|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Zapuszczanie włosów część III
dziewczyny! przestraszyłyście mnie z tym CP. Nie wiem czy kupię kolejne opakowanie. I tak biorę teraz dużo leków.
nie zaobserwowałam jakiegoś mega szybkiego wzrostu dlatego, łatwo będzie mi to odstawić. postawie na wcierki i masaże. Słyszałam że wax może zdziałać cuda ale jak dla mnie masaż skóry głowy waxem prowadzi do tego, że mam poźniej przetłuszczone włosy. A podobno wspomaga wzrost włosa. |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do CP -wszystko jest dla ludzi, tylko z umiarem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część III
Dziewczyny poratujcie mnie chociaż troszkę. Co prawda mam maskę do włosów z Alterry Granat z czymś tam i jak na razie nakładałam ją tylko chyba 2 razy. Nie zauważyłam jakiegoś efektu WOW, może nawet troszkę mi obciąża włosy (?) bo jakieś takie przyklapnięte są szybko po jej użyciu. Zauważyłam, że chyba naprawdę wpadłam w szał włosomaniactwa bo codziennie kombinuję jakby tu namówić mamusię na kolejny kosmetyk do włosów ( tak, muszę wszystkie zakupy konsultować z mamą bo żem nie jest pełnoletnia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o wybór masek - kieruj się składem. Jeśli nie umiesz jeszcze czytać składów, na wizażu jest cała baza analiz składów kosmetyków i wątki ze wskazówkami czym się kierować. Jest nawet cała baza składników z ich opisem. Wystarczy poszukać (zarówno na wizażu jak i na blogach ![]() Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2013-05-18 o 08:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 | ||
Wtajemniczenie
|
Ja też, może pod koniec roku staranka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#426 |
Wtajemniczenie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40868184]To spróbuj użyć Waxa bez masażu. Aczkolwiek zarówno masaż i jak i SLS zawarty w Waxie (może wysuszać skalp, a to paradoksalnie prowadzić do przetłuszczania się skalpu) może tu być winny. Musisz pokombinować
![]() Co do CP -wszystko jest dla ludzi, tylko z umiarem.[/QUOTE] próbuje go wykorzystać na różne sposoby. Chciałam dorwać jakąś maske która mogłabym stosowac także na skóre głowy. No trudno może kiedys na taką trafię ![]() Nigdy nie miałam masek kallos ale duzo o nich słyszałam na wizażu. Ostatnio w sklepie widziałam takie maski czy to jest cos nowego?? Edytowane przez _Angelina_ Czas edycji: 2013-05-18 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#428 |
Wtajemniczenie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40868184]To spróbuj użyć Waxa bez masażu. Aczkolwiek zarówno masaż i jak i SLS zawarty w Waxie (może wysuszać skalp, a to paradoksalnie prowadzić do przetłuszczania się skalpu) może tu być winny. Musisz pokombinować
![]() Co do CP -wszystko jest dla ludzi, tylko z umiarem.[/QUOTE] mam waxa rainforrest zielonego |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
Ok hm...wiesz co ja bym go użyła do mycia włosów kubeczkowo skoro ma SLS w składzie
![]()
#430 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tu masz skład tej z lnem a tu tej z jedwabiem. Piszesz, że chcesz kłaść maskę na skalp. Jeśli takiej szukasz, to musisz też sobie odpowiedzieć na pytanie - w jakim celu? Nawilżenie, porost, likwidacja łupieżu, czy coś innego? Na nawilżenie lepiej nakladać samego gluta z siemienia lnianego, na porost lepsze są moim zdaniem wcierki, a z łupieżem potrafią się rozprawić niektóre oleje. Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2013-05-18 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40868846]Dość nowe toto. Już wiosną natknęłam się na nie w necie. Co do Bingaczy na skórę głowy - te nowe (stare bez tego składnika nadal są gdzieś w obiegu z tego co widziałam) mają już DMDM Hydantoinę (konserwant, uwalniacz formaldehydu, jeśli mnie pamięć nie myli) i jeśli jesteś wrażliwcem, to nie polecam kłaść na skalp. Jeśli Hydantoina Ci nie straszna to nie ma o czym mówić ![]() Tu masz skład tej z lnem a tu tej z jedwabiem. Piszesz, że chcesz kłaść maskę na skalp. Jeśli takiej szukasz, to musisz też sobie odpowiedzieć na pytanie - w jakim celu? Nawilżenie, porost, likwidacja łupieżu, czy coś innego? Na nawilżenie lepiej nakladać samego gluta z siemienia lnianego, na porost lepsze są moim zdaniem wcierki, a z łupieżem potrafią się rozprawić niektóre oleje.[/QUOTE] dziekuję bardzo. głownnie zalezy mi na poroście. Pozostanę przy jantarze a te maski bedę nakładała jedynie na długość |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Wtajemniczenie
|
Oh
![]() ![]()
#433 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zauważyłam, że chyba naprawdę wpadłam w szał włosomaniactwa bo codziennie kombinuję jakby tu namówić mamusię na kolejny kosmetyk do włosów ( tak, muszę wszystkie zakupy konsultować z mamą bo żem nie jest pełnoletnia ![]() skąd ja to znam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ukośne - oj tam oj tam, ja uwielbiam wodę z kiszonych ogórków ![]() ![]() ja też mam bardzo suchą cerę i ręce i ogółem wsio, więc smaruję olejkiem - bo co lepiej nawilży niż olej? : ) arganowy na łapki, końcówki i buzię - lepszego efektu jeszcze nie miałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O ooo to będzie śliczny dzidziuś ![]() Sorry za OFF ![]()
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
Inkus 97 Ja pytałam dziewczyn w wątku walka o piękne włosy..co robić one tam doradziły mi żeby używać odżywek emolientowych a raz na 2 tygodnie czyli wypada co 4 mycie użyć odżywkę proteinową akurat po przeczytaniu listy z blogu wiedźmi kociołek zauważyłam, że mam akurat w domu ten sleek line (dostałam od przyjaciółki fryzjerki w prezencie), więc używam go co 4 mycie. Wczoraj też włoski oczyściłam garnierem fructisem nutri odbudowa z slsem. Nie miałam skóry podrażnionej.
Jeśli chodzi o tą alterrę z granatem moje włosy nie są po niej spektakularne. Właściwie jest ona u mnie na ostatnim miejscu. Potem jest garnier fructis color resist, Garnier Aik, a najlepsza dla moich włosów jest maska z joanny miód i cytryna i oczywiście mam też z joanny tą samo odżywkę b/s. Widzę, że moje blond włosy uwielbiają miód stąd teraz będę częściej zaopatrywać się w odżywki z tym specyfikiem. Angelika Ja bym ten wax dawała wyłącznie na długość. Akurat ja mam waxa bez sls i mam po nim super ładne włosy i spokojnie 4 dni nie mam tłustego skalpu ![]()
#436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie do tych, którym udało się kupić Kallosa bądź Stapiza stacjonarnie...w jakiej cenie udało wam się kupić ? nie wiem czy zamawiać z all czy szukać stacjonarnie , bo szczerze powiedziawszy z przesyłką wychodzi trochę sporawo ale 'na miejscu' pewnie jest droższy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#438 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Wtajemniczenie
|
Przeciwieństwa się przyciągają
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Życzę wam ładnych dzieci ja i mąż mamy ciemny blond włosy jasną karnację i jasne oczy. Patryczek urodził się z rudymi włoskami i niebieskimi oczkami. Oczka zostały a włoski zrobiły się ciemny blond ![]()
Zapuszczam włosy: Walczę z moimi włosami od 18.03.2013r. ![]() Kręcone włosy ![]() Moje włosiska: Album Edytowane przez reliable1987 Czas edycji: 2013-05-18 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#442 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2013-05-18 o 12:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#443 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Google powiedziało mi , że w moich okolicach niestety nie ma tych drogerii ![]() Niestety u mnie tylko Rossmann , drogeria Topazu i Gamy a tam raczej tego nie znajdę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez HairMania Czas edycji: 2013-05-18 o 12:29 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chciałam właśnie ominąć porównanie do cygana bo mój mąż też tak wygląda ![]() ![]() Jezu ludzie są okropni, mnie też nazywali porcelanową lalą ze wzg. na cerę albo mówili że jestem wiecznie chora ![]()
![]() |
#445 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak będzie dziewczynka to ciekawe jakie włoski będzie miała ![]() Cytat:
![]() Dobrze Cie rozumiem bo jestem niewiele starsza (20 lat) i jak widzę małe dziecię albo kobietę z brzuszkiem to aż mi się serce raduje ![]() Tż jednak nic takiego jeszcze nie czuje no i moje studia są znaczną przeszkodą . Musze uzbroić się w cierpliwość :P Cytat:
Blondyneczki stosowała któraś timotei złociste refleksy ? ![]()
![]() |
#446 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niektórzy ludzie są naprawdę beznadziejni . Ale żeby nie było tak do końca offtopowo to siedzę własnie z praktycznie wykończoną odżywką Garniera AiK i marzę tylko o tym by ją spłukać i wetrzeć kozieradkę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie się zastanawiam, czy nie zrobić dziś laminowania włosom ![]() Edytowane przez Mrs Mysza Czas edycji: 2013-05-18 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 | ||
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40865707]Nie zazdrość, masz piękną taflę a mnie bliżej do mitoły rażonej piorunem niż do prawdziwej kręconowłosej
![]() [/QUOTE] Witaj w klubie ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#449 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój tż z charakteru jest podobny do mnie, ale też czuje się za młody na ojcowanie. oczywiście co do ślubu, to tylko moje takie marzenie, które cicho siedzi w moim sercu i czeka na spełnienie ![]() ![]() faceci inaczej postrzegają sprawy ciążowe, a my babki rozanielamy się nad dzieciami ![]() zrobiłam sobie psikadło do spryskiwania końcówek z oleju i dwóch odżywek + woda. chciałam dodać gliceryny, ale bałam się, że zrobi mi puch w wilgotne dni. psikacz chyba nadaje się jako b/s, bo nie myłam dziś włosów, a nałożyłam to na nie i jak wyschły były nieobciążone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.