![]() |
#421 |
Przyczajenie
|
Dot.: dziewczynki z Irlandii!!!!
No i dotarłam... w zasadzie juz 4 dni temu.
Generalnie wszystko ulozylo sie inaczej niz powinno ![]() ![]() Ale juz jest ok, wszystko powoli wychodzi na prosta. Wynajelismy domek (swoja droga przesliiiicznyyyy!)no i prawdopodobnie dzis bede miala interview ![]() Smieja sie tu ze mnie, ze zanim znajde prace, to wpadne pod samochod, bo pierwsze co robie przechodzac przez ulice to spogladam w prawo (tak jak byc powinno ![]() ![]() ![]() Aaaa...i kolejna rzecz, ktora mnie przeraza to szybkosc mowy Iroli... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Rozeznanie
|
powodzenia!
Cytat:
![]()
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]()
#424 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Rozeznanie
|
A my zupełnie niespodziewanie zawitaliśmy do Polski wcześniej niż planowaliśmy i tym razem już na stałe. Jestem przeszczęśliwa, że już nie muszę wracać do Irlandii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
ehhhhh
![]() ![]() ![]()
#428 |
Przyczajenie
|
...jak to sie mowi: wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej... Ja jestem tu zaledwie 5 dni, ale czuje, ze nie przyzwyczaje sie do tutejszych zwyczajow, jedzienia (blah!), kierunku jazdy itp. Nie moge jednak powiedziec, ze jest mi zle, bo na dobra sprawe nie dzieje mi sie tu zadna krzywda
![]() Dobrze jest miec motywacje... ![]() ps. Job interview jutro <boje sie> |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Rozeznanie
|
Kathorsis...napisz koniecznie jak Ci poszlo Interviu!!!!!!Trzymam kciuki!!!bedzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Nie depcze krokusów
|
No i jak rozmowa, i jak?
Polacy za granicą dzielą się na 3 grupy: - podoba mi się, mam dobrą pracę, chcę tu zostać - chcę tylko zarobić i wrócić do domu - fajnie tu, nie muszę nic robić, mówię ciągle "f***" i żyję na wyższym poziomie niż w tej zacofanej Polsce. Osobiście znam różnych takich emigrantów, od stricte chcących tylko zarobić do totalnie obijających się kombinatorów. Jeśli ktoś chce zostać na stałe, to niech przynajmniej poszuka jakiejś normalnej pracy, bo ile można na zmywaku?
![]() |
#431 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
ulek82 ja własnie sie tego obawiam ze bedzie mi brakowac kogos (raczej znajomych)do kogo bedzie mozna na gębe otworzyc i sie ewentualnie wyżalic,bo poczatki beda napewno dla mnie trudne.a ja jestem taki pieszczoch i gaduła
![]() ![]() ![]()
#434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
Ja mieszkam w Irlandii od marca i co jakis czas lapie takiego dola...naprawde....kazdy tak ma. Zastanawiam sie wtedy po co wyjechalam tak daleko od rodziny, przyjaciol...ale potem jakos to mija
![]() ![]() Domelowa slodziutki awatarek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
dzieki wikakika jak zobaczyłam ten avatarek to poprostu mi rece opadły i stwierdziłam ze musi byc mój
![]() ![]() asienkaa tak myslalam ze pewnie stawka jest podstawowa,lecz słyszłam ze nocki ogólnie sa wiecej płatne,ale nie wiem czy rowniez w tej "profesji" hehe ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez domelowa Czas edycji: 2006-10-26 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
mysle ze bedzie ok
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale nie martw sie troche silnej woli i pozytywnego nastawienia i prace szybciutko znajdziesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
jesli chodzi o motywacje to mam wielką-udowodnic mojej porypanej rodzince ze dam sobie rade i żeby im szczęka opadła....bo oczywiście nie ma to jak rodzina niewierząca w ciebie
![]()
#439 |
Raczkowanie
|
ja mialam tak jak Twoj brat. Nigdy nie mialam problemow z angielskim i myslalam ze sobie poradze, na miejscu doznalam lekkiego szoku jak uslyszalam irlandczykow a teraz...nie no nie powiem bo skromna jestem
![]() wogole jezykow najlepiej sie uczyc jak poprostu musisz siie nauczyc np. w pracy |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Rozeznanie
|
![]()
A ja wam powiem tak....nigdy nie uczylam sie jezyka angielskiego, przyjechalam tutaj ...i poszlam do szkoly na dwa miesiace....potem dostalam prace....i jakos sie dogaduje...fakt ze czuje sie czasami bezsilna bo chce cos wytlumaczyc...a tutaj nie da rady...ale spoko...najwazniejsza jest motywacja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
a ja sie juz wyje***m na angielski i ucze sie hiszpanskiego=)
#442 |
Raczkowanie
|
*chinchilla* to ty żyjesz?myslałam, że cię amba zjadła,bo tak długo sie nie pojawiałaś...hehehehe
![]() ![]() ![]() ja osobiście,wolałabym się uczyc hiszpańskiego lub włoskiego,bo to moje ukochane języki,ale mus to mus , zreszta juz rzygam tym ang.
#443 |
Rozeznanie
|
Domelowa...dokladnie jak ja..rzygam strasznie juz tym jezykiem..za to mam duzo znajomych z Wloch wiec zamiast szlifowac angielski i tak zawsze gadam po wlosku....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Rozeznanie
|
zyje zyje i mam sie dobrze
![]() ![]()
#445 |
Raczkowanie
|
brrrrr u mnie w Kraku też okropna pogoda,dzis była burza a w czwartek ma byc już śnieg
![]() ![]() ![]() ![]()
#446 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,jak tam wczorajsze Święto Duchów w Irlandii?działo sie coś ciekawego?
#447 |
Raczkowanie
|
Domelowa jak to tutaj dzieciaczki chodzily po łakocie. Rozdalam sporo slodyczy. Moj maly synek rowniez mial troche radochy. Ale 2 razy powaznie sie wystraszyl jak zobaczyl poprzebierane dzieci.
Puszczali petardy ale to trwalo juz od tygodnia ![]() Wieczorem tradycyjnie rozpalili ogniska. Na moim osiedlu stos roznych palet i innych drewnianych materialow siegal ponad 3 metry. Nie wiem jak w centrum bo nie bylam na zadnej imprezie. Ogolnie milo i inaczej niz w Polsce |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Ulek nie przejmuj sie tak bardzo ta praca. A za co cie zjechal jesli moge zapytac. Pamietaj ze tutaj nie mozesz pokazywac ze wyrabiasz sie z czasem az nad to, bo beda oczekiwac od ciebie coraz wiecej. A jestes z TZ w DUblinie??
Glowa do gory. Pozdrawiam cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
hmm... wlasciwie wydawaloby sie ze moija praca nie jest skomplikowana bo smaze hamburgery:P ale trzeba miec nie tylko dobry sluch ale tez bardzo dobra pamiec.w fast foodzie w ktorym pracuje jest 12 podstawowych burgerow przy czym klient moze zamowic burgera zlozonego ze skladnikow jakie tylko on chce...i tu jest najwiekszy problem, bo jak mi rzuca juz 3 burgery specjalne to ja nie pamietam zadnego-a zapisywac nie moge-bo nie ma na to czasu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.