Czerwcowe Mamusie 2015 :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-13, 08:50   #421
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość

Właśnie ledwo dobiegłam do pracy wymiotowałam a w domu mnie tylko szarpało, ledwo co djechalam autobusem....

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 08:54   #422
cowie
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
a w ross mogę być dopiero jutro..

uroki ciąży

Do jutra brzuch nie ucierpi bez specyfików
Ja też mam BD

Gryzia to może lepiej się nie forsuj, skoro wtedy zaczyna boleć...
Mnie brzuch zaboli tylko czasem.

Witam nową mamusię!

Country to czekamy na wieści!

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Słodka współczuję
Ja dzisiaj też ledwo dojechałam. Jadłaś coś przed wyjściem?

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 09:00   #423
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. Po takich akcjach chyba nie powinnam mieć wątpliwości co do mojej ciąży

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Do jutra brzuch nie ucierpi bez specyfików
Ja też mam BD

Gryzia to może lepiej się nie forsuj, skoro wtedy zaczyna boleć...
Mnie brzuch zaboli tylko czasem.

Witam nową mamusię!

Country to czekamy na wieści!

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Słodka współczuję
Ja dzisiaj też ledwo dojechałam. Jadłaś coś przed wyjściem?

Nie jadłam... Nie mam w zwyczaju jadać śniadań... ale chyba powinnam co?
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 09:04   #424
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

powinnaś
Stary 2014-10-13, 09:25   #425
MalaPikanteria
Zadomowienie

Ale nabazgrałyście

Moja córcia wygadała sie mamie, że będzie miała braciszka albo siostrzyczkę ale mama o nic mnie nie pytała...

Ja mogę wiecznie spać, nic mi nie smakuje i wszystko dziwnie pachnie... No i piersi ważą chyba tonę...

Jakie kremy polecacie?? - tak to prawda, skórę trzeba przygotować od razu a nie jak juz brzuch będzie rósł...

MOJA WYMIANKA
MalaPikanteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 09:26   #426
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaPikanteria Pokaż wiadomość
Ale nabazgrałyście

Moja córcia wygadała sie mamie, że będzie miała braciszka albo siostrzyczkę ale mama o nic mnie nie pytała...

Ja mogę wiecznie spać, nic mi nie smakuje i wszystko dziwnie pachnie... No i piersi ważą chyba tonę...

Jakie kremy polecacie?? - tak to prawda, skórę trzeba przygotować od razu a nie jak juz brzuch będzie rósł...

może myślała, że dziecko sobie tak marzy

kiedy powiecie rodzicom?
Stary 2014-10-13, 09:35   #427
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

No mi jest zdecydowanie lepiej jak się najem
Dzisiaj też jechałam do pracy bez śniadania i było słabo :/

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-10-13, 10:00   #428
yoasiunia
Przyczajenie

Witam,
Gratuluję wszystkim mamusiom i tatusiom też przekażcie gratulację Mam termin na 8.06 to moja pierwsza ciąża, trochę jestem przejęta jak to będzie. Mam termin do lekarza dopiero na czwartek już nie mogę się doczekać

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Jejku już tyle tutaj rozmów, próbuję nadrobić I połapać się
yoasiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 10:07   #429
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Normalnie prowadziłam dość aktywne życie. Normą był spacer do pracy i z pracy, w sumie 12 km w ciągu dnia szybkim tempem. Ale od jakichś 2-3 tygodni przeszłam raczej na siedzący tryb życia. Co do IP to na razie nie będę panikować. Wizytę mam za tydzień we wtorek, w tym tygodniu będę jeździć do pracy autobusem i pewnie się uspokoi trochę mój brzuch.

Słodka mnie po nocy piersi też jakby mniej bolą. Ale to normalne - nie ma co się stresować - raz objawy będą większe, raz mniejsze.

Gabisun piecze jak cholera. Co do tego, kiedy się pojawia, to czytałam, że kilka % kobiet ma ją od samego początku ciąży... Widać jestem wyjątkiem

MałaPikanteria ja na razie tylko zwykłą oliwkę zamierzam używać. A od 2 trymestru mam Mamma mia z ziaji.

Joasiunia witaj ogarniaj, ogarniaj dasz radę

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 10:30   #430
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uważam że smarowanie i d początku jest trochę bezcelowe. Brzuch będzie się powiększa właśnie od 2 trymestru. Czytałam właśnie opinie na KWC o produktach Perfecta z mama i Mamma Mia z Ziaji. I jedna i druga ma dobre opinie.
Mamy pisze ze apogeum rozstępy osiągają pod koniec ciąży. Także ja to na razie olewam. :-D
Szczerze? moim zdaniem to wszystko to są geny. Miałam wieeeeeeeeeeeeeelki brzuch, bo nie dość, że mój nadbagaż, to dziecko 4060 g Przez całą ciążę smarowałam sobie raz od wielkiego dzwonu, dopiero na końcu smarowałam mocniej i rozstępami zsypało mnie 2 tygodnie przed terminem Teraz zjaśniały tak bardzo, że mało co je widać, jakoś mi nie przeszkadzają. Inny przykład. Moja siostra cioteczna jest bardzo szczupła, wysportowana i także ma rozstępy, w koło pępka i na biuście w koło sutków, mały jej zrobił przy karmieniu.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 10:31   #431
MalaPikanteria
Zadomowienie

Cytat:
może myślała, że dziecko sobie tak marzy

kiedy powiecie rodzicom?
Moja mama pewnie dowie się jak będę miała zdjęcia, mama TZ pewnie jakoś kiedyś przypadkiem - brak kontaktu

Najbardziej boję się w pracy powiedzieć

MOJA WYMIANKA
MalaPikanteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 10:32   #432
bianeczkaa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48504227]Normalnie prowadziłam dość aktywne życie. Normą był spacer do pracy i z pracy, w sumie 12 km w ciągu dnia szybkim tempem. Ale od jakichś 2-3 tygodni przeszłam raczej na siedzący tryb życia. Co do IP to na razie nie będę panikować. Wizytę mam za tydzień we wtorek, w tym tygodniu będę jeździć do pracy autobusem i pewnie się uspokoi trochę mój brzuch.

Słodka mnie po nocy piersi też jakby mniej bolą. Ale to normalne - nie ma co się stresować - raz objawy będą większe, raz mniejsze.

Gabisun piecze jak cholera. Co do tego, kiedy się pojawia, to czytałam, że kilka % kobiet ma ją od samego początku ciąży... Widać jestem wyjątkiem

MałaPikanteria ja na razie tylko zwykłą oliwkę zamierzam używać. A od 2 trymestru mam Mamma mia z ziaji.

Joasiunia witaj ogarniaj, ogarniaj dasz radę

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Myślę, że jeśli lubisz sport i go uprawiałaś, to dalej możesz to robić, wiadomo, że może nie na taką skalę, ale to dobrze wpływa na ciążę, no chyba, że się źle czujesz

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 10:36   #433
stina1983
Raczkowanie

Dzień dobry spoźnione

Cieszyłam się, że nie mam żadnych większych dolegliwośći a tutaj od wczoraj rewelacje, nudności, ciągłe odbijanie i tak cały czas, czuję się dzisiaj fatalnie...

Czekam na jednego klienta i uciekam do domku.

Oglądam różne przepisy mam ochotę na jakieś makarony, sałatki, kremowe zupy. Muszę coś dzisiaj upichcić
stina1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 10:43   #434
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Szczerze? moim zdaniem to wszystko to są geny. Miałam wieeeeeeeeeeeeeelki brzuch, bo nie dość, że mój nadbagaż, to dziecko 4060 g Przez całą ciążę smarowałam sobie raz od wielkiego dzwonu, dopiero na końcu smarowałam mocniej i rozstępami zsypało mnie 2 tygodnie przed terminem Teraz zjaśniały tak bardzo, że mało co je widać, jakoś mi nie przeszkadzają. Inny przykład. Moja siostra cioteczna jest bardzo szczupła, wysportowana i także ma rozstępy, w koło pępka i na biuście w koło sutków, mały jej zrobił przy karmieniu.
A nie wiadomo jak by było, gdybyś smarowała całą ciążę regularnie
Wiadomo, że dużo to są geny, ale jednak rozstępy robią się, gdy skóra jest mało elastyczna. Uelastyczniając ją zmniejszamy ryzyko rozstępów

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-10-13, 10:52   #435
poldzik
Zadomowienie

dziendobry wszystkim!

alescie sie naprodukowaly przez niedziele, dopiero skonczylam nadrabiac!

witajcie wszystkie nowe mamusie i gratulacje! i gratuluje tez zareczyn. super dwie nowiny w jednym

ja okresu nie dostalam dzisiaj, to potwierdza ta leciutka druga kreske... no a poza tym czuje sie tak, ze nie mam juz watpliwosci. czuje wszystkie zapachy, szczegolnie proszek do prania! jak tylko przechodze w domu obok pralki pudlo z proszkiem jest obok) to momentalnie czuje ten zapach, a dzisiaj rano przechodzilam obok marketu i poczulam zapach proszku do prania!!! i rzeczywisie, stal niedaleko, ale w zamknietych opakowaniach a ja go i tak wyniuchalam... jak pies gonczy normalnie!
no i jak nagle wstane to mi sie robi slabo i kreci troche w glowie... i czesto mi sie odbija i mam lekkie mdlosci (na szczecie na razie bez wymiotow). biust stukilowy (maz sie cieszy hehe)
dzisiaj sprobuje pocwiczyc powolutku i bez forsowania, zobaczymy co z tego wyjdzie...

ja smaruje/masuje moze nie codziennie, ale jak tylko mi sie przypomni, zeby wyrobic sobie nawyk... brzuch, uda, posladki tak raczej energicznie (przeciwrostepowo i przeciwcellulitowo), piersi delikatniej. olejem kokosowym (na razie wykanczam taki "kosmetyczny" , nie jest 100% ...a potem zaczne tym jadalnym).
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-13, 10:58   #436
Słodkaaa
Zakorzenienie

Heh, nie piszcie tak dużo, bo w pracy jestem to pracować muszę nie?

Załatwiłam wizytę u mojego ginekologa na przyszły poniedziałek na 18:40
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 11:01   #437
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, nie piszcie tak dużo, bo w pracy jestem to pracować muszę nie?

Załatwiłam wizytę u mojego ginekologa na przyszły poniedziałek na 18:40

Super
Się posypią wizyty

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-10-13, 11:01   #438
muszka66
Rozeznanie

cześć dziewczyny. Czytam, że używacie babudream. Ja w 1 ciązy też używałam, zero rozstępów. Teraz te z planuję zakupić. Swoją drogą gdzie one teraz znajdują się w Ross?? W którym miejscu?

mam dziś jakąś taką ciemną wydzielinę. Martwię się ciut, jestem na luteinie i duphastonie. Czy wy też tak macie?
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 11:06   #439
Martka_84
Przyczajenie

Cytat:
Wiadomo, że dużo to są geny, ale jednak rozstępy robią się, gdy skóra jest mało elastyczna. Uelastyczniając ją zmniejszamy ryzyko rozstępów

Ale szybko lecicie. Gratuluje nowym mamusiom. Nawet nie dam rady nadrobic.Podczytuje was w wolnym czasie. Moj roczniak jest wymaga duzo uwagi, juz zastanawiam sie jak to bedzie jak urodzi sie drugi dzidzus . Jeszcze terminu nie zrobilam ale drugi test tez pozytywny wiec nie mam watpliwosci. Zadzwonie do mojej gin w tym tygodniu.

Co do roztepow. Ja w pierwszej ciazy smarowalam sie oliwka codziennie i roztepow nie mialam. Takze mysle ze uelastycznianie skory ma bardzo duzy wplyw.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-13, 11:08   #440
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny. Czytam, że używacie babudream. Ja w 1 ciązy też używałam, zero rozstępów. Teraz te z planuję zakupić. Swoją drogą gdzie one teraz znajdują się w Ross?? W którym miejscu?

mam dziś jakąś taką ciemną wydzielinę. Martwię się ciut, jestem na luteinie i duphastonie. Czy wy też tak macie?

U mnie są i tam gdzie balsamy i obok rzeczy dziecięcych (mleka/kaszek/słoiczków) powstał regał z kosmetykami dla ciężarnych

Ja tak nie mam Ja mam tylko lekko żółtawą wydzielinę.
Może masz jakiegoś krwiaczka czy coś? Bardziej trzeba się martwić wydzieliną z żywą krwią, ale tą też bym skonsultowała

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-10-13, 11:10   #441
poldzik
Zadomowienie

ja jeszcze do gina nie dzwonilam. gadalismy z mezem i zdecydowalismy, ze poczekamy z tydzien jeszcze a potem zadzwonie i sie umowie... teraz i tak jeszcze by bylo za wczesnie na serducho.

a w ogole wlasnie kichnelam i mnie bardzo zaklulo w lewym jajniku zabolalo przadnie. nigdy tak nie mialam
Stary 2014-10-13, 11:20   #442
muszka66
Rozeznanie

Cytat:

Ja tak nie mam Ja mam tylko lekko żółtawą wydzielinę.
Może masz jakiegoś krwiaczka czy coś? Bardziej trzeba się martwić wydzieliną z żywą krwią, ale tą też bym skonsultowała
To mnie pociesza, że to nie żywa krew. Gina mam dopiero 24.10. Może już nie pojawi się...

Kiedy usłyszałyście serduszko?
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 11:22   #443
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
ja jeszcze do gina nie dzwonilam. gadalismy z mezem i zdecydowalismy, ze poczekamy z tydzien jeszcze a potem zadzwonie i sie umowie... teraz i tak jeszcze by bylo za wczesnie na serducho.

a w ogole wlasnie kichnelam i mnie bardzo zaklulo w lewym jajniku zabolalo przadnie. nigdy tak nie mialam

zależy też czy są u was kolejki do gin czy nie

ale się wkurzyłam w hebe. Chciałam kupić sobie szczoteczkę, patrzę promocja to wziełam. Pooglądałam też oliwki, wybrałam z hipp, nie było na nią promocji ale cena wydawała się ok (ok12zł). A przy kasie okazuje się, ze szczoteczka 5 zł droższa, a oliwka 3zł droższa nie wiem kto im nakleja te ceny. I wzięłam tylko oliwkę bo mi się już kłócić nie chciało
Stary 2014-10-13, 11:24   #444
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
dziendobry wszystkim!

alescie sie naprodukowaly przez niedziele, dopiero skonczylam nadrabiac!

witajcie wszystkie nowe mamusie i gratulacje! i gratuluje tez zareczyn. super dwie nowiny w jednym

ja okresu nie dostalam dzisiaj, to potwierdza ta leciutka druga kreske... no a poza tym czuje sie tak, ze nie mam juz watpliwosci. czuje wszystkie zapachy, szczegolnie proszek do prania! jak tylko przechodze w domu obok pralki pudlo z proszkiem jest obok) to momentalnie czuje ten zapach, a dzisiaj rano przechodzilam obok marketu i poczulam zapach proszku do prania!!! i rzeczywisie, stal niedaleko, ale w zamknietych opakowaniach a ja go i tak wyniuchalam... jak pies gonczy normalnie!
no i jak nagle wstane to mi sie robi slabo i kreci troche w glowie... i czesto mi sie odbija i mam lekkie mdlosci (na szczecie na razie bez wymiotow). biust stukilowy (maz sie cieszy hehe)
dzisiaj sprobuje pocwiczyc powolutku i bez forsowania, zobaczymy co z tego wyjdzie...

ja smaruje/masuje moze nie codziennie, ale jak tylko mi sie przypomni, zeby wyrobic sobie nawyk... brzuch, uda, posladki tak raczej energicznie (przeciwrostepowo i przeciwcellulitowo), piersi delikatniej. olejem kokosowym (na razie wykanczam taki "kosmetyczny" , nie jest 100% ...a potem zaczne tym jadalnym).
super a do lekarza najlepiej iść ok. 7 tygodnia żeby serduszko zobaczyć i założyć kartę ciąży od razu ja pierwszą wizytę mam dopiero 20-go

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 11:41   #445
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
To mnie pociesza, że to nie żywa krew. Gina mam dopiero 24.10. Może już nie pojawi się...

Kiedy usłyszałyście serduszko?
Ja poprzednio w 6t1d wg usg. Wg miesiączki to był chyba 6t5d. Teraz idę później, bo to będzie już 7t3d

Cytat:
zależy też czy są u was kolejki do gin czy nie

ale się wkurzyłam w hebe. Chciałam kupić sobie szczoteczkę, patrzę promocja to wziełam. Pooglądałam też oliwki, wybrałam z hipp, nie było na nią promocji ale cena wydawała się ok (ok12zł). A przy kasie okazuje się, ze szczoteczka 5 zł droższa, a oliwka 3zł droższa nie wiem kto im nakleja te ceny. I wzięłam tylko oliwkę bo mi się już kłócić nie chciało

Uwielbiam takie akcje

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-10-13, 11:41   #446
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
dokładnie

super a do lekarza najlepiej iść ok. 7 tygodnia żeby serduszko zobaczyć i założyć kartę ciąży od razu ja pierwszą wizytę mam dopiero 20-go

no wlasnie, moj gin zwykle daje termin wizyty w przeciagu tygodnia takze moge jeszcze poczekac... no i staramy sie za bardzo nie nastawiac, bo jestesmy po przejsciach w pierszej ciazy w 6 tygodniu bylo serducho a w 8 juz nie
Stary 2014-10-13, 11:45   #447
fartuch
Zakorzenienie

ja idę dziś na 19:30 do gina. Oby było serduszko. Trzymajcie kciuki
Stary 2014-10-13, 11:47   #448
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość

Daj znać koniecznie

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-10-13, 11:47   #449
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam

ja jak pójdę na wizytę to wg miesiączki będzie ostatni dzień 7 tygodnia
Stary 2014-10-13, 11:49   #450
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
trzymamy trzymamy daj znac!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości