Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-24, 18:24   #421
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
bylismy u tesciow...
mlody pierwszy raz nie plakal
malo tego lazil z t. po calym domu w te i we wte
a z tesciem ucial sobie pogawedke przy stole [COLOR="Silver"]
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 18:24   #422
ILLUSION
Wtajemniczenie

Przeczytałam nową część całą...od 7 rano, tyle godzin mi to zajęło . Igi ostatnio bardzo marudny. Zęby ciągle, nawet gorączkował przez to. Na dodatek teściowa mi się rozchorowała a nie mogłam wziąć w pracy wolnego ze względu na ten termin na wprowadzenie danych do nowego systemu i spora obsuwę. Dwa dni jakoś wykombinowaliśmy że mąż poszedł na popołudnie a ja wcześniej wyszłam. Dobrze że już wyzdrowiała i jutro przyjedzie. No i dobrze że mały się nie zaraził.

bokeh, cala - ślicznie wyglądacie w nowych fryzurach!
lady - odstawiłaś Pietraszka od piersi. Błagam, opisz dokładnie jak to wyglądało.
Stary 2013-11-24, 18:26   #423
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Nie pisac za duzo.....wracam wieczorkiem
Stary 2013-11-24, 18:28   #424
elllmi
Zakorzenienie

OGŁOSZENIE!!!
ja tylko tak na chwilę będę nadrabiać, jak młody pójdzie spać
mama przyniosła mi z ciucha kilka rzeczy dla młodego i to co nie chcę w poniedziałek może oddać; są fajne body z next, w takim kolorze jakby dżins, w białe gwiazdki, z kołnierzykiem, mięciutki materiał; nie chcę ich, bo jakoś do Filipa mi te gwiazdki nie pasują, gdyby nie one, to od razu byłyby moje; w ogóle bardziej dziewczynkę bym chyba w nich widziała są w stanie idealnym, rozmiar 86 (12-18 miesięcy) i kosztują 3 zł więc jakby któraś była chętna, to mogę wziąć; mam tylko fotki teraz robione, więc mało widać, ale jakby któraś była zainteresowana, to mogę jutro zrobić w dziennym świetle i wrzucić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06685 1.jpg (132,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06686 1.jpg (147,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06688 1.jpg (211,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06690 1.jpg (123,2 KB, 13 załadowań)

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 18:44   #425
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
OGŁOSZENIE!!!
mama przyniosła mi z ciucha kilka rzeczy dla młodego i to co nie chcę w poniedziałek może oddać; są fajne body z next, w takim kolorze jakby dżins, w białe gwiazdki, z kołnierzykiem, mięciutki materiał; nie chcę ich, bo jakoś do Filipa mi te gwiazdki nie pasują, gdyby nie one, to od razu byłyby moje; w ogóle bardziej dziewczynkę bym chyba w nich widziała są w stanie idealnym, rozmiar 86 (12-18 miesięcy) i kosztują 3 zł więc jakby któraś była chętna, to mogę wziąć; mam tylko fotki teraz robione, więc mało widać, ale jakby któraś była zainteresowana, to mogę jutro zrobić w dziennym świetle i wrzucić
ja chcę, ja chcę!

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
macie jakieś pomysły na roczek?

ja już wiem, że robimy 5.01 imprezkę, i robimy ją podwójną, tzn ur Wojtka i Ewci na raz. Wojtek jest mikołajkowy chłopak, trudno będzie miał miesiąc później . Mąż się śmieje że i moje ur dołączymy do tego i będzie 3 w 1
Msze musze tylko jechać zamówić, gości poinformować , i myśleć nad menu
u nas rodzinnie, ale pewnie wyjdzie ze 20 osób:/ bo chce tez moich dziadków i babcie zaprosić. a fajnie bo 1 luty akurat w sobotę

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
a w sumie dobrze
ja juz po rehabilitacji, poprawa jest znaczna nikt nic juz nie zauwaza (poza mna ale naprawde minimalna roznica)
Miki troche przeziebiony ale juz w fazie zdrowienia
teraz ja zaczynam smarkac
umowa o prace konczy mi sie z koncem grudnia wiec musze zlozyc podanie o przedluzenie i mam nadzieje ze mi przedluza bo naprawde jestem zadowolona.
super, że widac efekty rehab

Cytat:
z jednej strony fajnie, bo o polowe mniej "bieganiny" ale z drugiej strony....
nie wiem, moze źle pisze... mam tylko jedno dziecko a jak bylam na urodzinkach to zawsze pojedynczych i nie mam "doswiadczenia" w tej kwestii ale czy nie boisz sie ze tak naprawde to ani Wojtus ani Ewcia nie beda mieli urodzin? no bo jeszcze o ile Ewcia jest malutka i tak naprawde jej wsjo ryba tak Wojtus to juz kumaty chlopak i moze mu byc troche zal ze to nie jest tylko jego swieto? tylko dla niego tort, swieczki, cale to zamieszanie.... malo tego - to roczek Ewci, Ewcia mala, wiekszosc byc moze bedzie zainteresowana wlasnie mala, tym bardziej ze bedzie jej trzeba mimo wszystko pilnowac wiec autmatycznie zainteresowanie nia wieksze...
kurde, sory ze Ci mieszam w glowie ale to tak z troski o Wojtusia
powiem Ci, ze tez myślałam, że łączenie urodzin fajna sprawa, ale po tym poście się rozmyśliłam.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
fajnie się składa ten 11, że sobota idealnie, bo Julas z 11

i ja podobnie jak Deli w domu, tort i jakieś żarełko. W gronie domowników raczej

ja ide zaraz prasować, wiem, że niedziela, ale dzisiaj Tż może się zająć małą, to nie będzie mi się na desce wspinać Julas of kors nie tż

miłej niedzieli! my po południu wybywamy w gości
Kochana ja dzisiaj, prałam, prasowałam, odkurzałam taka u mnie niedziela o!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
przyłączam się

My też 11.01 i też w domu z tortem, poczęstunkiem

z ust mi wyjęłaś.. fakt, wygodna, ale jak Wojtuś zacznie rozumieć, a za pewne już zrozumie, to może być mu przykro..

Dadolowi górne dwójki idą, w zasadzie to jedna już przebiła dziąsełko, druga prawie też, także pewenie na dniach Wam napiszę że mamy zęba
Na razie mamy taki komplet
boski!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43860660]Mała, możliwe, pisałam że Agatka miałą 37,3 max. i zorientowałam się w sumie tak z głupia frant, WYDAWAŁO mi się że ciut cieplejsza i faktycznie. A po 3 dniach wysypla, od pleców się zaczyna właśnie.

Buty SOBIE wczoraj kupiłam i nową książkę Moniki Szwaji, którą bardzo lubię. I w rossie tusz do rzęs. Na poprawę nastroju [/QUOTE]
fajne buty też muszę się za jakimiś rozejrzeć:/

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Dzien dobry
meneq super, ze tz dal sie zreformowac i udalo wam sie spedzic czas we dwojke

Zazdroszcze zakupownSzaja, tez mialam takie plany na weekend, ale w zwiazku z choroba malego, nazjezaly nam sie dziadki, babcie, pelna rak do pomocy, tylko skakac wokol nich trzeba ;>

U nas dzisiaj 3 doba goraczki i nic nie szlo ku poprawie, do tego doszlo pokaslywanie, wiec pojechalismy do lekarza( udalo mi sie dopiero dzisiaj umowic prytwatna wizyte, a probowalam od piatku po poludniu )
Okazalo sie, ze gardlo czerwone, jesli do jutra bedzie sie utrYmywala temperatura to trzeba wlaczyc antybiotyk ale korzystajac z okazji wizyty u kolejnego doktora, wspomnielismy o problemie z naszym spaniem i powiem wam, ze po raz pierwszy sie spotkalam z kims, kto po obejrzeniu filmow stwerdzil, ze to nie jest tylko cos co sie niektore dzieci maja, ale cos z czym trzeba cos jak najszybciej zrobic. Dostalismy skierowanie na usg przezciemiaczkowe, na eeg snu i mamy zbadac tarczyce, okazalo sie, ze pani miala stycznosc z takim problemem i nalezy wykluczyc wszystkie powazne przyczyny.
dobrze, że znaleźliście lekarza, który się tym zainteresował

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Szaja fajny bucik!
Hope ale że macie taki oto komlpet zebów czy że dresik fajny?

Alem się poirytowała
Siedzę sama w domu, usypiam Olę, dzwonek. Patrzę w okno, przy bramie znajoma mojej mamy i jakieś 3 stare torby Ola zaczęła płakać, bo już prawie spała, więc wyjmuję szybko baterie,żeby mi jej całkiem nie rozbudzili i lulam dalej. (nie otwieram, bo moi rodzice mają działalność, te torby to potencjalna klientela, a ja ich nie mam czasu obsługiwać, bo usypiam dziecko, z resztą musiałabym wyjść do warsztatu z nimi) udaję,że nie ma nikogo, przyjdą później. Ale nie! Patrzę, a one sobie otwierają same brame i się gramolą do drzwi stoją pod drzwiami, dzwonią dzwonkiem i szarpią za klamkę. I nie, nie raz szarpnęły. Raz, drugi, trzeci. I się szarpią z tymi drzwiami. No kurka co to ma być?! A jakby były otwarte a ja bym goła z chłopem leżała i zapomniała zamknąć to co? Wlazłyby i łaziłyby po domu szukając kogoś? Nie otwieram, to znaczy ,że mnie nie ma, ja pitolę, po co się szarpać z drzwiami i w ogóle włazić na podwórko, skoro przy bramie dzwoniły i nikt nie wyszedł!!!

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

ezzo, a Ty wrzucałaś gdzieś tutaj ten filmik?
co za babsztyle poganałabym je zaraz

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 18:54   #426
elllmi
Zakorzenienie

a jednak nadrabiam teraz, bo coś młody sie sam sobą zajmuje

jednak nie było tak źle jak myslałam, wczoraj wieczorem pogadaliśmy (z mojej inicjatywy oczywiście), ale lżej się od razu zrobiło

a Filip ma nowego kolegę, trzymamy go w piekarniku co chwilę podchodzi do piekarnika i zaciesza, do swojego odbicia; i jak mu mówię, żeby szedł zoabczyć do chłopczyka, to od razu przed piekarnik zapitala; dzisiaj mu smoczka dawał

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ellmi, takie body są i w hm (http://www.hm.com/pl/product/14223?article=14223-B) i w reserved ( http://www.reserved.com/pl/pl/kids/b...-size-62-86-cm) Też się nad nimi zastanawiam, w sumie można je ubrać w święta i na urodzinki i sesję zdjęciową będziemy robić z okazji roczku Może się skuszę A ja jednak nie kpiłam tej marynarki co ją na tablicy znalazłaś, przemyślałam, że 74 jednak mała do świat będzie, tak więc jakbyś gdzieś jeszcze widziała to proszę o info
dziekuję
własnie miałam pytać o tą marynarkę już kiedyś; będę miała oczy otwarte

Cytat:
AAAAAAAAaaa zapomniałam, Piotr skończył dziś 10 miesięcy A ja ma za sobą 10 najwspanialszych miesięcy w życiu
buziaki dla Gumimisia naszego i dla Oskara

Cytat:
A jeszcze miałam pisać o nowej umiejętności Pietrka. NA pytanie jak robi krówka ? odpowiada: muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
aaa i najważniejsze mamy trzeciego ząbka, górną prawą jedynkę

Cytat:
dziec wstal dzis o 6.30 polezelismy do 7 a potem przenioslam go do lozeczka i dalam najglosniejsze zabawki jakie ma (co by tata za dlugo nie spal )

Stary 2013-11-24, 19:08   #427
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

a Filip ma nowego kolegę, trzymamy go w piekarniku co chwilę podchodzi do piekarnika i zaciesza, do swojego odbicia; i jak mu mówię, żeby szedł zoabczyć do chłopczyka, to od razu przed piekarnik zapitala; dzisiaj mu smoczka dawał
przekomicznie to musi wygladac

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 19:13   #428
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nie znam. Nic o nich nigdy nie słyszałam. Musisz poczytać na necie opinie, pewnie się jakieś znajdą. Aczkolwiek cena dobra, z wysyłką pewnie nieco ponad 20zł wyjdzie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 19:25   #429
Lenova
Wtajemniczenie

Hejka

Okropna dzisiaj pogoda, cały dzień leje , o 12 godz musieliśmy już światło w domu włączać bo ciemno było.Także dzisiaj dzień w domu z rodzinką.
Dobrą wiadomością tego dnia jest to, że w końcu Blankowy radar się nie włączył i rodzice mogli spokojnie ulżyć swym namiętnościom

Jestem ostatnio pod ogromnym wrażeniem tego co potrafi moje dziecko. Jak mówię jej o jakiejś zabawce to ona do niej idzie i mi pokazuje, jak pokazuje jej książkę z krówką to ona mówi "muuuuuu" a jak widzi psa to krzyczy "af af " No i biega za tż i krzyczy tatatata , mama jeszcze nie mówi

Ezzo- super , że w końcu ktoś się zainteresowałam Wami. Kiedy macie EEG? My własnie w czwartek teraz i się stresuje jak to wyjdzie...

szaja- bardzo łądne buty.

hmm i zapomniałam co miałam jeszcze napisać , bo Blaneks marud
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 19:26   #430
mala_19kw
Zakorzenienie

O kuwa Pada u mnie śnieg

Oskar leży w łożeczku i właśnie zdjął sobie spodnie od piżamy,rozpiął body i dobiera się do pampersa

Ellmi-my też już od dawna mamy kolegę którego trzymamy w piekarniku Oskar często daje mu buzi lub robi mu atyaty w zależności jaki ma humor

Poza tym chciałam wam wrzucić filmik z jego zdolnościami ale nie mogę
Robi tam kosi,kosi i naśladuje jak dziadek kaszle
Poza tym nauczył się mówić Nie,nie
Robi nu-nu gestykulując śmiesznie rączką. Robi też pa-pa.(Siemano'podnosi rękę do góry' i przybija piątkę) -tego nauczyłam go ostatnio
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 19:26   #431
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Gosia, skoro nie będzie wcześniej taty to uważam, że nic się nie stanie jak będzie 2w1 impreza. Ja bym tylko 2 maluteńkie torty zrobiła

s:
myślałam raczej o jednym torcie z takim np waflem http://allegro.pl/zdjecie-na-tort-na...661794599.html wzór dziecięce0229
choć dwa małe to też jakaś myśl
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 19:33   #432
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
myślałam raczej o jednym torcie z takim np waflem http://allegro.pl/zdjecie-na-tort-na...661794599.html wzór dziecięce0229
choć dwa małe to też jakaś myśl
Jeśli mogę coś wtrącić, wydaje mi się że Wojtus będzie miał radochę z, własnego torcika, a malutką pamiątkę z wlasnego pierwszorocznego.taka pamiatka lepsza niż jeden wspólny.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 19:43   #433
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
O kuwa Pada u mnie śnieg

Poza tym chciałam wam wrzucić filmik z jego zdolnościami ale nie mogę
Robi tam kosi,kosi i naśladuje jak dziadek kaszle
Poza tym nauczył się mówić Nie,nie
Robi nu-nu gestykulując śmiesznie rączką. Robi też pa-pa.(Siemano'podnosi rękę do góry' i przybija piątkę) -tego nauczyłam go ostatnio
snieg?????

wow! ale masz zdolne bobo!
u nas z tego typu umiejetnosciami jestesmy w czarnej doopeczce

Stary 2013-11-24, 19:49   #434
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
OGŁOSZENIE!!!
jakie ładne jaaa chce ale widze misia się zgłosiła :P

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
snieg?????

co potrafi Dżejkob ???

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Przeczytałam nową część całą...od 7 rano, tyle godzin mi to zajęło . Igi ostatnio bardzo marudny. Zęby ciągle, nawet gorączkował przez to. Na dodatek teściowa mi się rozchorowała a nie mogłam wziąć w pracy wolnego ze względu na ten termin na wprowadzenie danych do nowego systemu i spora obsuwę. Dwa dni jakoś wykombinowaliśmy że mąż poszedł na popołudnie a ja wcześniej wyszłam. Dobrze że już wyzdrowiała i jutro przyjedzie. No i dobrze że mały się nie zaraził.

lady - odstawiłaś Pietraszka od piersi. Błagam, opisz dokładnie jak to wyglądało.
heeeej ! brakuje nam Ciebie, poprosimy zdjęcie Igusia !
Stary 2013-11-24, 20:22   #435
e_vel
Wtajemniczenie

ale tutaj ciiiicho

Edytowane przez e_vel
Czas edycji: 2013-11-24 o 20:25

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 20:28   #436
elllmi
Zakorzenienie

40 min się usypialiśmy chciałam, żeby sam usnął i tylko koło niego siedziałam i myslałam, że te piruety i wygibasy się nigdy nie skończą; w końcu siadłam dalej na fotelu, dwa razy sprawdził, czy jestem i zasnął

Cytat:
Dadolowi górne dwójki idą, w zasadzie to jedna już przebiła dziąsełko, druga prawie też, także pewenie na dniach Wam napiszę że mamy zęba
a te u góry to jedynki? ale ma przerwę, jak Karolak

Cytat:
O kuwa Pada u mnie śnieg
a u mnie tylko deszcz w szyby wali; czekam jutro na śnieg już karmnik zamontowałam na balkonie tylk ociekawe, czy jakieś ptaki tam w ogóle będą, jak Filip cały czas przy szybie będzie stał

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ja chcę, ja chcę!
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
jakie ładne jaaa chce ale widze misia się zgłosiła :P
to się dogadajcie

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

aaaaa, zapomniałam
bokeh, pięknie wyglądasz (mało oryginalna jestem)

Stary 2013-11-24, 20:34   #437
hope01
Zakorzenienie

elllmi - jedynki i mam nadzieję że mu się zejdą

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 20:41   #438
misiaeel
Wtajemniczenie

elllmi Hania ma identyczną zabawę z piekarnikiem

Lenova, mała brawa za umiejętności Hania jednego dnia robi papa, pokaże gdzie oko, nos a na drugi dzień już nie Jej się nie chce Mój leniwiec mały

bokeh to jak się dogadujemy?

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-11-24, 20:43   #439
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

co potrafi Dżejkob ???[COLOR="Silver"]
hmmm, w sumie to prawie nic...
malo tego, mam wrazenie ze zapomnial nawet jesli cos juz umial...
ale zwalam to na chodzenie. tylko by chodzil i chodzil i chodzil...
kiedys udawalo mu sie czasem zrobic papa
pokazac swiatelko
zrobic koci koci
pokazac gdzie mam nosek (nochal )
ostatnio tak ladnie robil buzi (usteczka w dziobek/rybke i tak cudnie cmokal)
jak mial cos w raczce i poprosilam zeby mi to dal to dal
teraz zdarza sie to rzadko...
ale jak powiem chodz do mamy to idzie jak perszing

spoko loko, nie martw sie, na wszystko przyjdzie czas!
narazie mojemu w glowie chodzenie, jak juz mu sie to znudzi to mysle sobie ze wtedy bedzie sie uczyl innych rzeczy

Stary 2013-11-24, 20:45   #440
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43857949]
a wiesz, wg mnie to rehabilitant (czyli - praktyk) najwięcej ma rację
u neurologa dzieci często zdenerwowane, spięte, i badanie inaczej wychodzi
[/QUOTE]
Tez tak mysle

Ja nie Black, ale mialam bambusowy
Zalezy czego szukasz. Jesli idealnego i trwalego matu, to niestety nie z tym produktem.
Poza tym nie mam zastrzezen - nie ma problemu w aplikacji, jest niewidoczny na buzi i oczywiscie ma supernaturalny sklad.

Pstryczku, a probowalas... maki ziemniaczanej? Wiem jak to brzmi, ale u mnie sie super spisuje!

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-11-24 o 20:54
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 21:08   #441
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm, w sumie to prawie nic...
malo tego, mam wrazenie ze zapomnial nawet jesli cos juz umial...
ale zwalam to na chodzenie. tylko by chodzil i chodzil i chodzil...
kiedys udawalo mu sie czasem zrobic papa
pokazac swiatelko
zrobic koci koci
pokazac gdzie mam nosek (nochal )
ostatnio tak ladnie robil buzi (usteczka w dziobek/rybke i tak cudnie cmokal)
jak mial cos w raczce i poprosilam zeby mi to dal to dal
teraz zdarza sie to rzadko...
ale jak powiem chodz do mamy to idzie jak perszing

spoko loko, nie martw sie, na wszystko przyjdzie czas!
narazie mojemu w glowie chodzenie, jak juz mu sie to znudzi to mysle sobie ze wtedy bedzie sie uczyl innych rzeczy
wiesz że tak bywa przed skokiem? lub inaczej w trakcie dziecko często sprawia wrażenie jakby zapomniało czego się nauczyło
A tak to hania robi dosłownie wszyskto to samo, oprócz noska, kiedyś pokazywała oko u lalki ale teraz też regres. I też do mnie idzie i robi "tuli tuli"

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
elllmi Hania ma identyczną zabawę z piekarnikiem

Lenova, mała brawa za umiejętności Hania jednego dnia robi papa, pokaże gdzie oko, nos a na drugi dzień już nie Jej się nie chce Mój leniwiec mały

bokeh to jak się dogadujemy?
kochana byłaś pierwsza
Stary 2013-11-24, 21:08   #442
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane
My wczoraj u mamy, dzisiaj u t., czyli standardowy weekend
Nocki u nas dalej bardzo fajne, babel budzi sie 2x na mleczko i idzie spac dalej takze odstawienie od uu uznaje za bardzo, bardzo bardzo dobry pomysl!!!!!

Cytat:
O kuwa Pada u mnie śnieg
Do nas podobno jutro ma przyjść
Stary 2013-11-24, 21:18   #443
Debrah
Zakorzenienie

Helol. Przezylam zjazd na uczelni i jestem.

Piszcie o umiejetnosciach, to tez cos dodam od siebie o swojej.
*motorycznie to wiecie, chodzi przy meblach, raczkuje od dawna.
* robi "papa", ale nie tylko machajac raczka, w tym samym czasie mowi "papa"
* ulubiona zabawa to rzucanie - tak wiec nauczyla sie rzucajac mowic "baaam" - za kazdym razem niemal;p
* "mama", tata" na kazdym kroku i bezposrednio do nas. Obecnie doszedl do repertuaru "ziaaadek" (dziadek) - ja mowie "Amelciu, powiedz "dziadek" a ona powazna mina i "ziiiiiaaadeek" - zdebialam
"baba", "idzi" (idzie chyba)
"bruuuuum" - to uroczo robi, bo rr jest wyrazne i parska przy tym. Nauczyla sie ode mnie w jeden dzien. Teraz wystarczy ze ktos zaintonuje "bruuuum" to zaraz sie dolacza i tez "brrrrumm"

A dzisiaj mi sie udalo : "Amelciu powiedz mama"
- 'mama"
- Amelciu powiedz tata
- "tata"
- Amelciu "brrrruuum"
- "Brrrruuum"

Szok jakie te dzieci madre sie robia

Dzis zaczela dreptac popychajac za soba krzeslo

Gratuluje dzieciaczkom miesiecznic, nowych umiejetnosci, zabkow, udanych lekarskich wizyt.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 21:24   #444
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Wracaj do nas

Cytat:
snieg?????

Cytat:
40 min się usypialiśmy chciałam, żeby sam usnął i tylko koło niego siedziałam i myslałam, że te piruety i wygibasy się nigdy nie skończą; w końcu siadłam dalej na fotelu, dwa razy sprawdził, czy jestem i zasnął

a te u góry to jedynki? ale ma przerwę, jak Karolak

a u mnie tylko deszcz w szyby wali; czekam jutro na śnieg już karmnik zamontowałam na balkonie tylk ociekawe, czy jakieś ptaki tam w ogóle będą, jak Filip cały czas przy szybie będzie stał

to się dogadajcie

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

aaaaa, zapomniałam
bokeh, pięknie wyglądasz (mało oryginalna jestem)
U nas już słoninka wisi i jest mnóstwo sikorek Dziś jedna przyleciała i zaglądała do okna w kuchni jakby sprawdzała co dziś mamy na obiad
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Do nas podobno jutro ma przyjść
Do nas nie miał więc jak go zobaczyłam to byłam mile zaskoczona
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 21:36   #445
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Helol. Przezylam zjazd na uczelni i jestem.

Piszcie o umiejetnosciach, to tez cos dodam od siebie o swojej.
*motorycznie to wiecie, chodzi przy meblach, raczkuje od dawna.
* robi "papa", ale nie tylko machajac raczka, w tym samym czasie mowi "papa"
* ulubiona zabawa to rzucanie - tak wiec nauczyla sie rzucajac mowic "baaam" - za kazdym razem niemal;p
* "mama", tata" na kazdym kroku i bezposrednio do nas. Obecnie doszedl do repertuaru "ziaaadek" (dziadek) - ja mowie "Amelciu, powiedz "dziadek" a ona powazna mina i "ziiiiiaaadeek" - zdebialam
"baba", "idzi" (idzie chyba)
"bruuuuum" - to uroczo robi, bo rr jest wyrazne i parska przy tym. Nauczyla sie ode mnie w jeden dzien. Teraz wystarczy ze ktos zaintonuje "bruuuum" to zaraz sie dolacza i tez "brrrrumm"

A dzisiaj mi sie udalo : "Amelciu powiedz mama"
- 'mama"
- Amelciu powiedz tata
- "tata"
- Amelciu "brrrruuum"
- "Brrrruuum"

Szok jakie te dzieci madre sie robia

Dzis zaczela dreptac popychajac za soba krzeslo

Gratuluje dzieciaczkom miesiecznic, nowych umiejetnosci, zabkow, udanych lekarskich wizyt.

mówicie o śniegu. nie wiem jak ja tym moim wózkiem przejadę po sniegu:/ muszę go jak najszybciej sprzedać.

elllmi to jak z tym bodziakiem?

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-11-24, 21:38   #446
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
elllmi to jak z tym bodziakiem?
dawaj adres na PW i wysyłam

Stary 2013-11-24, 21:39   #447
s i l v e r
Zakorzenienie

Black, super efekt po nałożeniu podkładu i korektora

Dziś sobie też zakupiłam ten podkład ale odcień 203
Stary 2013-11-24, 21:39   #448
hope01
Zakorzenienie

http://www.sosrodzice.pl/dziecko-kto...e-za-wczesnie/

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 21:41   #449
elllmi
Zakorzenienie

a zapomniałam napisać - mamy lewka ale nawet go nie rozpakowuje, bo Filip chyba "za duży" na taką zabawkę przyda się na potem

Stary 2013-11-24, 21:42   #450
sarah67
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43857949]no co masz myślec? widzisz, że młody potrafi spokojnie

fajnego masz męża

a to na pewno

pomoże na pewno!

a wiesz, wg mnie to rehabilitant (czyli - praktyk) najwięcej ma rację
u neurologa dzieci często zdenerwowane, spięte, i badanie inaczej wychodzi

a to jednak namawiaj ją do raczkowania, lepiej wspomaga rozwój

to on jak Dorka idzie, od du.py strony

brawo!

rozumiem doskonale

Ależ przecież ten strach i tak już masz

Ja nie chciałam do 11mca Agatki. A potem mi przeszło i chciałam [/QUOTE]
chodzilo mi o strach w ciazy i dziecko w brzuszku

my zaraz 11 msc mamy Boze spraw zeby mi sie zachcialo tak jak Szajce

Cytat:
macie jakieś pomysły na roczek?

ja już wiem, że robimy 5.01 imprezkę, i robimy ją podwójną, tzn ur Wojtka i Ewci na raz. Wojtek jest mikołajkowy chłopak, trudno będzie miał miesiąc później . Mąż się śmieje że i moje ur dołączymy do tego i będzie 3 w 1
Msze musze tylko jechać zamówić, gości poinformować , i myśleć nad menu
ja nie mam pojecia, na swieta nie jedziemy, 2 stycznia mamy rok i co tu zrobic jak kazdy przejedzony bedzie
a zrobimy w domu

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Kochana przestań Jak bedziesz siedziec i myslec to tylko bedziesz sie nakrecac: ze Twoj wiek, ze jedynak, ze trzeba.... Pocczekaj, wyluzuj. Moze za pare miesiecy spojrzysz na coreczke i pomysisz, ze chcesz
A co do pyt. to ch
ciałabym jeszcze 2 (jak nie mysle o porodzie i braku snu po). Ale na razie Nas nie stac, no i nie ma warunków mieszkaniowych
super, ze restart sie udał

w pierwszej chwili pomyslałam, ze piszesz o kaszance

za kolejny wizazowy zabek
ja jakos nie umiem tak spokojnie czytac jak kobieta sie chwali, ze usuwała dzieci jak pryszcze bo chciała sie spokojnie bzykac

podobno jak ida zeby to duzo dzieci przestaje 'jesc' i wraca na piers/butelke....

ja bym sama nie kupiła, ale dostalismy wiec jest. Na poczatku zero zainteresowania, teraz troche go oglada, i potancuje przy piosenkach (ja juz wszystkie znam na pamiec)
no tak masz racje
a ja sie zawsze nakrecam

Cytat:
z jednej strony fajnie, bo o polowe mniej "bieganiny" ale z drugiej strony....
nie wiem, moze źle pisze... mam tylko jedno dziecko a jak bylam na urodzinkach to zawsze pojedynczych i nie mam "doswiadczenia" w tej kwestii ale czy nie boisz sie ze tak naprawde to ani Wojtus ani Ewcia nie beda mieli urodzin? no bo jeszcze o ile Ewcia jest malutka i tak naprawde jej wsjo ryba tak Wojtus to juz kumaty chlopak i moze mu byc troche zal ze to nie jest tylko jego swieto? tylko dla niego tort, swieczki, cale to zamieszanie.... malo tego - to roczek Ewci, Ewcia mala, wiekszosc byc moze bedzie zainteresowana wlasnie mala, tym bardziej ze bedzie jej trzeba mimo wszystko pilnowac wiec autmatycznie zainteresowanie nia wieksze...
kurde, sory ze Ci mieszam w glowie ale to tak z troski o Wojtusia
mysle podobnie
Cytat:
przyłączam się

My też 11.01 i też w domu z tortem, poczęstunkiem

z ust mi wyjęłaś.. fakt, wygodna, ale jak Wojtuś zacznie rozumieć, a za pewne już zrozumie, to może być mu przykro..

Na razie mamy taki komplet
no brawo za uzebienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Dzien dobry
meneq super, ze tz dal sie zreformowac i udalo wam sie spedzic czas we dwojke

Zazdroszcze zakupownSzaja, tez mialam takie plany na weekend, ale w zwiazku z choroba malego, nazjezaly nam sie dziadki, babcie, pelna rak do pomocy, tylko skakac wokol nich trzeba ;>

U nas dzisiaj 3 doba goraczki i nic nie szlo ku poprawie, do tego doszlo pokaslywanie, wiec pojechalismy do lekarza( udalo mi sie dopiero dzisiaj umowic prytwatna wizyte, a probowalam od piatku po poludniu )
Okazalo sie, ze gardlo czerwone, jesli do jutra bedzie sie utrYmywala temperatura to trzeba wlaczyc antybiotyk ale korzystajac z okazji wizyty u kolejnego doktora, wspomnielismy o problemie z naszym spaniem i powiem wam, ze po raz pierwszy sie spotkalam z kims, kto po obejrzeniu filmow stwerdzil, ze to nie jest tylko cos co sie niektore dzieci maja, ale cos z czym trzeba cos jak najszybciej zrobic. Dostalismy skierowanie na usg przezciemiaczkowe, na eeg snu i mamy zbadac tarczyce, okazalo sie, ze pani miala stycznosc z takim problemem i nalezy wykluczyc wszystkie powazne przyczyny.
trzymamy kciuki
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości