|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Tak w ogóle to dobry wieczór wszystkim
![]() Wczoraj kilka dni temu sobie siedzę i myślę... co tu zrobić z włosami, a głównie z ich kolorem. wymarzyłam sobie zimny brąz, ale taki prawdziwy, a nie jak większość wyglądających jak czarny,a pod światło dopiero brąz. A więc wpisałam sobie w google zimny brąz i wyskoczyły mi włosy - kolor idealny. Okazało się, że robione henna Khadi. Później wchodzę na nasz wątek i widzę, że rozmowa o hennach się przetoczyła. To znak, że powinna to zrobić . Ale zależy mi bardzo na zimnym odcieniu, bez refleksów itp. I tu pojawia się pytanie, co można dodać do henny, żeby była bardziej chłodna. Bo czytałam, że n refleksy rude dodaje się słodką papryczkę,więc może jest coś na ochłodę. Ktoś coś wie? I tak się zastanawiam pomiędzy ciemnym brązem (tu boje się, że będzie za ciemny, ale wiem na 100% ze to chłodny kolorek), a orzechowym brązem i jasnym brązem (i tu boje się, że będą to odcienie za ciepłe). Jak myślicie co zrobić? OO juz wyczytałam, że jasny brąz jest ciepły więc odpada. Edytowane przez mulankasia Czas edycji: 2013-10-09 o 19:39 |
|
|
|
#422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech, szkoda, że u Ciebie sie nie sprawdziła. Może moim włosom będzie służyła. Dzięki NOWE GAZETKI ! Natura: KLIK Rossmann: KLIK
|
|
#423 | |
|
Raczkowanie
|
U mnie znowu zapowiada sie nocka u TZta
z jednej strony dobrze, a z drugiej znowu nic nie zrobie z wlosami! Jak mieszkalismy przez wakacje razem to byla rewelacja - dwa w jednym Co do mojej pielegnacji: Szampon: Natura Siberica zielony Odzywka: Planeta Organica z rokitnika bardzo bardzo polecam! Polecila mi przemila ekspedientka w drogerii Jasmin na Nowym Kleparzu w krk (jedyna sprzedawczyni jaka mialam przyjemnosc poznac, ktora wiedziala tak duzo o pielegnacji wlosow!) Dzieki niej zaczelo sie moje wlosomaniactwo ![]() Maska: gloria i dokanczam kallosa vanillie W przyszlym tygodniu dostane oliwe z oliwek przywieziona z Wloch - zaczynam przygode z olejowaniem ![]() Na koncowki serum nauralne Lush Shine so bright Aktualnie moje wlosy sa dlugoscia na poziomie 3/4 plecow. Suche az piszczy, nie sa jakos bardzo geste za to u nasasady, tylko i wylacznie przy skorze glowy, a najbardziej zaraz przy linii czola sie przetluszczaja, calkiem od niedawna. ale nie poddaje sie i wierze ze mi sie uda miec piekne wlosy! a napewno juz uda mi sie to z Wami ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez malibu69 Czas edycji: 2013-10-09 o 19:45 |
|
|
|
|
#424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uda się, uda Będziesz miała śliczne włoski.Dam znać jak się maska sprawdziła
|
|
#425 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie, mam nadzieje, że mogę sie dołączyc
![]() Bardzo lubię dbac o włosy i często jeśli kupuje kosmetyki to są one zazwyczaj dla włosów próbowałam już wielu odżywek, ostatnio moje serce podbiła odżywka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...enerujaca.html jest świetna. Co jakiś czas ją używam na przemian z innymi. Od kilku dni rozpoczęłam kuracje https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...arganowym.html. Nie wiem jeszcze jakie będą efekty bo dopiero zużyłam dwie ampułki. W sumie kupiłam sobie dwa opakowania=10 ampułek, jak skończe kuracje to napisze Wam swoją opinie na temat tych kapsułek.
|
|
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny słuchajcie, jestem najprzeza☠☠☠iście szczęśliwą osobą w tym momencie!
Wygrałam płytę mojego ukochanego zespołu!ZNOWU |
|
|
|
#427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm.. a jakie były włosy po tych dwóch ampułkach ? Od jutra w Biedronce te ampułki są w fajnej cenie, więc może bym kupiła
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-10-09 o 20:45 |
|
|
|
|
#428 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#430 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Też się zastanawiam, bo mam zapasy olejków, ale Alterry na półce nie mam, a Brzoza & Pomarańcza kusi... ;>
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
hej! można dołączyć?
właśnie odkryłam Wasz wątek . po lecie mam strasznie przesuszone końcówki, wręcz sfilcowane tu chyba tylko fryzjer, a u nasady przetłuszczające się. myję co drugi dzień na przemian szamponem rzepowym z Joanny i radicalem na wzmocnienie, do tego mgiełka zradicala i co drugie mycie na przemian biowax z aloesem i kozim mlekiem. w planach zakup aloesu z superpharmy (promocja) i skrzypowity. Mam włosy cienkie, delikatne z tendencja do puszenia, masakra i mam wrażenie, że bardzo wolno rosną ![]() olejowanie w moim przypadku ma sens? po co dodaje się mączkę ziemniaczaną do maski czy odzywki? |
|
|
|
#435 |
|
Konto usunięte
|
a ja ostatnio zaczęłam myć szamponem jedynie skórę głowy, na długość nakładam odżywkę i zauważyłam sporą różnicę.
|
|
|
|
#436 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Trochę mnie nie było. Niestety mam tyle nauki, że masakra i pewnie od przyszłego tygodnia pójdę do pracy, więc będę miała jeszcze mniej czasu na wizaż ![]() A moje włosy mają się dobrze. W końcu ruszyły z miejsca i rosną Hm. Za każdym razem, kiedy tu wchodzę, to kusicie gazetkami. W sumie to przydałby się jakiś olej, bo sezamek już prawie zdenkowany
|
#437 |
|
Konto usunięte
|
Od jutra w Biedronce jedwab Biosilka za 3,99... Nie przeżyję jak nie kupię
|
|
|
|
#438 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Z doświadczeń własnych mogłabym polecić ocet zamiast wody do rozrobienia henny - miałam zwykłą hennę, a wyszedł chłodno czerwony, a nie rudy choć z drugiej strony, nie wiem jak ocet wpłynie na indygo zawarte w ciemnym brązie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43202221]Od jutra w Biedronce jedwab Biosilka za 3,99... Nie przeżyję jak nie kupię
[/QUOTE]Biosilk to zlo! Wysusza wlosy przez alkohol, ktory jest wysoko w skladzie. Sent from my TWD_MID using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
hej, hej
niedawno wróciłam od TŻ ![]() jutro lecę chyba do biedronki po AiK a w sobotę będę w galerii w Katowicach i mam zamiar iść do hehe po stapiza i do SP i do rossa ![]() nie wiecie czy ta nowa galeria w Katowicach jest zaraz koło tej starej, czy są w całkiem innych miejscach? Mogę też pochwalić się zbiorami?? Jak patrzę na te zdjęcia to nie wiem czy dobrym pomysłem będzie dokupywanie Aik oraz stapiza zdjęcia robiłam jakiś czas temu więc kilka rzeczy już zdenkowałam |
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
ale cudo
|
#442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ocet taki zwykły czy jabłkowy? |
|
|
|
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#444 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A moja Babcia mówi, że to ja mam za dużo kosmetyków ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Mam w swoich zbiorach inspiracji na komputerze, ale jak to zrobić to nie mam pojęcia ![]() Lol... Już wiem ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
dziękujęEdytowane przez 60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed Czas edycji: 2013-10-09 o 23:33 |
||
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
taaaak ale najgorsze jest to, że te kosmetyki tak wolną ubywają :P
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43202629]o żesz Ty :O ale zbiory A moja Babcia mówi, że to ja mam za dużo kosmetyków ![]() Skoro tak to rozważę czy kupić dziękujępokaż babci mój zbiór to zmieni zdanie nie kupuj biosilka, ma alkohol, który wysusza, w bierdonce ma być za 6zl z mariona z olejkiem arganowym, wiele włosomaniaczek jest nim zachwyconych w tym ja, mam na zapas dwa opakowania kupione
|
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie wyczytalam, ze stapiz ktory baaardzo chce wyprobowac to maska z proteinami
ostatnio jak robilam maske z jajek, nafty, rycyny i kallosa to pierwszy raz wloski byly sliczne, a za tydzien jak powtorzylam to byl dramat chyba moje wlosy nie lubia protein jak spisuja sie te olejki z altery? One sa dla jakich wlosow, wysoko czy nisko porowatych??Sent from my TWD_MID using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#447 |
|
Konto usunięte
|
Ja raz miałam szampon z alterry i więcej ich nie kupie bo starczył mi na tydzień. Na długo wystarczają ci te odżywki? Chodzi mi na ile użyć jedna sztuka. Bo ja nawet na pojemność poniżej 500ml nie patrze. Mam tylko 2 maski z lbiotica, a reszta to powyżej 500ml.
|
|
|
|
#448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2013-10-09 o 23:55 |
||
|
|
|
#449 | |
|
Raczkowanie
|
Niedawno zmyłam glutka z włosów
pierwszy raz miałam z nim styczność. Włosy już prawie wyschły włosy gładkie, miękkie, lejące się, błyszczące Cytat:
Edytowane przez xdarling Czas edycji: 2013-10-10 o 00:23 |
|
|
|
|
#450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my TWD_MID using Wizaz Forum mobile app |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

. Ale zależy mi bardzo na zimnym odcieniu, bez refleksów itp. I tu pojawia się pytanie, co można dodać do henny, żeby była bardziej chłodna. Bo czytałam, że n refleksy rude dodaje się słodką papryczkę,więc może jest coś na ochłodę. Ktoś coś wie? 

z jednej strony dobrze, a z drugiej znowu nic nie zrobie z wlosami! Jak mieszkalismy przez wakacje razem to byla rewelacja - dwa w jednym
za to u nasasady, tylko i wylacznie przy skorze glowy, a najbardziej zaraz przy linii czola sie przetluszczaja, calkiem od niedawna. ale nie poddaje sie i wierze ze mi sie uda miec piekne wlosy!

Co do kłaczków to 3 cm na plus