Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-05, 07:15   #421
Kasia427
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Fiorella ja karmiłam piersią (zachowane były wszystkie warunki, karmiłam co godzinę i częściej, nie było mm, nie wprowadzałam jeszcze posiłków itd) i zaszłam w ciążę także uważaj bo to żadna antykoncepcja

Ja teraz po połogu zakładać będę Mirenę na 5 lat i koniec koniec z ciążami i rozmnażaniem się

Ja wczoraj kupiłam małej herbatkę z kopru i z rumianku do zaparzania, jak pięknie z butelki piła! Smakowała jej, a w nocy dwa razy taką kupalkę zrobiła i bączki szły piękne, ale była zadowolona

Mój Adulek wciąż chory, nie gorączkuje, ale katar, kaszel okropny i dziś wstał z oczami zaropiałymi.. pewnie trzeba będzie do lekarza jechać.. jakieś zapalenie spojówek czy co... ale do przedszkola chciał iść, bo dzisiaj Mikołaj przychodzi... mąż go wcześniej odbierze najwyżej..

Goniaaa to jakaś masakra co piszesz o tych położnych... straszne...

Kurcze a ja tak całe życie marzyłam, żeby iść na położnictwo i nie mam jak....
Stary 2014-12-05, 07:51   #422
sloneczko_1201
Zadomowienie

Kasiu a jakiej firmy ta herbatka?

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 08:08   #423
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Kasiu a jakiej firmy ta herbatka?
Hippa. Od 1 tygodnia. Tylko nie granulat- saszetki do zaparzania.

Aleksandretta a ten szampon to Nioxin.

Kurde właśnie zauważyłam, że któryś z chłopaków przegryzł smoczek w butelce Sary Muszę do małża zadzwonić, żeby kupił nowy
Stary 2014-12-05, 08:11   #424
magdula87
Rozeznanie

My mamy też z hippa sam koper włoski, też jest od 1 tygodnia ale do tej pory ja częściej go popijam niż młody

U nas kolejna noc tylko z jednym karmieniem
za to wieczorem albo zaczynała się kolka albo był marudny bo nie umiał zasnąć

Dzisiaj na 14:40 chirurg dziecięcy, trzymajcie kciuki
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014

Edytowane przez magdula87
Czas edycji: 2014-12-05 o 08:15
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 08:17   #425
Kasia427
Wtajemniczenie

Małż mi kupił z Humany herbatkę laktacyjną, parę razy sobie zrobiłam i wypiłam, nawet smaczna, ale małą brzuch bolał i miała problem zrobić kupkę... coś tam musiało być, co jej nie pasowało...

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość

Stary 2014-12-05, 08:21   #426
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
ja zostaje raczej przy tabletkach anty. Dwa lata dobrze sluzyly nie bylo zadnej wpadki.

Musze zapisac sie tylko do gin na kontrole.

I musze przejsc sie mala zapisac na bioderka bo nikt telefonu nie odbiera tam. Do jakiego czasu te bioderka sie robi?
Ja tyle lat bralam anty ze teraz to mysle czy znowu..ale spirali chyba nie chce...a gumki to dla mnie masakra
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Podaje bobotic forte od wczoraj, tylko mam jej to podawać ile razy dziennie? Czy wieczorem i po kąpieli wystarczy
Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Tak jak jest napisane w ulotce - nie rzadziej bo nie bedzie dobrze dzialac... :/
Wlasnie nie wiem czy to ma sens...symetikon jest obojetny dla organizmu i nie jest subst. lecznicza czyli nie leczy przyczyny tylko redukuje objawy czyli gazy, on tylko rozbija te pecherzyki gazu nie powoduje, ze one nie powstaja, wiec nie wiem czy jest sens dawac regularnie...my stosujemy rano i wieczorem bo wtedy sa objawy i tak mi tez lekarka sugerowala..ew. przed karmieniami jesli problem wystepuje po jedzeniu..

Ja to mysle czy mlody nie ma nietolerancji laktozy...
Jakie objawy jescze sa specyficzne...oprocz kolek? Napiszcie cos..?
Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość

Kurde właśnie zauważyłam, że któryś z chłopaków przegryzł smoczek w butelce Sary Muszę do małża zadzwonić, żeby kupił nowy
Gdzie kupilas? I kiedy jej dajesz po karmieniu czy jakos pomiedzy?
Moj pluje tymi herbatkami...

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
My mamy też z hippa sam koper włoski, też jest od 1 tygodnia ale do tej pory ja częściej go popijam niż młody

Magdula kciuki
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 08:27   #427
justynaw1982
Zadomowienie

Ja mam tez z HIPPA sama koperkowa do zaparzania mały czasem wypije ale tylko kilka łyków na czkawkę a tak to pluje za to ja ja pije i młody pięknie bąka mi położna powiedziała żeby pic Max 2x dziennie

Co do anty tak jakoś nie jestem przekonana do tabsów nie strasznie sie czułam Jan mnie hormonami faszeriwali a te wkładki znowu wydają mi sie takie inwazyjne kurcze

A czy to prawda ze teraz łatwiej zajść w ciąże no hormony szaleją??

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

MAGDULA kciuki!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 08:44   #428
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki, zaraz poczytam co to za cudo.

Cytat:

Cud normalnie, polozna raczyla zadzwonić i zapowiedzieć się na 10.12. Juz sądziłam że nikt do nas nie przyjdzie.

Buła jest z nami od 25.11.2014

Edytowane przez aleksandrettaa
Czas edycji: 2014-12-05 o 09:13
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 09:29   #429
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczełam pić herbatkę na laktację z herbapolu co prawda ochydna ale chcę pobudzić trochę i tam jest napisane że 1 dziennie a położna mówiła coś o 3-4 dziennie. Ile razy dziennie pijecie te herbatki?

I muszę się pochwalić, że mój mąż ma wolne od 22.12 aż do 4.01 całe 2 tyg razem Ciesze się tym bardziej że po porodzie nie miał urlopumi musiałam,sobie radzić sama.

No czekoladka kolki nie fajne są zacznij coś podawać reguralnie.
Ja lubię smak kopru włoskiego i chętnie piję tą herbtkę, 1 dzinnie, czasem 2.
Fajnie, że mąż ma wolne.

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Nie dziwnie normalnie zalecenia sa jakie sa a terminy sa jakie sa... ogolnie im wczesniwj sie to zrobi tym lepiej.
Ja dopiero na 14 stycznia ide do ortopedy i dopiero on da skierowanie na usg wiec nie wiem kiedy na to usg sie dobije. 14 stycznia mlody bedzie mial 9 tygodni. Za☠☠☠iscie, ale co zrobie? W warszawie terminy sa kosmiczne, nawet prywatnie. Do najlepszych diagnostow to na 4-6 miesiecy
Szok, że nawet prywatnie tak długo się czeka.
Mój tata na szczęście zna ortopede, który wykonuje te badania i pójdziemy kiedy będzie trzeba bez kolejki.

Cytat:
Podaje bobotic forte od wczoraj, tylko mam jej to podawać ile razy dziennie? Czy wieczorem i po kąpieli wystarczy
Maksymalną dozwoloną ilość, bardzo współczuję, u nas też cos z brzuszkiem, ale jeszcze to nie regularna kolka.

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
no wlasnie nie wiem co robic... jak lezalam po porodzie to przyszla lekarka i pytala czy cos chce (?!). Ja bylam w takim szoku, bo sie nie spodziewalam takiego pytania i ze przyszla tak sama z siebie odp. jej ze nic nie chce...
No ale trzeba sie zastanowic teraz... przed ciaza bralam Nuva Ring i sobie chwale bardzo. Ale ja tak nie lubie w siebie ladowac hormonow, niezaleznie w jakiej formie... nie wiem co robic.

ja w ogole slyszalam, ze jak sie kp to nie mozna zajsc w ciaze? prawda to? zna sie na tym ktoras z Was?
Można zajść
Ja po pierwszej ciąży brałam pigułki dla matek karmiących, a teraz spiralę zakładam, bo więcej dzieci nie planujemy.

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
A zeby zauwazyc ze kropelki pomagaja to ile dni potrzeba??

Moje dziecie po ssie a potem juz wypluwa cyca jak jej wciskam to possie i znow wypluwa i placze.. a jak dam smoka to ssie strasznie mocno i wypada jej i placze..mama mowi ze zachowuje sie jakby glodna byla...
Ja mam właśnie odmienne odczucie, moja niunia też tak ma, ale już widzę, ze jest pełna, ulewa jej się, mleko w piersi jest, ona już dużo wypiła, ale cały czas się przysysa i zaraz nerwowo puszcza. Jakby była pełna, ale nie miała już miejsca, albo bolał ją brzuszek i to ssanie ją uspokaja, ale jeść już nie chce. Udało się ją ostatnio smoczkiem uspokoić, kilka razy podawałam, aż sie dobrze przyssała i tak ciągnęła, jakkby chciała go urwać, ale się uspokoiła, zasnęła i zaraz wypluła.

Cytat:
Ja nie wiem co z anty..tablet nigdy nie bralam i teraz tez raczej nie bede bo tz sie nie zgadza na to zawsze tylko lateks i w sumie przez tyle lat wpadki nie bylo ale jak pomysle ze bym mogla wpasc i miec kolejne dziecko to mnie to przeraza...

Dziewczyny miala ktoras z was tak ze dziecko dostalo.np 7pkt a potem w tych kolejnych minutach wzroslo o.jeden punkt czyli 8...bo teraz nie wiem jak lekarz/ktos pyta ile bylo punktow to mowic ze 7 a potem 8 czy tylko 8..

Jecie musli??platki kukurydziane juz mi dupa wychodza

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Sweet pampka i chustki mokre
A twoje zdanie co do antykoncepcji sie nie liczy? To TŻ decyduje?
Ja osobiście nie znoszę prezerwatyw, brałam tabletki dla matek karmiacych, teraz spirala bedzie.

Jem musli, mam z biedry, tam orzechów jest z 10 na całą paczkę. Albo zwykłe płatki owsiane.

Cytat:
Fiorella ja karmiłam piersią (zachowane były wszystkie warunki, karmiłam co godzinę i częściej, nie było mm, nie wprowadzałam jeszcze posiłków itd) i zaszłam w ciążę także uważaj bo to żadna antykoncepcja

Ja teraz po połogu zakładać będę Mirenę na 5 lat i koniec koniec z ciążami i rozmnażaniem się

Ja wczoraj kupiłam małej herbatkę z kopru i z rumianku do zaparzania, jak pięknie z butelki piła! Smakowała jej, a w nocy dwa razy taką kupalkę zrobiła i bączki szły piękne, ale była zadowolona

Mój Adulek wciąż chory, nie gorączkuje, ale katar, kaszel okropny i dziś wstał z oczami zaropiałymi.. pewnie trzeba będzie do lekarza jechać.. jakieś zapalenie spojówek czy co... ale do przedszkola chciał iść, bo dzisiaj Mikołaj przychodzi... mąż go wcześniej odbierze najwyżej..

Goniaaa to jakaś masakra co piszesz o tych położnych... straszne...

Kurcze a ja tak całe życie marzyłam, żeby iść na położnictwo i nie mam jak....
U Stasia też dziś Mikołaj, uczyli się wierszyków i piosenek, żeby go przywitać.
Muszę też tą herbatkę kupić.
Mirena koło 500zł kosztuje? Też chcę, po nowym roku pójdę założyć.

Jak czytam o tych strasznych połoznych, to mi się nóz w kieszeni otwiera, ale to trzeba pisać, skarżyć do dyrekcji, bo skąd oni mają wiedzieć.
U mnie cały personel był cudowny, ten średni, bo lekarze to w porządku, ale z dystansem, choć kulturalni. Pielęgniarki zachodziły, pytały, radziły, dały mi te małe buteleczki, ale podkreslały, że to moja decyzja jak karmię, mogłam oddać małą pod opiekę jak chciałam. Moi rodzice pracuja w szpitalu, mama własnie na porodówce, ale większość opinii dobrych słyszałam.

Futbolowa, nie poddawaj się z kp, początki są trudne, Zosia też się uczy, dajcie sobie trochę czasu, jeśli rzeczywiście nie będzie szło, to jest mm, a ty nie będziesz mieć wyrzutów, że za szybko się poddałaś, tylko jednak próbowałaś

Kiara, nich ci się ładnie wszystko goi, a Junior pięknie rośnie

Fiorella,
imię mi się bardzo podoba, a to na czyjąś cześć czy tak się TZ podobało.

Dziś po jękach i płaczach przy cycu, zakończonych zasmoczkowaniem Lilcia spała od 23 do 4, pierwszy raz, teraz coś znów marudzi.
Stary 2014-12-05, 10:13   #430
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Mirena koło 500zł kosztuje? Też chcę, po nowym roku pójdę założyć.
U mnie razem z założeniem wychodzi ponad 1000 zł

Kostka ja kupiłam tą herbatkę w aptece osiedlowej.
Stary 2014-12-05, 10:21   #431
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie razem z założeniem wychodzi ponad 1000 zł

Kostka ja kupiłam tą herbatkę w aptece osiedlowej.
Muszę się gin za;ytać, ale na 5 lat to i tak się opłaca.
Stary 2014-12-05, 10:28   #432
sloneczko_1201
Zadomowienie

Kostka ja też myślałam o nietolerancji laktozy i,czytałam ale tam było o,częstych kupach a nawet biegunce, że dziecko przgbiera na wadze.
Ale trzeba próbować na to można kupić k3opelki delicol chyba lola o nich pisała. I wtedy wyeliminować laktozę z,jedzenia. Pocieszającemjest to, że i kolki i nietolerancja laktozy przechodzi z czasem jak układ pokarmowy maluszka się porządnie wykształci

Mój też pluje tymi herbatkami jak mu parzyłam rumianek na kupę to musiała niepedagogicznie w końcu posłodzić bo innaczej nic z tego.

Koperek też sama piję, ale kupiłam ostatnio na gemjni za grosze, bo te z hipp niewiedzieć czemu drogie są.

Aleksandrietta to strasznie póżno u nas jak się powiadamia, że się urodziło to przychodzi max w 48 godz żeby pokazać kąpiel wmrazie czego wyłapaćmczymdziecko nie jest żółte itp. Ja wyszłam w niedzielę a ona była we wtorek rano.

Razem możemy więcej...
Stary 2014-12-05, 10:35   #433
ela_86
Wtajemniczenie

u nas położnej też jeszcze nie było.....

dziś chciałam do biedronki wyskoczyc i dorossmanna, Tż zawiozl Jaska do przedszkola, mala przysnela rano o tej 8 mowie dobra, to jak sie zaraz obudzi to ja nakarmię porządnie i pójdę... i co? i czekam,czekam, czekam.... a ona śpi i śpi i śpi

hehe pewnie jak się nareszcie obudzi, nakarmię ją, ubiorę się do wyjścia i znajć szczęście swe do drzwi zapuka położna i koniec z moją "imprezą zakupową"

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

przykro mi z powodu tżów niektórych z Was.... może trzebaby nimi wstrząsnąć, pogadać otwarcie, wprost

ja na szczęście nie moge narzekać... wiele ze sobą przeszliśmy, ale teraz jest naprawdę dobrze. Owszem, mam swoje zastrzeżenia, są rzeczy, które mnie denerwują, ale chyba mój tż zaczyna dorastać baaardzo dużo pomaga w domu, baaa nawet sam z siebie część rzeczy, nie muszę palcem pokazywać..
Stary 2014-12-05, 10:49   #434
anuszka21
Zakorzenienie

Ja to bym chciała żeby mój chciał gumki... Ja tabletek nie uznaje a te wkładki i spirale mnie przerażają ;/ on w ogóle twierdzi ze dalej nic nie będziemy stosować. Ale ja się boję nie chce dzieci już... I bądź tu mądry

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Fiorella Przy KP jak najbardziej mozna zajsc w ciążę takze be carefull

Jas wczoraj caly dzien duuuzo lepiej. Temp nie bylo. Takze rusza dzis do przedszkola do Mikolaja

A mala spi drugi dzien miala problem z zasnieciem... od 20 probowalam po 22 zasnela i wstala na jedzonko 2:30 i spi. Ja sie teraz przebudzilam z bolem glowy... wieczorem tez bolala

Mam zamiar uderzyc do buedronki i rossmanna dzis jak Johny bedzie w przedszkolu. Tz jeszcze nieswiadommy ale jutro idzie z pepkowym do pracy to co, mi jakas 'impreza' tez sie nalezy

O kurcze, po 4 jest... tydzien temu darlam sie juz z bolu i za 40 minut Zu wyszla
Wiecie co... bolalo jak cholera ale jak przypomnw sobie jak zobaczylam glowke miedzy nogami i wypchnelam cala reszte i polozyli mi ja na brzuch i płakałam ze szczęścia i ulgi i wiecie co? Normalnie ta chwila byla najcudniejsza w zyciu. .. przy Jasku tak nie mialam bo trauma w ogole z tamtego porodu, proznociag, nie pamietam pierwszego placzu, płakałam nie ze szczęścia tylko ze nie dalam rady..
A teraz? Teraz naprawde nie pamietam o bolu a ta chwila. .... szczyt szczescia... nigdy czegos takiego nie przezylam i juz pewnie nie przezyje....
A ja po tym porodzie mam jakąś traume jak sobie pomyślę ze miałabym kiedykolwiek być jeszcze w ciąży i rodzic to ogarnia mnie mega panika i jakiś ból ;/

Jakby się nie daj Boże Zdarzyło to kazalabym sobie opłacić cesarke... Serio ;/
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 10:49   #435
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
A zeby zauwazyc ze kropelki pomagaja to ile dni potrzeba??

Moje dziecie po ssie a potem juz wypluwa cyca jak jej wciskam to possie i znow wypluwa i placze.. a jak dam smoka to ssie strasznie mocno i wypada jej i placze..mama mowi ze zachowuje sie jakby glodna byla...
Moja Lila tak wariuje wieczorami wiec wtedy nie mam siły cisnąć w nią cyca wiec robię mm uspokajam i te 30 ml wypija

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Ja tyle lat bralam anty ze teraz to mysle czy znowu..ale spirali chyba nie chce...a gumki to dla mnie masakra

Wlasnie nie wiem czy to ma sens...symetikon jest obojetny dla organizmu i nie jest subst. lecznicza czyli nie leczy przyczyny tylko redukuje objawy czyli gazy, on tylko rozbija te pecherzyki gazu nie powoduje, ze one nie powstaja, wiec nie wiem czy jest sens dawac regularnie...my stosujemy rano i wieczorem bo wtedy sa objawy i tak mi tez lekarka sugerowala..ew. przed karmieniami jesli problem wystepuje po jedzeniu..

Ja to mysle czy mlody nie ma nietolerancji laktozy...
Jakie objawy jescze sa specyficzne...oprocz kolek? Napiszcie cos..?

Gdzie kupilas? I kiedy jej dajesz po karmieniu czy jakos pomiedzy?
Moj pluje tymi herbatkami...

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Magdula kciuki
Przy nietolerancji laktozy kupki bardziej śmierdzą :-/,
Stary 2014-12-05, 10:52   #436
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Moja Lila tak wariuje wieczorami wiec wtedy nie mam siły cisnąć w nią cyca wiec robię mm uspokajam i te 30 ml wypija
A codziennie dajesz mm??Pytam bo zastanawiam się co z ta witaminą K bo mi np zadażają sie dni że nie daję mm w ogóle i co wtedy??

Stary 2014-12-05, 10:55   #437
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
A codziennie dajesz mm??Pytam bo zastanawiam się co z ta witaminą K bo mi np zadażają sie dni że nie daję mm w ogóle i co wtedy??
Nie daje codziennie mm. Ale k daje codzienni, ktoś to pisla ze jak sie daje 250 ml mm dziennie to wtedy odpuścić witaminę k. Ja daje mało mm, wiec itaminki daje dodatkowo
Stary 2014-12-05, 10:58   #438
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Nie daje codziennie mm. Ale k daje codzienni, ktoś to pisla ze jak sie daje 250 ml mm dziennie to wtedy odpuścić witaminę k. Ja daje mało mm, wiec itaminki daje dodatkowo
No widzisz a ja nie daję...zadzwonie jeszcze do położnej i się spytam co z tą wit k...bo ja podaje tylko d

Stary 2014-12-05, 11:05   #439
sloneczko_1201
Zadomowienie

Gdzieś czytałam, że witamina k jest bardzo ciężka na wątrobę i pomału odchodzi się od jej podawania. Moj wypija ok 200ml mm i ja daję k i d.

Razem możemy więcej...
Stary 2014-12-05, 11:07   #440
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzieś czytałam, że witamina k jest bardzo ciężka na wątrobę i pomału odchodzi się od jej podawania. Moj wypija ok 200ml mm i ja daję k i d.
K się daje chyba 3msc?
Stary 2014-12-05, 11:12   #441
sloneczko_1201
Zadomowienie

tak a potem samą d

Razem możemy więcej...
Stary 2014-12-05, 11:13   #442
justynaw1982
Zadomowienie

a macie preparaty osobno z każdą witaminą...czy np w jednej kapsulce wit d i k ??

Stary 2014-12-05, 11:18   #443
sloneczko_1201
Zadomowienie

Mi położna porobiła notatki i nawet oś z witaminkami narysowała, bo tak już bym 3 razy pewnie tego w necie szukała

Chyba obejrzę Na Wspólnej do końca i pójdziemy na spacerek u nas dzisiaj +1, ale szaro i ponuro i chyba będzie padać.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
a macie preparaty osobno z każdą witaminą...czy np w jednej kapsulce wit d i k ??
Ja mam to i to, bo na początku do 14 dnia dawało się tylko d potem d i k, a ta sama d przyda się po 3 miesiącu, albo na dni gdzie mały dostaje więcej mm.
di k razem jest tańsza niż 2 kupowane osobno.

Razem możemy więcej...
Stary 2014-12-05, 11:32   #444
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aleksandrietta to strasznie póżno u nas jak się powiadamia, że się urodziło to przychodzi max w 48 godz żeby pokazać kąpiel wmrazie czego wyłapaćmczymdziecko nie jest żółte itp. Ja wyszłam w niedzielę a ona była we wtorek rano.
Ano późno. W książeczce jest info, że położna powinna przyjść w ciągu 48 h od wyjścia ze szpitala My wyszłyśmy w piątek popołudniu. W pon mąż był zapisać ją do przychodni i powiedzieli, że położna się skontaktuje. Dopiero dziś łaskawie zadzwoniła i to jeszcze taki termin odległy. A ja bym chciała o parę rzeczy dopytać. Choćby o pępek bo coś mi się nie podoba.

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
u nas położnej też jeszcze nie było.....

dziś chciałam do biedronki wyskoczyc i dorossmanna, Tż zawiozl Jaska do przedszkola, mala przysnela rano o tej 8 mowie dobra, to jak sie zaraz obudzi to ja nakarmię porządnie i pójdę... i co? i czekam,czekam, czekam.... a ona śpi i śpi i śpi

hehe pewnie jak się nareszcie obudzi, nakarmię ją, ubiorę się do wyjścia i znajć szczęście swe do drzwi zapuka położna i koniec z moją "imprezą zakupową"

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

przykro mi z powodu tżów niektórych z Was.... może trzebaby nimi wstrząsnąć, pogadać otwarcie, wprost

ja na szczęście nie moge narzekać... wiele ze sobą przeszliśmy, ale teraz jest naprawdę dobrze. Owszem, mam swoje zastrzeżenia, są rzeczy, które mnie denerwują, ale chyba mój tż zaczyna dorastać baaardzo dużo pomaga w domu, baaa nawet sam z siebie część rzeczy, nie muszę palcem pokazywać..
JA mam dziś obiecane wyjście na szybki szoping do galerii Normalnie od 23 listopada nie wychodziłam nigdzie poza wizytą na kontroli z małą. Jaram się więc Jadę kupić bluzkę do karmienia w H&M i do rossmana po kilka rzeczy. Jak będą sobie radzić to może zajrzę też do mojego sklepu przywitać się z ludźmi.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Ja mam osobno bo najpierw dawaliśmy tylko d więc trzeba było kupić to i k kupiliśmy osobno potem. Na małej nie robią witaminy wrażenia jak jej wlewam więc to nie problem, że trzeba 2 podać.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 11:38   #445
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ano późno. W książeczce jest info, że położna powinna przyjść w ciągu 48 h od wyjścia ze szpitala My wyszłyśmy w piątek popołudniu. W pon mąż był zapisać ją do przychodni i powiedzieli, że położna się skontaktuje. Dopiero dziś łaskawie zadzwoniła i to jeszcze taki termin odległy. A ja bym chciała o parę rzeczy dopytać. Choćby o pępek bo coś mi się nie podoba.

JA mam dziś obiecane wyjście na szybki szoping do galerii Normalnie od 23 listopada nie wychodziłam nigdzie poza wizytą na kontroli z małą. Jaram się więc Jadę kupić bluzkę do karmienia w H&M i do rossmana po kilka rzeczy. Jak będą sobie radzić to może zajrzę też do mojego sklepu przywitać się z ludźmi.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Ja mam osobno bo najpierw dawaliśmy tylko d więc trzeba było kupić to i k kupiliśmy osobno potem. Na małej nie robią witaminy wrażenia jak jej wlewam więc to nie problem, że trzeba 2 podać.
U mnie też połozna była bardzo szybko i współczuje wam tych negatywnych spotkań z nimi a szczególnie Kasia jakby mi taka przylazła ze szponami to nie wiem co!!!Ale ta moja jest super przychodzi kiedy chcę wszystko dokładnie wyjaśnia mogę do niej zadzwonić z każdą pierdołą!!!strasznie mi pomogła na początku

A Aleksandretta zazdroszczę ci wypadu do sklepów!!!!!jaaa...ale ja to jeszcze nie odważylabym się próbować coś kupować dla siebie...bo mogłoby się to zakończyć depresją i rykiem

No i chyba dokupię tą witaminę K....jednak

Stary 2014-12-05, 11:41   #446
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Zobacze jak będzie dziś wieczorem, bo przedwczoraj wcale płaczu nie było ,ale mała od południa nie spala a wczoraj spala do 19 i może stad taki płacz ze kąpiel ja pobudziła,sama juz nie wiem
Ale jak mała przed kąpielą nie SPI to AZ tak potem nie płacze a wczoraj to było widać ze z brzuszkiem tez cos nie tak

Przymierzalam moje kurtki i dopinam sie co prawda SA opięte ale może za 2 tyg.beda lepiej lezec
W spodnie zadne nie wchodze,nawet łydki na dole mam opuchniete jeszcze bo stare kozaczki które odstawaly teraz ledwo dopinam.
Obrączki na palec tez nie da się wcisnac

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 11:49   #447
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Zobacze jak będzie dziś wieczorem, bo przedwczoraj wcale płaczu nie było ,ale mała od południa nie spala a wczoraj spala do 19 i może stad taki płacz ze kąpiel ja pobudziła,sama juz nie wiem
Ale jak mała przed kąpielą nie SPI to AZ tak potem nie płacze a wczoraj to było widać ze z brzuszkiem tez cos nie tak

Przymierzalam moje kurtki i dopinam sie co prawda SA opięte ale może za 2 tyg.beda lepiej lezec
W spodnie zadne nie wchodze,nawet łydki na dole mam opuchniete jeszcze bo stare kozaczki które odstawaly teraz ledwo dopinam.
Obrączki na palec tez nie da się wcisnac
Jak kurtki w chodzą to i kozaczki niedługo będą
Mi też obrączka nie wchodzi przechodzi przez kostkę i dalej ani rusz...

Razem możemy więcej...
Stary 2014-12-05, 11:49   #448
anuszka21
Zakorzenienie

A jak podajecie witaminy? D rano K wieczorem?
Stary 2014-12-05, 11:52   #449
Monian
Zakorzenienie

Dostałam okres po 4 tygodniach. Masakra
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 11:58   #450
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
Sloneczko - też leżałam na 3. Młody też nie nył odśluzowany, jak nie ma jakiś specjalnych wskazań to się tego raczej nie robi. Kichać ma prawo z tego powodu nawet kilka ładnych tygodni.

ooo to nie wiedzialam, ze to moze byc powodem kichania a jest jakies wytlumaczenie dosyc czestej czkawki?
ja myslalam, ze to wszystko z zimna

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

Fiorella,
imię mi się bardzo podoba, a to na czyjąś cześć czy tak się TZ podobało.
dzieki! Tz podobalo sie to imie. Ostatnio wyczytal w necie, ze w Anglii jest popularne. Ale to bym musiala moze Rosalie zapytac, gdy wroci

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości