|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kayla Itsines 12 tygodniowy program treningowy
Ok sprawdzę
|
|
|
|
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj zrobilam LISS i tym samym zamknelam 6 tydzien cwiczen z Kayla
![]() Jutro zaczynam 7 tydzien ![]() Nie bede ukrywac, ze jestm dumna z siebie, bo chyba jeszcze nigdy tak dlugo nie wytrzymalam z jednym fitnessowym programem. Jutro pomiary i zobaczymy ![]() Niestety teraz bedzie ciezej jesli bede chciala robic wszystkie zalecane cwiczenia w tygodniu, bo jednak 3 x resistance, 4 x LISS i 1 x stretching to jednak 8 treningow, a gdzie czas na odpoczynek Ale nie ma co narzekac, trzeba isc do przodu ![]() A jak Wam idzie?
|
|
|
#423 |
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj zrobiłam drugi trening
póki co będę lecieć wg swojego planu czyli będę robić kayle z siłownia i dodam kilka hitów z turbo fire cofam sie w Wątku zeby podejrzeć efektu
|
|
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, przedstawiam swoje 12 tygodniowe postępy.
Po zdjęciach nie widać tak bardzo moich postępów, ale ja sama je widzę. Jestem szczuplejsza, silniejsza, smuklejsza, cellu zniknął (choć nie miałam jakiegoś dużego) moje ciało jest jędrniejsze i lepiej wygląda. Nawet mój facet jest zachwycony Jak ćwiczyłam? poniedziałek: Kayla + trening ręcznej wtorek: zajęcia pole dance środa: Kayla + trening ręcznej czwartek: odpoczynek/ czasem ale to bardzo rzadko skakanka piątek: Kayla sobota-niedziela z reguły odpoczynek lub narty Także jak widzicie o wiele bardziej skupiłam się na ćwiczeniach siłowych, bo cardio bylo tak naprawdę 2 razy w tygodniu Co jadłam? Przez pierwsze 8 tygodni jadłam poprostu zdrowiej. Wiecej owoców, mniej słodyczy. następne 4 tygodni wyeliminowałam cukier, oduczyłam się słodzić herbatę, mało produktów przetworzonych, bez alkoholu, ciemna mąka, dużo jarzyn, mięso gotowane zielona herbata. Nie powiem, drobne grzeszki mi się zdarzały, ale rzadko i w nie dużych ilościach ![]() Co zaobserwowalam? Moje ciało jest silniejsze i ja czuję się lepiej. Nawet jak byłam bardzo zmęczona i myślałam "o nie nie dam rady dziś ćwiczyć, zrobię 1 siódemkę i padnę", ale jakoś się zmuszalam, robiłam wszystko i czułam się jak nowo narodzona Jaki jest mój cel? Moim celem nie jest schudnięcie samo w sobie do wakacji. Chcę aby moje ciało było zdrowe i silne jak ciało Kayli, choć wiem, że tak nie będzie wyglądać bo mam inną budowę Ale w budowaniu mojej sylwetki jestem cierpliwa i wiem że na pół roku ćwiczeń to się nie skończy Mam zamiar ćwiczyć cały czas i utrzymywać swoje ciało w dobrej formie. Z dotychczasowych wyników jestem bardzo dumna i powoli dążę do tego co sobie wymarzyłam, bo nie zamierzam chudnąć na miesiąc 5 kg bo to nie jest ani zdrowe, ani skuteczne. Zamierzam chudnąć mądrze, po trochu.Jak to wygląda w liczbach? 67kg-->62kg talia: 73cm-->68cm brzuch na wysokości pępka: 83cm-->79cm biodra: 88cm-->84cm pupa: 103cm-->100cm udo lewe: 59cm-->57cm udo prawe: 62cm-->58cm (nierówność moich ud wynikła z kontuzji kolana i unieruchomienia nogi jakiś czas temu )Więc co dalej? Zanim przejdę do BBG2, powtórzę jeszcze BBG1 z większymi obciążeniami. (do tej pory ćwiczyłam z 1kg hantlami, 3 kg piłką) Tak jak widziałyście, cardio nie było dużo, za to teraz mam zamiar skupić się właśnie na tym. Więcej biegania, roweru i rolek. Mam nadzieję, ze pogoda będzie sprzyjać. Chciałabym jeszcze schudnąć z ud, bo są jeszcze "parówkowate", wysmuklić brzuch i całe ciało. Lubię swoją pupę Co z jedzeniem? Dalej czyste jedzenie, więcej wody, cheat day 1 raz na miesiąc.. Mam problem właśnie z piciem wody podczas dnia, myślę, że to też ma wpływ na efekty. Muszę postarać się przynajmniej butelkę dziennie, bo do tej pory piję 1 na 2-3 dni tak mam, póki co nie potrafię wmusić w siebie więcej, ale tak mam od dawna, mama od zawsze się martwiła że piję mało. Z resztą nawet po dużej aktywności nie potrzebuję dużo wody Mam nadzieję że mnie zmotywujecie do dalszej walki i picia!!! Czekam na uwagi ![]()
Edytowane przez Maylo Czas edycji: 2015-04-07 o 13:55 |
|
|
|
|
#425 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo ładnie gratuluje
![]() chociaz wcześniej tez figura niczego sobie chociaz ja na twoim miejscu bym poszła teraz bardziej w trening siłowy niż bardziej w cardio chociaz wiem wiem ciepła pogoda sprzyja cardio ale właśnie jakbyś uderzyła teraz mocno w siłowy sadze ze byłoby przepięknie bo to właśnie siłowy sprawia ze ciało nabiera kształtów jest pięknie gratuluje i życzę powodzenia w odciąganiu dalszych celów, ja właśnie idę zrobic trening numer trzy, pózniej pewnie pójdę pobiegać wioooooosno
|
|
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje ! Super przemiana
patrząc na wymiary to raczej liczba co masz przy nazwie pupa, to jest właśnie wymiar bioder, a gdzie masz biodra to po prostu centymetry na wysokości boczkow kiedyś też mi się to mylilo, ale ten najszerszy wymiar to są właśnie biodra
|
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję!
do wakacji to będzie pięknie |
|
|
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
Maylo, super wygladasz
|
|
|
#429 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny!!
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Dziękuję i powodzenia również
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
widac ze cialo jest zadbane. super wygladasz.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#431 |
|
Przyczajenie
|
Witam Panie
Na forum jestem nowa i chciałabym podpiąć się do tematu Ściągnełam sobie program Kyli w formie pdf i już wczoraj zaczęłam ćwiczyć nie bardzo rozumiem czy te ćwiczonka wykonuje się raz w tygodniu (mój englisch jest poniżej krytyki ;P) dany dzień czy codziennie bardzo bym prosiła o pomoc. Potrzebuje solidnego bata i mobilizacji bo z tym coś krucho u mnie bardzo chetnie spróbuje ćwiczyc razem z kimś kto tak jak i ja dopiero zaczyna co prawda wczesniej ćwiczyłam tylko z Mel B i Julien Michells ale moja motywacja słabła po tygodniu i wszystko szło na marne ;( |
|
|
|
|
#432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z góry dziękuję!
|
|
|
|
|
|
#435 |
|
Przyczajenie
|
Moje podsumowanie czterech tygodni z Kaylą
![]() Było ciężko, ale nie aż tak, żeby sobie nie poradzić. Ćwiczenia fajne, najbardziej przyciskało mnie legs&cardio, jednak przy ostatnich treningach czwartego tygodnia motywacja lekko spadła, ale teraz, po wymiarach znowu urosła. Sama część "mięsista" za wiele się nie zmieniła, aczkolwiek małe efekty są i czuję się silniejsza. Jadłam zdrowo, aczkolwiek zdarzyły mi się dwa cheat days(ptasie mleczko i mrożona kawa z bitą śmietaną i lodami), oraz w święta pozwoliłam sobie na kilka kawałków ciast . Tutaj moje wymiary z marca i z teraz:Waga: 50,5 ->47,5 Ramie:22 ->21 Biust:86 ->85 (nie ubolewam... )Talia:62 ->59 Biodra:83-> 82 Udo:49-> 47 Łydka:31-> 30 Łącznie poszło 9 cm, jestem dumna z siebie . Nie mogę się doczekać efektów końcowych!
|
|
|
|
|
#436 |
|
Rozeznanie
|
O ja też ćwiczę z Kaylą od jakiegoś czasu ale u mnie kończyło się na pojedynczych treningach - gdy miałam ochotę po prostu je robiłam i tyle... No ale od tego tygodnia chcę się trzymać plany etap I wytrzymać cztery pierwsze tygodnie
Wiadomo zależy mi na zbiciu całości ale jednak dolna partia pupa - uda jest moim koszmarkiem... Mam nadzieję dać radę i pochwalić się efektami za 4 tygodnie
|
|
#437 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Efekty jak na 4 tygodnie imponujące, chociaż sądząc po wymiarach jesteś chudziutka Trzymam kciuki za Ciebie dalej ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki, abyś wytrzymała cały program, bo najważniejsza jest systematyczność. Ja też mam największe kompleksy jeżeli chodzi o uda i pupę.. Czekamy na wyniki za 4 tygodnie
|
|
|
|
#438 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję Maylo!
|
|
|
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
Ja po ponad tygodniowej przerwie
|
|
|
|
|
#440 |
|
Przyczajenie
|
jak Wy to ćwiczycie?
bo ja za bardzo nie rozumiem tego jak trzeba rozłożyć ten trening.. czy mogłybyście mi to wszystko jakoś prosto wytłumaczyć? byłabym Wam baardzo wdzięczna
|
|
|
|
|
#441 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#442 |
|
Rozeznanie
|
Ja melduje dziś tydzień drugi arms i abs
właśnie skończyłam trening i lecę pod prysznic... Jutro siłownia dolne partie i rower przechodzę na redukcje na jakieś 2 tygodnie 🏻
|
|
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
Czy mogłabym poprosić o wysłanie ćwiczeń na maila ?
kasiulaa243@gmail.com |
|
|
|
|
#444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
6 tydzień abs and cardio za mna.... coraz cięższe te ćwiczenia... brzuch palił jak trzeba... to naprawdę nie jest trening dla początkujących
|
|
|
|
|
#446 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wam!
![]() Od dłuższego czasu chcę zmienić coś w swoim trybie życie, namotywowałam się już wystarczająco dużo zdjęciami metamorfoz i przyszedł ten czas, kiedy chcę zacząć działać. Od jutra! ![]() U mnie problemem nie jest w ogóle waga- raczej to, że po prostu nie potrafię przytyć. Ćwiczenia zaczęłam sobie odpuszczać, bo bałam się, że najnormalniej w świecie schudnę jeszcze bardziej. Po rozmowie z trenerką personalną wiem, że rozwiązaniem będzie zbudowanie sobie mięśni- ja będę czuła się silniejsza, ciało zrobi się jędrniejsze i wyrzeźbione. To mój cel Macie dla mnie jakieś rady? I jeszcze jedna kwestia- wiem, że są dwie możliwości jeśli chodzi o początki z Kaylą. Ja jestem raczej w kiepskiej kondycji, nie chcę sobie zawracać głowy innymi formami ćwiczeń w celu nabrania kondycji bo czuję, ze mogę najnormalniej w świecie zacząć odpuszczać i nawet nie zacznę pierwszego tygodnia z Kaylą. Część osób robi tak, że dubluje pierwszy i drugi tydzień ćwiczeń. Myślicie, że to jakieś rozwiązanie, żeby po pierwszym i drugim tygodniu ćwiczeń nie przechodzić od razu do 3 i 4 tygodnia, tylko wrócić jeszcze raz do pierwszego i drugiego? Sama Kayla mówi, żeby dostosować treningi do swoich możliwości i w takim układzie nawet początkujący może sobie poradzić. Jakieś rady? Ktoś też startuje od jutra?
|
|
|
|
|
#448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie, mój błąd, nie tak miało brzmieć pytanie Więc inaczej- czy jeśli uznam, że idzie mi nie tak jak bym to sobie wyobrażałam, warto przechodzić do ćwiczeń z tygodnia 5, czy jeszcze raz powtórzyć dwa tygodnie ćwiczeń z poprzednich tygodni?
|
|
|
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
Może chociaż na sam początek pre-trening czy jak on się tam nazywa?
Pierwsze 4 tygodnie też nie będą łatwe i lepiej wzmocnić najpierw ciało, nabrać kondycji i poznać technikę ćwiczeń, zanim przejdzie się do treningu Kayli A najlepiej to zamiast pisać, to spróbować pierwszy tydzień i od razu wiadomo czy da się radę czy nie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

moje ciało jest jędrniejsze i lepiej wygląda. Nawet mój facet jest zachwycony
Mam zamiar ćwiczyć cały czas i utrzymywać swoje ciało w dobrej formie. Z dotychczasowych wyników jestem bardzo dumna
tak mam, póki co nie potrafię wmusić w siebie więcej, ale tak mam od dawna, mama od zawsze się martwiła że piję mało. Z resztą nawet po dużej aktywności nie potrzebuję dużo wody
i picia!!! Czekam na uwagi
chociaz ja na twoim miejscu bym poszła teraz bardziej w trening siłowy niż bardziej w cardio chociaz wiem wiem ciepła pogoda sprzyja cardio

. Nie mogę się doczekać efektów końcowych!

🏻