![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Operacje nosa - zbiorczy! cz.2
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- odwrotnie,Twoje NIEBO moje Ziemia ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- może się spotkamy w klinice.mam nadzieje,że na zabieg długo czekać nie będę musiała,tylko tyle ile na porobienie wyników |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]() ja jestem na usta jutro umówiona więc nie wiem czy w grudniu jakąś wizytę planuje chyba, że kontrolną ale wątpie, że doktor przy ustach wizyty kontrolne zleca. A o wyniki się nie bój, doktor zaleca ich mało, naprawdę ![]()
![]() ![]() 04.12.13 Ostrzyknięcie ust ![]() ![]() Nałogi http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6683/ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1222826 Wiosenna wymiana Edytowane przez NeverGoodEnough18 Czas edycji: 2013-11-25 o 18:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- po jakim czasie miałaś zabieg od konsultacji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle to jakie badania zlecają i co sprawdzają przed operacją?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#427 |
Wieczne Kutango
|
to zależy od lekarza ale podstawowe raczej grupa krwi morfologia krzepniecie elektrolity ale. Dostałaś zdjecia?
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Tak właśnie oglądam.
![]() Do tego lekarza też jestem już zapisana na przyszły rok na konsultacje. Będę miała ciężki styczeń. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#429 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=ddiana;
no hej = witam na forum . Ty masz 18 grudnia ja 14 u dr Giedrojca to tuz tuż |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
Hej,
ja mam nie za fajną sytuację, bo ja już jestem po prostowaniu przegrody nosowej, mam to genetycznie, po ojcu. Operację miałam w szpitalu na Józefowie w Radomiu, przeleżałam tam chyba 5 dni, 2 razy zemdlałam... Ogółem to był największy ból i najgorsze dni w moim życiu. Operacje miałam 2 lata temu we wrześniu, następnie w lutym wyszło że dalej mam lekko skrzywioną przegrodę, wciąż zapalenie zatok nosowych, klinowych i szczękowych, niedrożne jakieś kanały, coś tam z czymś tam i ogółem niewesoła to była notka po tomografii. Dalej żarłam i wstrzeliwałam sobie (aerozolowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
BAN stały
|
Cześć dziewczyny! Mam ciekawy temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jeszcze przeczytałam ten artykuł http://spiechu.pl/2007/02/24/zabieg-...-fakty-i-mity/ i po prostu zachciało mi się śmiać. Z histerii. Powiedzcie mi gdzie tak jest bliżej Radomia a mogą tam mnie siekać i 10 razy. Ja leżałam 5 dni nie 2, nie mogłam mieć dołu od piżamy, zabieg miałam na stole, nic nie czułam bo mnie całkiem uspali (dali mi maskę z tlenem czy czyms tam), ból był okrutny, wyciąganie setonów i oczyszczenie nosa (oczyszczali mi go 4 razy) to był dla mnie... Boze, jakby mi mózg przez nos wyciągali. Nie mogłam potem sie ruszyć, tylko lezałam zwinięta na łóżku przez 30 minut i nic nie robiłam, bo czułam że nos to mi pęknie. Podobno daje to ulgę, ze mozna oddychać. Gówno prawda, za bardzo mnie bolał by nawet nim oddychać więc nic mi to nie dawało. Dla mnie to serio było straszne, nie pozwalali mi pić, język miałam jak drewno (po operacji dopiero chyba po kilku godzinach od obudzenia mi troche pozwolili). Moja mama musiała mnie karmić zupą (dosyć uwłaczające) i musiałam mieć podwyższone (wiecie, to oparcie) łóżko żeby w miarę siedzieć bo sama nie umiałam siedzieć, bo to zbytnio mnie męczyło. Nie wspomne o bólu mojej dłoni, do tej pory mi się śni ten piiiip wenflon i te rozmyślenia o 3 w nocy czy prosić o lek na nos bo nie moge spać z bólu czy nie bo jak poproszę to bardziej mnie będzie bolała dłoń (wenflon miałam chyba 4 dni, ten sam). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
Z tym że jak mam odkładać, jak z takim wiecznym katarem to pracy ja nie znajdę. Znaczy wiadomo, do szkoły mogę chodzić, nieobecności się zbierają ale normalnie żyję, ale praca oko w oko z klientem jak zawsze ma sie kieszenie wypchane chusteczkami i często nos jak burak to nie jest najlepszy pomysł i po prostu martwię się że mnie nikt nie przyjmie.
Taka mała ciekawostka - po operacji przegrody nosowej mam nierówne dziurki w nosie. Lewa jest normalnych rozmiarów a prawa to ma tylko paru milimetrowy prześwit. Na szczęscie jestem niziutka więc nikt z dołu na mnie nie patrzy i nie widzi tego abstrakcyjnego dzieła sztuki laryngologów ![]() Mi nosa wcale chyba nie łamali, bo i nigdy go złamanego nie miałam ( i tak jest dziełem sztuki, garbaty do tego ![]() ![]() Mam jeszcze jeden problem z nosem. Prawdopodobnie od izoteku mam krawawienia z niego. Nie takie ze stoje stoje i nagle BUM i zalewam się krwią, jak to niektórzy mają, tylko po prostu on bardziej plami, jak smarkam (co robie jakoś nadzwyczaj często ![]() ![]() Jak mi seton jeden wyciągneli to mi zaczęły bezwiednie łzy lecieć (raczej nie mam w zwyczaju ryczeć z bólu to jest po prostu automatyczne, tak samo było przy oczyszczeniu) i odruchowo chciałam ,,uciec" wiec szybko na chama mi drugiego wyciągneli. Taki sam ból był przy oczyszczaniu. Więc sama nie wiem, leki ktore mam (Cirrus i Nasonex) mam brać do stycznia, jak nie pomogą (już je kiedyś brałam a jakoś nie widać żebym była zdrowa ![]() ![]() I takie małe pytanie... Czy jak mój ojciec miał krzywą przegrodę, moja siostra ma (Ale bez żadnych powikłań, farciara) a brat chyba ma w miarę prostą (ale mi zdiagnozowali problem 2 lata temu wiec on ma jeszcze czas), to czy jest jakieś duże prawdopodobieństwo że moje dzieci też będą się użerać z tym czymś? Czy może to bardziej losowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=lena2103;43885029][QUOTE=ddiana;
no hej = witam na forum . Ty masz 18 grudnia ja 14 u dr Giedrojca to tuz tuż[/QUOTE] A Ty też w Białymstoku? |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
ja miałam grupe krwi, elektrolity, układ krzepniecia i tomografię, bo nos był pourazowy. I nie zgodzę sie że do kazdego dobrego lekarza muszą byc kolejki na kilka lat....nie okłamujmy sie,ale wiele osób bezgranicznie wierzy w to co pokazuje się w tv,stad takie kolejki do lekarza lansowanego w TV. Osobiście,dla mnie to glupota czekać rok czy nie wiadomo ile na samą konsultację.... jak jest tylu lekarzy znających się na rzeczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak czegoś się nie na z nosa zrobić z przyczyn anatomicznych to i cudotwórca nie pomoże
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylyście szczepione przeciwko żółtaczce? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2013-11-28 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
Byłam u lekarza rodzinnego dostałam skierowanie na konsultacje na NFZ...
Dzisiaj się zapisałam na styczeń i na konsultacji jest 3 lekarzy, którzy rozpatrują dany przypadek. Czyli kolejne miejsce do sprawdzenia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z badan musiałąm zrobic: morfologie, uklad hemostatyczny, grupe krwi, elektrolity, glukoze i EKG oraz antyHBS czyli poziom przeciwciał - to odnosnie żółtaczki. Przeciwko żółtaczce na pewno byłas szczepiona w dzieciństwie ale to badanie określa aktualny poziom przeciwciał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2013-11-29 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
Czytam o Waszych wizytach u lekarzy i mam coraz wieksze watpliwosci i zaczynam sie mocno zastanawiac co powinnam zrobic w sytuacji kiedy, w moim przypadku, poza max. 10 minutowa rozmowa o tym, ze lekarz zabiegu sie podejmie i ze zmiana w zaden sposob nie przyniesie spektakularnego efektu, bo i sama operacja ma wyraz czysto estetyczny, to w sumie po pytaniu czy moze mi zwizualizowac moj przyszly nos po pelnej korekcie, na ktora sie zdecydowalam, uslyszalam, ze w zadnym wypadku, jako ze nie ma to senu bo ciezko jest dokladny efekt przewidziec..:| przyjelam to za norme, lecz teraz czytam, ze wcale nia nie jest... Mam operacje za 4 miesiace u dr. Szczyta, rozumiem, ze jest on szczegolnie zajety..no ale chyba cos sie tu nie zgadza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#446 |
Przyczajenie
|
Oczywiscie, z tym ze do lekarza rodzinnego, z zasady udaje sie w zgola innym celu nizeli moj. Tym bardziej, ze ja wielu pytan nie mialam, jako ze na operacje jestem zdecydowana w 100%. Bardziej chodzi mi o kwestie samej wizualizacji, na ktorej bardzo mi zalezalo; czy kazda z Was ja miala, lub co moze istotniejsze, czy miala ja proponowana?
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co czytałam niektóre dziewczyny widziały zdjęcia nosow podobnych i co z nich udało się stworzyć. Nie zawsze są to wizualizacje. Tak naprawdę ciężko przewidzieć jaki będzie efekt bo każdy jest inny, ma inną budowę i predyspozycje... pewnie można określić tylko mniej więcej co może wyjść. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2013-11-29 o 19:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Przyczajenie
|
ddiana ja mam 14 grudnia na śląsku w kliniec -
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czyli dla jak widzimy dla kazdego, funkcja i "zakres porady" lekarza rodzinnego jest inny ![]() Ha, no i wlasnie tu jest problem z tym czy jest wystarczajacym " okreslic mniej wiecej" efekt koncowy.. Sadze, ze porostu postaram sie jakims cudem wynegocjowac kolejna konsultacje, fajnie by bylo zobaczyc chociazby zdjecia, operacji "podobnych przypadkow". Szkoda, ze zadna z dziewczyn nie miala u niego operacji by sie podzielic swoimi doswiadczeniami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.