Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 12:04   #421
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja jestem kp z trzema porcjami mm czyli w sumie taka kp do d.u.p.k.i. i będę rozszerzać po 4 miesiącu.

Ja też pochwale się Bartusiem i obalem

Ale się skupia na tym oballu

A moja się wkurza jak jej daje, bo nie może do buzi wsadzić i tlyko językiem liże
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:06   #422
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no właśnie wczoraj sobie załatwiłam tabletki i tak sobie dziś patrzę w kalendarz kiedy to okres powinnam dostać. Ostatnio dostałam 25 dc, 24dc a dziś jest 31dc. Mam nadzieję że to się wszystko reguluje bo w sumie nie było okazji żebyśmy wpadli raz nam gumka pekła ale to na samym początku

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

8 zł się zaoszczędza, to w sumie niecałe dwie paczki chusteczek e to musi być na wszystkie. Ja biorę 4 bo Dadi już od dwóch dni na 4 jedzie
A regularne masz cykle normalnie?
Myślę że skoro nie było okazji żeby wpaść to raczej twój organizm się reguluje-niby do 6 miesięcy po porodzie dochodzi do siebie
Nie martw się-będzie dobrze

8 zł mieć a nie mieć za to już coś można kupić dla siebie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:08   #423
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A ja myslalam, ze chodzi o niszczenie skladnikow odzywczych...
To chodzi o to że nie można podgrzewać mleka matki bo zawiera jakieś białka które zmieniają w mikrofalówce swoje właściwości. Co do słoiczków nie słyszałam że nie można.
Stary 2013-05-23, 12:08   #424
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ogólnie jak słoiczek jest jeszcze nie otwarty to datę ma długą, jakies 3 lata Jak już się zacznie to tak: bobovity wszystkie 3 dni a np. hipp to obiadki 2 dni a deserki 3 dni.
Ja podgrzewam w zamykanym pojemniczku w mikrofalówce (oczywiście pojemniczek przeznaczony do mikrofalówki). Podgrzewam tylko tyle ile ma Igi zjeść. Resztę słoiczka do lodówki. Jak nie zje części tego co podgrzałam to do wyrzucenia. A kiedy ma zjadać cały słoiczek to też nie wiem
Pytalam o nieotwarty, bo nie wiem czy zapasy robic

Dziekuje

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja jestem kp z trzema porcjami mm czyli w sumie taka kp do d.u.p.k.i. i będę rozszerzać po 4 miesiącu.

Ja też pochwale się Bartusiem i obalem
Chyba rzeczywiscie dobrze, ze po 4 mscu, skoro sa 3 porcje mm

Jaaakie zainteresowanie!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:10   #425
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A może ma za dużo wrażeń w ciągu dnia i jest przestymulowany a w nocy mu się to przypomina? Mój Grześ już stary koń a nieraz jak jest za bardzo zmęczony to gada przez sen, jęczy, wstaje... A normalnie na spokojnie to śpi jak zabity. Ania czasem popłakuje, to jest taki krótki dość przeraźliwy szloch ale zwykle jednorazowy, nie żeby co godzinę...

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

uwaga uwaga przeprowadzam referendum

Bo właśnie zauważyłam że napisałam z Wami ponad 300 postów, łatwo mi się liczy bo nie piszę na żadnym innym wątku na wizażu, nigdzie nie pisałam dotąd nawet pojedynczych postów o ile pamiętam. No i w związku z tym chcę zapytać czy zasłużyłam na dostęp do klubu Wiem że miało być od stu a ja mam 300 no ale może mimo to wolałybyście być w zamkniętym gronie i dlatego pytam. Nie obrażę się jakby co, ja tylko żałuję czasem że nie widzę zdjęć które wrzucacie w klubie
nooooooo ba
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień doberek

ja tylko chcę się zameldować i uciekam, bo mam dzisiaj ambitny plan doprowadzić mój dom do stanu domu bałaganiary Fewci do tego pranie, obiad, bla bla bla...

a i dziewczyny skazowców - moja teściowa odkryła fantastyczną rzecz - mleko z obniżoną zawartością laktozy! właśnie zjadam płatki z mlekiem

miłego dnia, do zgadania!
ajjjjjjjj zjadlabym plateczki albo..... napiłabym się gorącego kakao ajjjjjjjjć.
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziewczyny chciałam wam tylko napisać, że dzisiaj w nocy odszedł mój wujek, choćbym się miała teleportować to pojadę na pogrzeb.....jest mi strasznie, strasznie ciężko.....
Kochana, bardzo mi przykro.. trzymaj się

hej kobietki, ja dzis rano bylam z małą na ponownym pobraniu krwi, z wynikami w poniedziałek...mała tym razem płakusiała... ech ale ludzie jacy mili, taka juz kolejka była rano a dużo osób do mnie " pani z tym malenstwem to wchodzi pierwsza!" a wiecie nawet nic nie mowiłam czy moge pierwsza itd. oby te wyniki były dobre

co do narzekania ze Wam tzci nie pomagają i ze czujecie sie jak samotne matki, u mnie niestety to samo, ale to nie to że tzt nie chce, tylko nie może, niestety delegacje ma od pon do piątku lub sb.. taka praca....... ;( a ja nie mam do niego o to pretensji, widzę jak zapierdziela, zeby bylo nam lepiej... sama sobie daje rade, myśle że dobrze mi idzie;p jednak czasem padam na pyszczek ; p

Fewciu, kochana, zrób badania jak dziewczyny radzą
Hope, jezusiu.. kochana, jak Ty dajesz rade bez persenu?:p ja to CI współczuje, bez kitu.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:12   #426
litllesweetangel
Lurker ;)

TZ wrocil, byl w 3 biedrach w zadnej nie bylo jeszcze tych pieluch

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:13   #427
ILLUSION
Wtajemniczenie

Aaaaaaaaaaa zapomniałabym w referendum głosuję za Kiją

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 12:15   #428
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

lady bardzo mi przykro, ale pomysl, ze wujek juz nie cierpi
fewciu musisz zadbac o siebie, Blanka potrzebuje zdrowej mamy
hope to chyba nie to, co mysle....
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:16   #429
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Ale jaja. Dzwonili do mnie przed chwilą z Pupu że mam iść na staż do księgarni i co teraz
Z jednej strony fajnie praca w księgarni nie jest ciężka a i kasę byś miała,nie wielką ale zawsze na drobne wydatki by było. Druga strona wiadomo jaka

Ja mam podpis we wtorek i boję się że też mi coś wymyślą... Chociaż w sumie ostatni raz miałam od nich propozycje przeszło rok temu na kierownika sklepu meblowego potem już długo długo nic z resztą nigdy nic nie mają dla ludzi z moim wykształceniem
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-23, 12:19   #430
meneq
Zakorzenienie

nawijko bedzie dobrze. Daj znac ile wazy Kubus.
Stary 2013-05-23, 12:21   #431
e_vel
Wtajemniczenie

Gaduły... nie wyłamię się bo na każdej stronie ktoś narzeka, ale NIE IDZIE WAS NADROBIĆ...

Byłam w Biedronce po Dady - NIE MA jedną paletę przywieźli i się rozeszły zaraz po 8 rano Znając ludzi to je obłapili jak szarańcza... A zawsze wszystko leży długo jeszcze po gazetce. Słoiczki kupiłam, ale przejścia miałam bo wzięłam normalnie z półki - pytam się babki czy te wchodzą w promocję, ona że tak, a przy kasie się okazało, że nie... I musiała wycofać, a ja zaiwaniać do takiej kartonowej szafy co stała przy kasach

Oczywiście nie zapomniałam o rossie
Kupiłam krem na noc i na dzień dla mamy Lirene (dotanie na imieniny do swterka), a dla siebie: krem BB, 2 cienie (rozświetlający i czekoladowy) i szminkę (różową) Miss Sporty i chusteczki do demakijażu.

Upolowałam w ciucholandzie śliczną sukienkę nową z metkami z Cubusa dla Mai - rozmiar 80, kolor fioletowy - welurkowa

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
kupiłam tez dziś stejki rostbef i myśle jakby je tu z czym? szparagi też kupiłam bo nigdy nie jadłam i zawsze chciałam kupić lubicie?
ja bardzo lubię ale zielone - trzeba pamiętać, żeby dobrze usunąć tą twardą część bo inaczej wychodzą gorzkie (przy białych też)

Cytat:
A tak swoją drogą, to nie wiem czemu, ale zawsze jak patrze na wasze zdjęcia to kojarzycie mi się z Wrocławiem i czemu? Nie wiem
Mi też, mi też - może dlatego że dziwnym trafem mi się z Pierwszą Miłością kojarzą - a w czołówce tam zdjęcia są takie ładne jak Bokeh robi

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dooooobra dziewczyny
Dzieć śpi,ja wykąpana,mąż bzyknięty -każdy zadowolony więc dzień uważam za zamknięty

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Opowiem Wam co mi się dzisiaj przydarzyło.
uważaj na siebie
Cytat:
dziewczyny chciałam wam tylko napisać, że dzisiaj w nocy odszedł mój wujek, choćbym się miała teleportować to pojadę na pogrzeb.....jest mi strasznie, strasznie ciężko.....
bardzo mi przykro
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:23   #432
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
TZ wrocil, byl w 3 biedrach w zadnej nie bylo jeszcze tych pieluch
dziwne, u mnie w biedrze wszystko juz jest
a i kupilam te dady, pierwszy raz, wczesniej pampersy. Jak na razie podobają mi sie, acha kupiłam juz rozmiar 4 bo małą bardzo juz uciskały 3;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-05-23, 12:28   #433
e_vel
Wtajemniczenie

Hope Ty to się nastresujesz... jak Ty masz nie być nerwowa, jak Ci tak ciśnienie podnoszą... Apropo @ ja mam jak w zegarku... A test robiłaś?

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Przyznajcie się, co która w Rossmannie kupiła?
Stary 2013-05-23, 12:30   #434
bijkora
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40952129]Nawijko, to niepodgrzewanie w mikro tyczy się tego, że może się nierówno podgrzać - ale logiczne przecież, że przed karmieniem trzeba zamieszać [/QUOTE]

Ja na jakimś jedzonku wyczytałam że nie mozna w mikrofali bo występuje ryzyko poparzenia. Ale może to na mleku było.. Zabij a nie wiem

Cytat:
I ja !

Dziewczyny, dzisiaj może nie być, fakt. Ale często tak jest że później dorzucają, bo znów towar przyjedzie .

Wiecie, byłam w mojej Biedrze, a tam cały kosz z tymi oballami, nikt tego nie kupuje, ja sobie wybieram wybieram, podeszła pracownica i mówi mi : Pani tego nie kupuje, za takie gówno tyle pieniędzy, kto to widział ? Powiedziała że wcale nie schodzi No to fajnie w taki razie, poczekam aż przecenią i będzie 10 zł ( mam nadzieję ze za 2 sztuki, chociaż do tego czasu mogą się już gapnąć )

Włosomaniaczka

Stary 2013-05-23, 12:30   #435
mala_19kw
Zakorzenienie

Oskar śpi już przeszło dwie godziny dlatego wszystko udało mi się nadrobić właśnie się szamocze ale ślipia jeszcze zamknięte

Ewik-kciuki za ekg
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 12:30   #436
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
To chyba jednak ja pobije Blanka spala od 21 do 21.30 a potem od 1-2. Masakra! Bardzo płakala i nie wiedziałam co robić. Potem już i mi łzy zaczęły lecieć ;(

Opowiem Wam co mi się dzisiaj przydarzyło. Tak jak wcześniej pisałam,Blanka spala tylko niecałe dwie godziny. Mąż wstał do pracy o 5 więc ja poszłam po pampersa dla Małej (spala z nami). Zmieniłam,wracam i pamiętam tylko że przewróciłam się na ziemię. Ocknęłam się za jakiś czas już na łóżku. Mała płacze,mąż przy nas i robi mi zimne okłady. Za chwilę znowu zemdlałam i tak jeszcze dwa razy. Mąż został w domu bo dzisiaj szczepienie. Dziewczyny nigdy rodzaj nie czułam. W głowie mi się kręci i cały czas mi słabo. Chciałam być silna i każdej nocy sama wstawać do Blanki ale chyba nie tedy droga
Mało tego,lekarz mi nie pozwolił zaszczepić bo powiedziałam że mała troszkę kaszle,ona mówi że niby nic nie słyszy ale poczekamy czy nie będzie gorączki.
Blanka waży 5700,jest powyżej 50centyla. Do tego zmiany na skórze są skazowe więc nadal zero białka. Wodniste kupy to nietolerancja laktozy,mamy podawać delicol.

Do tego byliśmy w biedronce,właściwie to w dwóch i panie mi powiedziały że tych pampersów nie ma od wczoraj,a promocja od dziś. Z racji że byłam zła to powiedziałam co o tym myślę!

Dla mnie za dużo jak na jeden ranek
Zjadło mi fewci cytat ale się cofnęłam.

Po pierwsze współczuję nocki
A po drugie to całe szczęście że mąż był w domu jak zemdlałaś. Jeju tak sobie myślę z teo co piszesz codziennie że Ty naprawdę mało śpisz bo Blaneczka biedna męczy się w tym aparacie i słabo śpi i Ty razem z nią. A odżywiasz się chociaż dobrze? Zrób koniecznie morfologię bo bardzo się zmartwiłam

Wiecie co wczoraj mojej mamie się przydarzyło? Jak wracała z zakupów to ktoś wbiegł za nią do klatki schodowej i próbował wyrwać torebkę. Zaczęła wiszczeć i zwiał. Jeju jak mi jej szkoda, wystraszyła się bardzo i teraz będzie w strachu chodziła. I to w biały dzień, o 17. Mówiła że miał kaptur na oczy naciągnięty więc nie wie czy to ktoś z osiedla kogo by poznała. A nierobów i narkomanów nie brakuje, stoją tacy 18-35 lat tylko i chleją zamiast za robotę się wziąść. Masakra

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-05-23 o 12:32
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:31   #437
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rowniez
Stary 2013-05-23, 12:31   #438
pstryczek84
Zakorzenienie

hej hej
jestem z Wami od rana, podczytuje podczytuje i dopiero nadgonilam. dziec dzis meeeeeeeeeeeeeega marudny wszedzie zle i ciagle placzek sie zalacza
mialam jechac dzis z matla i ciotka no i z malym (ja jako kierowca) do pobliskiego miasteczka na taki rynek/targ, ktory jest co czwartek. wiecie, takie wsiunskie stoiska pod golym niebem ale ze pokropywalo to se darowalam bo bym nie wyrobila z malym na reku (bo na wozek juz by nie bylo miejsca w aucie). a ze jeszcze zachowuje sie dzis co najmniej nieprzyzwoicie to bardzo dobrze sie stanelo ze zostalismy w domciu. teraz spi juz od godz. moze jak sie wyspi porzadnie to i humorex wroci. oby...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:32   #439
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hope, jezusiu.. kochana, jak Ty dajesz rade bez persenu?:p ja to CI współczuje, bez kitu.
właśnie się zastanawiam nad jakimś na nerwy czymś, ale co mnie nie ogłupi

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
lady bardzo mi przykro, ale pomysl, ze wujek juz nie cierpi
fewciu musisz zadbac o siebie, Blanka potrzebuje zdrowej mamy
hope to chyba nie to, co mysle....
ech wszystko przez TZ cały miesiąc dogaduje że zachowuje się jakbym była w ciąży albo do Dadiego o rodzeństwie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
dziwne, u mnie w biedrze wszystko juz jest
a i kupilam te dady, pierwszy raz, wczesniej pampersy. Jak na razie podobają mi sie, acha kupiłam juz rozmiar 4 bo małą bardzo juz uciskały 3;p
ja się po 16 wybieram do rossa i biedry ciekawe czy coś będzie..

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:32   #440
e_vel
Wtajemniczenie

bijkora u mnie też pełno i nikt tego nie chce... sama też narazie nie wzięłam...
Stary 2013-05-23, 12:33   #441
mala_19kw
Zakorzenienie

Narzucił sobie pieluche na buzię i śpi dalej to ja robię listę w takim razie dla męża
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-23, 12:35   #442
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hope Ty to się nastresujesz... jak Ty masz nie być nerwowa, jak Ci tak ciśnienie podnoszą... Apropo @ ja mam jak w zegarku... A test robiłaś?

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Przyznajcie się, co która w Rossmannie kupiła?
ja miałam co 26-27-28 różnie.. mam nadzieję że przyjdzie @, nie robiłam ale chyba dziś kupię..

Cytat:
Zjadło mi fewci cytat ale się cofnęłam.

Po pierwsze współczuję nocki
A po drugie to całe szczęście że mąż był w domu jak zemdlałaś. Jeju tak sobie myślę z teo co piszesz codziennie że Ty naprawdę mało śpisz bo Blaneczka biedna męczy się w tym aparacie i słabo śpi i Ty razem z nią. A odżywiasz się chociaż dobrze? Zrób koniecznie morfologię bo bardzo się zmartwiłam

Wiecie co wczoraj mojej mamie się przydarzyło? Jak wracała z zakupów to ktoś wbiegł za nią do klatki schodowej i próbował wyrwać torebkę. Zaczęła wiszczeć i zwiał. Jeju jak mi jej szkoda, wystraszyła się bardzo i teraz będzie w strachu chodziła. I to w biały dzień, o 17. Mówiła że miał kaptur na oczy naciągnięty więc nie wie czy to ktoś z osiedla kogo by poznała. A nierobów i narkomanów nie brakuje, stoją tacy 18-35 lat tylko i chleją zamiast za robotę się wziąść. Masakra
o matko, masakra.. współczuję... moim rodzicom kiedyś na środku osiedla, pod latarnią, pod blokiem do auta się włamali

Stary 2013-05-23, 12:35   #443
meneq
Zakorzenienie

Jeszcze Wam powiem, ze prze kapaniu Yae dzwigala sie do siadu. Wystraszyla mnie nie na zarty - nie bylam przygotowana i prawie prawie mi sie wyslizgnela
Stary 2013-05-23, 12:36   #444
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
:przytu l:
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:37   #445
hope01
Zakorzenienie

e-vel ile dałaś za BB i cienie? /z czego?

Stary 2013-05-23, 12:37   #446
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
właśnie się zastanawiam nad jakimś na nerwy czymś, ale co mnie nie ogłupi

ech wszystko przez TZ cały miesiąc dogaduje że zachowuje się jakbym była w ciąży albo do Dadiego o rodzeństwie

ja się po 16 wybieram do rossa i biedry ciekawe czy coś będzie..
Ooo, jak urojona to pol biedy. Zrob test, bedziesz sie tylko niepotrzebnie bardziej stresowac
Stary 2013-05-23, 12:40   #447
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
brrrrrrrrrrrrrrrrrrr, dobrze ze mamie sie nic nie stalo

Cytat:
Współczuję wam tych teściowych, u mnie wszystkie dziadki mają fioła na punkcie moich dzieciaków. U mamy jestem z nimi praktycznie codziennie, teściowie zwykle nas nawiedzają minimum raz czy dwa w tygodniu. O to żeby nie kupowali Grzesiowi prezentów bez okazji musimy z nimi walczyć bo już i tak się nie mieścimy z zabawkami choć młody ma dwa pokoje, nie wiem co będzie jak Ania dostanie drugie tyle, pół domu będzie zawalone zabawkami. Wszyscy gotowi do pomocy na każde skinienie i o każdej porze dnia i nocy. Do tego mieszkają wprawdzie parę km od nas ale za to dwa bloki od siebie więc jak się mają zająć którymś z dzieciaków to wyrywają go sobie z rąk. Nieraz się śmieję że muszę sporządzić listę kolejkową do zajmowania się Grzesiem (Ania sama zostaje na krótko jak mam coś do załatwienia) żeby było sprawiedliwie. Teściu jest fajny gość, teściowa czasem mnie wkurza ale to dlatego że jest nadopiekuńcza bo obiektywnie przyznaję że jest w porządku i wszystko by dla nas zrobiła. A moja mama - bo taty już niestety nie mam - jest moją najlepszą przyjaciółką. Zaczynam się zastanawiać czy my nie jesteśmy jacyś dziwni jak na dzisiejsze czasy

I męża mam fantastycznego, i dzieciaki... Ogólnie jestem zadowolona z życia
nic, tylko gratulowac rodzinki!

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
no i jednak idziemy jutro z rana do lekarza bo Niunio ma tak straszny kaszel, że biedy aż się krztusi jak odkaszlnąć nie może

oby nic poważnego nie wyszło

Cytat:

Pstryniu ja nie nauczyciel więc się nie znam ale czemu mi się wydaje że któraś z dziewczyn (Szajka...?) pisała że wam się te ferie doliczają do urlopu? Chyba że coś pokręciłam i chodziło właśnie o to że się nie doliczają?

wiem, wiem, tak, pytalam sie szajki o te ferie. powiedziala ze powinni doliczyc, na moj chlopski rozum tez tak sie wydaje ale dyrki zaczely mi cos tlumaczyc ze mialabym wtedy za duzo wolnego w ciagu roku bo za chwile wakacje itd i juz nie drążyłam tematu. ale jakbym nie zalatwila tego zwolnienia to bym drążyła, oj drążyła

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, co ja wczoraj przeżyłam z Małym. Koło 19 go nakarmiłam, zadowolony usmiechnięty, gadał coś do mnie i śmiał się, jak mu opowiadałam Lokomotywę (jego ulubiony wierszyk póki co) i nagle gdzieś ok 19:20 wpadł nagle w taką histerię, że szok. Brzuszek twardy jak skała, nóżki podkurczone, nie pomagało nic, tulenie, kołysanie, śpiewanie, leżenie na brzuszku,jak zaczęłam go bujać z nosidełku (uwielbia to) to zrobił "żabę" tzn nagle cisza, on się robi czerwony jak burak, zaciska oczka, piąstki i się strasznie drze, zwykle tak się zachowuje jak się czegoś boi... Darł się z 15-20 min, potem zrobiliśmy mu kąpiel i od kąpieli nie było dziecka, zmęczył się tym płaczem, dodatkowo był zmęczony bo od 16 nie spał więc pocysiał trochę z jednej piersi i od razu kima. Spał uwaga do 2:40 czyli 6 h, potem co prawda jak zjadł to zadowolony i skory do zabawy, uśmiechnięty ale po jakiejś godzinie usnął i wstał o 6:30, czyli dzisiaj obudził się tylko raz. Po prostu padł ze zmęczenia.... i bólu bo brzuszek go bolał jak nic, tylko od czego
Bidulka

Cytat:
Cytat:
uwaga uwaga przeprowadzam referendum
Jestem ZA!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:42   #448
gojka24
Zakorzenienie

Dziewczyny, które niedawno zaczęły się udzielać. Jak Wam się udało wbić w wątek?? Ja co się odezwę to moje posty zostają niezauważone.. Ostatnio nawet poruszony został temat koloru oczu... Wstawiłam dwa zdjęcia, żeby pokazać naszą zmianę na oczku i co??? Dwie osoby się odniosły... Zwykle to nikt nie zauważa, że coś piszę.... Szkoda...

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Daria tak się nauczyła że około 20.30 kąpiel, mleczko....czasem przysypia od razu przy jedzeniu a czasem jak zje i kładę ja do łóżeczka to od razu zasypia i spi 4-6 h. Tak sie nauczyła i wie ze wieczorem ma iść spać.
My też tak Pauline uczymy. Kąpiel, po niej jedzenie i odkładamy do łóżeczka, włączamy pozytywkę, daję pluszaka do przytulenia i sama zasypia.. Nawet w dzień ją uczę, aby sama usypiała, pod warunkiem, że ma swojego prosiaczka do przytulenia...

Cytat:
Ale jaja. Dzwonili do mnie przed chwilą z Pupu że mam iść na staż do księgarni i co teraz

Jeśli nie chcesz iść to poprostu idziesz do PUP bierzesz skierowanie i idziesz z nim do pracodawcy i z nim poprostu rozmawiasz, mówisz jaka sytuacja i prosisz, aby wypisał Ci na skierowaniu, że nie spełniasz warunków czy coś w tym stylu... Ale jeśli masz z kim zostawić maleństwo i chcesz to korzystaj.. Pieniądze się przydadzą a i okazja może się szybko nie powtórzyć....

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Ja chyba będę robić w ten sposób, że te 3-4 łyżeczki do jakiejś szklanki i to wsadzę do garnka z gorącą już wodą i to się samo zagrzeje.
Chyba, że źle myślę. Zaraz nam tu mamuśki powiedzą co i jak
Ja przekładam ze słoiczka tyle ile potrzebuję do kubeczka i podgrzewam w mikrofali. Oczywiście podgrzane jedzonko mieszam i próbuję, bo wiadomo, że w mikrofali nierównomiernie się pogrzewa...

Poruszałam niedawno temat odparzeń na szyjce i niedługo po tym któraś również o to pytała.. Próbowałam już wieeelu sposobów, ale nic nie pomagało. W aptece polecono mi krem nappiderm (15zł), podczas rozmowy mówię, że nic nie pomaga i wogle, że już nie wiem jak z tym walczyć i farmaceuta stwierdził, że może tam się drożdżaki rozwinęły i zaproponował, abym smarowała kremem clotrimazolum naprzemiennie z nappiderm i o dziwo pomogło. Ranka już nie jest czerwona i odparzenie zaczyna delikatnie schodzić... To tak na przyszłość, gdyby któraś miała ten sam problem...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:44   #449
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam podpis we wtorek i boję się że też mi coś wymyślą... Chociaż w sumie ostatni raz miałam od nich propozycje przeszło rok temu na kierownika sklepu meblowego potem już długo długo nic z resztą nigdy nic nie mają dla ludzi z moim wykształceniem
Ferdek
a czemu nie chciałaś być kierownikiem sklepu meblowego?
Cytat:
Oskar śpi już przeszło dwie godziny dlatego wszystko udało mi się nadrobić właśnie się szamocze ale ślipia jeszcze zamknięte
mój tak robi jak jeszcze się nie wyspał a już by coś wszamał i biorę go wtedy do cycka i on zje nie budząc się i po jedzonku śpi dalej

Aaa jeszcze mi wcięło hope cytat poprzednio.
Moim zdaniem to wina Twojego TŻta że matka jego tak się rozbestwiła bo jej na to pozwala. Gdyby raz, drugi i trzeci odmówił a nie stawał na głowie mimo że macie swoje życie i swoje sprawy to by się nauczyła samodzielności i może bardziej doceniła jego pomoc.
Stary 2013-05-23, 12:45   #450
Delicjanka
Zakorzenienie

DO kiedy ta promocja w ROSMANIE?! bo chce kupic jakies podklady iiiiii tusz i puder w kuleczkach i moze cos jeszcze

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości