|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. VI (m.in. Yankee Candle, Kringle Candle)
|
|
|
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś nadal Midnight Oasis, dodałam kawałeczek wosku do tego, co był w kominku i teraz cały czas mam ten zapach, który zaczęłam wyczuwać dopiero po dłuższym czasie Z nowości mam jeszcze do przetestowania November Rain, ale to jak minie mój szał na MO Mam takie pytanko - czy któraś z Was wąchała zapachy z Q3? Jestem ich mega ciekawa, po opisie wydaje mi się, że wszystkie totalnie w moim guście |
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie zamówionko doszło z HD, ale odpakuję jak posprzątam, także biorę się za robotę
Nie wiem co tu dziś odpalić do tego sprzątania... zaraz wydumam
|
#426 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
U mnie Kringle Lemon Rind, w końcu jakaś cytryna przypominająca choć trochę naturalną, w przeciwieństwie do YC. Jest też w tym zapachu morska nutka
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#427 |
|
Rozeznanie
|
A ja się wczoraj trochę wkurzyłam. Napaliłam się strasznie na tą Illumę, miałam nadzieję, że będzie szybciej dopalać się do ścianek a tu d... Nie wiem czy to wina nowej świecy Midnight Jasmine, nakładki czy mojego braku cierpliwości ale po 4h miałam nadzieję, że będzie już warstwa płynnego wosku... Z kloszem robiła mi się po prawie 5h warstwa a ta nakładka miała być ponoć lepsiejsza :P
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam kiedyś też takie wrażenie, że slabo itp i trochę byłam rozczarowana, ale myślę że to zależy też od świecy tak, że no
|
|
#430 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Może zbyt duże oczekiwania miałam co do tej Illumy. Chyba, że ja jakimś cudem źle zakładam tę nakładkę ale nie wiem jak wielkim musiałabym być matołkiem .Cytat:
.
|
|
#431 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Nie przycinałam knota, chyba, że ktoś w sklepie to zrobił. Knot był mniej więcej długości ok 5-6 mm (tak na oko ). Dzisiaj testuję na dużym słoju Fresh Cut Roses, wypalonym ok do połowy, i już po 1,5h zrobiła się ok. 2mm warstwa płynnego wosku. Sama już nie wiem co mam myśleć o tej nakładce . A co masz na myśli mało zabudowane illumy ? Bo swoją pierwszą mam dopiero od wczoraj i dopiero niedawno tak bardziej zaczęłam się nimi interesować .Co do smużenia to mam tak w przypadku Clean Cotton. Bardziej boję się przycinać knot, żeby nie był właśnie za krótki no ale kopci trochę nadal. Żadnych 'grzybków' na knocie nie ma, zawsze staram się dbać o to aby nie zostawiać takich pozostałości na nim .
|
|
#433 |
|
Przyczajenie
|
Kilka dni temu założyłam bloga , dzis dodalam wpis o słynnych stokrotkach .Zapraszam do przeczytania i komentowania .
http://amber.bloa.pl/woski-i-swiece-zapachowe/ I dzis wlasnie zamierzam palic stokrotki ,zakochalam sie w tym zapachu ..na lato idealny =) |
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
To isę spiesz, bo ten zapach wycofują.
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
|
|
|
#435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam illuma również ceramiczną o taką http://mysticaddict.wordpress.com/20...yankee-candle/ i lepsze są metalowe, ta nie nagrzewa się tak dobrze jak metal i nie oddaje tyle ciepła ściankom świecy. Illuma mniej zabudowana: http://www.yankee.co.uk/stockings-illuma-lid http://www.ebay.com/itm/Yankee-Candl...3D151279106822 Illuma zabudowana: http://www.ebay.com/itm/Yankee-candl...-/300818725914 http://www.amazon.com/Yankee-Candle-...ges/B005K8AY8U |
|
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę zlokalizować tę paczkę, nie wiem czy mam tam dzwonić, czy jakaś strona jest. Oby mi nie zniszczyli świecy, bo gdzie ta paczka biedna się szlaja
|
|
#437 |
|
Żona Idealna :)
|
u mnie dziś króluje melon
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
u mnie dzisiaj w kominku aloesowe granulki. Ale zmiana kominka mnie czeka bo się chyba w nim dziurka zrobiła
wosk leci na dół tam gdzie podgrzewacz. Dziwna sprawa bo kominek jest dosyć wysoki i nie wiem jak to się dzieje, że się dziurka wypaliła moja koleżanka ma taki sam i nic jej się takiego nie dzieje a ja wyraźnie czuję tak jakby spalony wosk i ten wosk przedostaje się jakoś na dół. Wiecie może czy to jest normalne czy ja coś źle robię? Dodam, że często wrzucam tą górę gdzie jest wosk do zamrażarki w celu usunięcia z niej zastygłego wosku.
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie od wczoraj November Rain
|
|
|
|
#441 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Cytat:
. Mam nadzieję, że z Twoją paczką tak się nie dzieje jak TU. Cytat:
. Myślałam czy dziś go nie wrzucić ale w kominku wylądowała jednak reszta samplera Citrus Tango. Powtórki z tego zapachu chyba u mnie nie będzie... Mam wrażenie, że większość zapachów cytrusowych YC jest trochę, jakby to powiedzieć, bardziej toaletowych
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Beach Flowers i dzisiaj pachną cudnie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zadzwoniłam do HD i bardzo miła pani wsio sprawdziła. Popołudniu dostałam paczke, luksusowo. Champaca boska jest, o jak totalnie w moim guście! Piękna, ale trzymam sie wersji ze zaple jak cos skończę
grunt ze zamówionko dopelzlo i mam tez illume. Jutro pewnie wyprobuje.Aaaa jeszcze dodam, ze ja tez miałam smsa z numerem paczki, ale gdy go wpisywalam, a na pewno był dobrze wklepany bo z bratem sprawdziliśmy to strona pokazywała błąd i nie znajdowała paki
27.07.2008 r. Olcia 01.02.2015 r. Kamilek Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2014-05-22 o 18:55 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#445 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ja się też trochę męczyłam z wpisywaniem bo czasem nie jestem pewna czy jest zero czy duża literka O. Jakby co to czekam na relację z Illumy. U mnie na razie na średnim słoju Midnight Jamine nie zadziałała ale np. na Fresh Cut Roses, wcześniej zakupiony duży słój, wypalony mniej więcej do połowy już tak. Więc na razie mam mieszane uczucia. Jeszcze jutro/ pojutrze będę testować i zamierzam uaktualnić zbiór . Mam nadzieję, że u Ciebie będą same pozytywy .Cytat:
).
Edytowane przez dioneja Czas edycji: 2014-05-22 o 20:59 |
||
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wild Passion Fruit mam, ale jeszcze nie próbowałam. |
|
|
|
|
#447 |
|
Przyczajenie
|
Świece Zapachowe Langley Empire Candle
Cześć Dziewczyny! Chciałabym się z Wami podzielić ostatnio odkrytą przeze mnie marką świec zapachowych. Ale od początku. Jestem młodą (30letnią) mamą, która kocha świece zapachowe. Niedawno dostałam jedną przepięknie pachnącą od mojego męża. Był to zapach Ocean Mist z firmy Langley Empire Candle. Po zapaleniu przypomniały mi się od razu nasze pierwsze wspólne wakacje nad morzem. Zapach idealnie odzwierciedlał to, co z nich zapamiętałam. W lipcu miną trzy lata od tych pamiętnych wakacji. Poniżej fotka świecy,Tło może niezbyt ładne, ale jest to ulubiony kocyk naszej dwuletniej córeczki, która w tym roku po raz pierwszy zobaczy morze
![]() Ale wracając do świecy. Firma Langley Empire Candle posiada 60- letnie doświadczenie w produkcji. Zapach świecy- boski, bardzo wydajna, naturalna, nietoksyczna( jestem alergikiem, więc jak dla mnie to rewelacja) i... sojowa A po otwarciu przywitały mnie małe muszelki. Generalnie trafiony prezent. Bardzo gorąco polecam. Teraz sama zamówiłam sobie kolejną z tej firmy. Z niecierpliwością czekam aż mój dom zapachnie Świeżym Lnem... Czy któraś z Was miała może jakieś doświadczenia z tymi świecami? Możecie polecić inne zapachy? |
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie.. nie pachnie Przez folię miałam wrażenie, że to typowe męskie perfumy, natomiast po odpaleniu prawie nic nie czułam Ledwo wyczuwalny, delikatnie męski zapach, kompletnie bez szału |
|
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż nie chce się wierzyć w to, co piszesz, bo ja mając kominek na biurku i siedząc przy nim praktycznie nic nie czułam. Podobnie było jak wyszłam z pokoju i potem weszłam, to nie czułam tego uderzenia zapachu, które odczuwam przy każdym innym wosku. ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- A w ogóle miałam Ci powiedzieć, ze bardzo mi się podoba, że w link przekierowujący w Twoim podpisie jest na stronę główną bloga, a nie na konkretny post. Pierwszy raz się z tym spotykam, ale jest to wygodniejsza opcja, bo jak chcę poczytać więcej, to nie muszę się cofać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

przecież skąd miałaś wiedzieć 
Nie wiem co tu dziś odpalić do tego sprzątania... zaraz wydumam
tak, że no
.

muszę zlokalizować tę paczkę, nie wiem czy mam tam dzwonić, czy jakaś strona jest. Oby mi nie zniszczyli świecy, bo gdzie ta paczka biedna się szlaja 

wosk leci na dół tam gdzie podgrzewacz. Dziwna sprawa bo kominek jest dosyć wysoki i nie wiem jak to się dzieje, że się dziurka wypaliła