Kayla Itsines 12 tygodniowy program treningowy - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-03, 12:14   #421
kalou88
Rozeznanie

Dot.: Kayla Itsines 12 tygodniowy program treningowy

Ok sprawdzę
kalou88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-05, 22:59   #422
Amebr
Raczkowanie

Ja dzisiaj zrobilam LISS i tym samym zamknelam 6 tydzien cwiczen z Kayla
Jutro zaczynam 7 tydzien
Nie bede ukrywac, ze jestm dumna z siebie, bo chyba jeszcze nigdy tak dlugo nie wytrzymalam z jednym fitnessowym programem.
Jutro pomiary i zobaczymy

Niestety teraz bedzie ciezej jesli bede chciala robic wszystkie zalecane cwiczenia w tygodniu, bo jednak 3 x resistance, 4 x LISS i 1 x stretching to jednak 8 treningow, a gdzie czas na odpoczynek
Ale nie ma co narzekac, trzeba isc do przodu

A jak Wam idzie?
Stary 2015-04-06, 13:48   #423
kalou88
Rozeznanie

Ja wczoraj zrobiłam drugi trening póki co będę lecieć wg swojego planu czyli będę robić kayle z siłownia i dodam kilka hitów z turbo fire cofam sie w Wątku zeby podejrzeć efektu
Stary 2015-04-07, 13:48   #424
Maylo
Raczkowanie

Dziewczyny, przedstawiam swoje 12 tygodniowe postępy.
Po zdjęciach nie widać tak bardzo moich postępów, ale ja sama je widzę. Jestem szczuplejsza, silniejsza, smuklejsza, cellu zniknął (choć nie miałam jakiegoś dużego) moje ciało jest jędrniejsze i lepiej wygląda. Nawet mój facet jest zachwycony Najbardziej postępy widać po moich spodniach, które ze mnie spadają brzuszek jest wyrzeźbiony, choć przez światło na zdjęciach tego nie widać. niestety świąteczne jedzenie odbiło się na moim "napuchnięciu" bo się w ogóle nie ograniczałam dlatego też zdjęcia nie odbijają w pelni moich efektów

Jak ćwiczyłam?
poniedziałek: Kayla + trening ręcznej
wtorek: zajęcia pole dance
środa: Kayla + trening ręcznej
czwartek: odpoczynek/ czasem ale to bardzo rzadko skakanka
piątek: Kayla
sobota-niedziela z reguły odpoczynek lub narty
Także jak widzicie o wiele bardziej skupiłam się na ćwiczeniach siłowych, bo cardio bylo tak naprawdę 2 razy w tygodniu

Co jadłam?
Przez pierwsze 8 tygodni jadłam poprostu zdrowiej. Wiecej owoców, mniej słodyczy.
następne 4 tygodni wyeliminowałam cukier, oduczyłam się słodzić herbatę, mało produktów przetworzonych, bez alkoholu, ciemna mąka, dużo jarzyn, mięso gotowane zielona herbata. Nie powiem, drobne grzeszki mi się zdarzały, ale rzadko i w nie dużych ilościach

Co zaobserwowalam?
Moje ciało jest silniejsze i ja czuję się lepiej. Nawet jak byłam bardzo zmęczona i myślałam "o nie nie dam rady dziś ćwiczyć, zrobię 1 siódemkę i padnę", ale jakoś się zmuszalam, robiłam wszystko i czułam się jak nowo narodzona Na początku siódemka zajmowała 1 obwód, robiłam dokładnie, potem w ciągu siódemki powtarzałam obwód 2 razy lub 1,5 w zależności od zestawu ćwiczeń. Pamiętajcie o rozgrzewce. Zwracajcie uwagę na kolana (żeby nie wychodziły poza stopę i nie kierowały sie do środka) i plecy (proste) podczas wykroków i przysiadów i innych ćwiczeń z tym powiązanych. Na plecy (aby przylegały zawsze do podłoża- zwłaszcza dolny odcinek, ten lędźwiowy) podczas ćwiczeń na brzuch. Mi nauczenie się tych ćwiczeń zajęło trochę czasu, tak więc bądźcie cierpliwe. Ja niektóre ćwiczenia modyfikowałam, zwłaszcza jak za bardzo obciążały mi kolana czy plecy. Używałam czasem piłki gimnastycznej.

Jaki jest mój cel?
Moim celem nie jest schudnięcie samo w sobie do wakacji. Chcę aby moje ciało było zdrowe i silne jak ciało Kayli, choć wiem, że tak nie będzie wyglądać bo mam inną budowę Ale w budowaniu mojej sylwetki jestem cierpliwa i wiem że na pół roku ćwiczeń to się nie skończy Mam zamiar ćwiczyć cały czas i utrzymywać swoje ciało w dobrej formie. Z dotychczasowych wyników jestem bardzo dumna i powoli dążę do tego co sobie wymarzyłam, bo nie zamierzam chudnąć na miesiąc 5 kg bo to nie jest ani zdrowe, ani skuteczne. Zamierzam chudnąć mądrze, po trochu.

Jak to wygląda w liczbach?
67kg-->62kg
talia: 73cm-->68cm
brzuch na wysokości pępka: 83cm-->79cm
biodra: 88cm-->84cm
pupa: 103cm-->100cm
udo lewe: 59cm-->57cm
udo prawe: 62cm-->58cm
(nierówność moich ud wynikła z kontuzji kolana i unieruchomienia nogi jakiś czas temu )

Więc co dalej?
Zanim przejdę do BBG2, powtórzę jeszcze BBG1 z większymi obciążeniami. (do tej pory ćwiczyłam z 1kg hantlami, 3 kg piłką)
Tak jak widziałyście, cardio nie było dużo, za to teraz mam zamiar skupić się właśnie na tym. Więcej biegania, roweru i rolek. Mam nadzieję, ze pogoda będzie sprzyjać. Chciałabym jeszcze schudnąć z ud, bo są jeszcze "parówkowate", wysmuklić brzuch i całe ciało.
Lubię swoją pupę

Co z jedzeniem?
Dalej czyste jedzenie, więcej wody, cheat day 1 raz na miesiąc.. Mam problem właśnie z piciem wody podczas dnia, myślę, że to też ma wpływ na efekty. Muszę postarać się przynajmniej butelkę dziennie, bo do tej pory piję 1 na 2-3 dni tak mam, póki co nie potrafię wmusić w siebie więcej, ale tak mam od dawna, mama od zawsze się martwiła że piję mało. Z resztą nawet po dużej aktywności nie potrzebuję dużo wody

Mam nadzieję że mnie zmotywujecie do dalszej walki i picia!!! Czekam na uwagi

Edytowane przez Maylo
Czas edycji: 2015-04-07 o 13:55
Maylo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 14:12   #425
kalou88
Rozeznanie

Bardzo ładnie gratuluje chociaz wcześniej tez figura niczego sobie chociaz ja na twoim miejscu bym poszła teraz bardziej w trening siłowy niż bardziej w cardio chociaz wiem wiem ciepła pogoda sprzyja cardio ale właśnie jakbyś uderzyła teraz mocno w siłowy sadze ze byłoby przepięknie bo to właśnie siłowy sprawia ze ciało nabiera kształtów jest pięknie gratuluje i życzę powodzenia w odciąganiu dalszych celów, ja właśnie idę zrobic trening numer trzy, pózniej pewnie pójdę pobiegać wioooooosno
Stary 2015-04-07, 15:24   #426
anieleczka92
Raczkowanie

Gratulacje ! Super przemiana patrząc na wymiary to raczej liczba co masz przy nazwie pupa, to jest właśnie wymiar bioder, a gdzie masz biodra to po prostu centymetry na wysokości boczkow kiedyś też mi się to mylilo, ale ten najszerszy wymiar to są właśnie biodra
anieleczka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 16:26   #427
AsiaRzaska
Raczkowanie

Gratuluję! wyglądasz rewelacyjnie do wakacji to będzie pięknie
AsiaRzaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 21:32   #428
Amebr
Raczkowanie

Maylo, super wygladasz Widac, ze dobrze wykorzystalas te 12 tygodni, zmiany na wielki plus, masz swietne cialo, a pupa genialna
Stary 2015-04-08, 09:26   #429
Maylo
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny!!

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kalou88 Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie gratuluje chociaz wcześniej tez figura niczego sobie chociaz ja na twoim miejscu bym poszła teraz bardziej w trening siłowy niż bardziej w cardio chociaz wiem wiem ciepła pogoda sprzyja cardio ale właśnie jakbyś uderzyła teraz mocno w siłowy sadze ze byłoby przepięknie bo to właśnie siłowy sprawia ze ciało nabiera kształtów jest pięknie gratuluje i życzę powodzenia w odciąganiu dalszych celów, ja właśnie idę zrobic trening numer trzy, pózniej pewnie pójdę pobiegać wioooooosno
Nadal będę robiła trening siłowy, tylko chciałabym też więcej Cardio Dziękuję i powodzenia również
Stary 2015-04-08, 20:52   #430
kennedy
Zakorzenienie

widac ze cialo jest zadbane. super wygladasz.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 20:29   #431
Ciachowa82
Przyczajenie

Witam Panie
Na forum jestem nowa i chciałabym podpiąć się do tematu
Ściągnełam sobie program Kyli w formie pdf i już wczoraj zaczęłam ćwiczyć nie bardzo rozumiem czy te ćwiczonka wykonuje się raz w tygodniu (mój englisch jest poniżej krytyki ;P) dany dzień czy codziennie bardzo bym prosiła o pomoc.
Potrzebuje solidnego bata i mobilizacji bo z tym coś krucho u mnie bardzo chetnie spróbuje ćwiczyc razem z kimś kto tak jak i ja dopiero zaczyna co prawda wczesniej ćwiczyłam tylko z Mel B i Julien Michells ale moja motywacja słabła po tygodniu i wszystko szło na marne ;(
Ciachowa82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 20:45   #432
anieleczka92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ciachowa82 Pokaż wiadomość
Witam Panie
Ściągnełam sobie program Kyli w formie pdf i już wczoraj zaczęłam ćwiczyć nie bardzo rozumiem czy te ćwiczonka wykonuje się raz w tygodniu (mój englisch jest poniżej krytyki ;P) dany dzień czy codziennie bardzo bym prosiła o pomoc.
Potrzebuje solidnego bata i mobilizacji bo z tym coś krucho u mnie bardzo chetnie spróbuje ćwiczyc razem z kimś kto tak jak i ja dopiero zaczyna co prawda wczesniej ćwiczyłam tylko z Mel B i Julien Michells ale moja motywacja słabła po tygodniu i wszystko szło na marne ;(
na górze każdego treningu masz napisane na jaki dzień tygodnia jest trening
Stary 2015-04-09, 21:22   #433
Maylo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ciachowa82 Pokaż wiadomość
Witam Panie
Na poprzednich stronach jest wszystko opisane i rozpisane. Ale dla początkujących nie polecamy tego programu
Stary 2015-04-13, 06:55   #434
kasiula243
Raczkowanie

GG do kasiula243

Cytat:
Napisane przez AsiaRzaska Pokaż wiadomość
Poszło

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Wysłałam do 4 dziewczyn dajcie znać czy doszło
AsiaRzaska czy ja też mogę poprosić o przesłania na maila ? kasiulaa243@gmail.com
z góry dziękuję!
kasiula243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 10:37   #435
norkax33
Przyczajenie

Moje podsumowanie czterech tygodni z Kaylą
Było ciężko, ale nie aż tak, żeby sobie nie poradzić. Ćwiczenia fajne, najbardziej przyciskało mnie legs&cardio, jednak przy ostatnich treningach czwartego tygodnia motywacja lekko spadła, ale teraz, po wymiarach znowu urosła. Sama część "mięsista" za wiele się nie zmieniła, aczkolwiek małe efekty są i czuję się silniejsza.. Za to centymetry i waga, pojechały w dół Jadłam zdrowo, aczkolwiek zdarzyły mi się dwa cheat days(ptasie mleczko i mrożona kawa z bitą śmietaną i lodami), oraz w święta pozwoliłam sobie na kilka kawałków ciast . Tutaj moje wymiary z marca i z teraz:
Waga: 50,5 ->47,5
Ramie:22 ->21
Biust:86 ->85 (nie ubolewam... )
Talia:62 ->59
Biodra:83-> 82
Udo:49-> 47
Łydka:31-> 30

Łącznie poszło 9 cm, jestem dumna z siebie . Nie mogę się doczekać efektów końcowych!
norkax33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 13:11   #436
paczek_w_masle
Rozeznanie

O ja też ćwiczę z Kaylą od jakiegoś czasu ale u mnie kończyło się na pojedynczych treningach - gdy miałam ochotę po prostu je robiłam i tyle... No ale od tego tygodnia chcę się trzymać plany etap I wytrzymać cztery pierwsze tygodnie

Wiadomo zależy mi na zbiciu całości ale jednak dolna partia pupa - uda jest moim koszmarkiem...

Mam nadzieję dać radę i pochwalić się efektami za 4 tygodnie
paczek_w_masle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 15:59   #437
Maylo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez norkax33 Pokaż wiadomość
Było ciężko, ale nie aż tak, żeby sobie nie poradzić. Ćwiczenia fajne, najbardziej przyciskało mnie legs&cardio, jednak przy ostatnich treningach czwartego tygodnia motywacja lekko spadła, ale teraz, po wymiarach znowu urosła. Sama część "mięsista" za wiele się nie zmieniła, aczkolwiek małe efekty są i czuję się silniejsza.. Za to centymetry i waga, pojechały w dół Jadłam zdrowo, aczkolwiek zdarzyły mi się dwa cheat days(ptasie mleczko i mrożona kawa z bitą śmietaną i lodami), oraz w święta pozwoliłam sobie na kilka kawałków ciast . Tutaj moje wymiary z marca i z teraz:

Łącznie poszło 9 cm, jestem dumna z siebie . Nie mogę się doczekać efektów końcowych!

Efekty jak na 4 tygodnie imponujące, chociaż sądząc po wymiarach jesteś chudziutka Trzymam kciuki za Ciebie dalej

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez paczek_w_masle Pokaż wiadomość
O ja też ćwiczę z Kaylą od jakiegoś czasu ale u mnie kończyło się na pojedynczych treningach - gdy miałam ochotę po prostu je robiłam i tyle... No ale od tego tygodnia chcę się trzymać plany etap I wytrzymać cztery pierwsze tygodnie

Wiadomo zależy mi na zbiciu całości ale jednak dolna partia pupa - uda jest moim koszmarkiem...

Mam nadzieję dać radę i pochwalić się efektami za 4 tygodnie

Trzymam kciuki, abyś wytrzymała cały program, bo najważniejsza jest systematyczność. Ja też mam największe kompleksy jeżeli chodzi o uda i pupę.. Czekamy na wyniki za 4 tygodnie
Stary 2015-04-14, 18:51   #438
norkax33
Przyczajenie

Dziękuję Maylo! Rzeczywiście jestem drobna, mam zaledwie 158
Stary 2015-04-15, 11:59   #439
AsiaRzaska
Raczkowanie

Ja po ponad tygodniowej przerwie wróciłam do treningów z Kaylą. Zaczełam 8 tydzień, mam nadzieję, że przerwa nie była za długa
AsiaRzaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 20:07   #440
paulina0320
Przyczajenie

jak Wy to ćwiczycie?
bo ja za bardzo nie rozumiem tego jak trzeba rozłożyć ten trening.. czy mogłybyście mi to wszystko jakoś prosto wytłumaczyć? byłabym Wam baardzo wdzięczna
paulina0320 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 21:38   #441
norkax33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paulina0320 Pokaż wiadomość
jak Wy to ćwiczycie?
bo ja za bardzo nie rozumiem tego jak trzeba rozłożyć ten trening.. czy mogłybyście mi to wszystko jakoś prosto wytłumaczyć? byłabym Wam baardzo wdzięczna
kilka stron wcześniej jest wszystko dokladnie rozpisane
Stary 2015-04-15, 21:41   #442
kalou88
Rozeznanie

Ja melduje dziś tydzień drugi arms i abs właśnie skończyłam trening i lecę pod prysznic... Jutro siłownia dolne partie i rower przechodzę na redukcje na jakieś 2 tygodnie 🏻
Stary 2015-04-16, 21:54   #443
kasiula243
Raczkowanie

GG do kasiula243

Czy mogłabym poprosić o wysłanie ćwiczeń na maila ?
kasiulaa243@gmail.com
kasiula243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-18, 06:48   #444
martag144
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez norkax33 Pokaż wiadomość

Gratuluję, a ćwiczyłaś coś wcześniej czy to są Twoje początki ze sportem?

Australia!

03.04.2015 aparatka góra
martag144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-18, 08:39   #445
littleangel
Raczkowanie

6 tydzień abs and cardio za mna.... coraz cięższe te ćwiczenia... brzuch palił jak trzeba... to naprawdę nie jest trening dla początkujących
littleangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-18, 14:58   #446
norkax33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez martag144 Pokaż wiadomość
Gratuluję, a ćwiczyłaś coś wcześniej czy to są Twoje początki ze sportem?
Ćwiczę już z mniejszymi/większymi przerwami od stycznia 2014 Dziękuje
Stary 2015-04-19, 17:16   #447
okej01
Raczkowanie

Cześć Wam!
Od dłuższego czasu chcę zmienić coś w swoim trybie życie, namotywowałam się już wystarczająco dużo zdjęciami metamorfoz i przyszedł ten czas, kiedy chcę zacząć działać. Od jutra!
U mnie problemem nie jest w ogóle waga- raczej to, że po prostu nie potrafię przytyć. Ćwiczenia zaczęłam sobie odpuszczać, bo bałam się, że najnormalniej w świecie schudnę jeszcze bardziej. Po rozmowie z trenerką personalną wiem, że rozwiązaniem będzie zbudowanie sobie mięśni- ja będę czuła się silniejsza, ciało zrobi się jędrniejsze i wyrzeźbione. To mój cel Macie dla mnie jakieś rady?
I jeszcze jedna kwestia- wiem, że są dwie możliwości jeśli chodzi o początki z Kaylą. Ja jestem raczej w kiepskiej kondycji, nie chcę sobie zawracać głowy innymi formami ćwiczeń w celu nabrania kondycji bo czuję, ze mogę najnormalniej w świecie zacząć odpuszczać i nawet nie zacznę pierwszego tygodnia z Kaylą. Część osób robi tak, że dubluje pierwszy i drugi tydzień ćwiczeń. Myślicie, że to jakieś rozwiązanie, żeby po pierwszym i drugim tygodniu ćwiczeń nie przechodzić od razu do 3 i 4 tygodnia, tylko wrócić jeszcze raz do pierwszego i drugiego? Sama Kayla mówi, żeby dostosować treningi do swoich możliwości i w takim układzie nawet początkujący może sobie poradzić.
Jakieś rady? Ktoś też startuje od jutra?
okej01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-19, 19:43   #448
anieleczka92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez okej01 Pokaż wiadomość
Cześć Wam!
Od dłuższego czasu chcę zmienić coś w swoim trybie życie, namotywowałam się już wystarczająco dużo zdjęciami metamorfoz i przyszedł ten czas, kiedy chcę zacząć działać. Od jutra!
U mnie problemem nie jest w ogóle waga- raczej to, że po prostu nie potrafię przytyć. Ćwiczenia zaczęłam sobie odpuszczać, bo bałam się, że najnormalniej w świecie schudnę jeszcze bardziej. Po rozmowie z trenerką personalną wiem, że rozwiązaniem będzie zbudowanie sobie mięśni- ja będę czuła się silniejsza, ciało zrobi się jędrniejsze i wyrzeźbione. To mój cel Macie dla mnie jakieś rady?
I jeszcze jedna kwestia- wiem, że są dwie możliwości jeśli chodzi o początki z Kaylą. Ja jestem raczej w kiepskiej kondycji, nie chcę sobie zawracać głowy innymi formami ćwiczeń w celu nabrania kondycji bo czuję, ze mogę najnormalniej w świecie zacząć odpuszczać i nawet nie zacznę pierwszego tygodnia z Kaylą. Część osób robi tak, że dubluje pierwszy i drugi tydzień ćwiczeń. Myślicie, że to jakieś rozwiązanie, żeby po pierwszym i drugim tygodniu ćwiczeń nie przechodzić od razu do 3 i 4 tygodnia, tylko wrócić jeszcze raz do pierwszego i drugiego? Sama Kayla mówi, żeby dostosować treningi do swoich możliwości i w takim układzie nawet początkujący może sobie poradzić.
Jakieś rady? Ktoś też startuje od jutra?
Jaki w tym sens skoro 3 i 4 tydzień jest taki sam jak 1 i 2?
Stary 2015-04-19, 21:33   #449
okej01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anieleczka92 Pokaż wiadomość
Jaki w tym sens skoro 3 i 4 tydzień jest taki sam jak 1 i 2?

Faktycznie, mój błąd, nie tak miało brzmieć pytanie Więc inaczej- czy jeśli uznam, że idzie mi nie tak jak bym to sobie wyobrażałam, warto przechodzić do ćwiczeń z tygodnia 5, czy jeszcze raz powtórzyć dwa tygodnie ćwiczeń z poprzednich tygodni?
okej01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-19, 22:42   #450
anieleczka92
Raczkowanie

Może chociaż na sam początek pre-trening czy jak on się tam nazywa?
Pierwsze 4 tygodnie też nie będą łatwe i lepiej wzmocnić najpierw ciało, nabrać kondycji i poznać technikę ćwiczeń, zanim przejdzie się do treningu Kayli
A najlepiej to zamiast pisać, to spróbować pierwszy tydzień i od razu wiadomo czy da się radę czy nie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości