|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwiecień miesiącem dla mnie, czyli wspólne dążenie do piękna.
kociszka może spróbuj samoopalacze? Wiem, ze pomarańczowe plamy nie zachęcają, ale moja znajoma używa ich od ponad miesiąca, ładnie się opaliła nimi i nie ma żadnych plam.
Co robi? Pilling 2 razy w tygodniu, samoopalacz obecnie co drugi dzień, przez 2 tygodnie stosowała codziennie. Zawsze jednak przed nałożeniem samoopalacza używała intensywnie nawilżającego kremu, nie oszczędzała go. po ok. 15 minutach CIENKA warstwa samoopalacza. Omijała kolana, łokcie, zgięcia-tam co drugi dzień cienka warstwa. Używała w tym czasie trzech samoopalaczy, wiec to raczej nie kwestia mazidła ![]() Ja dzisiaj ostatnia lekcja kursu tańca-no chyba, ze będą chętni na przełużenie o 2-3 lekcje. Potem zrobię body wrapping i maskę z glinki.
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
o tej porze bladość jakoś nie rzuca się w oczy. Dla mnie tylko jest dziwne, bo jak nawet ktoś się nie opala, chodzi cały czas w krótkich spodenkach i spódnicy/sukience to wśrodku lata sam w sobie chyba powinien nabrac choć odrobinkę koloru
jeśli wiecie o co mi chodzi
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie lubię bladych nógi ciała. Zawsze w tym sezonie idę z 2-3 razy do solarium, zeby choć odrobinkę zmienić się i juz jest lepiej. samoopalaczom nie ufam jednak.
dietkę trzymam, ćwiczyłam dziś, siedzę owinięta folią i niedługo idę spać
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłabym coś dobrego..
|
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
to która pójdzie coś kupic??
|
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
noo wiesz Ty co..
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Byłam wczoraj u pani dermatolog. Zaleciła używania dalej Acne Dermu. Mówię jej, ze kwasów podobno nie powinno się używać kiedy słońce coraz mocniej świecie, a ona, że kwas azelinowy (czy jak mu tam;d) nie jest fotouczulający. Pytam zatem dlaczego na ulotce pisze, żeby unikać promieni UV podczas stosowania, a ona, ze po prostu producent zabezpiecza się, bo jeśli ktoś ma cerę bardzo wrażliwą, używa dużych dawek i np. wysmaruje się Acne Dermem i pójdzie leżeć na słońce w południe w lipcu to może jakoś przyczynić się do przebarwień.
Mam używać go na noc, na odpowiedzialność pani dermatolog. Co o tym sądzicie? Jest ona dobrym lekarzem, wyleczyła mnie z trądziku, pozostały przebarwienia i zaskórniki, moi znajomi tez sobie ją chwalą.... Ale w internecie aż grzmi od tego, ze w lecie kwasy to zło.
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
moja dermatolog (juz daawno temu
) powiedziała że jak chcę pozbyć się przebarwień to muszę wybrać się do dobrego salonu w jakimś dużym mieście i tam sie tego pozbyć
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W moim mieście (nie należy do tych wielkich ) w salonie kosmetycznym kiedyś byłą promocja 3+1 zabieg gratis. Myślę, że jeśli nie pozbędę się przebarwień i będą uciążliwe to zacznę odkładać pieniądze i późną jesienią skuszę się może na kwasy...![]() A Acne Derm będę stosować i latem. Zobaczę co z tego wyjdzie....
|
|
|
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwqiecień miesiącem dla mnie, czyli wspólne dążenie do piękna.
Ale tu cicho...
![]() U mnie co do ćwiczeń-zawaliłam sprawę. Zawsze przed miesiączką jakoś nie mam na nic ochoty, a w czasie zazwyczaj boli mnie brzuch i nic z tego nie wychodzi. Odżywianie też kiepsko... słodycze, słodycze, słodycze. Jak u Was? Macie hula-hopy? Podejmuje się któraś z Was wyzwania hula-hopowego?;> Planuję kręcić dwa tygodnie po ok. 30-60 min (zależnie od czasu, ochoty), mierzę jutro talie i za dwa tygodnie. Dziewczyny często chwalą się ubytkiem kilku cm, ja sama wiem, że po miesiącu kręcenia+ok. 50 brzuszków dziennie miałam w tali o 5 cm mniej. No i brzuszek jędrny, ani grama cellulitu (w zimie pojawił się na boczkach u mnie -.- ) .
Edytowane przez edyta07 Czas edycji: 2013-05-31 o 10:56 |
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zachęciłaś mnie, dzisiaj będę się uczyć i kręcić, przyjemne z pożytecznym, a może samo pożyteczne?
|
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ewentualnie seria w tv albo na komputerze i 45 minut kręcenia mijało zanim się zorientowałam, że już tyle kręcę. Zapewne to było kluczem do sukcesu, bo nie wyobrażam sobie stać w miejscu, kręcić i patrzyć na zegar co minute z myślą "ile jeszcze?!"
|
|
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
Jak tam Wasze zabiegi?
![]() Ja właśnie siedzę z palącym tyłkiem (czyt. body wrapping). Zamówiłam też kolejne próbki podkładów mineralnych, tym razem Amilie. Naturalna pielęgnacja twarzy idzie pełną parą i to chyba mój największy sukces ostatnio. ![]() No i zajadam się sałatą i natką pietruszki z domowego ogródka babci. Uwielbiam te liście, a dodtkowo wyczytałam, że sałata działa przeciwbólowo. I chyba coś w tym jest-tak jak dawniej podczas okresu potrafiłam zażyć ok. 8-10 tabletek tak tym razem skończyło się na trzech, w pierwszych dwóch dniach. No ale moze to i inne czynniki, chociaż byłabym bardzo zadowolona gdyby rzeczywiście tak działała. Przed następnym okresem na pewno zrobię jakąś sałatową dietę i zobaczę jak to będzie...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Edyta samoopalacz srednio mi sie widzi. w ogole to nie rozumiem kultu na opalenizne przeciez to jest takie niezdrowe? wg mnie bladosc tez moze byc piekna i tego się bede trzymac. mam pelno pieprzykow i nie powinnam sie w ogole opalac taka jest prawda...
co do mojego dbania o siebie szlo mi swietnie bo body wrapping, peeling, kupilam sobie mydlo peelingujące z kawą i masłem kakaowym, fitness byl 4 razy w tyg no i sie rozchorowałam.... olejuje wlosy henne tez nakladalam ale cwiczenia i odzywianie lezy bo jem tylko kilka okreslonych produktow na nic nie mam ochoty a gardlo mnie tak boli... Edyta 10 tabletek?! bylas u lekarza??to nie jest normalne...3 to nawet duzo jak dla mnie. wątroba i zoladek Ci siąda. a takie bole moga swiadczyc o roznych innych schorzeniach... |
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodziło mi o całą miesiączkę. 10 tabletek na ok. 6 dni, nie w jeden dzień. Oczywiście nie zawsze tyle było-czasem 5, czasem 6 a czasem 10 jak nie miałam możliwości zostania w domu a ból nie pozwałam w pełni skupić się na tym co robiłam.
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
wiem w 1 dzien to juz w ogole by bylo straszne
ale mimo wszystko tydzien w miesiacu zyc na przeciwbolowych? takie leki naprawde obciazaja narządy, nie wiem jakie bierzesz ale ketonal to juz zabojczy jest.przeraza mnie ze ludzie traktuja srodki przeciwbolowe jak cukierki, glowa zaboli i juz wiekszosc siega po apap a bylas u lekarza z tym? moze tabletki antykoncepcyjne by Ci pomogly? |
|
|
|
|
#440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem z własnego przykładu, ze bardzo pomagała mi aktywność fizyczna. Gdy regularnie biegałam czasem nie brałam nic. Wtedy dziwiłam się nawet jak niektóre koleżanki mówiły "nie idę bo mam okres, nie pójdę na rower bo mam okres, nie chcę na zakupy bo mam okres" itd. Przez zimę się zaniedbałam po tym względem, teraz od trzech tygodni nie biegam, bo choruję na zapalenie stawów i bolą często mnie kolana, chciałam sprawdzić czy bieganie to powoduje, ale jak nie, więc od poniedziałku wracam do biegania i zobaczymy co będzie dalej. ![]() Co do nadmiaru tabletek-niestety rok temu sama miałam taką sytuację. Po 1,5 roku brania tabletek na stawy gdy je odstawiłam czułam się strasznie, szczególnie jeśli chodzi o ból głowy, dodatkowo przytyłam w ciągu miesiąca 5 kg. Sięgałam po tabletki przeciwbólowe przed ok. 3 tygodnie, prawie codziennie. Z czasem doszło do 5-6 dziennie. Kończyło sie to zazwyczaj tzw. bólami lustrzanymi, czyli ból tabletkach. Na szczęście znajomi otworzyli mi oczy żartami, że jestem lakomanką i zaczęłam się wtedy zastanawiać nad ilością i częstotliwością brania tabletek i przestałam, oczywiście stopniowo, bo czułam się nadal źle, ale badania okazały się dobre i miałam czekać d końca wakacji, aż organizm poradzi sobie z resztkami tabletek na stawy. Łatwo nie było... ![]() A widok całej wanny we włosach podczas ich mycia dopijał jeszcze bardziej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

jeśli wiecie o co mi chodzi