![]() |
#421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Monsieur...
A propos mieszkania - to opowiem Wam jeszcze coś, super materiał do drwiny, obiecuję, powinno wystarczyć na całą stronę postów.
Uwaga. Jego paryskie mieszkanie jest jego ukochanym miejscem. Takim wlasnym światem przez spore W. Decyzja o wynajmie to duża rewolucja. Nie robi tego z przyczyn finansowych. Ma dość życia na dwa domy, nie chodzi tu o samo podróżowanie, ale o stan psychiczny. (Tej subtelności też niektórzy mogą się uczepic, zapraszam, w watku już pojawiły się prychiatryczne zagadnienia ![]() Długo do tej decyzji dojrzewal. Żeby wpuścić obcych ludzi do tego miejsca. Nie chce sprzedawać, bo to jego ulubiona okolica. Znajomi sąsiedzi i nawet... No właśnie. Mieszka na piętrze. Na parterze jest sklepik, taki corner shop, typu Żabka. I on ma taki układ ze sprzedawcą, z którym się kumpluje, że spuszcza na dół koszyczek na sznurku, zagaduje przechodnia, by zawołał sprzedawcę, a ten wkłada mu towar do koszyczka. W koszyczku czeka karta kredytowa, a pin P. krzyczy sprzedawcy przez okno. Skandal, co? Szaleniec! Nieodpowiedzialny! ![]() Ale działa. A życie zyskuje urok ![]() To była historia na pozarcie. Już nie mogę się doczekać, co z tego niektórzy ulepia, bo to chyba mocniejsze niż bieganie po trawie. :-D Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#422 | |
Konto usunięte
|
no właśnie. do pewnego momentu było fajnie, ale to zaklinanie rzeczywistości i obrona monsieura i swojej nieomylności niczym murów częstochowy robi się nudne.
także ja się wypisuje. ![]() i wcale się nie zdziwię jak się autorka złamie - żeby się przekonać czy w innych sferach monsieur również tak wprawnie posługuje się językiem ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
serio 40-letni facet może wciskać takie banały? Taka sztampa, że aż zęby bolą. Poza tym chyba Cię naprawdę wyobraźnia ponosi bo jeszcze na początku wątku monsieur był wolnym duchem nie mogącym usiedziec w jednym miejscu, a teraz psychicznie nie wytrzymuje tego życia. miał równiez kolegów i znajomych, potem okazało się, że Ty jestes jedyną osobą jaką zna itd. jak dla mnie to ta historia się kupy i dupy nie trzyma. a jesli jest prawdziwa, to jest tak banalna, że aż żałośnie smieszna. Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-09-26 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Rozeznanie
|
No i nabajerowal, nawet nie poru**ał
![]() Nie masz pojęcia, co przeżyłam, a czego nie. Twoje słowa są paradoksalnie wielkim komplementem dla mnie, bo dużo mnie kosztowało, żeby nie utracić wiary w ludzi, domniemania dobrych intencji i zaufania. Codziennie nad tym pracuję. Żeby nie zauważać buraków, chamstwa, żeby nie słyszeć narzekania i marudzenia. Bo z dołka życiowego wyciągnela mnie świadomość, że to, jakie mamy podejście do świata, zależy od nas samych. Stare jak świat prawo karmy. Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
![]() |
![]() |
#424 |
Konto usunięte
|
No spoko, ale jak ten koszyczek, żabka i mieszkanie mają się do Waszej relacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
lise-kotta
|
no wlaśnie magiczne (jako cały koncept - do wyguglania), a nie tylko (choć też) życzeniowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ciężko mu się było rozstać z Tobą, bo... nie wykorzystaliście wszystkich możliwości wspólnego spędzania czasu jakie istnieją w przypadku dwójki dorosłych ludzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#428 |
Konto usunięte
|
No to akurat jest pikuś, znam wiele osób, które nie wynajmują swojego ukochanego mieszkania, choć w nim nie mieszkają. Niepotrzebne rozdrabnianie dyskusji moim zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A bycie wolnym duchem oznacza coś więcej, wierz mi. Dom, jako naszą oś wszechświata, dobrze mieć jeden. Ale tak, to tylko opinia ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
Keep movin! Edytowane przez Salalina Czas edycji: 2014-09-26 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek życzę Ci autorko abyś spotkała tego swojego jedynego co i po trawie będzie boso biegał, i praca mu będzie szła, i nie będzie go gnało w daleki świat. I, co najważniejsze, nie będzie Cię kantował. Bez żadnej złośliwości tego Ci właśnie życzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() |
#432 |
lokalna gwiazda
|
[QUOTE=stupid-girl;48300788]
takie to słodkie, że az do porzygu. serio 40-letni facet może wciskać takie banały? Taka sztampa, że aż zęby bolą. jak dla mnie to ta historia się kupy i dupy nie trzyma. a jesli jest prawdziwa, to jest tak banalna, że aż żałośnie smieszna.[/QUOTE Mnie to zawsze rozwala, jak to inni wiedzą wszystko lepiej, a dodatkowo jeśli nie doświadczyli czegoś na własnej skórze, to znaczy, że to coś nie istnieje. Mnie też "zbajerował" 40-to latek. Otoczenie uznało mnie za poszkodowaną psychicznie, rodzina stawała na głowie, żeby przemówić mi do rozumu. Bo przecież facet w takim wieku to może tylko wykorzystać naiwniaczkę ![]() Abstrahując od motywów, którymi kierował się Monjeur, nie dziwię się, że autorka uległa jego urokowi. Może sama bym uległa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Wtajemniczenie
|
normalnie w innych wątkach jest zwykle motyw "zależy mi na nim, dziewczyny spójrzcie trzeźwym okiem czy ta znajomość może mieć przyszłość" czy coś w ten deseń.
Tutaj tak czytam i straciłam już wątek ![]() Bo tak Salalina związku w sumie nie chce- pisała wielokrotnie że wie jaki mesje jest, wie że się nie zmieni czyt. będzie podróżować po świecie i ona to rozumie, akceptuje i ceni ludzi z własnym światem. I zdaje sobie sprawę że z takim człowiekiem marne szanse na "normalny związek"-tutaj czytaj- codzienność, zwykłe życie zamiast sporadycznych spotkań i uniesień rodem z H. Samej przyjaźni(czyt. po prostu fajna,wartościowa znajomość) chyba też nie chce bo był motyw z buziaczkami i macankami ![]() Sam seks bez zobowiązań- też tu nie pasuje bo jak wspomniał o byłej i ich poradzeniu sobie z bliskością/pocałunkami to dała mesje do zrozumienia że nic z tego. Czyli właściwie o co chodzi? ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- [QUOTE=I am Rock;48301073] Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- [QUOTE=I am Rock;48301073] Cytat:
![]() ![]() A teraz pomyśl, że uleglabys tym wszystkim wrozkom... ![]() Dobre rady są fajne, ale pod warunkiem, że osoba ich udzielajaca bierze pod uwagę konkretne okoliczności, a nie jedzie schematem. Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#435 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No jestem powierzchowna, bo w bieganiu boso po łące nie widzę nic głębokiego ![]() Edytowane przez 201607111042 Czas edycji: 2014-09-26 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak już wspomniałam - mamy takie interpretacje, jakie narzędzia. Nie chciałabym postrzegać świata, tak jak Ty. Wydaje mi się smutny. Otwórz się na innych i zaufaj czasem ludziom. Jak się sparzysz, to i tak przeżyjesz. A jak się nie sparzysz, to dostaniesz w zamian worek fajnej energii i może jakąś niezwykłą historię do przeżywania...? Uśmiechy ślę. Serdeczne! Ps. Ja się zaufania do ludzi uczyłam od osób, które mi zaufaly. Moja poprzednia szefowa po 15 min rozmowy kwalifikacyjnej zaproponowala mi swoje mieszkanie podczas jej kilkumiesiecznej nieobecności. Bylam oszolomiona tym zaufaniem, az ją zapytalam, skąd to się bierze. Powiedziała, że w młodości zwiedzila Europę dzięki temu, że ludzie jej ufali i oferowali gościnę. Z czasem godne zaufania osoby wyczuwala na kilometr. A odsetek pomyłek nie był w ogóle wart przejmowania się. Kiedyś wybralam się do obcego faceta na noc. A propos - było to w Paryżu... ![]() ![]() ![]() Później, gdy wracalismy taksówką do niego, a ja się zachwycalam jak dziecko Paryżem nocą, poprosił taksówkarza, by obwiozl nas po mieście dodatkowo. A, no i gdy wychodził do pracy zostawil mi klucze do mieszkania, hasla do bramy, do wifi, bez żadnego problemu. A teraz najlepsze - ani przez moment mnie nie podrywal, miał narzeczona, której zdjęcie wisialo na ścianie. Niesamowity czas, niezapomniane urodziny. Mam masę takich historii. I zawsze zaczynało się od zaufania ludziom. ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
Keep movin! Edytowane przez Salalina Czas edycji: 2014-09-26 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, nie probujcie przekonywac autorki do czegokolwiek. To bez sensu. Kazdy musi wdepnac na swoje grabie. ![]() Bo ja stawiam na ciag dalszy tej historii. Niestety! Widac, ze Monsieur sprytnie nie spalil wszystkich mostow za soba. Mezczyzna, ktory jest uczciwy nie kladzie nikomu reki na udzie na pozegnanie ani nie pisze po rozstaniu SMSow o calowaniu... Sadze, ze wykorzysta jeszcze raz nastroj slodkiego bolu i rozkosznego cierpienia po rozstaniu ![]()
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
musi dużo zielska palić w tym mieszkaniu :d
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
Jeśli dobrze pamiętam, to poznaniem Ciebie też był zaskoczony. BTW ta była to mógł być pretekst, żeby się S. od niego odczepiła. Skupić na pracy, nie chcę cię skrzywdzić, etc.
Edytowane przez cukier_bialy2 Czas edycji: 2014-09-26 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
lokalna gwiazda
|
A co jest takiego w tym bieganiu po łące, że trzeba się do tego przyczepić? Mnie raz mąż obudził o świcie mówiąc: "Chodź, zobacz jak pięknie słońce wschodzi." I rzeczywiście, kolory były niesamowite.
Patrzyłam i podziwiałam, a mogłam powiedzieć: "Głupi jesteś, daj mi spać". Mam wrażenie, że niektórzy skupiają się tylko na walce o przetrwanie, interesują się tylko przyziemnymi sprawami, bo na całą resztę szkoda energii. Człowiek odstający od szarego społeczeństwa dziwi, irytuje, wywołuje pobłażliwy uśmiech. A najlepiej byłoby, gdyby siedział i narzekał. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Miło się czyta. Takie hmm... ciepłe i puchate
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#445 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Gingerbre, Ale dobra energia z Twojego posta ![]() Odsyłam x 10! ![]() ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
Ja nie widzę nic złego w tym, żeby ufać ludziom. I to nie musi być od razu naiwność.
Poza tym co szkodzi, że Autorka chce zapamiętać tę znajomość jako coś dobrego i pięknego, a Wy na siłę próbujecie udowodnić, że to na pewno był wyrachowany drań i podrywacz. Uważam, że Monsieur zachował się całkiem uczciwie, mógł przeciez w ogóle nie mówić o byłej i zupełnie inaczej to rozegrać. Oczywiście, trzeba obserwować i nie lekceważyć sygnałów, ale bez przesady, taki brak zaufania do ludzi odbiera radość życia. Po prostu trzeba podchodzić do wszystkiego ze zdrowym dystansem. I co szkodzi czasem pobujać w obłokach? ![]() Salalina, wydajesz się być bardzo pozytywną osobą, z Twoich postów przebija dobra energia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o zaufanie, bo chyba dopisałaś, albo mi wcześniej umknęło: ja jestem sceptyczna. Znam bardzo podobną historię, którą opisujesz z Paryżem, ale zakończoną niestety bardzo źle. W ogóle znam masę ludzkich historii, z racji tego, czym się zajmuję po pracy i może to właśnie nastawia mnie sceptycznie. Im więcej widzisz i słyszysz, tym bardziej Ci się granica zaufania przesuwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i jeszcze jedno. Czy prosząc o chłodne spojrzenie chciałaś usłyszeć jedynie opinie zbieżne z Twoimi? Bo niezbyt sympatycznie reagujesz na posty osób, które widzą w Monsieur raczej antybohatera. Nie proś na przyszłość o chłodne spojrzenie, jeśli nie jesteś go w stanie przyjąć... No i na koniec pytanie: przeinwestowałaś? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
aa i ja właśnie mówię z własnego doświadczenia, bo też byłam w związku z o wiele starszym facetem (tzn ja byłam, bo autorka do takiego etapu nigdy by nie doszła, on nie był tym zainteresowany) cóż, tak jak mówiłam, jak facet jest zainteresowany to zabiega o kontakt, a nie sprzedaje bajeczki o zepsutej ładowarce ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2014-09-26 o 21:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Mam taką książkę pt. "Magical Thinking". Kupiłam 8 lat temu i teraz na nią łaskawszym okiem spojrzałam
![]() Ale szkoda, że tak się skończyło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.