Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-18, 19:32   #421
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Lola pisałaś o ubytku słuchu

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-09-18, 19:37   #422
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
pisze o tym co widzialam w dwoch przedszkolach i o czym mowia przedszkolanki
z Kornim chodzi pół roku starszy chłopczyk też Polak, i Korn już ok, a on dalej płacze. Mimo, że od małego ma kontakt z większa ilością ludzi niż Korn.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 19:37   #423
kaska87
Zakorzenienie

dziewczyny czy któraś podaje takie musli maluszkowi? dzisiaj mi w oko w rosku wpadły, ale nie zdążyłam przeczytać co tam jest:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Enerbi...4561,4538,5565

ale mecz oby tak dalej!

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 19:40   #424
Natala84
Zakorzenienie

widzę, że znowu zawrzało
nie zgodzę się że żłobek nie ma żadnych plusów dziecko naprawdę dużo jest się w stanie nauczyć, zarówno samodzielności jak i wierszyków, piosenek. poza tym nasz żłobek np organizuje mikołajki (jest wtedy zabawa dla dzieci i rodziców, przychodzi Mikołaj, są prezenty) dzień babci, dzień mamy podczas którego dzieciaki dają laurki to naprawdę fajne przeżycia, zarówno dla dziecka jak i dla rodzica
poza tym dzieci pożlobkowe z reguły nie mają już żadnych problemów adaptacyjnych w przedszkolu, są bardziej samodzielne i komunikatywne niż te odchowane w domu. nie twierdzę, że to na pewno lepsze niż siedzienie 3 lata w domu z mamą/babcią/opiekunką (choć wg mnie jednak lepsze, ale na pewno to nie tak że nie ma żądnych plusów

Inwersja, a wysyłałaś CV tak w ciemno do firm, nie pod konkretne ogłoszenie? w Łodzi jest wiele fajnych firm tyle że musisz zdawać sobie sprawę, że czasami trzeba zacząć od czegoś poniżej swoich ambicji... żeby potem pójść wyżej. ja np w swojej firmie zaczynałam 8 lat temu od kserowania dokumentów i adresowania kopert - teraz nie narzekam wg mnie w niemal każdym zawodzie jak się wykażesz to masz szanse zajść wyżej a i moje dziecko bez problemu na naszym osiedlu dostało się do żłobka - państwowego i to była wtedy zgłoszona jedynie na 4h dziennie

co do mojego zaprzestania kp - już od jakiegoś czasu zauważyłam średnie zainteresowanie Hani tym tematem Karmiłam ją jedynie wieczorem po butelce już, więc bardziej ssała na wyciszenie się niż z głodu. no i pewnego wieczoru wypiłam piwo z koleżanką a tż bez problemu ją położył spać. więc już wiedziałam, że to dobry moment. trochę mi szkoda tego przytulania się, o którym pisała ja, ale chyba lepiej teraz niż za chwilę walczyć z nią

Motyl, Hania pije 3x210 ml na dobę, z butelki. wieczorem z kaszką. nie umiałabym chyba nakarmić dziecka w nocy bez wyjmowania go z łóżeczka, ale na szczęście Hania w nocy od dawna śpi, więc nigdy jej nie musiałam mleka/wody w nocy dawać

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 19:40   #425
passion80
Zakorzenienie

Kaśka dawaj znać bo nie mam Polsatu. Generalnie to nie lubię siatkówki ale nasi to nasi

Stary 2014-09-18, 19:42   #426
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś podaje takie musli maluszkowi? dzisiaj mi w oko w rosku wpadły, ale nie zdążyłam przeczytać co tam jest:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Enerbi...4561,4538,5565

ale mecz oby tak dalej!
ja daję ze Spilbergera muesli.

Mecz nagrywam TŻ, więc nie oglądam.

Stary 2014-09-18, 19:44   #427
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A wiecie że ja też cały czas myślałam o ortodontycznym. I se myślę ale o co passion chodzi z tym stopniem niepełnosprawności a potem jeszcze inwersja z tą historią o głuchym kolesiu a ja wtf?!
Swoją drogą moj ojciec nie słyszy na jedno ucho, ma tam w środku wszystko wycięte bo jak był mały to miał angine która była źle leczona i mu zaczęła kość w uchu gnić teraz podobno jak mu coś się tam naleje do ucha to może umrzeć nawet, nie potrafi przez to pływać i do wody wchodził zawsze tylko na chwilę do pasa i już, ale ile w tym prawdy że go to może zabić to nie wiem nie sprawdzałam choć nie raz mnie korciło
Lula Ty zbóju
Stary 2014-09-18, 19:47   #428
misia332
Zakorzenienie

idę powiesic pranie i prasować. Może zdąże zanim TZ wróci.

Stary 2014-09-18, 19:53   #429
Natala84
Zakorzenienie

Kaska, a czemu Ty wszystko po Mikim sprzedajesz?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 19:55   #430
kaska87
Zakorzenienie

Passion 1:0 w setach dla nas zajefajnie grają

Natala nie wszystko laktator bo chcę inny, nosidełko-wisiadełko bo mam tulę, ubranek trochę sprzedam (tych chłopięcych ) podgrzewacz bo leżał w sumie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-09-18 o 19:57
Stary 2014-09-18, 20:05   #431
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A wiecie że ja też cały czas myślałam o ortodontycznym. I se myślę ale o co passion chodzi z tym stopniem niepełnosprawności a potem jeszcze inwersja z tą historią o głuchym kolesiu a ja wtf?!
Swoją drogą moj ojciec nie słyszy na jedno ucho, ma tam w środku wszystko wycięte bo jak był mały to miał angine która była źle leczona i mu zaczęła kość w uchu gnić teraz podobno jak mu coś się tam naleje do ucha to może umrzeć nawet, nie potrafi przez to pływać i do wody wchodził zawsze tylko na chwilę do pasa i już, ale ile w tym prawdy że go to może zabić to nie wiem nie sprawdzałam choć nie raz mnie korciło
czyli ie jestem sama hhaha
co do pogrubionego

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
jakie masz nosidło Lolcia ?

OMG, mi też.

Nie no Lola padłam
womara , eco design 2

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-18, 20:08   #432
passion80
Zakorzenienie

Kaśka dzięki

Lola nosidlo nie podpasow a lp? U nas się sprawdziło. Nie je s t to jakieś częste ale coś tam się nosimy.

Stary 2014-09-18, 20:08   #433
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Lola pisałaś o ubytku słuchu

wiem wiem
ale nie zajarzylam
nie bylo mnie na kompie, latalam za Alkiem bo spiacy od poludia a zasnac nie chcial dzisiaj,

teraz spi bidulek ale nie podobalo mu sie zakrapiaie ucha na spiocha i sie rozbudzal i plakal eh
pani w aptece mowi 'prosze sie nie zrazac do zlobka, odhoruje swoje, i pozneij bedzie ok, tak z pol roku, rok..'

Aleksander
Stary 2014-09-18, 20:08   #434
pszczoua
Zakorzenienie

Lola womara za 150 na pewno sprzedaz. Ja szukalam dlugo na allegro i w koncu trafilam za 150zl a to byla okazyjna cena
Stary 2014-09-18, 20:12   #435
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Kaśka dzięki

Lola nosidlo nie podpasow a lp? U nas się sprawdziło. Nie je s t to jakieś częste ale coś tam się nosimy.

podpasowalo
ale stanowczo za pozno kupilam... poza tym moj Alek wazy juz 13 kg, nosil go tz, a ze nie ma kiedy i ciagle z wozkiem lazilam bo musialam targac rzezcy to byl 2-3 razy na spacerze w nosidle

Aleksander
Stary 2014-09-18, 20:14   #436
gorgulek
Zakorzenienie

A właśnie! Papalinka pisała, ze nie wyobraża sobie karmić takiego dużego dziecka piersią. Ja tez tak myslalam kiedyś
Mnie strasznie rozczula jak ide z Miłoszem na wieczorne karmienie. Bierze mnie za rękę, robi papa do Małża i Zuzi i idziemy do sypialni. Jak zamykam drzwi to puszcza mnie i biegnie w stronę łóżka. Ja w tym czasie wlaczam projektor a on się kładzie i czeka na mnie. I jeszcze zawsze zanim złapie piers to mówi :mama: słodkie to strasznie.
Rano z kolei jak się budzi to staje w lozeczku i mnie wola i też zawsze wita mnie tym swoim :mama: jak juz skończy to daje mi buziaka i bije sobie brawo nawet się prosić nie muszę nigdy o tego buziaka, sam z siebie się nachyla i mnie całuje normalnie się rozplywam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 20:16   #437
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Lola womara za 150 na pewno sprzedaz. Ja szukalam dlugo na allegro i w koncu trafilam za 150zl a to byla okazyjna cena
no to musze wystawic za 150
dzieki dziewczyny

Aleksander
Stary 2014-09-18, 20:17   #438
gorgulek
Zakorzenienie

No i u nas są tylko te dwa karmienia piersią. W dzień zupełnie nie prosi, nie domaga się Kiedyś był strasznie marudny w dzień, z godzinę mi chyba płakał wiec dalam mu piers a on złapał ja w żeby i trzymał tylko
Stary 2014-09-18, 20:17   #439
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A właśnie! Papalinka pisała, ze nie wyobraża sobie karmić takiego dużego dziecka piersią. Ja tez tak myslalam kiedyś
Mnie strasznie rozczula jak ide z Miłoszem na wieczorne karmienie. Bierze mnie za rękę, robi papa do Małża i Zuzi i idziemy do sypialni. Jak zamykam drzwi to puszcza mnie i biegnie w stronę łóżka. Ja w tym czasie wlaczam projektor a on się kładzie i czeka na mnie. I jeszcze zawsze zanim złapie piers to mówi :mama: słodkie to strasznie.
Rano z kolei jak się budzi to staje w lozeczku i mnie wola i też zawsze wita mnie tym swoim :mama: jak juz skończy to daje mi buziaka i bije sobie brawo nawet się prosić nie muszę nigdy o tego buziaka, sam z siebie się nachyla i mnie całuje normalnie się rozplywam

Aleksander
Stary 2014-09-18, 20:17   #440
kaska87
Zakorzenienie

słodko może mi z drugim maluszkiem uda się karmić dłużej

Miki mi cos nie chce pić samego mleczka i tylko rano je kaszkę na mm 150ml i wieczorem kaszkę na mm 180ml, codziennie daję mu na drugie śniadanko jogurcik bo mleka nie chce z butli

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-09-18 o 20:18
Stary 2014-09-18, 20:24   #441
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
widzę, że znowu zawrzało
nie zgodzę się że żłobek nie ma żadnych plusów dziecko naprawdę dużo jest się w stanie nauczyć, zarówno samodzielności jak i wierszyków, piosenek. poza tym nasz żłobek np organizuje mikołajki (jest wtedy zabawa dla dzieci i rodziców, przychodzi Mikołaj, są prezenty) dzień babci, dzień mamy podczas którego dzieciaki dają laurki to naprawdę fajne przeżycia, zarówno dla dziecka jak i dla rodzica
poza tym dzieci pożlobkowe z reguły nie mają już żadnych problemów adaptacyjnych w przedszkolu, są bardziej samodzielne i komunikatywne niż te odchowane w domu. nie twierdzę, że to na pewno lepsze niż siedzienie 3 lata w domu z mamą/babcią/opiekunką (choć wg mnie jednak lepsze, ale na pewno to nie tak że nie ma żądnych plusów

Inwersja, a wysyłałaś CV tak w ciemno do firm, nie pod konkretne ogłoszenie? w Łodzi jest wiele fajnych firm tyle że musisz zdawać sobie sprawę, że czasami trzeba zacząć od czegoś poniżej swoich ambicji... żeby potem pójść wyżej. ja np w swojej firmie zaczynałam 8 lat temu od kserowania dokumentów i adresowania kopert - teraz nie narzekam wg mnie w niemal każdym zawodzie jak się wykażesz to masz szanse zajść wyżej a i moje dziecko bez problemu na naszym osiedlu dostało się do żłobka - państwowego i to była wtedy zgłoszona jedynie na 4h dziennie

co do mojego zaprzestania kp - już od jakiegoś czasu zauważyłam średnie zainteresowanie Hani tym tematem Karmiłam ją jedynie wieczorem po butelce już, więc bardziej ssała na wyciszenie się niż z głodu. no i pewnego wieczoru wypiłam piwo z koleżanką a tż bez problemu ją położył spać. więc już wiedziałam, że to dobry moment. trochę mi szkoda tego przytulania się, o którym pisała ja, ale chyba lepiej teraz niż za chwilę walczyć z nią

Motyl, Hania pije 3x210 ml na dobę, z butelki. wieczorem z kaszką. nie umiałabym chyba nakarmić dziecka w nocy bez wyjmowania go z łóżeczka, ale na szczęście Hania w nocy od dawna śpi, więc nigdy jej nie musiałam mleka/wody w nocy dawać
nie, bo zawsze cv w pakiecie z listem
własciwie nie wiedzialam, ze tak mozna i ze nie klikają na to 'delate'
nie znam tutejszych firm
no i druga sprawa, że moje cv to zupełna abstrakcja, studia pedagogika pracy socjalnej i ogólna, a potem bank i słuchawka

gadasz bo infolinia i sprzedaż w banku na słuchawce to jest szczyt moich marzeń, ja jestem jak ten idealny pracownik korpo z filmiku, który dziś dawałam, stuk palców o klawiatury jak szum fal, telefony jak pisk mew i nic więcej mi do szczęścia nie trzeba
a tak poważnie to mogłabym ryzę papieru dziennie kserować niż wciskać kity jakie zaje** sa te kredyty i napierdzielać limity

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
słodko może mi z drugim maluszkiem uda się karmić dłużej

Miki mi cos nie chce pić samego mleczka i tylko rano je kaszkę na mm 150ml i wieczorem kaszkę na mm 180ml, codziennie daję mu na drugie śniadanko jogurcik bo mleka nie chce z butli
a nie z butli? jak Ci zalezy zeby same mm pił to bym spróbowała jakos inaczej podac, z kubeczka, przez rurkę..
mi Miłosz nie zje jogurtu łyżeczką to daje rurką

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-09-18 o 20:22
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 20:27   #442
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

powiem wam hita ukrytej blondynki 2

27 robimy roczek Alka, a ja pracuje od 13 do 19.30
nie zaznaczylam wczesniej ze chce miec wolne, noi caly week zapierniczam

Aleksander
Stary 2014-09-18, 20:28   #443
gorgulek
Zakorzenienie

Kaśka, myślę ze uda się teraz wiesz co z czym się je i powinno być łatwiej

Ja póki co nie odstawiam, niech sobie jeszcze pouzywa zupełnie mi to nie przeszkadza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-18, 20:28   #444
kaska87
Zakorzenienie

Passion 2:0

Gorgulek mam nadzieję, oby drugie jadło zamiast spać przy cycu a Ty Zu też tak długo karmiłaś?

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-09-18 o 20:29
Stary 2014-09-18, 20:30   #445
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
No i u nas są tylko te dwa karmienia piersią. W dzień zupełnie nie prosi, nie domaga się Kiedyś był strasznie marudny w dzień, z godzinę mi chyba płakał wiec dalam mu piers a on złapał ja w żeby i trzymał tylko
Pewnie dlatego to dla Ciebie przyjemnosc, bo na co dzien sie nie domaga.

A syn tej mojej znanej tu znajomej domagał sie co godzinę, szarpał ją za bluzkę bez względu na to co robiła. Jak bylismy, rozmawialismy, jedlismy, to przychodził i szarpał, jak nie reagowała,bo się zagadała to zaczynał wrzeszczeć i płakać. W nocy to samo, co godzina kp, mimo, że miał już 2 lata.
Nie wiem czy pisałam (wiem,ze na zlocie w Krk cos wspominalam), ale w końcu go oduczyła... Mały brzydzi się brudu i smarowała sutki sosem sojowym, więc i kolor i smak dla dziecka ble. W nocy było najgorzej. ponoć generalnie 2 tyg był koszmar, bo wrzeszczał i histerię robił. Niestety u nich nie dało się ograniczyć ilości karmień, czy zastąpić czymś innym, on nie akceptował. Był totalnie uzależniony od cyca.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
powiem wam hita ukrytej blondynki 2

27 robimy roczek Alka, a ja pracuje od 13 do 19.30
nie zaznaczylam wczesniej ze chce miec wolne, noi caly week zapierniczam
uuu, a nie da się zamienić/odkręcić?
ostatecznie możesz wziąć dzien opieki nad dzieckiem, ale czy nie będą źli za to
Stary 2014-09-18, 20:32   #446
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

o wlasnie dostalam smsa bym spojrzala do systemu na grafik i juz mam zmenione ze 27go mam od 14 do 21.30

Aleksander
Stary 2014-09-18, 20:32   #447
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
cudowne uczucie
Stary 2014-09-18, 20:33   #448
kaska87
Zakorzenienie

Lola kurde blaszka- ale ktoś się na pewno zamieni

Stary 2014-09-18, 20:38   #449
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Pewnie dlatego to dla Ciebie przyjemnosc, bo na co dzien sie nie domaga.

A syn tej mojej znanej tu znajomej domagał sie co godzinę, szarpał ją za bluzkę bez względu na to co robiła. Jak bylismy, rozmawialismy, jedlismy, to przychodził i szarpał, jak nie reagowała,bo się zagadała to zaczynał wrzeszczeć i płakać. W nocy to samo, co godzina kp, mimo, że miał już 2 lata.
Nie wiem czy pisałam (wiem,ze na zlocie w Krk cos wspominalam), ale w końcu go oduczyła... Mały brzydzi się brudu i smarowała sutki sosem sojowym, więc i kolor i smak dla dziecka ble. W nocy było najgorzej. ponoć generalnie 2 tyg był koszmar, bo wrzeszczał i histerię robił. Niestety u nich nie dało się ograniczyć ilości karmień, czy zastąpić czymś innym, on nie akceptował. Był totalnie uzależniony od cyca.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

uuu, a nie da się zamienić/odkręcić?
ostatecznie możesz wziąć dzien opieki nad dzieckiem, ale czy nie będą źli za to
juz mi zaczyna to walic

w ostatnia dniowke kierowniczka tak sie mnie czepila ze mialam ochote ubrac sie i wyjsc
widzisz grafik zmieniany co 2 dni, jak im wygodnie, zapchaj dziure ze mnie zrobili
'k. ilu klientom powiedzialas dzisiaj dzie dobry
nie stoj do wejscia tylem
ukladaj bluzki stojac bokiem do wejscia
jaki jest budzet na dzisiaj? (musze znac budzety, jakies wskazniki, codziennie ok6 nowych sum do nauczeia przed wejsciem do sklepu)'
ogole czepialstwo o wszystko..., ironiczne pytania, robieie z ciebie debila,itd
juz nie wspomne o tym ze nie zamowila dla mnie bluzki i spodi w odpowiednim rozmaiarze i musze nosic zamala bluzke dobrze ze jest sweter na to to se zakrywam
kuwa ze ja spadlam tak nisko..............

Aleksander
Stary 2014-09-18, 20:39   #450
MsLullaby
Zakorzenienie

padlam

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości