![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: masażer na cellulit
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
Mnie trochę boli, ale ja robie na 3 lub 4. I nie robię po wewnętrznej stronie ud. Na pupie mi się ciężko robi, czasem mi się za bardzo zasysa w jednym miejscu. Pamiętam, że jak robiłam pierwszy raz to mnie ręce bolały od ciągnięcia tego masażera. Teraz robię przód sama, a tył robi mi TŻ.
![]()
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam na ebay niemieckim
![]()
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
ehhh
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fusy z kawy na cellulit ??
znowu mam to na nogach i dalej roznicy nie widze
![]() a przeciez wakacje tuz tuz;((
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
u mnie po pierwszym razie było widać efekty, nigdy nie miałam tak gładkiej skóry, co do celluitu to nie wiem czy mi to coś dało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
ja juz mam dosyć tych masaży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
Ale wiadomo ze celulitu nie zlikwiduje się tylko jakimś specyfikiem. Potrzebna jest dieta no i ćwiczenia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
Kurcze nie mam w domu wódki. Chętnie wypróbuje to mazidło. Często biorę peelingiem kawowym, ale nie widze różnicy między tym co było, a tym co jest. Wcześniej nie używałam nic na cellulit bo bardziej martwiły mnie rozstepy. A od paru dni stosuje to serum Eveline co podała darusia1 co do chłodzenia to zgadzam się, ale czy mi co zmniejszy tą skórke pomarańczową to nie jestem pewna.
Tak jak pisała Bezelka potrzebna jest dieta i ćwiczenia zdaje sobie z tego sprawe, ale jestem strasznie leniwa jeśli chodzi o ćwiczenia. ![]() ![]()
![]() |
#432 |
Rozeznanie
|
ja jutro sprobuje to cudo
![]()
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
trudno mi sobie wyobrazic, jak to mialoby redukowac cellulit. wygladzac naskorek i owszem, ale cos wiecej?? zgadzam sie z dziewczynami ze do tematu trzeba podejsc bardziej kompleksowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
ja mam Phillipsa już od pru ładnych lat. Nie mam pojęcia, czy działa, bo po stosowaniu robiły mi się paskudne wybroczyny i pękały naczynka w przerażającym tempie. Przerzuciłam się na masaż ręczny, mimo wszystko człowiek sam dozuje, z jaką siłą go robi. Czy jest ktoś kto stosuje któryś z tych masażerów Zeptera? Jestem ich ciekawa, bo wyglądają jak rpodobnie do ręcznych i budzą więcej zaufania niż Phillips. Naprawdę, jego nie polecam, nogi po nim miałam długi czas paskudne, nie mówiąc już o tym, że do masażu pupy ciężko go samego używać. Please, napiszcie coś o tych Zepterach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
To fakt na pupie ciężko się masuje.
Ja przyznam się, że też przestałam się masować, jakoś mnie to denerwuje, a efektów nie bardzo widać. Byłam wytrwała przez miesiąc. No ale mam teraz olejek Weleda na cellulit i zrobię chyba drugie podejście do tej maszynki. Chociaż zapał u mnie zerowy ![]()
![]() |
#436 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny. Z ciekawością przeczytałem wasze wątki. Nasuwa mi się cały czas jedno pytanie? Czy przy tych masażerach jest załączony dokładny opis jak powinien wyglądać taki masaż antycellulitowy?
Pytam dlatego, że sam jestem masażystą, wykonuję także masaż antycellulitowy i wiem, że aby taki masaż (czy to ręczny czy też przy użyciu masażera) przynosił efekty w postaci zaniku "pomarańczowej skórki" musi być wykonywany z zachowaniem określonych reguł manualnego drenażu limfatycznego (kolejność masowanej okolicy, kierunek, siła, czas trwania). Bez tego możecie masować się tygodniami i efekty mogą być mizerne jeśli wogóle jakieś. Jeśli już zdecydujecie się na zakup takiego urządzenia to zdecydowałbym się dodatkowo jeszcze na pewien wydatek i umówił przynajmniej jedną wizytę u profesjonalnego masażysty (z dyplomem i wiedzą), aby poinstruował nas w jaki sposób posługiwać się takim urządzeniem, aby przyniosło to efekty a nie szkody. Na koniec chciałbym dać jedną prostą radę. Wbrew pozorom taki masaż nie powinien być wykonywany z dużą siłą. Przy mniejszej sile efekty będą dużo lepsze, a przy okazji unikniemy sińców i bólu, które skutecznie zniechęcają do dalszych zabiegów. A poza tym masaż takie nie musi być wykonywany codziennie - wystarczy 2 - 3 razy w tygodniu. Po 3 - 4 tygodniach powinien być widoczny efekt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ogólnie porzuciłam tą maszynkę, ponieważ nie wiem czy się zepsuła czy co, ale zacina się teraz na mojej skórze (przycina mi skórę, ciężko się masuje jakoś). Dlatego przerzuciłam się na ręczny masaż. Kupiłam sobie takie kolce, które się rolują. Może mógłbyś mi poradzić, jak je najlepiej stosować? Bo narobiłam sobie trochę siniaków, rolowałam je od kolana zawsze do góry uda. No niestety nie było do nich instrukcji. ![]()
![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
czesc wam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
ja sie zasysałam aż mnie bolało i odechcialo mi się masować...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
wiecie co dziewczynki...chodze po wszystkich sklepach euro, media electro itp i nie moge znaleźć
![]() ![]()
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
no, raczej mam, bo leży i się kurzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
BAN stały
|
![]()
dziewczyny sluchajcie, ja mam taki masazer Beauty(cos tam). ze zwyklego sklepu sportowego za 600 zl taki stojacy z pasami ktore wibruja... jest super
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
Znalazlam ostatnio na internecie do zakupienia masazer philipsa. Jego opis wyglada nastepujaco: Cellesse służy do domowego intensywnego masażu miejsc objętych"pomarańczową skórką". Zostało specjalnie opracowane dla najbardziej"problematyczn ych" fragmentów kobiecego ciała, czyli ud, bioder ipośladków. 1. Wałkowanie - przedni wałek delikatnie podnosi skórę. 2. Zasysanie - skóra jest nadal unoszona przez powietrze - tworzenie fałdów skóry 3. Masaż - tylny wałek intensywnie masuje fałd skóry, by usunąć nadmiar płynu - podstawową przyczynę cellulitu. Testywykazały, że regularne stosowanie Cellesse (trzy razy w tygodniu po10-15 minut na każdą nogę) w ciągu miesiąca wygładza warstwę cellulituw skórze o 33%!!! Chcialabym sie dowiedziec czy takie urzadzenie rzeczywiscie mogloby pomoc na cellulit? Pozdrawiam serdecznie :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o masazer philipsa do cellulitu!
jest juz taki watek...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Przyczajenie
|
no wlasnie skumalam sie za pozno.. a ze jestem nowa to nie mam pojecia jak mialam ten usunac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
moderator usunie , jeśli będzie taka potrzeba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
Masaż antycellulitowy i vacu step
Witam zapisalam sie na masaz antycellulitowy 10 zabiegow po 30 min, pani (nie masazystka tylko w recepcji) zalecila mi rozwniez wspomaganie vacu step? Pytam poniewaz wole potwierdzic to co mowi pani z klubu finess, nie wiem czy nie chca mnie po prsotu naciagnac. Slyszalam tez negatywna opinie na temat vacu step. Prosze o porade. Moze sam masaz wystarczy. Byloby oszczedniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Masaż antycellulitowy i vacu step
a co to w ogole jest to vacu step?
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=vacu+step tu jest cos o tym napisane,a przy okazji ze nie jest to najlepsze rozwiazanie. Ja ostatecznie z tego zrezygnowalam i chodze na nsam masaz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Mozesz takze zamiast vacu step isc do kosmetyczki na pasywna gimnastyke miesni - tzw elektrostymulacje. Osobiscie polecam, super sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.