![]() |
#421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]()
![]() |
#422 |
Zadomowienie
|
23Paula23 nooo brzuszek juz spory, ale bardzo ladny
![]() mezaga ja juz mam wybrane meble ale kazdy element jest z innej firmy/systemu, bo jednak zdecydowalismy, ze wezmiemy stolarza, bo tamte sa po prostu kiepsko wykonane, a poza tym kolory sa inne w roznych systemach. |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | ||||||
Raczkowanie
|
jestem
![]() Muminku wiem że łatwo mówić nie denerwuj się ale to naprawdę w tym momencie będzie najlepsze dla Was. W pierwszej ciąży z badań krzyżowych synkowi wyszło ryzyko choroby genetycznej 1:31! tez dostaliśmy skierowanie na dalsze prenatalne w tym amniopunkcję itp, wyniki wysżły jednak super i maluch jest zdrowy ![]() ![]() ![]() może nie miłość ale miedzy nami jest jakas chemia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a pomylenie terminów cóż budyniowośc mózgu postępująca ![]() uuuu no to może byc problem przy siku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeszcze przypomniało mi się o pępku dzidzia. Przy wypisie ze szpitala dostałam kartę z dalszymi zaleceniami i panie wyraźnie powtórzyły: żadnych spirytusów czy fioletów, octanisept lub woda z szarym mydłem. Ja mam jeszcze butlę octaniseptu po synku, fajne to jest bo nadaje się do dezynfekcji niemal każdej ranki, nie ma w tym alko więc nie piecze i ma długi termin przydatności (mój jeszcze 4 lata). |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#424 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak dla mnie skutki uboczne picia drożdży są zbyt ryzykowane. Kobiety mają problemy po piciu drożdży i w normalnym okresie, więc ja jestem na nie. Jednym nic nie jest, a inne mają dość nieciekawe reakcje.
![]() |
#425 |
Zadomowienie
|
mezagachce taka komode/ kredens tylko inny kolor, a na zywo ona wyglada 1000 razy lepiej http://www.meble.vox.pl/produkt-kredens-14326.html, bedzie troche zmodyfikowana, bo beda szuflady , bardziej pod pokoj dzieicecy ale na wzor tej z Vox i ona bedzie stala kolo lozeczka, wysoka szafke, ale nie moge znalezc zdjecia i szafe narozna, a do tego jakies poleczki wiszace.
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-09-16 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
Chętnie podejrzę inspiracje meblowe bo mam dwa puste pokoje
![]() i na szybko się jeszcze żalę bo musze ogarnąc obiad.. long story short version: Oszczędzaliśmy długo i skredytowaliśmy się również na długo ale udało nam się zakupić fajną działkę, postawić domek ![]() ![]() ![]() ![]() a cała historia rozbija się o to że okazało się ze ta ziemia była kiedyś jej i ona ciągle myśli że ma coś na niej do powiedzenia ![]() Masakra dziewczyny już tyle co ja musiałam się najeździc i tyle stresów najesc i takie koszta ponieśc bo co chwilę potrzebne mapki, opinie itp ![]() nasz wymarzony domek.. buuu ![]() dziękuję za wysłuchanie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#429 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Witam się po weekendzie. mieliśmy gości i nie miałam jak do Was zajrzeć ale dzisiaj już męża wyprawiłam do pracy i jestem ![]() Wczoraj byliśmy u mojej mamy i była w niebo wzięta jak dowiedziała się że będzie babcią ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Świetny brzusio, taka piłeczka już sporawa ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
Piątkowe łupy dla Dorotki z serii po 1 i 2 zł
![]()
![]() |
#432 | |||||
Rozeznanie
|
cześć
![]() nadrobiłam ![]() wczoraj byłam w końcu po te pieluchy i chodząc tak po działach dziecięcych, oglądając to wszystko stwierdziłam że mnie to wszystko przerasta. Jakiś dziwny dołek mnie dopadł, bo nie mam żadnej przyjemności w oglądaniu, wybieraniu i kupowaniu tych wszystkich dziecięcych rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na szczęście mogę tutaj o tym popisać bo normalnie nikomu nic nie mówię, nienawidzę robić z siebie ofiary i opowiadać o kłopotach szczególnie zdrowotnych bo większość ludzi jest strasznie ciekawska i złośliwa ![]() Byłam wczoraj też u znajomej, która ma termin za około 3 tyg i mówiła, że ona też tak miała , że nie mogła spać, wstawała o 6 rano i cały dzień wymyślała sobie jakieś zajęcia od prania po kilka razy, prasowania, sprzątania, kosiła ogród, plewiła itp ogólnie cały dzień spędzała na ogrodzie albo gdzieś chodziła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czekam jak urodzi i wypróbuje te wszytskie bajery, które za zakupiła typu monitor oddechu, kamerka z nianią elektryczną która działa nawet w nocy, laktator elektryczny lovi, termometr, sterylizator, różne rodzaje butelek, stojak z przewijakiem i wanienką bo nad niektórymi tj stojak i laktator lovi, termometr się zastanawiam a na resztę mi szkoda pieniędzy. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() aaaa Solina hmmm idealnie się nadaje na takie wypady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
To ja tradycyjnie zapytam...co na obiad
![]() Osobiście właśnie pokroiłam ziemniaki na domowe frytki a do tego domowe nugetsy i surówka. Troche późno namoczyłam cycka w maggi bo nie miałam weny co zrobic na obiad, ale trudno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Rozeznanie
|
u mnie zupa pomidorowa na wczorajszym rosole a na drugie placki ziemniaczane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam udka kurczakowe z piekarnika z ryżem w curry i najprawdopodobniej do tego ogórka kiszonego ![]() ![]() ![]()
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj bez obiadu... zostala nam pizza z wczoraj i TŻ przed pracą zjadł sobie a ja jakoś nie mam pomysłu ... i pewnie zjem sobie zupkę mleczną
![]()
#438 |
Rozeznanie
|
ja placki ziemniaczane chyba na wieczór zrobię, mąż wraca o 21 z kursu to pewnie głodny będzie jak wilk ![]()
#439 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję bardzo za słowa otuchy. Nie powiem , bo pomagają.
![]() Jeśli chodzi o tą panią doktór, to pokazywała i dokładnie oglądała główkę i rzeczywiście były 2 torbiele dość duże.Miesiąc temu na USG nic nie było. Mam nadzieję ,że jak mówiła do 30 tyg ciąży większość się wchłania, a brzuszek był tylko opity wodą. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() niestety z Panią M. nie da sie dojśc do konsensusu. Już myśleliśmy że jest ok, bo rozmawialiśmy z nią i niby się dogadaliśmy a tu kolejne wezwanie ![]() Chyba rzeczywiście czeka nas sąd ![]() ![]() super ![]() ja sobie właśnie zdałam sprawę że koniec mojego spokoju wyprawkowego nastąpił, bo przecież 80procent ubranek mamy typowo dla chłopca ![]() a co do laktatora to dorzucę 2 grosze. Ja mam z aventa i nie chodziło o to że miałam jakies problemy z karmieniem, przeciwnie właściwie żadnych ale laktator bardzo mi się przydał bo czasem musiałam (a czasem chciałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- My się śmiejemy, że to strój supergirl ![]() A pajac jest dobrej jakości- ciepły welur z h&m.
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
Ja mam przepis który smakuje rodzince, tylko robie go zawsze jak mam rosół w domu. Do garnka wrzuca się kawałek masła i drobno pokrojoną cebulke, jak cebulka jest miekka zalewam to rosołem, sypie dosc dużo pieprzu i jak mam to natke pietruszki, chwilke gotuje, po czym zaciągam kwaśną śmietaną z odrobiną mąki. Trzeba odrobine dosolic. Sosik prosty ale pyszny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jeszcze nie wiem który zestaw ale na początek przewijak z komodą i łóżko . Takiego przewijaka dużego wlasnie szukałam ![]() Zestaw sweet 2 ,classic kolor pomarańczowy albo zielony ew. jeszcze IVO ale ciągle zastanawiamy się nad modelem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Raczkowanie
|
Pilotka myślę że to przejściowe
![]() ![]() A ze zdrowie to tak poważnie fest że musisz leżeć? ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() napewno wypróbuję przy rosole ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Sliczne! Cytat:
Cytat:
Najważniejsze,że jesteś w dobrych rękach,medycyna jest teraz na wysokim poziomie,są najróżniejsze badania,leczenia itd. Będzie dobrze!
![]() |
#449 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj pieczeń z szynki - zostało ze wczoraj ![]() ![]() i do tego może jakieś warzywa z patelni, jeszcze nie wiem i szczerze nie mam siły nic wymyślać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tym sokiem z malin to w ciąży mi się tak zrobiło. Na początku ciąży miałam krwotoki z nosa-teraz zdarzają się sporadycznie, ale są. Ogólnie sok z malin uwielbiam i chętnie do niego potem wrócę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.