![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Jechalam sobie autem po parkingu ikei - to byla juz droga wyjazdowa i piesi nie mieli tam pierwszenstwa. Zobaczylam ze centralnie srodkiem ulicy idzie sobie mloda mamusia z kilkuletnia corka, ktora wesolo hasa po calej szerokosci drogi. Z dosc duzej odleglosci trabnelam, zeby sie usunely (dodam ze jechalam powoli i nie bylo zadnego hamowania z piskiem opon na dziecku, trabilam czysto ostrzegawczo, bo balam sie ze mi mala wlezie pod kola), a doczekalam sie reakcji w postaci szeregu oburzonych gestow z pukaniem po glowie na czele
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#422 |
jestę wieszczę
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4376425 7]taaa, w te wakacje wylegiwaliśmy się na plaży i nagle przychodzi matka z dzieckiem i niecały metr od nas i naszych rzeczy dziecko zaczyna sikać
![]() z naszego zwrócenia uwagi mądra mamusia nic sobie nie zrobiła i zadowolona wróciła do siebie dodam, że jakieś 20m dalej była toaleta...[/QUOTE] Co roku jestem nad morzem i właśnie wiem, że często tak to wygląda. Rodzice zamiast zabrać dzieciaka do toalety, to pozwalają mu sikać byle gdzie.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
sissy that walk
|
Ale kurczę, nawet jeśli się dobrze sprzątnie kupę, to mimo wszystko ona śmierdzi
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
sissy that walk
|
No tak, ale gdzieś tu było o robieniu kupy za parawanem
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Mary,świeżo odpieluchowany dwulatek nie doczeka zanim się dojdzie 'gdzies indziej' ,ale są lepsze metody niz robienie na piasek,mam na mysli 'grubszą sprawę'. Jesli chodzi o sikanie niestety nie ma zmiłuj czasem i trzeba skoczyć w krzaczory.
#428 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Rozeznanie
|
E tam się nie da. Trzeba nosić ze sobą łopatkę do czyszczenia kuwety i woreczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Jako przyszła mama mam nadzieję, że OZM mnie nie dopadnie. Ale znalazłam dziś przykład na innym wątku. A mianowicie płacz i tragedia, bo przyszła żona kuzyna odmówiła bycia chrzestną dziecka (mimo, że ją stać- tylko cytuję, co napisała autorka). I kolejna tragedia, bo jako powód powiedziała, że nie chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
and cigarettes
|
Ej, o co chodzi z tymi tęczowymi kolorami wpisów? Przecież tego się czytać nie da. Piszcie w ciemniejszych kolorach, trochę szacunku dla czytaczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
sissy that walk
|
Jasnymi kolorami lecą off topy.
![]() ![]() |
![]() |
#437 | ||
Zakorzenienie
|
Dorośli też.
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
Odpieluchowanie to proces długotrwały i gdybyśmy chcieli się pozbyć pieluch z dnia na dzień to sobie można czekać do 5 urodzin dziecka. Nawet jak dziecko jest juz na takim etapie że sygnalizuje potrzeby a wysadzone siusia to nadal zdarzają się wpadki, najpierw częściej później rzadziej. Aż kończą się całkowicie koło 4 roku życia ( czasem piątego) ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Odpieluchowanie to proces długotrwały i gdybyśmy chcieli się pozbyć pieluch z dnia na dzień to sobie można czekać do 5 urodzin dziecka. Nawet jak dziecko jest juz na takim etapie że sygnalizuje potrzeby a wysadzone siusia to nadal zdarzają się wpadki, najpierw częściej później rzadziej. Aż kończą się całkowicie koło 4 roku życia ( czasem piątego) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
jestę wieszczę
|
To na plażę, hyc, jedno wiaderko więcej na siki i później wylać w krzaki, też mi problem. Szanujmy innych.
Co do bycia chrzestną, u mnie też były przeboje ![]() ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
and cigarettes
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
Zainspirował mnie inny wątek. Za ozm uważam obrażanie się mamy za to, że ktoś odmówił bycia rodzicem chrzestnym jej dziecka. Załamuje mnie postawa typu "bo jak to tak MOJEMU dziecku odmawiać i jak można nie chcieć być jego chrzestną, przecież to zaszczyt, na pewno ona nie cierpi mojej rodziny". Ok, dla mamy dziecko jest najważniejsze i niech sobie będzie. Ale dla innych nie jest i kropka. Skąd się bierze takie myślenie?
![]() Do tego podkreślanie, że to dziecku się odmówiło (jakby się je krzywdziło co najmniej). Nie, nie dziecku. Mamie dziecka.
Na zaufanie się pracuje - na jego brak też. Edytowane przez Lillkaa Czas edycji: 2013-11-18 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Konto usunięte
|
A ja się zastanawiam czy chodzenie po plaży z dwulatkiem którego się odpieluchowuje jest totalnie niezbędne dla jego rozwoju, wzrostu i układu moczowego? Mam sporo znajomych którzy nad morzem nie byli nigdy a tym bardziej z dwulatkiem, wszyscy to jakoś przeżyli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak pytam, chcialam zobaczyc w jakim kontekscie to bylo napisane. No ale nie pamietasz. Szkoda. Tyle, ze to z znowu glupie MzK pisza o takich rzeczach. Coz za przypadek, ze nie wiesz gdzie czytalas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4377538 4]Po co na bialo piszesz? Przeciez to nie OT, nie popadajmy w paranoje
![]() Tak pytam, chcialam zobaczyc w jakim kontekscie to bylo napisane. No ale nie pamietasz. Szkoda. Tyle, ze to z znowu glupie MzK pisza o takich rzeczach. Coz za przypadek, ze nie wiesz gdzie czytalas ![]() przyznam ze przeszukałam MzK pod kątem słów 'kupa,przykryć,liście' i nic takiego mi nie wyskoczyło,nawet nic zbliżonego ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- a dlaczego ktoś ma zrezygnować z chodzenia na plażę w trakcie odpieluchowania dziecka?
#445 |
Konto usunięte
|
strokrotko to ja, czekałam tylko na ten argument.
Po prostu czekałam. Właściwie, to po co sobie odmawiać czegokolwiek, zastanawiam się tylko jak to się dzieje że dziesiątki matek ktore znam, nie mają tego problemu bo z małymi dzieciakami to jeżdżą nad jezioro gdzie siadają w cieniu, jak już bardzo chcą jechać nad wodę, bo jak wiemy wokół jezior, są lasy, są też toalety i ośrodki turystyczne gdzie z toalet można korzystać i nie trzeba przechodzić 1,5 km przez całą piaszczystą rozgrzaną plazę. No nie wiem, po prostu magia, że dzieciate znajome jakimś cudem prześlizgnęły się w swoim życiu przez okres odpieluchowania bez pójścia na plażę, albo np jak dziecko miało dwa tygodnie (po co sobie odmawiać w końcu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kazdy spędza czas tak samo i każdy ma prawo wybrac to co lubi-tak po prostu po ludzku i nie nie jestem za tym aby dziecko robiło kupe na plaży czy sikało, choć bardziej jestem w stanie przełknąc taka opcję niz dorosłych sikających w wodzie i tak , tak - równiez gdzie popadnie........ |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | ||
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() Z tego samego powodu na plaży jest zakaz wprowadzania psów. Bo piesek nie utrzyma kupki czy siku za długo, nie wytłumaczy mu się i później można chodzić po psich siuśkach. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Zacznijmy od tego że dzieci nie powinny przebywać na słońcu między godzina 11 a 15. Na plaży szybko się odwadniają co może się źle skończyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
No tak, moje znajome to nie cały świat, faktycznie statystyki zdecydowanie mówią że przeciętna polka z dwuletnim dzieckiem spędza całe dnie na polskich piaszczystych plażach ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.