|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Wiecie co, nadrobiłam,przeczytałam wszystko ale nie daje rady cytować. Jedyne co to
za wizyty , Issia- wpisałam nowe ,Maomami- dobrze że pojechałaś sprawdzić ten upadek! Cóż mogę napisać. Jestem w domu. Byłam w szpitalu, podłaczyli mi ekg, potem ktg, potem miałam dopplera. PRAWDOPODOBNIE to wszystko od tego że fenek wypłukuje magnez i potas, a ja nie uzupełniam tego, no niby biore magnez ale lekarz dyżurujący mnie lekko 'wyśmiał" przepisali mi lek, jutro go wykupię bo teraz nie miałam gdzie (mam dość daleko całodobową apteke) no w każdym bądź razie jak tam leżałam popodpinana to myślałam ze zjadę. Dali mi kroplówkę i poleżałam chyba z 50 minut az zleciała. Potem Ktg wszystko ok skurcze jakies wyszły ale nie 'porodowe' wec luz. Na dopplerze wszystko git.Ciśnienie spadło do 126/70 wiec spoko. Lekarz który mnie badał był zaje.bisty. Chciał mnie zostawić, ale chyba widział moje przerażenie i ustaliliśmy że wypisze mi skierowanie na CITO do kardiologa, bo on sie boi o moje serce, że mogło mi zaszkodzić (trafiłam do szpitala trzęsąc się cała) branie tych leków, i odstawienie tych sercowych. W pt mam wizytę wiec zobaczymy. a tak poza tym to zapytał kiedy rodzę. Nie martwcie się dziewczyny, mam nadzieje ze to ciśnienie mnie nie wykończy. CO Z DZIDZIĄ?
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
No wlasnie mialam pisac
Gratulacje Dzidziu - mnostwo buziolów
|
#423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jaki model, fizycznie go w domu jeszcze nie mam, bo ja na nic już miejsca nie mam w pokoju. Nie wiem jak ja się zorganizuje jak mały będzie na miejscu
![]() wózek, łóżko, bujak jutro ide się dowiedzieć co i jak z domem dla nas, bo tutaj to jak sardynki będziemy siedzieć.mam model z wiszacymi stworkami z dżungli i jakimś panelem z muzyczką na boku. Cytat:
Pójdziemy na swoje do kupie tylko wkłady i to będzie mus, dla małego ![]() Cytat:
właśnie.... czajnik musze mieć nowy. obym znalazła tego philipsa na necie ktrego kiedyś miałam z ustawieniami temperatury na 40,60,80 i gotowanie... przydatne to będzie. o taki http://www.ceneo.pl/1607131
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-09-18 o 20:26 |
||
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!! ![]() klaski:![]()
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy masz miec ta wizyte u kardiologa ?
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Dzidzi! Zdrowka!
|
#428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Ryba szybko do kardiologa to sprawdzić, nie ma żartów
dobrze że to jeszcze nie poród ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka, dobrze że jesteś z nami i dobrze że Cie nawodnili. Polecam magnez helatowany, bo więcej z niego organizm wyciąga niż ze standardowych tabletek... Tylko helaty... jest ogromna różnica!
|
#431 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Lusesita śliuczny brzuś
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42874341]Miło, że pytasz Była u mnie mama do tej pory, ugotowała rosół, zajęła się Olą, przywiozła leki- czuję się trochę lepiej bo poleżałam, ale oczy mnie pieką, gardło nadal piecze. Płuczę szałwią. Pewnie będę miała ciężką noc bo mam zatkany nos..Teściowa właśnie rozpala w piecu i zaraz będę miała ciepło ![]() Rybka w szpitalu??? Dopiero nadrabiam co napisałyście... Kurcze dziewczyny sypiemy się... Aaa dla poprawy nastroju dostałam paczkę od Bielendy- a w niej serum na cellulit (bo już mam 1000stopnia... masakra..) i balsam ujędrniający biust- będę się ujędrniać po porodzie, a co ;p[/QUOTE] zdrowiej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() serdecznie gratuluje, zdrówka dla Was i niech się Synek dzielnie trzyma i szybko rośnie
|
|||
|
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa Dzidzia!!! Suuuper Kochana brawo!! Teraz będzie już tylko lepiej!! Witamy na świecie maleństwo!! Ciotki świętują
|
|
|
|
#433 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
weź już rodz/ ródz tą Majke bo wszyscy czekają a Wy się ociągacie ![]() Cytat:
za wizytę!Cytat:
w aptekach tak jak w Polsce to nie uraczysz, u nas to w Castoramie są ![]() Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||||
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ekg wyszło średnio
|
|
#435 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Oo takiej Akademii, to u mnie chyba nie ma, ale już dwie jak zaliczę, to i tak będzie ok
![]() A proszę Ja też czekam z niecierpliwością na więcej, ale czuję w kościach, że może to potrwać ![]() Fajny brzucho. Taki w sam raz ![]() Cytat:
A Jaśka to zrozumiałe, że chciałabyś cały czas mieć przy sobie. Już za niedługo będziesz go tulić ile wlezie ![]() Cytat:
Ja stosuję na paznokcie, na rzęsy i na brwi.A sesje ciążowe niektóre wręcz przerażające ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jedynie pas poporodowy jeszcze niezamówiony i boje się Tż-ta, jak go zobaczy. Bo ogólnie to nie powinno się chyba ich stosować ![]() Ale ochotę mam kupić pas i jeszcze takie body http://allegro.pl/gorset-body-mocno-...453554574.html Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą zawsze o tej porze roku choruję. Oby chociaż tym razem mnie ominęło. Ryba trzymaj się kobito Jesteśmy z Tobą ![]() Miałam prasować, przyszła koleżanka na kawkę i du pa. Sterta malutkich ciuszków nadal czeka i mnie stresuje
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Super wygodne muszą być przy dziecku. Z rana zagotować cały czajnik a później podgrzewać tylko np. na herbatke.
A do zielonej herbaty rewelacja, ze względu na zieloną herbate miałam go w PL, zawsze 80 stopni i idealny napar wychodził bez termometrów
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiego smsa dostalam
Nawet nie pisze Ludzie to sa bezmozgi , bez wyobrazni .. mogliby mi oszczedzic takich atrakcji na koniec
|
#438 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() dużo zdrówka i siły dla maluszka!! Cytat:
Dobrze, że nic poważnego się nie działo
Edytowane przez zwariowane-serduszko Czas edycji: 2013-09-18 o 20:38 |
||
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będę w Castoramie to i ja sobie na wszelki wypadek kupię te papierki lakmusowe
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, ale leci
kolejna dzidzia!! :P Miała CC prawda? bo nie chce popełnić gafy;p KURDE ALE SUPER. DZIDZIA GRATULACJE
|
#441 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To teraz szybciutko na wizytę do kardio i posprawdzać co i jak, no i dbać o siebie!! Odpoczywaj Ale mnie boli spojenie, mam wrażenie że się rozchodzę, nie wiem czy młoda się ciągle zsuwa na dół czy co. Nie fajne to takie uczucie aaaaaaaaaaaaaaa no i Dzidzia gratulacje!!! 8 punktów to naprawdę ładnie
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-09-18 o 20:37 |
||
|
|
|
#442 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#443 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla szczęśliwych rodziców!!!
Ciekawe jaki imię wybrali?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
już wiecie ale piszę jeszcze raz
![]() Dzidzia urodziła 1560 g,44 cm 7/8 pkt |
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
tak, to chyba to co nasturcja pisała.
![]() ja chyba na później też zakupię te papierki .. wiecie jaką mam zgagę. Masakra zgagę.
|
#447 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#448 |
|
Rozeznanie
|
Dzidzia gratulacje
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Trele, pelnia jest dzisiaj. Właśnie przylookałam, wielki świeci dzisiaj mocno. 13:14 się zaczeła, więc jest full. Po pełni 1-2 dni też można pęknąć. Nie wypada ona w nocy, wypada o różnych porach dnia/nocy
|
#450 | ||
|
Zadomowienie
|
Człowiek zanim zdąży odpisać jeden post, to już się zmienia sytuacja diametralnie na forum. Co tu się dzieje
![]() ![]() Ryba dobrze, że już jesteś spowrotem Dzidzia gratulacje!!! Wzruszyłam się, bo Twój maluszek ma mniej więcej tyle co mój teraz. Jak tylko dojdziesz do siebie, to czekam na zdjęcie. Zobaczę mniej więcej jakiego okruszka mam teraz w brzuchu. Gratuluję, gratuluję, gratuluję!!!! Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

za wizyty , Issia- wpisałam nowe ,

KCIUKI DLA ANI 

klaski:

ale mi smaka narobiłaś!! aż sobie kisiel pomarańczowy zjem
Zresztą zawsze o tej porze roku choruję. Oby chociaż tym razem mnie ominęło.