|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#421 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 160
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
Cytat:
szybciej siê robi : D
![]() |
#422 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 86
|
Co do zamawiania coli light w kawiarni to bardzo siê wstydzê je¶æ przy ch³opaku (on jest jedyn± osob± w moim otoczeniu, która woli, ¿ebym nadal mia³a niedowagê)
Poa alpina, DudiBoy, Mahaszi – jak teraz siedzê przed komputerem (wyj±tkowo mam ca³e 15min dla siebie!) to widzê, ¿e macie racjê, ale jak przychodzi kolejny dzieñ z milionem zadañ to koñczy siê jak zwykle ![]() Z drugiej strony mam ju¿ do¶æ tego, ¿e ca³y czas nie mam na nic si³y, ledwo dajê sobie radê z obowi±zkami (o ¿yciu towarzyskim ani hobby nie ma mowy, wracam o 18.00 i w³a¶ciwie mog³abym pój¶æ spaæ), nie mam naturalnych cykli od lat a jeszcze siostra mi ca³y czas dokucza z powodu wygl±du (i ma racjê, bo wystaj±ce ko¶ci faktycznie s± nie³adne). Ale ju¿ nie bêdê tutaj offtopowaæ, mam nadziejê, ¿e ju¿ nied³ugo uda mi siê wrzuciæ sensowny jad³ospis... |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zabrzmia³o to tak, jakby gotowanie owsianki zajmowa³o kilka godzin ![]() ![]() Cytat:
I jeszcze facet, który lubi u Ciebie niedowagê... ![]() ![]() Kontroluj siê. Wrzucaj jad³ospisy nawet i codziennie. Nawet te brzydkie. Poopieprzamy Ciê trochê, ale bêdziesz mieæ mobilizacjê, ¿eby co¶ zmieniæ. Ka¿dego dnia zmieniæ choæ trochê, na lepsze. ¯ycie mamy tylko jedno - wy¶cig szczurów bêdzie zapier***a³ tak¿e wtedy, gdy my wyniszczymy siê do reszty. Poradzi sobie bez nas i nie zap³acze za nami... Czasem trzeba z czego¶ zrezygnowaæ ¿eby zawalczyæ o samego siebie.
![]() |
#424 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zim± basen ja jej nie gotuje, ja zalewam p³atki wrz±tkiem ,¿eby to wsi±knê³o i zrobi³a siê ciapa. moja owsianka nie jest p³ynna, bo tak mi siê smaczniej je : P
![]() |
#425 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 186
|
Cytat:
![]() a jakiej¶ konkretnej marki ketchup masz na my¶li? wczorajsze R I:owsianka na mleku ry¿owym z ³y¿eczk± surowego kakao w proszku, ³y¿eczka miodu wielokwiatowego z prywatnej pasieki, kopa malin ![]() II:(po za domem)bu³ka z ziarnami, serek homogenizowany truskawkowy III: miruna z piekarnika, kapusta kiszona polana oliw± z oliwek, pó³ woreczka br±zowego ry¿u IV:dwie kromki pszennego(domowy razowy wyszed³ ![]() do picia: zielona herbata, woda, kawa zbo¿owa na mleku (a i jeszcze wpad³ przed obiadem jeden, tyle co robiony, pyszny pieróg ruski z bu³k± tart± i mase³kiem, nie mog³am siê oprzeæ, ale tylko jeden ![]() Edytowane przez Reavela Czas edycji: 2013-08-25 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To mo¿esz zalewaæ p³atki gor±cym mlekiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Jedyne co bym zmieni³a w Twoim menu, to ten posi³ek na mie¶cie - no ale rozumiem, ¿e czasem akurat tylko takie produkty znajd± siê pod rêk±. Lepsza sucha bu³a i serek, ni¼li nie zje¶æ nic, albo jakiego¶ perfidnego fast fooda ![]() ![]() EDIT. A co do ketchupów - ja najbardziej lubiê Hellmann's, Heinz i Pudliszki. Wiadomo, ¿e ka¿dy ma dodatek cukru, ale akurat te nie maj± chocia¿ benzoesanu sodu i innych ¶wiñstw.
od 10.7.2005 - T¯ ![]() od 3.03.2014 praca ![]() od 11.07.2014 MGR IN¯ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-08-25 o 20:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 35
|
niedzielne Ppppp
¦niadanie ![]() 2 ¶niadanie: 4 kwadraty z ciasta francuskiego (6x6 cm),pieczonego z grillowanym bak³a¿anem,suszonymi pomidorami, serem mozzarella Obiad: faszerowana pieczona papryka, sa³atka z ogórków,pomidorów,cukinii ,broku³a,zi³a, ¶mietana 12% pasek czekolady mlecznej POdwieczorek: kawa³ek ciasta pani walewska ![]() bedzie KOlacja:miska kaszy mannej na mleku z miodem,kromka razowca z serem bia³ym po:czekolada z bakaliami, i jak???? |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
![]()
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedzenie to jedna z niewielu przyjemno¶ci na tym ¶wiecie, a Ty chcesz mi powiedzieæ ¿e jeste¶ z kim¶ i nie potraficie dzieliæ jej wspólnie? Wspó³czujê. Który facet lubi patrzeæ gdy jego dziewczyna siê g³odzi?! To chyba jakie¶ chore jest, wiêc mo¿e zastanów siê nad tym zwi±zkiem... Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-08-25 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 35
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#432 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 319
|
Niedzielne U:
I: owsianka z pestkami s³onecznika, brzoskwini± i ma¶lank±; II: kilka domowych ciastek owsiano-jaglano-gryczanych z d¿emem dyniowym; III: rosó³ z makaronem; na drugie plaster pieczonego schabu, fasolka mamut, trzy ziemniaki, pomidor z oliw±; IV: miseczka borówek amerykañskich, gar¶æ malin; kawa³ek cha³wy i kilka kosteczek nugatu z pistacjami; V: kromka razowca z paprykarzem jaglanym w³asnej roboty; smoothie szpinakowo-ogórkowo-cytrynowe z ³y¿k± siemienia lnianego (to by³ eksperyment - nieszczególnie udany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
Proszê porad¼cie,
jaki ser ¿ó³ty na redukcji polecacie? Szukam czego¶ dobrego na drugie ¶niadanie. Sery ple¶niowe uwielbiam - jednak z nich ju¿ zrezygnowa³am, wszystkie light i seropodobne odpadaj± (s± bez smaku). Mo¿ecie poleciæ jaki¶ z dobrym sk³adem?
#434 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mogê poleciæ wszystkie sery, które maj± jak najkrótsz± listê sk³adników ![]() ![]() Dzisiejsze U. (Wiem, ¿e trochê dziwnie zaczynaæ dzieñ od zupy warzywnej, ale zosta³a porcja z wczorajszego dnia, a ja planowa³am od rana poæwiczyæ. I jak siê okaza³o, wyj±tkowo przyjemne æwiczy³o mi siê po takim nietypowym ¶niadaniu ![]() ![]() I Talerz zupy z kalafiora, broku³ów, ziemniaków i marchwi, z miêsem z ¿eberek wieprzowych i zio³ami 1 godz. 30 min. æwiczeñ -> http://www.youtube.com/watch?v=ocWjGpBrTjg II Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z malinami, serkiem homo i mas³em orzechowym crunchy III Nototenia gotowana na parze, pó³ woreczka kaszy gryczanej, fasolka szparagowa z wody IV 3 kromki chleba graham: 1. z serem emmentaler, pomidorem i sa³at± 2. z serem lazur b³êkitny, pomidorem i sa³at± 3. z serem kozim, musem jab³kowym i sa³at± No a teraz wspólna degustacja 2 piw z T¯ ![]() Do picia: woda ¼ródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio³owa.
![]() |
#435 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 565
|
Cytat:
Poa alpina, ujê³a¶ wszystko tak dosadnie i tak prawdziwie, ¿e... ![]() Uwielbiam takie wypowiedzi - mówiê ca³kowicie szczerze. ![]()
![]() |
#436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mo¿e rzeczywi¶cie trzeba wróciæ do moich kochanych serów ![]() Jutro wyprawa rozpoznawcza, mo¿e uda mi siê co¶ fajnego zlale¼æ
![]() |
#437 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Dziewczyny... proszê o opiniê. ¯e muszê przytyæ, wiem, ¿e mi siê to w ogóle nie podoba, te¿ wiem, ale k³óciæ siê nie zamierzam. Kaloryczno¶æ posi³ków to jedno, moj± obsesj± sta³a siê za to ich objêto¶æ. Zwyczajnie bojê siê, ¿e mam/bêdê mia³a (?) ¿o³±dek jak wór i ta my¶l nie daje mi spokoju.
Jak to oceniacie? Wiem, ¿e kalorycznie mog³o byæ lepiej... ¦niadanie (7:45): * przedziwny placek otrêbowy (to W ZA£O¯ENIU mia³ byæ nale¶nik - co¶ por±ba³am? :P) posmarowany twaro¿kiem czekoladowym z gar¶ci± mieszanki studenckiej * nutridrink czekoladowy II ¶niadanie: a) baton Corny Big z orzechami (11:00) b) grillowany oscypek z ¿urawin± (13:00) Obiad (16:00): * nieca³e pó³ woreczka kaszy gotowanej * kotlet warzywny, z chudego miêsa (indyka chyba) - 1 * trochê buraczków * sok jab³ko-pigwa 250 ml Podwieczorek (19:30): * koktajl (200 g kefiru 1.5%, ok. 1.5 kiwi, ³y¿eczka otrêbów z ¿urawin±, ³y¿eczka ziaren s³onecznika) * ciasteczko Belvita naturalne Kolacja (22:20): * przedziwny otrêbowy placek (nieco mniejszy) z tuñczykiem z bulionu warzywnego (ok. 100 g - puszeczka), paroma pomidorkami i szczypiorkiem * nutridrink tropikalny |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 186
|
Cytat:
![]() o to dobrze, zazwyczaj jadam pudliszki albo hellman's ![]() Cytat:
![]() ![]() moje dzisiejsze, ju¿ dawno nie jad³am tak bez 'spiny' jak dzisiaj ![]() I: dwie du¿e kromki chleba pszennego z mas³em, czterema plasterkami szynki wieprzowej, pomidorem II:pe³noziarnisty makaron z duszonym kurczakiem i szpinakiem z radamerem ~ deser: nektarynka, ki¶æ winogron z ogródka, garstka poziomek i borówek III: dwa jajka sadzone z dwoma plasterkami szynki, pomidorem, cukini± IV:serek wiejski ze szczypiorkiem; marchew podgryzana podczas filmu [nak³adaj±c jajka na talerz przysz³o mi do g³owy, ¿e lepiej by³oby zamieniæ kolejno¶æ podwieczorka i kolacji, no, ale ju¿ trudno ![]() do picia: kawa zbo¿owa na mleku, zielona herbata, woda, melisa z pomarañcz± |
||
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 914
|
Cytat:
z natury masz niedowagê,czy wynika to z przesz³o¶ci zwi±zanej z zaburzeniami od¿ywiania b±d¼ innymi zaburzeniami? je¶li tak to powinna¶ rozwa¿yæ wizytê u psychologa, na pewno by³oby Ci znacznie ³atwiej bo przyczyna nie tkwi w samym jedzeniu ale g³êboko w psychice
![]() |
#440 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 506
|
Cytat:
pierwsze co rzuca siê w oczy to zbyt du¿a ilo¶æ otrêbów, b³onnika. po co napychasz siê trocinami, skoro i tak wiêkszo¶æ z tego nie zostaje przyswajana? obiad bardzo, bardzo redukcyjny. zamiast soku mog³a¶ do³o¿yæ wiêcej miêsa, czy kaszy, bo tak naprawdê co to jest pó³ woreczka? przerwa od ¶niadania do obiadu te¿ bardzo d³uga. takim batonikiem na pewno nie da siê naje¶æ, a tylko wywo³uje jeszcze wiêkszy apetyt. i w³a¶nie co do tego batonika. wybra³a¶ go bo jest niby zdrowszy, czy po prostu naprawdê tak bardzo go lubisz? na P mo¿esz sobie pozwoliæ na s³odycze, wybierz co¶ ulubionego, a nie co¶ co rzekomo jest zdrowe, a tak naprawdê mo¿e mieæ w sobie wiêcej syfu ni¿ mars czy snickers. no i w oczy rzuca te¿ siê mala ilo¶æ t³uszczów. przegryzaj orzechy, oliwa z oliwek, mas³o.. tego u Ciebie brak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 102
|
Moje wczorajsze P
![]() ¦: dwie kromki chleba razowego: 1. serek homogenizowany naturalny du¿o sa³aty (bo uros³a ¶wie¿utka w ogródku ![]() 2. du¿y plasterek szynki, sa³ata, pomidor, papryka i ketchup du¿y kubek inki na mleku z miodem, nektarynka po: mnóstwo orzechów fistaszków a¿ mie brzuch rozbola³ :p , suszone morele, jab³ko II¦: pierniki w czekoladzie (ze 3 wpad³y) ma³a kawa juz taka mocniejsza O: ry¿ bia³y ok. pó³ woreczka, polane du¿± ilo¶ci± gêstego sosu grzybowego zrobiony dopiero z co zebranych przez rodziców grzybów :p pyszno¶ci! i kotlecik du¿y mielony (drobiowo-wo³owy) sa³atka z ogórków, sa³aty, pomidorów P: troche w biegu bo zadzwonili ¿e mam przyj¶æ do pracy :/ du¿e jab³ko, 2x merci kawowe ![]() K: z racji ze pracuje w knajpce dostalam mega du¿ego nale¶nika z serkiem homogenizowanym, bananem, cukrem pudrem. Ledwo to wci±gnê³am :p do picia: 2x herbata zielona |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
[QUOTE=Poa alpina;42430767]Ale¿ proszê, mi³o mi
![]() Moim zdaniem, takie ¶niadanie wcale nie jest zbyt obfite. Ten pierwszy posi³ek ma byæ energetyczny i syc±cy. Je¶li na dodatek sama czujesz, ¿e od rana potrzebujesz kopa energii - no to masz odpowied¼ na swoje pytanie ![]() ![]() W dzisiejszym menu po ¶niadaniu nie spo¿ywasz ju¿ z³o¿onych wêglowodanów, wiêc tym bardziej jestem za solidn± porcj± owsianko-jaglanki rano. Sa³atka bardzo fajna, mam nadziejê, ¿e porcja by³a s³uszna. A ten owocojogurt? Sama robi³a¶ czy gdzie¶ kupiony? Pytam, bo nazwa jest niejednoznaczna ![]() Kolacja ok ![]() Bardzo dziêkujê ![]() nie,nie owocojogurt zrobi³am sama tylko go tak nazwa³am, jogurt naturalny zmiksowa³am z kawa³kami jab³ka,jagódek i brzoskwini ![]() próbujê je¶æ tyle,¿eby nie chodziæ g³odna,porcje s± solidne ![]() a o to moje R/U chyba nie jestem zadowolona z koñcówki dnia no ale czasem siê zdarza ![]() -ly¿eczka oliwy z oliwek. I; jaglanko owsianka z dodatkiem jodury greckiego,twarogu pó³t³ustego,cynamonu,brzo skwini,malin,wiórków kokosowych, tabl;CLA, kawa z mlekiem II taka przek±ska -;ma³a szklanka domowego roso³u do picia,gotowana pietruszka i kawa³ek selera; ( nie wiedzia³am, ¿e roso³ek mo¿e mieæ w sobie sporo bia³ka) III; 2 ¶rednie gotowane ziemniaczki z wody,kawa³ek gotowanego miêsa z indyka,kawa³ek duszonej piersi z kurczaka w marynacie zio³owej z dodatkiem oliwy z oliwek,surówka z bia³ej kapusty,papryki i ogórka; IV; 3lekkie wafle ry¿owo -zbo¿owe( ze sklepu ze zdrow± ¿ywno¶ci±) jab³ko; -GRILL U ZNAJOMYCH ![]() V; kawalek grilowanej piersi z kurczaka w jakie¶ marynacie z róznych przypraw, jeden pieczony w ognisku ziemniak posmarowany mase³kiem, papryka czerwona,pomidor,ogórek zielony; i ok 3 lampki wina wytrawnego czerwonego ![]() ![]() dzi¶ bêdziê mo¿e ju¿ lepiej ![]() R/U ³y¿eczka oliwy z oliwek I;jaglanko owsianka z jab³kiem,cynamonem,wiórka mi kokosowymi,twarogiem pó³t³ustym i jogo naturalnym, kawa z mlekiem bez cukru,kapsu³ka CLA; II;kromka kwadratowa razowca z ziarnami z 2 plastrami polêdwicy z ³ososia(cieniutkie te plastry jako¶ ![]() -jazda rowerem 10 km; III;OK 450 g mieszanki warzyw podduszonej na wodzie,udko gotowane z kurczaka posypane róznymi zio³ami, ma³y kubeczek ma¶lanki; IV;kawa z mlekiem bez cukru, 2 krateczki prostok±tne czekolady gorzkiej 90% kakao, V;tuñczyk w sosie w³asnym,pomidor du¿¿y ze szczypiorkiem; czy mo¿na codziennie pozwoliæ sobie na kratkê lub dwie tej czekolady gorzkiej? ![]() ![]() i Jak???? Edytowane przez annaona Czas edycji: 2013-08-26 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mam niedowagi, wed³ug BMI mieszczê siê w wadze prawid³owej, dobrze czuj±c siê we w³asnej skórze - i to jest przyczyna mojego oporu przed zyskaniem tych paru kilo (lekarz kaza³ mi doj¶æ do BMI 20, czyli wska¼nikowej wagi idealnej). S±dzê, ¿e gdybym mia³a prawdziw± niedowagê, by³oby mi siê ³atwiej pogodziæ z tym procesem... Co do t³uszczu - fakt, ma³o go u mnie. Jestem jednak cholernie wybredna, drób, ryby i owoce morza to jedyne miêso, jakie jestem w stanie prze³kn±æ, a ³oso¶ pojawi³ siê ju¿ parê razy w tym tygodniu. Je¶li chodzi o batonik zbo¿owy - tak, wolê go ni¿ taki zwyk³y, zw³aszcza ten orzechowy w³a¶nie. Klasyczne s± dla mnie zwyczajnie za s³odkie. Ale bardzo dziêkujê za opiniê. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#444 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 914
|
Cytat:
i uwa¿am jednak ¿e psychodietetyk to nie to samo co psycholog...rozwa¿ tak± propozycjê
![]() |
#445 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Psychologa rozwa¿ê. Jeszcze raz dziêkujê i przepraszam za off-top. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Lubiê ketchup tak¿e w nietypowych po³±czeniach np. z jajkami w jakiejkolwiek postaci. T¯ nie mo¿e tego poj±æ ![]() ![]() Orzechy s± wskazane zawsze i wszêdzie! ![]() ![]() Ca³kiem ca³kiem to Twoje R ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiesz, z tego pierwszego dnia to najmniej mi siê podobaj±... wafle ry¿owe, a wcale nie grill i czerwone wino! Kiedy¶ jad³am tego styropianu na potêgê, zastêpowa³am nim normalne pieczywo - teraz wiem, ¿e to przetworzony wiór, bez wiêkszej warto¶ci. Wiadomo, od czasu do czasu pochrupaæ mo¿na, dlatego nie jest to jakie¶ karygodne przewinienie - szkodliwe to to przecie¿ nie jest ![]() A wino ma mnóstwo antyoksydantów. To chyba by³ i tak najlepszy wybór na alkohol przy grillu, jaki mog³a¶ sobie zafundowaæ na R ![]() Taka gorzka czekolada to kopalnia dobroczynnych substancji - kosteczkê dziennie mo¿na swobodnie podci±gn±æ pod zasady zdrowego od¿ywiania.
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 325
|
Moje dzisiejsze R (bo weekend to pora¿ka
![]() 1. Jaglanka z homo, pó³ kostki twaro¿ku, miodem i wiórkami kokosowymi, nektarynka 2. Reszta jaglanki ze ¶niadania (bo rano porcja przeros³a moje mo¿liwo¶ci), 1,5 brzoskwini ufo 3. Dukanowa bu³ka (bo w domu mia³am tylko pszenny chleb) z mas³em, sa³at± i past± tuñczykow± (pomidory z puszki, tuñczyk, ser, por), szklanka koklajlu szpinakowo-ogórkowo-jab³kowo-imbirowego (wczorajsze odkrycie, pycha) Kawa bez mleka, bez cukru 4. Makaron razowy z kurczakiem w sosie kurkowym, druga szklanka koklajlu (bo z jednej porcji wychodz± dwie szklanki) Znów kawa 5. Sa³atka: 3/4 makreli, pó³ sa³aty, pó³ cebuli, du¿y pomidor. I jak? Jest ok?
#448 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 521
|
Cytat:
![]() Moje dzisiejsze eRrr, pierwszego dnia powrotu do pracy po pó³rocznym zwolnieniu lekarskim ![]() ¦niadanie: bu³ka orkiszowa posmarowana odchudzon± pastell± czyli suszone pomidory, bazylia i serek wiejski (nieco ods±czony z zalewy), do tego papryka grillowana Przek±ska:nektarynka, gar¶æ orzechów II ¦niadanie: sa³atka: kasza jaglana, kilka kostek fety, oliwki z migda³em, pomidor, kie³ki broku³a, pestki s³onecznika, siemiê lniane, wszystko skropione oliw± Obiad: 'gulasz' ze schabu, pieczarek, papryki i cebuli zagêszczony mielonym s.lnianym; kasza jaglana Kolacja: serek wiejski, pomidor, kie³ki broku³a Jako¶ wydaje mi siê dziwny ten mój jad³ospis... sama nie wiem co mi w nim nie pasuje.
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
R
I placuszki z 3 ubitych bia³ek i zmielonych p³atków owsianych z jogurtem nat., malinami i po³ow± brzoskwini II bu³ka graham z ziarnami (niestety lata³am po mie¶cie pó³ dnia, wiêc w biegu) III makaron razowy z pesto (samorobne) IV jogurt nat. z orzechami, pestkami dyni, waflem ry¿owym, p³atkami migda³owymi wszystko niestety na szybko dzi¶... koñcz± mi siê pomys³y na kolacjê. macie co¶ prócz kanapek i jogurtów?
#450 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 121
|
Cytat:
![]() I od razu wrzuce dzisiejszy: I Owsianko-manna z gruszka, jogurtem naturalnym i maslem orzechowym + kawa z mlekiem W pracy: Banan, kostka czekolady mlecznej II Tortilla posmarowana keczupem z kurczakiem, salata, tarta marchewka i suszonymi pomidorami Druga kostka czekolady do kawy; pare godzin pozniej jablko W domu: III Makaron pelnoziarnisty z tunczykiem, brokulami, oliwkami, cebula i czosnkiem w sosie pomidorowym (wlasnej roboty) Cwiczenia IV Serek wiejski albo jajko z warzywkami
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.