|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - ma
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jej tż pracuje za granicą, często zostaje sama a taszczenie takiej ciężkiej spacerówki do bagażnika skutecznie obrzydziło jej podróże samochodem... Namawia mnie do kupna spacerówki Quinny Zapp Xtra (w wersji czterokołowej) - gondolkę na pierwsze miesiące miałabym po synku siostry. Sama myślę o Bugaboo (oczywiście używanym ![]() ![]() Początkowo napaliłam się strasznie na Murę ![]() ![]() Cytat:
![]() Tatusiowie są rozczulający ![]() Ostatnio pytam się swojego tż (słodkim głosikiem) "a kochasz mnie?". A on: "Tak. Kocham WAS" ![]() Chyba od października... Do swojego gina zaśmiałam się ostatnio, że najlepiej by było, gdyby skierował mnie na oddział, bo szefowie mi żyć nie dają nawet podczas zwolnienia (byłam trzy dni na zwolnieniu), a tak daliby mi spokój.... Najgorsze, że gin wziął to na serio ![]() Bo wiem, że jak pójdę na zwolnienie, to szef będzie do mnie non-stop wydzwaniał, a najlepiej jakbym z domu kierowała nową (niewdrożoną) osobą na moje miejsce... Kurczę, nie zdawałam sobie sprawy, że jestem w takim małym, pracowniczym bagienku ![]() I wiem, że powinnam się postawić, a nie myśleć o jakiś unikach typu szpital ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
AW: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV
[QUOTE=Trisdom;42937552]
No nic.. Ja jak Cayenne będe rodzic w Szkoplandii, więc temat ciuchów do porodu i wyprawki szpitalnej mnie dotyczy w stopniu znikomym. Prawda jest, że jedzenie szpitalne tu jest naprawdę dobre (po prostu można sobie wybrać). Moja młodsza siostra studiuje dietetyke i robiła u mnie w szpitalu praktyki- przeanalizowała jadłospis i okazało sie, że jest idealnie wyważony pod względem odżywczym. ' O patrz, to ja nie wiedziałam, mamy prawie zapewnione czy jak? :O Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#424 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Muszę kupić magnez tak jak radzi Mona ![]() Idę spać, bo mnie znowu boli kręgosłup ![]()
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Witajcie.
Zaczynam 12tc zaraz rozpocznie sie II trymest a mnie dopiero teraz dopadaja humorki ciązowe. Ze wszyskiego płacze filmy, gazeta, opowiadania, dziś to nawet poleciały mi łzy w kosciele. Ksiadz ma zwyczaj na jednej z niedzelnych mszy blogosławic wszyskie dzieci które podejdą same badz z rodzicami pod ołtarz i wyobraziłam sobie ze ja tez tak chce, ze ja też tak podejde z moja dzidzia za ok 8-9 miesiecy. Tylko musze wytrzymac. Co do TZ mój jest wciąz na delegacji, przyjerzdza na jeden weekend co dwa tygodnie, pokój nie skonczony, wciaz mnóstwo badan do zrobienia a ja wciaz z tym sama. Tesciowa za sciana ale na szczęście jak ja sie nie odezwie 2 dni ona też sama do mnie nie przyjdzie. To dobry sposób jak chce byc sama. Pozdrawiam Was wszystkich. (dzidzie też) |
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: AW: Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną
Cytat:
powiem ci tak ja kupowalam 3in 1 gondola spacerówka i fotelik tylko spacerówki wcale nie uzyłam bo wolałam kupic osbną mniejsza spacerówke .. jak dla mnie gondolka potem osobna spacerówka my bedziemy marcowe wiec do zimy pojezdzimy w gondolach na zime beda w spacerówkach które tez daja ciepło wklada sie do nich kombinezony nakrywa ochraniaczem i tez sa ciepłe i gotowe do jazdy w zimie ... w kombajnach spacerówki zajmuja naprawde duzo miejsca
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Zgubiłam swoją kartę ciąży, a niestety muszę iść dzisiaj do położnej. Aż się boję ![]() Poza tym idę do netto kupić sobie pas ciążowy, odciążę trochę kręgosłup, bo ostatnio boli mnie codziennie. Moje maleństwo tak jak brykało i czuł je nawet tż, tak już drugi dzień ani drgnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Widzę, ze kulinarnie wczoraj bylo
![]() Teksty o teściowej - rewelacja ![]() Co do wózków 3w1, to my bardzo długo używaliśmy spacerówki xlandera, bo dawała rade w każdym terenie, a ze samochód mamy duży, to nie bylo problemu z upchnieciem jej do bagażnika. Mala parasolkę kupiliśmy głównie ze względu na wyjazd do Chorwacji, jak Ewa miała 2 latka, potem jeszcze parę razy jej użyliśmy i przestala się wozić. Skontaktowalam się wczoraj z kuzynka małża i tak jak poprzednio pożyczy nam gondole, a co do fotelika nie jest pewna, musi sprawdzić, w jakim jest stanie. Ale w razie czego mam tu koleżankę, która będzie miała niepotrzebny, to się do niej uśmiechne. Odpada nam jeden duży wydatek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() i uciekam do pracy ![]()
#430 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się
Cytat:
![]() Uwierz mi ze gdyby on mial na mysli Cie zwolnic i mialby zastepstwo to nawet przez ulamek sekundy by sie nie zawahal ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-23 o 07:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną
kate1623, 111kicia111
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Co do wózków, my właśnie oglądaliśmy i w oko wpadł nam x-lander x-move 2 w 1 bo fotelik będę miała od sąsiadki, który będzie pasował.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#434 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
dziewczyny jeżeli chodzi o magnez to najlepszy- z największą dawką magnezu jest LAKTOMAG B6, ja co prawda nie dałam rady go połykać, ale jak ktoś nie ma z tym problemu to polecam...
#435 |
Raczkowanie
|
Witam w II trymestrze
![]() I to w sumie koniec moich radości. Dla dziecka nic nie mam, nic też nie dostanę(bo nie ma od kogo) ![]() Nic nie kupiłam jeszcze a Wy takie piękne ciuszki macie ![]() Od kiedy jestem w ciąży mąż kochał się ze mną 2 razy bo ochoty nie ma ![]() ![]() W ogóle ucieka ode mnie - w tygodniu praca, w weekendy grzybki, rybki i co tylko się da. W domu syf i malaria, łaskawie wczoraj odkurzył i umył podłogę (Zajęło mu to 30 min). I to tyle jego pomocy. Nikt mi nie ugotuje, nie upierze, w niczym nie pomoże. Do tego zainteresowanie moją osobą ze strony męża ogranicza się do głaskania i klepania mojego brzucha, pytania co i kiedy dziecko teraz robi. Jakbym ja była tylko opakowaniem. Nie zapyta nawet czy mi coś potrzeba, czy mi pomóc, jak się czuję. Wczoraj wyłam pół dnia... Do dupy z tą ciążą... Ps. tu też się boję pisać, bo jeszcze będę miała inne zdanie niż wszyscy i znów będzie kłótnia. Nie mam siły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Ja też poważnie zastanawiam się nad wózkiem, powiem szczerze że najchętniej kupiłabym taki bez spacerówki, ale żaden mi się nie podoba ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Moderator
|
Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Nie wychodze...
Ale wiecie co jestem zalamana tym lekarzem ktory zlecil mi to USG na dzisiaj. Ordynator na obchodzie powiedzial ze w zadnym wypadku bo jeszcze za wczesnie, na co ten zlecajacy SKLAMAL ze ja mu wczoraj mowilam ze plamie ![]() Kretyn - nie umie sam bronic swoich decyzji to na mnie zgonil ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() To hormony. Widze ze wiekszosci z nas coraz intensywniej dokuczaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Próbowałaś na spokojnie porozmawiać z TŻtem? Nie bój się nas przede wszystkim. Wszystkie jesteśmy w takim stanie i każda z nas potrzebuje czułości i każda na pewno Cię zrozumie. Mi by było przykro tak samo jak Tobie. Nie wiem co Ci doradzić, bo nie byłam w takiej sytuacji. Powiedz wprost tżtowi co siedzi Ci na sercu... ![]()
![]() |
#439 | |
Wtajemniczenie
|
![]() witam sie pierwszego dnia jesieni ![]() ![]() W srode zostalam ciocia malego Maximilianka, a w piatek bylismy go zobaczyc, normalnie malenkie cudenko ![]() ale naskrobalyscie przez weekend, a mi sie nie chce nadrabiac ![]() Bylismy wczoraj na festynie podziwiac sztuke z siana, cuda takie, ze kopara nam opadla ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
ja się na tym nie znam, ale gin mi mówiła, żeby zazywać magnez jako lek a nie suplement diety, bo te suplementy nie wchłaniają się tak dobrze.. a ztego co czytałam to chela-suplement, laktomag-lek.
#441 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja droga a nie pomyślałaś że chciał Ci przyspieszyć to USG czasami trzeba coś podkoloryzować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
Tez nic nie mam dla dziecka wiec sie mie przejmuj. Masz prawo do negatywnych odczuc choc jest niemal wymagane zeby kobieta w ciazy byla tylko i wylacznie usmiechnieta. Nikt nie bedzie ci narzucal swojego zdania. Kazdy ma prawo do zlego samopoczucia. Mnie jest psychicznie lepiej ale uwierz mi ze pierwszy trymestr caly przeplakalam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie po rozmowie (sobota wieczór jak to mnie chciał samą zostawić i sobie wypoczywać) taki humor załapałam. Mąż twierdzi, że skoro mnie nie bije, nie pije, wypłatę do domu przynosi to nie mam co narzekać. Tylko dla mnie to za mało. Jestem z nim samotna. Mam dość skamlania o jakiekolwiek zainteresowanie i uczucie. teQuiba: to nie hormony, to błąd życiowy w doborze partnera. Chyba samotną matką zostanę. Wtedy będę wiedziała, że liczyć mogę tylko na siebie. Nie no, z tym niedobraniem to palnęłam. Ale mój mąż po ślubie baaaaardzo się zmienił. Na gorsze Edytowane przez Brzuchatka Czas edycji: 2013-09-23 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Faceci chyba też mają hormony ciążowe ![]() W czwartek w Lidlu jest moda męska i są dwie sztuki koszulek za 26zł więc pojadę, bo te w Lidlu męskie mają dziwny fason, są długie w tułowiu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na necie znalazłam tylko ten model, w rzeczywistości są w kolorach tęczy (czarne, granatowe, bordowe, w cętki, jak jeansowe). Cena przystępna. Tylko mi z brzusia zjeżdżają ![]() W sobotę w lidlu też będą jeginsy za 29.00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Wtajemniczenie
|
Ach te hormony:/ ja pół nocy nie spałam z piątku na sobotę i skończyło się tym, że poszłam do salonu spać o 2 w nocy bo mąż śmiał mnie przebudzić jak się kładł i zrobiłam mega aferę po której się wybudziłam i z nerwów nie mogłam zasnąć...!
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- bardzo lubię leginsy z lidla, polecam je za trwałość ![]()
![]() |
#448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
teQiba
Przykro mi, że dzisiaj nie ma jednak dobrych wieści ![]() Brzuchatka Rozumiem, że rozmowy spływają na niczym? Może też potrzebuje więcej czasu, żeby zrozumieć, że nosisz Wasze wspólne dziecko - byliście razem na wizycie? U mnie po wspólnej wizycie mąż zupełnie inaczej podchodzi i do mnie i do ciąży. Choć leniem domowym został. Ale jeśli dalej będę się czuła, jak sie czuję to zostawię go z całym burdelem, który się robi w ciągu jednego dnia i niech zobaczy ile to roboty jest. A on butelki pustej po mineralnej odstawić nie może. Ja, dziewczyny, jeśli mogę się również pożalić, rozchorowałam się. Nic zupełnie mi nie było, wczoraj u teściów zaczęłam kichać a w nocy obudziłam się ze stanem podgoraczkowym, zatkanym nosem i strasznie bolącym gardłem. Pobiegłam od razu do apteki i w sumie mam jedynie ten syrop prenalen i tantum verde. Do tego rzygam dzisiaj jak kot od samego rana. I plecy mi nie odpuszczają. Do ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najchętniej bym sobie poszła na usg Dziecia pooglądać, może bym się uspokoiła trochę,,, |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.