![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kwietniowa Panna Młoda
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsza wizyta w salonie slubnym sprawila, ze widze swiatelko w tunelu odnosnie mojego wymarzonego koloru koronki... Kobieta stwierdzila, ze na glowie stanie aby mi te koronke znalezc. Gdyby jednak sie okazalo, ze to sie nie uda (tfu, tfu!), to kupia ta ciensza (takie rozowe mozna dostac) i doszyje sie aplikacje (tez mozna kupic). Zasugerowalam tez ewentualne farbowanie bialej, ma sie dowiedziec w razie czego czy da sie ten pomysl wykorzystac...
![]() I pomyslec, ze kiedys nie znosilam rozowego! Zle mi sie kojarzyl... W sumie nadal sa ocienie, ktorych nigdy bym nie zalozyla (lalkowate ![]() ![]() Co do Waszych koszmarow, to ja ich nie miewam jeszcze. Jakis czas temu jeden mialam (pisalam gdzies na forum), ale od tego czasu spokoj. Mam nadzieje, ze tak zostanie... ![]() Ale troche juz zaczynam odczuwac lekki stresik, ze tak malo czasu zostalo, a tyle jeszcze do zalatwienia, kupienia... Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
hej papryczko - jak czytam o polowaniu na koronke w odpowiednim odcieniu, o odpowiednim splocie, to i się dziwię, że obecnie może być z tym problen i ciesze sie ze udało mi sie tak nakierować swój gust , że znalazłam swój ideał sukienki w sklepie
![]() Myśle jednak, że uda ci się w końcu kupić co trzeba i napewno będziesz zadowolona z efektu - tym niemniej doceniam teraz swoją wygode pod tym względem ( - sukienki ) ...... Wydaje mi się jednak że pani w sklepie mogła stanąć na tej głowie jakiś miesiąc temu - wygląda na to że chyba zignorowała problem / aż się zdenerwowałam ![]() A co do stresów i innych nastrojów - ja weszłam w etap zobojętnienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Wtajemniczenie
|
a macie juz buty? wiem, ze czesc z was ma, mam nadzieje, ze nie wszytskie...
![]() ja zaczne teraz szukac... ![]() no i od marca polujemy na garnitur! a jak u was te dwie kwestie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Butów więc, jak się rozumie również nie mam ( ale wiem jaike mniej więcej chce i myślę, że nie będzie jakiegoś większego problemu z kupnem ). Garnitur - haha........ mój narzeczony tu zadecydował - i będzie kupował w KWIETNIU ![]() Wczoraj natomiast zaczęłam rozgladać sie za bielizna - stanik, stringi/figi, pończochy i pas - 150 zł. wyszło w komplecie ( a komplet zawsze jakoś lepiej wyglada ). Nie wiem czy to dużo czy mało, ale to ich ecru było inne niż moje, a poza tym stanik źle leżał, więc niczego nie zakupiłam ![]() I tak to u mnie wyglada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Butów dla mnie brak. Tak jak pisałam wcześniej po 25.02 ma być nowa dostawa i mam nadzieję coś sobie wybrać. Z mojego stroju to właściwie jest tylko bielizna. Sukienka ma być pod koniec marca. Welon dobiorę jak już będzie sukienka. Na pończochy nie mam pomysłu: białe czy ecru (sukienka mleczna). Zastanawiam się jeszcze czy potrzebne będzie jakieś okrycie do kościoła :-/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak pisałam - bolerko będzie koronkowe, delikatne i chociaz z długim rękawem to za bardzo mnie itak nie ogrzeje, ale uwazam że przynajmniej nie będe głupio wyglądała w razie niepogody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
no proszę to ja mam juz całkiem sporo załatwione
![]() ciuchy moje i TŻ'ta skompletowane, dopasowane i gotowe do założenia ![]() ![]() wczoraj byliśmy ustalić menu (jesli ktoś ciekaw moge zamieścić ![]() wczoraj tez załatwiliśmy papierki z USC i byliśmy na protokole u księdza - koszmar!!! najpierw się na nas powydzierał, że nie czytamy prasy katolickiej, i jakis innych wydań na temat małżeństwa z bogiem. Potem się powydzierał, że ja pracuję w niedziele i nie chodze do kościoła (zaproponował mszę o 7 rano przed pracą:P), na moją sugestię, że Pan Bóg mi chleba nie kupi i pracować muszę to juz w ogóle sie zapienił. a na zakończenie stwierdził, że mój TŻ jest mało ofiarny bo dał "tylko" 50 zł na zapowiedzi. a to było tak, że wcześńiej byliśmy w parafi TŻ'ta i tam był konkretny ksiadz za metryczkę 20zł, za zapowiedzi 50 i wszystko jasne. a ten tutaj na pytanie ile za zapowiedzi powiedział że co łaska i to zależy od ofiarności, więc mój TŻ mówi 50, a on na to no to 100 i juz nie rozmawiajmy, na co TŻ że u niego w parafii jest 50 i że miało być co łaska, na co ksiądz sie oburzył i stwierdził, że on na siłę nic nie chce (tiaaa:P) i wziął te 50, ale ze świętym oburzeniem. nie wiem jak ten nasz ślub będzie wyglądał:P, ale podobno z tym proboszczem wszyscy maja przeboje...ech... no ale z papierków to zostały tylko zapowiedzi u TŻ'ta i moje zaświadczenie o bierzmowaniu. więc może jakoś tego proboszcza przeżyjemy. w sumie do załatwienia jeszcze kwiatki i tort został. umówienie sie na fryzurę i kosmetyczne rzeczy. spotkanie organizacyjne z dj'em i fotografkami. i chyba tyle. no i rozwiezienie reszty zaproszeń...co do koszmarów to na razie brak ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ech, ci ksieza! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
Papryczka jak chcesz to Ci zeskanuje moje menu wraz z ilością sztuk danej rzeczy ale to dopiero po weekendzie
Sohf u nas ksiądz był mega spokojny i umiechnięty - może to dlatego że bierzemy slub w obcej i mnie i Tż parafii, poza tym nie płacilismy dotychczas nic , nawet nie wiedziała że za te metryczki trzeba było płacić!! Powiem wam nawet że dostałam bez zbędnego słowa zgode na slub w innej parafii, ale przyznaję że załatwiła to moja mama - ksiądz jest oczarowany nią "swoją ulubioną parafianką" od lat i to mówi na kolędzie hehehe, a musze zaznaczyc że moja mama nie należy do osób które siedzą co tydzień w pierwszej ławce co niedziala. Nie płaciłam również za "wystawienia/ogłoszenie" zapowiedzi.... A tak a propo kościoła i opłat - ile ofiarowujecie po ślubuie księdzu??? Bo nie wiemy ile wynosi to "co łaska" a wiadomo że za ślub trzeba ofiarować ![]() Nie mamy wciąz garnituru i butów dla TŻ ![]() ![]() ![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#432 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pozdrawiam. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj idziemy do księdza - ciekawe jak sie to u nas potoczy............ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do TŻ - 176 cm i 56 kg ![]() ![]() ![]() ![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
hej
mam do was pytanie - o transport. Czy wy zwozicie sami gosci do kościoła? My mamy w planie zapewnic transport z kościoła na imprezę i potem do domów, ale moja mama nagle wyskoczyła że do kościoła przecież tez powinnismy....... Zbaraniałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Wtajemniczenie
|
moje manu
![]() obiad koło 18:30, 19, zależy jak się z kościoła wyrobimy. rosół z makaronem, polędwiczki z kurkami w sosie grzybowym, filet z kaczki z jabłkami, kluseczki, ziemniaczki 4 rodzaje surówek. po obiedzie tort, ciacho kawka i herbatka. pierwsza kolacja koło 22, 22:30: devolay w sezamie, takie frytkowate kuleczki ziemniaczane i żurek, a potem lody druga kolacja koło 1: barszczyk czerwony z krokietem. zimna płyta: półmiski mięs pieczonych + sos, schab ze śliwką, kurczak faszerowany, galareta z drobiu, filet z pstrąga w sosie tatarkim, ryba po grecku, sałatka z pieczarek, sałatka jarzynowa, sałatka z kurczakiem i ananasem, ogórki, papryka, pomidor, grzybki, jajka faszerowane. mniej więcej wszystko, jakieś zmiany są jeszcze możliwe oczywiście. a co do opłat za sam ślub, to u mnie nie płaci się po ślubie tylko przed. i z tego co wiem Ksiądz nie schodzi z 600 zł. co jest chyba najdrożej w regionie. a taki jest chytry na kase bo sobie wymyslił wieże do kościoła dobudować i teraz mu nie ma kto tego sfinansować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
Podsumowanie weekendu (przedłużonego o piątek):
- formalności w USC załatwione 86 zł - protokół i zapowiedzi w parafii gdzie bierzemy ślub załatwione 100 zł - zapowiedzi w mojej parafii załatwione 100 zł - rozdaliśmy zaproszenia w mojej rodzinie, jakieś 50 szt. Ksiądz w mojej parafii bardzo marudził, że ślub w parafii narzeczonego, bo organista buduje dom i przydałoby się wsparcie. Z kolei w parafii narzeczonego ksiądz na pytanie o koszty zachował się bardzo profesjonalnie: wyjął zeszyt z wpłatami i pokazał nam ile w tym roku pary płaciły za ślub, były 3 wpłaty po 400 zł i jedna 600 zł (ksiądz+organista). Więc mamy już rozeznanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
BESZCZELNOŚĆ!!!!!! U mnie po weekendzie - zaproszenia czekają do rozwiezienie zapiete na ostatni guzik , kupiony garniur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj narzeczony wrocil z nart w sobote po poludniu i jedyna rzecz jaka ustalilismy, to wybor obraczek. dlugo to trwalo, ale ostatecznie beda jedne z tych dwoch: http://www.wkruk.pl/ - kolekcja romatyczna: wzor charmio albo milo, ale CALE W BIALYM ZLOCIE. ![]() musimy tylko porownac ktore nam bardziej odpowiadaja "na zywo"... aha, przypomnialo mi sie, ze nie jest to jedyna rzecz, ktora ustalilismy - jeszcze wybralismy piosenke na pierwwszy taniec. bedzie nia "time of my life" - finalny utwor z "dirty dancing"... od jutra zaczniemy cwiczyc uklad, hehe. a co wy wybralyscie na rozpoczecie wesela??? Edytowane przez papryczka Czas edycji: 2006-02-27 o 12:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
U nas nie obyło sie bez nerwów (weekend), ale skończyło się dobrze.
Efekt - zaproszenia rozwiezione (ufffffffffff) - wypilismy po 10 kaw i herbat tak ze po powrocie pobilismy sie kto pierwszy do wc, ale nareszcie koniec tematu ![]() W piatek spisywalismy protokół - szybko, zwięźle i bez opłat, ksiądz zartował i było całkiem fajnie ( max pół godzinki nam to zajęło ), nie wypytywał dodatkowo o nic i nie dręczył nas. Kwestia finansowa wogóle nie poruszona - zapytałam dyskretnie pania w kancelarii wychodząc, ale z usmiechem powiedziała, ze to dopiero przed samym ślubem. Zapowiedzi u mnie w parafii za darmo, u narzeczonego jeszcze nie wiem, ale do jutra się okaze. Tak że w kościele nie płaciliśmy jak dotąd nic, a w USC tyle co wszyscy. Wogóle to z tym kościołem chyba mamy szczescie bo jak czytam wasze posty to jestem w szoku - u nas sama przyjemność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do obraczek papryczko ja równiez kruk ale kolejkcja klasyczna model ENCANTA zdjęcie jest w wątkach wyżej
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! Edytowane przez one_shot Czas edycji: 2006-02-27 o 12:57 Powód: Brak złącznika |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wynikła nam taka sprawa. W sobotę byliśmy u księdza, daliśmy odpisy aktów chrztu, zaświadczenie o odbyciu nauk, spisaliśmy protokół i daliśmy na zapowiedzi. Nie mamy zaliczonej poradni (narzeczony ciągle w delegacjach), ale ksiądz nie wspomniał o tym ani słowem. Mamy się zgłosić tydzień przed ślubem, żeby podać nazwiska świadków i dokończyć formalności.
I teraz nie wiemy, czy odpuścić sobie poradnię, czy tydzień przed ślubem ksiądz sobie o tym przypomni? Ja to nawet chętnie pouczyłabym się o cyklu, ale narzeczony ciągle wyjeżdza i zupełnie nie mamy jak się umówić :-( Czy spotkałyście się z sytuacją, że ksiądz nie wymagał zaświadczenia z poradni? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
ewaes - dziękuje za odzew
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie wlasnie w weekend narzeczony uswiadomil, ze tez musimy zdobyc ten papierek z poradni - myslalam, ze dogadal sie z tym ksiedzem, ktory nam slubu udziela (znajomy), ale okazalo sie, ze od tych spraw papierkowych jest proboszcz i u niego raczej ten numer nie przejdzie... kursy mamy ukonczone (jeszcze w liceum, hehe), ale na gwalt bedziemy teraz szukac poradni lub kogos, kto nam wystawi papier... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.