Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 19:55   #421
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

A propos samochodów zdalnie sterowanych, to zarówno mój dwulatek, jak i 26-latek bawią się nim świetnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 19:56   #422
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

PSZCZOUA bo mnie prawie nie ma
Hehe cos w tym jest
Stary 2013-11-20, 20:09   #423
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Kropelko ja się chyba zdecyduje na zmiane.To bedzie juz nasze 3 mleko.A jesli te nowe nie posmakuje to wroce znow do Bebilonu.juz sama nie wiem jaka jest przyczyna braku apetytu u Lilki..Tzn ona je ale tylko jak jest w pół spiaca albo całkowicie spi-a to chyba nie normalne?Jak daje jej butle w dzien to raz bierze łyka,raz wypycha smoka przyczym strsznie histeryzuje i się wyrywa..U Nas jak ząbek się wyznał to była strasznie marudna i to wsio.Ale wiadomo dzieci roznie przechodza ząbkowanie.
j apamietam ż eadi poczatkowo badzo duzo jał a później mniej i w sumie jak już miał ponad rokto zjadał najwiecej do 150ml i tylko i wyłącznie na spiąco
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:09   #424
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi, kusicie
W sumie zawsze mogę iść biegać po obiedzie
W niedzielę nie dam rady, bo mamy chrzest.
A ja mam takie parcie, żeby udowodnić tż, że będę biegać, że nie chcę ani jednego treningu przepuścić Bo mi powiedział, że do świąt nie wytrwam i z tej okazji dziś 4,27 km zrobiłam.
To masz motywacje
Ja też bym piwko wybrała

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
moj w nocy obciagnie 2 cycki i do tego jeszcze jakies 50-70 ml mm i tez spi...chociaz nad ranem to juz czasem ciezko go uspic i czasem od 4 juz lezymy... on wariuje a ja przysypiam hahaha
Sory
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:10   #425
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
no wlasnie ja dzis dwa razy mlodego w nocy karmilam co sie nie zdarza
i p drugim karmieniu nie.chcial usnac
zdarzylo sie to pierwszy raz ze musialam przytulic
na szczescie po 10minutach odplynal
ale w tym czasie pomyslalam o wszystkich mamachbktore walcza w.nocy i chcialam powiedziec ze podziwiam bo chyba bym rady nie dala patrzac jaka bylam zla.przez te pare minut

i mam tez teorie
ciekawe.czy potwierdzicie
moj dziec w brzuchu tez nigdy nie ruszal sie w nocy
nigdy nie czulam ruchow
a przez dzien to.dosc czesto
ciekawe cy to prawidlowosc ze mial wyregulowany w taki sposob rytm dobowy
a pamietam ze.niektore.z.was pisaly ze w.nocy obudzily je kopniaki

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
moj w nocy ladnie spi (z przerwami na szame) i w ciazy tez rzadko kiedy w nocy hulal...przynajmniej ja nie czulam, ale ja mam twardy sen hahaha

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

wczoraj Kornel zasnął, po czym zaczął piszczeć, wrzeszczeć, nie wiem co. Doszłam do łóżeczka, przytuliłam i spał.
moj tez tak czasem piszczy i drze sie przez sen...wtedy podchodze, glaszcze po policzku, mowie do niego i sie uspokaja...najczesciej sie nawet nie wybudza....

[QUOTE=kama1987;43797914] Moje dziecko dalej śpi Obudziła się tylko o 5,30 na jedzonko. Ale deszcz pada i zawsze jak jest taka pogoda to ma śpiący dzień. Idziemy na 12 do naszej pani pediatry w końcu ciekawe co mi powie na krostki na buzi Zuźki, czy to uczulenie na coś, czy poprostu tak ma. Akurat jej uwierzę bo wiem że się zna na tym.

Wiesz co, w sumie mi kiedyś pediatra powiedziała że o której się w nocy budzę na siku to o tej się będzie mała budziła na jedzenie. No i faktycznie wstawałam ok. 3 i Zuzia przed długi czas wstawała ok. 2.30 - 3. W ostatnim tygodniu jej się coś odwidziało i zamiast o 3 wstaje o 5 Ale nie narzekam, może jej zostać

O właśnie, mi się dziś zaczyna 3 miesiąc i wczoraj pomyślałam że trzeba kupić karmi i dużo wody znowu. A niedawny kryzys został ostatnio zażegnany i tu chyba znowu

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Moja też ładnie śpi w nocy, przeważnie od 20 do 3, a później do 6

Trzymajcie proszę kciuki za dzisiejszą wizytę u ortopedy
Mam nadzieję, że poduszka pójdzie precz

Możliwe że nie chce jeść. Zuzia po szczepieniu (mieliśmy o 9) zjadła chyba o 11 tak normalnie a potem się budziła pociamkała chwilę i spała dalej. Przeszło jej po 2 dniach. I nie dałam rady jej wybudzić, moje dziecko jak już uśnie tak mocno to nic jej nie obudzi Ostatnio o Mamy próbowaliśmy ją obudzić na jedzenie to otworzyła oko, popatrzyła i poszła dalej spać, na śpiąco nie chce jeść wcale.
to ja juz wiem czemu Bartosz tak sie w nocy budzi...za czesto sikalam
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:13   #426
misia332
Zakorzenienie

wiad w K.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:15   #427
matallewar
Zakorzenienie

Elena śpi kładę ja na brzuchu i od razu odpływa a ja sie tyle meczylam z usypianiem jej...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 20:21   #428
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
A masz specjalną kurtkę?czy miescisz się w swoją?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
w swojej narciarskiej chodze
Cytat:
Dziewczyny kp co jecie na obiad?ja już nie mam pomysłów,jem w kolko potrawke z kurczaka, wołowinę gotowana, schab pieczony...pomocy

wszystko dzis bitki z buraczkami
wczoraj nalesniki z parówkami i sałatke ze swiezym kalafiorem
przedwczoraj pstraga i krem z selera naciowego
w niedziele rosół i schabowego
w sobote chilli con carne
w piatek sznycle
wiecej nie pamietam

Cytat:
U mnie ostatnio: zupa jarzynowa, schab duszony, kurczak z jablkiem. Dzis zrobilam zupe z cukinia, jutro szynke duszona z cukinia i mam jeszcze piers z kurczaka do upieczenia.

Nie mam na nic czasu, non stop cos robie... dopiero dzis usiadlam, a znow jestem sama, bo rano tz zostal, zebym mogla isc biegac.

I mam dylemat... mam w pt wychodne i dwie opcje. Wziac samochod i byc szybciej, a w sb rano isc biegac. Albo pojechac autobusem, ale moc wypic piwo i znajac mnie rano nie zbiore sie biegac... ale tych ludzi 8 lat nie widzialam, pewnie wszyscy beda pic, a tz powiedzial, ze moge sie napic, mloda i tak mm dostanie. Co sadzicie?
off course
wracasz jeszcze do kp...czy jednak staneło, że mm pomoze Elence na brzuszek??

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A wlasnie.. Mialam pytac czy ktoras z was ma pomysl na prezent dla chlopca w wieku 6 lat? Chrzesniak ma urodziny, potem zaraz Gwiazdka wiec w sumie musze mu kupic dwa a ja nie mam pojecia co... Na kazdy z nich chcialabym przeznaczyc ok. 100zl. Jakies pomysly?
moj chrzesniak tez ma urodziny i choinke i 6 lat
ja kupuje ksiazki bo on uwielbia
w zeszlym roku byl bolek i lolek
w tym ma byc mikołajek
w zeszłym roku przeczytał mi całego bolka i lolka i byl szał

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:22   #429
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

super bedzie Amelka wygladala dla Blanki tez cos masz??
Cytat:
Bajka, właśnie, a dla Blanki coś masz świątecznego?

no dla Blanki mam dwie opcje. albo taka kiecka http://tablica.pl/oferta/sliczna-suk...a-ID3HZxR.html tylko nasza ma jeszcze trzy kokardki na jednym ramieniu. albo kiecka ktora ktora miala na sobie na druga gwiazdke bo za duza byla, ona czerwona taka niby atlasowa z trzema rozyczkami na klatce, musze jej przymierzyc i zobaczyc
chcialam jej ostatnio w h&m kupic taka jak ta tylko ze rozowa http://www.hm.com/pl/product/18264?article=18264-C ale stwierdzilam ze szkoda sieki jak mam kiecki w domu

Amelka mnie wykonczy nerwowo dzisiaj. po kapieli czyli 19:30 zjadla mi tylko 20 ml przed chwila wcisnelam w nia drugie 20 ml. nie wiem co z nia
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:23   #430
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny kp co jecie na obiad?ja już nie mam pomysłów,jem w kolko potrawke z kurczaka, wołowinę gotowana, schab pieczony...pomocy

ja ostatnio non stop jem makaron z jakimś sosem i gotowanym mięskiem, też nie mam pomysłów
Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
ja dziś zatrudniłam babcię do pomocy i co? i moje dziecie jak nigdy przespało pół dnia

teraz się kąpią z tatusiem i zobaczymy jak dalej z tym spaniem będzie a jak będzie świrował to do babci zawieziemy, skoro mu tak pozwoliła spać w dzień

ale ale, zauważyłam progres - śmiał się dzisiaj w bujaczku
a tak sie martwiłaś
Cytat:
A wlasnie.. Mialam pytac czy ktoras z was ma pomysl na prezent dla chlopca w wieku 6 lat? Chrzesniak ma urodziny, potem zaraz Gwiazdka wiec w sumie musze mu kupic dwa a ja nie mam pojecia co... Na kazdy z nich chcialabym przeznaczyc ok. 100zl. Jakies pomysly?
zdalnie sterowany helikopter, swietna sprawa i niewielkie pieniądze. z tego co kupowałam bratu to jeszcze luneta, zestaw magika, zestaw chemika, zdalnie sterowane auto, mikroskop dla dzieci i książeczki
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:26   #431
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Elena śpi kładę ja na brzuchu i od razu odpływa a ja sie tyle meczylam z usypianiem jej...

ja dzis tez znow wypiłam karmi i mówie do tż: kochanie to karmi działa... mam nadzieje ze takie male ilosci glutenu nie zaszkodza małemu, ja bol brzucha wytrzymam ale DZIAŁA !!!!

tż: nic dziwnego że działa

ja: no wlasnie dziwne... bałam sie ze to placebo

tz: no przeciez nazywa się karmi a nie głodzi

drugi tekst tz
ogladamy lekarzy i on patrzy na Różczkę (czy jak jej tam) i mówi:
takiej to dobrze... dziecko ma i ani rozstępa, ani jojczenia na wagę (czarny humor)

[/RIGHT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 20:35   #432
katarzyna2811
Wtajemniczenie

No dobra. Moje dziecko pół godzinki temu usnęło. Ja obstawiam że obudzi się o 23 a mąż celuje w 22 30. Zobaczymy na kogo wyjdzie

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:35   #433
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Mój chrzesniak ma 7lat i od jakiegoś roku na każdą okazję życzy sobie lego. We wrześniu na 7 urodziny dostał klocki lego z serii gwiezdnych wojen i wręcz skakał z radości On akurat jest z tych dzieciaków, co lubią budować i taki prezent się sprawdza za każdym razem. W liście do św. Mikołaja w tym roku poprosił oczywiście o lego z jakiejś nowej serii. Ja z kolei myślałam o jakiejś fajnej grze planszowej dla niego, bo wiem, że też lubi.
oj tak Gwiezdne Wojny to był hit. Zaczął w wieku 6 lat. Lego mój tata przywoził z Austrii jak jeszcze w Star Wars nie było aż tak popularne. Na wszystkie gadżety, włącznie z książkami i komiksami, właśnie teraz policzyłam, że wyszło około 10000 ale większość moi rodzice kupowali. Ja tylko wydałam 700 zł na hełm i miecz świetlny
Cytat:
to ja juz wiem czemu Bartosz tak sie w nocy budzi...za czesto sikalam
eee ja sikałam w ciąży co godzinę i Emcia ładnie mi śpi
Stary 2013-11-20, 20:39   #434
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jaki ma obwod glowki? moja ma 37 a urodzila sie z 34 klate tezma 37. ale lekarka mowi ze proporcjonalna jest

trzymam kciuki!

60 ml a baki takie smierdzace ze masakra! =myslalam nawet ze kupke zrobila
tez ma 37... ale po rozmiarowce czapek widze ze ogolnie moje dzieci maloglowe...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:43   #435
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
moj w nocy ladnie spi (z przerwami na szame) i w ciazy tez rzadko kiedy w nocy hulal...przynajmniej ja nie czulam, ale ja mam twardy sen hahaha

ie w nocy budzi...za czesto sikalam
No to u mnie chyba na odwrót. Ja w ciąży wstawałam raz a mój synuś przynajmniej trzy razy

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:44   #436
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Moj Julcio w ogole nie chce lezec na brzuchu bo od razu marudzi co przeradza sie w placz. Jak sie uda go polozyc ze 3 razy dziennie po 5 minut to duzo. Martwie sie ze nie wycwiczy dobrze umiejetnosci podnoszenia glowki itp...
Stary 2013-11-20, 20:52   #437
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
lego ninjago (czy jakos tak) w zerowce jakis szal jest na to. ew cos ze spidermanem czy ben10

mozesz tez jakas gre lub puzzle kupic, moje dzieciaki i znajomych lubia (fajne sa w rossmanie takie puzzle czuczu)

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-11-20 o 20:56
Stary 2013-11-20, 21:16   #438
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
no ja też muszę się do malej dostosowywać, bo starego całymi dniami nie ma

chciałabym ale po wczorajszym marnie to widzę
killer przy @ to chyba zły pomysł

i doopa nie poćwiczę dziś, była u mnie mama, pojechała przed 20, potem wykąpałam młodego i zasnął godzine temu a ja padam

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
no ja też muszę się do malej dostosowywać, bo starego całymi dniami nie ma

chciałabym ale po wczorajszym marnie to widzę
Cytat:
Moj Julcio w ogole nie chce lezec na brzuchu bo od razu marudzi co przeradza sie w placz. Jak sie uda go polozyc ze 3 razy dziennie po 5 minut to duzo. Martwie sie ze nie wycwiczy dobrze umiejetnosci podnoszenia glowki itp...
Antek też nie chce i również mnie to martwi

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:23   #439
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Kropelko ja się chyba zdecyduje na zmiane.To bedzie juz nasze 3 mleko.A jesli te nowe nie posmakuje to wroce znow do Bebilonu.juz sama nie wiem jaka jest przyczyna braku apetytu u Lilki..Tzn ona je ale tylko jak jest w pół spiaca albo całkowicie spi-a to chyba nie normalne?Jak daje jej butle w dzien to raz bierze łyka,raz wypycha smoka przyczym strsznie histeryzuje i się wyrywa..U Nas jak ząbek się wyznał to była strasznie marudna i to wsio.Ale wiadomo dzieci roznie przechodza ząbkowanie.
ja nie wiem co robić, jeszcze poczekam zobaczymy, może się rozchula z drugiej strony jeśli będzie przybierała to co ja się będę martwić, będę w pon w przychodni u okulisty z małą to ją zważę i będę widzieć co i jak a jak coś to i lekarkę zahaczę
Cytat:
moja na brzuchu to sie tak wścieka, że tylko jak na moich cyckach leży to czasem tak zaśnie
Cytat:
Amelka mnie wykonczy nerwowo dzisiaj. po kapieli czyli 19:30 zjadla mi tylko 20 ml przed chwila wcisnelam w nia drugie 20 ml. nie wiem co z nia
Ala dzisiaj zjadła łącznie 430 ml jeszcze wiadomo noc mi się będzie liczyć, ale nie wydaje mi się żeby miała się obudzić więcej jak 1 raz w nocy, a kolejna pobudka pewnie dopiero rano, bo po tym calgelu śpi mi już od 40 minut co od kilku dni było nie do pojęcia
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 21:25   #440
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

w piatek sznycle
wiecej nie pamietam

off course

w tym ma byc mikołajek
Caly czas karmie, tylko max 2 razy na dobe. Planuje dociagnac do konca 3 miesiaca, ona srednio sie cycem najada, ale costam dobrego zawsze jeszcze dostanie. A ja od stycznia na SB planuje przejsc, to moze w koncu schudne.

Cytat:
Eda tez nie lubil, pozno trzymal glowe i sie przekrecal, potem nadrobil i wszystko wczesnie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-20, 21:39   #441
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tez ma 37... ale po rozmiarowce czapek widze ze ogolnie moje dzieci maloglowe...
a ile miala jak sie urodzila? u mnie z kolei Blanka miala duza banie, ale wlasnie pozniej to tak srednio jej rosla

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

Ala dzisiaj zjadła łącznie 430 ml jeszcze wiadomo noc mi się będzie liczyć, ale nie wydaje mi się żeby miała się obudzić więcej jak 1 raz w nocy, a kolejna pobudka pewnie dopiero rano, bo po tym calgelu śpi mi już od 40 minut co od kilku dni było nie do pojęcia
moja 400 ml czuje w kosciach ze powtorka z rozrywki mnie czeka, a karmienie to byla jedyna rzecz ktora mnie doslownie do spazmow doprowadzala. jak bedzie tak beznadziejnie jadla, to chyba wczesniej jej diete zaczne wprowadzac.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-11-20, 21:51   #442
tassia
Zakorzenienie

ostatnio sie pochwaliłam ze mam pokarmu jak dla dwojki dzieci to juz nie mam.
za kare za chwalenie sie!

wczoraj w 15 minut odciagnelam 160 ml
dzis w 30 odciagnelam 60 ml
Maciej dzis co godzine na cycku
ja pierdziu....

[/RIGHT]
Stary 2013-11-20, 21:57   #443
czaszka_
Zakorzenienie

witam sie na nowym watku ale juz natrzaskalyscie postow, nie ma szans zebym przy moim dziecku choc z polowe nadrobila obecnie sciagam pokarm i czytam

u nas bez zmian tzn wydaje mi sie ze po tej boigai jest lepiej z Julki brzuszkiem ale dalej nie wiem co jej jest...po jedzeniu nie chce spac chwilke sie porozglada i chwile sie ja zabawi max 30 min a potem sie zaczyna wrzask i niby wydaje mi sie ze ja nic nie boli to i tak placze i trzeba bujac i usypiac z godzine bo sama nie usnie a jak usnie to jak tylko przestane bujac to sie budzi i placze wiec nic nowego.....nawet nie mam czasu zjesc

wczoraj bylysmy na szczepieniu 5w1 i rota nawet dobrze zniosla a dzis usg bioderek i niby wszystko ok ale taki beznadziejny ten lekarz ze az mi szkoda tej kasy i poszlabym jeszcze raz gdzies indziej

a ja dzis bylam z przyjaciolka w kinie wiec sie troche rozerwalam ale oczywiscie moj kochany tatus musial mi popsuc humor z wyrzutami co z dzieckiem itd tak jakbym juz do konca zycia byla skazana siedziec w domu z dzieckiem

pochwale sie waga Julka wazy 4,5kg

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2013-11-20 o 21:59
czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:59   #444
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
moja 400 ml czuje w kosciach ze powtorka z rozrywki mnie czeka, a karmienie to byla jedyna rzecz ktora mnie doslownie do spazmow doprowadzala. jak bedzie tak beznadziejnie jadla, to chyba wczesniej jej diete zaczne wprowadzac.
a Blanka tez nie jadła? i szybciej to znaczy ile wcześniej? bo ja chciałam zacząć jakoś w grudniu wprowadzać jabłko i marfefkę a Blance dawałaś inne rzeczy niż mleko jeść juz wcześniej?

ja wiem, że mama ze mną miała problem bo ja rzygałam mlekiem więc może Ala też ma juz wstręt? mnie mama karmiła bardzo szybko jakimis serkami żeby mi jakiś nabiał w ogóle wprowadzać, bo ja mleka niet
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 22:00   #445
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio sie pochwaliłam ze mam pokarmu jak dla dwojki dzieci to juz nie mam.
za kare za chwalenie sie!

wczoraj w 15 minut odciagnelam 160 ml
dzis w 30 odciagnelam 60 ml
Maciej dzis co godzine na cycku
ja pierdziu....
mleko nie ma kiedy się naprodukować jak Maciuś cały czas wisi na cycu

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 22:01   #446
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

w piatek sznycle
wiecej nie pamietam

off course

w tym ma byc mikołajek

zazdroszczę, że możesz tak wszystko jeść u nic małemu nie szkodzi

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
ja ostatnio non stop jem makaron z jakimś sosem i gotowanym mięskiem, też nie mam pomysłów

a tak sie martwiłaś

zdalnie sterowany helikopter, swietna sprawa i niewielkie pieniądze. z tego co kupowałam bratu to jeszcze luneta, zestaw magika, zestaw chemika, zdalnie sterowane auto, mikroskop dla dzieci i książeczki
Jaki sos robisz do tego makaronu?

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 22:06   #447
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
helikopter jest extra, ale niekoniecznie musi być za małe pieniądze - wypasione wersje to nawet i po kilkaset złotych Ja chcę kupić TZ pod choinke, bo on lubi takie gadżety

Cytat:
moja na brzuchu to sie tak wścieka, że tylko jak na moich cyckach leży to czasem tak zaśnie
Moja tak samo. Wścieka się na całego..

Cytat:

w piatek sznycle
wiecej nie pamietam

off course

w tym ma byc mikołajek
Uwielbiam mikołajka. Super książka

Więcej nie nadrabiam, bo nie mam sił. Dziwne to, bo wyspałam się jak nigdy. To chyba przez pogode. Pierwszy raz od pół roku pada deszcz. A właściwie to leje jak z cebra i spać mi się chce. Ale muszę przyznać, że to miła odmiana po ciągłym słońcu a i jest wyjątkowo ciepło - znacznie cieplej niż ostatnimi dniami.

Pola wczoraj pierwszy raz miała problem z zaśnieciem. Zajęło jej to chyba 1.5h a zwykle po wieczornym kąpaniu i karmieniu odpływa w 10-15 min. Już mieliśmy z TZ czarne myśli co do nocy po takim początku, a tu taka niespodzianka, że obudziła się o 4, potem o 7, a potem jeszcze spałyśmy sobie do 9.30 Co za kochane dziecko Teraz znów śpi i chyba śnią jej się jakieś koszmary bo się krzywi i pojękuje od czasu do czasu, ale widać, że nic jej nie boli.
I dziś jest jakaś inna - jaby bardziej kumata i ciekawa świata. Nie mogę się na nią napatrzeć
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 22:07   #448
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
a Blanka tez nie jadła? i szybciej to znaczy ile wcześniej? bo ja chciałam zacząć jakoś w grudniu wprowadzać jabłko i marfefkę a Blance dawałaś inne rzeczy niż mleko jeść juz wcześniej?

ja wiem, że mama ze mną miała problem bo ja rzygałam mlekiem więc może Ala też ma juz wstręt? mnie mama karmiła bardzo szybko jakimis serkami żeby mi jakiś nabiał w ogóle wprowadzać, bo ja mleka niet
tak. Blanka tez mi pila mleko beznadziejnie, maxymalnie po 90 ml, 120 zaczela pic dopiero po 5 miesiacu a diete jej rozszerzac zaczelam jak miala 3,5 miesiaca. wiec z Amelka chyba tez tak zaczne. one wstret do mleka chyba maja po mnie, bo ja jak mialam dwa miesiace to sie totalnie na mleko wypielam, w ogole nie pilam. wiec od drugiego miesiaca bylam na zarciu dla dzieci chorych na celiake, zupki, banana pierwszego zjadlam jak mialam 3 miesiace tak wiec juz oczywiscie slucham "dobrych" rad mojej mamy i lamentow ze tak nie moze byc zeby ona tak slabo jadla bla bla bla.
Blanka normalnie jesc zaczela dopiero teraz, czyli jak ma ponad 3 lata wczesniej to katorga byla na sama mysl ze zbliza sie pora jedzenia wyc mi sie chcialo jak byla malutka, pozniej juz wychodzilam z zalozenia ze jak nie chce to niech nie je, bo jeszcze wyrobie w niej wstret do jedzenia.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-11-20, 22:20   #449
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
odniosłam się do tego co bajka pisała
urodził się to miał 35.... wszystkie ubranka na 50cm miał wiszące a czapki za to za małe więc chyba duża

możecie przypomnieć jakiej ziaji używacie na buzie ?
bo kiedyś czytałam jak pisałyście o jakiejś ziaji jak coś wyskoczy, albo jest sucha skóra i nie zakodowałam nazwy
ja używam tej ziajki nawilżającej, jedna tylko jest to sie chyba nazywa krem nawilżający od 1 dnia i chyba żółwik namalowany jest

Cytat:
U mnie ostatnio: zupa jarzynowa, schab duszony, kurczak z jablkiem. Dzis zrobilam zupe z cukinia, jutro szynke duszona z cukinia i mam jeszcze piers z kurczaka do upieczenia.

Nie mam na nic czasu, non stop cos robie... dopiero dzis usiadlam, a znow jestem sama, bo rano tz zostal, zebym mogla isc biegac.

I mam dylemat... mam w pt wychodne i dwie opcje. Wziac samochod i byc szybciej, a w sb rano isc biegac. Albo pojechac autobusem, ale moc wypic piwo i znajac mnie rano nie zbiore sie biegac... ale tych ludzi 8 lat nie widzialam, pewnie wszyscy beda pic, a tz powiedzial, ze moge sie napic, mloda i tak mm dostanie. Co sadzicie?

tez bym wybrała 2 opcje

Cytat:
A propos samochodów zdalnie sterowanych, to zarówno mój dwulatek, jak i 26-latek bawią się nim świetnie
mój tz tez się z kolega świetnie bawili autkiem dziecka
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 22:25   #450
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
a ile miala jak sie urodzila? u mnie z kolei Blanka miala duza banie, ale wlasnie pozniej to tak srednio jej rosla

tez 34. a od kontroli przed skonczeniem miesiaca to pol cm uroslo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości