mają jeszcze czas.

Cytat:
Widziałam taki w Netto, świetne są!

Ogromne gratulacje, haha

Aniolek - Dobrze, że wszystko w porządku

u nas jest dopiero dziwna sprawa... Lena leżąc prawie zawsze odwraca główkę w lewą stroną ale jak biorę ją w pionie to wykręca się w przeciwną
od kilku dni próbuję to zmienić, ciężko idzie ale z dnia na dzień jest coraz lepiej.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:00   #434
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haj!!! Matko mam sekunde to pisze...
dziewqczyny cudne dzieciaczki macie no cuuuudne!!!!

powiedzcxie mi ile tygodni miały wasze skarby jak zaczeły główke podnosic ?? bo mój synek nie ma siły jeszcze podniesc czasem mu sie uda na dwie sekundki ale szybk sie denerwuje i juz nie podnosi martwi mnie to troszeczke
Lucia u nas tez nie chetnie!! klade ja podniesie raz i glowa na bok zaraz. tyczytalam zeby nosic i klasc dziecko tak jak na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=pUQ7tPF5Dns . i zeby kupic ta poduszke do karmienia i na niej wspierac, ja juz zakupila i bedziemy cwiczyc. moze to cos da.

Cytat:
super wiesci ja dokladnie to samo slyszalam, dlaego zaskoczyla mnie diagnoza pediatry Jagódki.

Cytat:
Chyba coś źle robie

jakbym swoja widziała glowa na bok i juz, chwile polezy i ryk. i bez znaczenia ile ja zabawke i jakie podloze. ma to gdzies
jedna rada-nie kladz go na łóżku, musi by na twardym podlozu, tak bedzie mu latwiej wesprzeć sie, mata albo nawet kocyk na podlodze

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Też jeżdżę sama z Heniem i z psem naszym To jest dopiero akcja... Zjechać do garażu z wózkiem z fotelikiem i psem, wsadzić dziecko, złożyć stelaż, wsadzić psa z przodu... Pies mi ostatnio przeskakuje z siedzenia pasażera na kolana podczas jazdy, muszę uważać i zasłaniać się prawą ręką, żeby nie wskoczyła - przecież wypadek można tak spowodować...

A wczoraj jak jechałam z nimi, to musiałam się dwa razy zatrzymać na poboczu trasy szybkiego ruchu i wysiadać i uspokajać synka kołysząc fotelikiem, bo tak się zanosił płaczem A smoka nie potrafi utrzymać w buzi.

Dziewczyny cofam niestety tą radość z rana, bo reszta dnia była kiepska.
Na spacerze się darł godzinę. Potem w domu usypiany, budził się co chwilę z rykiem takim jak nigdy. A przed kąpielą strzelił taką wodnistą kupkę i trochę śluzu w niej było. Ewidentnie bolał go brzuch pół dnia.
Pewnie przez pierogi ruskie wczorajsze Ciekawe czy to przez biały ser...

Na szczęście teraz mąż go usypia, bo ja padam!
Obejrzę sobie zaległe seriale

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

a czemu go pasami nie przypniesz(takimi dla psa)? nasza jest wielka i nie skoczy, ale ja przypinamy z przodu bo ona kocha tz nad zycie i pysk przy jego policzku by trzymała. a jak tu jechac z ziającym ci w twarz psem
a jak tz jedzie z Mała sam to bierze ja do przodu, wyłącza poduszke a pies do tyłu na szczescie nasza uwielbia jazde.

Cytat:

pampersy smierdza:confus ed: my tylko pampersy kupujemy i ani razu mi zaden nie smierdział.

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-11-29 o 20:06
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:03   #435
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
u nas to samo! tyle spodni, sukienek nakupiłam ()i wszystko lezy. wydaje mi sie ze bylo by jej nie wygodnie w tym i tyle. wole ubrać pajacyk, nic jej nie krepuje ruchów. jedynie jak do dziadków jedziemy czy oni przyjeżdżają to ja wystroje.
A ja nie lubię pajacy. Chyba jedynie do spania mu ubieram, a tak to nosi spodenki albo śpiochy i inne ubranka, ale pajace rzadko.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
miałam pytać o herbatkę, ale widzę, że już napisałaś, że to hipp takie cuda działa. chyba dziś wyślę po nią męża (bo jakby mniej tego mleka było, a muszę trochę pomrozić, bo mi się zapasy skończyły). i karmi i coś słodkiego
Mi ten Hipp potwornie nie smakował.

Cytat:
Szlak mnie zaraz trafi jak nie znajdę fajnej karuzelki

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

http://allegro.pl/fisher-price-c0108...823494750.html wydaje mi się, że ma za bardzo stonowane kolory i może mojego Maksa nie zainteresować ale zastanawiam się na taką http://allegro.pl/fisher-price-karuz...820439600.html
\\

My mamy tą z miśkami i Tymcio bardzo ją lubi.

Cytat:

Mój też nie lubi, jak mu za gorąco. Często nawet w samym krótkim rękawku go trzymam.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:05   #436
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Można, tylko dziecko tyłem do kierunku jazdy. No i pod warunkiem że nie masz poduszki powietrznej dla pasażera. Też tak jeżdżę i Ala też moment i śpi

teraz wsio jasne

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Młodzi śpią to mogę sobie usiąść i zjeść co nie?

Widocznie Ci umknęło No wrócilam jak młody skończył miesiąc. Jestem 2 razy w tygodniu bo 5, 6 godzin. Ale na specjalnych warunkach

aaaa no widzisz pewnie jak mnie nie było to Ty mykłaś do pracy ... ale jak warunki szczególne to super

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Smily Play Dziecięce Sny. Poniżej podaję link, choć ja mam ciut inną wersję, bo w tle za misiem ma obrazek nieba z gwiazdami i chmurami. Jest naprawdę świetny, ma opcję melodyjki jak i dźwięków natury, które bardzo Antkowi się podobają. Poza tym do projektora dołączony jest pilot.

http://allegro.pl/smily-play-dziecie...796712320.html

już sobie luknęłam, dziękuje za linka
to ja w poduchy mykam spokojnej nocy
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:08   #437
katiem
Wtajemniczenie

Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt

Tamlin - dżaba - boskie Kochany skarb Cię motywuje I pewnie skutkuje co?

Jak Kuba zasypia to zawsze ma główkę w lewa stronę. Ale potem sobie przekłada raz w jedną raz w drugą.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:08   #438
aga_ton
Wtajemniczenie

Iwa , ja też poproszę o tę chodakowską
wszystkie mają, chcę i ja
Stary 2012-11-29, 20:08   #439
kraven
Zakorzenienie

No nie wiem, może to wina konkretnej paczki pampersów, ale walą strasznie. Nie jestem w stanie ich uzywac.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-11-29, 20:12   #440
aga_ton
Wtajemniczenie

i proszę... moje dziecko śpi.

chyba ucałuję tę karuzelę
Stary 2012-11-29, 20:14   #441
kraven
Zakorzenienie

Dziewczyny jeśli któraś ma Paypala i dostał dzisiaj maila, że ktoś próbowała się włamać na konto to nie wchodzcie na podany link bo to jest oszustwo i chcą wyłudzić hasło.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-11-29, 20:15   #442
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Niedługo jakiś nowy wątek założymy z tym treningiem

Cytat:
No nie wiem, może to wina konkretnej paczki pampersów, ale walą strasznie. Nie jestem w stanie ich uzywac.
Może wyjmij je wszystkie z opakowania, niech sie wietrzą. Z Dadą to pomagało trochę
Stary 2012-11-29, 20:21   #443
kraven
Zakorzenienie

Dzięki Iwa spróbuje

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-11-29, 20:25   #444
marzenka1984
Rozeznanie

Moje pampersy 2 śmierdziały ale jak były zasikane, zaczęłam się zastanawiać czy może z moczem Maksa jest wszystko ok, ale skoro nie tylko ja to zauważyłam ..
Stary 2012-11-29, 20:27   #445
aga_ton
Wtajemniczenie

Iwa, dziękuję
Stary 2012-11-29, 20:27   #446
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a czemu go pasami nie przypniesz(takimi dla psa)? nasza jest wielka i nie skoczy, ale ja przypinamy z przodu bo ona kocha tz nad zycie i pysk przy jego policzku by trzymała. a jak tu jechac z ziającym ci w twarz psem
a jak tz jedzie z Mała sam to bierze ja do przodu, wyłącza poduszke a pies do tyłu na szczescie nasza uwielbia jazde.
Zgubiłam te szelki gdzieś do pasów... A poza tym ona robiła takie kółka wokół własnej osi, że za każdym razem po 5 minutach była cała w nich poplątana i zablokowana To strasznie niebezpiecznie, że jeździ bez - wiem!

Cytat:
Iwa ja też poproszę Chodakowską!

Dziewczyny, Henio jest wykończony, a nie może zasnąć w ogóle, tylko leży z otwartymi oczami i gada.
I robi dziś co chwilę coś dziwnego... Pręży się cały - prostuje i sztywnieje. Rączki proste na boki też sztywne i taki dziwny dźwięk nosem, takie chrumknięcie, ale bardzo nieprzyjemne dla uszu (moje porównanie - jak kreda po tablicy skrzypiąca). Nie wiem o co mu wtedy chodzi. Czy on się denerwuje, że nie może do czegoś sięgnąć...?

Wyczytałam, że w 11-12 tygodniu jest kolejny skok rozwojowy. Może to on? Skoro cały dzień jest marudny i chce być blisko.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:30   #447
marzenka1984
Rozeznanie

http://www.shopmania.pl/medycyna/p-p...epkowa-4007042 dziewczyny które miały problem z przepukliną pępkową u dzieciaczka powiedzcie mi czy dobre są takie?Kupić?Bo w aptekach u mnie nie ma.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 20:33   #448
zielona1911
Zakorzenienie

kurde a mnie boli podbrzusze,jakby jajniki.Znowu mam schize ze niby ciąza,jakim cudem to tez niewiem,ale sie stresuje
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:42   #449
Sojka1990
Zadomowienie

Dzisiaj sytuacja: przychodzę do domu z roboty patrze tż przy kompie, Zośka leży na macie i.. trzyma słoneczko w rączce
Potem puszcza i za chwile znów łapie, przygląda się i cieszy, jak zauważyła przy poruszaniu dzwoni to szarpała na wszystkie strony i śmiech.
Stary 2012-11-29, 20:42   #450
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Iwa, dziękuję
Do usług

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Zgubiłam te szelki gdzieś do pasów... A poza tym ona robiła takie kółka wokół własnej osi, że za każdym razem po 5 minutach była cała w nich poplątana i zablokowana To strasznie niebezpiecznie, że jeździ bez - wiem!

Iwa ja też poproszę Chodakowską!

Dziewczyny, Henio jest wykończony, a nie może zasnąć w ogóle, tylko leży z otwartymi oczami i gada.
I robi dziś co chwilę coś dziwnego... Pręży się cały - prostuje i sztywnieje. Rączki proste na boki też sztywne i taki dziwny dźwięk nosem, takie chrumknięcie, ale bardzo nieprzyjemne dla uszu (moje porównanie - jak kreda po tablicy skrzypiąca). Nie wiem o co mu wtedy chodzi. Czy on się denerwuje, że nie może do czegoś sięgnąć...?

Wyczytałam, że w 11-12 tygodniu jest kolejny skok rozwojowy. Może to on? Skoro cały dzień jest marudny i chce być blisko.
Poleciało PW
Moje dziecko też ma chyba właśnie skok objawiający się tym że mama musi być na widoku. Jak wcześniej wystarczał tata a mama była tylko z cyckiem potrzebna, tak teraz nawet do łazienki nie daje mi wyjść bo kwęczy. Normalnie nie wiem jak ja ją jutro na te parę godzin zostawię. I oby tylko parę...
Jak przez 8-10 godzin nie będę karmić to nic się nie stanie z pokarmem, prawda? Bo ściągnąć też nie za bardzo będę miała jak...

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dzisiaj sytuacja: przychodzę do domu z roboty patrze tż przy kompie, Zośka leży na macie i.. trzyma słoneczko w rączce
Potem puszcza i za chwile znów łapie, przygląda się i cieszy, jak zauważyła przy poruszaniu dzwoni to szarpała na wszystkie strony i śmiech.
rośniemy rośniemy
Alicja też już chyba świadomie naparza w zabawki. A wczoraj się kapnęła, że słonia który jest na macie można wytargać za trąbę. Ba, trąbę można nawet spróbować zjeść

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-11-29 o 20:45
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości