Zapuszczanie włosów część III - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-18, 07:01   #421
_Angelina_
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Zapuszczanie włosów część III

dziewczyny! przestraszyłyście mnie z tym CP. Nie wiem czy kupię kolejne opakowanie. I tak biorę teraz dużo leków.

nie zaobserwowałam jakiegoś mega szybkiego wzrostu dlatego, łatwo będzie mi to odstawić.
postawie na wcierki i masaże.
Słyszałam że wax może zdziałać cuda ale jak dla mnie masaż skóry głowy waxem prowadzi do tego, że mam poźniej przetłuszczone włosy. A podobno wspomaga wzrost włosa.
_Angelina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 07:35   #422
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Angelina_ Pokaż wiadomość
dziewczyny! przestraszyłyście mnie z tym CP. Nie wiem czy kupię kolejne opakowanie. I tak biorę teraz dużo leków.

nie zaobserwowałam jakiegoś mega szybkiego wzrostu dlatego, łatwo będzie mi to odstawić.
Słyszałam że wax może zdziałać cuda ale jak dla mnie masaż skóry głowy waxem prowadzi do tego, że mam poźniej przetłuszczone włosy. A podobno wspomaga wzrost włosa.
To spróbuj użyć Waxa bez masażu. Aczkolwiek zarówno masaż i jak i SLS zawarty w Waxie (może wysuszać skalp, a to paradoksalnie prowadzić do przetłuszczania się skalpu) może tu być winny. Musisz pokombinować

Co do CP -wszystko jest dla ludzi, tylko z umiarem.
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 07:57   #423
Inkus97
Rozeznanie

Dot.: Zapuszczanie włosów część III

Dziewczyny poratujcie mnie chociaż troszkę. Co prawda mam maskę do włosów z Alterry Granat z czymś tam i jak na razie nakładałam ją tylko chyba 2 razy. Nie zauważyłam jakiegoś efektu WOW, może nawet troszkę mi obciąża włosy (?) bo jakieś takie przyklapnięte są szybko po jej użyciu. Zauważyłam, że chyba naprawdę wpadłam w szał włosomaniactwa bo codziennie kombinuję jakby tu namówić mamusię na kolejny kosmetyk do włosów ( tak, muszę wszystkie zakupy konsultować z mamą bo żem nie jest pełnoletnia ) Na Allegro widziałam fajne, polecane maski w bardzo niskiej cenie i mam zamiar zamówić jakąś oczywiście. Teraz tylko pytanie do Was, którą wybrać? Kallos Crema al Latte, Kallos maska waniliowa czy Sleek Line Reapir Stapiz jedwab?

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez guacamole Pokaż wiadomość
Ja to rozumiem, bo wlasnie remont lazienki sie skonczyl u mnie. 6 tygodni cala robota szla, bo cale osiedle mialo wyimieniane lazinki, stare rury na nowe, kafelki itd, dlatego to tak dlugo szlo. Wszedzie robili sekwencjami i jednoczesnie.

Chodzilam sikac i sie myc do baraku ogrzewanego przez 3-4 tygodnie, wody w kuchni nie mialam jakies 3 tyg, tez kran wymieniali i rury. Potem to juz moglam chociaz wlosy nad zlewem umyc...

Oleje... troche wypadlam z rutyny. Teraz bede musiala wszystko ogarnac z kurzu i poukladac wsio na nowo..
Nie no u mnie to tak generalnego remontu to nie będzie. Jak na razie ściągane są kafelki i montowany kaloryfer, ale na szczęście łazienka jest dostępna póki co Za jakiś tydzień, będzie już remont czyli odetną mnie od wanny, zlewu w łazience i co za tym idzie, od olejowania i dbania o włosy. Jeszcze do tego mieszkam z mamą, dziadkiem, babcią i bratem. Babcia z dziadkiem załatwili majstra, który remont w salonie robił Nam ponad 2 tygodnie więc co to będzie z łazienką gdzie trzeba wszystkie kabelki z wanny, zlewu itd, połączyć..? Już się boję
Inkus97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 08:30   #424
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Inkus97 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poratujcie mnie chociaż troszkę. Co prawda mam maskę do włosów z Alterry Granat z czymś tam i jak na razie nakładałam ją tylko chyba 2 razy. Nie zauważyłam jakiegoś efektu WOW, może nawet troszkę mi obciąża włosy (?) bo jakieś takie przyklapnięte są szybko po jej użyciu. Zauważyłam, że chyba naprawdę wpadłam w szał włosomaniactwa bo codziennie kombinuję jakby tu namówić mamusię na kolejny kosmetyk do włosów ( tak, muszę wszystkie zakupy konsultować z mamą bo żem nie jest pełnoletnia ) Na Allegro widziałam fajne, polecane maski w bardzo niskiej cenie i mam zamiar zamówić jakąś oczywiście. Teraz tylko pytanie do Was, którą wybrać? Kallos Crema al Latte, Kallos maska waniliowa czy Sleek Line Reapir Stapiz jedwab?
Powiem tak - na początku nie warto rzucać się na każdy kosmetyk do włosów. Kup jeden, przetestuj porządnie, czyli więcej niż jeden raz (chyba, że już po jednym razie będziesz mieć np. jakieś podrażnienia), nawet na kilka sposobów. Jeśli nakupisz całą masę tego dobra i za każdym myciem będziesz "testować" coś nowego to włosy "dostaną na głowę" () a i Ty sama nie będziesz wiedziała co tak naprawdę Ci służy.

Jeśli chodzi o wybór masek - kieruj się składem. Jeśli nie umiesz jeszcze czytać składów, na wizażu jest cała baza analiz składów kosmetyków i wątki ze wskazówkami czym się kierować. Jest nawet cała baza składników z ich opisem. Wystarczy poszukać (zarówno na wizażu jak i na blogach )

Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Czas edycji: 2013-05-18 o 08:32
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 08:38   #425
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poziomkowa truskawka Pokaż wiadomość
Swoją drogą to chciałabym już dzidziusia
Ja też, może pod koniec roku staranka

Cytat:
Pięknowłose a co sądzicie o płukance z octu jabłkowego ? Stosowała któraś ?
Ja wczoraj . Efekty całkiem zadowalające tylko Tż pytał czemu włosy pachną mi kiszonymi ogórkami
Ja płuczę zwykłym octem ale nie zawsze zapach wietrzeje szybko, może za dużo wkropiłaś tego octu? Pamiętam jak piłam go szklanke dziennie, pychotka :x

Cytat:
Olej lniany na twarz? Słyszałam o jego dobrych właściwościach, ale nie sądziłam, że na twarz również można go nałożyć. Jeśli piszesz, że takie świetne efekty są po jego nałożeniu to chyba będę musiała spróbować Mogę wiedzieć jakie ilości oleju nakładałaś i czy zmywałaś go później, itp?
Dokładnie, dzisiaj już 2 dzień za mną, nic mnie nie wysypało a twarz mięciutka, lepsza niż po kremie! Ja moczę opuszki każdego palca i delikatnie wklepuję w skórę, tak pół godziny przed snem. Rano spłukuję przegotowaną wodą

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 08:43   #426
_Angelina_
Wtajemniczenie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40868184]To spróbuj użyć Waxa bez masażu. Aczkolwiek zarówno masaż i jak i SLS zawarty w Waxie (może wysuszać skalp, a to paradoksalnie prowadzić do przetłuszczania się skalpu) może tu być winny. Musisz pokombinować

Co do CP -wszystko jest dla ludzi, tylko z umiarem.[/QUOTE]

próbuje go wykorzystać na różne sposoby. Chciałam dorwać jakąś maske która mogłabym stosowac także na skóre głowy. No trudno może kiedys na taką trafię

Nigdy nie miałam masek kallos ale duzo o nich słyszałam na wizażu. Ostatnio w sklepie widziałam takie maski czy to jest cos nowego??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (10,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kallos-color-maska-z-olejem-z-ziarna-lnu-i-filtrem-uv-1000ml.jpg (11,2 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kallos-maska-z-keratyna-1000-ml.jpg (10,4 KB, 1 załadowań)

Edytowane przez _Angelina_
Czas edycji: 2013-05-18 o 08:46
Stary 2013-05-18, 08:45   #427
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
próbuje go wykorzystać na różne sposoby. Chciałam dorwać jakąś maske która mogłabym stosowac także na skóre głowy. No trudno może kiedys na taką trafię
A co to za Waxa masz bo nie doczytałam? Fajne maski które można na skalp kłaść są z bingospa, próbowałaś?

Zuzia już na świecie

Stary 2013-05-18, 08:49   #428
_Angelina_
Wtajemniczenie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40868184]To spróbuj użyć Waxa bez masażu. Aczkolwiek zarówno masaż i jak i SLS zawarty w Waxie (może wysuszać skalp, a to paradoksalnie prowadzić do przetłuszczania się skalpu) może tu być winny. Musisz pokombinować

Co do CP -wszystko jest dla ludzi, tylko z umiarem.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
A co to za Waxa masz bo nie doczytałam? Fajne maski które można na skalp kłaść są z bingospa, próbowałaś?
mam waxa rainforrest zielonego
Stary 2013-05-18, 08:52   #429
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
mam waxa rainforrest zielonego
Ok hm...wiesz co ja bym go użyła do mycia włosów kubeczkowo skoro ma SLS w składzie

Zuzia już na świecie

Stary 2013-05-18, 09:04   #430
Konto usunięte

Cytat:

Nigdy nie miałam masek kallos ale duzo o nich słyszałam na wizażu. Ostatnio w sklepie widziałam takie maski czy to jest cos nowego??
Dość nowe toto. Już wiosną natknęłam się na nie w necie. Co do Bingaczy na skórę głowy - te nowe (stare bez tego składnika nadal są gdzieś w obiegu z tego co widziałam) mają już DMDM Hydantoinę (konserwant, uwalniacz formaldehydu, jeśli mnie pamięć nie myli) i jeśli jesteś wrażliwcem, to nie polecam kłaść na skalp. Jeśli Hydantoina Ci nie straszna to nie ma o czym mówić

Tu masz skład tej z lnem a tu tej z jedwabiem.

Piszesz, że chcesz kłaść maskę na skalp. Jeśli takiej szukasz, to musisz też sobie odpowiedzieć na pytanie - w jakim celu? Nawilżenie, porost, likwidacja łupieżu, czy coś innego? Na nawilżenie lepiej nakladać samego gluta z siemienia lnianego, na porost lepsze są moim zdaniem wcierki, a z łupieżem potrafią się rozprawić niektóre oleje.

Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Czas edycji: 2013-05-18 o 09:10
Stary 2013-05-18, 09:27   #431
_Angelina_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ok hm...wiesz co ja bym go użyła do mycia włosów kubeczkowo skoro ma SLS w składzie
kubeczkowo????
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40868846]Dość nowe toto. Już wiosną natknęłam się na nie w necie. Co do Bingaczy na skórę głowy - te nowe (stare bez tego składnika nadal są gdzieś w obiegu z tego co widziałam) mają już DMDM Hydantoinę (konserwant, uwalniacz formaldehydu, jeśli mnie pamięć nie myli) i jeśli jesteś wrażliwcem, to nie polecam kłaść na skalp. Jeśli Hydantoina Ci nie straszna to nie ma o czym mówić

Tu masz skład tej z lnem a tu tej z jedwabiem.

Piszesz, że chcesz kłaść maskę na skalp. Jeśli takiej szukasz, to musisz też sobie odpowiedzieć na pytanie - w jakim celu? Nawilżenie, porost, likwidacja łupieżu, czy coś innego? Na nawilżenie lepiej nakladać samego gluta z siemienia lnianego, na porost lepsze są moim zdaniem wcierki, a z łupieżem potrafią się rozprawić niektóre oleje.[/QUOTE]
dziekuję bardzo.
głownnie zalezy mi na poroście. Pozostanę przy jantarze a te maski bedę nakładała jedynie na długość

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-18, 09:36   #432
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
kubeczkowo????
Oh kubeczkowo tj. taka metoda dla kręconowłosych dobra, że nalewasz na spód kubeczka trochę np. szamponu/odżywki/maski i rozrabiasz z wodą, potem polewasz tym skalp

Zuzia już na świecie

Stary 2013-05-18, 11:11   #433
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

Cytat:
Napisane przez reliable1987 Pokaż wiadomość
Jak dziewczyny pisały zresztą też czytałam opinie, że te Kallosy mimo różnych masek mają te same składy. Więc zapewne obojętnie jaką kupisz będzie działać tak samo. Może tylko zapach będzie się różnił.

Ja osobiście bardziej polecam sleek line ja początkowo miałam tą http://allegro.pl/maska-sleek-line-r...233169626.html to jest małe opakowanie najtańsze z dostawą na allegro
A to opakowanie używam obecnie 1 litr http://allegro.pl/stapiz-sleek-line-...232907264.html najtańsze z dostawą
o dzięki za info, bo czaiłam się na innego Kallosa, skoro Latte mi nie podpasował. widzę, że nie ma co - sleek line, nadchodzę!!

Cytat:
W takim razie na początek polecasz kupić tą Sleek Line, tak? Tylko, że ja mam wrażenie, że ta maska jest naładowana silikonami i wszystkim co najgorsze, może dlatego, że ma taką nazwę.. Poza tym, na 2 miejscu ma Alkohol więc nie będzie wysuszać włosów i podrażniać skalpu?
jeżeli nie będziesz używać często i nawilżać jeszcze czymś, to nie powinno jeśli się mylę - niech ktoś mnie poprawi :P

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Z Biedry akurat średnio mi pasuje. Z resztą i tak jest już wycofany

W sumie używam tego, co mi akurat w ręce wpadnie. Ale najlepiej wspominam balsam do dłoni BingoSpa
a czym w składzie się kierujesz? Tj. co powinien mieć krem, żeby można było go użyć na włoski?

Cytat:
dlatego właśnie ja nie zaczęłam tego brać, bo muszę faszerować się innymi lekami i może to działać przeciw sobie, więc dobrze skonsultować się wtedy z lekarzem.
Zauważyłam, że chyba naprawdę wpadłam w szał włosomaniactwa bo codziennie kombinuję jakby tu namówić mamusię na kolejny kosmetyk do włosów ( tak, muszę wszystkie zakupy konsultować z mamą bo żem nie jest pełnoletnia ) [/QUOTE]

skąd ja to znam jak mama widzi, że wracam z Rossmanna, to już mówi, że nie ma miejsca na te kosmetyki no i swego czasu też miałam karę na kosmetyki do włosów niestety, są rodzice to są też zasady

Cytat:
Ja też, może pod koniec roku staranka

Ja płuczę zwykłym octem ale nie zawsze zapach wietrzeje szybko, może za dużo wkropiłaś tego octu? Pamiętam jak piłam go szklanke dziennie, pychotka :x

Dokładnie, dzisiaj już 2 dzień za mną, nic mnie nie wysypało a twarz mięciutka, lepsza niż po kremie! Ja moczę opuszki każdego palca i delikatnie wklepuję w skórę, tak pół godziny przed snem. Rano spłukuję przegotowaną wodą
pogrubione - wszyscy nagle o tym myślą. nawet moja siostra już w ciąży jest. ale piękne dziecko będzie - mulatek

ukośne - oj tam oj tam, ja uwielbiam wodę z kiszonych ogórków ale tylko ze swojskich !!

ja też mam bardzo suchą cerę i ręce i ogółem wsio, więc smaruję olejkiem - bo co lepiej nawilży niż olej? : ) arganowy na łapki, końcówki i buzię - lepszego efektu jeszcze nie miałam

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

zwierzęta to nie zabawki!!!

koty najcudowniejsze na świecie
TVD, Gossip Girl, PLL
donimica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:27   #434
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez donimica Pokaż wiadomość
skąd ja to znam jak mama widzi, że wracam z Rossmanna, to już mówi, że nie ma miejsca na te kosmetyki no i swego czasu też miałam karę na kosmetyki do włosów niestety, są rodzice to są też zasady

pogrubione - wszyscy nagle o tym myślą. nawet moja siostra już w ciąży jest. ale piękne dziecko będzie - mulatek

ukośne - oj tam oj tam, ja uwielbiam wodę z kiszonych ogórków ale tylko ze swojskich !!

ja też mam bardzo suchą cerę i ręce i ogółem wsio, więc smaruję olejkiem - bo co lepiej nawilży niż olej? : ) arganowy na łapki, końcówki i buzię - lepszego efektu jeszcze nie miałam
Musiałybyście widzieć moją szafkę w łazience 3 półki zajęte przez moje włosowe kosmetyki a tylko jedna i to nie w połowie pełna od męża :P

O ooo to będzie śliczny dzidziuś Ja zaczynam myśleć, sama się już łapię że odzywa mi się instynkt :P Kiedyś ciągle mówiłam, że dzieci nie chcę mieć a teraz jak "to" się uruchamia to nie panuje nad tym. Ja ciągle mam nadzieję, że moje wda się w męża :P bo on ciemne oczy, ciemna cera, włosy, brwi a ja taka mysia bladusia z jasnymi oczami. Najlepiej żeby miało jasną cere ode mnie a reszte po nim :P

Sorry za OFF

Zuzia już na świecie

Stary 2013-05-18, 11:38   #435
reliable1987
Raczkowanie

Inkus 97 Ja pytałam dziewczyn w wątku walka o piękne włosy..co robić one tam doradziły mi żeby używać odżywek emolientowych a raz na 2 tygodnie czyli wypada co 4 mycie użyć odżywkę proteinową akurat po przeczytaniu listy z blogu wiedźmi kociołek zauważyłam, że mam akurat w domu ten sleek line (dostałam od przyjaciółki fryzjerki w prezencie), więc używam go co 4 mycie. Wczoraj też włoski oczyściłam garnierem fructisem nutri odbudowa z slsem. Nie miałam skóry podrażnionej.

Jeśli chodzi o tą alterrę z granatem moje włosy nie są po niej spektakularne. Właściwie jest ona u mnie na ostatnim miejscu. Potem jest garnier fructis color resist, Garnier Aik, a najlepsza dla moich włosów jest maska z joanny miód i cytryna i oczywiście mam też z joanny tą samo odżywkę b/s. Widzę, że moje blond włosy uwielbiają miód stąd teraz będę częściej zaopatrywać się w odżywki z tym specyfikiem.

Angelika Ja bym ten wax dawała wyłącznie na długość. Akurat ja mam waxa bez sls i mam po nim super ładne włosy i spokojnie 4 dni nie mam tłustego skalpu

Walczę z moimi włosami od 18.03.2013r.
Kręcone włosy

Moje włosiska: Album
reliable1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:40   #436
HairMania
Wtajemniczenie

GG do HairMania

Cytat:
Musiałybyście widzieć moją szafkę w łazience 3 półki zajęte przez moje włosowe kosmetyki a tylko jedna i to nie w połowie pełna od męża :P

O ooo to będzie śliczny dzidziuś Ja zaczynam myśleć, sama się już łapię że odzywa mi się instynkt :P Kiedyś ciągle mówiłam, że dzieci nie chcę mieć a teraz jak "to" się uruchamia to nie panuje nad tym. Ja ciągle mam nadzieję, że moje wda się w męża :P bo on ciemne oczy, ciemna cera, włosy, brwi a ja taka mysia bladusia z jasnymi oczami. Najlepiej żeby miało jasną cere ode mnie a reszte po nim :P

Sorry za OFF
U mnie jest na odwrót jeśli chodzi o urodę

Mam pytanie do tych, którym udało się kupić Kallosa bądź Stapiza stacjonarnie...w jakiej cenie udało wam się kupić ? nie wiem czy zamawiać z all czy szukać stacjonarnie , bo szczerze powiedziawszy z przesyłką wychodzi trochę sporawo ale 'na miejscu' pewnie jest droższy

Ja odpisuję u ciebie, Ty u mnie
HairMania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:44   #437
reliable1987
Raczkowanie

Cytat:

Sorry za OFF
Mnie się instynkt włączył w ciąży kiedy Patryk zaczął kopać. Nie ma to jak niespodzianka. Lepsze to niż planowana ciąża. Ja byłam ciekawa czy metoda kalendarzykowa z netu działa i działa! W pierszy dzień zaznaczony na czerwono dokładnie to był 9 grudnia 2011 zaszłam w ciążę

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez HairMania Pokaż wiadomość

Mam pytanie do tych, którym udało się kupić Kallosa bądź Stapiza stacjonarnie...w jakiej cenie udało wam się kupić ? nie wiem czy zamawiać z all czy szukać stacjonarnie , bo szczerze powiedziawszy z przesyłką wychodzi trochę sporawo ale 'na miejscu' pewnie jest droższy
Mnie fryzjerka naciągnęła w salonie na 25 za litr a na allegro dałam coś 16 z groszami z przesyłką!

Kręcone włosy

Stary 2013-05-18, 11:47   #438
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

Cytat:

ja kupiłam 250ml Kallosa Latte za 5 zł w drogerii Hebe

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

zwierzęta to nie zabawki!!!

koty najcudowniejsze na świecie
TVD, Gossip Girl, PLL
donimica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:49   #439
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Przeciwieństwa się przyciągają Zazdroszczę Ci urody w takim razie , no ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma

Cytat:
Mnie się instynkt włączył w ciąży kiedy Patryk zaczął kopać. Nie ma to jak niespodzianka. Lepsze to niż planowana ciąża. Ja byłam ciekawa czy metoda kalendarzykowa z netu działa i działa! W pierszy dzień zaznaczony na czerwono dokładnie to był 9 grudnia 2011 zaszłam w ciążę
Jesteś z mojego rocznika 87? Ja chciałabym rodzić mając 28-30 lat, wiadomo nic się nie zaplanuje ale takie mam założenia W ogóle ostatnio czytałam, że nasz rocznik 87 i rocznik 84 coś mało chce mieć dzieci i brać śluby. A tak patrząc na znajomych to te statystyki się nie sprawdzają :P Kalendarzyk...hm...wszyst ko zależy od regularnych okresów, u mnie po tabsach by się sprawdził, zobaczymy jak będzie

Zuzia już na świecie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-18, 12:12   #440
reliable1987
Raczkowanie

Cytat:
Przeciwieństwa się przyciągają Zazdroszczę Ci urody w takim razie , no ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma

Jesteś z mojego rocznika 87? Ja chciałabym rodzić mając 28-30 lat, wiadomo nic się nie zaplanuje ale takie mam założenia W ogóle ostatnio czytałam, że nasz rocznik 87 i rocznik 84 coś mało chce mieć dzieci i brać śluby. A tak patrząc na znajomych to te statystyki się nie sprawdzają :P Kalendarzyk...hm...wszyst ko zależy od regularnych okresów, u mnie po tabsach by się sprawdził, zobaczymy jak będzie
Ja miałam cykle nieregularny bo przez 5 lat brałam tabletki potem odstawiłam. Ja też myślałam żeby rodzić później ale teraz jak już mam 8 miesięcznego syna to żałuję, że nie urodziłam go wcześniej. Teraz jestem gotowa już na drugą ciążę ale musi mały się troszkę odchować a szkoda tęsknię za tym kopaniem A co do ślubu pewnie bym jeszcze czekała gdyby nie dziecko mąż mi się oświadczył po niecałych 9 latach razem w moje 24 urodziny a miesiąc później zaszłam w ciążę Wzięliśmy cywilny teraz za 1,5 miesiąca będzie kościelny

Życzę wam ładnych dzieci ja i mąż mamy ciemny blond włosy jasną karnację i jasne oczy. Patryczek urodził się z rudymi włoskami i niebieskimi oczkami. Oczka zostały a włoski zrobiły się ciemny blond

Kręcone włosy

Edytowane przez reliable1987
Czas edycji: 2013-05-18 o 13:45
Stary 2013-05-18, 12:14   #441
Hanan26
Zakorzenienie

Cytat:
skoro trochę offu to i ja coś dorzucę od siebie zaraz skończę 19 lat i instynkt włączył mi się jakiś czas temu. koleżanka z klasy w ciąży jest (byłej klasy, bo już skończyłam szkołę) i trochę jej zazdrościłam jeszcze za młoda jestem na dziecko, bo dopiero studiować będę, ale w przyszłości bardzo bym chciała mieć dzieci. ogólnie ciągnie mnie też do ślubu z tż, bo prawie 3,5 roku jesteśmy razem. jakaś dziwna jestem, bo inne dziewczyny w moim wieku myślą o imprezach etc, a ja o dzieciach
Stary 2013-05-18, 12:26   #442
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam cykle nieregularny bo przez 5 lat brałam tabletki potem odstawiłam. Ja też myślałam żeby rodzić później ale teraz jak już mam 8 miesięcznego syna to żałuję, że nie urodziłam go wcześniej. Teraz jestem gotowa już na drugą ciążę ale musi mały się troszkę odchować a szkoda tęsknię za tym kopaniem A co do ślubu pewnie bym jeszcze czekała gdyby nie dziecko mąż mi się oświadczył po niecałych 9 latach razem w moje 24 urodziny a miesiąc później zaszłam w ciążę Wzięliśmy cywilny teraz za 1,5 miesiąca będzie kościelny

Życzę wam ładnych dzieci ja i mąż mamy ciemny blond włosy jasną karnację i jasne oczy. Patryczek urodził się z rudymi włoskami i niebieskimi oczkami. Oczka zostały a włoski zrobiły się ciemny blond
Kochana pisz off'a na jasny kolor, na wszelki wypadek Fajnie macie My też mamy staż 9 lat, 3 lata po ślubie cywilnym (kościelnego nie chcemy), no a dzieci planuje tak jak napisałam, zobaczymy co życie przyniesie . Ja brałam tabletki przez 8 lat, teraz po 3 m-ce po odstawieniu mam okres jak w zegarku i mam głęboką nadzieje, że nie będę miała problemu z zajściem.

Cytat:
Napisane przez Hanan26 Pokaż wiadomość
skoro trochę offu to i ja coś dorzucę od siebie zaraz skończę 19 lat i instynkt włączył mi się jakiś czas temu. koleżanka z klasy w ciąży jest (byłej klasy, bo już skończyłam szkołę) i trochę jej zazdrościłam jeszcze za młoda jestem na dziecko, bo dopiero studiować będę, ale w przyszłości bardzo bym chciała mieć dzieci. ogólnie ciągnie mnie też do ślubu z tż, bo prawie 3,5 roku jesteśmy razem. jakaś dziwna jestem, bo inne dziewczyny w moim wieku myślą o imprezach etc, a ja o dzieciach
Każdy dojrzewa inaczej Ważne jest aby dwie osoby tego chciały, żeby spełniać się nie tylko jako mama i nie rezygnować z siebie. Ja wiem, że się da i jeśli ktoś jest gotowy na dziecko wcześniej to napewno dały by sobie radę

Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2013-05-18 o 12:28
Stary 2013-05-18, 12:28   #443
HairMania
Wtajemniczenie

GG do HairMania

Cytat:

Mnie fryzjerka naciągnęła w salonie na 25 za litr a na allegro dałam coś 16 z groszami z przesyłką!
Właśnie myślałam o tym by przejść się do jakiegoś salonu ale przeczuwałam , że będą chcieli sobie dobrze zarobić

Cytat:
ja kupiłam 250ml Kallosa Latte za 5 zł w drogerii Hebe
Google powiedziało mi , że w moich okolicach niestety nie ma tych drogerii
Niestety u mnie tylko Rossmann , drogeria Topazu i Gamy a tam raczej tego nie znajdę

Cytat:
Nie ma czego zazdrościć , naprawdę Jeszcze pamiętam jak byłam mała i wołano za mną cyganka a ostatnio nawet mój inteligentny sąsiad stwierdził, że mój tata musiał być murzynem (pomijam już ten fakt , ze mojego tatę zna i jest rasy białej ) :. Gdy poszłam do szkoły średniej mówiono na mnie mulatka ...dziwni są ludzie

Edytowane przez HairMania
Czas edycji: 2013-05-18 o 12:29

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-18, 12:34   #444
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie ma czego zazdrościć , naprawdę Jeszcze pamiętam jak byłam mała i wołano za mną cyganka a ostatnio nawet mój inteligentny sąsiad stwierdził, że mój tata musiał być murzynem (pomijam już ten fakt , ze mojego tatę zna i jest rasy białej ) :. Gdy poszłam do szkoły średniej mówiono na mnie mulatka ...dziwni są ludzie
Jestem w szoku, jak można być tak chamskim
Chciałam właśnie ominąć porównanie do cygana bo mój mąż też tak wygląda ale nigdy z tego powodu nie miał jakiś przykrości a nawet nie zdarzyło mu się chyba żeby ktoś na niego tak powiedział
Jezu ludzie są okropni, mnie też nazywali porcelanową lalą ze wzg. na cerę albo mówili że jestem wiecznie chora Nie dogodzi naprawdę.

Zuzia już na świecie

Stary 2013-05-18, 12:48   #445
poziomkowa truskawka
Raczkowanie

Cytat:
wszyscy nagle o tym myślą. nawet moja siostra już w ciąży jest. ale piękne dziecko będzie - mulatek
Gratulacje .
A jak będzie dziewczynka to ciekawe jakie włoski będzie miała

Cytat:
Napisane przez Hanan26 Pokaż wiadomość
ależ dzieciowy temat się zrobił
Dobrze Cie rozumiem bo jestem niewiele starsza (20 lat) i jak widzę małe dziecię albo kobietę z brzuszkiem to aż mi się serce raduje
Tż jednak nic takiego jeszcze nie czuje no i moje studia są znaczną przeszkodą . Musze uzbroić się w cierpliwość :P

Cytat:
Chciałam właśnie ominąć porównanie do cygana bo mój mąż też tak wygląda ale nigdy z tego powodu nie miał jakiś przykrości a nawet nie zdarzyło mu się chyba żeby ktoś na niego tak powiedział
Jezu ludzie są okropni, mnie też nazywali porcelanową lalą ze wzg. na cerę albo mówili że jestem wiecznie chora Nie dogodzi naprawdę.
ludzie czasami są tak bezmyślni , że szkoda słów..

Blondyneczki stosowała któraś timotei złociste refleksy ?

poziomkowa truskawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 12:52   #446
HairMania
Wtajemniczenie

GG do HairMania

Cytat:
No niestety ja jeszcze w dodatku byłam strasznie chuda i ciągle słyszałam, że chyba mnie w domu głodzą i to dosłownie co krok , a ja po prostu mam szybką przemianę materii
Niektórzy ludzie są naprawdę beznadziejni .
Ale żeby nie było tak do końca offtopowo to siedzę własnie z praktycznie wykończoną odżywką Garniera AiK i marzę tylko o tym by ją spłukać i wetrzeć kozieradkę Gdy wcierałam ją rano i wieczorem włosy rosły mi dosłownie w szaleńczym tempie ale teraz często o tym zapominam i zwykle wcieram tylko wieczorem W dodatku znowu zauważyłam że najniższa partia włosów się przerzedza ... muszę je podciąć i kupić maskę bo innej rady nie ma

Stary 2013-05-18, 13:13   #447
Mrs Mysza
Raczkowanie

Cytat:
No niestety ja jeszcze w dodatku byłam strasznie chuda i ciągle słyszałam, że chyba mnie w domu głodzą i to dosłownie co krok , a ja po prostu mam szybką przemianę materii
Niektórzy ludzie są naprawdę beznadziejni .
Ale żeby nie było tak do końca offtopowo to siedzę własnie z praktycznie wykończoną odżywką Garniera AiK i marzę tylko o tym by ją spłukać i wetrzeć kozieradkę Gdy wcierałam ją rano i wieczorem włosy rosły mi dosłownie w szaleńczym tempie ale teraz często o tym zapominam i zwykle wcieram tylko wieczorem W dodatku znowu zauważyłam że najniższa partia włosów się przerzedza ... muszę je podciąć i kupić maskę bo innej rady nie ma
Oj tak, ludzie to potrafią być okropni. Ja też od dziecka jestem szczupła i zdazyło mi się słyszeć że pewnie nic nie jem, albo ciągle na diecie, a nawet że jestem anorektyczką Ręce opadają... Najlepiej się nie przejmować

Właśnie się zastanawiam, czy nie zrobić dziś laminowania włosom

Edytowane przez Mrs Mysza
Czas edycji: 2013-05-18 o 13:14
Mrs Mysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 14:24   #448
Skarfejs
Zakorzenienie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40865707]Nie zazdrość, masz piękną taflę a mnie bliżej do mitoły rażonej piorunem niż do prawdziwej kręconowłosej
[/QUOTE]

Witaj w klubie
Cytat:

A ile opakowań zjadłaś?

Cytat:
Piłaś zwykły ocet??
Stary 2013-05-18, 14:36   #449
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Skarfejs Pokaż wiadomość
Witaj w klubie
Czyżbyś była moją miotłową siostrą?

Cytat:
Pamiętam jak piłam go szklanke dziennie, pychotka :x
Po co piłaś tyle tego octu?
Stary 2013-05-18, 14:47   #450
Hanan26
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, ludzie są okropni i niewyrozumiali. każdy ma inny wygląd i to chyba naturalne, że jeden może być ciemniejszy a drugi jaśniejszy.

Cytat:
ależ dzieciowy temat się zrobił
Dobrze Cie rozumiem bo jestem niewiele starsza (20 lat) i jak widzę małe dziecię albo kobietę z brzuszkiem to aż mi się serce raduje
Tż jednak nic takiego jeszcze nie czuje no i moje studia są znaczną przeszkodą . Musze uzbroić się w cierpliwość :P

mój tż z charakteru jest podobny do mnie, ale też czuje się za młody na ojcowanie. oczywiście co do ślubu, to tylko moje takie marzenie, które cicho siedzi w moim sercu i czeka na spełnienie może kiedyś nadejdzie taki dzień...
faceci inaczej postrzegają sprawy ciążowe, a my babki rozanielamy się nad dzieciami

zrobiłam sobie psikadło do spryskiwania końcówek z oleju i dwóch odżywek + woda. chciałam dodać gliceryny, ale bałam się, że zrobi mi puch w wilgotne dni. psikacz chyba nadaje się jako b/s, bo nie myłam dziś włosów, a nałożyłam to na nie i jak wyschły były nieobciążone

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości