|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXVII
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Konto usunięte
|
Oczywiście, że się da. Wystarczy wpisać bez spacji: [COLOR = Silver] treść [/CO LOR] ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
Oj tak... Samochody takie nie do jazdy, łuki takie ostre, hamulce takie niedziałające, zdawalność taka najniższa w Polsce... ![]() Nikt Ci nie kazał zdawać w Pile, trzeba było sobie wybrać egzamin w innym mieście. Ode mnie też jeżdżą do pipidówek, żeby ronda nie było, ani tramwaje nie jeździły. A potem dziwne, że ktoś tylko po wsi umie jeździć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Konto usunięte
|
bzdura
kurs z nikogo dobrego kierowcy nie zrobi. Ja zdawałam 6 razy, przy czym raz oblałam przez niesprawny ręczny (złożyłam "reklamację" i nie musiałam przez to płacic za powtórkę egzaminu - jakbym sie nie odwołała to pewnie d.pa) a raz dlatego, że na wstępie egzaminator zrypał mnie jak psa - za cicho powiedziałam mu "dzien dobry" - nie jestem zbyt skora do ulegania emocjom, ale facet ewidentnie sie na mnie wyładował i aż sie poryczałam. Mój brat z kolei miał trzykrotnie taką sytuacje, że zapisywał sie na egzim - dostawał kartke z datą i godziną, po czym przychodził i okazywało sie, że zapisany jest na zuepłnie inną godzinę - za pierwszym razem zapłacił za kolejny egzamin, kiedy następnym razem zdarzyło sie to samo - zainterweniował mój ojciec, bo brat mało asertywny jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy można tak uogólniać..ja zdawałam kilka razy więcej niż wymienione przez Ciebie 3
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja 4 lata temu zdałam za 5 razem. Za pierwszym razem na łuku dotknęłam słupka i było po ptokach. Za każdym kolejnym razem bardzo się stresowałam, jak wsiadałam za kierownicę to aż mi nogi drgały ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na kursie jeździłam kilkoma samochodami, po zdaniu też zaliczyłam kilak różnych aut i z żadnym nie miałam problemów. Mój były zdawał 8 razy i kilak razy oblał przez głupotę i sam sie do tego otwarcie rpzyznawał, a kilka razy też twierdził, że miał problem z autem. Niestety musiałam zdawać w Pile, bo z mojej miejscowości tylko tam OSK jeździły. No chyba, że miałabym dojeżdżać 70 km na kurs do szkoły do innego miasta. Nie jestem 18-latką z sianem w głowie, która cudem zdała prawko, a teraz jeździ tylko do sklepu po bułki, bo dalej się boi. Zaliczyłam już kilka wypraw do wiekszych miast, 400km trasę i nie mam problemu z tym, zeby wsiąść i jechać, choc wiadomo, że teraz dopiero tak naprawdę uczę się jeździć. Ale tak bardzo zazdroszczę tym, którzy po 30 godz. kursu i zdaniu prawka od razu stali sie mistrzami kierownicy, którzy bez mrugniecia okiem z marszu objechaliby cała Europę, bo przecież po tyyylu godzinach kursu jest sie królem szos ![]() Szczerze to nie wiem jak jest teraz, ja sprawdzałam zdawalność kilka miesięcy temu, teraz już mnie jakoś ten temat nie dotyczy ![]() Edytowane przez emmmm Czas edycji: 2014-08-07 o 17:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
wordy mordy, hehe. Ja kurs mam już za sobą, w poniedziałek mam wewnętrzny i jadę zapisywać się na teoretyczny. Kiepsko mi wychodzą testy, zdaję raz na jakiś czas (z materiałów, które dostałam do domu). Któraś z Was ma deprechę, że nie zdała teorii (wybacz, nie pamiętam nicku) http://www.zdamyto.com/ zobacz sobie to, na kilka dni chyba jest za darmo, później trzeba wykupić, polecił to instruktor mojemu tacie i zdał bez problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
-ist
|
99% moich postów piszę z telefonu, wszystko się da, wystarczy tylko szanować inne forumowiczki i zasadę, że offtop na szaro. Napisanie color=silver i /color w nawiasach kwadratowych to ZEROWY wysiłek i ogromna wygoda
![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Oj, przepraszam Dżami, nie odświeżyłam forum zanim napisałam swój post i nie widziałam Twojego Edytowane przez kustraczek Czas edycji: 2014-08-07 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie patrzę na nikogo z politowaniem, a już na pewno nie na Ciebie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2014-08-07 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze odnośnie bycia pewnym kierowcą - ja po zdaniu czułam się pewnie, lubię jeździć, zawsze lubiłam. 3 miesiące po odebraniu prawka w korku wepchnęłam się pod tira, bo nie wzięłam pod uwagę, że kierowca w kabinie inne pole widzenia ma i mnie nie zauwazy - w ten sposób skasowałam prawie cały lewy bok samochodu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie w Łodzi też ronda, tiry, ruch i parszywe lewoskręty, a się też dało. I podobno zdawałam w tym gorszym wordzie, tym o "niskiej zdawalności" ![]() ![]() ![]() ![]() A jak do mojego męża (wtedy kolegi ![]() -No i co, no i co, no i co? ZDAŁEŚ?! -No tak, a co? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Rozeznanie
|
Ja nie widzę różnicy. Wydaje mi się nawet, że Hania filmy na kanał Avonu kręci swoim sprzętem u siebie w domu, tak samo Karolina. A pozostałe dziewczyny dostały sprzęt od Avonu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Wtajemniczenie
|
Jest, jest, ale jeśli mogę zasugerować - ja wolę sprawdzać na Allegro z odbiorem osobistym, w wielu miejscach jest dużo taniej. Zależy mi właśnie na tych rosyjskich i innych naturalnych, a z tymi jest problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Czekoladożerca
|
To teraz w każdym mieście takie kiepskie Wordy są, ciekawe który to ten najgorszy.
Ja prawko zdałam chwilę po 18nastce i teoria i praktyka przy pierwszym podejściu. Stres był ostry, bo jak robiłam łuk to noga na sprzęgle tak mi się trzęsła, że myślałam, że auto zaraz zgaśnie. Koleś był mega nieprzyjemny, ciągle jakieś uwagi miał, więc po 10minutach byłam pewna, że nie zdam. I wtedy stres odpuścił, od razu mi się lepiej jechało. A na koniec dostałam karteczkę o pozytywnie zaliczonym egzaminie. I wystarczyły mi same jazdy z kursu, żeby się nauczyć, więc można! Teraz mija mi 6 lat jak mam prawko i ani jednego wypadku. Mandaty to tylko za prędkość i tylko 3. A dużo jeżdżę, nie tylko po mojej wsi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się, że po 30 godz nikt nie jest mistrzem kierownicy, ale też jedni mają predyspozycje a drudzy nie. Na egzaminie robi dużo sam stres.
Odniosłam się do bzdur w stylu majstrowanie przy hamulcu i zbieżności kół... Acha i zauwazyłm prawidłowość, najgorzej jeżdzą ludzie z małych miejscowości, gdzie łatwo zdać egzamin, a później nie potrafią sobie radzić w prawdziwym ruchu, za to uważają się za mistrzów kierownicy. Edytowane przez Yoooko Czas edycji: 2014-08-07 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale następnego dnia nadrobiłam z wynikiem pozytywnym ![]() Jasne, że można się nauczyć, żeby zdać egzamin, ale nauka prawdziwej jazdy zaczyna się bez eLki. Zrobiłam prawo jazdy w niecałe 2 miesiące bez dokupowania jazd, a i tak jak wsiadłam do auta sama to mało nie umarłam. A co do niby zdezelowanych samochodów. Ja też na początku zrzucałam winę na nierozgrzany samochód który stał całą noc na mrozie i może to też odrobinę przyczyniło, ale tak naprawdę nie zdałam przez nerwy i to, że nie wyczułam samochodu. Każdy chodzi trochę inaczej, moim zdaniem powinni pozwolić samemu podjechać do łuku, żeby wyczuć jak chodzą pedały. Ale prawda jest taka, że jak się nie zda to najłatwiej zrzucić winę na auto. Jeżdżę dość dużo i podobno całkiem dobrze jak na niecały rok posiadania prawka, ale do Warszawy to bym się w życiu nie wypuściła ![]()
Nie wiem jak Ty, ale ja często myślę o świecie, który dawno przestał istnieć. Tęsknię za ludźmi, do których było jakoś bliżej, prawdziwie i spontanicznie... Gutek Edytowane przez cooone Czas edycji: 2014-08-07 o 18:38 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Ja zdałam za drugim razem, ale za dobrego kierowce się nie uważam. Czasem jeżdżę jak baba
![]() Mój pierwszy egzamin był koszmarny, najpierw czekałam w upale na placu na swoją kolej ze 3 godziny, potem mając już mroczki przed oczami usiadłam za kółkiem tak zestresowana i wykończona że chciałam od razu się poddać, wpadłam w panikę nie wiedząc jak ustawić elektryczne lusterka ![]() ![]() A, przypomniała mi się historia mojego eks ![]() ![]() ![]()
#446 | |
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Czekoladożerca
|
Cytat:
Najbardziej nie lubię jak mi ktoś siedzi na miejscu pasażera i mówi jak mam jechać :[ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do ludzi z małych miejscowości moim zdaniem uważam, że jeżdżą oni ostrożniej zwłaszcza jak jadą do duzego miasta. Przez moje miasto przelatuje multum kierowców jadących nad morze. Kiedys po drodze były 4 wypadki i stłuczki, wszystkie z poznańską rejestracją (bez urazy dla dziewczyn z Poznania ![]() Dla mnie cały czas dalej tak samo fascynujace jest to, że jak to - wsiadam do samochodu, coś przekręcę, coś nacisne - i ta wielka kupa blachy jedzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Life is a drink ...
|
Cytat:
Kanały istnieją i mają się bardzo dobrze. Przekopiowałam liste z poprzedniego wątku i widocznie tam były niektóre błędne adresy co tutaj ukazuje, że nie ma tych kanałów. Problem mógł wyniknąć też z tego, że ja kopiowałam zawartość posta a nie z 'cytowania' (a nie mogłam tego zrobić bo był zamknięty już temat). Będę miała chwile czasu to zrobie edycję.
![]() |
#450 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój dobry kolega nie zdał, bo nie potrafił pokazać świateł przeciwmgielnych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak jadę z mamą to ona siedząc na miejscu pasażera wciska pedały ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.