![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tanie i oryginalne wody toaletowe.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dolna i śerdnia półka perfum - co sądzicie ?
Agnes, kiedyś się tutaj toczyła dyskusja nt. cen Avon na allegro, tak jak piszesz są podobno nierealne z punktu widzenia upustów, z drugiej strony, Avon ponoć zaprzecza, że z magazynów im towar wynoszą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Dolna i śerdnia półka perfum - co sądzicie ?
Cytat:
100 złotych to rzeczywiście nie jest juz tak tanio, ale z drugiej strony, można taką kwotę raz na jakiś czas odłożyć, przecież zakupów perfumeryjnych nie trzeba robić co kilka tygodni. Większość wizażanek ma akurat spore i dość kosztowne kolekcje, ale do szczęścia nie potrzeba mieć wielu flakonów. Ja zaczynałam od jednego, na który dość długo odkładałam, i który na bardzo długo mi potem starczył. A swoją drogą niektóre z tańszych zapachów z Rossmana też nieźle sie sprawdzają, miałam kiedyś C-thru Ruby i podobają mi się do tej pory. Wody toaletowe The Body Shop w promocjach czy na allegro można dostać i za około 30 złotych, podobnie z Yves Rocher. Jeśli dla kogoś to jest wciąż za dużo, rozumiem, budżet bywa czasem bardzo ograniczony, ale chyba jednak naprawdę warto poczekac i kupić coś lepszego zamiast spirytusowych Bi-es, More More czy innych 313 Caroliny Ferrery. ![]()
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.” Edytowane przez Tsukichan Czas edycji: 2009-09-06 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
Z Avonu polecam Perceive - na Allegro za około 20 zł - bardzo je lubiłam, na mnie były tak fajnie świeżo - landrynkowe, nie wiem jak to inaczej określić
![]() Oprócz tego promocje w Rossmann - np. teraz Sunflowers Arden 100 ml za 49 zł - nic, tylko kupować ![]() Zresztą jest mnóstwo innych okazji w Rossmannie i sklepach internetowych , moim zdaniem można kupić coś fajnego do 50 - 60 zł, tylko trzeba chcieć! Oraz mieć obiekcje co do kupowania podróbek typu Bruno Barani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Albo typu "Rash" Gucci. Czego akurat pewnie można od tych "perfumów" dostać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
z tych tańszych to: Not for Everybody Bruno Banani, Puma flowing i B.U. trendy (nikt chyba nie wymienił)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy niedrogie, a dobre...
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do tematu - to perfumy z YR są prawie zawsze w przeróżnych promocjach i mozna je kupić nawet za pół ceny. Do tego do paczki bywają dodawane miniatury w prezencie, więc wychodzi to na pewno taniej niż wynika z cen katalogowych. Wiem, bo tak z dwa lata temu bardzo często korzystałam z ich oferty. Kwestia trafienia w promocję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
zielony stworek
|
Z tanszych wód toaletowych dorzucam Charlie White od Revlona.
Delikatny, cytrusowo-ogórkowy? świeży i trwały. 80zł/100ml ,a w promocji nawet 30zł/100ml ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
BAN stały
|
Używała któraś z was PUR BLANCA BLUSH z AVOUNU? Chodzi mi o tą różową buteleczke, nie tę niebieską czy tam zieloną...Bo chce sobie kupić.I odrazu możecie napisać czy lub jak dlugo utrzymuje sie na skorze po psiknieciu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
Drogie Wizażanki. Nie chciałabym nikogo krytykować (jestem nowa i proszę nie odbierajcie mnie za przemądrzałą) ale 75 ml to jest przeważnie dezodorant z atomizerem (perfumed deodorant) a nie woda toaletowa. Dezodorant jest przeważnie mniej intensywny i mniej trwały od wody toaletowej czy perfumowanej.
Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2021-01-19 o 14:54 Powód: usunięcie cytatu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego, istnieje wszak masa perfum w pojemności 75 ml? To jedna ze standardowych pojemności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Guerlain Lover
|
O ile pamiętam to w Bi-es nie ma wód o pojemności 75 ml. Wszystkie miały zawsze po 100ml... A dezodoranty perfumowane, które można spotkać m.in w Rossmannie np. z Adidasa lub Kylie Minque, to zapach nie jest trwały, utrzymuje się jakąś godzinę najwyżej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
To ja ze swej strony dorzucę amerykańskich klasyków: Freda Haymana i Halstona, chociaż to już średnia półka cenowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Poszukuje czegos seksownego jak giorgio armani diamonds. Myslicie ze to coty exclamation wild musk, bedzie tez w takim charakterze?
Zaznaczam, ze chcualabym cos na codzien. Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
Zielona w temacie perfum... Zapach ładny, trwały i niedrogi - doradźcie
Jest mi najzupełniej obojętne, co by to miało być.
Ważne, żeby zapach był ładny, najlepiej podobający się mężczyznom ![]() Da radę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zielona w temacie perfum... Zapach ładny, trwały i niedrogi - doradźcie
Proszę o przesunięcie do wątku "oryginalne i niedrogie wody toaletowe".
Da się - już za ok 30+ zł kupisz (na Allegro) oryginalne wody typu Kate Moss, Avon, Yves Rocher, Beckham, Oriflame. Może nawet Mexx czy Bruno Banani (BB są łądne i trwałe- ale to już blizej 50 zł). Testery może i taniej. Amethyst Fatale Oriflame jest polecany przez KWC. Z kolei Moss i Beckham pachną a'la z wyższej półki. Zatem...the choice is yours! (że zacytuje Jigsaw ![]() Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2009-11-22 o 23:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
Hmmm może coś z avonu, przeglądałam katalog ostatni, duzo jest promocji i zestawów, fajne są kremy pachnące bo przedłużają zapach perfum, czasami zdarza mi się kupić coś pachnącego z avonu, niektóre zapachy są naprawde b.ładne no i niedrogie
Ciężko zaproponować Tobie zapach bo nie wiem jakie lubisz i na każdej skórze ten sam zapach może troche inaczej pachnieć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanko odnośnie zapachw avon, czy można jakoś poznać, że wystawione na all to produkcja garwonińska albo zapytać sprzedawcy?
![]() |
#442 |
Perfume Lover
|
Iloneczko, zanim zaczniesz się uganiać za Avonami na allegro, może jednak zapytaj na emigrantkach np. czy czują różnice w produktach z polskiej fabryki, a tym co kupują z Avonu u siebie. Ta firma ma do siebie to, że lubi grzebać w składach, przeprowadzać różne reformulacje i może się okazać, że wielkiej różnicy nie ma. I coś co podobało się kilka miesięcy temu, ostatnio miało oszczędnościową przeróbkę w zawartości i miejsce pochodzenia nie będzie robiło różnicy.
![]() |
#443 |
Wtajemniczenie
|
Beyzo dziękuję za odpowiedź
![]()
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2021-01-19 o 14:55 Powód: odpowiedniki |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Lol. co się stało z tym wątkiem?
![]()
![]() |
#445 |
Matka buldoga
|
Jak sie nie myle to moderator zrobil tu porzadki
![]()
![]() |
#446 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
Moderator połączył tamtą naszą dyskusję z wątkiem "o podróbkach" i ponownie go zamknął
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Szef ds. Wymianek
|
stalo sie to, co winno bylo sie stac. ten watek to nie jest miejsce na plotkowanie na temat odpowiednikow perfum
![]()
![]() |
![]() |
#449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To skoro nie uznajemy 'odpowiedników' to ja bym chyba została przy kupowaniu na all perfum o większych pojemnościach lub testerów (znalazłam np. kenzo l'ea par 100ml za 120, lempicka 100ml za 135, amor amor 100ml za 115 czy słonia 100ml za 150, zaznaczam, że u wiarygodnych sprzedawców...). Tyle, że oczywiście flaszka 100ml ma swoje wady... Podobnie jak tester - niektórzy chcą i korek i pudełko ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2010-02-07 o 15:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
never say no to panda
|
to się już nudne zaczyna robić...
![]() jeszcze raz, może za którymś razem dotrze: 1. marki takie jak: Avon, Ori, YR nie są odpowiednikami 2. natomiast marki typu: La Rivy, Bi Esy, FMy etc. są odpowiednikami (i tylko tym różnią się od podrób, że nie walą prosto w oczy, czego kopią są) tutaj rozmiawiamy o grupie nr 1 (tanie i oryginalne wody toaletowe), grupie nr 2 mówimy "pa, pa", a jak się nie podoba, to Moderatorka (która i tak ma już dużo roboty z porządkowaniem reszty forum i nie trza kobicie jeszcze życia dodatkowo uprzykrzać) znów zrobi ciach, ciach i śmieciowątki pójdą do zamkniętego tematu o podróbach tyle ode mnie ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-02-07 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.