|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Fiorella ja karmiłam piersią (zachowane były wszystkie warunki, karmiłam co godzinę i częściej, nie było mm, nie wprowadzałam jeszcze posiłków itd) i zaszłam w ciążę
także uważaj bo to żadna antykoncepcja ![]() Ja teraz po połogu zakładać będę Mirenę na 5 lat i koniec koniec z ciążami i rozmnażaniem się ![]() Ja wczoraj kupiłam małej herbatkę z kopru i z rumianku do zaparzania, jak pięknie z butelki piła! Smakowała jej, a w nocy dwa razy taką kupalkę zrobiła i bączki szły piękne, ale była zadowolona Mój Adulek wciąż chory, nie gorączkuje, ale katar, kaszel okropny i dziś wstał z oczami zaropiałymi.. pewnie trzeba będzie do lekarza jechać.. jakieś zapalenie spojówek czy co... ale do przedszkola chciał iść, bo dzisiaj Mikołaj przychodzi... mąż go wcześniej odbierze najwyżej.. Goniaaa to jakaś masakra co piszesz o tych położnych... straszne... Kurcze a ja tak całe życie marzyłam, żeby iść na położnictwo i nie mam jak....
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu a jakiej firmy ta herbatka?
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
Hippa. Od 1 tygodnia. Tylko nie granulat- saszetki do zaparzania.
Aleksandretta a ten szampon to Nioxin. Kurde właśnie zauważyłam, że któryś z chłopaków przegryzł smoczek w butelce Sary
|
#424 |
|
Rozeznanie
|
My mamy też z hippa sam koper włoski, też jest od 1 tygodnia
ale do tej pory ja częściej go popijam niż młody ![]() U nas kolejna noc tylko z jednym karmieniem za to wieczorem albo zaczynała się kolka albo był marudny bo nie umiał zasnąć ![]() Dzisiaj na 14:40 chirurg dziecięcy, trzymajcie kciuki
narzeczona: 22.12.2011 żona: 06.10.2012 ![]() II kreseczki: 06.03.2014 mama: 27.10.2014 Edytowane przez magdula87 Czas edycji: 2014-12-05 o 08:15 |
|
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
Małż mi kupił z Humany herbatkę laktacyjną, parę razy sobie zrobiłam i wypiłam, nawet smaczna, ale małą brzuch bolał i miała problem zrobić kupkę... coś tam musiało być, co jej nie pasowało...
---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------
|
#426 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja to mysle czy mlody nie ma nietolerancji laktozy... Jakie objawy jescze sa specyficzne...oprocz kolek? Napiszcie cos..? Cytat:
Moj pluje tymi herbatkami... ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#427 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam tez z HIPPA sama koperkowa do zaparzania mały czasem wypije ale tylko kilka łyków na czkawkę a tak to pluje za to ja ja pije i młody pięknie bąka
mi położna powiedziała żeby pic Max 2x dziennie Co do anty tak jakoś nie jestem przekonana do tabsów nie strasznie sie czułam Jan mnie hormonami faszeriwali a te wkładki znowu wydają mi sie takie inwazyjne kurcze A czy to prawda ze teraz łatwiej zajść w ciąże no hormony szaleją?? ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- MAGDULA kciuki!!!!
|
#428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cud normalnie, polozna raczyla zadzwonić i zapowiedzieć się na 10.12. Juz sądziłam że nikt do nas nie przyjdzie. Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2014-12-05 o 09:13 |
||
|
|
|
#429 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, że mąż ma wolne. Cytat:
Mój tata na szczęście zna ortopede, który wykonuje te badania i pójdziemy kiedy będzie trzeba bez kolejki. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja po pierwszej ciąży brałam pigułki dla matek karmiących, a teraz spiralę zakładam, bo więcej dzieci nie planujemy. Cytat:
Cytat:
Ja osobiście nie znoszę prezerwatyw, brałam tabletki dla matek karmiacych, teraz spirala bedzie. Jem musli, mam z biedry, tam orzechów jest z 10 na całą paczkę. Albo zwykłe płatki owsiane. Cytat:
Muszę też tą herbatkę kupić. Mirena koło 500zł kosztuje? Też chcę, po nowym roku pójdę założyć. Jak czytam o tych strasznych połoznych, to mi się nóz w kieszeni otwiera, ale to trzeba pisać, skarżyć do dyrekcji, bo skąd oni mają wiedzieć. U mnie cały personel był cudowny, ten średni, bo lekarze to w porządku, ale z dystansem, choć kulturalni. Pielęgniarki zachodziły, pytały, radziły, dały mi te małe buteleczki, ale podkreslały, że to moja decyzja jak karmię, mogłam oddać małą pod opiekę jak chciałam. Moi rodzice pracuja w szpitalu, mama własnie na porodówce, ale większość opinii dobrych słyszałam. Futbolowa, nie poddawaj się z kp, początki są trudne, Zosia też się uczy, dajcie sobie trochę czasu, jeśli rzeczywiście nie będzie szło, to jest mm, a ty nie będziesz mieć wyrzutów, że za szybko się poddałaś, tylko jednak próbowałaś Kiara, nich ci się ładnie wszystko goi, a Junior pięknie rośnie Fiorella, imię mi się bardzo podoba, a to na czyjąś cześć czy tak się TZ podobało. Dziś po jękach i płaczach przy cycu, zakończonych zasmoczkowaniem Lilcia spała od 23 do 4, pierwszy raz, teraz coś znów marudzi.
|
|
#430 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie razem z założeniem wychodzi ponad 1000 zł
Kostka ja kupiłam tą herbatkę w aptece osiedlowej.
|
#431 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę się gin za;ytać, ale na 5 lat to i tak się opłaca.
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
Kostka ja też myślałam o nietolerancji laktozy i,czytałam ale tam było o,częstych kupach a nawet biegunce, że dziecko przgbiera na wadze.
Ale trzeba próbować na to można kupić k3opelki delicol chyba lola o nich pisała. I wtedy wyeliminować laktozę z,jedzenia. Pocieszającemjest to, że i kolki i nietolerancja laktozy przechodzi z czasem jak układ pokarmowy maluszka się porządnie wykształci Mój też pluje tymi herbatkami jak mu parzyłam rumianek na kupę to musiała niepedagogicznie w końcu posłodzić bo innaczej nic z tego. Koperek też sama piję, ale kupiłam ostatnio na gemjni za grosze, bo te z hipp niewiedzieć czemu drogie są. Aleksandrietta to strasznie póżno u nas jak się powiadamia, że się urodziło to przychodzi max w 48 godz żeby pokazać kąpiel wmrazie czego wyłapaćmczymdziecko nie jest żółte itp. Ja wyszłam w niedzielę a ona była we wtorek rano.
|
#433 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas położnej też jeszcze nie było.....
dziś chciałam do biedronki wyskoczyc i dorossmanna, Tż zawiozl Jaska do przedszkola, mala przysnela rano o tej 8 mowie dobra, to jak sie zaraz obudzi to ja nakarmię porządnie i pójdę... i co? i czekam,czekam, czekam.... a ona śpi i śpi i śpi ![]() hehe pewnie jak się nareszcie obudzi, nakarmię ją, ubiorę się do wyjścia i znajć szczęście swe do drzwi zapuka położna i koniec z moją "imprezą zakupową" ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- przykro mi z powodu tżów niektórych z Was.... może trzebaby nimi wstrząsnąć, pogadać otwarcie, wprostja na szczęście nie moge narzekać... wiele ze sobą przeszliśmy, ale teraz jest naprawdę dobrze. Owszem, mam swoje zastrzeżenia, są rzeczy, które mnie denerwują, ale chyba mój tż zaczyna dorastać baaardzo dużo pomaga w domu, baaa nawet sam z siebie część rzeczy, nie muszę palcem pokazywać..
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym chciała żeby mój chciał gumki... Ja tabletek nie uznaje a te wkładki i spirale mnie przerażają ;/ on w ogóle twierdzi ze dalej nic nie będziemy stosować. Ale ja się boję nie chce dzieci już... I bądź tu mądry
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Jakby się nie daj Boże Zdarzyło to kazalabym sobie opłacić cesarke... Serio ;/ |
|
|
|
|
#435 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
A codziennie dajesz mm??Pytam bo zastanawiam się co z ta witaminą K bo mi np zadażają sie dni że nie daję mm w ogóle i co wtedy??
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie daje codziennie mm. Ale k daje codzienni, ktoś to pisla ze jak sie daje 250 ml mm dziennie to wtedy odpuścić witaminę k. Ja daje mało mm, wiec itaminki daje dodatkowo
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
No widzisz a ja nie daję...zadzwonie jeszcze do położnej i się spytam co z tą wit k...bo ja podaje tylko d
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
Gdzieś czytałam, że witamina k jest bardzo ciężka na wątrobę i pomału odchodzi się od jej podawania. Moj wypija ok 200ml mm i ja daję k i d.
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
tak a potem samą d
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
a macie preparaty osobno z każdą witaminą...czy np w jednej kapsulce wit d i k ??
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Mi położna porobiła notatki i nawet oś z witaminkami narysowała, bo tak już bym 3 razy pewnie tego w necie szukała
![]() Chyba obejrzę Na Wspólnej do końca i pójdziemy na spacerek u nas dzisiaj +1, ale szaro i ponuro i chyba będzie padać. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
di k razem jest tańsza niż 2 kupowane osobno.
|
|
#444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wyszłyśmy w piątek popołudniu. W pon mąż był zapisać ją do przychodni i powiedzieli, że położna się skontaktuje. Dopiero dziś łaskawie zadzwoniła i to jeszcze taki termin odległy. A ja bym chciała o parę rzeczy dopytać. Choćby o pępek bo coś mi się nie podoba. Cytat:
Normalnie od 23 listopada nie wychodziłam nigdzie poza wizytą na kontroli z małą. Jaram się więc ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Ja mam osobno bo najpierw dawaliśmy tylko d więc trzeba było kupić to i k kupiliśmy osobno potem. Na małej nie robią witaminy wrażenia jak jej wlewam więc to nie problem, że trzeba 2 podać. |
||
|
|
|
#445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Aleksandretta zazdroszczę ci wypadu do sklepów!!!!!jaaa...ale ja to jeszcze nie odważylabym się próbować coś kupować dla siebie...bo mogłoby się to zakończyć depresją i rykiem ![]() No i chyba dokupię tą witaminę K....jednak
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Zobacze jak będzie dziś wieczorem, bo przedwczoraj wcale płaczu nie było ,ale mała od południa nie spala a wczoraj spala do 19 i może stad taki płacz ze kąpiel ja pobudziła,sama juz nie wiem
Ale jak mała przed kąpielą nie SPI to AZ tak potem nie płacze a wczoraj to było widać ze z brzuszkiem tez cos nie tak Przymierzalam moje kurtki i dopinam sie ![]() W spodnie zadne nie wchodze,nawet łydki na dole mam opuchniete jeszcze bo stare kozaczki które odstawaly teraz ledwo dopinam. Obrączki na palec tez nie da się wcisnac
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi też obrączka nie wchodzi przechodzi przez kostkę i dalej ani rusz...
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
A jak podajecie witaminy? D rano K wieczorem?
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam okres po 4 tygodniach. Masakra
|
|
|
|
#450 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo to nie wiedzialam, ze to moze byc powodem kichania a jest jakies wytlumaczenie dosyc czestej czkawki? ![]() ja myslalam, ze to wszystko z zimna ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

także uważaj 

ale do tej pory ja częściej go popijam niż młody