Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 18:48   #421
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Meta właśnie chciałam napisać, że ta pinda chyba zapomniała ile miała lat jak była w ciąży, hipokryzja. Ona to pewnie ma tylko wzięcie w sex shopie, bo takiej to patykiem strach dotknąć

Super ta bielizna, koszuleczka też Chciałam sobie taki stanik kupić na lato, człowiek się w tym nie poci, ale niestety 150 zł nie mam na takie cuda

Zjadłam prażone i wypiłam kubek kefiru i jestem full. Przyniosłam pranie z podwórka, ale chyba nie mogę już nosić ciężkich rzeczy, w pipce mnie ciągnęło i pobolewało

No to ciagniecie w cipce to ja tez mam jak sie nadwyreze
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:48   #422
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
No jak mu nie pojdzie to dostanie dziecko alergii sie nabawi przez tatusia
Moje dziecko alergii, a TŻ palacz nałogowy.....
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:56   #423
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczynki za kciuki

Kasia na tabexie rzuca. Dwa lata temu mu sie udalo, nie palil prawie rok. Mam nadzieje, ze teraz tez sie uda, moze nawet na dluzej

Zosiu kup cos dobrego hehe

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Paulinka to slodkie jest
Mam nadzieje, ze za 20 lat nasi tzci dalej beda tacy kochani
oo moj tez bedzie na tym probował rzucać zobaczymy jak mu pójdzie

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
http://www.intymna.pl/p1381,2259,1,4...-koszulka-1383

to też jest piekne kupie sobie na porodówke
ee ja na porodowkę ma ladniejszą rózową w misie z rozpinanym przodem do karmienia bede sexi

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:56   #424
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
Ludźmi nie ma co się przejmować bo gadali gadają i będą gadać i to wszedzie nie wiadomo gdzie byśmy się przeprowadzili bo są ludzie i ludziska. O mnie też gadają jestem obiektem zainteresowania od zawsze juz nie raz słyszałam ze jestem w ciąży juz 9 razy naliczylam i 3 daty ślubu mialam z moim najlepszym przyjacielem bo ludzie zazdroszczą wszystkiego i gadają a tym bardziej jak bez sluba czy samotna matka jesteś. A teraz gdy jestem naprawdę w ciąży to juz słyszę jak o mnie mówią i najlepiej bym w domu siedziała ale wiem ze i tak będą gadać. Przecież ciąża to nie choroba tylko radość.

Ja jak brałam ślub cywilny (chociaż to niedozwolone w mojej religii) to mi potem koleżanka powiedziała: Noooo powiem Ci szczerze,że jak za mąż wychodzilas to wszyscy gadali,ze w ciąży jesteś.
A potem wszyscy zastanawiali się gdzie my mieszkali, bo (co się wtedy właśnie dowiedziałam od ludzi) teściowa mnie nie na widzi (a to złota kobieta,która dla nas wiele robi),no a u moich rodziców nas nie widzieli. No i mieli zagadkę.... Heheheh

Wiec Meta wrzuć na luz, kij jej w oko,a sól w pochwę,bo nic jej do tego.
Stary 2014-04-30, 19:00   #425
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
oo moj tez bedzie na tym probował rzucać zobaczymy jak mu pójdzie
W ogole jeszcze dwa lata temu tabex byl na recepte i zesmy sie z mezem w aptece poryli jak babka nam mowi ze juz bez.
Patrzylismy najpierw na ten desmoxan (sklad identyczny jak tabex) ale nie dosc ze sporo drozszy to jeszcze tabletki wielkie jak nie wiem co
Pamietaj tylko Kasia zeby tz scisle przestrzegal ulotki wtedy powinno mu sie udac.

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:01   #426
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
W ogole jeszcze dwa lata temu tabex byl na recepte i zesmy sie z mezem w aptece poryli jak babka nam mowi ze juz bez.
Patrzylismy najpierw na ten desmoxan (sklad identyczny jak tabex) ale nie dosc ze sporo drozszy to jeszcze tabletki wielkie jak nie wiem co
Pamietaj tylko Kasia zeby tz scisle przestrzegal ulotki wtedy powinno mu sie udac.
oki
Przeczytał co napisałaś Mam nadzieję, że dotarło

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-30, 19:02   #427
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
super niespodzianka

wiem, że łatwo się mówi, ale olewaj takie gadanie. z Doświadczenia wiem, że tak gadają ludzie, którzy mają bezbarwne życie i nie mają nic do roboty tylko gadać, albo tacy, co zazdroszczą i z zawiści tak gadają. A ludzie zawsze będą gadać, jakbyście długo byli razem to byłoby, że dzieci nie możecie mieć itp. Moim znajomym, którzy ponad 10 lat starali się o dziecko (nadal im się nie udało) mówiono (i to wprost w oczy), że jak to nie mają wciaż dzieci, że to pewnie z egoizmu, bo chcą pracować, kasy nabić, podróżować. A potem ta dziewczyna płakała przez takie komentarze, bo oni by chcieli dziecko ale nie mogli ale przecież nie muszą rozpowiadać na prawo i lewo o tym.

super, lubię dostawać paczki

super

wróciłysmy z młodą z angielskiego, głowa mnie boli, za dlugo chyba w słońcu na placu zabaw siedziałam

OOo Joasia na angielski chodzi. Super! U nas chyba nie ma takich zajęć dla maluchow. Ile za to płacicie? Jak długo i jak często chodzi? Sprawia jej to radość? A dużo się nauczyla?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 19:03   #428
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
oki
Przeczytał co napisałaś Mam nadzieję, że dotarło

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-30, 19:04   #429
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
no z tymi kciukami to zaczekaj, jeszcze tabletek nie ma Zaczyna dopiero o tym myśleć

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-30, 19:07   #430
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
A ten desmoxan podobno ma taki skutek uboczny,ze się po nim nie SPI....
Trzymaj kciuki za Meza, ja to się nigdy chyba nie doczekał....

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46250418]Jeee dostałam 2 kopniaczki... takie delikatne... eh kocham to maleństwo [/QUOTE]

Stary 2014-04-30, 19:11   #431
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewuszki trzymajcie prosze kciuki za mojego meza, zdecydowal sie na ponowna probe rzucenia palenia. Oby mu sie udalo
wszyscy trzymamy mocno kciuki.

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Oj tak...mój kręgosłup dzisiaj nie daje już rady. Zostały mi sztućce do zmycia i nie mam siły stać tak mnie boli... A będzie coraz gorzej dlatego chce mieć już koniec remontu, porządek, i robić wszystko na bieżąco bo teraz to koszmar...
A moje ciśnienie to ostatnio 120/70 zawsze miałam 100/50 także mam wyższe niż zwykle

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wspolczuje Ci remontu ja wlasnie jestem naq etapie sprzatania po, od mycia to rece mam juz takie suche ze masakra nie wiele zrobie a juz zmeczona, tz w pracy wiec nie za baqrdzo ma mi jak pomoc, jutro ma wolne wiec mnie wspomoze ciezkie prace zostawiam dla niego

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 19:17   #432
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj pięknie ogarnelam mieszkanie:

Odkurzylam
umylam podłogi
wytarlam kurze
umylam łazienkę
wytrzepalam koce
maz wytrzepal dywan

i do tego wygonilam wielka padkudna ose z domu.... brrrr ogromna była!

i ogólnie jest pięknie

Do tego zjadłam zapiekanke (mąż przywiózł) a pojutrze idziemy do kina

Ale frajda!

Pięknie się spisalaś.

My jemu właśnie słodyce ,będę gruba....

Na co idziecie?

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Monika super,ze dzidzia dała znać,ze wszystko dobrze!
Stary 2014-04-30, 19:18   #433
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
http://www.intymna.pl/p2919,2919,1,4...osz-soft-a1011

Wypada kobiecie w ciąży se kupić ?
Wypada wypada!
Ja jak ostatnio wyciągnęłam mój stary stanik koronkowy czarny, to Tż oszalał!

Kobieta w ciąży jest jeszcze piękniejsza, a w takim stroju to już w ogóle!!!!
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:20   #434
Misstic
Wtajemniczenie

Nie wiem jakie ma skutki uboczne ten Desmoxan, ale pewnie te same co Tabex bo to ten sam skład. Mój mąż na szczęście wtedy nic nie miał, ale wiadomo że każdy organizm inaczej reaguje
Anesh może się doczekasz.. Znam ten ból..

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-30, 19:37   #435
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Ale macie tematy no ale tacy ludzie są i zawsze będą. Nic i nikt tego nie zmieni. Na mnie też ostatnio jakaś baba krzywo się patrzyła. Wysiadlam z autobusu i poszłam usiąść na kamień bo mi słabo się zrobiło. I czekałam na następny autobus. To też babsko się najpierw gapilo, potem do córki coś gadala i patrzyły na mnie, ja oddychalam ustami jakbym rodzic miała zaraz. No i przyjechał autobus i te dwie krowy zajęły 2 ostatnie wolne miejsca....a ja stalam z głowa na rurze trzymając się jej jakbym miała umrzeć. Także niektóre baby tak mają że coś im się wiecznie nie podoba...
Muszę poskladac pranie i zatrzeć kurze kto mi pomoże?

Haha pewnie pijesz i ćpasz papierosy w ciąży to dlatego tak słabo Ci się zrobiło,więc panie musiały coś pokomentować Jezu,ja już nie wierzę w ludzi...Dla mnie to szczyt chamstwa nie ustąpić kobiecie,która widać,że źle się czuje miejsca a tym bardziej jak jest w ciąży... Ja dlatego nie korzystam z pierwszeństwa na pobieranie krwi czy coś... Bo wiem,że u mnie się nasłucham a wolę poczekać te 20 minut albo przyjechać szybciej niż się denerwować
Cytat:
ja dziś zrobiłam 2 pranka

Jedno to z kolorowymi ciuszkami po Tż a drugie to moje trampki żeby były gotowe na spacery po Warszawie w majówkę
Już się nie mogę doczekać aż wyjadę na parę dni z tego miasta
Uwielbiam jeździć samochodem w trasy z moim mężem , wtedy mamy czas żeby o czymś pogadać ,, posłuchać muzyczki popatrzeć za okno ech rozmarzyłam się
Weź wrzuć kiedyś fotkę jakiegoś wdzianka po Twoim Tż Jestem ciekawa jak wyglądały te X lat temu
Cytat:
Dziewuszki trzymajcie prosze kciuki za mojego meza, zdecydowal sie na ponowna probe rzucenia palenia. Oby mu sie udalo
Trzymam ! Mam nadzieję,że tym razem uda się i nie będziesz spała z popielniczką

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

nie wytrzymalabym
Powiem szczerze ze na mnie tez sie ludzie gapią bo wyglądam troche na gówniare ale poki co jeszcze nie slyszalam zadnego komentarza
Na mnie też,bo ja wiem,że wyglądam jak gówniara,ale wolę wyglądać tak niż jakbym miała wygląd 40-latki Obyś nigdy nie usłyszała,bo to ciśnienie bardzo podnosi.
Cytat:

Noo a czemu nie ? Co Ty zakonnica jesteś,jesteś tylko w ciąży jak najbardziej wypada Ci seksownie się ubrać

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja jak brałam ślub cywilny (chociaż to niedozwolone w mojej religii) to mi potem koleżanka powiedziała: Noooo powiem Ci szczerze,że jak za mąż wychodzilas to wszyscy gadali,ze w ciąży jesteś.
A potem wszyscy zastanawiali się gdzie my mieszkali, bo (co się wtedy właśnie dowiedziałam od ludzi) teściowa mnie nie na widzi (a to złota kobieta,która dla nas wiele robi),no a u moich rodziców nas nie widzieli. No i mieli zagadkę.... Heheheh

Wiec Meta wrzuć na luz, kij jej w oko,a sól w pochwę,bo nic jej do tego.
Hehe to dałaś powód do namysłu ludziom...
Trzeba to olać,bo co innego...

Położyłam się o 19 i wstałam dopiero I mam lenia A do tego jakoś w pochwie mnie kłuje i sprawdzam jak nienormalna czy krwi nie mam... Dawno mnie tak nie kłuło... :/

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:39   #436
martek
Raczkowanie

Cytat:
Jak ja mam czegoś zakaz to jeszcze bardziej mi się tego chce niż wcześniej hehe

Słuchajcie muszę się pochwalić!! Mój ukochany, cudowny mężuś wlasnie wrócił do domku i przyniósł mi piękny bukiecik kwiatów
No kocham tego mojego mężczyzne z całego serca Uwielbiam takie niespodzianki
Śliczne mój małż też czasem bez okazji mi kupuje, a w niedziele mamy rocznice, mam nadzieję,że nie zapomni kupić w piątek ,bo w sobotę wszystko pozamykane

Meta- wiem, że łatwo się pisze, ale naprawdę olej debili! Jesteś w ciąży i nic nikomu do tego, a już na pewno obcym głupim babom, które nie mają o czym gadać. Wypnij brzuszek i jeszcze koło takich paraduj po 3 razy, co my im nosa utrzeć

Cytat:
http://allegro.pl/ponad-100-szt-ubra...180691889.html patrzcie to już jest sporo za to ale chociaz oko mogę nacieszyć
OMG!! Jakie piękne, gdybym tylko wiedziała co mam w brzuszku za taką cenę, nawet jeśli dojdzie do 200zł, to nawet w lumpku się nie kupi.

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość

Ja do tej pory kupiłam tylko jeden kocyk i tylko dlatego ze koleżanka musiała coś kupić żeby mieć promocje

Myślicie że to już czas na jakieś zakupy?
Ja narazie się wstrzymuję, ale to tylko dlatego,że nie znam płci. Ale jeśli 7 maja się dowiemy, to pewnie od razu polecę i coś kupię. Póki co pierdółki, głównie dlatego, że wciąż czekam na wypłatę zasiłku chorobowego z ZUS Większe zakupy planuję w lipcu, a wózek oraz łóżeczko i rzeczy dla mnie do szpitala w sierpniu.

Cytat:
Trzymam kciuki,żeby to było ostatnie rzucanie
Cytat:

Czy wypada?? Kobieto, bierz i się nie zastanawiaj, tż będzie przeszczęśliwy, aż sama go sobie chyba zamówię i będzie

http://www.suwaczek.pl/cache/e690f5bba1.png
martek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:45   #437
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jakie ma skutki uboczne ten Desmoxan, ale pewnie te same co Tabex bo to ten sam skład. Mój mąż na szczęście wtedy nic nie miał, ale wiadomo że każdy organizm inaczej reaguje
Anesh może się doczekasz.. Znam ten ból..

Obys miała rację, ze i ja się doczekam.

Mała Paulina odnosnie laserów na roztepy SA 4 zabiegu w prypadku mojej koleżanki, kazdy po 200 zł - z odstępem miesięcznym. Mówi,ze juz po pierwszym zabiegu roztepy SA wygładzone,widac fuza różnice. Trochę boli.

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

Położyłam się o 19 i wstałam dopiero I mam lenia A do tego jakoś w pochwie mnie kłuje i sprawdzam jak nienormalna czy krwi nie mam... Dawno mnie tak nie kłuło... :/

No mowie Ci.... Ja nawet tego nie skomentowalam. Zresztą mój maz miał mnie tylko zostawić jak się bruch pojawi..... Heheheheh tez się od ludzi do wiedziałam.
Stary 2014-04-30, 19:50   #438
aa2
Zakorzenienie

Aliszcze twoja córka juz chodzi do przedszkola czy dopiero pójdzie? a jak juz chodzi to jak reagowała itd? bo my od wrzesnia, ale u nas to "nowośc"

Monika doczytałam juz co prawda że maleństwo dało znak i wszytko si, ale chciałam ci napisac zebys była spokojniejsza ze tak te nasze maluszki maja jak zasna to sobie spia i nie zawsze słodkosci czy ulubione rzeczy działają , u mojej siostry ogólnie córa była mega leniem i lekarz kazał jej delikatnie co jakis czas poruszac brzuszkiem zeby dzidzia dała znac o sobie

Misstic no brawooo za mięsko -musiałas sie napracowac na pewno bedzi epycha
ja w piatek zamierzam grilowac jak pogoda łaskawie pozwoli
no i chyba skorzystam i do mieska dodam odrobine musztardy -jeszcze tak nei robiłam(mówie o grilu)
nooo i brawa dla męza -sliczne kwiaty

Natalusia14 spokojnie z ruchami, tak to niestety jest, ja niby powinnam czuć wczesniej bo to 2 ciaza i taaaaaaaaa moge se pomarzyc, teraz od czasu do czasu cos poczuje ale to raczej smyrnięcie jak byłam na usg genetycznym ostatnio to lekarz powiedział z ena spokojnie i ze dziecko ma po prostu jeszcze czas

Denaris co za przychodnia masakryczna noooo, kurde spóźnisz sie i co nie zrobią? to jakies chore naprawde
a kombinezon swietny

Mandragorrka no niexle z tym biegiem, super -kurde nawet nie wiedziałam ze cos takiego organizuja

88Ekaterina88 noo narobiłas mi mega smaka na kalafioraaaaaaa, nie zasne dziś , a jutro pozamykane buuuuu skąd ja teraz kalafior wezmę???

Meta (mogę sobie tak skrócić?) nie wiem co ludzi tak drazni w twoim widoku i po co ogólnei sie wpierniczaja bo to TWOJA SPRAWA !! nie przejmuj sie serio ludzie zawsze beda gadac, zawsze znajda sobei temat czasem mozna sie starac i starac a i tak cie pojadą.... ciesz sie ciąża , ubieraj si etak aby zaprezentować brzuszek-głowa w góre i żadne spacery po 22 własnei udwodnij im ze chować sie nei bedziesz a raczej szczycić bo jest czym!!!

Aliszcze twoja córa chyba starsza od młodego bo teraz doczytałam ze na angielski chodzicie?

matko nadrabiałam i nadrabiałam
takie skutki prawie całego dnia na placu zabaw, zakupach i psrzataniu ale mam porobione wszytko i teraz bede sie weekendowac
mały przeszczęsliwy bo prawie cały dzien na placu zabaw , padł mi w 5 minut po położeniu i smacznie chrapie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:54   #439
ircha06
Raczkowanie

Misstic, trzymam kciuki za męża.
ZygaEffka, śliczna ta koszulka, swobodnie leży na brzuszku.
Tak się rozpisałyście, że i mnie zaraziłyście tym sprzątaniem, kuchnię ogarnęłam, pozmywałam, kuchenkę i piekarnik umyłam, łazienkę...aż zgłodniałam Zapodałam sobie 2 kanapeczki z pomidorkiem i już jest dobrze. Teraz czas odetchnąć.
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:57   #440
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Tak się rozpisałyście, że i mnie zaraziłyście tym sprzątaniem, kuchnię ogarnęłam, pozmywałam, kuchenkę i piekarnik umyłam, łazienkę...aż zgłodniałam Zapodałam sobie 2 kanapeczki z pomidorkiem i już jest dobrze. Teraz czas odetchnąć.
bo wizaż działa na ambicje

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-30, 20:00   #441
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Haha pewnie pijesz i ćpasz papierosy w ciąży to dlatego tak słabo Ci się zrobiło,więc panie musiały coś pokomentować Jezu,ja już nie wierzę w ludzi...Dla mnie to szczyt chamstwa nie ustąpić kobiecie,która widać,że źle się czuje miejsca a tym bardziej jak jest w ciąży... Ja dlatego nie korzystam z pierwszeństwa na pobieranie krwi czy coś... Bo wiem,że u mnie się nasłucham a wolę poczekać te 20 minut albo przyjechać szybciej niż się denerwować

Weź wrzuć kiedyś fotkę jakiegoś wdzianka po Twoim Tż Jestem ciekawa jak wyglądały te X lat temu

Trzymam ! Mam nadzieję,że tym razem uda się i nie będziesz spała z popielniczką

Na mnie też,bo ja wiem,że wyglądam jak gówniara,ale wolę wyglądać tak niż jakbym miała wygląd 40-latki Obyś nigdy nie usłyszała,bo to ciśnienie bardzo podnosi.

Noo a czemu nie ? Co Ty zakonnica jesteś,jesteś tylko w ciąży jak najbardziej wypada Ci seksownie się ubrać

To z nerwów cie źga w cipce , ja tez dzis sprawdzam czy nie krwawie co chwilę wrzuce cos jutro z tych ciuszkow bo moj telefon jest do dupy a tż a rybkach
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:01   #442
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie się spisalaś.

My jemu właśnie słodyce ,będę gruba....

Na co idziecie?

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Monika super,ze dzidzia dała znać,ze wszystko dobrze!
Dziękuję za uznanie

Nie będziesz gruba! Wszystko zrzucimy a jaki maluch zadowolony po słodkim

Nie mamy jeszcze pomysłu na co, ale podoba nam się zwiastun o chłopcu który był w niebie... nie pamiętam tytułu ale coś z niebem
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:02   #443
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
To z nerwów cie źga w cipce , ja tez dzis sprawdzam czy nie krwawie co chwilę wrzuce cos jutro z tych ciuszkow bo moj telefon jest do dupy a tż a rybkach
Możliwe Aż mnie to denerwuje,bo znowu brzuch twardnieje a ja martwię się jak durna...
I czekam na foto

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-04-30, 20:03   #444
Misstic
Wtajemniczenie

Asia przejdź się do sklepu jakiegoś najbliższego i kup mrożonego My tutaj tak się ratujemy tym z zamrażarki hehe
10 minutek i gotowy

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-30, 20:16   #445
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
mobilizacja

Cytat:
Asia przejdź się do sklepu jakiegoś najbliższego i kup mrożonego My tutaj tak się ratujemy tym z zamrażarki hehe
10 minutek i gotowy
mam w zamrażalce ale troche wiec se nei bede drażnić zołądka
a do sklepu moge sie nie dociągnoc, po sprzataniu i ganianiu z młodym za piłka sił brak

w ramach pocieszenia zrobie sobie frytki
Stary 2014-04-30, 20:19   #446
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
mobilizacja

mam w zamrażalce ale troche wiec se nei bede drażnić zołądka
a do sklepu moge sie nie dociągnoc, po sprzataniu i ganianiu z młodym za piłka sił brak

w ramach pocieszenia zrobie sobie frytki
Dobre frytki nigdy nie są złe

Ja nie wiem, czy będę miała tyle sił co wy mamuśki biegać i tyle bawić się z dzieckiem.. Tego się nabywa z czasem?

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-30, 20:20   #447
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
OOo Joasia na angielski chodzi. Super! U nas chyba nie ma takich zajęć dla maluchow. Ile za to płacicie? Jak długo i jak często chodzi? Sprawia jej to radość? A dużo się nauczyla?
ma 3 latka, rocznikowo 4 latka, ale dopiero 19 grudnia będzie mieć 4 latka. Chodzi na angielski od września. W zeszłym roku nie dostała się do przedszkola, a że nie miała skończonych 3 lat to odpuściłam temat, tylko na wychowawczy poszłam od października, by moją mamę odciążyć od opieki nad moją Asią. No i kontynuowała chodzenie do klubu malucha(chodzi do klubu malucha od mniej wiecej skonczenia 1,5 roku życia) i jeszcze zapisałam ją na angielski dla maluchów by miała jak najwięcej kontaktu z dziećmi, mniej mi chodziło o nauczenie się angielskiego. Chodzi 2 razy w tygodniu, to są półgodzinne zajęcia, max 6 dzieci w grupie. Nauka przez piosenki, zabawę (odpal sobie na youtubie Baby beetles, tego typu piosenki też są używane na zajęciach). Sama jestem zdumiona, ile łapie po angielsku, po jakiś dwóch miesiącach nauki jak oglądałam z nią książeczkę to na duży dom sama z siebie powiedziala BIG a na mały SMALL. Rozumie podstawowe zwroty po angielsku, typu usiądź, wstań, klaszcz itp, kolory, różne rzeczowniki, typu nazwy zwierząt. Zdań nie tworzy. Nie oczekuję cudów, po prostu świetnie się bawi, śpiewa po angielsku piosenki, lubi tam chodzić a o to mi najbardziej chodziło zajęcia są dla dzieci od 2 roku życia. koszt 140 zł miesiecznie. Jak zajęcia wypadają to mozna odrobić je w ciagu roku szkolnego, także nic nie przepada.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Aliszcze twoja córka juz chodzi do przedszkola czy dopiero pójdzie? a jak juz chodzi to jak reagowała itd? bo my od wrzesnia, ale u nas to "nowośc"

Aliszcze twoja córa chyba starsza od młodego bo teraz doczytałam ze na angielski chodzicie?
moja urodzona 19 grudnia 2010 nie chodzi do przedszkola, na razie klub malucha, po pół roku macierzyńskiego wróciłam do pracy a małą zajęła się moja kochana mama w zeszłym roku nie dostała się do przedszkola, jak powyżej napisałam, od października 2013 wzięłam wychowawczy i na szczęście udało mi się zajść w ciążę
temat przedszkoli jest drażliwy dla mnie znów się nie dostała do żadnego państwowego, w Poznaniu są straszne cyrki, w dodatku trochę zmieniono w tym roku zasady rekrutacji i każda dyrektorka przedszkola mówi mi co innego, odnośnie informacji. Sporo dzieci się nie dostało, na około 20 dzieci, które znam z mojego bloku i z sąsiednich tylko 2 się dostały do przedszkola!!! a ja z okna mam widok na 2 przedszkola, no i co z tego? nagle wszyscy rodzice albo samotni albo niepelnosprawni i się dostali, a rodzice pracujący zostali na lodzie. Odwołanie teraz napisałam, biorę udział dla zasady w rekrutacji uzupełniającej, ale nie mam nadziei. Na szczęście przypadkiem odkryłam w miarę tanie prywatne przedszkole, jakieś 15-20 minut na pieszo od domu ( 1 przystanek tramwajowy), byłam tam raz sama, drugi raz z mężem młodą i bardzo nam sie spodobało. Grupy 15 osobowe, 2 wychowawczynie co z nimi gadałam wydają się bardzo sympatyczne, przedszkole małe, kameralne, nie tak bajerancko wyposażone jak niektóre prywatne, ale miłe wrażenie na nas sprawiło. No i po weekendzie majowym młoda tam zapisujemy od września

też się trochę obawiam o młoda. W sumie ona w klubie malucha przebywa sama, na zajęciach z angielskiego od pół roku sama jest (ja czekam za drzwiami, a większość dzieci chce jeszcze być w srodku z rodzicami, a moja bez problemu sama tam zostaje), także myślę, że nie bedzie źle. Ale najgorsze będą początki, ona jest trochę nieśmiałym dzieckiem i takim, co jak jej dziecko weźmie zabawkę to mu nie odbierze. Dlatego trochę się boję o nią, no ale kiedyś trzeba dziecko puścić w świat to też przemawia na korzysć prywatnego, bo w państwowym jest 25 dzieci, tu 15 w grupie, więc łatwiej ogarnąć mniejszą grupę.

a w ogóle to rozżalona jestem na polskie państwo, z moją niepłodnością musiałam radzić sobie sama, na swój koszt, teraz o edukację młodej też muszę sama się zatroszczyć na swój własny koszt. Po co ja podatki płace? co z nich będę mieć? Cudów od państwa polskiego chyba nie wymagam? a jeszcze to gadanie w tv, że ważna edukacja, żeby do przedszkola posyłać, że im wcześniej do szkoly tym lepiej;/ niech wpierw pomyślą o miejscach. Nie muszą od razu budować przedszkoli, dużo by dało, gdyby państwo dofinansowało przedszkola prywatne. Teraz przecietnie za prywatne w Poznaniu miesięcznie płaci się 900 zł, mi się udało znaleźć za 650 zl miesięcznie ale to też niemały wydatek dla nas. Rząd chyba myśli, że jak oboje rodzice pracują to są na tyle bogaci, że stać ich na to wszystko

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 20:38   #448
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość

a w ogóle to rozżalona jestem na polskie państwo, z moją niepłodnością musiałam radzić sobie sama, na swój koszt, teraz o edukację młodej też muszę sama się zatroszczyć na swój własny koszt. Po co ja podatki płace? co z nich będę mieć? Cudów od państwa polskiego chyba nie wymagam? a jeszcze to gadanie w tv, że ważna edukacja, żeby do przedszkola posyłać, że im wcześniej do szkoly tym lepiej;/ niech wpierw pomyślą o miejscach. Nie muszą od razu budować przedszkoli, dużo by dało, gdyby państwo dofinansowało przedszkola prywatne. Teraz przecietnie za prywatne w Poznaniu miesięcznie płaci się 900 zł, mi się udało znaleźć za 650 zl miesięcznie ale to też niemały wydatek dla nas. Rząd chyba myśli, że jak oboje rodzice pracują to są na tyle bogaci, że stać ich na to wszystko
No o ile sprawy niepłodności nie finansują to niech im będzie ale to chodzi o edukację przyszłego pokolenia... Wyślij do przedszkola,łatwo mówić,tylko kiedyś prywatnych przedszkoli nie było i wszyscy chodziliśmy państwowo i było ok a teraz prosić się jak o jałmużnę... Ja nie mogę słuchać na temat tej walniętej polityki w naszym państwie,bo brak słów... Kasa wywalana w błoto a jedyne co masz to becikowe aż 1000 zł,rodzinne to też kij wie czy dostaniesz a u lekarza czekaj,może się dostaniesz może nie...

Nie wiem co mi... Wytłumaczę najprościej jak się da
Czuję takie jakby uderzenie w podbrzuszu,które tak jakby padało na pochwę i aż tak lekko zawibruje... Tzn. tak jakby mi tam w środku i w pochwie i w podbrzuszu coś się trzęsło.. Jakoś nie wydaje mi się,że to ruchy tak czuć,chociaż nie wiem,bo ja laik jestem...Ale wcześniej ta cholera jedna mi twardniała i teraz poczułam takie kilka razy coś wyżej opisane

Stary 2014-04-30, 20:41   #449
Mandragorrka
Zakorzenienie

Aa2 my biegamy - znaczy ja teraz nordic walking, wieć się takimi rzeczami interesujemy fajna impreza zarówno dla dorosłych jak i dzieci. To będzie pierwszy bieg w którym wystartuje moja cora.

Aliszcze jak najbardziej masz rację. Rząd sobie wymyślił ze jak wydłuży macierzyński to nagle wszystkie kobiety będą chętnie rodzic dzieci. Mimo ze tak długi macierzyński to ekstra sprawa wolałabym bezproblemowy dostęp do żłobka czy przedszkola.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Meta współczuję niestety musisz olac i dumnie nosić brzuch. Głupie baby i tyle.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:45   #450
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre frytki nigdy nie są złe

Ja nie wiem, czy będę miała tyle sił co wy mamuśki biegać i tyle bawić się z dzieckiem.. Tego się nabywa z czasem?
dasz , dasz nie ma nic wspanialszego na świecie niz zabawa z nim i widoczna radocha w oczach dziecka z tego ze moze cos porobić z mama i tata
no a ogólnie nei ma tak xle bo czasem siedzi non stop w piasku i sam sie bawi albo lata, czasem jakas babke sie mu zrobi itd
powiem szczerze ze czasem sama ide do niego cos porobić bo sie nudze

co do przedszkoli i chorej rekrutacji zgadzam sie całkowicie , ogólnie u nas za duzego wyboru nie ma, jak dla mnei to powinno to wyglądac tak ze mama jak chce to powinna miec mozliwosc bycia z dzieckiem dopóki nie osiagnie wieku przedszkolnego, a dl atych kto chce kontynuowac kariere mozliwosc dostępności złóbków czy przedszkoli
i kazde dziecko powinno miec takie same prawa, dlaczego ma cierpiec z tego powodu bo ma np" pełną rodzine???
no jak za karę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości