|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
witajcie!!
dziś mój t.p. noc przespałam, tylko dwa razy do wc chodziłam. Od 2-3 dni jak leże to trudniej mi się oddycha a niby pod koniec ciąży brzuch opada i się lepiej oddycha... u mnie chyba jest na odwrót czy Wy wszystkie miałyscie ktg w 38/39/40tygodniu? ja byłam u lekarza tydzien temu we wtorek i tam badał tetno małej na zadne ktg mnie nie wysyłał do szpitala, kazał tylko patrzec na ruchy już się nakręcam, że powinnam mięc w tym tygodniu ktg, że coś jest nie tak ![]() Mała wczoraj rano sie nie ruszała, ale popoludniu znowu szalała. Pewnie rano spała. ever_92 przybij piątkę!! ehh oby nam się ruszyło PurBlanka trzymam kciuki!! pewnie gdzies o 12 pojdziesz Kochane Mamusie, trzeba przetrwać te ciężkie chwile i dnia na dzień będzie co raz lepiej. Często kobieta przechodzi tzw baby blues. Kolezanka to przechodziła, ale po jakiś czasie samo przeszło. |
|
|
|
|
#422 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
Dzień dobry dziewczyny, u nas ciemno, zimno i tak jakoś brrrr się zrobiło. Szkoda że pogoda tak klapła bo teraz to nie wiem kiedy pierwszy raz wyjdę na spacer.. buuuuu...
Cytat:
Cytat:
PurBlanka nie bój się cc, to naprawdę nic strasznego, u mnie było wesoło na sali, lekarze żartowali, ja się czułam komfortowo i wszystko szybko poszło.. oczywiście trzymam Ja szczerze powiedziawszy siedziałam na sali podpięta pod płyny i czekałam na swoją kolejkę jak na jakąś przejażdżkę na karuzeli, normalnie nie mogłam sie doczekać kiedy przyjdzie kolej na mnie i kiedy TO już się będzie działo i kiedy zobaczę moje dziecko.. Dla mnie to była fascynująca podróż i tak też to pamiętam.
|
|
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Purblanca kciuki. Ja dołka cd... Monic dzisiejszy dzien to tez i moj i 41 tydz sie zaczal. Ehhh ale z drugiej strony teraz skupilam sie na mezu , do tego placzka rozeomocjowana jestem. I jak czytam ze wasze maluszki daja tak popalic to mam dola jeszcze wiekszego. Jak to bedzie. Maja, maz... ![]() Wygadalam sie.
|
|
#425 |
|
Rozeznanie
|
nowa8686
we trójkę mamy na dziś termin, jeszcze kamila2709 i wszystkie dziewczynki Słońce będzie dobrze,nie ma innej możliwości Twój TŻ dostał tabletki, może na nie zareaguje. Dotychczas robił badanie krwi i wyszedł mu podwyższony poziom cukru? Czy jeszcze inne wyniki są złe? |
|
|
|
|
#426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
są
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Monic nie robil. Tylko teraz sie zdecydowal bo mial te objawy. On nie mial podwyzszonego tylko baaaardzo wysoki. Dalej ma.
Lekarka nie daje mu szans bez insuliny no ale. Narazie restrykcyjna dieta... Ehhh...
|
|
#428 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wiadomość od Purblanki po 8 napisała ze jednak cesarke bedzie miała ale jeszcze czeka bo 2 są przed nią.
Takze trzymać za Ksenie kciuki!!!!!)
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Podczytuję Was od dłuższego czasu, do tej pory się nie udzielałam, ale dzisiaj chce się Wam wyżalić tp mam na poniedziałek, i jestem już mega zmęczona tym cudownym stanem. Mam bóle brzucha, krzyża, praktycznie wszystkich stawów, wahania nastrojów a od trzech dni praktycznie nic innego nie robie tylko non stop beczę. Ledwo chodzę, niesamowicie sapię, nocami nie mogę spać, a jak już zasnę to zaraz się budzę na siku. Chwilami jest mi słabo, tracę oddech, bolą mnie chyba wszystkie narządy uciskane przez Maleństwo, że o pęcherzu nie wspomnę, i naprawdę mam już tego samopoczucia powyżej dziurek. Jednocześnie nie mogę się nacieszyć wszystkimi kopniaczkami, rozpychaniami w brzuszku, wierceniem się Maleństwa rozczulam się kiedy tż przykłada do brzuszka ucho i nasłuchuje bicia serduszka, całuje brzuszek i "tańcuje" z nim ostatnie tak wspaniałe chwile tom się wagadała.... A tak poza tym, to serdeczne gratulacje dla świeżo upieczonych mamusiek, duuuużo siły i cierpliwości, a za te brzuchatki, które jeszcze nie urodziły ogromne za szczęśliwe i szybkie rozwiązania!!
|
|
|
#430 |
|
Rozeznanie
|
Veronique witam przyszłą mamusię
niektóre kobitki ostatnie dni ciąży bardzo źle przechodzą, bóle stawów, brzuszka, kości to normalna sprawa już na tym etapie jak Cie bardzo boli to weź apap, nie ma co się męczyć wytrzymaj jeszcze kilka dni spróbuj łapać drzemki w czasie dni chlopczyk czy dziewczynka będzie? nowa8686 nie ma co się tak denerwować na zapas lekarze pewnie przeprowadzą dodatkowe badania, aby zobaczyć jaki to typ cukrzycy, może te tabletki + dieta pomogą, trzeba być dobrej myśli Isgaard |
|
|
|
|
#431 |
|
Wtajemniczenie
|
monic84 niby to wszystko wiem, ale mam wrażenie, że przechodzę depresję przedporodową
)
|
|
|
#432 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
Purblanca: kciukaski!
![]() ever: jeszcze troche... dasz rade! veronique: witaj
|
|
#434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
U nas cud nad wisłą! Spaliśmy w nocy! Normanie, młoda w kołysce! Jejku, jaka jestem happy cała to sobie nawet nie wyobrażacie! Wczoraj mi dali odespać wszyscy, ja tylko karmiłam w dzień i odciągałam mleko, żeby mieli na karmienie i mnie nie budzili w ciągu dnia. W nocy obudziła się o 1:00, potem 3:30 i 7:30 Co się okazało to ona była ciągle głodna! Nie dojadała i w nocy buczała z głodu między karmieniami, albo zasypiała po godzinnym ciągnięciu cyca na 30 min, 40 min, 15 min...... I teraz niech mi ktoś mądry powie - w dzień będę ją karmić kiedy chce i odciągać pokarm do zera dosłownie, żeby było na nocne dokarmianie. Póki co wiele tego nie ściągam (jednorazowo 20, 30 ml) ale jak każde karmienie podsumować to wychodzi mi z tego prawie butelka. Niesety ona to pożera i raz w nocy trzeba ją dopchać mm, żeby dała nam pospać pare godzin i żebym ją mogła w dzień karmić często. Czy w ten sposób ta laktacja w końcu ruszy z kopyta? Chciałabym być w stanie odciągnąć na tyle, żeby był zapas, ale póki co nie mam z czego, bo mały głodomor wszystko zjada...Chciałabym, żeby była tylko na moim mleku, ale niedosypiając i chodząc jak zombi to pewnie za wiele dobrego bym nie robiła. Nowa - strasznie mi przykro z powodu tego co Cię spotkało! Na pocieszenie dodam, że mam dwóch dobrych znajomych z cukrzycą, jeden jak się o niej dowiedział to wylądował w szpitalu z baaaaardzo złymi wynikami, teraz oboje żyją normalnie i wszystko jest w porządku! Będzie dobrze Cytat:
Będzie dobrze!Cytat:
Przede wszystkim jesteś najlepsza mamą dla swojego dziecka jaką może sobie tylko wymarzyć! Wiadomo, żę ciężko, hormony szaleją. U mnie tez nie ma takiego zafascynowania małą jak u TŻta, ale cóż, to my karmimy, nie śpimy po nocach, mamy bolące cycki i tp itd. A nie może ktoś Ci pomóc jeszcze poza TŻtem? Może jakaś koleżanka, która wpadnie zrobić obiad i pranie wstawić? Takie pierdoły niby, a bardzo odciążają uwierz mi! Wyznacz dla męża zadania na każy dzień do zrobienia, żeby Cię odciążył jak najwięcej, wychodz na spacery, idź do sklepu. Niedługo będzie lepiej Jak nie spałam pare nocek z rzędu to karmiłam ze łzami w oczach, bo już ledwo miałam siłę ją trzymać, głowa mi leciała jak dziecko jadło. Ale wszystko minie i będzie lepiej
|
|
|
|
|
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny! Naprawdę mnie podbudowalyscie! Agatkia, ja sobie nie wyobrażam co musiałaś przejść ze swoim synkiem. U nas raz był ból brzucha i takiego histerycznego płaczu nigdy nie słyszałam, a u Ciebie pięć miesięcy kolek. Ale pociesza mnie twój przykład bardzo, ze mozna i ze w koncu ruszy
![]() Gargantuiczna, z wychodzeniem jest problem, bo sie TŻ boi zostać z córka sam. W ciągu trzech tygodni bylam sama na dworze trzy!!! razy i to nie dłużej niz 15 min. Musze nad tym popracować. Coffee, chyba na pokarm to jest jedna rada. Przystawiac maksymalnie często po pół godziny na jeden cycek. Ja mialam tak, ze przerwy były maks. 3 godziny całą dobę przez 5 dni. Srednio wychodziło, ze przerwa była 1,5 godz., a karmienie ok. 40 min. Do tego duzo, naprawdę duzo wody ok. 3 litrów i powinno ruszyć. Mi tak doradziła babka z poradni i sie udało. Teraz mleko sie młodej z buzi wylewa. A i jeszcze spróbuj odciągac pokarm jak karmisz. Trudne, ale u mnie tez sie sprawdza. Z jednego cycka w trakcie karmienie lekką ręką wyciagam 120-130 ml, a tak to maks. 50. Pozdrawiam. K86
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczynki za dobre słowa. Tylko to sie tak wszystko zlozylo, czekamy na Maje, hormony to wyobrazcie sobie jeszcze/taka wiadomsc. Placz na zawolanie.
trzeba sie ogarnac bo czeka nas cud narodzin naszego dziecka.Veronique witaj. Mozesz sie zalic. Jak widac nie jestes jedyna. My tez juz czekamy i czekamy mimo, ze juz garstka... Do kogo ja napisze wxrazie w skoro nasza Purblanca dzis urodzi....
|
|
#437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Brzuchatki jeszcze troszeczkę to już na prawdę coraz bliżej Nowa - wszystko się ułoży Mamusie - jesteście najlepsze na świecie! Nawet jak jest pod górkę to nie załamujcie się - macie siłę by zwyciężyć wszelkie przeciwności losu! A u nas zaczęły się kolki - przynajmniej wg pediatry, która widziała jej atak z płaczem... Zazwyczaj jednak jest dzielna i nie płacze aż tyle - tylko potrzebuje ciągłej atencji, masażu brzuszka itp. I tak od 6 rano dopiero teraz zasnęła moja Bidulka... Czas na porządne śniadanie, bo tylko podjadałam drobnostki od rana
|
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
Purblanca, trzymam kciuki, cc pewnie pójdzie ekspresowo
Nowa, wiem że to marne pocieszenie bo ja też czekałam na ten dzień jak na zbawienie, ale Maja wyjdzie z Ciebie na 100 % ;-) Ja właśnie jem szpitalny obiad... pychota :-P A jutro do domku :-D
|
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
Wiadomość od PurBlanki:
Urodziła przed 11 Olinek jest przy niej wie tylko ile wazy 3800g GRATULUJEMY!!!! <3 <3 <3
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#440 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
Purblanka... Super
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#443 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chciałam napisać o przystawianiu spod pachy, ale doczytałam, że już próbowałaś. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
GRATULACJE!! Napisała bym co u nas, ale jedną ręką ciężko ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Zapomniałam... Ogromne kciuki dla Nowej i Monic! Oby dziś był Wasz dzień! |
||||||
|
|
|
|
#444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jaką poduszkę/rogal do karmienia polecacie? bo muszę coś kupić..
|
|
|
#445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
No to PURBLANKA doczekalas sie wreszcie!!!
Super, gratulacje!
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Purblanci.jeju jak zazdroszcze. A co ta moja Maja nie chce wyjsc...
Napis dzis odebralismy Majutkowy... Isgaard ja mam taki. https://www.google.pl/search?q=fiki+...ml%3B710%3B380 ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- do kogo moge napisac w razie w ? nie chce juz Purblanci ktora dopiero urodzila. Bo jesli nie bede miala tableta w szpitalu to na tel nie wejde ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- do kogo moge napisac w razie w ? nie chce juz Purblanci ktora dopiero urodzila. Bo jesli nie bede miala tableta w szpitalu to na tel nie wejde
|
|
#448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Isgaard ja mam jakąś zwyklastą z allegro i też daje rade
|
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Morti
|
|
#450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

tp mam na poniedziałek, i jestem już mega zmęczona tym cudownym stanem. Mam bóle brzucha, krzyża, praktycznie wszystkich stawów, wahania nastrojów a od trzech dni praktycznie nic innego nie robie tylko non stop beczę. Ledwo chodzę, niesamowicie sapię, nocami nie mogę spać, a jak już zasnę to zaraz się budzę na siku. Chwilami jest mi słabo, tracę oddech, bolą mnie chyba wszystkie narządy uciskane przez Maleństwo, że o pęcherzu nie wspomnę, i naprawdę mam już tego samopoczucia powyżej dziurek. Jednocześnie nie mogę się nacieszyć wszystkimi kopniaczkami, rozpychaniami w brzuszku, wierceniem się Maleństwa 

Jejku, jaka jestem happy cała to sobie nawet nie wyobrażacie! Wczoraj mi dali odespać wszyscy, ja tylko karmiłam w dzień i odciągałam mleko, żeby mieli na karmienie i mnie nie budzili w ciągu dnia. W nocy obudziła się o 1:00, potem 3:30 i 7:30
Jak nie spałam pare nocek z rzędu to karmiłam ze łzami w oczach, bo już ledwo miałam siłę ją trzymać, głowa mi leciała jak dziecko jadło. Ale wszystko minie i będzie lepiej
13.12.13

Mały śliczny