|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Czemu?
Ja tak, myślę, że przygotuję taki plan. Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-24 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
![]() ![]() Poza tym tak jak pisałam ja golę na zero a kremem chyba bym się bała tam wszędzie smarować ![]() ![]() A co do Planu Porodu to nie moja bajka ![]() ![]() Poza tym ja nie boję się porodu także dla mnie to zbędne ale może jak ktoś jest wyjątkową panikarą to takie coś mogłoby pomóc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
zuken super że wizyta udana
![]() papryczka mała rosnie jak na drożdzach ![]() ![]() halinka ja też marzę o góra 12 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
Tu w Uk ciężarne maja taka niebieska duża księgę a4 to jest taka "karta" ciazy i tam sa wszystkie badania wyniki usg zapiski lekarzy i położnych itp z ta książka jedzie sie do porodu i norma tu jest przygotowanie takiego planu porodu z położna co ułatwia pózniej wszystko, położna odbierająca porod ma napisane czarno na białym czego sobie życzę jakbym chciała zeby mój porod wyglądał czy chce rodzic w sali relaksacyjnej czy chce dostać znieczulenie jeśli tak to petydyne czy moze epidural czy życzę sobie zeby podano mi zastrzyk na urodzenie łożyska czy wole to zrobic naturalnie czy chce aby moja dzidzia dostała witaminę K po urodzeniu itp wtedy położna wie co robić
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-24 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Może mam złe założenia, ale część z tych kwestii wydaje mi się oczywista a na resztę nie mamy wpływu.. ale co tam, też sobie napiszę
![]() Ale wydaje mi się, że nie można się za bardzo nakręcać, że np chcę rodzić koniecznie w takiej pozycji albo mieć takie znieczulenie, potem wyjdzie inaczej i będziemy zawiedzione ![]()
#426 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kobieta jak rodzi i czuje bol to przestaje myślec racjonalnie a ja koniecznie nie chciałam tej petydyny bo po niej dziecko pózniej 3 dni ospale i nie chce jeść i cieżko oddycha.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-24 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
A co do tego programu "Porody" to podobno polski odpowiednik "Porodówki" tak wyczytałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie strasznie wzruszają te programy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też w obrębie zdrowego rozsądku. Na zasadzie 'nie chcę czegośtam póki to nie będzie konieczne' itp itd. Poza tym przecież nie wpiszę tam, że chcę rodzić na złotym tronie w sali balowej ![]() Ale np. ważne jest dla mnie, żeby nakarmić Małą jeszcze w sali porodowej, żeby od razu mieć kontakt 'skóra do skóry' itp itd. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a paznokcie w nogach też nie wiem jak obetnę i też nie wiem czy dałabym radę dać komuś innemu mi je obciąć.... Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- dla odmiany usłyszałam dzisiaj, że mam jeszcze mały brzuch jak na koniec 20 tygodnia i w ogóle jestem taka szczupła jeszcze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
też oglądam "porodówkę" na tlc jak jest ![]() ![]()
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
Nigdy wiecej kalafioru w ciazy
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mnie niestety dopadło przeziębienie więc od niedzieli zaległam w łóżku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciąża to nie choroba, a jakoś ciągle coś boli. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle to dużo dziewczyn nie ma pokarmu od razu po urodzeniu ![]() ten plan porodu można sobie napisać, ale zazwyczaj położna mówi co trzeba robić i ona pomaga. Mimo że ja byłam przygotowana, chodziłam do szkoły rodzenia, ale po kilku godzinach porodu nie miałam siły na nic, a zwłaszcza na myślenie co trzeba robić. Cytat:
![]() Mimo że karmi się dziecko piersią to i tak trzeba odciągać. Ja nie miałam problemu, wychodziłam kiedy chciałam, tż zostawał z małą, mleko miał w lodówce, a jak brakło zawsze mógł przygotować mm. Odnośnie łóżeczka to ważne żeby miało wyciągane szczebelki i możliwość regulowania wysokości. Dziecko jak jest starsze to samo sobie wychodzi, nie trzeba za każdym razem wyciągać.
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę napisać i mieć ze sobą plan porodu, na wypadek, jak poród będzie przebiegał tak, jak bym chciała by przebiegał, czyli będę rodzić sn, spontanicznie, a nie będzie to poród wywoływany, nie będzie komplikacji..itp itd. Jeśli nie daj Boże w międzyczasie coś gorszego się wydarzy, to nie mam zamiaru na sali kłócić się z położną i wymuszać mojej wersji, gdyby było jakieś zagrożenie, bo na pewno nie jestem mądrzejsza od niej. Chcę jedynie, aby uszanowano moje 'wymagania' i prawa, czyli poród z mężem, znieczulenie, skóra do skóry, karmienie na sali (w szpitalach Rodzić po Ludzku jest to możliwe), brak praktykantów i studentów na sali, ograniczona ilość personelu medycznego, niemycie Malucha od razu i kilka innych. Wiem też, że mój lekarz zachęca do przygotowania takiego planu, więc chyba go jakoś respektują... Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-25 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pytanie z innej beczki, na innym wątku ktoś rzucił temat zasiłku macierzyńskiego. O co chodzi z tym. Kto się o coś takiego ubiega i gdzie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
Tu w Uk jest super jak dzidzia wyskoczy to kładą mi ja na brzuch i leży pół godziny zanim pępowinę wogole odetną (krew z łożyska podobno jest bardzo cenna i dobrze jest jak dzidzius do końca ja wykorzysta) pózniej Tż odcina pępowinę kładą mała na wagę ubierają tylko pampersa i czapeczkę i znowu do mnie na brzuch
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
A pobieracie krew pępowinową? W Pl to kosztuje 2500 zł. My chcemy to zrobić, wolę za to płacić niż za prywatną położną.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te punkty możesz wziąć choćby z tej strony, do której link wczoraj podałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.