Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-25, 14:54   #421
enn_
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III

Dzieki wielkie
Stary 2014-08-25, 15:20   #422
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

ja to farbuje glownie co 1'5 miesiaca, ale tylkk dlatego ze kiedys bylam blondynka... zrobiona oczywiscie i teraz mimo ze wlosy pielegnuje od marca nie uzywam prostownicy ani suszarki to koncowki dalej sa w zlym stanie. dlatego jak pojawiam sie u fryzjera raz na 1'5 miesiaca to i mam odrost moich ciemnych wlosow na ok 3_4cm. (nie widac duzej roznicy bo farbuje na czekolade) to automatycznie scinam o te 3-4cm. te moje niedobre koncowki. mysle ze do konca roku uda mi sie problem calkiem zazegnac. btw vouge na jaki kolor farbujesz tak czesto wlosy? albo co robisz ze tak szybko rosna?

Sent from my KFTT using Tapatalk

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

a jesli chodzi o fryzjera to... chodze do mojej dobrej znajomej ktora zawsze doradzi mi co zrobic. I to jej sie udalo mnie wyleczyc z nalogu prostowania, potrafilam wlosy prostowac kilka razy dziennie tylko jak cos lekko odstawalo. Masakra. Jak sobie to przypomne, to sie smieje jam czlowiek moze byc uzalezniony od prostownicy?

czekanie...
AgleRkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 15:22   #423
Kinqaa
Zakorzenienie

Do mnie fryzjerka przyjeżdża Polka. I robi mi balejaz

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 15:26   #424
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

no ja mam znajoma ktora przyjezdza albo do mnie albo ja do niej. zalezy co robimy. ostatnio robila mi keratyne po to aby odbudowac wlosy (skutek uboczny wlosy proste) ale nie jak druty sa raczej takie naturalnie proste. i przede wszystkim lsnia... podoba mi sie efekt.

czekanie...
Stary 2014-08-25, 15:52   #425
sylwiakaa
Zadomowienie

bez sensu... to ze mam 6.31 znaczy ze mam sie wynies z Londynu? owszem jak to zrobie to tylko do PL..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-25, 15:58   #426
201605051021
Konto usunięte

Od razu widac, ze dzis Bank Holiday, taki ruch tutaj
201605051021 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 16:01   #427
vogue1987
Raczkowanie

kk

Edytowane przez vogue1987
Czas edycji: 2015-10-05 o 20:01
vogue1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 16:24   #428
6746bdedfa49379c2543594dc795ba743a60a5f4_5ea4c0f24d671
Konto usunięte

Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III

Cytat:
Napisane przez AgleRkowa Pokaż wiadomość
no ja mam znajoma ktora przyjezdza albo do mnie albo ja do niej. zalezy co robimy. ostatnio robila mi keratyne po to aby odbudowac wlosy (skutek uboczny wlosy proste) ale nie jak druty sa raczej takie naturalnie proste. i przede wszystkim lsnia... podoba mi sie efekt.

A można się jakoś z nią umówić? Akurat miałam pisać już tak mam dość moich włosów od roku nie farbowalam i obecnie mam sama nie wiem co na głowie, chyba wszystko co można sobie wymarzyć hah

6746bdedfa49379c2543594dc795ba743a60a5f4_5ea4c0f24d671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 17:08   #429
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Lissa masz facebooka? jak tak podesle Ci jej profil i mozesz do niej napisac

czekanie...
Stary 2014-08-25, 17:17   #430
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vogue1987 Pokaż wiadomość
East ham- radze tam najpierw pojechac- baardzo nieciekawie
Mam rzut beretem do East Ham i jakoś nie zauważyłam żeby było baardzo nieciekawie
Stary 2014-08-25, 17:32   #431
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Ja tam nigdy nie bylam. Raz w sumie ale to tylko TZ zaniesc obiad jak mial tam punkt do zrobienia. Wiec widzialam tylko cmentarz haha.

czekanie...
Stary 2014-08-25, 20:11   #432
MonnieB
Zakorzenienie

Na woolwich także jest tanio
Stary 2014-08-26, 12:39   #433
sylwiakaa
Zadomowienie

Mieszkałam na East Ham dwa razy.. nie zauważyłam nic złego oprócz tego że jest tam 'ciemno' w sensie mało białych ludzi a jak biali to polacy często. Oprócz tego dużo Cyganów. - tak zaraz będzie że cygan to złodziej i jest niebezpiecznie....

Stary 2014-08-26, 14:02   #434
Niambie
Zadomowienie

Tak, Cyganie, Hindusi i Polacy. I jeszcze czasami Niambie, ktorej wydaje sie, ze jest z Afryki Wybuchowa mieszanka. No ale nie jest tam az tak zle

Edytowane przez Niambie
Czas edycji: 2014-08-26 o 14:05
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 15:01   #435
MonnieB
Zakorzenienie

Ja nienawidzę tej dzielnicy, bo dwie byłe mojego chłopaka tam mieszkają :P
Stary 2014-08-26, 15:31   #436
AnnaXO
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość
Mieszkałam na East Ham dwa razy.. nie zauważyłam nic złego oprócz tego że jest tam 'ciemno' w sensie mało białych ludzi a jak biali to polacy często. Oprócz tego dużo Cyganów. - tak zaraz będzie że cygan to złodziej i jest niebezpiecznie....

Co kto lubi. Ja bym się w takiej okolicy nie czuła bezpiecznie
AnnaXO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 15:52   #437
Niambie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
Ja nienawidzę tej dzielnicy, bo dwie byłe mojego chłopaka tam mieszkają :P
Spalic je? :P

Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 17:08   #438
girl_from_london
Przyczajenie

Jak Wam minął bank holiday? Ja miałam aż 4 dni wolnego; teraz to chyba czekać tylko do świąt na wolne.
I też zarabiam 6,30 na h i żyję. Co prawda TŻ zarabia dużo więcej, ale bez problemu poradziłabym sobie z tą kasą gdybym była sama. Wszystko można jak się chce.
Odnośnie mieszkań- mieszkaliśmy na ealingu (drogi bardzo)- płaciliśmy za 1 zrobioną na 2- 140 tygodniowo- warunki mocno przeciętne. Landlorka tragedia! Jak tylko poprosiło się o coś to mówiła- jak wam nie pasuje to się wyprowadźcie. Szukaliśmy długo czegoś odpowiedniego. Było ciężko, bo TŻ w city pracuje, a ja Harrow. Oglądaliśmy pokoje jak schowki na szczotki, pokoje z myszami, zawilgocone itd., nawet takie, gdzie nie było okna, a w domu miało mieszkac 11 osób (dzięki bardzo). Ale udało się- mieszkamy w mieszkaniu tylko z jedną osobą; dla siebie mamy salon i sypialnię; ta osoba ma swój pokój- z naszego salonu nie korzysta. Płacimy (my, nie za całość mieszkania)- 750 miesięcznie w to wliczone wszystkie rachunki. Za tą kwotę oglądaliśmy studiaflat, ale... chyba większość wie, jak wyglada takie studio- często brodzik czy kibel stoi w tym samym miejscu co łóżko i żyć w takich warunkach, byleby tylko samemu też nie bardzo ma sens- jak mu TŻ mówi- sr...ać, spac i jeść w jednym miejscu.

Co do ogłoszeń- jest mnóstwo, że studio, że 1 bed za 600-800 funtów. Najczęściej do tego dochodzi mnóstwo opłat albo jest to dla 1 osoby oferta. Nie ukrywajmy- mieszkania są bardzo drogie i trzeba długo szukać, by znaleźć atrakcyjne cenowo i wygladowo.

O właśnie mi się przypomniało- widziałam ogłoszenie- pokój świetny, lokalizacja itd. z obcokrajowcami (anglicy i ktoś jeszcze), cena 150 tygodniowo plus UWAGA 100 funtów miesięcznie od osoby- na chleb, jajka, kawę, mleko i cukier. Za 200 funtów takie rzeczy to starczą na co najmniej pół roku.
girl_from_london jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 18:01   #439
sylwiakaa
Zadomowienie

haha ale glupota. a jak ktos nie je chleba, jajek i nie slodzi?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 19:20   #440
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

U mnie to by zeszlo mleko I kawa hahaha. :p reszty nie uzywam, a chleb jak mam czas sama robie

czekanie...
Stary 2014-08-26, 19:53   #441
MonnieB
Zakorzenienie

A jak u mnie zrzuty były na środki czystości I papier tylko velvet bo najlepszy po co tanszy brac :p wiec wychodziło po 14 funtow miesięcznie na srodki czystości od osoby, 10 osób w domu :p
Stary 2014-08-26, 20:00   #442
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

my srodkami czystosci sie dzielimy z naszej lazienki korzystamy my i jedna para obok na zmiane kupujemy bleach czy cif do czyszczenia lazienki. na zmiane kupujemy mydlo/papier/zapach. a wychodzi nas to moze z 10f na miesiac. wiec nie ma tragedii i odkad mamy lazienks tylko dla nas i dla tej pary to zawszs jest posprzatane i pachnaco

czekanie...
Stary 2014-08-26, 21:35   #443
sylwiakaa
Zadomowienie

my mamy łazienkę na 6 osób teraz ale nikomu się nie chce sprzątać, są osoby co wychodzą spod prysznica w japonkach i tak se idą i moczą za sobą ścieżke. ale jedni już się wynoszą za jakiś tydzień.

Stary 2014-08-26, 23:12   #444
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość
my mamy łazienkę na 6 osób teraz ale nikomu się nie chce sprzątać, są osoby co wychodzą spod prysznica w japonkach i tak se idą i moczą za sobą ścieżke. ale jedni już się wynoszą za jakiś tydzień.

Wiadomo choc kto jest sprawdza, jakby kogos ten ktos zabil to slady krwi doniosl by do domu.
Na pierszym pokoju mielismy srodki czystosci wliczone w cene.
Na 2 pokoju dawalismy 5£ od pokoju i zawsze wlasciciele jezdzili w sobote i kupowali, mieli jako jedyni auto, wiec nie bylo problemu, zeby sie z nimi zabrac na zakupy, kupic sobie proszek, napoje, nie jednokrotnie kupowali o co sie prosilo i pozniej sie rozliczalismy z pragonem. Do tej pory mamy z nimi swietny kontakt, nawet pomogli nam z przeprowadzka, z wczesniejszego pokoju do nich a pozniej do nas na mieszkanie. Swieta wielkanocne spedzalismy wszyscy razem, wlasciciela robila sniadanie, obiad swiateczny. Ten pokoj wspominam dobrze ale ten pierwszy o matko, zagrzybilo nam rzeczy w szafach, ubrania cale, cala sciana grzyba, a jak Tz ogladal wszystko bylo pomalowane, pachnace.

Na east ham, Tz mieszkal zanim nie przylecialam, jego pierwszy pokoj i powiedzial, ze na bank nigdy tam mieszkac nie bedziemy, bo balby sie, zebym wracala sama wieczorem czy wychodzila rano. Ciekawa dzielnica to nie jest, dwa razy tam bylam i nie spodobalo mi sie tam, jednak jakby byla potrzeba zamieszkania tam na okres przejsciowy jakos bym to przegryzla.
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 00:41   #445
sylwiakaa
Zadomowienie

Syl ja kocham Twoje mieszkanie, a jeszcze bardziej jakby bylo w tej srodkowej czesci... taki widok ach <3

Stary 2014-08-27, 01:58   #446
201605051021
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez girl_from_london Pokaż wiadomość
Jak Wam minął bank holiday? Ja miałam aż 4 dni wolnego
Same here! Akuat mam troche spokojniejszy okres w pracy, wiec w piatek powiedzialam, ze popracje z domu, czyli de facto mialam wolne, bo nic na mnie nie czekalo i poniedzialek byl pierwszym dniem od nie pamietam kiedy, ze nawet nie nalozylam grama makijazu, a najdalej wychodzilam do sklepu na rogu
201605051021 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 12:07   #447
patrycja_dr
Przyczajenie

Smile Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III

Cześć dziewczyny! Nazywam się Patrycja i w Londynie mieszkam od soboty, czyli dopiero kilka dni Jestem au pair i mieszkam w Woodberry. Jak na to kilka dni wszystko jest ok. Rodzinka spoko, mamy piękne mieszanie z widokiem na cały londyn. Jedyne czego mi brakuje to znajomych, póki co jestem tutaj całkiem sama.

Mam do was kilka pytań, ale żeby nie namieszać będe je zadawała zdawkowo.

Czytałam coś o bezpłatnych kursach angielskiego dla polaków. Ktoś coś wie może? W internecie można znaleźć o nich informacje, ale nie zbyt dużo opinii więc jestem ciekawa waszych.

Pozdrawiam )
patrycja_dr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 14:13   #448
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

troche pozno sie wtracam w ta dyskusje ale tez chcialabym powiedziec pare slow. Mieszkam w Londynie od marca, z mezem, oboje pracujemy ( on zarabia sporo, ja troche ponad minimum wage okolo 30-40godz tyg)
Mieszkamy w swoim jednopokojowym mieszkaniu w Kensington/Chelsea, co weekend wychodzimy ze znajomymi, conajmniej raz czy 2 w tyg jemy na miescie albo zamawiamy do domu. Oboje mamy po 20pare lat i korzystamy z tego wieku jak mozemy. Nie wiem czy "godne" zycie jest wlasciwym slowem w tej dyskusji ale ja ciesze sie, ze mam takie zycie jakie mam. I mimo, ze czesto musze wstawac do pracy o 4.30am to tez nie narzekam nawet w niedziele rano.
I tak, wiem, ze gdybym byla sama nie zylabybym tak jak zyje. Sama zaczelam w Berlinie jako au pair gdzie zarabialam 300 euro na miesiac. Osobiscie uwielbiam zycie w duzym miescie i nie wyobrazam sobie przeprowadzki poza. Wiec wniosek jest taki, ze gdybym byla sama przerowadzialabym sie do innego duzego miasta a nie mieszkalabym w najdrozszym na swiecie. -

Niewiem tez w jakim wieku jestescie ale to tez jest istotne. Bo gdy mamy 19-20iles lat to jasne, bedzie nam sie podobac mieszkanie z wspolokatorami, chodzenie na zakupy itd ale gdy juz nam stuknie 30 mamy inne poglady, chcielibysmy miec wlasny dom, samochod i pieniadze na godne wychowanie dzieci. I owszem mozna zarabiac 6,31/hr ale jak dlugo? Bo majac 40 lat nie sadze, zeby nas to zadawalalo

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 16:10   #449
MonnieB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka0401 Pokaż wiadomość
troche pozno sie wtracam w ta dyskusje ale tez chcialabym powiedziec pare slow. Mieszkam w Londynie od marca, z mezem, oboje pracujemy ( on zarabia sporo, ja troche ponad minimum wage okolo 30-40godz tyg)
Mieszkamy w swoim jednopokojowym mieszkaniu w Kensington/Chelsea, co weekend wychodzimy ze znajomymi, conajmniej raz czy 2 w tyg jemy na miescie albo zamawiamy do domu. Oboje mamy po 20pare lat i korzystamy z tego wieku jak mozemy. Nie wiem czy "godne" zycie jest wlasciwym slowem w tej dyskusji ale ja ciesze sie, ze mam takie zycie jakie mam. I mimo, ze czesto musze wstawac do pracy o 4.30am to tez nie narzekam nawet w niedziele rano.
I tak, wiem, ze gdybym byla sama nie zylabybym tak jak zyje. Sama zaczelam w Berlinie jako au pair gdzie zarabialam 300 euro na miesiac. Osobiscie uwielbiam zycie w duzym miescie i nie wyobrazam sobie przeprowadzki poza. Wiec wniosek jest taki, ze gdybym byla sama przerowadzialabym sie do innego duzego miasta a nie mieszkalabym w najdrozszym na swiecie. -

Niewiem tez w jakim wieku jestescie ale to tez jest istotne. Bo gdy mamy 19-20iles lat to jasne, bedzie nam sie podobac mieszkanie z wspolokatorami, chodzenie na zakupy itd ale gdy juz nam stuknie 30 mamy inne poglady, chcielibysmy miec wlasny dom, samochod i pieniadze na godne wychowanie dzieci. I owszem mozna zarabiac 6,31/hr ale jak dlugo? Bo majac 40 lat nie sadze, zeby nas to zadawalalo
I tu sie z Tobą zgodzę w 100%. Mi 5 lat temu nie przeszkadzał box room, później mieszkanie w 12 osób, żeby było tanio I tyle. Dopiero z czasem chcialam żyć jakoś lepiej I zaczęłam myśleć o lepszych pieniądzach. Najważniejsze to nie stać w miejscu, tylko coś robić, uczyć sie, nawet samemu, zdobywać doświadczenie. Ja I koleżanka otwieramy mała firmę na początku października, nie oczekuję kokosów ale chcialabym żeby coś z tego było.
Stary 2014-08-27, 17:03   #450
enn_
Zakorzenienie

Monnie, trzymam kciuki

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości