Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 20:41   #421
sweet_vintage
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Po 19 zadzwonili ze sklepu i już mamy do odbioru wózek. Miało być ok. miesiąca a tu niecały tydzień. Nie wiem czy jutro damy radę pojechać i odebrać, jak nie to w niedzielę. Mąż się cieszy jak dziecko, że będzie jeździł w te i we w tę po mieszkaniu
U nas z wózkiem było podobnie. Zamówiliśmy wózek Jedo i był po tygodniu. Dziś najpierw ja jeździłam po mieszkaniu, a pózniej okazało sie, ze mąż tez

Co do FB, to mam mieszane uczucia. Na pewno wrzuce jakaś fotkę z dzieckiem, ale wszystko z umiarem. Znam mamy, które założyły i prowadzą profile swoich dzieci na FB...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:45   #422
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Poszłam tylko na szkole rodzenia a Wy tyle napisalyscie. Nie dam rady wszystkich zacytować

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Justien a wstajesz na siusiu w nocy lub nad ranem? Czy spisz twardo do tej 11 ?
Wstaje kilka razy, koło 4, 6, 8

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja używam do pierników zwykłego sztucznego

Dzięki

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ejani

Przestancie no. Ja juz nie pamietam kiedy spalam do 11. Ba do 9 bym pospala

Ale jeszcze troche i bedziecie miec tak samo
Ja się łudzę że mała będzie długo spała tak jak rodzice ale życie na pewno to zweryfikuje

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
witam chętnie dołącze do Was jestem w 31 tc. Czekamy na synka- Maksymiliana planowany termin porodu mamy na 23 stycznia, ale ok. 9 stycznia będziemy mieli cesarkę ( głównie dlatego że chcę rodzić przez cc - bo to bez[pieczniejsze dla dziecka- jak to mowi znajoma neonatolog w dzisiajszych czasach nie oszczedza się matki tylko dziecko ale mam tez duza wade wzroku, ktora nie jest 100% wskazaniem do cesarki, ale dochodzi tez 20 letnia cukrzyca, choroba tarczycy, wiec trcohe sie tego u mnei nazbieralo... jak tak was czytam i widze ze piszecie o poziomach 120 ze to wysoko... ja sie ciesze jak mam 150, a miewam czesto powyzej 200....szczegolnie etraz kiedy wzroslo zapotrzebowanie na insuline i musze wlewac w siebie strsznie duzo insuliny a organizm nie reaguje to jest dopiero masakra.... mimo tego synek rozwija sie dobrze, jestesmy na 3 badaniu genetycznym, wazy 1600gram i jest ulozony glowkowo od poczatku jestem na zwolenieniu ciazowym z powodu charakteru pracy...na poczatku bylo trudno a teraz juz sie przyzwyczailam do nadmiaru czasu i przgotowuje sie na narodziny synka- pokoik juz mamy urzadzony, i stoje przed dylematem wyboru wózeczka 3 w 1...i im wiecej czytam tym mniej wiem...pozdrawiam wszsytkie mamusie
Witamy no proszę magiczna data Ja też będę mieć CC (wzgledy okulistyczne), też się boję, wolałabym pełną narkozę (miałam tyle razy już że nie robi to na mnie wrażenia) niż zzo ale wezmę co dadzą.

830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:46   #423
gosia261282
Gang Iren

Hmmm... zaskoczylo mnie co piszecie o fb.
Prawie wszyscy moi znajomi maja dzieci i wszyscy wrzucaja fotki dzieci.
Stary 2013-11-15, 20:47   #424
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Co sadzicie o masazu miejsc intymnych? Planuje ktoras? Ja juz zakupilam olejek i z racji tego ze dzisiaj zaczynam 34 tydz tz bedzie masowal
Mam ten olejek https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...do-porodu.html
Ja zaczęłam niedawno. Zobaczymy, co z tego wyniknie, ale powiedziałabym, że jakąś różnicę już czuć.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Wczoraj pierwszy raz widziałam jak brzuch się rusza. Ale to było surrealistyczne przeżycie. Leżałam i gapiłam się na brzuch, bo wydawało mi się że jest krzywy. Zawołałam TŻa żeby wydał opinię i on też stwierdził, że mały się tak ułożył. I nagle plum, czas zwolnił, i klatka po klatce COŚ przesunęło się pod moją skórą, produkując wyraźne wybrzuszenie. Normalnie jak w Matrixie, pamiętacie tę scenę jak w pierwszej części Neo miał szpiega wszczepionego w brzuch? Tak samo się czułam
Fajne uczucie. My czasem gapimy się na podskakujący brzuch i mamy głupawkę z biednego dziecka.

Cytat:
Dziewczyny a co myślicie o wrzucaniu zdjęć maluszków na róże portale społecznosciowe ?
Mam facebooka i co która urodzi to buch na fejsa bo przecież wszyscy muszą wiedzieć....sama nie wiem czy to takie właściwe
Albo piszą że są w ciąży i zdjęcia z usg wrzucają, piszą o swoich dolegliwościach, dziwne to jest dla mnie może dlatego że ja nie jestem aż tak wylewna i nigdy nic takiego nie napisałam, w ogóle nic nie piszę, pewnie większość moich znajomych na facebooku nawet nie wie ze jestem w 7 miesiącu ciąży
Uważam, że z umiarem jest OK, fajnie zobaczyć, jak dzieci rosną/zmieniają się.
Stary 2013-11-15, 20:49   #425
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Na fb czy nk podaje się bardzo dużo swoich danych, a oni to wykorzystują, ostatnio chciałam się zalogować do jakiegoś sklepu internetowego przez telefon i była tam opcja zaloguj się przez facebooka, no to chciałam z lenistwa skorzystać żeby nie wpisywać swoich danych i wyskoczyła mi informacja ze zaloguje mnie jak wyrażę zgodę na to żeby facebook uzyskał dostęp do moich danych z telefonu..o nie....zaraz oprzytomniałam
Stary 2013-11-15, 20:49   #426
isia4891
Zadomowienie

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

[/COLOR]

Mnie taki masaz by tylko pobudzil i podniecil [/QUOTE]

To samo miałam na myśli.
Robiłam dziś pizzę wg Geslerowej wyszła pyszna tylko mało bo az 7 osób się zrobiło z 4...
Jeszcze trochę mam drożdży więc jutro zrobię dla 2+ brzuch.
Odebralismy dziś wózek ale jeszcze nie testowalam jutro idę nim posmigac przed domem...bo póki co w piwnicy będzie stał.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:59   #427
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja biorę tylko zelazo (plus oczywiscie kwas foliowy na poczatku).
Właśnie też zastanawiałam się nad tymi witaminami Zamówiłam dopiero teraz, bo zaczęły mi wychodzić zajady (podejrzewam, że przez niedobory w diecie )
Dziewczyny, a bierzecie dalej kwas foliowy czy odstawiłyście?
Ja biorę nadal i nie wiem czy dobrze robię

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
U nas z wózkiem było podobnie. Zamówiliśmy wózek Jedo i był po tygodniu. Dziś najpierw ja jeździłam po mieszkaniu, a pózniej okazało sie, ze mąż tez
My jutro jedziemy zamówić Jedo A możesz zdradzić ile u siebie zapłaciliście?

Ja pierdziele po kromce chrupkiego chlebka graham z 1 plastrem szynki i pomidorem mam cukier 119 ;/ (po serniku był 104!) Gdzie tu logika

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-15 o 21:02
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 21:01   #428
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam niedawno. Zobaczymy, co z tego wyniknie, ale powiedziałabym, że jakąś różnicę już czuć.
Mianowicie jaką?
Napisz proszę ...
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:10   #429
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Właśnie też zastanawiałam się nad tymi witaminami Zamówiłam dopiero teraz, bo zaczęły mi wychodzić zajady (podejrzewam, że przez niedobory w diecie )

My jutro jedziemy zamówić Jedo A możesz zdradzić ile u siebie zapłaciliście?

Ja pierdziele po kromce chrupkiego chlebka graham z 1 plastrem szynki i pomidorem mam cukier 119 ;/ (po serniku był 104!) Gdzie tu logika
Teraz już nie pamietam dokładnie ceny, bo jest to prezent od rodziców, ale cos ok 1500zl wersja memo 2w1 (fotelik mamy maxi cosi). Kupowany był w sklepie Słoń z Łodzi.

Któraś z was pisała o zajadach. Mnie tez sie robiły, ale biorę żelazo i witaminę B6 i trochę sie uspokoiło.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:16   #430
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Proszę o propozycje jadłospisu na przyszły tydzień, tylko bez udziwnień - bo mi się nie chce cudować
Stary 2013-11-15, 21:19   #431
demonyianioly
Rozeznanie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43737675]Poszłam tylko na szkole rodzenia a Wy tyle napisalyscie. Nie dam rady wszystkich zacytować
okulistyczne), też się boję, wolałabym pełną narkozę (miałam tyle razy już że nie robi to na mnie wrażenia) niż zzo ale wezmę co dadzą.
[/QUOTE]

Też bym wolała narkoze, ale nie to niestety nie sklep z cukierasami żebym mogła zadecydować

Cytat:
Na fb czy nk podaje się bardzo dużo swoich danych, a oni to wykorzystują, ostatnio chciałam się zalogować do jakiegoś sklepu internetowego przez telefon i była tam opcja zaloguj się przez facebooka, no to chciałam z lenistwa skorzystać żeby nie wpisywać swoich danych i wyskoczyła mi informacja ze zaloguje mnie jak wyrażę zgodę na to żeby facebook uzyskał dostęp do moich danych z telefonu..o nie....zaraz oprzytomniałam
Też pare razy fb próbował ode mnie wyłudzić numer telefonu. Ktoś wcześniej wspomniał o mamach prowadzących konta swoich dzieci. Właśnie to jest najgorsze. Mam profil na tym portalu w celu dowiadywania się od znajomych o fajnych wydarzeniach, słucham muzyki udostępnianej przez znajomych, doceniam piękno jakiś fajnych fotek, inspiracji. Pamiętnik rozwoju bobasa nie jest niczym co mnie interesuje. Tak samo jak panowie robiący zdjęcia swoim autom. Oczywiście podobają mi się słodkie czy ładne zdjęcia dzieci, ale nie rejestrowanie ich i udostępnianie. Ja mam tylko dwie takie znajome, które spamują w ten sposób.
Każdy oczywiście robi to co lubi.

Edytowane przez demonyianioly
Czas edycji: 2013-11-15 o 21:21
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:20   #432
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Mój były partner twierdzi, że chce dziecko i chce je zobaczyć jak się urodzi. Nie chce tylko mnie. Prawda jednak taka, że od miesiąca nie zapytał jak badania, jak Mikuś więc raczej dzidzią też się nie interesuje.
Mam możliwość zamieszkania chwilowego z babcią, ma duży wolny pokój i jest chętna na prawnuka i mnie W innym wypadku pod koniec grudnia będę musiała wynająć mieszkanie i zostanę sama. Teraz mieszkam z rodzicami. Mieliśmy wynająć coś z narzeczonym, no ale nie wyszło.
może to teściowa znów namieszała i chce zobaczyć wnuka po porodzie, tylko po ostatniej akcji nie chce sama dzwonić?

a mieszkanie z babcią wydaje się ok, a ile lat ma babcia? da radę coś jeszcze pomóc przy dziecku? nawet jeśli nie, to zawsze lepiej z rodziną niż np.szukać współlokatorów

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
witam chętnie dołącze do Was
witaj

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Wczoraj pierwszy raz widziałam jak brzuch się rusza. Ale to było surrealistyczne przeżycie.
no, boskie jest...

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
najadłam się mandarynek i nie mogę się ruszyć . taka pazera jestem
czyli to był prawdziwy cel męża- jak nie możesz się ruszać, nie pójdziesz mu suszyć głowy o grę no chyba że siedzicie w jednym pokoju...

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
A właśnie- zauważyłyście gdzie siedzą Wasze dzieciaki? Mój Adaś ewidentnie upodobał sobie lewą stronę i tam sobie siedzi- oczywiście kopie w prawo, do góry i na dół ale ulubione miejsce to lewa strona brzucha- czuć takie twarde w środku jakby duża pomarańcza.
mój ma na prawo głowę i nogi (i tam najbardziej czuję ruchy, czyli pewnie pięty), na lewo i w dół wydaje mi się operuje łokciami i rękami - tak był na usg 2 tyg temu i zdaje mi się, że nadal tak jest, bo się te ruchy zgadzają. a przesuwania w pionie tak w miarę pośrodku to byłyby ręce lub kolana, co ma sens

Cytat:
Dziewczyny a co myślicie o wrzucaniu zdjęć maluszków na róże portale społecznosciowe ?
uważam, że wszystko jest dla ludzi, byle z umiarem mam koleżankę, która od 7 tc informowała o każdej mdłości, wrzucała każde zdjęcie usg itp, a teraz (bo urodziła na dniach) już zdążyła wrzucić kilkadziesiąt zdjęć noworodka (z psem, tatą, siostrą, nią samą i samym dzieckiem). to dla mnie przesada (inna od urodzenia wrzuca po kilka tygodniowo)

ale znów z drugiej strony mam tam znajomych, z którymi nie widuję się za często, albo nie widziałam od studiów/wspolnej pracy itp i tylko dzięki fb mamy jaki taki kontakt, więc na pewno coś wrzucę

jakoś też nie "zdążyłam" poinformować wszystkich o ciąży (a co zabawne z 2 tygodnie przed nią koleżanka zasugerowała, ale wtedy nie byłam) ale ja raczej wrzucam swoje zdjęcia przy jakiejś okazji, a że po imprezach ani kulturalnych ani towarzyskich ostatnio nie chadzam, to i nie mam powodu

Cytat:
P.S. Przypomniało mi się jak Któras z Was mówiła, że ma wrażenie czasami jakby jej maluszek ćwiczył rowerek w jej brzuchu Ja dzisiaj mam to samo ze swoją żabą - nie wiem co ona tam ćwiczy ale brzuch podskakuje jak przy jakimś boksowaniu ...dziwne odczucie
myślę, że mój mały ćwiczy karate, skoro używa wszystkich kończyn (i chyba głowy też czasem) i czasem mam serie ciosów, a czasem pojedynczy gwałtowny (taki mały Bruce Lee)

Cytat:
Ja osobiście nie lubię bardzo kiedy ktoś na swój profil wrzuca masę zdjęć dziecka, na zdjęciach nie ma jego tylko dziecko... Milion póz bobasa itp. Moi znajomi też nie wiedzą, że jestem w ciąży. Nie mam w planach spamować fotkami mojego dzidzia. Jednak ostatnio naszła mnie chęć na pochwalenie się ciążą na fb. No i się sama waham Pewnie jak urodzę, duma mnie przezwycięży i wrzucę jakąś fotę, ale jedną nie cały album
dokładnie. ale na razie mogę wrzucić fotkę, jak wyleguję się całe dnie, to poczekam... może z parapetówki, jeśli będziemy robić (waham się teraz) albo ze Świąt

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Co do witamin bzdura moja koleżanka z pierwszym dzieckiem brała i była mniejsza, niż drugie bez witamin. Nie ma reguły. Ja biorę co drugi dzien .
mi kazała lekarka codziennie (średnio raz w tygodniu zapominam), więc poczekam jeszcze do następnych badań i wizyty na początku grudnia (i usg mam akurat), więc najpierw sama ocenię jak to wygląda, a nie będę od razu rzucać wszystko. w końcu lekarz ma dane o moim zdrowiu i chyba też się zna

i mam pytanie- chcemy kupić dziecku pozytywkę już teraz, żeby się przyzwyczajało do melodii (tak nam radzili na SR i wg mnie ma to sens), szczególnie po ostatnich zdarzeniach żeby mu jakoś wynagrodzić ten stres i smutek, macie jakieś typy? jeżeli z karuzelką (choć na początek nie będzie potrzebna, to potem się przyda a te ramiona chyba nie muszą się kręcu=ić na stałe, nie?) to nie pluszową... pomożecie?
Stary 2013-11-15, 21:27   #433
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Proszę o propozycje jadłospisu na przyszły tydzień, tylko bez udziwnień - bo mi się nie chce cudować
Jak chcesz jadłospis dla `słodkich mam`, to tylko kurczak, indyk i sernik od EVI07 wchodzi w grę
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:27   #434
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Mianowicie jaką?
Napisz proszę ...
Mam wrażenie, że tkanki zrobiły się troszkę elastyczniejsze i miększe. Po pierwszym masażu czułam się jak po rozdziewiczeniu.:rolleyes :
Stary 2013-11-15, 21:28   #435
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak chcesz jadłospis dla `słodkich mam`, to tylko kurczak, indyk i sernik od EVI07 wchodzi w grę
Mój TŻ, jasnie Pan by mnie chyba wystawił za drzwi
Stary 2013-11-15, 21:29   #436
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

uważam, że wszystko jest dla ludzi, byle z umiarem mam koleżankę, która od 7 tc informowała o każdej mdłości, wrzucała każde zdjęcie usg itp, a teraz (bo urodziła na dniach) już zdążyła wrzucić kilkadziesiąt zdjęć noworodka (z psem, tatą, siostrą, nią samą i samym dzieckiem). To dla mnie przesada (inna od urodzenia wrzuca po kilka tygodniowo)

(...)

myślę, że mój mały ćwiczy karate, skoro używa wszystkich kończyn (i chyba głowy też czasem) i czasem mam serie ciosów, a czasem pojedynczy gwałtowny (taki mały bruce lee):d
Właśnie sobie to wyobraziłam ehehehe

Edytowane przez selena85
Czas edycji: 2013-11-15 o 21:32
Stary 2013-11-15, 21:32   #437
ejani
Zadomowienie

Cytat:
no bo to trzeba patrzeć, na co się zgadza- ja też sobie nic nie "synchronizuję". choć bardziej od fb mnie denerwuje pod tym wzgledem google- wszystko by chciał mi połączyć- a figa z makiem!

Cytat:
moje mają w składzie kwas foliowy, więc nie dobieram. u mnie synek był dość mały w 22 tc więc się wystraszyłam, bo jednak trudno utrzymać zróżnicowaną i pełną dietę, jak się na nic nie ma ochoty poza pierogami

ale w sumie skoro polecił mi je lekarz po badaniach to postanowiłam się posłuchać

Cytat:

i koniecznie bigos
Stary 2013-11-15, 21:34   #438
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój TŻ, jasnie Pan by mnie chyba wystawił za drzwi
Ale on ma z Tobą dobrze!
Na rękach powinien Cię nosić całe dnie i noce

Mój to nawet nie piśnie, że ma dosyć

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

i koniecznie bigos
a wlasnie! jeszcze bigos mamy! hmmm a mocno się puszcza bączki po tym bigosiku?
Stary 2013-11-15, 21:37   #439
patrycjja
Zadomowienie

Maz w pokoju obok, ale komentuje swoja kazda akcje w grze dosyc glosno

Ja mam konto na fb i duzo zdjec, ale wiekszosc dostepna tylko dla zamknietej grupy "bliskich znajomych" . Tam sa nasze imprezy czy jakies fajne wydarzenia uwiecznione. Pewnie i tam wyladuje wiekszosc zdjec Malej. Dla znajomych mam albumy z wycieczek, gdzie wiecej zabytkow niz nas i ze slubu, bo musialam sie pochwalic dzidzia tez sie publicznie pochwale, ale bez przesady nie bede robila jak jedna znajoma ze szkoly - telefon w jednej rece, druga corke w wanience podtrzymuje i pyka zdjecie, a w zasadzie cala serie rozmazanych zdjec i takie przyklady sie mnoza niestety.

A masaz krocza planowalam od poczatku, ale jakos ciezko sie zebrac. Musze doczytac info o herbatce z lisci malin (od kiedy, ile i jakie najlepiej) bo tego chyba nie odpuszcze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 21:40   #440
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale on ma z Tobą dobrze!
Na rękach powinien Cię nosić całe dnie i noce
Nie no taka dobra to ja nie jestem :P
Zawzięłam sie wczoraj, że nie ugotuję na dziś obiadu bo jest zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i dopięłam swego - Król łaskawie zjadł, bo głód mu do tyłka zajrzał. W ogóle to jakaś zła jestem na niego od wczoraj, pytał się czemu mam zły humor - a ja sama nie wiem czemu, on mnie tak irytuje

Ale już mu dzisiaj zapowiedziałam, żeby sobie wymyślił co chce zjeść, bo ja nie będę kombinować dań, żeby mu łaskawie posmakowały.

Kurcze, jakoś sceptycznie podchodzę do tego masażu krocza, boję się, że zrobię sobie z wadżajny LOCH, pozostanę przy samych ćwiczeniach mięśni Kegla

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-11-15 o 21:42
Stary 2013-11-15, 21:42   #441
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Maz w pokoju obok, ale komentuje swoja kazda akcje w grze dosyc glosno

Ja mam konto na fb i duzo zdjec, ale wiekszosc dostepna tylko dla zamknietej grupy "bliskich znajomych" . Tam sa nasze imprezy czy jakies fajne wydarzenia uwiecznione. Pewnie i tam wyladuje wiekszosc zdjec Malej. Dla znajomych mam albumy z wycieczek, gdzie wiecej zabytkow niz nas i ze slubu, bo musialam sie pochwalic dzidzia tez sie publicznie pochwale, ale bez przesady nie bede robila jak jedna znajoma ze szkoly - telefon w jednej rece, druga corke w wanience podtrzymuje i pyka zdjecie, a w zasadzie cala serie rozmazanych zdjec i takie przyklady sie mnoza niestety.
Ja również w ten sposób mam rozplanowane swoje konto na fb
Stary 2013-11-15, 21:42   #442
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja odstawilam jakos koło 14 tygodnia, ale potem znowu od 20 czy okolic biorę razem z żelazem, zeby zwiększyć jego przyswajalnosc.

Magnusia moj mały lezy tylko po prawej stronie. Jeszcze nigdy mi nie wlazil pod lewe zebro czy biodro, a pod prawe niezliczoną ilosc razy
Stary 2013-11-15, 21:43   #443
demonyianioly
Rozeznanie

ejani tzn chcesz wrzucić swoją świąteczną fotę brzuszkową? Dobrze rozumiem? Ja jakoś jak się z kimś widzę czy spotykam na ulicy to nie wstydzę się brzuszka, ale zdjęcie mojej obfitości w tej partii ciała mogłoby mnie samą zszokować. Choć właśnie bardzo mi się podobają zdjęcia ciężarnych koleżanek

Niedoszła teściowa sama wyraziła jak jej jest wstyd i jak mnie przeprasza za syna. Pierwszy raz go nie broniła (już nie było czego). Wyraziła chęć pomocy i kontaktów z wnukiem. Oczywiście tego jej nie zabronię, chcę żeby synek był otoczony przez ludzi kochających go. Już i tak będzie się wychowywał bez ojca. Widać jak wiele uczuć ma ta kobieta do Mikusia i to się liczy dla mnie. Ja za nią nie muszę przepadać, ale jakie dziecko nie chce mieć rozpieszczającej babci. Kupiła ładne białe łóżeczko dokładnie takie jakie wybrałam, chce jeszcze kupić bujaczek. Widać, że jest zaangażowana w sprawę
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:43   #444
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
i bigos!

A co do bąków, hmmm... u siebie nie zauważyłam zwiększonej ilości
Za to u tż niestety tak
Stary 2013-11-15, 21:44   #445
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Co sadzicie o masazu miejsc intymnych? Planuje ktoras? Ja juz zakupilam olejek i z racji tego ze dzisiaj zaczynam 34 tydz tz bedzie masowal
Mam ten olejek https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...do-porodu.html

Wiesz co też o tym myślałam, i myślę nadal bo mam trochę czasu.
Ostatnio położna na SR mówiła nam ,że osobiście sama by tego nie robiła, bo nie aż tak dużo to pomaga. Miała kobiety do porodu co się masowały regularnie a i tak były cięte albo popękały. A w De ponóc bardzo pomagają ,żeby nie musieć ciąć . np: u mnie w szpitalu robią akupunkturę tam na dole, co ponoć pomaga i kompresy z kawą w czasie porodu, która nagrzewa i zmiękcza tkanki.
A i powiedziała,żeby uważać na masaże krocza z mężem, bo taki masaż ma bolec i być nie przyjemny dosłownie, no a z mężem wiadomo raczej będzie przyjemny i skończy się hmmm.. jeszcze przyjemniej
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:45   #446
selena85
Wtajemniczenie

Kobietki jak Wam leci strumień moczu?
Bo kurde zawsze mówią, żeby do pojemniczka na badanie złapać srodkowy mocz, a mi ten strumień leci takim zygzakiem, że w ogóle cięzko mi go uchwycić i ogólnie problem mam z tym....
Może macie jakiś sposób na to?

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
i bigos!

A co do bąków, hmmm... u siebie nie zauważyłam zwiększonej ilości
Za to u tż niestety tak
Oni to w ogóle już z natury mają rozdarte te swoje dupska...
Stary 2013-11-15, 21:48   #447
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Kobietki jak Wam leci strumień moczu?
Bo kurde zawsze mówią, żeby do pojemniczka na badanie złapać srodkowy mocz, a mi ten strumień leci takim zygzakiem, że w ogóle cięzko mi go uchwycić i ogólnie problem mam z tym....
Może macie jakiś sposób na to?
U mnie też jest z tym problem. Ostatnio tak latałam łapką dookoła żeby coś uchwycić

Nienawidzę takiego strumienia jak muszę się wysiusiać poza domem, bo sikanie na małysza zygzakiem kończy się obsikaniem aż po tyłek

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-15 o 21:50
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 21:51   #448
ejani
Zadomowienie

Cytat:
ejani tzn chcesz wrzucić swoją świąteczną fotę brzuszkową? Dobrze rozumiem? Ja jakoś jak się z kimś widzę czy spotykam na ulicy to nie wstydzę się brzuszka, ale zdjęcie mojej obfitości w tej partii ciała mogłoby mnie samą zszokować. Choć właśnie bardzo mi się podobają zdjęcia ciężarnych koleżanek

Niedoszła teściowa sama wyraziła jak jej jest wstyd i jak mnie przeprasza za syna. Pierwszy raz go nie broniła (już nie było czego). Wyraziła chęć pomocy i kontaktów z wnukiem. Oczywiście tego jej nie zabronię, chcę żeby synek był otoczony przez ludzi kochających go. Już i tak będzie się wychowywał bez ojca. Widać jak wiele uczuć ma ta kobieta do Mikusia i to się liczy dla mnie. Ja za nią nie muszę przepadać, ale jakie dziecko nie chce mieć rozpieszczającej babci. Kupiła ładne białe łóżeczko dokładnie takie jakie wybrałam, chce jeszcze kupić bujaczek. Widać, że jest zaangażowana w sprawę
tia, chyba tak... no bo mam te swoje zdjęcia cotygodniowe (jak nie zapomnimy, ostatnio co 2), ale je to mogę tu sobie wrzucić (skoro chwalę się brzuchem), albo po urodzeniu jak je jakoś fajnie zestawimy (taki jest plan). chyba że wyciągnę męża na jakiś spacer w ładne miejsce, ale ja teraz jestem średnio spacerowa a ładne miejsca daleko. a znów brzuszek coraz większy i teraz całkiem mi się podoba, więc po 7 miesiącach chyba dojrzałam, żeby się pochwalić

a z "teściową" to dobrze. i oby było tylko lepiej)
Stary 2013-11-15, 21:53   #449
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie też jest z tym problem. Ostatnio tak latałam łapką dookoła żeby coś uchwycić

Nienawidzę takiego strumienia jak muszę się wysiusiać poza domem, bo sikanie na małysza zygzakiem kończy się obsikaniem aż po tyłek
Mi się zdażyło i tak, że zamiast do kubeczka to na rękę sobie nasikałam..... masakra.
Faceci mają z tym łatwiej bo mają naturalne `dozowniki`....
Stary 2013-11-15, 21:58   #450
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez selena85
Oni to w ogóle już z natury mają rozdarte te swoje dupska...
dobre ... zgadzam się.

Cytat:
Mi się zdażyło i tak, że zamiast do kubeczka to na rękę sobie nasikałam..... masakra.
Faceci mają z tym łatwiej bo mają naturalne `dozowniki`....
Łooo matko ile razy ja cały pojemniczek obsikałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości