Mazidla dostepne w Niemczech :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-25, 20:32   #421
Sylwia***
Wtajemniczenie

Dot.: Mazidla dostepne w Niemczech :)

Ja na twarzy raczej nie mam podraznien (chyba,ze okolice oczu), tylko mnie wiele kosmetykow zapycha, i wtedy jest niedobrze, wiec na to glownie musze uwazac.

A wiesz, ze ja mam taka ksiazeczke o kosmetykach naturalnych, i tam jest napisane, jak robic samemu kremy, szampony, balsamy, maseczki itd.? Na poczatku trzeba zainwestowac w naczynka i pare przyrzadow (np. odpowiedni termometr, zeby moc zmieszac niektore rzeczy w odpowiedniej temperaturze), ale potem nie zajmuje dlugo zrobienie roznych kosmetykow. Wlasnie dzis czytalam te ksiazeczke i sie dziwilam, jakie to proste sie wydaje. Najgorsze to zdobyc skladniki. Powiem Ci, ze nawet mnie to zainteresowalo

Wracam za 10 dni, TZ zostal w DE i teskni dobrze mu tak
A w koncu znalazlyscie to mleko w proszku w jakims sklepie, czy nie? Bo chcialabym czekoladke zrobic i nie wiem, czy brac to mleko z PL
Sylwia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-25, 21:24   #422
201608040942
Konto usunięte

A nie pytalam sie majki, zupelnie zapomnialam, ze kiedys o tym gadalysmy, to moze przywiez sobie z PL.

Robienie kremow nie jest ciezkie, jak sie ma gotowy przepis i przyrzady to pestka.
Znalezienie skladnikow tez nie jest trudne, ja mam sklep w Düsseldorfie, a poza tym mozna kupic przez internet.
np. na www.meinekosmetik.de jest duzy wybor, chodz gliceryny roslinnej nie maja. Za to ceny sa tansze niz u mnie w tym sklepie, przyzady chyba tez tam sa do kupienia. Poza tym w Omikronie mozna sie obkupic, w przyzady tez, tylko tutaj jest minimum w zamowieniu chyba 23€. Ale jak nic nie masz i zamowila bys sobie wszystko co ci potrzebne do produkcji , to ci ta cena wyjdzie, albo nawet wiecej. MI sie nie chce, bo ogolem nie potrzebuje kremow, stosuje krem z ratinalem i filtry -tego sama nie ukrece. Á jak mam przesusz (ostatnio walczylam z moja geba) to kupuje tanie kapsulki rozane z Dm-u. Myslalam nad olejem rozanym, ale te kapsulki sa tanie, do tego tam jest nie tylko olej rozanyy, wiec data waznosci jest dluga, a rozanego ze 2 lata to trzymac nie beda mogla, a na codzien mi nie potrzebny. Poki co robie sobie kwas hialuronowy(mam w proszku), dodaje do niego gliceryny, urea i panthenol , konserwuje kropelka parabenu K i nie musze co chwilke ilosci takiej na jedno uzycie robic, bo mi sie nie chce. Robie odraz 10ml i mam na troche i juz mnie nie sciaga jak sam kwas hialuronowy. Jestem ladnie nawilzona.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-15, 18:10   #423
baobab
Zadomowienie

GG do baobab Wyślij wiadomość przez Yahoo do baobab

witajcie
mama pytanie, mianowicie gdzie w niemczech moge dostac kosmetyki dr.hauschki?
Czy beda w DM, a moze z Schleckerze??
Czy szukac ich w aptekach???
Niestety nie mam w Niemczech Rossmana pod reka i pole do poszukiwan jest ograniczone
baobab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-15, 18:14   #424
*majka*
Zakorzenienie

Ja nigdy w dm ani w Schleckerze tych kosmetykow nie widzialam wiec chyba najlepiej udac sie do apteki
Stary 2007-01-15, 23:48   #425
Sylwia***
Wtajemniczenie

Moni, ja chyba bym nie miala cierpliwosci, aby tak naprawde robic te kosmetyki samej Za leniwa jestem, i zbyt niedokladna. Chyba by mnie predzej szlag trafil Moze kiedys przybedzie mi troche wiecej cierpliwosci i wtedy sprobuje sie w tym pobabrac
Sylwia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 09:14   #426
baobab
Zadomowienie

GG do baobab Wyślij wiadomość przez Yahoo do baobab

Dzieki za informacje, chyba jednak zrezygnuje z Hauschki, bo tutaj w aptekach nie maja
a czy Vandini jest w DM???
baobab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 15:37   #427
Audacieux
Wtajemniczenie

nie, tylko w rossmanie

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 17:08   #428
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez baobab Pokaż wiadomość
Dzieki za informacje, chyba jednak zrezygnuje z Hauschki, bo tutaj w aptekach nie maja
a czy Vandini jest w DM???
nieszkodzi, ze nie maja, mozesz sobie zamowic.
Stary 2007-01-31, 20:02   #429
beata_agnieszka
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to beata_agnieszka

Hej, a czy przy cerze naczynkowej mozna sie pokusic o krem irysowy weledy? Posiada alkohol, ale podobno nie kazdy rodzaj niewskazany...ale nie wiem jaki jest w weledzie . Jest ktoras z Was naczynkowcem i uzywa? Bylabym wdzieczna za rade. Pozdrawiam serdecznie.

Pilnie musze buzke nawilzyc, a wasze opisy brzmia taaaaaaaaak zachecajaco.

Acha, ja z dostepnych w Niemczech mazidelek polecam krem do ciala Baratti z serii Fruit Line (rasberry). Jak dla mnie swietny, fajna konsystencja, dobrze sie wchlania, ladnie nawilza i sprawia, ze cialko takie milutkie w dotyku...mmmmm....uwielbi am go .

Pozdrawiam
beata_agnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 20:48   #430
*majka*
Zakorzenienie

Beata-Agnieszka,ja w tym temacie nie pomoge

Dziewczyny,wiec teraz kolej na kremy pod oczy
Nie wiem,czy bylo juz tutaj o tym,przegladalam troche watek,ale przyznaje sie bez bicia,ze nie caly...

Bylam dzis w dm,na poszukiwaniach i stwierdzam,ze kremow pod oczy jak na lekarstwo a jak sie jakies znajda,to sa to przeciwzmarszczkowe,a taki mi jeszcze chyba nie potrzebny...

Czego Wy uzywacie?

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2007-01-31 o 21:14
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 09:09   #431
joana67
Raczkowanie

Witam! Gdzie w Niemczech mozna kupic zel myjacy do twarzy DERMOKLAR-Blau Farma oraz AVENE-CICALFATE antybakteryjny krem regenerujacy?

Edytowane przez joana67
Czas edycji: 2010-08-17 o 15:43
joana67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 11:55   #432
201608040942
Konto usunięte

Avene kupisz a aptece jak nie maja to mozesz zamowic, reszty specyfikow nie znam, wiec nie poradze.

beata ja jestem naczynkowcem, a alkohol w NK mi nie szkodzi. Moze sprobuj probke, bo wiele naczynkowcow narzeka na alkohol, ja nie, wiec ja kupuje bez mrugniecia okiem NK.

majka, no przeciwzmarszczkowe sie uzywa. Nie musisz sie bac takich kremikow, one maja przeciwdzialac, a nie jak juz zmarchy sa, co nie znaczy ze jak si ejuz ma to uzywac nie mozna. W DM jest fajny z serii alverde wlasnie przeciwzmarszczkowy für reife Haut. Jest tlusciutki, ale ladnie sie wchlania. ja tej zimy sie przesuszam i mysle znow o balsamie Hauschki, albo wyprpbuje krem pod oczy od Martina Gebhardt(wlasnie kupilam krem do rak i mleczko do demakijazu, ona nie laduje alkoholu do swoich kosmetykow, ma moze ze trzy kremy gdzie alkohol jest, wiec ciekawi).
Jak masz ochote to posle ci probke tego z Dm to sobie zobaczysz czy to ci bedzie odpowiadac. Sklad ma ladny, jak na NK przystalo. Czekam na PW
Stary 2007-02-02, 12:36   #433
*majka*
Zakorzenienie

Moni,
msz racje,w koncu to jest przeciw zmarszczkom,wiec trzeba uzywac zapobiegawczo
Sluchaj,ja jeden od Alverde mialam,ten ktory byl testowany przez Öko i jesli to ten,to mialam po nim susze pod okiem,wchlanial sie blyskawicznie,nie pasil mi i go wydalam...
Stary 2007-02-02, 16:12   #434
Audacieux
Wtajemniczenie

A ja mam takie pytanie: czy w Waszych rejonach też jest tak kiepsko z balsamami do ciała o zapachu owoców?
Jestem fanatyczką balsamów do ciała, w Polsce zgromadziłam pokaźny zbiór, ale teraz niestety zaczęły się kończyć. Szukałam, a tutaj w przystępnej cenie nic nie da się kupić. Oczywiscie jest The body shop, ale jakośc pozostawia dużo do życzenia.. Niby balea coś tam ma, ale one są strasznie gęste :/
Na razie używam bebe young care i alverde, ale ciągle szukam czegoś smakowicie pachnącego..

Stary 2007-02-02, 17:04   #435
201608040942
Konto usunięte

Audacieux hmmm nie wiem, ja takich balsamow nie uzywam, jesli juz cos tak pachnie to jest to firma naturalna, ale balsamy zadko uzywam z naturalnych. Jestem fanka teraz w zimie lotionu dla dzieci babydream.

Majka sa chyba dwa albo trzy. Jeden jest wlasnie z pasionsblume für reife Haut czyli do dojrzalej skory, a drugi ktory widzialam to cos z Augentrost czy czyms takim i podobno ma lekka , moze nawet zelowata konsystencje. ten dla skory dojrzalej ma lzejsza konsystencje od krem z orchidea Alterra z Rossmanna, ale wedlug mnie lepiej natluszcza ten z Dm i wogole przyjemnosc uzytkowa jest inna.
Z drozszych to moze balsam Hauschki, super natluszcza, nawet zmarchy wyprosci. Podobno naturalny firma Martina Gebhartd tez jest fajna. Krem jest z avocado i tez cos z avocado ma na przeodzie napisane. Jest tandszy od Hauschki a pojemnosc wieksza bo 15ml. Niemki na beutyjunkies chwala go. Ona ma bardzo tluste kremy i ten tez ma taki byc, tylko nie wiem czy bedzie taki twardy w konsystencji jak ten balsam od Hauschki. Jak wybiore sie do miasta to podejde na Friedrich str. i pomacam i moze nabede. Wszystko zalezy od konsystencji i tlustosci. Bo ja chce mega tlusciocha heheheh. Wlasnie przyszla do mnie paczka z produktami od tego producenta. Zakupilam sobie mleczko do demakijazu z sheabutter dla wrazliwej skory i krem do rak. Mega tluscioch super bedzie na noc, albo jak znow fala suchoty przyjdzie to i w dzien. Na wwieczor bede mleczko testowac. Jest bez alkoholu i krem do rak tez. Na dodatek te produkty sa tansze od Hauschki, bez alkoholu i mam nadzieje beda tak samo wydajne. Krem do rak ma 100ml pojemnosci, a jest tanszy od Hauschki. To juz cos, albo?
Majeczko, czy ty potrzebujesz ten krem juz na gwaltu rety? Bo ja jak bym nabyla ten od MG albo znow od Hauschki(jak pisalam to zalezy od konsystencji co kupie) to mogalbym ci dac ten z Dm. Mam jeszcze pol tubki, a ja ostatnio cierpie na suchote (geba mi szaleje) i sa dni ze po paru godzinach mam za malo skory pod oczami, wiec mi on czasami jest za malo tresciwy. Jesli ty nie mam takich problemow to powinien ci pasowac. U mnie bylo ok ale geba zaczela szalec. ja teraz moge sie smalcem wysmarowac i wszystko mi skora przejmie hehehe, wiec jak ci sie nie spieszy... zreszta poczekaj, ja ci moge juz go dac to sobie wyprobujesz. Ostatnio smaruje sie tez czystym Sheabutter, wiec kremik mi zbedny, uzywam bo szkoda wywalic, bo naprawde fajny. Wiec co? dawaj adresa, albo przyjezdzaj na kawke.
Stary 2007-02-02, 20:17   #436
*majka*
Zakorzenienie

Kurna,ja wlasnie na gwalt potrzebuje,bo juz wydrapuje resztki z tubki
Ja chyba mialam ten Augenrost,susza straszna
Bylam dzis w dm i zapomnialal calkiem spojrzec na te kremy z Alverde Moni,jesli go naprawde nie potrzebujesz,to mozesz mi podeslac
Ja sie teraz zapislam na kurs i na kawke bedzie mi ciezko czas znalezc

Audacieux ja sie w sumie za owocowymi balsamami nie rozgladalam nigdy,ale chyba kiedys ogladalam w Hemie (Holenderski sklep) balsamy i tam bylo bardzo duzo owocowych kosmetykow,super pachnialy
Nic innego nie przychodzi mi do glowy...
Stary 2007-02-04, 06:58   #437
Audacieux
Wtajemniczenie

Majeczko, a to jest jakaś sieć sklepów?

Stary 2007-02-04, 10:59   #438
*majka*
Zakorzenienie

Hm,szczerze powiem,ze nie wiem,ja widzialam ten sklep tylko u mnie W Neuss
Bylam tam wczoraj zobaczyc jakie balsamy maja i niestety tylko garstke znalazlam, w tym peelingi do ciala i zele po prysznic...
Te owocowe balsamy chyba latem byly...

W DE nawet nie ma w czym wybierac,a w Pl nie wiadomo co wziac,tak wszystko super pachnie
Stary 2007-02-04, 18:17   #439
Audacieux
Wtajemniczenie

To chyba jednak bedę musiała poczekać do Wielkanocy i odwiedzić w Polsce sklepy..
Nie ma to jak Polska

Stary 2007-02-04, 20:11   #440
*majka*
Zakorzenienie

Coraz czesciej zaczyna mi barkowac polskiego rossmanna...
Ciekawe kiedy ja sie wybiore do Pl

Moni,a ile kosztuje ta balsam Hauschki?
To ten ? http://www.dr.hauschka.pl/index.php?...aratu&ktory=15
Mialas go juz?Bo jestem ciakawa jak sie sprawuje

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2007-02-04 o 23:04
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-05, 17:32   #441
201608040942
Konto usunięte

nie to krem, balsam to to

http://www.dr.hauschka.pl/index.php?...aratu&ktory=68 ale jest bardzo tlusty moze sie dlugo wchlaniac.

Audacieux owocowe balsamy wodzialam dzis w Rossmannie z serii Wellnes & Beauty, bylo jeszcze cos , ale nazwy nie spamietalam, w kazdym badz razie troche tego bylo. jakies maselko w sloiku i cos w pudelku. Duzy wybor jak na moje oko.
Stary 2007-02-06, 08:58   #442
Audacieux
Wtajemniczenie

Też widziałąm, ale nie było nic owocowego - coś czekoladowego i chyba z wanilią.. Zwiedziłąm już większość drogerii i nie znalazłam nic interesującego
Czekam na Wielkanoc i wtedy zaszaleję

Stary 2007-02-06, 11:40   #443
*majka*
Zakorzenienie

Moni,jak taki bardzo tlusty jest,o chyba tylko na noc,bo w dzien pod korektorem moze mi plywac
Ja sie mocno zastanawiam nad tym kremem z linku,tylko zeby byl dobry,bo prawie 20 Euro kosztuje
A jak ma si esprawa z Avene,np?
Mial ktos cos pod oczy?
Stary 2007-02-06, 15:42   #444
201608040942
Konto usunięte

Majka to kup sobie taniej na ebayu, ja tak zawsze robie, jak cos troche kosztuje, alebio chce oprzetestowac , to wiadomo jak sie wyda tyyyyle kasy i sie nie spodoba to tak nie szkoda.

Avene pod oczy? To nic nie mialam, stosuje moj Diroseal czyli to co na cala twarz, ale z LRP mialam pod oczy Active C i Hadraphase
Stary 2007-02-06, 18:35   #445
*majka*
Zakorzenienie

Przed chwila kupilam na ebayu wlasnie
mam nadzieje,ze szybko wysla

Dzieki Moni
Teraz po mojej glowie chodza Meteoryty
Chyba bede musiala na kawke wpasc i przetestowac...
Stary 2007-02-06, 21:07   #446
201608040942
Konto usunięte

Ja zapraszam, kiedy ci pasi? Dzwon i wpadaj
Stary 2007-02-06, 21:30   #447
*majka*
Zakorzenienie

teraz nie umiem konkretnie powiedziec,ale jak znajde chwile,to zadzw i sie umowimy
Stary 2007-02-07, 11:45   #448
201608040942
Konto usunięte

ok to czekam
Stary 2007-02-08, 15:01   #449
joana67
Raczkowanie

Witam! Znacie kosmetykach Weledy?

Edytowane przez joana67
Czas edycji: 2010-08-17 o 15:41
joana67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 15:12   #450
Audacieux
Wtajemniczenie

joana67 - w tym wątku jes b.dużo informacji na temat Weledy, musisz poszukać, nawet na KWC są recenzje.
A ja mogę napisać tylko tyle, że to sa jedne z najbardziej naturalnych kosmetyków - bez barwników, zapachów itp.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości