![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Ewik86 nie ma sprawy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i sie jeszcze musze pochwalic moim awansem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez maudy Czas edycji: 2009-09-06 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Konto usunięte
|
maudy a mogę się tak niedyskretnie spytać jak tam z zarobkami jest? I jaka jest forma umowy?
Bo uznałam, że jak do listopada nic nie znajdę, to chyba nawet spróbuję do McDonalda bądź KFC... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Wtajemniczenie
|
ale to chbya w roznych miastach jest rozna stawka . U nas jest jakos 8,20 zl na reke w tym jest 1,2 zl ekiwalentu na ubrania. Czyli tak czy inaczej wychodzi jakies 8,50 brutto. Nie wiem dokladnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Konto usunięte
|
A umowa? Zlecenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Wtajemniczenie
|
z poczatku jest sie na umowie zlecenie a potem jak sie ktos sprawdzi to sie przechodzi na umowe o prace . U nas tak bylo ze jak jeszcze w tamtym roku pracowalam to wlasnie mielismy umowe zlecenie. Od dowego roku dali nam umowe o prace na 3 miesieczny okres probny. A potem juz normalnie umowe o prace i ona byla na 3 lata .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Wtajemniczenie
|
Nio nie ma sprawy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
też szukam i nic... moje koleżanki pracowały w KFC w Gdansku i sobie chwaliły. Zarobki w dużym mieście większe, zniżki i w przerwie jadły sobie co chciały, co lekko się na nich odbiło, na ludzi też nie narzekały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
Jestem już po godzinie próbnej
![]() ![]() ![]() I się zdecydowałam na tą pracę,jutro mam być na 10 aczkolwiek nie wiem dokładnie na ile, i (najprawdopodobniej) dostane skierowania na badania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Wtajemniczenie
|
Tyska85 no to super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
tyska85 gratuluję!
Jedna bezrobotna mniej ![]() maudy dziękuję za informację. W sumie z twojego opisu i warunków nie wygląda to źle. Myślałam, że będzie gorzej. A skoro i ludzie (kierownicy) są w miarę normalni to zawsze można się tam zaczepić na dłużej- lepsze to niż nic nie robienie i nic nie zarabianie ![]() Szkoda, że w moim mieście nie ma tych sieciówek- za małe miasto. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Wtajemniczenie
|
Ewik86 nie ma za co
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj przechadzałam się Magnolią i widziałam ogłoszenie do New Yorkera, także złoże. W necie widziałam ofery na inwentaryzacje do CH Arkadia, do sklepu budowlanego, zapewne to do Leroy Merlin...Dziś mam nibyiść podpisać umowę, ale pytanie do Was dziewczyny, byłyście kiedyś na inwenturze w budowlance?
![]() |
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
Witajcie, Dziewczyny, w poniedziałek, dzień "wysypu" wspaniałych ogłoszeń, dotyczących pracy równie wspaniałej i rozwijającej. Aaa, wkurzam się, bo jest fajna oferta na stronach urzędu pracy. Nie mogę po nią jechać, bo po prostu nie zdążę. Chcę uniknąć tego, co ostatnio - nim dojechałam do urzędu, ogłoszenie już było nieaktualne.
![]() maudy, do MacDo przyjęli Cię po znajomości? Dobrze rozumiem? Ale Ty tam chyba już pracowałaś? I wracasz na stare śmieci. Od mojej koleżanki ze studiów wiem, ze nie jest tak strasznie w Macu. Jest zapierdziel i tyle. Moja koleżanka, pani mgr polonistyki pracuje w Macu...Hmm...Powinna przypinać do każdego hamburgera test z gramatyki. Cholera, może to dobry pomysł na taką akcję. "Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów" ![]() tyska85, widzę, że te parę miesięcy naszej bytności zrobiły swoje i wracasz do wyuczonego zawodu. Z jednej strony - super, masz pracę, coś do przodu. Z drugiej strony - pewnie żal, że to nie to miało być. Zastanawiam się czy brać przykład z Ciebie i wrócić do starej pracy? Ale moja stara praca była na czarno, więc nie mam do czego wracać...Rozmyślam nad jakimś sklepem sieciowym...Może w Empiku mnie zechcą?.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Raczkowanie
|
Jik już byłam w takiej sytuacji,że zdecydowałam się na powrót do galerii,w sumie też możesz połazić po galeriach,mieście i pozostawiać Cv
Apiska Cytat:
Byłam dziś na otwarciu tak na trzy godzinki, z czego pakowałyśmy starą kolekcje do wysyłyki i jeszcze jutro mam przyjść na 18 do zamknięcia,żeby zobaczyć co i jak no dostałam już skierowanie do lekarza :hura: Skończy się już spanie do południa,siedzenie do późna w nocy itp hehe ale jakoś nie żałuje tego ![]() Apiska pisząc o C.H.Arkadia masz na myśli to nie daleko Magnolii? Między Kościołem a Astrą ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Wtajemniczenie
|
Jik tak przyjeli mnie po znajomosci , wlasnie dlatego ze tam wczesnie pracowalam i nie musza mnie od nowa szkolic i w sumie ja moge tlumaczyc nowym osobom co i jak
![]() Z tamtych wczesniejszych prac to bylam na rozmowach to nie dzwonili, dlatego ciesze sie ze tam wrocilam, Bo lepsza taka praca niz zadna a pieniazki potrzebne .... ![]() A tak z praca poprobuj moze rzeczywiscie najpierw tak w galeriach , a potem moze cos lepszego sie trafi ![]() tyska85 znam Twoj bol z przestawianiem sobie rytmu dziennego ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Tyska: gratuluje
![]() Ja po weekendzie kelnerowania na weselu i poprawinach (160 osób ![]() ![]() ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-09-07 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny, muszę się podzielić swoimi ostatnimi doświadczeniami w poszukiwaniu pracy, ale najpierw gratuluję tym z Was, którym udało się coś znaleźć
![]() Jakiś czas temu chwaliłam się ![]() No ale, we wtorek wstałam baaardzo wcześnie i pojechałam na rozmowę - było całkiem miło, szef to młody człowiek, może z 5 lat starszy ode mnie. Z tym, że pojawiły się kolejne minusy - praca nie w eleganckim biurze jak poprzednio, tylko na czymś w rodzaju stoiska w galerii handlowej ![]() ![]() Po rozmowie zostałam zaproszona na kolejną, tym razem z kierowniczką, w środę. I w środę dowiedzialam się że dostałam pracę i w czwartek mam już przyjść na te 12 godzin. Wątpliwości narastały - pensja, na początku oczywiście minimum ![]() - dojeżdżanie - wyjeżdzam z mojego miasta po 6 rano ( czyli wstaję około 4 ), pracuję od 9 do 21, autobus powrotny o 22.55, w domu jestem około 1 w nocy ( i o 4 wstaję bo pracujemy 2 dni pod rząd) - ogólnie ![]() - wynajęcie mieszkania - niby ok, ale za te niecałe 1000zł, to nie dam rady czegoś wynająć i utrzymać się i wogóle ![]() Koniec końców, pojechałam na ten pierwszy dzień pracy. Po krótkim szkoleniu zostałam zostawiona sama(!) - czyli na zasadzie "to siedź i ubezpieczaj". Z ww. powodów i kilku innych po jakiś sześciu godzinach zadzwoniłam do szefa, żeby przyjechał po klucze bo ja rezygnuję ![]() I cholera, mam teraz jakiegoś moralnego kaca - bo niektórzy tyle czasu szukają i nie mogą znaleźć, bo szef taki przyzwoity człowiek, bo to, bo tamto... I choć wiem, że podjęłam najlepszą dla siebie decyzję, to jakoś nie mogę sobie tego ogarnąć. Co o tym myślicie?
![]() |
#439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze zrobiłaś. Nie wyobrażam sobie takich dojazdów(choć wiem, ze ludzie tak żyją). Może gdyby kasa była inna,ale za takie pieniądze. Nikt nie da przecież pewności, ze po tych pierwszych kilku miesiacach przedłuża Ci umowę i podniosą stawkę. Za większe pieniądze można dojeźdzać,ale tak to się raczej mija z celem bo ze dwie stówki musisz jeszcze wydać na dojazdy (chyba). Nie martw się, znajdziesz coś. Trzeba być optymistą, wszystkie coś znajdziemy ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Taka praca to ponoć starszny zapierdziel. Moja koleżanka ze studiów tak dorabiała i zawsze narzekała.
![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ale już za mną, pieniądze w portfelu i dalsze szukanie pracy anetka: bardzo dobrze zrobilaś!! Nie mozńa sie zgadzać na wszystko! Dopóki tak będzie, to nic się na rynku pracy nie zmieni - będzie wyzysk za marne grosze. Dopóki ludzie będa się godzić na charowanie za minimalną krajową to tak będzie - dlaczego pracodawca by mial zmieniać warunki, skoro łatwo znajdzie kogoś, kto go jeszcze będzie po stopach całował ![]() Ja rok temu odmówiłam (zostałam wybrana z 35 kandydatek) - charówa za minimalną krajową, bez szans na premie i podwyżki ("nooo chyba że podniosą znowu minimalne wynagrodzenie"). Znaleźli jaką naiwną, ale widziałam, ze znowu szukają - widać, nie ja jedyna odmówiłam, bo zmienili warunki - nadal minimalna krajowa, ale chcą 2 dziewczyny (a pracy by spokojnie starczyło dla 3 ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-09-07 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Raczkowanie
|
anetka832 głowa do góry z tego co pisałaś
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy moglybyscie mi podac tytuly gazet z ogloszeniami o prace na Warszawe i okolice? Szukalam po kioskach, ale znalazlam tylko 'Oferty'? no jakos tak... Z gory dzieki za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
A mój telefon milczy
![]() Tak bym już chciała iść do pracy.
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za pocieszenie, zrozumienie i przeczytanie tak długiego posta
![]() Musiałam się z kimś tym podzielić i uslyszeć zdanie obiektywnych osób, bo zdania wśród moich najblizszych były mocno podzielone: mama,brat, a nawet dziadek mnie poparli, ale za to ojciec prawie się do mnie nie odzywa ![]() ![]() A tak poza tym, to wczoraj byłam na kolejnej rozmowie - ogloszenie "pracownik biurowy" oznaczało w tym przypadku osobę chodzącą po firmach i namawiającą wlaścicieli na "usługi prawne" ( jakieś kombinacje na granicy prawa, dzięki ktorym mozna obniżyć skladki Zus). Pracownik biurowy, taaa... ![]()
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
U mnie dalej cisza...jesli do konca wrzesnia nikt sie nie odezwie z ogloszen, do ktorych wyslalam papiery, to zamierzam zalozyc wlasna mini-firme
![]() ![]() 1) Maly sklep kosmetyczny 2) Jednoosobowa firme dajaca szkolenia z j. angielskiego firmom, instytucjom 3) Wejsc w spolke z kims, np. ostatnio widzialam ogloszenie o spolce, bylo to biuro turystyczne, szukali wspolnika...hmm Bije sie sama ze soba, boje sie, ze moj pomysl nie wypali i tylko narobie sobie dlugow itd. Po prostu nie wiem, czy mam na tyle odwagi, zeby rozkrecic wlasny "biznes" ![]() Wczoraj gadalam z mezem i on mowi, ze jak chce, to nie ma sprawy :/
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Tak po tych ponad 100 CV ktoś do mnie zadzwonił idę jutro na moją pierwszą rozmowę w sprawie pracy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie tak robią bo mniej osób by odpowiedziało na ogłoszenie sformuowane prawdziwie, a na pracę w biurze jest duzo chętnych. W moich ooszukiwaniach pracy najbardziej mnie martwi że przez ponad 2 miesiące wysłałam tylko 6 CV -w ogóle nie znajduje ogłoszeń, które by mi odpowiadały/do których bym się nadawała. Jeśli do końca września ta sytuacja się utrzyma to chyba pójdę do pośredniaka. Edytowane przez Kica. Czas edycji: 2009-09-08 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też ostatnio myślałam, żeby otworzyć coś swojego. Niestety nie wiem co. Tzn wiem,ale na to nie mam wystarczających środków. Sklep kosmetyczny to dobry pomysł. U mnie w mieście jest malutko. Nawet na palcach jednej ręki możnapiliczyć. Muszę o tym pomyśleć ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
I myślisz że Ci pomogą? W u mnie proponują jedynie pracę murarza, dekarza, malarza itp Nic sensownego,nic dla kobiet ![]() No,lae może tylko tu tak jest.
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
nie wybrzydzaj tak bo póki nie masz dosiadczenia to nie mozesz decydowac gdzie chcesz zeby cie przyjeli.. ja wysylalam do wszystkich sklepów jak leci i do prac biurowych .. nie ważne czy mi się podoba czy nie ważne żeby płacili i żebym doświadczenie zdobywała
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jeśli ktos nie ma doswiadczenia to niestety ale lepiej brac co jest bo w trkacie tej pracy mozna znaleźć cos lepszego i sie przenieśc ![]() ja na razie jestem na stazowym ale juz rozgladam sie po ofertach i chyba zaczne juz wysyłac, bo sądząc po tych firmach i sklepach zawsze odzywaja się, jak wogule sie odzywaja to po jakims miechu czy dwóch to akurat mi przypasują heheh ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.