|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Chciałam Was jeszcze zapytać, czy też może zaczynacie odczuwać, że kopniaczki robią się powoli coraz mocniejsze, wręcz trochę bolesne?
Mam wrażenie, że od jakiegoś tygodnia moja Mała zrobiła się bardziej aktywna - buszuje mi przez większość czasu w brzuchu i to dość aktywnie Co prawda brzusio faluje wtedy niesamowicie na chwilę wtedy milknie, ale tylko na chwilę no będzie adhd po tatusiu jak nic
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
trochę niezgrabnie będę odpisywać ale inaczej się wogóle nie ogarnę
- ta kołyska wygląda super ![]() - nie mam pojęcia jak się liczy wychowawczy, i macierzyński i inne tego typu sprawy - jestem zielona :P - Natalya nie mam też pomysłu na kota ale powodzenia ![]() - u nie wyniki i krwi i moczu są zawsze na drugi dzień, ogólnie wszystkie miałam zawsze na drugi dzień poza posiewem gdzie czekałam 3 dni ... a przypomnę iż chodzę na NFZ - gosiakk23 gratki za materac ![]() i brawa za wizytę i za syncia super wieści - ja zanim zasnę też włącza i się mega głód ale w nocy nie wstaję żeby pojeść za to wczoraj pożarłam uwaga cały kilogram bobu ![]() - co wagi to u mnie pewnie jakieś 4 kg do przodu i usłyszałam że poszło najbardziej w tyłek, też uważam że takie komentarze są nie na miejscu widziałam ostatnio koszulke na all z napisem NIE JESTEM GRUBA - JESTEM W CIĄŻY ![]() a też nasłuchałam się "cennych rad" od kuzynki że ona to przez 7 miesięcy schudła 14 kg a potem przytyła 23 kg w ostatnim miesiącu więc żebym tak się nie cieszyła że tak mało przybrałam - Letk_a super że wszystko ok z maluszkiem - chyba coś przegapiłam ... o co chodzi z fb ?? ![]() - co do mebli to my kupimy albo w lipcu albo w sierpniu: firankę mamay, jeszcze trzeba kupić komodę wykładzinę mały regał na książki - i zabrać łóżeczko od rodziny i resztę bajerów typu kojec i inne takie - mamy w planach do końca sierpnia skończyć ze wszytskim ale mój tż też się nie kwapi do niczego - bo przecież jeszcz tyleeeeee czasu już nie wspomnę o kosmetykach i innych pierdach których robi się SPORO - Malutka2509 piękne zakupy - monitoru oddechu też nie mamy w planach kupować , a elektryczną nianię dostaliśmy philipsa po mojej siostrze, może się przyda w razie co jest ![]() - butelki planujemy kupić tommee tipee, plus 1 avetn bo dostałam akurat po siostrze odciągacz do pokarmu avent więc chcę dokupić 1 pasującą butelkę w razie co, a potem i tak przelejemy do tommee butelki mam w sumie po niej ale sa już dość starawe więc wolę świeżą uważacie że to dobry pomysł? - gratki za kolejne tygodnie za wizytyuffff, czyżby wszystko? mam nadzieję że nie zapomniałam o niczym |
|
|
|
#423 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sobie momentami oczywiście oglądałam zza poduszki, bom strachliwa I tylko się męża wtedy pytam co się dzieje Cytat:
![]() Ja siedzę w biurze i jest mi cholernie niewygodnie.....ciśnie mnie brzuch, przy następnej wizycie (9.07) już chcę L4 , mam nadzieje, że lekarz nie będzie problemu robił ![]() OMG doczytałam teraz o platformie porodowej |
||
|
|
|
#424 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zostałam ostatnia i nie wiedziałam jak mam bez tych skurczów urodzić Lekarze mieli do mnie pretensje, że nie chce rodzić, a ja poprostu nie wiedziałam jak Cytat:
super, że wszystko w normie Więc jest dla mnie nadzieja ![]() Cytat:
za kolejny tydzień. za wyniki.Co do wbijania igły to ja też się właśnie tego najbardziej bałam przed cc, a okazało się, że to pikuś w porównaniu z całą resztą ![]() Lunnas za kolejny tydzień
|
|||
|
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
coffee, super ze wszystko z dzidzia ok
farminka, za drugim razem chyba szybciej idzie zazwyczaj. moja mama mnie (pierwsze dziecko) rodzila jakies 18h, przy siostrze mama myslala, ze ma czas, w skurczach się wyszykowala, powolutku wyszla z domu a jak dojechala do szpitala to polozna nawet nacięcia nie zdazyla zrobić i było po krzyku mojra, mnie na razie kopniaczki nie bola ![]() mortisha, jeszcze lepiej, bez bolow i skurczow kto wie ide Tzta dobudzac spioch jeden.
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
gosiakk super, że z Juleczkiem wszystko dobrze ![]() mojra.. kciukasy za wyniki i za 25 tydzieńOkoPani co za sen Coffee super, że w małą wszystko ok.. teraz czekacie już na ostatnie USG.. o rajusiu (obgryzam paznokcie ze stresu) jak ten czas zasuwa Lunnas za kolejny tydzień i egzaminy - jesteś dzielna Agatkia gratuluję 26tc Ja też bym chciała rodzić ze znieczuleniem ale już tyle się naczytałam o porodach w "mojej" klinice, że nie wiem czy je dostanę ![]() a w ogóle to znów jakaś bez sił jestem... wstawiłam pranie, skoczyłam do sklepu po pieczywo, podlałam rośliny na balkonie i teraz siedzę i czuję się jakby była 23.00.. i już kombinuję czy spać nie pójść
Edytowane przez siasiolka Czas edycji: 2014-06-17 o 10:54 |
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się właśnie wkurzyłam! Poszłam odebrać nowego multisporta i nie znalazłam mojej karty! W ogóle tego nie monitorują, każdy sobie chodzi i wyciąga przekłada...samowolka! Oczywiście jeden wielki burdel, znalazłam jedynie dla osoby towarzyszącej kartę, a moja nie wiem gdzie wsiąkła.
|
|
|
|
#428 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę. Szkoda, że nie masz zdjęć. Cytat:
Cytat:
za tydzień.Cytat:
za wizytę. Cieszę się że z maleństwem wszystko ok.Ja zbiera się na miasto, muszę odebrać dowód rejestracyjny i może wpadnę na ciuchland coś upolować.
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Jejq trzaskacie.
. U mnie budyń Brawa za kolejne tygodnie, niedługo 3 bedzie w przodzie Coffe super, ze z małą ok. Qrde zapomnialam co dalej
|
#430 |
|
Wtajemniczenie
|
siasiol, idz spac
coffee, u nas niby porządek, panie z kadr maja wszystko pod kontrola, a jak cos ginie to wymyslaja wymówki nie z tej ziemi... Tz wstal wlasnie my dziś z psiakiem do weta na coroczne szczepienie, może przy okazji pazury jej obetnie, bo mi się nie daje jeżu a propos, ja ogolnie jestem bojazliwa, maluszkowi sobie nie wyobrażam paznokci obcinac a Tz jeszcze wieksza baba
|
#431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Normalnie jak wygrać los na loterii, szkoda, że ja własnie takie kwiatki wygrywam.... |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#432 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#433 |
|
in the dark of night
|
Coffee, ale chyba nie załapałam czegoś, zostawiacie swoje karty Multisport w pracy?
|
|
#434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Od lipca tego roku ośrodki honorujące karty multisport przestaną używać kart starego typu (kod kreskowy) tylko wszędzie będą czytniki na karty nowego typu (chip), więc firma Benefit wymienia swoim użytkownikom karty automatycznie na nowe chipowe jak ktoś miał kartę paskową (ma to na celu wyeliminowanie podpisów przy używaniu karty, co sprawi, że będzie mniejszy bałagan, np. równie dobrze można było skserować kartę i duplikat się pięknie skanował, na podpis zostawiało się miejsce lub podrabiało i kasa dla ośrodka leci). Dlatego do naszej firmy przyszedł wielki karton z nowymi kartami dla osób, które mialy karty paskowe. Że pracowników jest ok. 3 tysięcy, a babeczkom przestało się po pierwszym dniu chcieć szukać i wydawać kart osobiście, to ten karton sobie leży i można sobie się samemu ZNALEŹĆ. Czyli ktoś może komuś wyświadczyć "przysługę" i karte zabrać. Ja się nie znalazłam, szukałam dwa razy, pierwszym razem pod moją literką, ale że tam już bałagan jeden wielki, bo ludzie poprzekładali wszystko, drugim razem PO KOLEI WSZYTKIE KARTY JEDNA ZA DRUGĄ (około tysiąca kopert). Kartę dla osoby towarzyszącej do mojej karty znalazłam bez problemu. Mam nadzieję, że teraz wytłumaczyłam już wszystko dobrze Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-06-17 o 12:19 |
|
|
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, planujecie sesje ciazowe? bo ja umowilam sie na lipca, ale patrze na moj brzuch i on tak wolno rosnie, ze malo co bedzie widac... a pozniej nie bede miala okazji... warto?
|
#436 | ||
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
slomka: a w ktorym tygodniu bedziesz? i jak u Ciebie z widocznoscia brzuszka?
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny u mnie znowu totalny budyń i nic nie pamiętam komu co miałam odpisać… już mnie to wkurza! Na dodatek mam uczulenie po hennie którą robiłam w niedziele i mnie teraz oczy swędzą jak diabli ….
już sobie w domu henny nie zrobie ![]() CoffeeMonster ciesze się że z nereczkami i żołądkiem wszystko dobrze ) Siasiolka Nie masz Ty anemii? ![]() Gosia fajnie że jesteście zadowoleni z nowego łoża )Mojra moje nie są jeszcze bolesne ale czasem łaskocze mnie to ![]() OkoPani ale się uśmiałam z Twojego snu Ja swojemu psu tez nie obcinam pazurów małpa mi się wyrywa a u weta to 4 osoby są do tego potrzebne ![]() Gratuluje wszystkim kolejnych tygodni ![]() Agatka ten surowy bub to chyba nie był dobry pomysł… Można go w ogóle jeść na surowo? no i więcej grzechów nie pamiętam… Ja dzisiaj nie gotuje obiadu tż't w pracy od 10:30 do 18:30 wróci z pracy jedzie na trening na 20 więc mu tylko piersi ugotuje z kury i wsio … ja se coś zjem po swojemu Aaaa daszna pytałaś o sesje ciążową , więc mój Tż't robi mi sam fotki co miesiąc a pod koniec pewnie walnie mi jakąś sesje , za to planujemy sesje noworodkową tylko szukam dobrej oferty bo u nas to koszt 260e...
|
#439 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-06-17 o 12:50 |
|
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
slomka: ja mam teraz 85, ale jestem troche wczesniej niz Ty i tez w lipcu, bo bede w PL.
brzuszek widac, nie da sie go juz wciagnac. mysle, ze jak dobrze wypne, to efekt bedzie. Natalyyya: mi tez maz robi zdjecie co tydzien, ale zwykle, zazwyczaj w sobote w pizamie. ale mysle o sesji, bo akurat bede w PL, a pozniej dopiero z malenstwem... o noworodkowej mysle, ale ponoc najlepsze fotki sa, jak maluszek ma kilka tygodni, a ja bede znowu w PL, jak mala bedzie miala 2 miesiace... u nas nawet nie pytam o sesje, bo zwykle zdjecia na paszport to koszt w przeliczeniu ok. 100 zl. a nie bedzie Cie w PL, zeby zrobic sobie ladna sesje z dzieciatkiem?
|
#441 |
|
in the dark of night
|
Jeszcze nie wiem jaką chcę, nawet nie wiem czy w plenerze czy pomieszczeniu
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
ja wiem, ze jak bedzie ladnie, to w plenerze, a jak nie, to w studio. reszta to dla mnie czarna magia. nawet nie mam nic ciazowego, tylko kupuje po prostu luzniejsze rzeczy.
o sorka, mam leginsy ciazowe z lidla.
|
#443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój TŻ też się boi i to do tego stopnia, że mimo że minęły 4 lata to nadal mam wyłączność na obcinanie paznokci u małej
|
|
|
|
|
#444 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w końcu w kupie raźniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mojra- gratki za kolejny tydzień Natalyyya- ja też obiadu nie robie tż pojechał do pracy i wróci późno też zjem coś po swojemu
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaka jest rozpiętość rozmiarów waszych ubranek? Zastanawiam się na jaką wielkość muszę jeszcze dokupić wdzianka (mam na 62 i 68, dokupimy małą ilość na 56 bo wygląda na to, że dziecko będzie małe) i nie wiem czy jest sens rozpędzać się dalej, czyli brać 74 i 80
|
|
|
|
|
#447 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
|
|
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
Jak dobrze pamiętam na moim poprzednim forum, wszytkie dziewczyny rodzące w PL, kiedy już prosiły o ZZO, to zawsze było już za późno! Mnie to wygląda na oszczędzanie kasy!
|
|
|
|
#449 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja najwięcej na ten moment mam 62, trochę 56, ale jeszcze zamierzam dokupić i ze 2 szt. 68, bo akurat mi się spodobały Myślę, że z 74-80 możesz się jeszcze wstrzymać, na spokojnie z podrośniętą dzidzią możesz się nawet przejść po sklepach, zwłaszcza, że trudno przewidzieć w jakim tempie będzie dziecko rosło i czy w tym rozmiarze będzie potrzebowała ubranek letnich czy jesiennych i może być tak, że kupisz teraz, a potem nie założysz wcale, bo się z porą roku rozminie.---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
ogląda TV?
![]() to jeszcze 5h i po opiece ![]() bądź dzielna Nati mam lekką anemię słabości pewnie od tego idę po kawulca
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

na chwilę wtedy milknie, ale tylko na chwilę
no będzie adhd po tatusiu jak nic

ale powodzenia 

za wizyty

13.12.13
Lekarze mieli do mnie pretensje, że nie chce rodzić, a ja poprostu nie wiedziałam jak
może ty tylko jelita, albo zwykła kolka od tego ciągłego leżenia... 

idę po kawulca