|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI
dzien dobry
mandy daj znac jak najdzybciej jak tam co tam ![]() ja wczoraj mialam kiepski wieczor ehhh albo mi cos zaszkodzilo albo tak juz bedzie mowilam wam ze od obiadu zle sie czulam pominelam podwieczorek bo mialam efekt pelnego zoladka do 7 cukier byl oki wiec spoko noi zjadlam ta kolacje i sie zaczelo od nowa efekt byl taki ze jeszcze raz ehhhhh teraz z takim wielkim brzuchem wisiec nad porcelana to masakra i brzuch bolal jak niewiem co dzis lekkie sniadanko zobaczymy co to bedzie oby bylo dobrze bo mam serdecznie dosc po wczorajszym nawet nie same wymioty sa najgorsze ale to mulenie i przepelnienie a w sumie to guzik zjadlam bo mniej niz zawsze ehhh wyzalilam sie juz mi lepiej za to nocka suppper moze maly czul ze z mam nie tegens i dal odpoczac aneczka dla synki niech pierze i patrzy czy puchnie czasem jak sie nieda slownie to trzeba recznie justynka suuper ze tak to przyjela w sumie powiem ci ze z jej kieszeni poleci tylko miesiac kasa a pozniej i tak zus daje nie?? to co kobiecie zalezy ja jakbym byla na jej miejscu trez bym tak zrobila niema co ryzykowac moja siostra byla od 6 tyg na l4 ksuwka twoj szef by wylecial do ciebie z tekstem a sie usmialem gdzie ukryta kamera bo pani przeciez zartuje praca to pani dziecko dziadzisko jedne anku pisalas cos o tej oksytocynie czy cos a to jest takie na przyspieszenie nie??? to ja bym w sumie chciala szkoda iza ze to jednak @ india nie stresuj sie ja tez mialam lekkie problemy z szyjka i zakladaja albo pessar albo podszyja lepsze to niz stresowac sie caly czas czy sie skraca czy nie jajcory niech daja osobie znac to znaczy ze cosik tam tworza i ciezko pracuja
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI
Witam sie i ja w ten deszczowy dzien
Justynko super że szefowa tak zareagowala. spokojnie teraz doczekaj wizyty u gin i potem chilout Cytat:
Iza przykro mi ![]() Mandy jak tam u Ciebie? ![]() Aneczko Ty to masz rady dla swojego syna dla reszty dziewczynek a w piatek pierwszy raz mój mąż pojedzie ze mna do gin ![]() przeważnie był w pracy ... oby mi szczęście przyniósł. w ogóle to ostatnio jest tak super jest taki do zjedzenia
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
Żanetka pewnie się już przekonał że to nie takie łatwe
![]() ja już mojego nie wezmę |
|
|
|
#424 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Mandy jak najszybciej do lekarza! Luteina i dupek obowiązkowo. Jak krew taka brązowa to nie ma co panikować z IP, bo moze to być okresowa i po prostu sie oczyszcza, albo jakis krwiaczek? Dopóki nie jest żywa krew to powinno być dobrze Aneczka synuś bardzo mądry super ja tez zamierzam dawać takie rady choć to nie jest w duchu rodzicielstwa bliskości Nie wiem co komu jeszcze bo mała mi sie juz obudziła potem moze uda mi sie wiecej odnieść Kurcze moje małe wczoraj tak sie wierciło ze nie mogłam zasnąć, dobre 20 minut nim zasnęłam a potem nie wiem, teraz od rana tez juz czułam ruchy, jak sie budzę w nocy kilka razy to tez często czuje ze wariuje. Nie za często troche? A wczoraj sie mała nanosiłam i brzuch miałam twardy i tak napierał w dół dość mocno troche sie nastoje, cos poniosę, posprzątam i muszę sie kłaść bo mnie tak ciągnie
|
|
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorotka to miałaś wieczór
mam nadzieje, że dziś już bez takich atrakcji będzie ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- ja też tak mam Ewunia więc proszę mi tam ostrożnie ![]() ja tak nie czuje ruchów strasznie często (jakiegoś śpiocha mam w brzuchu) ale w ciągu dnia to kilka razy mnie posmyra
|
|
|
|
#426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój teraz nie wchodzi na rozmowę, potem go wolam na usg i na koniec. A w pierwszej ciąży z córka wiecie co mi zrobił, poszedł ze mna na wizytę i mój gin mi zakazał witaminy brać syntetyczne, (brałam czasem 1 na tydz) no i zaczęła sie gadka ze witamin pani nie bierze prawda? Ja mowie ze nie a mój mąż na to no powiedz jakie bierzesz kochany taki
|
|
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
faceci
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- buu ja od 3 listopada będę mniej z wami bo przychodzi nowa dziewczyna i będzie przy mnie siedzieć ale w przerwie śniadaniowej będę do was zaglądać, albo będę jej dawać jakieś zadania i jak sobie pójdzie na chwile to zaglądnę. Matko ja jestem od was uzależniona - nie wiem jak dam radę |
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
nie no mój nie będzie ze mną wchodził
![]() przynajmniej nie na tym etapie ![]() Melisko kilka dni jakoś przeżyjesz a potem juz będziesz w domku to bedziesz z Nami cały czas
|
#430 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale u mnie pogoda paskudna Jak tam Marzenko dzisiaj? Też się martwię... Cytat:
![]() Cytat:
Na ale w sumie ja też bym wolała żeby przychodził rodzic na skargę niż mój syn z płaczem. Chłopak to chlopak, wiadomo że nie raz dojdzie do bójki i wolałabym żeby on w nich zwyciężał ![]() Cytat:
Aż jestem w szoku że tak pozytywnie zareagowała Przynajmniej Ty Justys masz teraz spokojną głowę i nie będziesz się stresowała że zwolnienie masz dać Cytat:
Ja po temacie odnośnie karmienia piersia śniłam że mojego maluszka karmię ![]() A tak na "pocieszenie" - jak dziecko wychodzi to już nie boli ![]() Dorotka bidulko i nie mam pojęcia dlaczego mały kopie w żołądek?A oksytocyna przyspiesza ale podobno bóle są dużo mocniejsze Cytat:
Dużo odpoczywaj Ewuniu, a na ciągnięcia ja miałam brać nospę
|
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dorotka biedna ty
Cytat:
mocz podczas @ to. Chybs nie jest dobry pomysl. o kolezanke i tak sie martwie, bo u niej tez latwo do tej pory nie bylo. Ale wierze, ze jest pod opieka specjalistow i bedzie ok. meliska ale mialas koszmar! dziewczyny korzystajac z neta w komor e macie jakas specjalna apke na wizaz? Cytat:
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja mam za soba kolejna beznadziejna noc Fajnie zasnelam to po po godzinie obudzilam sie z bolem kosci ogonowej i dlugo nie moglam zasnac puzniej obudzil mnie bol brzucha i od 4 juz nie zasnelam. Jutro lekarx moze mi cos doradzi ...bo brak mi juz sil
|
#433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bidulka
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Meliska - mi też się Mura podoba i Ewunia pisała, że z niej zadowolona, ale ona taka strasznie ciężka
Ewunia - ja ostatnio małego też częściej czuję, ale nie jakoś super często, kilka razy w ciągu dnia, no ale u mnie to pierwsza ciąża to też inaczej Witam się w 18 tygodniu tak w ogóle My też dzisiaj poranek zaczęliśmy od torsji nad umywalką po umyciu zębów Idę pisać - i zlecenie i pracę mgr, a co!
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty Aniu używany kupiłaś? ja właśnie poluje na jakąś okazję. |
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia Gratuluje 18 tygodnia
Aniu a co lubisz robic na szafce z butami??
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Tak,nowy jest drogi niestety
|
#439 |
|
Wtajemniczenie
|
to jest taka kampania przeciwko walce z rakiem piersi.
Piszę się gdzie się kładzie torebkę ![]() pochodzi ze stanów z akcji : "I like it on" Edytowane przez Meliska86 Czas edycji: 2014-10-22 o 09:15 |
|
|
|
#440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
|
|
#441 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Mandy daj znac co tam u Ciebie
![]() Dorotko my to mamy przeboje ,ale pociesza mnie fakt ,ze juz nie dlugo . Fakt jest jednak taki ,ze jest to meczace
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
aaa to o to chodzi
spoko ja też lubie na szafce z butami ![]() a slyszalyscie o tej akcji co się robi zdjęcia ze slynna pozą micheala jacksona?? akcja która popiera badanie jąder u mężczyzn
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak ,tak to juz chyba trzecia byl nr buta ,kolor stanika ... ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
|
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też lubię na szafce z butami |
|
|
|
|
#446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wezmę jesli nie bedzie trzeba koniecznie Po nospie dużo dzieci podobno ma pozniej problemy z obniżonym napięciem mięśniowym, dlatego wolałabym nie brać dopóki nie bedzie źle. Mi przechodzi jak poleżę troche. |
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczko jutro nasz dzien
zobaczymy nasze dzidziusie
|
#448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio znów go używamy bo taka pogoda teraz ze juz sie nie bawimy na ogrodzie tylko chodzimy na spacery. Tęskniłam za nim ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- będziesz pytała o płeć zeby sprawdziła?
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj wstalam z okropnym bolem glowy ale narazie nie biore tabletki...moze dam rade... poszlam zrobic sniadanko i maly sie tak przekrecil ze znow rozbolal mnie brzuch z prawej strony tak ze zgielam sie w pol i od razu musialam sie polozyc i jak zmienil pozycje od razy przeszlo
|
|
#450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkładam taka dużą poduszkę (u mnie to kiedyś był podgłówek) międzi nogi (uda i łydki) i jest lepiej Stresujesz się już jutrzejszą wizytą? Cytat:
Pierwsze słyszę...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.

efekt byl taki ze
jeszcze raz ehhhhh teraz z takim wielkim brzuchem wisiec nad porcelana to masakra
i brzuch bolal jak niewiem co
oby bylo dobrze bo mam serdecznie dosc po wczorajszym nawet nie same wymioty sa najgorsze ale to mulenie i przepelnienie a w sumie to guzik zjadlam bo mniej niz zawsze
za to nocka suppper
moze maly czul ze z mam nie tegens i dal odpoczac
dla synki niech pierze i patrzy czy puchnie 

mam nadzieje, że dziś już bez takich atrakcji będzie 
kochany taki 

a rada niezła 

Wkładam taka dużą poduszkę (u mnie to kiedyś był podgłówek) międzi nogi (uda i łydki) i jest lepiej