Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-27, 13:42   #421
uneven
Raczkowanie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Monika-przykre,że mąż miał taką nieprzyjemną sytuacjęTrzymam kciuki,by szybko znalazł coś nowwego i lepszegoA, powiedz,Ty pracujesz?Masz teraz jakieś pieniądze?Będziesz mieć jakieś macierzyńskie?
Tak ,czy owak,myślami będę z Wami.Kurczę,kobiety w ciąży powinny mieć spokój ,a tu zawsze coś

Monika a może jak nie pracujesz to załóż firmę i wykorzystaj tę lukę w prawie, zapłać tą najwyższą składkę, a później to już żyć nie umierać. Poczytaj tu: http://pankiewicz.biz/porady-online,...r-becikowe-645

Tylko że trzeba wtedy zrezygnować z jednej formy zatrudnienia, jeśli masz umowę o pracę, bo zasiłek możesz dostać tylko z jednego źródła.
uneven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 13:43   #422
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez kujon001 Pokaż wiadomość
hej nie bylo mnie jakis i widze takie zmiany nowy watek i lista na ktorej mnie niema...
Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
No właśnie mój brzuszek jest widoczny dość dobrze i już miałam parę akcji z dotykaniemTeż chyba kupię taką koszulkę na każdy dzień tygodniaNa poważnie-jedna starczy i chyba kupię też męską wersję dla męża, na urodziny

Monika-przykre,że mąż miał taką nieprzyjemną sytuacjęTrzymam kciuki,by szybko znalazł coś nowwego i lepszegoA, powiedz,Ty pracujesz?Masz teraz jakieś pieniądze?Będziesz mieć jakieś macierzyńskie?
Tak ,czy owak,myślami będę z Wami.Kurczę,kobiety w ciąży powinny mieć spokój ,a tu zawsze coś
Ja pracowałam, ale jestem na zwolnieni. Mam umowę na 3/4 etatu więc 900 zł dostanę... Gdybym mogła wróciłabym do pracy i miałabym te 1400. Ale nie mogę bo muszę leżeć i ledwo się ruszam Ja staram się nie denerwować,nie myśleć. Najlepiej spałabym cały dzień żeby nic mnie nie obchodziło

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 13:46   #423
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie lemoniadę
I teraz co szklanka idę do wc
I chyba maluszek zaczyna cos reagować na kwaśne, bo cos tam czuję, a nic takiego rozruszającego jelitka nie zjadłam także może to i szkrab ...

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 13:58   #424
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Ja w poprzednich dwóch ciazach wygladalam kwitnaco, zero podkladu wlosy moglam myc raz w tygodniu i samopoczucie super. Mam dwóch chłopców. Teraz to istna masakra normalnie w lustro nie mogę spojrzeć :/ skora sucha ze az się luszczy, wlosy mogłabym myc codziennie nawet mój mąż twierdzi ze wyglądam jak jakiś dziad

Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 14:25   #425
Mandragorrka
Zakorzenienie

Red face Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Rozumiem, że trzymaliście się zasady, że wprowadzacie tylko marchewkę, a potem np. jabłko? czy kilka na raz?

Na początku dziecko je łapkami. Co ze sztućcami? Kiedy wprowadziliście? Też zależało od zainteresowania się dziecka tymi przedmiotami? Używacie plastikowych czy metalowych sztućców?

Dużo sprzątania?
Kilka na raz bo dziecko ma mieć wybór, to jest idea tej metody. I tak dawaliśmy np gotowana marchewkę, brokuła i kalafior. Potem mięsko i wszelkiego rodzaju produkty. Jak dziecko miało już chwyt szczypcowy to dochodziły mniejsze kawałki jedzenia i całościowe potrawy.
Nie pamiętam w którym miesiącu daliśmy małej sztućce, ale dość szybko. Po prostu miała możliwość z nich korzystać, jak chciała to próbowała coś z nimi robić, a jak nie to nie. Na początku często dostawała jakiś pokarm na łyżeczkę i łyżeczkę kładliśmy przed nią, żeby sama sobie włożyła do ust. Tak samo z widelcem, coś nabijaliśmy i kładliśmy, żeby sama wzięła. Sztućców od początku używaliśmy "dorosłych" z tym, że widelec deserowy i małą łyżeczkę. Nigdy nic się nie stało.
Nie było dużo bałaganu, spodziewałam się, że będzie dużo gorzej.
Jak będę miała chwilę to poszukam jakiegoś filmiku z początków jedzenia małej (o ile jeszcze istnieją bo były na starej komórce).

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 14:30   #426
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość

To jest takie drogie bo niby potrzebne są specjalne środki do dezynfekcji które są drogie.No i wannę napełnia się wodą kilkakrotnie a to też kosztuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A no może i dlatego Jak dla mnie takie porody powinny być darmowe

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ja wyglądam jak potwór z Loch Ness Bez BB i korektora nie wychodzę z domu
Ja też jestem paskuda i najlepsze,że zmieniam już 3 raz podkład i w każdym wyglądam ohydnie Nie dość,że włosy się nie układają,ciągle wyglądają na tłuste to jeszcze twarz jest okropna...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 14:43   #427
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
super

Ale mimo że sowy mi się podobają, postawię na szarości
W pokoiku położę szarą wykładzinę dywanową - nie możemy dać paneli - społdzielnia także dywanik będzie wporządku, do tego białe mebelki, na ścianie zrobie szary pasek i imię dziecką z wielką pierwsza literą w kolorze albo różowym albo niebieskim do tego właśnie taka szara pościel te kropki sa super i dodatki w kolorze albo niebieskim albo rózowym, ale takie bardzo delikatne, będzie elegancko

Moja inspiracja http://panidyrektor.pl/wp-content/up...pomysly-35.jpg
Bardzo fajnie to wygląda, ale mam już szaro-amarantową sypialnię więc pokój dla Mikołajka pewnie będzie delikatnie niebieski, bo podobają mi się pokoje w stylu marynarskim. Coś w tym stylu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5088cca2c7ec3e1b46971681119ba43b.jpg (42,1 KB, 29 załadowań)
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 14:45   #428
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
uneven byl tutaj juz temat porodów i kupek hahaha ja myslalam ale nie chce zeby TZ musial obok z sitkiem stac i wyławiac kupe wiec sobie darowalam,ogolnie w Polsce malo popularne te porody a szkoda bo ma duzo zalet... u mnie na fitness chodzi dziewczyna ktora wybrala porod w domu
Sporo czytałam o porodach w domu. Zazwyczaj te wersje udane i piękne. Sama się nawet zastanawiałam wiele lat temu, ale przeszło mi szybko Teraz już jest trochę lepiej w szpitalach.

Jak dla mnie najlepszym wyjściem byłyby takie miejsca przy szpitalu (nie w szpitalu bo syfy różne) gdzie byłaby domowa atmosfera, gdzie byłoby przyjemnie wręcz a nie medycznie. A w razie w szpital blisko.

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Co myślicie o nacinaniu krocza? Ja przy pierwszym porodzie miałam nacinane, teraz mieć nie będę i nie wiem co o tym myśleć😞
Zawsze się bałam, że mogę pęknąć wzdłuż aż do odbytu i to byłby problem. Nacięta byłam, nie czułam. Zszyta byłam bardzo sprawnie i pięknie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
jestem ogólnie za ochroną krocza a nie rutynowym nacięciem np. u mnie w szpitalu rutynowo nacinają pierworódki, dlatego dla mnie ten szpital już jest skreślony:P lekkie pękniecie uważam za lepsze niż nacięcie, choć wiadomo są sytuacje że lepsze to nacięcie niż miałoby się popękać wzdłuz i szerz. Doświadczona położna powinna to ocenić...
Rzeczywiście ocena doświadczonej położnej najbardziej powinna się liczyć.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Kilka na raz bo dziecko ma mieć wybór, to jest idea tej metody. I tak dawaliśmy np gotowana marchewkę, brokuła i kalafior. Potem mięsko i wszelkiego rodzaju produkty. Jak dziecko miało już chwyt szczypcowy to dochodziły mniejsze kawałki jedzenia i całościowe potrawy.
Nie pamiętam w którym miesiącu daliśmy małej sztućce, ale dość szybko. Po prostu miała możliwość z nich korzystać, jak chciała to próbowała coś z nimi robić, a jak nie to nie. Na początku często dostawała jakiś pokarm na łyżeczkę i łyżeczkę kładliśmy przed nią, żeby sama sobie włożyła do ust. Tak samo z widelcem, coś nabijaliśmy i kładliśmy, żeby sama wzięła. Sztućców od początku używaliśmy "dorosłych" z tym, że widelec deserowy i małą łyżeczkę. Nigdy nic się nie stało.
Jak będę miała chwilę to poszukam jakiegoś filmiku z początków jedzenia małej (o ile jeszcze istnieją bo były na starej komórce).
Jeśli chodzi o sztućce to podobnie robiłam. Oczywiście na początku mięciutka sylikonowa łyżeczka żeby dziąsełek bezzębnych nie uszkodzić a potem do teraz łyżeczka i mały deserowy widelczyk. Również zero uszkodzeń Filmiku jestem ciekawa! Podoba mi się ta idea, ale nie wiem czy się zdecyduję. Po prostu już wiem jak wprowadzać papki i jestem za leniwa żeby zdobywać nowe doświadczenie
Stary 2014-03-27, 14:46   #429
isiak88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uneven Pokaż wiadomość
Monika a może jak nie pracujesz to załóż firmę i wykorzystaj tę lukę w prawie, zapłać tą najwyższą składkę, a później to już żyć nie umierać. Poczytaj tu: http://pankiewicz.biz/porady-online,...r-becikowe-645

Tylko że trzeba wtedy zrezygnować z jednej formy zatrudnienia, jeśli masz umowę o pracę, bo zasiłek możesz dostać tylko z jednego źródła.
W zakresie wytłuszczonym się nie zgodzę. Można mieć dwa zasiłki macierzyńskie - 1 z tytułu umowy o pracę i 2 z tytułu działalności gospodarczej. Warunkiem jest to, aby przy prowadzeniu działalności podlegać obowiązkowo ubezpieczeniom społecznym. Z obowiązkiem ubezpieczenia społecznego wiąże się obowiązek opłacania składek, a co za tym idzie - możliwość skorzystania ze świadczeń typu zasiłek chorobowy lub macierzyński. Jeżeli na umowie o pracę kobieta zarabia więcej niż minimalna krajowa, to wówczas nie podlega ubezpieczeniu społecznemu z tytułu prowadzenia działalności. Zatem otrzymuje zasiłek tylko z umowy o pracę, bo tylko z tego tytułu była ubezpieczona. Jeżeli jednak kobieta zatrudniona na umowę o pracę zarabia mniej niż minimalna krajowa, to wówczas musi być ubezpieczona z drugiego tytułu, jeżeli jednocześnie prowadzi działalność. Płaci podwójne składki, a zatem może otrzymać 2 zasiłki. Mam nadzieję, że jasno to wytłumaczyłam

Co do cery, to u mnie nie jest najlepiej robią mi się straszne pryszcze na brodzie, których żaden podkład ani korektor nie chce zamaskować, a dodatkowo wysypało mi plecy, co nigdy mi się nie zdarzyło wcześniej. Zazdroszczę wam tych gładkich cer!

Edytowane przez isiak88
Czas edycji: 2014-03-27 o 14:48
isiak88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 14:48   #430
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Wiecie,chyba coś mnie bierze Mam katar niesamowity,normalnie cieknie mi na potęgę i gardło chyba zaczyna boleć,bo jak przełykam ślinę to przy podniebieniu boli

Co polecacie wziąć? Dzisiaj już nigdzie nie wychodzę,nawet do lekarza i Tż wyślę do apteki po coś,ale nie wiem co mogę brać.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-03-27, 14:51   #431
małaPaulina
Wtajemniczenie

a ja wlosy cere i paznokcie mam super ale... jaki mam cellulit u mnie na fitnessie do szatni powstawiali lustra,pytam po ch** prawie zemdlalam jak sie zobaczylam...
ale wmawiam sobie ze po ciązy wroce do formy i bede piekna...
na ten moment tylko moja twarz sie nadaje do ogladania
z tego co wiem przy karmieniu sie bardzo chudnie (moja mama przy karmieniu wazyla 45kg przy 167cm a przyjaciolka 50kg przy 174cm) takze chudziny byly straszne jak karmily
a co do paznokci polecam eveline 8w1 total action kosztuje okolo 11zl moja mama miala okropne paznokcie,porozdwajane, połamane i uzywala tej odzywki i super sie odbudowaly

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-03-27 o 14:52
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 14:59   #432
uneven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isiak88 Pokaż wiadomość
W zakresie wytłuszczonym się nie zgodzę. Można mieć dwa zasiłki macierzyńskie - 1 z tytułu umowy o pracę i 2 z tytułu działalności gospodarczej. Warunkiem jest to, aby przy prowadzeniu działalności podlegać obowiązkowo ubezpieczeniom społecznym. Z obowiązkiem ubezpieczenia społecznego wiąże się obowiązek opłacania składek, a co za tym idzie - możliwość skorzystania ze świadczeń typu zasiłek chorobowy lub macierzyński. Jeżeli na umowie o pracę kobieta zarabia więcej niż minimalna krajowa, to wówczas nie podlega ubezpieczeniu społecznemu z tytułu prowadzenia działalności. Zatem otrzymuje zasiłek tylko z umowy o pracę, bo tylko z tego tytułu była ubezpieczona. Jeżeli jednak kobieta zatrudniona na umowę o pracę zarabia mniej niż minimalna krajowa, to wówczas musi być ubezpieczona z drugiego tytułu, jeżeli jednocześnie prowadzi działalność. Płaci podwójne składki, a zatem może otrzymać 2 zasiłki. Mam nadzieję, że jasno to wytłumaczyłam
Dobrze, że to wyjaśniłaś tak na prawdę ciężko wyczytać w jednym miejscu wszystko od a do z.

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Wiecie,chyba coś mnie bierze Mam katar niesamowity,normalnie cieknie mi na potęgę i gardło chyba zaczyna boleć,bo jak przełykam ślinę to przy podniebieniu boli

Co polecacie wziąć? Dzisiaj już nigdzie nie wychodzę,nawet do lekarza i Tż wyślę do apteki po coś,ale nie wiem co mogę brać.

Ja leczyłam się tylko naturalnie - bez leków. Syrop z czarnej morwy, sok z czarnego bzu, cytryny, miód, czosnek, pomarańcze. Wyleżałam i już jest lepiej. Gdyby gorączko dochodziła do 38st. to można wziąć coś z paracetamolem - apap na przykład, lekarz mówił też o no-spa.

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Edytowane przez uneven
Czas edycji: 2014-03-27 o 15:00
uneven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 15:05   #433
DorissiriD
Rozeznanie

Mnie się na twarzy robią czerwone plany, bo mam przesuszoną skórę (na całym ciele zresztą), ale nie widzę wielkiego wpływu ciąży na moją cerę. A dziewczynki podobno powodują brzydotę mamy
Stary 2014-03-27, 15:12   #434
Latte88
Zakorzenienie

Witajcie Kobietki
Monika bardzo mi przykro z powodu pracy Twojego Tżta Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko się odwróciło na lepszą kartę. Po burzy zawsze wychodzi słońce

Znalazłam sówki wieszaki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40210548/ może się przyda

Ja o swojej twarzy już nic nie będe mówić, jeśli to będzie syn to mam nadzieję, że wypisz wymaluj matka, bo jestem tak brzydka, że nie mogę na siebie patrzeć

http://www.szkolarodzenia.invito.pl/...ia-krocza.html kupię witaminę e i będę masować nie pozostaje nic innego

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-03-27 o 15:16
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 15:17   #435
katiusza1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Tez o tym słyszałam
właśnie mam zamiar takie masaże krocza sobie robić bliżej porodu :P tylko nie słyszałam, że maścią z nagietka...? ją można na okolice intymne?

jeżeli mogę zapytać w którym tc urodził się Twój maluszek?
maśc naietkową poleciła połozna na szkole rodzenia. Miałam ja stosować, ale już nie zdązłylam bo tafilam na porodoówkę.
A ja urodziłam w 36tc 3 dniu ciaży - do donoszonej ciaży zabrakło 4 dni, ale synek był już traktowany jako wczesniak

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Kujoon witamy

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Metamfetaminax ostatnio jak bylam u lekarza to mówila że na przeziebieni: wit C, wapno. paracetamol (w czystej postaci). W zadnym wypadku Gripexu, Ferfexu etc. - tam paracetamol połoączony z innym subsancjami.
Stary 2014-03-27, 15:19   #436
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Bardzo fajnie to wygląda, ale mam już szaro-amarantową sypialnię więc pokój dla Mikołajka pewnie będzie delikatnie niebieski, bo podobają mi się pokoje w stylu marynarskim. Coś w tym stylu
Fajnie
My łożeczko będziemy mieć w sypialni, ale calą resztę w pokoiku dziecka, dużo tego nie będzie, to nie chce miec znowu wszystkiego w sypialni

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-27, 15:19   #437
Mo_onika_ika
Rozeznanie

a ja się przemogłam, rozłożyłam siedzenie w kuchni i zrobiłam szaszłyki mniam mniam mniam myślałam że na surowo je zjem wstawiłam już kilka żeby je szybko zjeść, położyłam się bo niestety plecy dają o sobie znać, i za godzinkę dokończę następną partię dla Tżta i pewnie dla siebie bo zjem pewnie 10 dzisiaj

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-03-27, 15:23   #438
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
a ja się przemogłam, rozłożyłam siedzenie w kuchni i zrobiłam szaszłyki mniam mniam mniam myślałam że na surowo je zjem wstawiłam już kilka żeby je szybko zjeść, położyłam się bo niestety plecy dają o sobie znać, i za godzinkę dokończę następną partię dla Tżta i pewnie dla siebie bo zjem pewnie 10 dzisiaj
ja ledwo żeberka dzis zjadłam

a jutro robie kopytka

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-27, 15:28   #439
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Ehh w sumie jednak grzeję do apteki,bo jak się nie wykuruję to będzie masakra...
A coś czułam,że to nie katar sienny a dzisiejsze spanie przez 4 godziny mnie utwierdziło w tym. Żebym tylko gorączki nie miała,bo jakoś dziwnie zimno mi

Stary 2014-03-27, 15:32   #440
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:

Mi pomógł syrop Prenalen dla kobiet w ciąży.
Cytat:
Fajnie
My łożeczko będziemy mieć w sypialni, ale calą resztę w pokoiku dziecka, dużo tego nie będzie, to nie chce miec znowu wszystkiego w sypialni
To tak jak my, przynajmniej przez pierwszy rok łóżeczko będzie stało w naszej sypialni a że sypialnie mamy malutką więc będę się musiała nieźle nagimnastykować żeby jakoś wstawić tam łóżeczko. Mam nadzieję że wrzucisz coś później na bloga, którego podgladamy z siostrą już od dawna bo też trochę interesuje nas quilling.
Stary 2014-03-27, 15:44   #441
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Mi pomógł syrop Prenalen dla kobiet w ciąży.

To tak jak my, przynajmniej przez pierwszy rok łóżeczko będzie stało w naszej sypialni a że sypialnie mamy malutką więc będę się musiała nieźle nagimnastykować żeby jakoś wstawić tam łóżeczko. Mam nadzieję że wrzucisz coś później na bloga, którego podgladamy z siostrą już od dawna bo też trochę interesuje nas quilling.
o kurdę

Planuje cos zrobić w Quillingu, ale nie wiem czy to wypali z racji tego, że własnie mój pokoj do skręcania zamieniam na pokoj dla dziecka i pewnie już w maju/czerwcu wszystko spakuje w pudło i wyniosę A boję sie nieco zrobic teraz imię w ramcę dla chłopca, bo co jak wyjdzie jednak dziewczynka ? hihi
Ale chyba zamowię imię dziecka - osobne litery z drewna i ozdobie je kwiatami i quillingiem

Macie jakas strone ?

A sypialnię mamy sporą, miejsce na łóżeczko i komode i nawet fotel bujany, tylko z tż musimy sie stronami zamienić Ale nie chce też jej zagracić szafą kolejną czy innymi zabawkami

Zgłodniałam ide zrobić ziemniaczki z jajkiem - znowu

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-27, 15:46   #442
Paulina Darek
Rozeznanie

kurcze tak sobie czytam o tych porodach i dopiero teraz do mnie dociera ze mnie tez to czeka a termin mam na 5 wrzesnia i zaczynam sie bać...

śliczne te szare kropeczki, tez muszę sie jakoś zdecydować ale jeszcze nie wiem czy moje maleństwo to chłopak czy dziewczynka, bo jakoś nigdy się nie ujawniło no i czeka mnie remont w naszym pokoju, bo mieszkamy z teściaami i mamy tylko jeden pokój...

a co do wyglądu to ja też ma straszne pryszcze na plecach i na twarzy, a przed ciążą zdarzały mi się sporadycznie, wieć może mój Luby dostanie swoją córeczkę... wizytę połówkową mam 9 kwietnia więc może wtedy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 15:56   #443
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
brzmi to całkiem fajnie, czyli co podaje się ugotowane warzywa w całości?

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Jak dla mnie najlepszym wyjściem byłyby takie miejsca przy szpitalu (nie w szpitalu bo syfy różne) gdzie byłaby domowa atmosfera, gdzie byłoby przyjemnie wręcz a nie medycznie. A w razie w szpital blisko.

Zawsze się bałam, że mogę pęknąć wzdłuż aż do odbytu i to byłby problem. Nacięta byłam, nie czułam. Zszyta byłam bardzo sprawnie i pięknie

Rzeczywiście ocena doświadczonej położnej najbardziej powinna się liczyć.
Fajne by było takie miejsce

Niestety czytałam, że niektóre szpitale mają nakaz od ordynatora nacinania pierworódek... były przypadki gdzie w zasadzie kobieta już urodziła a i tak położna nacinała bo np. ktoś mógł "nakablować" albo ordynator akurat przyszedł i kontrolował

Cytat:

Mi lekarz powiedział że na gardło tantum verde ale w sprayu, a na gorączkę o ile jest 38 stopni lub powyżej paracetamol na zbicie.

A na katar baaaardzo polecam Purinasin (http://www.purinasin.pl/kiedy-stosowac/) stosuje się go już u niemowlaczków i kobiety w ciąży też mogą to jest woda morska

A i syrop z cebuli piłam i sok z czarnej porzeczki.

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
a co do paznokci polecam eveline 8w1 total action kosztuje okolo 11zl moja mama miala okropne paznokcie,porozdwajane, połamane i uzywala tej odzywki i super sie odbudowaly
Zgadzam się super odzywka, ale kto stosuje niech uważa i kontroluje... u niektórych się nie nadaje http://grzee.blogspot.com/2012/08/o-...zywce-8w1.html

Wcześniej namiętnie stosowałam, w ciąży wolę nie ryzykować

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
maśc naietkową poleciła połozna na szkole rodzenia. Miałam ja stosować, ale już nie zdązłylam bo tafilam na porodoówkę.
A ja urodziłam w 36tc 3 dniu ciaży - do donoszonej ciaży zabrakło 4 dni, ale synek był już traktowany jako wczesniak
super a od którego tygodnia zalecane jest stosowanie?

-

Zdrzemnęłam się, a teraz piję kawkę z mlekiem

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-03-27 o 15:59
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 16:00   #444
Mo_onika_ika
Rozeznanie

No nie wierzę...... Tydzień temu wrzuciłam spodnie na gumce do prania. Dopiero przed chwilą je wyjęłam z szafki i założyłam na tyłek. I co? Dupa są za małe
No a tydzień temu były luźne i spadały mi z tyłka...A teraz guma ciśnie żołądek a w tyłku też nie są luźne tylko opięte. Rozumiem, że waga ruszyła i 1 kg przytyłam przez 3 tygodnie, ale bez jaj

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-03-27, 16:09   #445
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Już kupiłam Prenalen i sól fizjologiczną no i wysłałam Tż po medykamenty alternatywne czyli cytryna,kiwi,pomarańcze i mam nadzieję,że przejdzie
Kurcze i się zapowiada,że w domu muszę siedzieć,żeby się nie zaziębić jeszcze bardziej a jutro tyle spraw miałam do załatwienia i muszę jak najszybciej się za to zabrać.

Stary 2014-03-27, 16:11   #446
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
o kurdę

Planuje cos zrobić w Quillingu, ale nie wiem czy to wypali z racji tego, że własnie mój pokoj do skręcania zamieniam na pokoj dla dziecka i pewnie już w maju/czerwcu wszystko spakuje w pudło i wyniosę A boję sie nieco zrobic teraz imię w ramcę dla chłopca, bo co jak wyjdzie jednak dziewczynka ? hihi
Ale chyba zamowię imię dziecka - osobne litery z drewna i ozdobie je kwiatami i quillingiem

Macie jakas strone ?

A sypialnię mamy sporą, miejsce na łóżeczko i komode i nawet fotel bujany, tylko z tż musimy sie stronami zamienić Ale nie chce też jej zagracić szafą kolejną czy innymi zabawkami
My właśnie wykańczamy poddasze i w końcu będzie taki pokój -pracownia gdzie będę mogła się rozłożyć ze swoimi zabawkami
A że wszystkiego dopiero próbuje to trochę tego jest(quilling, scrapbooking, szycie tild, decoupage) bloga kiedyś miałyśmy ale siostrze się nie chciało prowadzić i zlikwidowała a ja w tych rzeczach tuman straszny. A możesz mi zdradzić czy te paski to kwiatków nacinasz ręcznie, czy masz jakieś czarodziejskie urządzenie do tego?
Ja dla swojego bobasa chce uszyć jakiegoś zwierzaka, myślałam o czymś takim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 63d2fb63908b5160c150562678e5c89f.jpg (28,1 KB, 27 załadowań)
Stary 2014-03-27, 16:15   #447
małaPaulina
Wtajemniczenie

Ana*** ja uzywam caly czas, ale jak to sie mowi "jak ktos ma pecha to i palca w dupie złamie"

Mo_onika_ika hihi no i dobrze,w koncu tylko mi miala rosnac?

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-03-27 o 16:16
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 16:40   #448
katiusza1985
Raczkowanie

Ana krocze masuje się od około 34 - 35 tygodnia, takze mamy czas Na internecie są wskazówki jak je masować prawidłowo.
Stary 2014-03-27, 16:42   #449
Mo_onika_ika
Rozeznanie

a ja się zagłębiam lekturze i uczę się co jest co :P Dla takiego tumana jak ja idealne
http://www.mamazone.pl/artykuly/male...a-dziecka.aspx

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-03-27, 17:04   #450
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
My właśnie wykańczamy poddasze i w końcu będzie taki pokój -pracownia gdzie będę mogła się rozłożyć ze swoimi zabawkami
A że wszystkiego dopiero próbuje to trochę tego jest(quilling, scrapbooking, szycie tild, decoupage) bloga kiedyś miałyśmy ale siostrze się nie chciało prowadzić i zlikwidowała a ja w tych rzeczach tuman straszny. A możesz mi zdradzić czy te paski to kwiatków nacinasz ręcznie, czy masz jakieś czarodziejskie urządzenie do tego?
Ja dla swojego bobasa chce uszyć jakiegoś zwierzaka, myślałam o czymś takim
To jak uszyjesz zająca to ja też poproszę

PAski do stokrotek nacinam sama, idzie to mi już w hurcie hihi, maszynke też można nabyć ale szybciej na ebayu niz na all Ja na razie wystopowałam z kręceniem, już dawno nic nie zrobiłam, jakoś ochoty brak a i jak jest jakieś zamowienie to na jedną sztukę z polski i ja daje i tak zaniżoną cenę a zamawiającemu i tak nie pasuje :P Coż, nie będę dokładać wiecznie do interesu hihi A jak cos wiekszego sie trafi to odsyłam do koleżanki po fachu - a ona w zamian już zaczęła robić dla mnie album dla maluszka

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
a ja się zagłębiam lekturze i uczę się co jest co :P Dla takiego tumana jak ja idealne
http://www.mamazone.pl/artykuly/male...a-dziecka.aspx
przed wczoraj czytalam to mojemu
Niech sie dokształca pomyślałam

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości