|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
a jak się robi to jabłko w mikrofali
![]() u mnie dziś: ś: muesli z jogurtem, siemieniem lnianym i mandarynką, kawa z mlekiem 2ś: 2 kulki marcepanowe obiad: pół pieroga z warzywami i grejfrut podw: bułka pszenna z musztardą, serem żółtym light, szynką i papryką, zielone frugo (na lotnisku ![]() kolacja: jabłko. Właśnie wróciłam do domu i padam... a tu jeszcze jutro mam egzamin i muszę się pouczyć coś. Wyszło mi kcal: ok 1300 b: 59 t: 21 W:224 Błonnik: 23 Wiem, że nie jest dobrze ![]()
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2013-11-29 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Konto usunięte
|
Ja miałam się zabrać za ćwiczenia, ale jutro wstaję o 5 rano i jadę do szkoły, więc dzisiaj dam sobie spokój. Niestety u mnie piątek przed szkołą i weekend jak mam szkołę jest totalnie bezproduktywny jeśli chodzi o ćwiczenia... Zaraz mykam spać...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
oj u mnie też ciężko, jak dzieci są to nie ma czasu na nic, zrobiłam tylko abs i buns z mel b i koniec, ale rano jadę na siłownię nadrobić
![]() jabłko się tylko kroi w kosteczkę, posypuje cynamonem i na parę minutek do mikrofali-pychota ![]() a Kociebury czemu mówisz, że nie jest dobrze? tłuszczu masz trochę za mało, ale znowu węgli za dużo.. a powiedz mi obliczyłaś sobie ile powinnaś przyjmować dziennie? mnie wyszło W-170g, T-40g i B-50g ale nigdy nie mogę tak wyrobić, żeby nie przekroczyć białka, no nie ma szans a znowu zawsze mam za mało tłuszczu, czasem muszę dolewać do zupy albo warzyw łyżkę oleju, żeby wyrobić ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- aha i jeszcze mi powiedz co to za kulki marcepanowe? robisz je czy kupujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie dobrze, bo węgli za dużo i za mało białka. Te kulki to chyba dosć popularne "kartofelki marcepanowe" ![]() ![]() ![]() A jabłko na pewno spróbuje ![]()
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki,
Przepraszam, ze dopiero teraz sie odzywam, ale mialam ciezki troche okres, duzo stresow i tylko Was czytalam. Witam nowe chudzinki ![]() Jako ze duzo pisalyscie o jednym dniu szalenstwa w diecie, ja dzis go mam ![]() ![]() Wiec dzis pochlonelam ![]() Ś serek wiejski i mandarynka IIś tost graham z odrobina dzemu O piers pieczona z salata i pomidorem Banan Narazie bylo grzecznie ![]() No a teraz ryba smazona surowka z kiszonej kapusty i frytki z serem i jeszcze wiecej frytkow No i deser kawa i 1\4 paczki biszkoptow Teraz siedze i podziwiam moj najedzony brzuch Masakra tyle kalorii co dzis wchlonelam w mgnieniu oka to chyba przez odstatnie dwa tygonie tyle nie zjadlam Ale od razu humor mi wrocil ![]() Dobra od jutra bede grzeczna i nie bede Was strofowacmoim zlym zachowaniem ![]()
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justyna jak ja bym tak chciała- dużo zjeść i mieć dobry humor ![]() ![]() ale jeden dziń nie szkodzi, nie ma co szaleć ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
B: 52 W: 191 T: 47 kalorii: ok 1400 aby schudną 1 kg na tydzień, ćwicząc 3-5 razy w tygodniu. Myślisz, że chodzi o min. godzinne ćwiczenia czy dłuższe ? To ja zostanę przy tych obliczeniach, bo wydają mi się być bardziej realne. Dzięki. Cytat:
![]() Mam nową wagę ![]()
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2013-11-29 o 21:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nowa waga-nowa mobilizacja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
dla mnie odchudzanie równa się zmianie nawyków żywieniowych bo co z tego że schudnę ja jakiejś diecie-cud jak później wrócę do jedzenie sprzed diety i kilogramy też wrócą
![]() ![]() co do jogurtów owocowych jem czasem ale zdecydowanie częściej jem zwykły jogurt grecki który sam w sobie jest pyszny a jeśli sie do niego dorzuci jakiegoś owoca czy musli to już w ogóle ![]() dziś miałam odpuścić ćwiczenia ale nie dałam rady, sumienie mnie ruszyło ![]() ![]()
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja SB sobie chyba odpuszczam, zjadłam dzisiaj zwykłą bułkę z powidłami i płatki z mlekiem, więc teoretycznie powinnam zaczynać od nowa pierwszą fazę, a nie mam na to najmniejszej ochoty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyn u mnie dziś najgorszy dzień jaki miałam w trakcie całej diety
był rodzinny obiad bo siostra od dziś jest magistrem ![]() ![]() ![]() ale się stresowałam pod salą jak weszła się bronić ![]() IŚ(8:30):2x kromka razowca z chudą wędliną i pietruszką IIŚ(12:00):2x kromka razowca z białym serem + jajko na miękko O(16:00):mała miseczka zupy + kotlet mielony + sałatka grecka i 1,5 kieliszka szampana ![]() P(18:00):winogrona nie dało się nie wypić, bo trzeba było opić ![]() ![]() ale były ziemniaczki, dużo różnych ciast i nalewki a ja skończyłam na szampanie i dalej nie piłam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
![]() to dobrze ![]() ![]() jak ja mam ochotę na normalny posiłek ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
No za mną właśnie też chodziło od dwóch dni coś słodkiego/'normalnego', więc w końcu wymiękłam. Ale jakoś to będzie, hehe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Konto usunięte
|
Witam o poranku
![]() U mnie dzisiaj paskudna pogoda, do tego jadę na uczelnię... Wieczorem mamy plan, żeby iść do znajomych. Wczoraj nie ćwiczyłam, a tak było w moim planie treningów zapisane, teraz mi szkoda, że nie poświęciłam tej godziny wczoraj i dzisiaj mam zamiar to odrobić po powrocie z uczelni i przed wyjściem do znajomych ![]() Dzisiaj też pierwszy raz jak jadę na uczelnię w trakcie mojej diety, bo zaczęłam pilnować kalorii dopiero 2 tygodnie temu - do tej pory jadłam co popadnie i nie zwracałam na to uwagi - tylko ćwiczyłam, ciekawe jak mi pójdzie... Na pewno skuszę się na czekoladę z automatu, bo ją po prostu uwielbiam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43953161]
Dzisiaj też pierwszy raz jak jadę na uczelnię w trakcie mojej diety, bo zaczęłam pilnować kalorii dopiero 2 tygodnie temu - do tej pory jadłam co popadnie i nie zwracałam na to uwagi - tylko ćwiczyłam, ciekawe jak mi pójdzie... Na pewno skuszę się na czekoladę z automatu, bo ją po prostu uwielbiam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Co studiujesz ? Też zawsze szłam po czekoladę albo kawę z automatu. Ciekawe czy dziś kupię. Możę wezmę bez cukru ![]()
![]() |
#436 |
Konto usunięte
|
Ja robię studia podyplomowe - Doradca Podatkowy. Właśnie zaczynam zajęcia...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może w drugiej fazie wytrzymiesz bo możesz dołożyć nowe produkty i już ta dieta będzie bardziej urozmajcona ![]() Babeczki wcale nie było tak źle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43953161]Witam o poranku ![]() U mnie dzisiaj paskudna pogoda, do tego jadę na uczelnię... Wieczorem mamy plan, żeby iść do znajomych. Wczoraj nie ćwiczyłam, a tak było w moim planie treningów zapisane, teraz mi szkoda, że nie poświęciłam tej godziny wczoraj i dzisiaj mam zamiar to odrobić po powrocie z uczelni i przed wyjściem do znajomych ![]() Dzisiaj też pierwszy raz jak jadę na uczelnię w trakcie mojej diety, bo zaczęłam pilnować kalorii dopiero 2 tygodnie temu - do tej pory jadłam co popadnie i nie zwracałam na to uwagi - tylko ćwiczyłam, ciekawe jak mi pójdzie... Na pewno skuszę się na czekoladę z automatu, bo ją po prostu uwielbiam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] to trzymaj się tam z daleka od pokus ![]() Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2013-11-30 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Konto usunięte
|
Czekolada już była
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
u mnie też tak szaro dzisiaj
![]() ![]() w całym domu już pachnie pyszny obiad..dzieci czekają na galaretkę z bananmi i rodzynkami, a ja żeby mi nie było przykro też sobię zrobiłam z tej herbaty odchudzającej-powiem Wam, że wygląda i pachnie ładnie, zjem na podwieczorek, powiem Wam że jak będzie dobra to będzie to extra patent na słodkie bez słodkiego ![]() a pocieszam się, że wieczorem jadę do TŻ i mamy na jutro zaplanowane extra menu- omlet ze szpinakiem, na obiad canneloni ze szpinakiem i zapiekane z pomidorami i bazylią ![]() ![]() a dziewczyny jeszcze się zastanawiam jednym, obliczyłam zapotrzebowanie 2 listopada na wagę 57 a teraz waże nie całe 54 to wypadałoby znowu obliczyć na niższą wagę ![]() a Gryzelda trzymaj się tam na wyjściu do znajomych, ja mam właśnie najgorzej wtedy się powstrzynmać jak gdzieś idę i jak jest alkohol oj wtedy to ja jem ile wlezie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Konto usunięte
|
No właśnie. 2 tygodnie temu jak byliśmy to najadłam się chipsów jak głupia...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie też pogoda nie za ciekawa ![]() chcę sobie zawieźć orbitreka w niedziele do miasta w którym studiuję. Mam nadzieję, że się będę mogła tam zmobilizować i nie przewiozę go na darmo :P ja już po śniadanku, w sumie dopiero bo wstałam po 10 ![]() ![]()
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43954970]No właśnie. 2 tygodnie temu jak byliśmy to najadłam się chipsów jak głupia...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ja też tak zaczełam robić, że jak gdzieś idziemy to biorę jogurtm serek albo marchewki, ale najgorzej jak jest jakaś większa impreza to tak głupio pełny stół t tu marchewki z torebki ![]() albo jak sie idzie z koleżnakami na kawę i każda je ciacho ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Konto usunięte
|
No to raczej nie będzie jakieś wielkie spotkanie towarzyskie tylko bardziej piwko i chipsy właśnie, więc moje jabłka chyba nikomu nie będą przeszkadzać.
Co do szpinaku, to możesz zdradzić jak go przyrządzasz? Ja po swojemu robię z masełkiem, czosnkiem i serkiem topionym, więc dosyć kalorycznie - może masz lepszą metodę. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, tak was podczytuje i stwierdzam, ze wy na zadna diete gotowe nie jestescie
![]() Mialam tak jak wy i to byla mordega, nigdy do konca zadnej diety nie doprowadzilam. Ale w tym miesiacu nastapil moment kuluminacyjny (waga pokazala 61kg), spodnie mnie cisna, tluszczyk sie wylewa, powiedzialam sobie: DOSC!!! I teraz mnie ta dieta cieszy! W d.pie to mam co inni jedza, nie robi to na mnie wrazenia, bo tak sie zawzielam. I w ogole patrze na swoje cialo i widze te chipsy i te rozne kaloryczne rzeczy przed oczami, ktore taka krzywde mi zrobily ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Konto usunięte
|
Cinderella ostra reprymenda
![]() ![]() Druga strona jest jednak taka w moim przypadku, że jak już coś zaczyna za mną chodzić to jakkolwiek bym sobie nie mówiła, że to źle dla moich bioder i że to wcale mi nie smakuje ( ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Konto usunięte
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43955419]Cinderella ostra reprymenda
![]() ![]() Druga strona jest jednak taka w moim przypadku, że jak już coś zaczyna za mną chodzić to jakkolwiek bym sobie nie mówiła, że to źle dla moich bioder i że to wcale mi nie smakuje ( ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] To zjedz to w malej ilosci!! Ale za to odmow sobie czegos innego lub obiecaj sobie, ze np. pocwiczysz pol godziny wiecej. Tak czy inaczej, trzeba pracowac nad tym i wprowadzac zmiany stopniowo. Za pierwszym razem zjedz mniej, za drugim jeszcze mniej, za trzecim sobie odmow - a awanturuj sie, wkurzaj, ale za 4 juz bedzie Ci latwiej z tego zrezygnowac - zacznij od robienia czegos inaczej niz to zawsze mialas w zwyczaju, bo w ten sposob dokonuja sie zmiany ![]() ![]() Jedno jest pewne: skomlajac tutaj w ten sposob wcale sobie nie pomagacie. |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Konto usunięte
|
To na pewno dalekie jest od uzależnienia. Gdyby faktycznie tak było to dotyczyłoby to sytuacji mających miejsce codziennie. Mi się to zdarza bardzo sporadycznie - jestem w stanie to powiązać z 2 bardzo konkretnymi momentami w ciągu miesiąca - po 1 owulacja, po 2 @ - i chodzi tu o ogólny rozstrój organizmu w tym czasie. Myślę, że większość z nas jest w tych dniach rozdrażniona i ma ochotę na łakocie większą i taką, którą bardzo ciężko jest opanować. Więc uważam, że 1 kostka czekolady na 2 tygodnie nie zrujnuje całej diety i nie spowoduje, że nagle przytyję 5 kg.
A co do narzekania to akurat mi to pomaga, bo wiem, że nie jestem ze swoimi słabościami sama... Twoją silną wolę podziwiam, jeśli w tych dniach jesteś w stanie sobie odmówić wszystkich łakoci. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;43955487]Jedno jest pewne: skomlajac tutaj w ten sposob wcale sobie nie pomagacie.[/QUOTE]
a może sobie w ten sposób właśnie pomagamy? każdemu pomaga co innego ![]() ![]() ![]() może jesteśmy dziwne, ale nam pasuje ten ![]()
#449 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, wy myslicie, ze ja was tutaj atakuje
![]() A co do narzekania, to okay - oczywiscie, ze kazdy robi to co uwaza za najlepsze dla samego siebie ![]() Moze jednak to poczatki dla was i im dalej tym bedzie lepiej. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-11-30 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.