![]() |
#421 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Laserowa korekta wady wzroku
nie pamiętam co to była za strona, pierwsze forum które sie pojawiło po wpisaniu w Google
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
co do L4 - coś kojarzę, że mnie się panie pytały, czy zwolnienia nie potrzebuję
![]() A co do obaw, to ja byłam tak pewna, że chcę zabiegu, że nawet się nie wgłębiałam w czytanie opinii. Tylko o jedną rzecz (pod kątem obaw) zapytałam lekarki - czy jest ryzyko utraty wzroku w wyniku operacji, odpowiedziała, że nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() xzora a jak Twój wzrok po zabiegu? Widzisz wszystko super? Światłowstręt minął tak?
![]() Edytowane przez *Niki* Czas edycji: 2011-03-08 o 23:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
światłowstręt minął szybko, także tego się nie obawiaj. A wzrok super! W ogóle nie mam krótkowzroczności, na prawe oko widzę idealnie, na lewym mam mały astygmatyzm, co przy obuocznym widzeniu jest dla mnie niezauważalne (jedynie jak zamykam lewe oko a potem prawe to dostrzegam, że to lewe gorzej widzi). Przypomniało mi się, że jeszcze martwiłam się o to, że po operacji będzie lepiej, a potem znowu wada się pogłębi (coś chyba właśnie na forum o tym przeczytałam). Okulistka powiedziała, że takie pogłębianie wady jest niezależne od zabiegu. Czyli jeśli ktoś po operacji miał np. -0,5, a po 2 latach ma -2,5, to jeśli by tej operacji nie miał i jego wada wynosiła -6, to po dwóch latach miałby -8. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Przyczajenie
|
Witam.
Zabieg laserowej korekcji wzroku miałem wykonywany w Katowicach w październiku 2010 (wada -3,5 oba oczy). Od grudnia odczuwałem subiektywną różnicę w widzeniu lewym okiem. Jak się okazało mam lewe oko zamglone. 5 kwietnia jestem umówiony na kontrolę do Szpitala w Katowicach. Proszę forumowiczów o jakieś informacje o tym powikłaniu pozabiegowym. Czy jest to uleczalne? Jeżeli tak to czy za pomocą ponownego zabiegu laserowego czy leczenia kroplami? Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
Wczoraj byłam na badaniu kwalifikacyjnym w Poznaniu i Pani doktor powiedziała, że mogę mieć robioną operację metodą LASIK
![]() Dziewczyny, to na pewno nic nie czuć??
![]() |
#427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() I chyba się zdecyduje na tą operację, ale poczekam z tym do jesieni, bo teraz dni są coraz dłuższe, no i na czerwiec mam już zarezerowany lot do Barcelony, a myślę, że jeśli zrobiłabym tą operację w kwietniu, to taki wylot mógłby zaszkodzić na proces gojenia oczek, poza tym chciałam się udać w Barcelonie do Tibidao (takie ogromne wesołe miasteczko z górskimi kolejkami).. więc się wolę wstrzymać z tym wszyskim to brzydkiej jesiennej pogody. Z resztą już tak długo chodzę w soczewkach, że te kilka miesięcy to jeszcze wytrzymam ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- czasem mam wrażenie, że te filmiki zamieszczają złośliwi optycy, którzy sprzedają nam soczewki i okularki!! bo wiadomo przecież, że gdy zrobimy sobie operację, to już nie będziemy korzystać z ich usług i dlatego chcą nas przestraszyć!!
![]() |
![]() |
#430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie, że odłóż zabieg na jesień, skoro masz tyle planów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#432 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, tak, wiem, możecie myśleć, że jak się płaci tyle kasy za zabieg, to każdy lekarz będzie miły ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#433 |
Konto usunięte
|
Ja się głęboko zastanawiam nad korektą, ale zeza nie wady - miałam w przeszłości dużego zeza, gdzie oczy mi się do nosa schodziły. Sporo zeszło na aparatach, ale jedno oko nadal "ucieka". Wady nie chcę korygować, bo bardzo ją lubię
![]() Chodzi mi o korektę zeza - miał ktoś takową? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() lecisz do Barcelony??? Ale Ci zazdroszczę ![]() ![]() ![]() ![]() jedziesz z biura, czy sama pozwiedzać, jeśli można wiedzieć? ![]() nusiatko, dobrze robisz, że odkładasz zabieg na jesień, ja też myślałam robić wiosną, ale w sierpniu wybieram się do Grecji, rozmawiałam przez tel z lekarzem, powiedział że jak się planuje wczasy, kąpiele w morzu itp to lepiej zaczekać i zrobić zabieg po wakacjach.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Przyczajenie
|
A czy znacie kogoś kto operował plusy.Ja mam +5 i +4, jestem zapisana na kwieiceń do katowic i się zastanawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ok, a teraz wracając do tematu operacji: myślę, że lepiej robić operację jesienią, bo wtedy jest bardziej sprzyjająca aura, no i wtedy to będzie fajnie po operacji powylegiwać się troszkę we własnym łóżeczku, jak na dw0rze będzie padać albo coś ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a odnośnie Barcelony, to możesz mi napisać ile kosztuje taka podróż na własną rękę? Ja z biura płacę ok 1700-1800 12 dni z wyżywieniem i hotel *** . Ale powiem Ci, że mam ogromną ochotę wybrać się tak właśnie na własną rękę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. A zdradź mi z którego biura lecisz do BCN, bo to naprawdę tanio ![]()
![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
do *Niki*
hotele rezerwuje przez booking.com ![]() ![]() ok, a teraz wróćmy do tematu laserowej korekcji wzroku, bo piszemy tu troszkę nie na temat!! P.S. jaką masz wadę wzroku?? bo ja mam OP -6,0 OL -6,5
iść za marzeniem i znowu iść za marzeniem i tak wiecznie aż do końca ![]() Edytowane przez nusiatko Czas edycji: 2011-03-30 o 08:23 Powód: za szybko wysłałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich. Mam pytanie, jestem 6 dni po zabiegu , mam soczewkę opatrunkową ( na dwojga oczu) i rozmazuje mi się obraz cały czas.
Czy to są jakieś komplikacje po zabiegu ?. byłbym wdzięczny za szybko odpowiedz , bo się martwię co dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam wadę -5 a Ty nusiatko jesteś już po badaniach kwalifikacyjnych? Wiesz jaką metodą będziesz miała zabieg? Klinikę też już wybrałaś?? Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Raczkowanie
|
Tak, jestem po badaniach kwalifikacyjnych. Zabieg będę miała robiony w Poznaniu w Lexummedica metodą femtolasik - to podobno jest jedna z nowszych metod. Jestem panikarą, więc chcę żeby w moim zabiegu było jak najmniejsze ryzyko
![]() A czy Ty masz już wybraną klinikę i wiesz jaką metodą naprawią Ci oczka?? ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Tak, jestem po badaniach. Miałam je robione w lexummedica w Poznaniu i tam w październiku dam się pociąć metodą femtolasik ![]() A czy Ty masz już wybraną klinikę i metodę naprawy oczek?
![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też myślę o klinice Lexummedica, tylko że w Krakowie, bo stąd pochodzę ![]() ![]() aha, zapomniałam zapytać, ile wyniosły Cię badania kontrolne? 150 zł tak jak pisze w ich cenniku? Jak długo trwają takie badania?
![]() Edytowane przez *Niki* Czas edycji: 2011-03-31 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Soczewki noszę, a okularki podobnie jak Ty tylko na wieczór, bo tak jest dużo dużo wygodniej ![]()
![]() |
![]() |
#446 |
Przyczajenie
|
Witam, mam problem. Mianowicie miałem korekcje wady wzroku 16 dni temu , cały czas kropie sobie oczy i cały czas rozmazuje mi sie obraz. Czy to jest wina zabiegu czy co ? Byłbym wdzieczny o opinie / Miał juz ktoś coś podobnego ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wada -1,6 i - 1,9 . Metoda laserowa (Lasik). Mam jeszcze takie coś, ze dy głowe biore do góry a patrze w doł to widze bardzo dobrze, a na odwrót gdy głowe biore na doł a oczy do góry to rónież widze b. dobrze. Tylko co ja mam sadzic o tym wszystkim ?; ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich. Miałam wadę -10,75 i -5,5
![]() ![]() ![]() Zabieg robiłam w Intermedice w Szczecinie u dr Krzywickiego (fajny gość). Zabieg - dla mnie - to "bułka z masłem". Szybko, bez powikłań i bezboleśnie - chyba u dentysty jest gorzej ![]() Dzisiaj funkcjonuje bez okularów, chodzę, pracuje na kompie i "smigam" autem. Mam zrobione okularki (ze względu na to jedno oczko), ale konsultowałam z okulistą i zakładam przy długotrwałej jeździe autem, gdy bardzo długo siedzę przed kompem - bardziej dla komfortu niż z potrzeby. Jednej rzeczy tylko żałuję - że czekałam tyle lat. Warto było podjąć tą decyzję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.